Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2018 18:57 - Към госпожица Лачева...
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 2426 Коментари: 5 Гласове:
22

Последна промяна: 19.02.2018 18:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.

image
Към госпожица Лачева и всички други НПО-труженици! февруари 17, 2018

Феминистката Галина Лачева обяснява за медиите защо написала писмо до премиера в подкрепа на Истанбулската конвенция. Наша читателка отговоря на писмото й, като задава въпроси, които НПО организациите съзнателно заобикалят: Какво ще се случи с хора, неоснователно набедени за полова дискриминация, психическо или физическо насилие над жени и деца? Кой ще защити техните права?
Госпожице Лачева, гледах ви по ТВ, имате всички белези на Третия пол, но не го приемайте като обида, а като констатация….Исках да кажа, че като ви видях на живо, вече не вярвам в загрижеността ви за насилието над жени. Видях профила ви във Фейсбук, в него няма нищо, освен снимки от протести на зелените. Но не това е проблемът, въпреки че зад тези протести стоят НПО организации с милиони в личните си сметки. Смущаващото е, че във връзка с личната ви драма отпреди 25 години, в обществото се говори, че сте държана в робство от някакви лоши мъже. Но при участието ви в Нова, сама казахте, че робството ви е продължило около 24 часа. Ето това е думичката, която включва червената лампичка „Внимание, НПО-трол!“ Съчувствие заради това, което сте преживяла, но злоупотребата с понятията, не генерира доверие а страх. Страх, че такива като вас, чийто бизнес са протестите, ще ни превърнат в свои крепостни. 24 часа сте била робиня. А какво да кажат жени, които с месеци и години са експлоатирани сексуално по всички краища на планетата, държани са заключени, без право дори на разходка? Те не наричат участта си робство, а „задържане против волята и сексуална експлоатация за пари“. Къде сте вие в тази схема? Никъде. …. Проблемът с Конвенцията, госпожице, и защо тя не се приема дори от малтретирани жени, се вижда от обяснителния доклад.
След ратифициране на конвенцията, националното законодателство трябва де си пригоди към принципите на Конвенцията. Тя ни задължава да запълним медиите с програми за насилието, основано на пола, в това число и учебните програми….Тоест, в този таргет влиза и различната сексуална ориентация. Под шапката на „ненасилие над жени и деца”, ЛГБТИ ще си трасира магистрали към всички обществени и държавни структури и ще ги взема под свой контрол. Конвенцията предвижда механизъм за мониторинг върху прилагането й. Мониторингът ще бъде осъществен от Групата експерти (GREVIO) и сходен Комитет вътре в държавите. Тежката дума, обаче, ще има GREVIO.
Изхождайки от българския манталитет, представяте ли си колко изоставени приятелки, любовници и съпруги ще потърсят реванш точно по тази конвенция, като си измислят ако не физическо, то психическо насилие? А представяте ли си какъв хаос ще настъпи, когато хомосексуалните започнат да се оплакват от насилие или дискриминация на работното място или в университета, дори да няма такова? С тази конвенция хомосексуалните получават статут на свещени крави. И коя ще бъде институцията, която ще издава „присъдите”? Неправителствените организации, разбира се. Нито един работодател няма да посмее да освободи от работа гей или лесбийка, транссексуал, тъй като моментално ще попадне под ударите на конвенцията за дискриминация въз основа на пола. Ще трябва да свива състава, отстранявайки хетеросексуални мъже или жени. Справедливо ли ще бъде, госпожице Лачева? А и тези хора, които са изритани отнякъде, защото някой хомосексуален го пази конвенцията, как ще се защитят? Вие, феминистката и гражданска активистка, ще защитите ли хетеросексуален, ако е дискриминиран заради гей? Същото ще се получи и при подбор на служители…Забелязвам и сега с каква лекота хомосексуалните злоупотребяват с различността си, като твърдят, че някой не ги е взел на работа, само заради сексуалната им ориентация, дори причината да бъде друга. А какво ще стане след Конвенцията?
Конвенцията дава изключителни права на НПО, но те са агенти на чужди държави, на донора си и нямат нищо общо със страната, в която живеят. За тях проблемите в обществените взаимоотношения са само повод да развиват своя бизнес.
Поради тези причини, в България няма доверие в НПО. Но точно неправителствените и спонсорирани от външни фондации организации са най-яростните защитници на конвенциятата. Даже жертвите на насилие не искат толкова този документ, колкото НПО-тружениците. Воюват с всички средства Конвенцията да ни бъде наложена силово. Защото и тази кауза за тях е само бизнес. Уважавам мнението ви, госпожице Лачева, но във вашия случай позицията ви минава в графата „конфликт на интереси“. От една страна сте феминистка, активист, тоест свързана с НПО, а от друга страна НПО-тата ще имат почти неограничена власт да решават казуси с насилие. И за тази си дейност ще получават не хиляди евро, а милиони. Е, трябва ли да си причиним всички негативни последици от въвеждане на тази конвенция, за да може една шепа търтеи в НПО от милионери да станат милиардери?!

Мария Сотирова (мнение във форума на сайта)

http://mejdu-redovete.com/%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BB%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B8-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8-%D0%BD%D0%BF/

*   *   *
О, демократични деформации!

Странни труженици и женици
от бесуващи организации
страстно усвояват власт, парици...
А народът - като кон с капаци -
чака до го грейне демокрация...

Марин Тачков
февруари 2018 г.




Гласувай:
27



1. kvg55 - mt46,
19.02.2018 19:10
ДГШАМД
цитирай
2. gessos - Парите, парите! Каква страшна в...
20.02.2018 00:35
Парите, парите! Каква страшна власт имат над разума човешки! И не е трудно да се досетим колко са и` платили, за да напише това писмо до премиера.

"О, демократични деформации!
Странни труженици и женици
от бесуващи организации
страстно усвояват власт, парици...
А народът - като кон с капаци -
чака до го грейне демокрация..."

Тези бесуващи чужди организации трябва да бъдат изметени, изритани, а с тях заедно и госпоица лачева и подобните на нея,
но...кой, кой ще стори това?
цитирай
3. mt46 - И аз не я познавам...
20.02.2018 19:00
1. kvg55 - mt46,
19.02 19:10
ДГШАМД
цитирай

Изтрий
2. анонимен - Не я знам.
19.02 21:22
Не я знам.
цитирай
4. mt46 - Организации, които се финансират от чужбина, трябва да бъдат демократично отстранени от страната ни...
20.02.2018 19:03
gessos написа:
Парите, парите! Каква страшна власт имат над разума човешки! И не е трудно да се досетим колко са и` платили, за да напише това писмо до премиера.

"О, демократични деформации!
Странни труженици и женици
от бесуващи организации
страстно усвояват власт, парици...
А народът - като кон с капаци -
чака до го грейне демокрация..."

Тези бесуващи чужди организации трябва да бъдат изметени, изритани, а с тях заедно и госпоица лачева и подобните на нея,
но...кой, кой ще стори това?

цитирай
5. helium -
24.02.2018 15:53
Най-голямата организация финансирана от чужбина е ДПС.
Познайте от коя страна се финансира, не е от Турция.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19163782
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148922
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031