Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2014 12:56 - Откъде идва Анхиало - античното име на Поморие
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 32186 Коментари: 73 Гласове:
24

Последна промяна: 07.04.2014 20:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                                                   С благодарност към Krysy

Известно е, че съществуват множество хипотези за произхода на името на античния град Анхиало, който през Римската епоха е един от значителните градове на империята и е главно пристанище на провинция Тракия.    Коментирани са тези хипотези и тука,  и по страниците на пресата - "Крайсолие", " плитко море", правена е връзка с произведенията на Омир / цар Анхиал, с бащата на Еней- Анхиз/ , с нимфата Анхиала.
   Но поради наличието на монети/ известно е, че през втори и трети век след Христа Анхиало е оторизиран да сече провинциални, бронзови монети/  с бюст на млад мъж на лицевата страна/ сн. 1 / и с околовръстен надпис Анхиалос, по-вероятно е да става дума за мъж и то цар- Анхиал.
   Така мисли и класикът на родната нумизматика - Мушмов, който е определил младежа Анхиал, като митичен основател на града!
   Този извод се налага и от факта, че на монетите не може да бъде изобразен случаен човек, той би трябвало да е цар или от царската фамилия, такава е традицията на монетосеченето в Римската , а и в следримската и в предримската епохи.
   И така стигаме до Анхиал - цар на остров Тафос, в съседство на Итака, близък приятел на Одисей, който пък е цар на този остров!
   Описана е в " Одисея" историята на Ментес, синът на цар Анхиал, за неговото пътешествие в Тъмното/ Черното/ море.
   В студията " Загадки  на Анхиалското монетосечене"  е развита хипотезата  за свързване на името на град Анхиало с това на забележителния цар на остров Тафос- цар Анхиал, сподвижникът на Одисей!
   Откъде ли идва името Анхиал?! Да се тълкува направо на гръцки каква комбинация представлява и да се свързва с добива на сол не е никак сериозно.
Все пак става дума за царска особа, независимо, че е имало периоди, когато солта се е разменяла за злато!
   Защо ли не потърсим връзката по- назад, във времето?
   Гърците са приели много неща от предходните, в много отношения по-развити от тях цивилизации - на първо място измежду тях е Египетската!
Невероятни постижения има тя в математиката, в строителството- и до днес пирамидите са трудни за изграждане, имайки предвид и сложната им система от коридори, в медицината и прочее.
   Египтяните имат един особен амулет, наричан АНХ или АНКХ. Символиката му не е окончателно изяснена и до днес, съществуват множество версии.
Знакът е от две части-снимката по-долу
    Горната овална част, според една от тези версии символизира появата на слънчевия диск от и над хоризонта, а лъчът под хоризонталната линия, оформящ с нея тау представлява следата, която слънцето оставя върху земната повърхност!
   Този знак може да се види и в ръцете на Египетските богове С него те изпращат благословията си към хората и към Земята!
   АНХ или АНКХ е символ на фараонската власт и е неразделна част от ЛИЧНИТЕ ИМЕНА на фараона 
Амулетът се изработва от всевъзможни материали и е носен като медалион на връв или на верижка около врата
   Според друга, основна версия, амулетът обединява два символа. Кръгът, това е вечността, а поставеният под него тау кръст е символ на живота, т. е. заедно символизират вечния живот или скритата мъдрост, или представлява ключът към тайните  на живота и познанието, а също така е и  ключ, отварящ вратите към смъртта
   Цар Анхиал по ранг е равнопоставен на Египетските фараони. Той има правото в личното му име да е включен АНХ!
   Това име Анхиало е по-правилно да се свързва със силното Египетско влияние върху по-късните цивилизации, а не с наличието на солодобив или плитки води
   ИМЕТО АНХИАЛО води началото си от Египет, това е изводът, който се налага от гореизложеното!



imageimage



Гласувай:
26


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. voulgaros - НАЛИ ТИ ПИСАХ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ. ЗА А...
02.04.2014 13:15
НАЛИ ТИ ПИСАХ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ. ЗА АНХИАЛО,,ЗАЩО СЕ ПРАВИШ НА ГРЪМНАТ ВУЛГАРИН ??

ИДВА ОТ ВЕЛИКИЯ ГРЪЦКИ ЕЗИК---АНХИ АЛС----''БЛИЗО ДО СОЛТА'' , ИЛИ ''(МЯСТО) ДО СОЛТА'' ..

