Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2014 20:47 - Метео- и друга прогноза-месец март
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 5720 Коментари: 14 Гласове:
21

Последна промяна: 06.03.2014 07:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Месец Март, месецът  носещ името на бога на войната-Марс. Защо ли си е заплюл всяващия страх и сред себеподобните си Марс този месец? Много просто, през март пуква пролетта, времето се затопля и е време военните да напуснат топлото огнище в къщи и да се заемат с работата си - с войната. Докато настъпи зимата, тогава  отново ще са  в отпуска. Сполучлив избор на респектиращия всички бог!

Какво е положението при земните богове.? Въпреки че постумно стават такива, някои като Август са близко до тях и приживе.
В последния си ден, дошъл при него малко по рано, благодарение на смокините на Ливия, той се обръща към покрусените присъстващи с думите:
-  Добре изиграх комедията на живота, нали?
Следователно той схваща станалото в продължение на десетилетия като една игра, хайде ,няма да уточняваме каква-забавление или нещо друго
Друг император, спасител на Рим в годината на Четиримата императори - Веспасиан ,умиращ, но с чувство нза хумор се обръща към молещите се за живота му:
 - Май е дошло време да ставам бог!
Иска да каже, че умира!

Е, хубаво, март месец -митология, императорите- древна история - какви прогнози-метео, че и друга, какво общо има това със ставащото сега?
Светът е на космически разстояния от митологии и императори, има демокрация, що за дивотия! ?
Ами тя , демокрацията май в онези времена е зачената, пък сега е избуяла

Така, общото е, че пак е месец март. Подходящ ли е за война? Това ще каже метеопрогнозата. Тя съответства на името си- времето през март ще бъде лошо. Бог Марс трябва да прибере доспехите, съветва го тя. Той е подчинен на нея в това отношение , трябва да се примири
Война не трябва и няма да има!!

Но във военната игра има и други действащи лица, еквивалентни на древните имлератори. Древните стана ясно,  са приемали ставащото като някаква комедия, но един е имал върховното право да смята ,че води играта
Сега има тънка разлика, станали са двама:

                                   Да, играта е за двама,
                                   за Путин и за.. Обама....

Те не са случайни на това място, ще видят метеобюлетина... и война няма да има! Защото и Нобеловият  комитет също дава ... важни метеопрогнози!

 



Гласувай:
21


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Прекалено сериозни да не го четат, ...
05.03.2014 21:11
Прекалено сериозни да не го четат,не е за сериозни хора
Ето и Август и Веспасиян гледат с хумор на ставащото около тях.
Иначе е нямало да бъдат десетилетия на върха, а колкото еднодневките-войнишки императори
А пък знае ли се, може и да е и сериозно....
цитирай
2. bezistena - НЯМА БЯГСТВО ОТ=Бог Иса и Богиня Диана Мат!
05.03.2014 23:21
МАРС=Мария и Иса
Поредната синкретична Божествена мина с часовников механизъм,заложена от Посветените Български Цивилизатори във фундаментите на съвременното човешко общество,настроена да се активира в сегашно време.
МАРС=Мария и Иса=Мария Магдалена и Исус-Вездесъщите Български Богове,завръщащи Се и възстановяващи Царството Си на Земятя чрез потомците Си и Свещеният Си народ-Българите!
МАРС=Мария и Иса
МАРС=Мария Магдалена и Исус-Българските Богове,Господари на СВЕТА,ВСЕМИРА И МИРОЗДАНИЕТО!
СВЯТ=Иса и Богиня Диана
ВСЕМИР=Бог Иса и Мария
МИРОЗДАНИЕ=Мария Диана и Иза–Мадара и Исус=Богинята Майка и Бог Исус
Цялата МИКРО и МАКРОКОСМИЧЕСКА терминология са съставени с прецизна математическа точност по правилата на ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част1и2 в постингите ни
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061 и всички други документи от блога ни!
Честита Баба Марта,Адаш,и носи мартеницата постоянно като знак на принадлежност към
Бог Тати Исуш и Богиня матара=ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА=Бог Тати(Отец) Исус и Богиня Матара

