Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2014 21:44 - Трети март-повод за размисъл
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 33702 Коментари: 72 Гласове:
22

Последна промяна: 02.03.2014 22:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Така е, знам противоречивите мнения Например, че Русия ни освобождава ,за да ни зароби!
Има логига, казал го е великият  Левски, без да визира конкретно Русия!  Така е!
Но това мнение на Левски няма как да не е известно на освободителите ни и те явно са внимавали , да не попаднат в капана му.
Възможно ли е някой да има план да те зароби и в същото време да прави всичко , за да имаш държава и армия?!

СЪЗДАВАНЕТО НА ОПЪЛЧЕНИЕТО, НА КОЕТО Е ПОВЕРЕНА И ВЪЗЛОВА ФУНКЦИЯ ВЪВ ВОЙНАТА, ЧРЕЗ КОЯТО СЕ ДОКАЗВА, ЧЕ ТОЗИ НАРОД ИМА ПРАВО НА СЪЩЕСТВУВАНЕ КАТО НЕЗАВИСИМ!

Строителството в новата, окастрена  от Берлинския договор държава, с единствената цел да се докаже, че тя  не е приумица или замисъл за по късно поробване.
Няма кадри, нормално е, но са привлечени способни хора от славянските държави,като Ирасек/ Иречек/ например,  от Финландия дори, за да и се помогне  тя да стъпи на крака!
И тя, България стъпва на крака! Жестоко са изненадани тези, които гледат на нея, на база на осигуреното си охолство и спокойствие с недоверие и сарказъм.
Знаят се резултатите от всеобщият ентусиазъм и подем - връх, за който в сегашните условия можем само да си мечтаем и фантазираме в добрия смисъл, разбира се!

Търси се скрит умисъл в действията на Русия. Може и наистина да го има. 
Но възниква въпросът, защо други, дори и с такъв умисъл не са направили крачката на Русия! ?
Ние сме все пак благодарен народ, щяхме да им сме признателни!
А са се намесили тогава, когато наистина България е щяла да е № 1 на Балканите, за да я осакатят!
Под благовидния предлог, че спират имперските интереси на Русия!
Особена загриженост, ами защо не са спрели собствените си ,развихрени имперски интереси в този точно момент, когато си доразпределят остатъците от целия свят. И защо не са защитили нас , а Турция де факто, която  е отбор от тяхната група!
Не, фарисейството е пределно добре познато, за да му се присвои елемент на някакво благородство.
Благородството се доказва с дела, а не с приказки за наивници. Наивниците са удобни, но не са полезни за самите себе си!

Разглежда се случаят  тогава , при Освобождението, без да се прави каквато и да е връзка със сегашните събития. 

В същност украинци е ново понятие.  С българска дума лесно може да се обясни възникването му, като се има предвид, че до преди сто години те са МАЛОРУСИ.
Там е била Първата Българска държава, там е възникнала първата Руска държава, основите на която е поставила Света Олга - от рода на княз Борис Български!

Имаме връзки сигурно и с народите на запад от нас-, Тракия и Мизия заедно са ядрото от което се е пръкнала Европейската цивилизация.Тази връзка лесно може да се установи и види от сериозен и непредубеден учен, не да се търсят някакви номади, дошли от не се знае къде ,за да променят световната история.Те могат само да правят опит за това и толкова!
Но да се върнем на темата

Прадядо ми е участвал в Освободителната война.Аз няма как да имам спомен за него, родил съм се години след смъртта му през 1940 г , но си спомням как дядото на жена ми реагира като стана дума  кой е  и с какво уважение говореше за него
А самият ми прадядо, вече на преклонна възраст , на въпроси за дейността си, след мълчание отговарял:
- В Русия бях и там учих!
Ясно какво е Учил!

Да благодарим на Русия и на народите й за най - ценното, което сме придобили с тяхна помощ - свободата, като  в същото време- Шипка, са ни дали възможността да докажем, че я заслужаваме!

Поклон пред хилядите й жертви!


 



Гласувай:
22


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Да се абстрахираме от положението в момента
02.03.2014 22:26
Не то е обект на материала
Въпреки, че руснаците имат известни основания
Крим и Одеса са присъединени от Русия към Украинската република от украинеца Хрушчов, без на това тогава да се отдава някакво особено значение- Те са неотделима част- Русия и Украйна от могъщия СССР
Да, но нещата се промениха
И действията с тях!
цитирай
2. mt46 - Разбира се,
02.03.2014 22:29
че е редно и нормално да сме благодарни на Русия за националното ни Освобождение от турска власт... Да, сред българите има и неблагодарници, но това си е за тяхна сметка... Достоевски е предрекъл тази неблагодарност...
цитирай
3. leonleonovpom2 - Благодаря Марине, за хубавия коментар!
02.03.2014 23:04
Знам, че темата е деликатна, че ще ме обвинят в русофилство и в какво ли не, но нека ме обвиняват!
Аз се придържам към истината, а тя е такава.
След векове , ако я преправят, може да е друга, но какво ли ще ни засяга тогава
Аз съм закърмен от дете с тази истина и няма как тя да се промени
Крива или не, с цената на хиляди жертви и нещо много важно, доказали с чудото на Шипка, че я заслужаваме, получаваме свободата си
Не даром, напълно заслужено!
цитирай
4. mt46 - Велики български патриоти
02.03.2014 23:29
като П. Р. Славейков, Вазов, капитан Петко войвода... са били русофили. С Русия сме близки по език, по религия, по душевност...
цитирай
5. germantiger - 1
02.03.2014 23:56
КАКВО Е ГЕРМАНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

- РУСКИЯ НИ ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ АЛЕКСАНДЪР II ВСЪЩНОСТ Е ГЕРМАНЕЦ ПО МАЙКА
- ПУШКИН Е 1/4 ГЕРМАНЕЦ И Е ПОСВЕЩАВАЛ СТИХОВЕ НА ГЕРМАНСКА ПРИНЦЕСА
- ГЕРМАНЕЦ Е И ТОТЛЕБЕН - ПРЕВЗЕЛИЯ ПЛЕВЕН, ГЕРМАНЕЦ Е И ДИБИЧ-ЗАБАЛКАНСКИ
- ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА Е ГЕРМАНКА, ЕЛИЗАВЕТА СЪЩО И ОЩЕ НЯКОЛКО "РУСКИ" ИМПЕРАТРИЦИ, ВПРОЧЕМ ОГРОМНА ЧАСТ ОТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ И СТАРИНИТЕ В НЕГО СА СТРОЕНИ ОТ ГЕРМАНСКИ АРХИТЕКТИ
- ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, А КОГА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК Е ОСВОБОДИЛ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ СЪС СВОЯ КРЪВ?!
- ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ ПОД КОМАНДВАНЕ НА МАКЕНЗЕН БАЩА ГАЗЯТ РУМЪНИЯ НА СЕВЕР ПРЕЗ КАРПАТИТЕ, БЪЛГАРИТЕ ОТ ЮГ
- ПАК ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИ И АВСТРИЙСКИ ЧАСТИ НАСТЪПВАТ ОТ СЕВЕР В СЪРБИЯ, БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ОТ ИЗТОК
- На берлинския конгрес Бисмарк играе за България, макар и без да го прави за конекрадците отвъд Дунав не заслужаващи живота на нито един померански гренадир, а именно:
ПРЕЗ НОЩА НАХЛУЗИЛ ПРУСКИЯ СИ ОСТРОВЪРХ ШЛЕМ-ПИКЕЛХАУБЕ, ТОЙ БЛЪСКА ПО ВРАТАТА КЪДЕТО Е ОТСЕДНАЛА ТУРСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ, ОКОЛО ПОЛУНОЩ... ЗАПЛАШВА ГИ, ИГРАЕ ГО ПОБЕСНЯЛ И ГРЪМОГЛАСНО ЗАПЛАШВА ТУРЦИТЕ ДА ПРИЕМАТ ПОРЕДНИЯ РУСКИ КОМПРОМИС! (до този момент русия отстъпва пред натиска на англия и франция в полза на турция). НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ТУРЦИТЕ ПРИЕМАТ, А АКО НЕ БЯХА БЪЛГАРИЯ ВЕРОЯТНО БИ БИЛА ОЩЕ ПО-МАЛКА СЛЕД 1878 Г.
- На берлинския конгрес Бисмарк играе за България, макар и без да го прави за конекрадците отвъд Дунав не заслужаващи живота на нито един померански гренадир, а именно:
ПРЕЗ НОЩА НАХЛУЗИЛ ПРУСКИЯ СИ ОСТРОВЪРХ ШЛЕМ-ПИКЕЛХАУБЕ, ТОЙ БЛЪСКА ПО ВРАТАТА КЪДЕТО Е ОТСЕДНАЛА ТУРСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ, ОКОЛО ПОЛУНОЩ... ЗАПЛАШВА ГИ, ИГРАЕ ГО ПОБЕСНЯЛ И ГРЪМОГЛАСНО ЗАПЛАШВА ТУРЦИТЕ ДА ПРИЕМАТ ПОРЕДНИЯ РУСКИ КОМПРОМИС! (до този момент русия отстъпва пред натиска на англия и франция в полза на турция). НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ТУРЦИТЕ ПРИЕМАТ, А АКО НЕ БЯХА БЪЛГАРИЯ ВЕРОЯТНО БИ БИЛА ОЩЕ ПО-МАЛКА СЛЕД 1878 Г.
От bolg: Всъщност още в англо-руското споразумение от 30 май 1878г., сключено преди свикването на Берлинския конгрес, за княжество България се е предвиждало да заема територията между Дунав и Стара планина, Софийският санджак е на юг от Стара планнина и е трябвало да остане в Румелия. Бисмарк е посъветвал Шувалов да се позове на труда на Хохщетер, според който Ихтиманските възвишения и планините южно и югозападно от София имат еднакъв скален състав с този на Балкана и са част от него. Затова Софийския санджак трябвало да се числи към земите между Дунав и Стара планина. Това си звучи направо нелепо, не знам и дали наистина е съществувал този геолог Хохщетер и ако е реална личност, дали изобщо се е занимавал със скалния строеж на българските планини, но все пак, колкото и странно да звуяи, този довод постига целта си пред англичаните (headbang) И добре, че е станало така.
цитирай
6. germantiger - 2
02.03.2014 23:57
КАКВО Е РУСИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