АИДЕ ПИТАЙ ПАК СЛЕД МОЖЕ БИ 2 МЕСЕЦА !
цитирай
2. leonleonovpom2 - А, бе Вулгарос, къде има гръцко име ...
02.04.2014 13:26
А, бе Вулгарос, къде има гръцко име край солта?
Трай малко, ще напиша текста.
И минусите си ги носи някъде другаде, пази ги за Здравко, имаш поздрави от него
цитирай
3. leonleonovpom2 - За Вулгароса!
02.04.2014 14:13
След като поставяш безогледни минуси, аз пък щете трия, така, че не се хаби Пиши и пищи в гръцките блогове!
цитирай
4. kasnaprolet9999 - Тезата ти е много добре развита и ...
02.04.2014 15:14
Тезата ти е много добре развита и мисля, че бе поместена в част от твоята книга за монетите в Анхиало. Звучи логично и непреднамерено, защото си показал и други възможности. Поместих постинга ти тук:
http://blog.bg/theme.php?theme=875&success=1

Поздрави!!!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Благодаря, Невена!
02.04.2014 20:23
Мнението ти е важно за мен, защото знам, че много обичаш Поморие!
Да, наистина действията ми са непреднамерени, това е хипотеза, доразвита е предходната в книгата - за цар Анхиал, но тя не ме задоволяваше.
Защото името е нетипично и да се твърди, че някой е кръстен крайсолие или плитки води/ веднага изниква и асоциация, че друг би могъл да се казва и плитък ум, на шега ,разбира се/
Затова не приемам буквалния превод на знаменосеца на гръкоманите тук!
Затова свързах логически името с фараоните, с АНХ !
Нимфата Анхиала също беше моя идея, но липсата на река до Поморие ме кара да съм скептик. Вярно Бургаските минерални бани в античността и Средновековието са Били Анхиалски......но
Но най-солидният аргумент са монетите, автономните-преди Рим и псевдоавтономните по времето на Рим/ с образа на Анхиал и околовръстен надпис с него!
Поздрави и от любимото Поморие!
цитирай
6. bezistena - Длъжни сме да повторим коментара за Анхиало от по-предния ти постинг!
02.04.2014 20:23
Адаш,длъжни сме да повторим коментара си за 100%-вия Български произход на Анхиало и Българската сакрална семантика на името му от по-предния ти постинг за Русия.

Предлагаме ти да инициираш възстановяването на пълното име на града,като се върне свещената С в него!Ние ще помагаме.

"Относно "гръцката"монета от Анхиало.
Присъствието на върховният бог Зевс е достатъчно и безапелационно доказателство,че монетата е Българско производство и принадлежност,защото екипът на БЕЗИСТЕНА вече на няколко пъти доказахме в статиите си с помощта на безпогрешният Шифър на свещения БГ език,че бог Зевс е Българският Бог Исус:
ЗЕВС=Бог Исуз
БЕЗПОГРЕШЕН ШИФЪР на=ШИФЪР на Бог Изуш Борга
Стихийният му атрибут МЪЛНИЯ дефинира Зевс веднъж като ЛАМЯ,и втори път като ЗЕВС ГРЪМОВЕРЖЕЦА,което в превод значи:
МЪЛНИЯ=Ламя-животинския календарен династичен владетелски символ на Българската Божествена Исусова фамилия ДУЛО
ГРЪМОВЕРЖЕЦ=Цар Бог Ежуа Маг
Инж.Симеонов,
всички разшифровки които ще направим на писмените документи от АНХИАЛО,сочат категорично Първосвещеното присъствие на Българските Богове в тях и свидетелстват, че всички исторически твърдения,че древният град е бил с гръцки и римски произход и собственост,са пълни фалшификации!
Светилищният център в местността ПАЛЕОКАСТРО е изконен Древно Български,всички надписи на гръцки и римски език и писменост са Български жречески херметични зашифровки,предназначени да съхранят и пренесат през цензурата и геноцида тази сакрална информация за Българското цивилизационно величие и Българските Богове до нас в сегашно време,когато се извършва експлозийното разкриване на истинската Българска история,от която всички Българи скоро онемели и възтрогнати от удивление ще научат,а след тях и останалият свят,че цялата т.нар.Древногръцка цивилизация и Римска империя,са изконни Български царства,цивилицации и култури,откраднати и фалшифицирани с хилядолетен геноцид връз Българите и цензура,като гръцки и римски!"
цитирай
7. bezistena - КРЪСТ С ПРИМКА=Исус Трака и Богиня Мария-ключ към БЕЗСМЪРТИЕ(Бог Исус и Матара)
02.04.2014 20:24
"Приятелю,виж категоричните писмени доказателства на документите:
ПАЛЕОКАСТРО=Диана и Иса Бълкария-разсекретеното наименование на местността край Поморие,в която е Исусово-Дианиният светилищен комплекс
Цялото оригинално име на светилището е АНХИАЛОС,на което отново тихомълком е премахната издайническата буквичка С,за да не познаете,че това е Исус Ламята,Халата!
АНХИАЛОС=Хала Иса=Змея Иса-Змея Исус,Българският Бог Исус,или Зевс!
Херметичната именна комбинация АНХИАЛОС е класически христоматиен пример като за учебник за първоразрядна Българска жреческа зашифровка на змейския династичен титул на Исус Змея,Исус Хала-ХАЛА ИСА=АНХИАЛОС.
Надписът,открит сред развалините на Анхиалос,е на представяните като египетски божества Сарапис и Изида,които са всъщност херметичните образни зашифровки на нашите Богове:
САРАПИС=Сар Бог Иса
ИЗИДА=Иза и Диана-синкретичния образ на Исус и Диана,Която е Мария"