Нашата категорична метеопрогноза е за владеещите и управляващите Времето,Пространството,Измеренията и Световете:
МЕТЕОПРОГНОЗА за=за Богиня Диана Мария и Иза
ВРЕМЕ=Богиня Мария
ПРОСТРАНСТВО=Богиня Диана и Сар Иса Барда
ИЗМЕРЕНИЯ=Иза и Мария
А ВЛАДЕЕЩИТЕ ВРЕМЕТО могат да бъдат само Боговете,имплантирани в израза:
ВЛАДЕЕЩИ ВРЕМЕТО=Бог Ешуа Дуло и Богиня Диана Мария-отново и отново само Всемогъщите Български Богове Исус и Мария Магдалена,Които Са навсякъде и от Които отърване и бягство няма!
НАВСЯКЪДЕ СА=Исус и Бокиня Диана
НЯМА ОТЪРВАНЕ от=от Богиня Диана Мария
БЯГСТВО от=от Бог Иса и Богиня Диана???!!!-ще избяга някой от Българските Богове и Българите ли!
Да избяга някой от БОГ МАРС?
Марионетката да избяга от Кукловодите,държащи нишката на живота на всеки?
ЖИВОТ=Ежуа и Богиня Диана
цитирай
3. leonleonovpom2 - Благодаря адаш за коментара!
06.03.2014 00:29
Благодаря за препоръките и пожеланията също!
Иначе правя един паралел между древността и сега в шеговита форма, за да се види, че нищо не се е променило епохално, същото си е!
Но дано шегата излезе истина, от войната обикновените хора само губят, често и живота си!
Поздрави!
цитирай
4. kasnaprolet9999 - Да, интересна връзка си направил и ...
06.03.2014 13:50
Да, интересна връзка си направил и дано се сбъднат прогнозите ти да няма война. Силно се надявам да има по-категорични причини от лошото време, иначе пролетта ще се уплаши и няма да дойде:)))
цитирай
5. leonleonovpom2 - Благодаря, Невена!
06.03.2014 14:33
Изключена е според мен война. Болшинството украинци се чувстват и руснаци.
В службата работеше украинка-женена за българин, за кратко и викахме рускинята и тя го приемаше с усмивка. Веднаж на шега и казах, че са руснаци, но понеже са на окройнините на Русия, затова се наричат така Реагира остро, защо съм мислил ,че са окройнини. Поправих се, център са били на Русия, това е истина
На запад има обаче прополски национализъм, който е по опасен
Иначе Крим е последица на СССР.
Хрушчов, при териториална промяна го прехвърля от Русия към Украйна. Това не пречи на никой, нали си е в СССР, а Украйна, с включването и на Одеса придобива правилни граници. Да, но проблемът се яви с отделянето на Украйна. Може би тогава е трябвало руснаците да си го поискат, нали се ликвидира СССР, да си поискат и вересиите в него
Поздрави!
цитирай
6. kostadin - На практика няма искане от Русна...
07.03.2014 08:32
На практика няма искане от Руснаците да им се върне Крим.Те даже за разлика от янките у нас си плащат за използваните бази
Кримчани искат да отидат към Русия Севастополци също
цитирай
7. leonleonovpom2 - Така е!
07.03.2014 09:16
Но ние от изтока ,понеже сме по-низши, трябва да слушаме внимателно по-висшите от нас организми, в обясненията им какво искаме да направим, защото ние и това не знаем
Западът бил победител!?
Ами докато руснаците се занимавали с освободителни мисии, западът е осребрявал нещата-колонии, сфери на влияние, роби, трупане на капитал
Но при най-малко съмнение за нещо подобно у други, а как е възможно, конгреси, рязане на държави като баница-България, например.
Е, за това точно не виждам защо трябва да се мижи и да се обича или обратно.мрази, който и да е!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Както и да е!
07.03.2014 16:53
Изпили сме чашата със съмнителни води, да се молим и борим да не ни отровят, това ни остава! Че имаме врагове, имаме, ама ний сме си най-големите и това е най сигурното доказателство за тракийския ни корен-Херодот казва, че ако траките са единни, ще са най-силни на света и никой не ще е в състояние да ги победи.
Е, единството ни липсва, пролича и на трети март.
Ами благодарим на тези, на които го дължим сцената на кръвта и живота им, длъжни сме и толкова!
Какво филство, какво фобство?
Обикновена човешка благодарност!
Писал съм и за Стамболов и сигурно минавам в графа Стамболовисти.
Реално, той би трябвало да е най-мразен политик и човек от мен.
Но може ли да се пренебрегнат качествата му, постигнатото от него, заради характера му?!
цитирай
9. get - "Новините(пропагандно-вестникарски!) и истината не са едно и също нещо." от Walter Lippmann
08.03.2014 15:09
- Средствата за МАСОВА ПРОПАГАНДА са тези, които ФОРМИРАТ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ и в частност НАГЛАСИТЕ(стереотипите ?) в мисленето на всеки един от нас, Човеците (отново по Липман - б.м.).