- избиването на десетки хиляди волжки българи от войските на Иван Грозни и направата на пирамиди от черепите им
- потапянето и убиването на български кърмачета в ледовете с главите надолу в направените за целта дупки в леда
- изселването на волжки българи и наричането им татари, както и омесването им с такива
- Русия беше против акта на българското Съединение
- Русия подкрепи и подскокороса Сърбия да удари България в Сръбско-Българската война
- обстрела на Балчик и Варна през ПСВ от руския имперски флот и жертвите сред цивилно българско население
- на България е обявена война от СССР-Русия на 5 септември 1944г., Жуков в спомените си говори за победа над българите и дори това е отпразнувано със салют в Москва
- след ВСВ СССР гласува със съюзниците си от Запад България да е в лагера на победените
- с одобрението на Москва, сръбски и български комунисти беше създадена фалшивата македонска нация и беше откъсната от България тази наша земя и народ
- пак в Москва беше създадено ДПС с участие на български комунисти

Апропо в световен мащаб:
- РУСИЯ ВЛАДЕЕШЕ 136 НАРОДНОСТИ
- БЕШЕ ИМПЕРИЯ МНОГО ПРЕДИ ЩАТИТЕ ВЪОБЩЕ ДА ГИ ИМА
- НАЛОЖИ КОМУНИЗЪМ НА ПОЛОВИН ЕВРОПА
-СЪВЕТСКАТА ВОЙСКА ИЗНАСИЛИ 2 МИЛИОНА ГЕРМАНКИ, ХИЛЯДИ УНГАРКИ, ПОЛЯКИНИ СЪЩО И ДОРИ Е ПОСЕГНАЛА БЪЛГАРКИ
- ПАК СЪВЕТСКА РУСИЯ СЛЕД ВСВ ЗАГРАБИ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ-ИЗТОЧНА ПРУСИЯ-РОДИНАТА НА ФРИДРИХ НИТЦШЕ, ИММАНУЕЛ КАНТ, ФРИДРИХ ВЕЛИКИ...
КАК СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ИЗНАСИЛВА ГЕРМАНСКИ ЖЕНИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО 8-ГОДИШНИ МОМИЧЕНЦА СЪМ ПИСАЛ ПО-НАДОЛУ В ОПИСАНИЕТО НА ПРОФИЛА!

ВЪПРЕКИ ВСИЧКО-ВИНАГИ ПОКЛОН НА РОССИЯ И РУСКИЯ ВОЙНИК (СЪЩО ФИНЛАНДСКИЯ, ВОЛЖСКОБЪЛГАРСКИЯ, РУМЪНСКИЯ, ПОЛСКИЯ ВОЙНИК) ЗА ВЕЛИКОТО ДЕЛО НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО!!!
цитирай
7. germantiger - 3
03.03.2014 00:03
Не се притеснявай ако някой те вини врусофилство - преди 24 години това беше гордост не обвинение.

Също преди 24 години ако беше проявил германофилство или русофобия би могъл дасе простиш с живота си - според случая - със статус, положение, роднини или дори физически.

Русофилите няма защо да "реват" (не ти -това е към тях), че някой е срещу тях -десетилетия наред те колеха и бесеха за Россия като КОМУ ОНАНИСТИ!

И за да не бъда голословен

- мой прадядо е убит от черверните без съд и присъда и с незнаен нейде гроб или просто яма
- дядо ми е съден от Народниясъд
- германската фамилия по майчина линия е преименувана със славянска, както и името на майка ми - тогава бебе

P.S.
Що иде реч до постинга - прочетох го целия и си го написал човешки, добре - към него нямам против с изключение момента "около" новата държава и дребни некаги наречем детайли. С финала също съм съгласен!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Така е, Марине! Дори Захари Ст...
03.03.2014 00:17
Така е ,Марине!
Дори Захари Стоянов става в последствие русофоб
Бенковски ,като гледа пожарите в полето казва, че вече Русия може да заповяда, те са направили каквото могат!
цитирай
9. germantiger - Как отбелязах минуити след 00.00 часа, празника в групи във vbox7.com
03.03.2014 00:21
Честит Национален празник!

Историческо и човешко благодаря на Руската империя за великото дело на Освобождението (не за опита после да наложи хомот и да посяга на България вкл.до днес), както и Бог да прости всички паднали руснаци, бгопълченци, десетки народи на Руската империя дали войници в редовете й, както и на преживелите войната, но участвали в нея!
цитирай
10. germantiger - Русофилството У ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ (не у всички русофили слава Богу) е "това"
03.03.2014 00:24
МОИ думи
РУСОФИЛСТВОТО Е

- най-извратеното филство защото то започва с любов към големия-руския от малкия-българския
- русофилството поставя в основата собствената слабост и немощ на българина като комплекс и иска да се реализира като друг-голям, чужд и руски
- русофилството е любов, обикновено другото филство в България се основава на нечии други постижения било германски в армия, наука, философска мисъл, било франкофонство в музика, литература, било "имагинерно" и отвлечено американско или англофилство покрай адам смит, банките и икономиката
- казвам, че РУСОФИЛСТВОТО Е ЛЮБОВ КЪМ ДРУГ, НЕ КЪМ СЕБЕ СИ, А ВСЯКО ДРУГО ФИЛСТВО КЪМ ЗАПАДЕН НАРОД Е ОСНОВАНО НА УВАЖЕНИЕ!
РУСОФИЛА ОБИЧА, А "ЗАПАДНОФИЛА" УВАЖАВА!
- НЯМА ПО ЖАЛКО ФИЛСТВО ОТ ТОВА КЪМ РУСИЯ, ТО Е СЕБЕОТРИЧАЩО, КОМПЛЕКСАРСКО И МАЛОБЪЛГАРСКО, ТО Е ИЗВРАТЕНО!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Благодаря, Германтигър!
03.03.2014 00:34
Радвам се, че оценяш идеята ми, на доброто трябва да се отговоря с благодарност!
Иначе на война нещата стоят другояче. Баща ми е участвал във войната- в Гърция-като съюзник, на-Драва -срещу германците. Разбира се, това е по заповед отгоре.
На два пъти оцелява по-чудо, от разчетите само той, вторият път е тежко ранен , имаше дупка в крака за цял живот, изтръпвах ,като я видя.
Но никога не чух лоша дума срещу тях, просто са си вършели работата като войници!Казваше, че като войници германци и руснаци нямат равни
цитирай
12. germantiger - Още един детайл
03.03.2014 00:59
Аз нямам проблем с факта,че Русия освобождава България мотивирана от свой имперски интерес.

Никой никому не едлъжен и това за мен е НОРМАЛНО!

Това не отменя великото дело на Освобождението - няма държава, която от "любов" би направила нещо за друга (тези "категории" между държавни "тела" несъщшествуват).

Проблем е ако някой русофил твърди, че Русия ни освобождава от любов, иначе проблем с руския интерес нямам - той не засенчва направеното от Русия за българите.

Това, че след 1878г. Русия се опитва(често успешно) да подчинява България е колкото руска имперска вина, толкова и БЪЛГАРСКА на нейните помагачи тук, както и на всички други помагачи били те германски, англо-американски или турски бгмекерета!
цитирай
13. lidislidis - НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ?
03.03.2014 01:24
НА ВРЪХ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК ДА ПОКАЗВАШ ЗЛОБА И НЕЗАЧИТАНЕ НА БЪЛГАРСКИ БЛОГЪРИ? РАСИЗЪМ, ИЛИ ПРОСТОТИЯ Е?
цитирай
14. vmir - Истинската благодарност към освободителите не противоречи,
03.03.2014 06:07
а налага защита на свободата и независимостта, дори и от самозабравили се потомци на освободителите, които нехаят, че позорят дедите си и ги превръщат в поробители.

Свободата не е стока, и ако един наистина я дари другиму, той трябва да има достойнството да го приеме за свободен и независим от него. Няма страшно в обратното, но това значи, че не става дума за свобода, а за замяна на една зависимост с друга.
цитирай
15. leonleonovpom2 - Честит празник!
03.03.2014 07:24
Честит празник на всички взели отношение, честит празник на всички българи и чувстващи се българи, нека поне в този ден да сме единни!
цитирай
16. batogo - !!!:)))
03.03.2014 07:27
Мога само да поздравя Germantiger и Vmir за точните коментари и фактология, които съдържат истината за Русия, русофилството и последиците от техните действия върху България и въздействието им върху националния манталитет, довел ни до състоянието ни в момента.
цитирай
17. leonleonovpom2 - Благодаря за коментара, Огняне!
03.03.2014 07:55
Исках да се постави разлика и в материала донякъде съм го направил-между признателност и русофилство, това са различни неща
Както и копирането на чуждо поведение, всякакъв вид филство не води до някакви добри резултати, особено пък ако от отсрещната стана няма добронамереност, а фарисейщина
За сегашното ни състояние сигурно има дял в някакъв план и русофилството, но не е само то причината
Но , хайде, точно днес да не бистрим това!
Темата е признателност, не филството
И признателност за интелигентния начин, по който е направено, да се покаже, че заслужаваме, а не ни е харизано!
В моя род никога не е имало конекрадци, за да нося такъв етикет, но съм чувал за крадци на други държави, цели.
цитирай
18. leonleonovpom2 - Подминах коментар № 13
03.03.2014 08:15
Не ми беше ясен, въпреки, че този тон познавам отдавна
Явно се отнася към мен!
И в какво съм подминал блогъри, това не ми е ясно
Ако е за това, че обяснението към Русия е с около половин час преди моето, аз практически за това време не мога да съчиня и напиша материала.Пък и какво общо има то с моето,и от какво аз трябва да се срамувам?
ПОДОБЕН ТОН НЕ СЪМ ДЪРЖАЛ НИКЪДЕ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ Е ИМАЛО ОСНОВАНИЕ
Иначе в областта на фантазията, моята имам предвид е, че аз мога да се вредя на нечие място, че съм в състояние да го направя
Нямам ,дори и да искам такива възможности.
Иначе щях да пиша в предишния си блог, не да не мога да направя и коментар дори там като автор
Но какво ли се обяснявам!?
Смятам ,че имам право, не по-малко от всеки друг да пиша по темата Който смята, че има по-големи права , да си прави такива сметки, колкото иска
цитирай
19. leonleonovpom2 - Разликата е точно осем минути
03.03.2014 08:56
Това, ако смята, че има някакви авторски права повече
Смешна история.Още повече, че моят стил е съвсем различен и няма нищо общо с този на финландизираната българка
Да си върви с мир, съжалявам, че съм я" посетил"има един куп минуси, но нито един от мен, повече няма да се случи такава грешка. Да я "посещавам"
цитирай
20. get - - За християните, напомням - Що е, ден за Помен ?
03.03.2014 10:33
- В Свещеното Писание и според Преданието на Св. Отци вярваме, че веднага след смъртта на телата, душите отиват в отвъдния свят и продължават там съзнателния си живот.
Господ Иисус Христос е казал: душите на праведниците се намират в мястото на радостта, където живеят, чувстват и мислят, а душите на грешниците са в мястото на мъката, където страдат, РАЗБИРАТ ужасното си състояние и напразно СКЪРБЯТ ЗА ПРОПИЛЯНОТО на земята ВРЕМЕ, прекарано в грехове.
Нито грешниците в ада, нито праведниците в рая получават пълно и окончателно възмездие непосредствено след смъртта си. Едните живеят частично в блаженство, другите – като очакват вечните мъки.
Положението на умрелите, които са на оня свят, не е окончателно!
Как могат да бъдат простени такива грехове? Молитвите, милостинята и помените, правени в чест на покойниците, могат да умилостивят Бога и да покрият много грехове. Молитва за умрелите е въведена още в при първо-християнството и Господ приема от нас умилостивителни молитви и жертви за ония, които са в ада.
Телесната смърт не прекъсва единството между вярващите в Христа, пребиваващи в Църквата. Затова на тях – вечно живите в Бога – отдаваме почит и признание и затова измолваме прошка от Бога – да смекчи Милосърдният, Който иска всички да се спасим, облекчавайки тяхната участ на оня свят.
- Припомням, че починалите в Бог НЕ ИЗПИТВАТ РЕВНОСТ помежду си - което е пример за нас живите !
- За атеистите, припомням МАКСИМАТА: De mortuis aut bene aut nihil — за мъртвите или добре или нищо, т.е. за мъртвите не се злослови. С допълнението, което са правили римляните ... "тъй като, мъртвият не може да се защити от клеветите" ?