И тъй като цялата Древно Египетска цивилизация и култура са чиста проба Българско-Тракийско производство във всички области на живота,на първо место и във жреческия и владетелския управленчески състав и целият интелектуален духовен и технически елит,то и цялата сакрална и конфиденциална Египетска символика е задължително Българска-както в случая със свещения АНХ,и е съставена на 100% върху свещената Матрица с Българските Божии имена и титули чрез Свещеният шифър,който ви разкриваме във всички наши статии в постингите ни.
За да разшифроваме вложеното послание в знака АНХ,първо го обясняваме описателно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА СЪВРЕМЕНЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК:
КРЪСТ С ПРИМКА
Това описателно наименование подлагаме на анаграмно преподреждане и получаваме:
КРЪСТ С ПРИМКА=КРЪСТОС и ПАК МАРИЯ=Кристос и Бокиня Мария=Исус Трака и Богиня Мария
КРЪСТ С ПРИМКА=Исус Трака и Богиня Мария
Богиня Мария е широко известна като АВЕ МАРИЯ(Богородица) в католическия свят, оправдано пред цензурата и непосветените като ЗДРАВЕЙ,МАРИЯ!
Този символ още е и клрюч към БЕЗСМЪРТИЕТО,където
БЕЗСМЪРТИЕ=Бог Исуз и Матара

ПОЗДРАВИ!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Разбра ли Вулгаросе, защо крайс...
02.04.2014 20:32
Разбра ли Вулгаросе, защо крайсолие не ми харесва? Както и плитки води?!
Защото, какво пречи, при наличието на такова име, да се появи и име плитък ум!
Не защитавам националност, защитавам историята и логиката в нея
Това, че надписът е на гръцки, гръцки е бил работният език тогава, както сега английският.
Това не означава ,че сега се гърчеем , а след сто години или 1000, като открият надпис тук на английски, да кажат, че са живяли англичани тъдява
Да, защитих надписа на гръцки в знака на Анхиало на вход на града, защото е съществувал
Дано си разбрал
цитирай
9. leonleonovpom2 - Благодаря адаш, за подкрепата!
02.04.2014 20:49
Всъщност, заслугата е основно на Стефан, синът, който написа книга за египетското влияние върху тракийската цивилизация, наистина забележителна и построена логически!
Няма как , една толкова развита цивилизация да изчезне, без да предаде нещо на следващата я, по-слабо развита. Такава е логиката!
Поздрави!
цитирай
10. get - - Мегало-шовиниста отново се ... изцепи ?:((
02.04.2014 21:13
voulgaros написа:
НАЛИ ТИ ПИСАХ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ. ЗА АНХИАЛО,,ЗАЩО СЕ ПРАВИШ НА ГРЪМНАТ ВУЛГАРИН ??