НИЕ УЗНАВАМЕ САМО ТОВА - КОЕТО НИ СЕ РАЗРЕШАВА ДА ВИДИМ !! - Е един от "законите" на целенасочено създадените(институти за "изучаване" на общественото "мнение")! ... те формират нашите нагласи ОТНОСНО разиграващите се събития с което преформатират(!) ПСИХОЛОГИЧЕСКАТА РЕЗУЛТАНТНА - известна ни още(?) под понятието "Обществено мнение" !
- Учените, занимаващи се с процесите по обработка на съзнанието се наричат: "социални инженери" или "специалисти по "новите" социални науки", като с работата си оказват съществено влияние върху(?): какво "виждаме", чуваме(когато слушаме) и разбираме от прочетеното !
- Такива институти, документирано съществуват, още от Първата световна война, като те са ... американската Комисия Криил, Невро-физиологичен институт в Русия(на Бехтерев) ... комитет на "тристата" - повече известен, чрез техните филиали(съвременни) "тависток" и институт "Джон Хопкинс", а в Россия примерно, Институт за нервно-лингвистично програмиране !

- Освен чисто "академичните" представители с техните разработки ... в помощ на тях, са включени й, обществени и политически организации ... примерно, като британските "фабианци-социалисти", или "хамбургската школа" ?!

- Относно това, което обяснявам, ще го дам с Цитат-пример:
«Заминавам(си) от държавата на надеждата и се завръщам в нашите западни страни – страни на отчаянието ... За мен, старият човек, се явява едно голямо утешение, преди да вляза в гроба, да знам, че световната цивилизация ще бъде спасена ... Тук в Русия, се убедих, че новата комунистическа система е способна да изведе човечеството от съвременната криза и да го спаси от пълната анархия и погибел»
«Сталин е много приятен човек и истински ръководител на работническата класа ... Сталин е гигант, а всички западни политици – пигмеи»
«В РОССия няма парламент или друга глупост от този род. Руснаците не са такива глупаци, подобно нас. Разбира се че, държавните мъже в съветска РОССия притежават не само огромно морално превъзходство над нашите, но и значително умствено превъзходство»
написано by Джордж Б. Шоу - година 1931, същата в която се шири "гладо-мора" ... най-вече в Украйна, поволжие и ... !

- Така че, приятелю Симеонов - не си изпил ... а ти предстои "да изпиеш чашата" с пропагандна мътилка ! - прощавай, че ми се наложи поради нещо в поведението ... да бъда максимално откровен - стигащо до невъзпитаност ! - За което отново казвам - Съжалявам !

- С уважение ! от Get
цитирай
10. leonleonovpom2 - Гет!
10.03.2014 20:41
Западът си намери майстора!
Не го казвам, защото съм сегашен комунист!Никога не съм бил, а пък сега да съм, е абсурдно.
Ненавиждам бивши възторжени комунисти, трансформирали се в капиталисти и оплюващи комунизма
Хора без достойнство, бих казал!
Това не е адресирано към тебе, а към тези по върховете. Ние с тебе сме само пионки
Та за Путин!
Путин е умен, в добра физическа форма , за разлика от всички останали преди него ръководители, от Ленин насам. Той прекрасно знае слабостите на системата ,живееща на гърба на другите и пропагандираща се за техен защитник.За рекламираната, като пример за подражание западна става дума, не за някоя друга Той е бил в тази система живял е в нея и не си е губил времето, изучил я е
Нас могат да лъжат с циркаджийски трикове
Ние нямаме власт.
Но него не могат, той я има. И те го знаят прекрасно
В най-добрия случай ще се борят за пат.
Какво ли ме засяга всичко това, но те чувствам приятел и споделям
Иначе всичко е на наш гръб, че не сме тарикати- Умници, насочили
ума си да живеят на гърба на другите, а не да работят за тях, защото не са такива умници, нуждаят се от помощ
Поздрави!
цитирай
11. анонимен - Независимо от политическата обстановка ....
11.03.2014 18:57
Месец март започва винаги със същия ден от седмицата, с който и месец ноември, и на същия ден от седмицата, с който и февруари, но когато годината е невисокосна. Така поне твърди чичо Гугъл. :)
цитирай
12. leonleonovpom2 - Вярно е, проверих сега!
11.03.2014 20:16
Благодаря ти!
Но месецът е обвързан с бога на войната Марс.
При него почват или се възобновяват войните.
А най обвързани с Марс са руснаците, като преки наследници на тъй наречените прабългари, от тяхното коляно са.
Знам от разказите на баща ми какви войници са ,бях на няколко години.
Моля се, никой да не ги предизвиква, нямат равни!
цитирай
13. get - @ 10. leonleonovpom2 - Гет! Западът си намери майстора!
11.03.2014 22:56
- Малко от История на СНГ и Международно публично право ?