- Така че, ако сме добри хора - да отдадем молитвата си ... за упокой душите на мъртвите ! ... Защото някога, и те са били ревниви и суетни, като нас изкушените и-и-и ... и развяващи страстите си, "писатели" от блог бг. ?! :))
цитирай
21. leonleonovpom2 - Благодаря, Гет!
03.03.2014 11:05
Както винаги стойностен и навременен коментар!
Днес наистина трябва да е ден за благодарност към тези 61 000 руски войници и офицери дали живота си в тази мисия и да се почита паметта им!
Всичко друго е дребно и незначително!
цитирай
22. mt46 - Виждам,
03.03.2014 12:59
че тук се прави пропаганда на заслугите на Германия за България... Моето мнение: "благодарение" на Германия, на германофилията, България губи две световни войни, преживява национална катастрофа... Фердинанд заслужено е прогонен от България, но след като е извършил куп поразии, след като е предал националните ни интереси, служейки на роднините си от Германия... А за цар Борис Трети има предположения, че е бил отровен от Хитлер... Жалко, че западняците са се месели грубо във вътрешните ни работи, не са ни оставили да се развиваме свободно!...
цитирай
23. leonleonovpom2 - Уместно, поздравления, Марине!
03.03.2014 13:42
Така е и Втората Световна война не се превръща в катакгрофа и за народа ни благодарение на царя, който не допуща наша армия на Източния фронт
Но си има продължение. Въпреки участието ни на страната на съюзниците, въпреки застъпването на СССР, сме задължени да плащаме непосилни репарации на Гърция, защото не сме и разказали играта както се прави в такива случаи
И на кого дължим това-на СССР!? Той е направил каквото може и е принудил Югославия да се откаже.
На тези, които от Берлин насам твърдят, че много ни обичат! Сигурно , но фактите сочат друго, съжалявам, но е така
цитирай
24. germantiger - ...
03.03.2014 14:14
mt46 написа:
че тук се прави пропаганда на заслугите на Германия за България... Моето мнение: "благодарение" на Германия, на германофилията, България губи две световни войни, преживява национална катастрофа... Фердинанд заслужено е прогонен от България, но след като е извършил куп поразии, след като е предал националните ни интереси, служейки на роднините си от Германия... А за цар Борис Трети има предположения, че е бил отровен от Хитлер... Жалко, че западняците са се месели грубо във вътрешните ни работи, не са ни оставили да се развиваме свободно!...


Не правя пропаганда, а пиша истини - акоимаш аргументи да спориш с истината и с мен - моля - опитай!

ПРОПАГАНДА Е ВСИЧКО ДНЕС КОЕТО ПРАВЯТ РУСОФИЛИТЕ В БГМЕДИА ИЛИ БЛОГОВЕ ИЛИ КЪДЕТО ПОЖЕЛАЕШ.

И още веднъж:

МОИ думи
РУСОФИЛСТВОТО Е

- най-извратеното филство защото то започва с любов към големия-руския от малкия-българския
- русофилството поставя в основата собствената слабост и немощ на българина като комплекс и иска да се реализира като друг-голям, чужд и руски
- русофилството е любов, обикновено другото филство в България се основава на нечии други постижения било германски в армия, наука, философска мисъл, било франкофонство в музика, литература, било "имагинерно" и отвлечено американско или англофилство покрай адам смит, банките и икономиката

- казвам, че РУСОФИЛСТВОТО Е ЛЮБОВ КЪМ ДРУГ, НЕ КЪМ СЕБЕ СИ, А ВСЯКО ДРУГО ФИЛСТВО КЪМ ЗАПАДЕН НАРОД Е ОСНОВАНО НА УВАЖЕНИЕ!

РУСОФИЛА ОБИЧА, А "ЗАПАДНОФИЛА" УВАЖАВА!

- НЯМА ПО ЖАЛКО ФИЛСТВО ОТ ТОВА КЪМ РУСИЯ, ТО Е СЕБЕОТРИЧАЩО, КОМПЛЕКСАРСКО И МАЛОБЪЛГАРСКО, ТО Е ИЗВРАТЕНО!

...

Ако уваважаваш,Марине - проздравявам те!
Ако обичаш руснаците, Марине (мога да напиша съжалявам "те",но всеки има право на любов и избор)

Ако ме "превариш" и споменеш за моята любов към Германия - правото да я имам ми я дава родство и кръв - ако ти си руснак - към Русия също можеш с любов, но мисля че си българин или?!

България загубикла две световни ЗАРАДИ Германия ;) ?! :) ?!

В едната българите дори се убиваха с германци.

И ВТОРО НАЙ-ВАЖНОТО - наистина си българин, по български типично е на българина всеки друг и чужд да му е виновен - за почти всичко.
цитирай
25. germantiger - ТОВА ОТ МЕН МОЖЕ БИ, СИ ГО ПРОПУСНАЛ, МАРИНЕ?!
03.03.2014 14:19
germantiger написа:
Аз нямам проблем с факта,че Русия освобождава България мотивирана от свой имперски интерес.

Никой никому не едлъжен и това за мен е НОРМАЛНО!

Това не отменя великото дело на Освобождението - няма държава, която от "любов" би направила нещо за друга (тези "категории" между държавни "тела" несъщшествуват).

Проблем е ако някой русофил твърди, че Русия ни освобождава от любов, иначе проблем с руския интерес нямам - той не засенчва направеното от Русия за българите.

Това, че след 1878г. Русия се опитва(често успешно) да подчинява България е колкото руска имперска вина, толкова и БЪЛГАРСКА на нейните помагачи тук, както и на всички други помагачи били те германски, англо-американски или турски бгмекерета!


Прощавайте, че се самоцитирам, но тази истина заслужава да се забележи и прочете от ЛЮБОВЧИИТЕ руски.
цитирай
26. germantiger - ...
03.03.2014 14:23
mt46 написа:
Жалко, че западняците са се месели грубо във вътрешните ни работи, не са ни оставили да се развиваме свободно!...


Как бре, Марине ;)

Та "ние" се развивахме и процъфтявахме свободно 45 години

Цветя и рози (и берьозъй)

По-голяма свобода от мечешката и москалска няма ;)
цитирай
27. leonleonovpom2 - Благодаря Германтигър, нека се изяснят нещата!
03.03.2014 14:32
Сляпа обич, каквато в случая е филството е до време. Например, да обичаш жена, която в най-добрия случай не те забелязва. После тази обич лесно преминава в омраза.
Да вземем неутрална страна-Великобритания.
Бих бил запален британофил,дори само заради Макгахан.
Но след това-Берлин, Ньой, ,бомбардировки, касапници във Враца,репарации към Гърция и Югославия не е ли прекалено да си и фил?!
Но казано е по-горе-става дума за признателност и всеки интелигентен човек би я проявил, а смятам, че тук всички сме такива
Обичта е до време, до първия сериозен сблъсък, но признателността е до гроб!
Днес трябва да сме признателни и то с вдигнато чело, не унизени, че ни са харизали нещо незаслужено!
Защото Шипка е нашите Термопили и станалото там е накарало светът да заговори за България!
цитирай
28. get - - Така е приятелю Симеонов и ... така ще бъде, докато сме разпъвани между емоции и разум ?!
03.03.2014 15:45
- След моят "постен"(осъзнато-целенасочен) пост по въпроса - Виждам тук са се развихрили такива страсти ... та от диспут се е обърнало на сборище - А сборището води до позорище ?!

- Давал съм вече примера, с нашите "еркечлии", които по време на руско-турските войни по времето на германката Екатерина, с професия "руска императрица" са искали да създадат САМОУПРАВЛЕНИЕ в освободените райони - На това ген.Дибич - Що им е рекъл ? - А сте се опитали, а съм обърнал срещу вас топовете ?!

- Тук се опитвам, да загърбя чувствата си на национално огорчение и почвам да се питам на глас ?
- Каква е Екатерина ... а ген. Дибич ?
- Защо при сключеният в последствие Одрински мир ... никъде на става въпрос, за българите ?

- В пристрастността си Тигъра - ни обяснява, че "Цар освободител" още и Александър II бил по майка "германец" - Но според това тогава, на кого да се сърдим - на немската(шлезвиг-холщайнска) или руската(романовска) кръв ?! ... Тези едни аргументи са ... като не се съмнявам, че можем да изредим още по-странни и абсурдни ?!