ИДВА ОТ ВЕЛИКИЯ ГРЪЦКИ ЕЗИК---АНХИ АЛС----''БЛИЗО ДО СОЛТА'' , ИЛИ ''(МЯСТО) ДО СОЛТА'' ..

АИДЕ ПИТАЙ ПАК СЛЕД МОЖЕ БИ 2 МЕСЕЦА !


- Думата ... АКО ИЗХОЖДАМЕ САМО ОТ ЕТИМОЛОГИЯ ? - ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ ТОПОНИМА тази за думата СОЛ я има във ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИЦИ - Древни и не дотолкова ?
ИЗРЕЖДАМ:
А. На английски е SALT , на старо:SEALT ; прилагателно: SALTY(солен)
Б. Latin(ски)SAL
В. Saxon, Norse, Frisian, Gothic (всички с преставката "Old-Стар !) звучи - salt
Г. Old Irish SALANN
Д. German(съвременен) SALZ;
Е. Proto-Germanic *SALTOM
Ж. Старо-български(цЕрковно"славЯнский"?:)) SOLI
- Всички тези производни ИДВАТ от PIE коренова*sal- "salt" - Същата е ЗВУЧАЛА, много по-рано в миналото(кога е нямало още гърци и гръчки език !:))
- Най-далечната КАТО ФОРМА(!) от прото-кореновата ЛЕМА, представлява гръчката дума за "сол-HALS".

- Вулгарос понеже не си дотам умен - давам ти за домашно! Проучи и ми отговори, как е звучала в древността думата не за ОКОЛО, а за "ЪГЪЛ" ?
- Ще ти дам "жокер" защото съм се убедил в безпомощността ти, когато се наложи да мислиш - та ще кажа! Потърси за произход, не само на думата а и на самата КОТВА("ankyra" на гр. ез.) корабна-история по откриването й, от фригиеца Мидас и скита Анахарсис ?) ? От там, ще ти стане ясно, откъде идва в гръцкият език "анхи" ... в български "огъ(н/в)а", тоест "гъна-огъва", същата дума, от която идва името на богиня "Гея" - ако не вярваш, ще дам цитати от автори(лексиколози) които вадят от там смисъла на името й ?!

- Ама изхождаме само от етимология ... Малко странно ми звучи (?) ... цар да го нарекат с името "огънато-солен" ?! - по скоро, за мен етимологично ми звучи ... близко до съвременното определение "подковообразен" ? Което в древността, съответно е звучало, доста по-различно, но съответно има паралел и в българският, който е ЕВРОПЕЙСКИ език !!
цитирай
11. bezistena - Символ на ВЕЧЕН ЖИВОТ=Символ на Бог Ежуш и Богиня Диана
02.04.2014 21:28
ОФИЦИАЛНО ЕКЗОТЕРИЧНО ОБЯСНЕНИЕ ЗА АНХ:
Анх-най-значимият символ за древните египтяни,известен също и като crux ansata,или ansate, т.е. "кръст с примка".В този кръст се обединяват два символа—кръст,като символ на живота, и окръжност,като символ на вечността;заедно те символизират безсмъртието.
Този кръст също така символизира и единението на женското божество—Изида и мъжкото божество—Озирис, т.е.съюза на земното и небесното.В иероглифното писмо с този знак се бележи "живот".Египтяните рисували анх върху амулетите си,за да удължат земния си живот;с този амулет били погребвани,за да са сигурни,че ги чака живот и в отвъдния свят.Вярата в силата на този символ се градяла върху представата,че именно така изглежда ключът,с който се отваря вратата на смъртта.

ЕЗОТЕРИЧНО РАЗЯСНЕНИЕ И ЗНАЧЕНИЕ:
АНСАТЕ=Иса и Диана-Исус и Мария Магдалена
КРЪСТ С ОКРЪЖНОСТ=Сина на Кая(Жрец) Жар Исус Трака и Диана(Мария Магдалена)=Сина на Жреца Цар Исус Трака и Мария Магдалена-Спасителят,очакваният от всички народи Човешки син,Божият син,който е ключът,който отваря вратата не към смъртта,а към безсмъртието!
ЧОВЕШКИ СИН=ТШОВЕШКИ СИН=СИН НА Ишуш и Бокиня Диана
Затова и египтяните,в името на царството на които е вложено името на Българската Богиня Диана,с този знак бележат ЖИВОТ!
ЖИВОТ=Ежуа и Богиня Диана
ЕГИПЕТ=Богиня Диана
ИЗИДА=Иза и Диана-синкретичния образ на Исус и Мария
ОЗИРИС=Зар Иса