- На 08 декември 1991 г. е подписано "Соглашения о создании Содружества Независимых Государств" ! Понеже е подписано в Беларус, в правителствената резиденция от "Беловежската пуста" е известно и с името "Беловежско соглашение" ?

- В "четиринадесетте точки" на същото се прогласяват следните основни моменти, касателно към това, което ни вълнува и имащи сила ПРАВНИ НОРМИ по смисъла на Международното публично право ?!
1. СССР прекратява съществуването си като субект на международното право и геополитическите реалности.
2. Обезпечеване правата и свободите на човека;
4. Мирно разрешаване на спорове и конфликтите между държавите-участнички в организацията;
- Другите ги пропускам ... тъй като са свързани с икономическо, екологично ... правно и борба с международният тероризъм, сътрудничество.

В протокола(следващ) съглашението(от 21 декември 1991 г.) е записано, че Страни-членки на организацията са тези държави-учредителки, които приемат задълженията, указани в Устава, в течение на една година след приемането му от Съвета на държавните ръководители.

На 15 май 1992 г. е подписан Договор за колективна сигурност (ОДКС) (руски: Организация Договора о Коллективной Безопасности) - в заключителните разпоредби да същият се указва, че е в сила за пет години, след което отново следва да се поднови.
На 2 април 1993, само шест страни членки на ОДКС подписват протокол подновяващ договора за още пет години. Азербайджан, Молдова, Украйна Грузия и Узбекистан отказват да го подпишат, и на практика се оттеглят от договора.
През октомври 2009 г. Украйна отказва, да даде разрешение на Антитерористичния център на ОНД, да проведе антитерористични тренировки на нейна територия, защото украинската конституцията забранява операции на чужди военни единици на нейна територия.

- Международно право - Акт на агресия е !? - Нахлуване или нападение с въоръжени сили на една държава в територията на друга, вкючващо:окупация(дори и временна); каквато и да е анексия(насилствено пресъединяване на територия).

- Самият настоящ акт, по смисъла на международното публично, право реализира и двете хипотези !
- Независимо симпатии или антипатии към една от двете страни - в момента едната е жертва на агресия !

- Предвид, че те са в значима близост до границите на България - се моля само за едно(!), конфликта да не се разрастне ... това в предвид и че, на територията на южна Украйна живеят СТОТИЦИ ХИЛЯДИ наши СЪНАРОДНИЦИ, наследници на емигранти вследствие на руско-турските войни !

- Уважаеми приятели (с умове формирани от виртуалните телевизионни войни) ... Моля ви ... ама много !! - разсъждавайте, като зрели хора съзнаващи ставащото(с неговите последствия) а не в духа ... Кой ще бие в "предстоящият футболен мач" ?!
- Пак казвам ... Имаме опасен международно-правен и военно-междудържавен прецедент, току до нашите граници ! - кой е виновен, оставям на вас сами да прецените ... безпристрастно !

П.П.
- Уважаеми приятелю, за мен обикновеният българин, няма по-скъпо нещо от Родината и сънародниците ми ! - мислете ... и пазете България !
цитирай
14. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю Гет!
12.03.2014 07:58
Украина е измислен термин. Повечето украинци са с руско самосъзнание.
Наричани са малоруси. Украйна е центърът , от
който е тръгнало създаването и на България , и на Русия, тя е генетичната връзка между българи и руси.
Даже смятам, че те стоят по-близко до нас, отколкото руснаците
За Крим са виновни тези, които са подписвали договора за ОНД
Още тогава е трябвало да се реши съдбата му-да се върне на Русия
Защото той е украински, заедно с Одеса по прищявка на Хрущов, ако не се лъжа ,от 1954 г.
Но тогава това е било без особено значение, СССР се смяташе за вечен и къде ще е Крим при териториалната му реформа е било без особено значение
Затова смятам Путин за умен, че ще намери начинът да се избегне конфликтът, не че конфликт между родствени народи е някакъв прецедент, примери много, например колко пъти сме воювали със сърбите, даже два пъти сме воювали и с руснаците
Може да съм никой, но конфликт няма да има!
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9149190
Постинги: 1349
Коментари: 29654
Гласове: 102622
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031