В заключение и четейки опита за осветляване същностното при ТРАГИЧНИТЕ СЪБИТИЯ в Украйна и Крим ... Които били продиктувани(справка) "младите украинци искали да учат, работят и живеят на Запад" - Към което ще допълня - явно малка им идва Украйна ? - но спирам, защото ще се заразя от предвзетостта ... та и аз ще стана пристрастен ? - Поради което, ми идва един анекдот, от "Серия:чукча"

- Чукча кандидатства за член партията и го изпитват по История на Русия ... за цар Александър II - като какъв цар е ? Отговора следва моментално - Плахой !
- Комисията озадачена, се аргументира че при този цар е дадена "Свобода на холопите-крепостни", та поради това си дело е останал в Историята с прозвището "Цар освободител" ... И отново, питат чукчата: Какой цар был Александър ? - Но чукчата упорства - Плахой !
- Тогава на партийният секретар не му издържат нервите и пита: А почему ? ... отговора, вярвам го знаете ? :)))



П.П.
- Ако сте забравили вица - Отговора е (!) ..... Аляску продал, а Чукотке забыл !!

- С допълнението: Моля ви, не ме карайте четейки "откровения" да се чувствам, като "чукча" ?!!
цитирай
29. vishnichka - Вечна памет на падналите за свободата ни!
03.03.2014 15:49
"Да благодарим на Русия и на народите й за най - ценното, което сме придобили с тяхна помощ - свободата, като в същото време- Шипка, са ни дали възможността да докажем, че я заслужаваме!

Поклон пред хилядите й жертви!"

Напълно подкрепям казаното от Вас в постинга и Честит Празник на всички Българи!
цитирай
30. germantiger - ...
03.03.2014 15:49
Сред огромна част от русофилите НЕ ИДЕ РЕЧ за признателност, а за любов и самосъзнание. Някои от тях се чувстват толкова българи, колкото руснаци.

Ако русофилството в България беше уважение, то нямаше да има толкова последователи гопдини наред и токлкова запалени.

ИМЕННО ЗА ДА БЪДЕ ЛЮБОВ И ДА ВЛЕЗЕ В ДУШАТА НА БЪЛГАРИНА НИЕ БЯХМЕ ВЪЗПИТАВАНИ В ТОВА, ЧЕ СМЕ СЛАВЯНИ ИМЕННО ЗАРАДИ ТОВА БЕШЕ ВСИЧКО ОНОВА.

Разбира се,това е мое мнение (и наблюдение), не ангажирамникой с него,както и НЕ мисля, че съм сигурно прав.
цитирай
31. kasnaprolet9999 - Да благодарим на Русия и на народите ...
03.03.2014 16:07
Да благодарим на Русия и на народите й за най - ценното, което сме придобили с тяхна помощ - свободата, като в същото време- Шипка, са ни дали възможността да докажем, че я заслужаваме!

Поклон пред хилядите й жертви!

Горното признание няма нищо общо с русофилството, нито с днешната политическа ситуация в Украйна. Беше време, когато русофилите вкарваха в лагери русофобите(вкл. и моят баща), но това стана много по-късно и не би трябвало да се смесват тези събития. Казваш, че българите били признателен народ. Защо ли тогава днес пред паметника на ген. Гурко в София имаше само няколко цветенца, заедно с моите. Мой праддо е бил опълченец на Шипка и всички знаем, какво щеше да се случи с опълченците, ако не са били руските войски. През априлското възстание българите опитаха сами да се освободят от турско робство, но не успяха. Само съвместните усилия на руски и присъединени към тях белоруски, украински, финнски, румънски и полски войски, заедно с българския корпус успяха да направят това. Снимката, която съм сложила в моя блог днес е символика на тази страхотна коалиция, довела до победен край това велико дело. Поздрави!!
цитирай
32. get - 30. germantiger - E-e-e добре, че поумири малко тона !! :))
03.03.2014 16:11
- Защото приятелю, индо-германецо ... при германците, особено източните ... във вените им тече много повече "славянска" кръв - отколкото при нас българите ?! - с допълнението, че това се отнася за населението на Остеррайх-а !

- Между впрочем, единият от героите на германската армия от Първата световна война генерал Ерих Лудендорф, е повече "славянин" отколкото "дойч" - Ако не вярваш, мога да се обоснова ... генеалогично(!) - Но не в това е същността на разглежданият въпрос-проблем ?

П.П.
- Това което се опитваш с такава страст да отстоиш го има вече написано в книгата "ПОГРОМА НА БЪЛГАРИЯ. ВИНОВНИКЪТ" на митрополит старозагорски Методий (Кусев) - С издаването й, автора СТО И ПЕТНАДЕСЕТ ДНИ ПО-РАНО ясно очертава параметрите на бъдещето нещастие на България, при Междусъюзническата война(1913 г.) и ... Кой и защо е виновен ?!
цитирай
33. germantiger - От познат за мен
03.03.2014 17:15
anticonformist каза:
Тигре, съвсем прав си, ако имаше любов или ентусиазъм от страна на Русия, нямаше да сме 482 години под османска власт, а вероятно много по-малко.

ГЕТ, НАПРАВИ ПОСТИНГ ЗА ТАЗИ КНИГА - ето един явно чудесен материал за познаване на истината итоотбългарин.

P.S.
Иначе аз нямам нищо против славянската кръв и ген (макар славянска, марсиаснка или германска кръв да няма ,както и ген - разбра ме за какво пишая и ти отговарям) в неголеми "количества".
Та нямам против славянския примес ограничен, защото на изток има толкова германско-скандинавско,колкото славянско те не са внесли никога на запад. Отделно от това смятам, че знам достойнствата на славяни и угфро-фини и те НЕ СА МАЛКО.
цитирай
34. kostadin - Когато Левски го разпитват в Тър...
03.03.2014 18:36
Когато Левски го разпитват в Търново ,между другото той казва ,че е мирен човек но е трябвало да поведе борба ,защото султана продавал България на чужденци от Европа ,а на българите не давал да участвуват.
цитирай
35. tota - Честит празник! Поклон пред всичики дали най - ценното живота си за нашата свобода!
03.03.2014 19:10
Боже пази майка България!!
Поздрави!
Нещо от интервюто с проф. Гиндев.
А каква е ролята на друг виден политик - Бисмарк при Освобождението на България?
Ролята на Бисмарк е изключително отрицателна. Може би някои си спомнят какви думи му приписват: „участта на конекрадците от долен Дунав не струва кръвта и на един германски хусар". Никога не бива да забравяме, че княз Ото фон Бисмарк е първият западен държавник отхвърлил Сан-Стефанския мирен договор (1878) и категорично заявил, че договорът трябва да бъде ревизиран.

В какво се изразява военната подкрепата на Бисмарк за Турция?
Воден от своите евразийски кроежи за оста Берлин-Цариград-Багдад, Бисмарк всячески възпрепятства освободителния поход на Русия и материално подпомага Турция, като й доставя 500 оръдия „Круп".
На висши длъжности в турската армия служат следните немци: Мехмед Али паша (Карл Дитрих), Рошид паша (военен инженер Щрекер, укрепил Варна), Искендер паша (Александър, военен инструктор), Мехмед паша (Блум, началник на инженерните войски), Нихид паша (Билински, главен квартирмайстер), Радиш бей (Шатенер, началник на интендантството), генерал Грюневлад, началник на артилерията при турското главно командване.

Но Бисмарк не действа сам срещу българските национални интереси.
Да, но като председателстващ Берлинския конгрес (1878 г.) Бисмарк изцяло подкрепя най-върлия враг на България - Великобритания - и съчинената в канцелариите на „Форин офис" „опашата" лъжа за създаването на руска „Задунайская губерния Болгария". По този начин западната пропаганда и дипломация се надяваха да предадат на руско-турската война, не освободителен, а завоевателен характер.
Повече тук:http://news.ibox.bg/interview/id_76355657
цитирай
36. leonleonovpom2 - Гет, може би трябва да се позова на царя ни , Борис!
03.03.2014 19:53
Не крия, че ми е любимец! Кръвта вода не става, нали е готски.
Какво казва, на упрека на германците, че не ги поддържа?
Народът ми е русофилски, министрите-англофили и германофили, но аз единствен съм българофил!! Какво по-голямо доказателство за принадлежност?!
И германците вдигат ръце!
цитирай
37. leonleonovpom2 - Германтигър, Бисмарк е политик от класа!
03.03.2014 19:58
Знам какво е направил за нас, въпреки, че според мен има и фолклор
Безспорно е,, ако не политик № 1 от съвременните- след Френската революция, между първите трима!
Но резултатът не е този ,който се очаква
Разбираш ли огорчението, това е все едно да те скъсат на изпит с думите, че заслужаваш шестица, за това те късат, един път го изпитах на гърба си.
Или, че те бият, защото те обичат....
цитирай
38. leonleonovpom2 - Пак , отново!
03.03.2014 20:01
За мен славянското е посттракийско. Един специалист по логика с минимални знания по история би го доказал без никакви затруднения!
цитирай
39. leonleonovpom2 - Благодаря, Tota!
03.03.2014 21:07
Ако се прегледат събитията от войната внимателно, наистина ще се види, че Задунайската губерния е спекулация, за която плаща България с целостта си и със сегашното си положение
Криво да седим, право да съдим, не Русия ни е виновна!
Интересен е двойния стандарт на англичаните. Те могат да владеят Суец, но русите да стоят зад Босфора, сакън! Ето принципността им, изявила се в Берлин
И за руснаците.
Защо създават опълчение, защо изграждат държава, водят специалисти от Чехия, Швейцария, Финландия откъде ли не, за губерния ли?
Смешно и жалко, само за наивници. Ама и ние сме си такива
Поздрави от сърце!
цитирай
40. valia29 - в политиката несъществува дума "благодарност"
03.03.2014 21:25
Русия ни освобождава ,за да ни зароби! - абсолютно!
цитирай
41. leonleonovpom2 - Благодаря,Vishnichka!
03.03.2014 21:27
Смятам, че цитатът от тебе опровергава спекулациите за намеренията на Русия!
Иначе за написаното аз нямам заслуги.
Така са ме учили упорито , с години родителите ми, да бъда благодарен за направено ми добро.
Тяхна е заслугата!
Поздрави от сърце!
цитирай
42. leonleonovpom2 - Благодаря Костадин, за коментара!
03.03.2014 21:32
Това за Левски е интересно, но все пак той е известен с гъвкавостта си, така, че е напълно в негов стил
Това и турците са разбрали, че имат насреща си необикновен човек и затова правят така, че хаджи Иванчо Пенчович да реши съдбата му
Резултатът е известен!
Поздрави!
цитирай
43. leonleonovpom2 - За Валя 29
03.03.2014 21:42
По начало е така или по правило, както си написала.
Но има изключения и смятам, че нашият случай е такъв!
Казано е защо-създаване на опълчение, на което е поверена важна роля в авангарда и то се справя блестящо с нея , така ,че влиза в световните новини!
Строителство на нова държава, сериозно, не симулационно
Ако имаш други намерения, то те се разминават , при това сериозно с направеното!
Много дълга тема за развиване, но и това е достатъчно!Поздрави!
цитирай
44. leonleonovpom2 - Здравей, Невена!
03.03.2014 22:05
Радвам се на посещението ти, няма как да го подмина!
Знам, че прадядо ти е бил опълченец, това е чест и гордост за рода ти!
Зад приказките, че Русия искала да ни зароби/ хипотетично верни, но разминаващи се с реалността/ прозира гузната съвест на тези, които искат да си присвоят чужди заслуги за нещо, за което нямат почти никакъв принос, с изключение на отделни личности като Макгахан, Позитано, Лавеле.....
И вредата, която са причинили надвишава многократно останалото
Поздрави от сърце!
цитирай
45. get - @ 36. leonleonovpom2 - Гет, може би трябва да се позова на царя ни , Борис ! - Народът ми е русофилски ...
03.03.2014 23:04
... министрите-англофили и германофили, но аз единствен съм българофил!!