Друга комбинативна зашифровка на символа е КРЪСТ НА КОПТИ,която ни съобщава:
КРЪСТ НА КОПТИ=Иса Трака и Бокиня Диана
А името на истинските предарабски=тракийски жители на Египет,е КОПТИ,които нашият код разшифрова като ЕГИПТЯНИ:
КОПТИ=ЕКИПТИ=ЕГИПТИ=ЕГИПТЯ-НИ(Н е пълнежен назален елемент)
КОПТИТЕ=ЕГИПТИТЕ са християни,съхранили херметически познания за Българските Богове,поради което са подложени от заговорниците срещу Българите на постоянно изтребление.
За тези криптоТраки и криптоБългари знакът АНХ е символ на ВЕЧЕН ЖИВОТ и на МЪДРОСТ
ВЕЧЕН ЖИВОТ=Бог Ежуш и Богиня Диана
МЪДРОСТ=Иса и Диана Матара
цитирай
12. bezistena - Адаш, гръцкият език е херметичен ...
02.04.2014 22:02
Адаш,гръцкият език е херметичен ДревноБългарки Жречески език,създаден от посветените Българи за дълбоко засекретен сейф и архив,склад на свещените Български кодирани именни комбинации на Българските Богове Исус и Мария Магдалена.Всички думи на езика са нафрашкани с тия сакрални Божии именни комбинации,от които завалиите гърци хабер си и нямат!
Затова гръцките думи и език са едно невероятно огнено кълбо от преплетени СЪС-кащи змии(Исусовата календарна Българска змийска династична символика),които не дават и няма да дадат покой на гърците,докато не познаят в него Българските Богове и не поискат искрено разкаяни и покаяни индивидуални и колективна етносна прошка от Свещения Български народ-народът на толкова ревностно търсените формално от гърците Исус и Богородица!
Ще чакаме да открият Бог Исус във висшето чувствено признание САГАПО!,което Дедите ни създадоха за тяхната душевна комуникация и Божествено присъствие и подкрепа!
За да ги насърчим и насочим,Го посочваме директно:
САГАПО=Бог Иса
Сагапо!Обичам те,Бог Исус!
цитирай
13. leonleonovpom2 - Гет, Вулгарос ми бил обяснил нещата ...
02.04.2014 22:30
Гет, Вулгарос ми бил обяснил нещата за Анхиало, какво означава.
Сега се сетих и за индианската връзка, след като има индианец, пардон, анхиалец с име край солта, плитки води, а защо да няма и с плитък у?!.
Аристотелисът пък през лятото ме запозна с бившите кметове на града...
А, бе защо не си потърсите друг краставичар, толкова ли е трудно?!
Знам, че по Черноморието организират курсове по гръцки - за гърчеещи се.
Та може и Вупгарос да прескача от Пулпудева, която гърците погрешно кръстили Филипопол, знае ли човек?!
цитирай
14. leonleonovpom2 - Съгласен съм с написаното от тебе ...
02.04.2014 22:35
Съгласен съм с написаното от тебе адаш!
Гърците се нуждаят от пълно покаяние и искане смирено от нас на прошка
Защото през всичките години са работили за нашето обезличаване-унищожаване на книгите ни и за нашето затриване от лицето на земята, не за друго, просто така са решили.
Познавам ги добре ,имат си я тази необяснима чертичка
Поздрави ,адаш!
цитирай
15. get - 13. leonleonovpom2 - Гет, Вулгарос ми бил обяснил нещата за Анхиало, какво означава.
03.04.2014 00:18
- Относно безпардонният шовинизъм на Вулгароса, си прав !

- Но тук дискутираме за ВЕРОЯТНОСТЕН произход на името Анхиало?
В тази връзка, изказвам една теза(вариант за произход на името) което би следвало да произлиза от античното наименование(както за "ъгъл", така и за "котва" !) ?