- Казваш да бъдем "българофили" ? - да бъдем, тогава Родолюбци ?! - но по напред следва да бъдем и достатъчно зрели ?
- Още през 1917 г. с Заповед №2594 от April 13, 1917. президента Woodrow Wilson учредява "Committee on Public Information (CPI) по пречина, че е оглавена от George Creel - повече е известна, като Комитета Крил ?
- Ще успокоя Тигъра, като кажа, че и руснаците не изостават ... от Бехтерев се създава Институт по приложна психология към ? - Военно министерство !
- Какви са функциите им ? - Ами ни повече, ни по-малко от ПРОПАГАНДНА война ?

- За това какво е ПРОПАГАНДА можем да научим от книгата(със същото заглавие) на Едуард Бернайс(племенник на З. Фройд) !
И твърде откровенни неща, ни споделя в нея, този наследник на Моше и Каяфа ?
"Бернайс твърди, че научната МАНИПУЛАЦИЯ на ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ е била необходима за преодоляване на хаоса и конфликтите в обществото: Съзнателната и интелигентна манипулация на навиците и мненията на масите е важен елемент в демократичното общество.
Хората, които манипулират този невидим механизъм на обществото, представляват невидимо правителство, което е истинската управляваща сила на нашата страна. […] Ние сме управлявани, нашите умове са моделирани, нашите вкусове са формирани, нашите идеи са внушени, до голяма степен от хора, за които никога не сме чували. Това е логичен резултат от начина, по който е организирано нашето демократично общество. Огромен брой хора трябва да си сътрудничат по този начин, ако искат да живеят заедно като добре функциониращо общество. […] В почти всяко действие от ежедневието ни, независимо дали е в сферата на политиката и бизнеса, в нашето социално поведение или морално мислене, над нас господстват относително малко на брой хора, […] които разбират мисловните процеси и социалните модели на масите.
Те са тези, които те дърпат конците на общественото мнение.”

- На мен НИКОЙ НЕ МИ ДЪРПА НИЩО - за това съм Българин!
- Поради последното казвам ! - от времето и събитието за което спорим ... та до времето на последният руски самодержец Сталин - Проливите към топлите морета и Константинопол да е руски град ... са били основна движеща сила във политика и война за Русия !
- В подкрепа на твърдението, цитирам част от казаното, от Молотов на Шуленбург, при срещата им на 25 ноември 1940 г.(когато Третият райх и СССР, бяха все още съюзници ?):
2. Если в ближайшие месяцы будет обеспечена безопасность СССР в Проливах путем заключения пакта взаимопомощи между СССР и Болгарией и организации военной и военно-морской базы СССР в районе Босфора и Дарданелл на началах долгосрочной аренды;(…)

- Завършвам с прискърбие, тъй като и мен като Българин, не ме отминаха страстите и суетата на деня - Та поради това - дано не съм оскърбил паметта на хората жертвали живота си, за нашата свобода !?

цитирай
46. mt46 - Явно и Кустурица е русофил... http://www.frognews.bg/news_66431/Kosturitsa_Rusiia_da_zishtiti_rusnatsite_v_Ukraina!/
03.03.2014 23:22
"Известният сръбски кинорежисьор Емир Кустурица смята, че Русия трябва да защити руснаците, живеещи в Украйна, и да спаси страната от катастрофа, предаде ИТАР-ТАСС.
"За съжаление, Украйна сега върви по същия път, по който някога вървеше Югославия. Смятам, че Русия трябва да защити руснаците, които живеят в Украйна", заяви Кустурица за ИТАР-ТАСС в руския град Самара, където е на турне с рок групата си "No smoking orchestra".

Групата планира да замине на турне и в Украйна в подкрепа на рускоезичното население и "другите ни братя", каза Кустурица.

Една от песните, които ще бъдат изпълнени на концерта тази вечер, ще бъде посветена на живеещите в Украйна руснаци, съобщи още той. "
цитирай
47. leonleonovpom2 - Здравейте, включвам се към темата за -филството
04.03.2014 00:46
Оставам с впечатлението, че то не е лошо, стига да не е русофилство
Когато, примерно, англичани направят нещо-например завладеят половината свят и СУЕЦ БАРАБАР, ТОВА Е ХУБАВО, ПОЛАГА ИМ СЕ, НО , АКО Е Русия-вой до небето, как е възможно?!
Ами Черно море е вътрешно море, Босфора е необходим на Русия за достъп до света. Сега нещата са регулирани , но преди 200 години?!
Ето, този двоен стандарт е дразнещ. Не е редно да се иска от някой да не прави нещо, което ти самият си позволяваш! Англия има законни имперски интереси на другия край на земното кълбо, но Русия не-при това не спрямо негри или индианци, а спрямо българи, поставени в унизително положение, родственици техни
И какъв е резултатът от Берлинския договор?

За да спасят българите от имперските интереси на Русия, ги оставят под "закрилата" на Отоманската империя още десетилетия.Трябва да бъдат изколени няколкостотин хиляди българи, да водим пет войни, за да останат тези земи основно в нашите съседи от всякъде!
И аз като българин да съм благодарен на тези, които са го направили и да съм яростен РУСОФОБ!

Така ли трябва да се разбира приятели отношението срещу лошата Русия?
Какво е "доброто "на другите ме интересува!Те от добрина към нас ли са действали, за разлика от злите руснаци?!
цитирай
48. leonleonovpom2 - Казвам -филство, но имам предвид признателност!
04.03.2014 01:04
Филството стана обект в коментарите, а обект бе друго-човешка благодарност!
Политиката по начало си е мръсна работа, тя разделя и създава народите, да обичаш някой на база политика, е все едно да обичаш кочина
Но да си яростен спрямо Русия и признателен на тези, които меко казано са се изгаврили с нас , за да накажат Русия, това е трудно за разбиране.

Един вид , набили са ни, защото много ни обичат!

Мерси, благодарности и беж от такава обич
Не знам, но утре по икономически причини, ако щатите се разритат-няма невъзможни неща, ще бъдат оправдани сигурно главните действащи лица- По аксиомата-Те винаги имат право!
цитирай
49. batogo - !!!:))) Поздрав!
04.03.2014 06:42
Постингът ти завършва много благородно и хуманно, за което те поздравявам... Поклон пред отдалите живота си за свободата на Отечеството ни... Но всичко прекалено е вредно, дори и прекалената признателност, която се превръща в роболепие и угодничество, изражда се в недостоен слугински начин на мислене и поведение и завършва с робско дребнаво интересчийство, характерно особено явно за русофилите в България...
Нека не забравяме, че има два типа спасители - користни и безкористни. Има хора, които те спасяват в критична ситуация и остават само в паметта ти, но никога не ти напомнят какво са направили за теб. Има и такива, които те спасяват точно за да ти напомнят постоянно колко си им задължен и така да те превърнат в свой роб и да откраднат живота ти. Политиците са от втория тип - те не освобождават и не спасяват никого просто от хуманност... А когато спасяването не е от хуманност, то не е спасяване. Затова Дякон Левски е казал, че който ни освободи, ще ни зароби... И животът го потвърждава... :)
цитирай
50. leonleonovpom2 - Благодаря, Огняне!
04.03.2014 07:36
Така е, прав си, всяко прекалено нещо е вредно!
Все пак от контактите, които съм имал с руснаци, един път не съм чул, че са ни освободили, че сме задължени, може би и защото обстановката не е била такава.
Поздрави!
цитирай
51. vmir - 48. leonleonovpom2,
04.03.2014 07:39
leonleonovpom2 написа:


Един вид , набили са ни, защото много ни обичат!



Обичта е измерима единствено в брой художествени изрази, които нямат нищо общо с конкретните материални потоци, необходими за съществуването и функционирането на обществото и членовете му. Да обясняваш процесите в обществото с обич е като да очакваш отлитане на птица с едно крило.

Не твърдя, че обичта е излишна, маловажна или ненужна, но ако тя не мотивира здравия разум и инстинкт за самосъхранение, тя си остава подобна на чувството, заради което жертвата хипнотизирана от погледа на приближаващия се хищник, смирено се поставя на разположение на неговата моментна нужда. Това е всъщност съвършената любов, а не което някой ще направи за някого по множество възможни причини.
цитирай
52. germantiger - ...
04.03.2014 07:43
tota написа:
Боже пази майка България!!
Но Бисмарк не действа сам срещу българските национални интереси.
Да, но като председателстващ Берлинския конгрес (1878 г.) Бисмарк изцяло подкрепя най-върлия враг на България - Великобритания - и съчинената в канцелариите на „Форин офис" „опашата" лъжа за създаването на руска „Задунайская губерния Болгария". По този начин западната пропаганда и дипломация се надяваха да предадат на руско-турската война, не освободителен, а завоевателен характер.
Повече тук:http://news.ibox.bg/interview/id_76355657


Биографията на Бисмарк и историците изследвали коннгреса твърдят обратното

и отново

ПРЕЗ НОЩА НАХЛУЗИЛ ПРУСКИЯ СИ ОСТРОВЪРХ ШЛЕМ-ПИКЕЛХАУБЕ, ТОЙ БЛЪСКА ПО ВРАТАТА КЪДЕТО Е ОТСЕДНАЛА ТУРСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ, ОКОЛО ПОЛУНОЩ... ЗАПЛАШВА ГИ, ИГРАЕ ГО ПОБЕСНЯЛ И ГРЪМОГЛАСНО ЗАПЛАШВА ТУРЦИТЕ ДА ПРИЕМАТ ПОРЕДНИЯ РУСКИ КОМПРОМИС! (до този момент русия отстъпва пред натиска на англия и франция в полза на турция). НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ТУРЦИТЕ ПРИЕМАТ, А АКО НЕ БЯХА БЪЛГАРИЯ ВЕРОЯТНО БИ БИЛА ОЩЕ ПО-МАЛКА СЛЕД 1878 Г.
От bolg: Всъщност още в англо-руското споразумение от 30 май 1878г., сключено преди свикването на Берлинския конгрес, за княжество България се е предвиждало да заема територията между Дунав и Стара планина, Софийският санджак е на юг от Стара планнина и е трябвало да остане в Румелия. Бисмарк е посъветвал Шувалов да се позове на труда на Хохщетер, според който Ихтиманските възвишения и планините южно и югозападно от София имат еднакъв скален състав с този на Балкана и са част от него. Затова Софийския санджак трябвало да се числи към земите между Дунав и Стара планина. Това си звучи направо нелепо, не знам и дали наистина е съществувал този геолог Хохщетер и ако е реална личност, дали изобщо се е занимавал със скалния строеж на българските планини, но все пак, колкото и странно да звуяи, този довод постига целта си пред англичаните (headbang) И добре, че е станало така.

ТОВА КОЕТО ВИЕ ПРЕДЛАГАТЕ КАТО ЛИНК СА "ЛАФОВЕТЕ" НА ПРОФ.ГИНДЕВ БЕЗ КОНКРЕТИКА И ДОКУМЕНТИ, НЯМА И КАК ДА Е ИНАЧЕ ЗАСТАНАЛ "ПРЕД" ИСТИНАТА ЗА КОНГРЕСА И БИСМАРК. Човека си лафи, а насреща нищо ("отсреща" може би москалско лоби,анай-ми е гот професори кому онанисти да предат за история;)
цитирай
53. vishnichka - Смятам, че малко се спекулира с казаното от Левски, че който ни освободи, той ще ни зароби...
04.03.2014 08:23
И днес сме под вид съвременно икономическо робство. На всякакво ниво, държавно, работодателско и семейно дори...

Но, едно е да /за/владееш държава няколко века и да я лишиш от всякаква официална форма на съществуване, съвсем друго е да й помогнеш в революция, в която българите проливат кръвта си и са смазани жестоко, а главите им набучени на колове и чак тогава Европа се сеща, че в пределите й има един малък народ, подложен на векове духовно подтисничесвто...
Естествено, че към България винаги е имало апетит зарази местоположението й, но е кощунство да се говори за османско присъствие или владичество и да не се наричат събитията с историческото им название, каквото е било още по време на освобождението... Пристрастното днешно русофилство няма много общо с благодарността и поклона, който трябва да сторим пред саможертвата на всички паднали в името на това, да я има България днес и да бъдат възродени корените й...
цитирай
54. leonleonovpom2 - Благодаря, Вмир!
04.03.2014 08:28
Обичта е фигуративна в случая, може би по-правилно е загриженост!
Не бива да се пренебрегва фактът, че в желанието си да удържат Русия, повече по подозрение, отколкото основателно, цената плащаме ние-с измислената Македония, с Егейска Тракия, западните покрайнини-Ниш включително, Северна Добруджа при романизираните българи, защото земите им са били сигурно пет пъти повече години български, отколкото румънски.
Но минало свършено.
Ами петте войни, които водим за национално обединение
И накрая, българите са поверени на своя мъчител-Отоманската империя-това ли е благородното, с последващи масови кланета къде ли не-от башибозуци ,разбира се, да поемат вината.
То си е жива разправа с нас, да се абстрахираме от това кой го е направил , ако бяха инициатори руснаци, оценката щеше да е същата!
Поздрави!
цитирай
55. leonleonovpom2 - Благодаря, Vishnichka!
04.03.2014 09:19
Така е, признателност не означава покорност и подчинено, робско русофилство, накъдето се бутат нещата от някои коментиращи ту!.
Длъжни сме да я покажем тази признателност, още повече, че хиляди са загубили живота си, за да я има днес държавата ни!
Поздрави!
цитирай
56. get - 47. leonleonovpom2 - Вече е ЧЕТВЪРТИ март е ... та отговарям ! - тъй като вчера щеше да бъде грях пред паметта НА САМОЖЕРТВАЛИТЕ ... руси ...
04.03.2014 22:06
... украинци, белоруси, фини ... и доброволци осетинци(над ХИЛЯДА - тези наши сънародници, от Времената известни ни - Стара Велика България !!!) ... да ме простят, другите неупоменати редови и офицерски чинове от руската имперска армия, дали живота си за нас българите !!
- Освободителната война няма да коментирам (тъй като и там има двусмислени моменти, истината за които явно не ни е съдено да узнаем) - Както е с опортюнизма в твърдението на Герман-тигър ... за Бисмарк с "островърхия шлем" и факта на германски военни специалисти в турската армия ?
- Няма да се спирам ... за некоректността при позоваването че ? - Видите ли на Англия всичко и било разрешено - точно обратното ... Твърде са си позволили ... та от мен, една .... българска !!
- Но политическите взаимоотношения: Русия-България не приключват с Освободителната война ! - Следва ... хайде, да цитирам думите, от предговора към книгата на Методий Кусев(ич)(българин родом от Прилеп) старозагорски митрополит и съвременник на събитията ?!
«Русофилството в България достигнало до идиотство. Когато руската дипломация прави пакостите, ние българите нарочно си закриваме очите; жумим за да не виждаме па¬костите правени нам от Русия...". Това наше положение, създадено в желанието ни да запазим свято своето русофилско чувство... И ние, сироти русофилите българи, жумиме, не си отваряме очите за да не видим какво прави „вампирът" за нашата съдба. Жумим пред пакостните му дела, за да мислим, че той само добро прави за нас. Не поглеждаме, защото не желаем да видим, че нашия идол, на когото се покланяме като на свой величайши добродетел, е зъл гений за съдбата на честита и велика България ..."
- Това го пише не обикновен мирянин а духовник, тоест човек умеещ и знаещ, че преди да се говори, следва да премисли, Що следва да се каже ?! - тъй като от Словото(!) винаги има последици !

- За да ти илюстрирам(още) докъде са стигнали нещата в отношенията Русия-България, ще ти цитирам думи от неин дипломат - А дипломатите, винаги спазват протокол, кога говорят, ако ли не, то това е ... ПРЕЛЮДИЯ към война !
- Та цитирам един от високопоставените руски дипломати от това време ?
„след като се убедим в предателството и измяната на българите, ние трябва да се отнасяме с тях като с врагове, без да се утешаваме с мнимите различия между настроението у народа и неговите водачи, тъй като в политиката всеки народ отговаря за своето правителство.
Всичко, което Русия направи за България, трябва да бъде развалено.
Целта на нашите усилия трябва да бъде не „целокупна” България, а подялбата даже на сегашното княжество между съседите му: румъни, сърби и гърци, с изключение на широката полоса по дължината на Черно море, която Русия може да поиска да остави за себе си.” - Това е казано от С. С. Татищев(1846 - 1906), тоест съвсем не, преди Междусъюзническата война ... в която руснаците, в разрез и при НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОЕТИ съюзни ДОГОВОРНИ отношения от 1902 г. не само не възпряха, а поощриха ... та и понтонни средства дадоха на румънската армия ... като този при Зимнич: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e1/RazbBalcanic-Zimnicea.jpg ... за да ни удари в гръб (!)
- Това подготви, последствията и трагедията (братя срещу братя да се бият !) от Първата световна война в която ние(в Добруджа наред с румънци) разпердушинихме Специалният (съставен от руски военни, все "георгиевски кавалери") корпус - Сформиран с основна задача, дебаркиране и поемане контрол, над Протоците и Константинопол !