- Имаме го и на гръцки и на български, и на още половин дузина европейски езици.
Започвам да изброявам:
а) angle (англ. същ.) среща се в(изразява) два смисъла: кука; ъгъл
б) той е зает в английският от старо френски:angle
в) той е зает пък от по-старият латински:angulus
г) синонимната на латинската в гръцкият е ? - "ankyra"
д) срещаме го и в технически термин(часовникарство) анкър(фр.) ъгъл
е) срещаме го в ранно-средновековен български: а/онгъл ... такъв е прочита поради специфичната "носовка"(отделно казват, че така се е наричало мястото, където е резидирал Аспарух с хората си ?).
ж) ... тук спирам, въпреки че мога да изреждам на още четири ЕВРОПЕЙСКИ езика!
- Лингвистите, казват че идвало от PIE *ang-/*ank- за да ни каже, закрепвам, свързвам ... второ значение:"ъгъл"(кривина)

- За връзката на английската дума "аnchor" и второто "hook"-кука, по скоро идва от по-стара лема, дало в българският език думата за "котва", тук пък отиваме към гръчкото "ankylos" "crooked", тоест "крив", "изкривен".

- Между впрочем, по-късното изобразяване на "анкха", преминава в някои от версиите си в котва - но това е от история на изобразителното изкуство и символика(при религиите?).

- То между другото наименованието на Англия(England (n.) ... го извеждат от едно саксонско племе, което назовавали така: Angles(Angul) ... а това по причина, че преди да мигрират в Албиона, the land they inhabited on the Jutland coast, was shaped like a fish hook ... с други думи: земята която обитавали в Ютландското крайбрежие била крива, като рибарска кука :)) !
- Бе вие, да не се окажете роднини с англо-саксонците :)))!? - като гледам еднаквостта при имената :))
цитирай
16. leonleonovpom2 - Съгласен съм с допълненията те, Гет!
03.04.2014 07:25
Древното име на Анкара-Анкира означава котва
Но, покрай монетите аз считам, че името на Анхиало е свързано с това на човек и той е цар-Анхиал Тази традиция е стара-градове наименовани на Филип, Александър- бол, колкото иска човек
От друга страна, името значи нещо.
Анхиал не е разпространено име, носи го цар, фараонът има право да включва АНХ в личните имена, царят му е равен по ранг, оттам идва името- иначе крайсолие за име на човек не звучи добре, обичащ конете може , но плитки води също е глупост за име
Просто смятам, че името на града е по другия вариант-име на човек
цитирай
17. leonleonovpom2 - Вече окончателно ми се изясни ре...
03.04.2014 08:41
Вече окончателно ми се изясни редкостта на името Анхиал- случаен човек не може да го носи-трябва да е царска особа или от висшите кръгове, нимфата Анхиала е сестра на Прометей!
Такава е традицията и тя се спазва и след като Египетската цивилизация е слезнала от сцената
цитирай
18. bezistena - АНХИАЛО=АНХИАЛОС=БОГА СЛЪНЦЕ=Бог Исус Змея,езическия символ на Бог Исус
03.04.2014 09:15
Прекрасна тема,която търпи развитие.
Напомняме откъде идва и какво означева името на Анхиало:
"Цялото оригинално име на светилището е АНХИАЛОС,на което отново тихомълком е премахната издайническата буквичка С,за да не познаете,че това е Исус Ламята,Халата!
АНХИАЛОС=Хала Иса=Змея Иса-Змея Исус,Българският Бог Исус,или Зевс!
Херметичната именна комбинация АНХИАЛОС е класически христоматиен пример като за учебник за първоразрядна Българска жреческа зашифровка на змейския династичен титул на Исус Змея,Исус Хала-ХАЛА ИСА=АНХИАЛОС."
С премахването на сакралната Исусова буква "С" от историците-манипулатори и фалшификатори на БГ историята,те скриват задължителната за Дедите ни-Кръстници Божествена посветеност на топонима и въвеждайки ни в умишлена заблуда,насочват обезпаметените Българи и дръзналите да се усъмнят независими изследователи в грешна посока да гонят Михаля или за ЗЕЛЕН ХАЙВЕР,както посветените ни Предци са ни съставили предупредителната поговорка,че ще бъдем много лъгани в това отношение и ни дават в самата поговорка инструкциите кого трябва да търсим в нашите изследвания на историческа и сакрална тематика:
ЗА ЗЕЛЕН ХАЙВЕР=Изуз Вълхарина=Исус Бълхарина!
Е,ние винаги ще Го търсим и ще Го намираме,както и в манипулацията с АНХИАЛО,където ни прати Иречеково-Златарската антиБългарска историческа школа да търсим МОРСКА СОЛ и други първосигнални опростачени обяснения на Свещеното име на града,обаче този път ние хванахме пътя за ЗЕЛЕНИЯ ХАЙВЕР и открихме истината-вместо морска сол и солено блато край морето,дето ни изпращат гръцките изпечени бездуховни културокрадци,открихме в името на града висшият макрокосмически херметичен символ на Бог Исус Змея,вложен от Българските Посветени Жреци за дълговременно съхранение,като Слънчева първосвещена змейска зашифровка на Бог Исус:
ХЕЛИОС-Бог на Слънцето в древногръцката митология,която е 100% съставена от посветени Българи
ХЕЛИОС=АНХИАЛОС=ХАЛА ИСА=Змея Исус,Който е Бога Слънце в Българската езическа вяра!
СЛЪНЦЕ=Исус Ел(Змей)
цитирай
19. bezistena - ПОМОРИЕ и АНХИАЛОС=Богиня Мария и Хала Иса=Богородица и Бог Исус
03.04.2014 10:13
Възхитете се на великолепното алегорично-метафорично опоетизирано изобразяване на Българският Бог Исус-ПОЕТИЧНО ЛОГО НА ПОМОРИЕ,и уникалното кодировъчно майсторство на Великите ни деди,заложили поредната Слънчева мина и бомба в т.нар.ДРЕВНОГРЪЦКА МИТОЛОГИЯ,от която горките гърци хал хабер си нямаха досега,докато не им отворихме очите-както и на Българите отваряме сега!