- А той бе създаден(!) на база споразумение на Русия със страните от Антантата, поради условието, че се включват във войната с условие Проливите и Цариград да е техен !
- Та прощавай(вероятно те наскърбявам с откровеността си ?)! - но истината, трябва да се казва ... ако сме Българофили(!) ... тпФу мразя го този "гръчки"! - та ще се поправя, казвайки да бъдем Родолюбци-Български ... и представяме нещата, такива каквито са ... истински, а не както ни се иска ?!!
цитирай
57. leonleonovpom2 - Не ме наскърбяваш, Гет!
05.03.2014 01:13
Но ние предателската черта си я имаме! И предаваме не този който заслужава, както и служим и сме предани на не който трябва
Руснаците си имат трески за дялане, но и ние не по-малко от тях!
И все пак , натрапва се йезуитската роля на Великите сили през 1878 г., които" озаптяват" Русия, осакатявайки нас и реално станали причина, не Русия, а те за сегашното ни положение
Защото нещата, криво да седим, право да съдим, лошите неща за нас тръгват от Берлин!
И не върви да убеждават, че това Русия го е искала.
Какво са търсили пред Цариград февруари месец английските кораби?
Защо английския консул заплашително предупреждава руснаците какво да очакват?Война, разбира се
Защо преди това не са отишли при Варна, да принудят турците да капитулират и като сила да начертаят реална карта на България, а на Русия да кажат, заедно свършихме работата, сега всеки в къщи, довиждане
Но гузен, негонен бяга.
Вижда в другия, това, което той би направил
Сигурно в утопичния вариант по-горе щяха да решат:
На север от Балкана ваша сфера, югът-наша
Поздрави!
цитирай
58. batogo - !!!:))) Поздрав, leonleonovpom2...
05.03.2014 06:44
Разходи се лятото по нашето черноморие и наблюдавай как нагло се държат руснаците, все едно черноморието е тяхно и как нашите наведени продажни русофилски подлоги им се умилкват роболепно... Това са последствията от историята, които в момента са реалностите. Погледай, порадвай се на картинката и като интелигентен човек, съхранил себеуважението, достойнството и националното си самочувствие се абстрахирай от филствата и фобствата си и безпристрастно осъзнай това, което виждаш... :) Историята има стойност само като поука. Тя съдържа много лъжи и много истини, но от начина ни на живот можем да разберем доколко сме си извадили верните поуки, доколко сме помъдрели или оглупели... :)
цитирай
59. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
05.03.2014 08:07
Абсолютно прав си!
Но това е парвенюшката прослойка, която приватизира общонародната собственост, при това не са най-богатите- те са на друго място, на запад от нас!
Милиони са като крепостните селяни преди царят освободител да премахне крепостничеството-по съвпадение е и наш освободител
Отвратителни са този "Б" отбор парвенюта-общо разбира се, има и хора стойностни например, дъщеря ми работи миналото лято при жена от Москва кинорежисьор-гледаше бебето и.Попари си крака. Вместо да я изгони,както постъпват пък нашите парвенюта , изписа и лекарства от чужбина и за няколко дена се оправи
Примери всякакви наистина, да не влизам в ролята на Швейк, но се замислям сериозно.
След няколко десетки години, ако продължава така, българският елемент ще е екзотичен не само на черноморието.Основният виновник за това е тук и наш -тези със седемцифрените сметки в Швейцария. Защото те са готови всеки момент да отидат не на Сливница ,като Стамболов, а при сметките си.
А иначе дълбоката причина е там ,в Берлин, 1878г. оттам тръгва всичко и последствията , минава през Ньой-жестоко, дори повече и всички съпътстващи преди и след него решения срещу нас.
Виновникът не е един, има и наша вина, но тя не е причина , а следствие
Иначе си прав, бих допълнил, историята се пише от победителите и тези които са осребрили победата. Ние не сме от тях и затова тя е такава за нас....
цитирай
60. germantiger - АЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ и СТИГА С ТИЯ РУСИЯ, УКРАЙНА, ЕС...
07.03.2014 01:23
Хора и режими, които правят Москвич, не могат да надделеят над умение и качество, които правят Мерцедес.

Каквито и "трикове" (реални или нереални) да се родят във фантазията на москалите и техните симпатизанти, не могат да променят разликата в технология между източна Зазка и западно БМВ.

Каквотои да пъчи изтока, просто Булгар-Рено не е и никога няма да бъде Ауди!

...

Какво всъщност казвам:

РУСИЯ ОТДАВНА ЗАГУБИ - ТЯ Е СРИТАНА В ГРАНИЦИТЕ СИ ОТПРЕДИ ПЬОТР ВЕЛИКИЙ И ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ СМАЛЯВА

АКО ЩЕ ДА "БИЕ" В 10 ПОДОБНИ НА УКРАИНСКАТА КРИЗИ - РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОБЕДИТЕЛ, ПРОСТО ЗАЩОТО СВЕТА ГОВОРИ НА АНГЛИЙСКИ И АМЕРИКА БИ В "100 ВОЙНИ", А ЕВРОПА ЗАЛЯ 100 "ПАЗАРА"

Всеки фойерверк руски - днес и утре не може да навакса онова, което се зове - западен валяк десетилетия наред след 1945г.

Радостта от една спечелена победа, НЕ променя изхода от "войната"!

...

Разбира се, всичко е временно - тази епоха е на англо-саксонския запад, ако света го има след 100-200 години - "епохата" в бъдеще може би, ще е другиму.

Това, което сте написали в постинга всъщност няма как да е руски успех, просто защото на краставичар - краставици не може да "продавате", или ако му ги препродадете ще е веднъж - в другите следващи 100 случаи той ще ви купи краставиците, градината и самите вас.

Руската успех е невъзможно,както невъзможно бе САЩ да загуби два пътив Ирак и веднъж в Афганистан - БОЛ НАРОД ВБГ ЧАКАШЕ ЩАТСКА ЗАГУБА,НО ИМАШЕСАМО ЩАТСКИ ПОБЕДИ.

Бол народ в БГ беше убеден, че България - троянския кон на Русия никога няма да влезе в НАТО - България влезе.
Бол народ в БГ НИКОГА не би предположил, че ще има опастност дори Украйна да не е руска - половината ако не и повече - вече не е!

БОЛ НАРОД НИКОГА НЕ БИ ПОВЯРВАЛ, ЧЕ КОМУНИЗМА ЩЕ ПАДНЕ - ПАДНА

Запада отдавна победи и това не е панегирик или "ода"-това е истина (като чук).

...

- всичко е до време и това "чудо" ще мине
- всичко е премислено от едни люде много над мащаб

Имам "усещането", че огромна част от блог.бг се изживяват като

А - руснаци
B - украинци
C - западняци

ЖАЛКО, твърде жалко... но кой съм аз да гледам от високо на избора и хорските страсти и ежби ;)
цитирай
61. leonleonovpom2 - Аз съм виновен!
07.03.2014 08:07
Трябваше ясно, още в началото да поставя условие, да се коментират само обстоятелствата около Трети март, тогава нямаше да има изблици и националистически, и расови и така нататък.
Целта ми беше наистина Трети март и допълнително, ако се сметне за необходимо, обстоятелствата около него и непосредствено след него , оказали се трагични за българите.Къде е нашият план" Маршал"?!, той ни е бил необходим, не конгрес!
Германтигър, с раждането си човек, независимо какъв е по народност е победен, заложено му е в природата, независимо какъв е!Бори се да оцелее, победителите не се борят за това
Добре, западът е победил!
И какво от това. Вечен победител няма, историята го е показала!Това е утопия.Днес си победител, утре победен
Руснаците нямат " Мерцедеси", но имат ракети-първи космонавт, космически кораби.
Ти как мислиш, кое е по-сложно?
Нямат "Мерцедеси" по други причини
Имат и учени-Менделеев, Ломоносов и хайде да не изреждам и други колоси в други направления, поставили основи на съвременната наука Не ми е цел да ги хваля, но не приемам да са някакви макаци, както един неориентиран нарича българите
Целта на написаното е друга
Германците са хора, като всички други и руснаците също
Никой не е с две глави например, за да е два пъти по-умен
За да се развият качествата на един човек важни са условията ,в които живее.Човекът е като цвете, иска грижи и лесно увяхва.
Бог, природата се е погрижила
Всички германци ли са изобретатели, творци?!
Не, около 2 % , както навсякъде, които, като локомотив теглят останалите, попадащи в графа потребители. Да, тези 2% са пример, за уважение и така нататък. Не виждам останалите какъв пример с качествата си могат да бъдат, освен да речем със стандарта на живота, осигурен им от други
цитирай
62. leonleonovpom2 - Допълнение
07.03.2014 08:23
Ако говорим за победител, той е ясен отсега, не го ли виждаш, Германтигър!
В далечния изток е и държи в ръцете си американския просперитет с трилионите им вътрешен дълг От него зависи, кога да се обяви за такъв.
Пък ,доколкото знам, има го и в библията
цитирай
63. germantiger - +
07.03.2014 14:34
И положителното за Русия или както аз виждам една друга истина

"Както е тръгнало" стремежа на запад да се ликвидират физически западните народи вероятно вече е почти необратим... както е тръгнало ако след век има нейде бели и то с "традиционни", здрави народни ценности и светоглед - това може да е единствено източна вропа и най-вече частта в която живеят руснаци (без водката), биха били все още хора, докато в централна и западна Европа, както в южна предполагам ще се ширят "орки".

Отделно от това - Европа без Русия и инвалид - човек без гръб.Русия е последното голямо от европееца като претенция за сила и като ресуср разбира се - всякакъв - териториялен, човешки и друг. (И да не пропусна - най-нежния бял език за мен е руския, макар най-силния да намирам английски, а най-прецизен германски).
цитирай
64. leonleonovpom2 - Знам, Германтигър, добър човек си!
07.03.2014 16:42
По-горното написах, заради пропуска си в началото и да няма вълна от противопоставяния
За мен е ясно, бедите ни идват от Берлинския конгрес, не от Германия, Бисмарк наистина се е постарал да няма прекаляване!
Но ,погледнато от съвременни позиции, този конгрес не ни е бил нужен, дори е вреден, трябвало е договор на Великите сили с Русия, че тя няма териториални претенции на Балканите,че България е суверенна държава и тя го признава това за факт. Има си хас, нали за това е водила война
Да се узакони България в определените и вече граници и толкова
Може би и Европейската история е щяла да тръгне в друга, не се знае наистина каква, посока!
цитирай
65. get - - Това наивизъм ли е или продължаваш ... със заслеплението, приятелю ?
07.03.2014 20:13
leonleonovpom2 написа:
По-горното написах, заради пропуска си в началото и да няма вълна от противопоставяния
За мен е ясно, бедите ни идват от Берлинския конгрес, не от Германия, Бисмарк наистина се е постарал да няма прекаляване!
Но ,погледнато от съвременни позиции, този конгрес не ни е бил нужен, дори е вреден, трябвало е договор на Великите сили с Русия, че тя няма териториални претенции на Балканите,че България е суверенна държава и тя го признава това за факт. Има си хас, нали за това е водила война
Да се узакони България в определените и вече граници и толкова
Може би и Европейската история е щяла да тръгне в друга, не се знае наистина каква, посока!


- Да оставим освободителната война и след това ... ?
- Да вземем ПРИМЕРИ ОТ НАЙ-НОВАТА НИ ИСТОРИЯ ? - явно не знаеш, къде се намират документите на държавният ни архив, от създаването на "Третото царство" ... та до "девети септември" - Припомням ! - В Особый архив РОСии !?
- Кога бе на посещение в България Путин, го питаха ... Кога имат ... и изобщо имат ли намерение да ни върнат Архива - Отговора, бе една подигравка !
- Защо не искат да върнат документите? - Защото, ще се прочете едно, към едно Към какво са ни принуждавали "братята"(болшевиките - в интерес на истината) при така известната "Акция на Соболев" (Аркадий С. главен упълномощен от НКВн.Дел на СССР в преговорите с Царство България) - Знаеш ли, че тогава Съветите, съюзник на Райха са ни натискали да влезем в "Оста" ? - Вероятно, Не ?
- От разговори с възрастни варненци, същите са ми разказвали - че по сградите на тогавашната корабостроителница "Кораловаг" АД, са били изписани ЗАБЕЛЕЖИ (!) "Да живеят другарите Сталин и Хитлер - Верни синове на германският и СЪВЕТСКИ народи" ?
- Това западните "демокрации" смятате ли, че не го знаят - Знаят го (!) и си траят ! Не само си траят, но и тържествен марш в Москва за "9 май" проведоха, с което оневиниха Вторият "разбойник", който в съюз с хитлеристите начена Войната - за която сме наказани ние после !
цитирай
66. leonleonovpom2 - Гет, това е друга тема!
07.03.2014 20:50
Бедите ни не идват от Сталин.
Представяш ли си, ако не бяхме участвали във войната , какво чудо ни е чакало. Дори и като участници сме били задължени да плащаме милиарди репарации на Гърция и Югославия, като последната под натиск на СССР се е отказала
Баща ми на Драва са го спасили руснаци, бил е в руска болница, водили са го убит, всички от подразделението са били убити, на брега на Драва са били, ударът е бил срещу тях.
Пратили телеграма на дядо ми за смъртта му. Той получава удар, години беше на легло.
В болницата го посещават руски маршал, вероятно Бирюзов с Щерю Атанасов
Каквото и да се говори за руснаците, не им липсва човечност.
А аз да говоря срещу тях! ?
Ами ако не са били тези войници, да го пренесат в снега, аз нямаше да съм на белия свят
Разбираш ме, нали?
цитирай
67. get - - 66. leonleonovpom2 - Гет, това е друга тема!
07.03.2014 21:43
- Правилно ме разбери ! - аз дори и пенсионер СЪМ БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР ! Като такъв съм давал клетва не на БКП или КПСС (още по-малко на американските: демократична или републиканска партии) - Аз съм дал КЛЕТВА, да пазя Суверенитета и народа на България !!! - Без значение В КОИ ПАРТИйни "величия" Е ВЛАСТА !
- България РОДИНАТА, тоест, тази която ни(ме) е РОДИЛА и ОТГЛЕДАЛА - Това е важното ! Не ме интересуват КОНЮНКТУРНИТЕ пристрастия на ПОЛИТИЦИТЕ ! Интересува ме Безопасността на Българската държавност и живота и здравето на народа ми !! - А те са увредени до степен ПРЕДСМЪРТНО !
- Защо са увредени и как е станало(стана) това - Е друга тема ?!

- Това следва да го "разбереш със сърце" - това ще ти помогне да се освободиш, от натрапените ни клишета в главите и мисленето !
- Не случайно ти дадох примери със изказването на Татищев ... същото мога до продължа със ролята на цариградският посланик Зиновиев(косвен виновник за трагедията на одринските българи !) На Нехлюдов, пълномощен министър в България по време на Балканска и Междусъюзническа войни, бягащ след последната, в Сърбия и там награден с държавно отличие - Защо ? Ами много просто, може и да сме "братушки" но са защитавали интересите на Русия на Балкани и Черно море (!) за добро или лошо на нас българите, а това устройва тогавашният ни враг Сърбия ?!
- Това са факти - а не мои пристрастия или приумици - тези факти, като ОФИЦЕР и българин аз не следва и не мога да игнорирам - ако и да не ми харесват, защото по този начин вгорчават симпатията и дружбата ми с русите !
- Това те също трябва да го знаят а не да живеят в розовият блян на наложените от историографията клишета !
- Един народ е силен СЪС САМОСЪЗНАНИЕТО СИ - а не със самовнушеният или внушен им, от други, изкривен образ за самите себе си !
- Поради това - се падна на тях голготата(!) ... на революцията и гражданската война ... а и не само това ?!!
цитирай
68. leonleonovpom2 - Съгласен съм!
07.03.2014 23:06
Никога не съм се влияел от идеологеми, винаги съм странял от политиката, с изключение на малък период 90-та година, когато за кратко повярвах в промяната
Не съм бил партиен член, не съм бил и задължаван да бъда и не съжалявам, че не съм бил
Нямам кумири политици
Така, че Гет, изобщо в нищо политическо не съм объркан и обвързан
Но в човечността на руснаците съм се убеждавал лично, при съвместна работа с тях
Обвзети от ентусиазъм, бяхме забравили предпазните мерки.Руснакът, който отговаряше за нас ни похвали за резултатите, но ни предупреди да внимаваме и каза, че предпочита пред добрия резултат никой от нас да не пострада
Стана дума за "Мерцедес" по-горе.
Сега, никой не отрича, че германците са връх в автомобилостроенето, за двигателите най-вече, за останалото са италианците.
Но руснаците по друга причина на времето нямаха интерес от мерцедеспроизводство-ами нали по този начин се нарушава проповядваното равенство, как ще се гледа на този с Мерцедес подобния автомобил
Затова-"Москвич"
Както Хитлер на времето с Фолксваген решава проблема и Порше го прави
Равенството е опасна зараза, Хитлер с тази идея се укрепва на власт и привлича милиони германски комунисти на своя страна. Има и резултати-Германия първа излиза от световната криза, ликвидира безработицата, не е хипнотизатор, има резултати
Но всичко това е извън темата, най-малко на Хитлер бих станал пропагандатор, но истината е такава
Когато изчезне човечността, човешкото, какъвто е и случаят с Хитлер, а пък и със Сталин, всичко постигнато става безсмислено А иначе и двамата си имат по нещо гениално, не са парашутисти, но жестокостта им го затрива
Това е между другото, никога не бих се занимавал с нещо отречено, но все пак интересно е да се проумее защо се стига при декларирани и донякъде изпълнени обещания дотам. И според мен е липсата на човечност, незачитането на човека

Иначе фактите, които изброяваш са постериьор, след големия виновник-Берлинския конгрес-продължение
цитирай
69. leonleonovpom2 - Берлинският конгрес
07.03.2014 23:13
Той е причината за станалото след това, другото е следствие от него
Трябвало е да узакони границите на Сан Стефанска България , а ако е имало съмнения или подозрения към Русия, Великите сили да я накарат да подпише договор.
А не да нарежат България като баница, наказали са България
Смятам, че това е очевидно
цитирай
70. leonleonovpom2 - Здравей, Гет!
08.03.2014 08:35
Това за пакта между Сталин и Хитлер е било фасада, зад него се е криело надхитряне, за печелене на време.
И Сталин донякъде е успял, въпреки, че в началото на войната е бил съсипан от изненада, от смазващия успех на германците
Ти знаеш, че са си поделили Полша, даже германците са върнали територии, съгласно подялбата.
Франция и Англия обявяват война на Германия, но" пропускат" Русия, дори и след като влиза в Полша.
Защото знаят, че само тя може да се противопостави на Германия. Сметката е правилна
А за другаря Хитлер, ами той е социалист преди да стане националсоциалист, мисля ,че е бил и комунист
Това другаросване служи на другата цел, руснаците са бил наясно, че сблъсъкът предстои, поради неподготвеност и обезглавено и останало некадърно командване са искали да го отдалечат във времето
цитирай
71. get - Това за пакта между Сталин и Хитлер е ...
08.03.2014 10:47
leonleonovpom2 написа:
Това за пакта между Сталин и Хитлер е било фасада, зад него се е криело надхитряне, за печелене на време.
И Сталин донякъде е успял, въпреки, че в началото на войната е бил съсипан от изненада, от смазващия успех на германците
Ти знаеш, че са си поделили Полша, даже германците са върнали територии, съгласно подялбата.
Франция и Англия обявяват война на Германия, но" пропускат" Русия, дори и след като влиза в Полша.
Защото знаят, че само тя може да се противопостави на Германия. Сметката е правилна
А за другаря Хитлер, ами той е социалист преди да стане националсоциалист, мисля ,че е бил и комунист
...


- Тези басни - въртени в интернета ... за поддържане националното самочувствие и прикриване на ПРЯКАТА ВИНА на една от двете СТРАНИ АГРЕСОРКИ - Продължавай да си ги вярваш ?!

- Сталин след РАПАЛСКИ ДОГОВОР - Си сътрудничи с Германия ( като започнем от Ваймарска р-ка) и стигнем до Трети райх !!
- Райха за да води войната си на Запад, с Франция и Британия НЕ МОЖЕ БЕЗ СЪВЕТСКАТА логистична и материална помощ ! ... до последните дни преди началото на Отечествената война ешелоните, както с храни , така и със стратегически суровини (за немската военна промишленост) са вървели в посока СССР - Полша - Германия !

- Веднага допълвам, за да избягна упреците в пристрастност и едностранчивост ... страните от така наречените "демокрации" са били пределно, наясно с "приятелството" между двата политически "хищника" !
- Всичко ПИСАНО в Историята на СЪВРЕМЕННОТО ВРЕМЕ е една ШОЗИФРЕННА ФАНТАЗИЯ (!) при ПРЕПРЕДАВАНЕТО и НАЙ-ВЕЧЕ ТЪЛКУВАНЕТО НА ФАКТОЛОГИЯТА !!

- За да спестя обстоятелствеността ще го кажа НАКРАТКО - За идването на Сталин на власт, РОЛЯ ИЗИГРАВА източният(американски-юдаизъм) ... на Хитлер (западният) "европейски" ! - Ако щеш вярвай ?!

- Относно, както казваш ДРУГАРОСВАНЕТО - ПИТАМ ! - Що дирят българските комунисти(русофили) в цялата тази схема ? - Мислиш, че по този начин са помагали на България ли ??!
цитирай
72. leonleonovpom2 - Гет, политиката е мръсно нещо!
08.03.2014 18:29
Жалко, че политици пишат историята.
Всичко е възможно, нищо не е за изключване
Знаеш, че партията е права, дори и да греши
Наредено им е от партията, ако не изпълнят - другарски съд, врагове и т. н.
Самият Ленин е в основата, Сталин е негов продукт, а Ленин е дело на германците - износ на революция и излизане на Русия от войната и двете неща стават!Финансирането в златни марки идва в тях. Ленин прекосява цяла Германия в запечатан вагон. Това възможно ли е и то при германци
Хиляди страници съм изчел, не папагалски и съм стигнал до този извод
После войната която водят е много смешна, да не кажа фиктивна- едните отстъпват с мисълта дали не го правят бързо, а другите напредват със същата мисъл-дали не бързат много
Така е, народите са играчка в ръцете на политиците
Това е отмъщението на изборния политик сега - затова,че за половин минута е бил зависим от гласа ти, после години си играе с теб.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9137030
Постинги: 1348
Коментари: 29646
Гласове: 102596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031