"Богът на Слънцето-ХЕЛИОС,е изобразяван като красив младеж в тънки одежди,с развети коси и венец от лъчи,качен на златна колесница.Лицето му било обкръжено с ореол от светлина.Той живеел във великолепен дворец в обкръжение на четирите годишни времена и имал престол от скъпоценни камъни.Всяка сутрин ХЕЛИОС(Хала Иса=Змея Исус) се появявал,управлявайки своята златна колесница,теглена от 4 снежнобели,крилати и бълващи огън коне с имената Светлина,Блясък,Гръм и Мълния.Цял ден богът управлявал колесницата си по небето,подарена му от бог Хефест,а вечер слизал към океана и преплувал морето отново към мястото,където трябвало да се появи на следващата сутрин".
Сега разшифроваме точните параметри на Бога Слънце:
СВЕТЛИНА,БЛЯСЪК,ГРЪМ,МЪЛНИЯ=Бог Исус Маг Ламя Дуло Българина=Бог Исус Мага(Вълшебника,Феномена,Свръхчовекът-сиреч БОГ)Ламята от България,основател на Дуло

ХЕФЕСТ=Иса и Бохиня Диана-синкретичен образ на Българския тандем ДЕМЕУРЗИ
Друг такъв сдвоен Слънчево-Лунен образ е на Хелиос Паноптес,който всевижда
ХЕЛИОС ПАНОПТЕС=Бог Исус Хала(Змей) и Богиня Диана
ВСЕВИЖДА=Бог Исуж и Богиня Диана
На рисунка на ваза Хелиос преплува морето върху ТРИНОЖНИК НА ДЕЛФИК,което ни съобщава:
ТРИНОЖНИК НА ДЕЛФИК=Трак Ежуа Дуло Фок=Бок Ежуа Дуло Трак
Най-често Бога Слънце кара колесница с четири коня:
КАРА КОЛЕСНИЦА С ЧЕТЕРИ КОНЯ=Чар Трак Кала Исус Кая=Цар Кая(Жрец)Исус Кала(Змей) Трак=Царя Жрец Исус Змея от Тракия!

Адаш,предложи на обществена дискусия възстановяването на цялото истинско древно име на Поморие-АНХИАЛОС,и неговото сакрално значение.
В същото време ще пледираме и за синкретичното двойно име
ПОМОРИЕ и АНХИАЛОС=Богиня Мария и Хала Исус=Богородица и Бог Исус,което се подкрепя категорично и от Плиний Стари, който ни осведомява за града Меса, съществувал на същото място преди идването на гръцки колонисти.
Разшифроването на това най-древно Българско=Тракийско име потвърждава категорично,че древното селище възниква около светилищен комплекс на двата Български Бога-Демиурзи Исус и Мария,законспирирани по-късно като Исус и Богородица
МЕСА=Ма и Иса=Мария и Иса=Мама(Богинята Майка) и Исус=Богородица и Исус
ЧЕСТИТО!
цитирай
20. bezistena - Ще възстановим истинските Божествени имена и на МЕСЕМБРИЯ,и на всички Български селища!
03.04.2014 11:14
И още нещо ,Адаш.
(АДАШ=Диана и Ешуа-уважително обръщение между познали Божествената семантика и тъждественост на имената си,произлизащи от Божията именна Матрица.В глобален смисъл и генеалогия всички хора на земята са АДАШИ помежду си,защото АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ЧОВЕЦИ СА ЗАЧЕНАТИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ БОГОВЕ И КРЪСТЕНИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПО ТЕХНИТЕ ИМЕНА И ТИТУЛИ!)
Специални благодарности към редовния ти ерудиран и авторитетен твой коментарен абонат get,който на майтап иронично подметна в ком.№15:

"-То между другото наименованието на Англия(England(n.)го извеждат от едно саксонско племе,което назовавали Angles(Angul),а това по причина,че преди да мигрират в Албиона,с други думи:земята която обитавали в Ютландското крайбрежие била крива,като рибарска кука!
-Бе вие,да не се окажете роднини с англо-саксонците,като гледам еднаквостта при имената!"

Така понякога на МАЙТАП стават големите открития!
Разбира се,че това саксонско племе не е било кръстено на "крива рибарска кука",както манипулират историците-фалшификатори и което е най-голямата гавра със свещените ни предци,за да не се усетим,че името на племето е също АНХЕАЛОС или ХЕЛЕОС и идва пак от Хала Иса или Гала Иса(Ангелос)-което е все едно,за да не разкрием,че това саксонско племе идва от Свещена Тракия-АНХИАЛОС=ПОМОРИЕ, самото то е Тракийско племе,живяло в Поморийско-Несебърския регион,кръстено на Българския Бог Гала(Хала)Иса и е разселено на запад под водителството на Български Жрец на Бог Исус,носещ титула КАЯ ИСУС(Жрец на Исус),закодирано като САКСОН и преминало в обобщаващ етноним и топоним на новото йм място.
САКСОН=Исус Кая=Исус Жреца
Адаш,предлагам ти да инициираме и възстановяване на сакралността и истинското Божествено значение на името на комшиите ви от Несебър,за да не продължават да пъшкат още под гръцко робство,погърчили ги историци-родопредатели!
Нищо гръцко няма в Несебър-всичко е 100% Българско-всички 40 и кусур църкви-светилища на Българските Богове,както и името:
МЕСЕМБРИЯ=Иса и Богиня Мама Мария
МЕЛСАМБРИЯ=Ламя Иса и Богиня Мария=Бог Исус и Богородица-обаче Българските!
Нищо гръцко!
цитирай
21. leonleonovpom2 - Адаш, какво да ти кажа?!
03.04.2014 12:41
С Поморийски елит не ми се занимава, особено назначен, а не по призвание!
Не искам да получавам оценки от хора ,реално с нищо не допринесли за страната и ако ги получа пък, те нямат стойност за мен
Дал съм премного, получавал съм заплата, която щях да получа и без да си мръдна пръста
Например, банките за глюкоза 18 години се произвеждаха по моя рецепта, пет от тях при германци.
А то е само малка част от направеното
Защо да предизвиквам някои , да ми показват значимостта си, която аз съм търсил в друга посока-ПОЛЕЗНОСТ
Поздрави, адаш!
цитирай
22. voulgaros - ГЕТ, А Я МИ КАЖИ. . . . . ДУМАТА НА АН...
03.04.2014 18:20
ГЕТ, А Я МИ КАЖИ.....ДУМАТА НА АНГЛИЧАНИТЕ ЗА ''ГОЛЯМО БЕДСТВИЕ''',,ИЛИ ЗА НЕЩО МНОГО ЛОШО....ЗНАЕШ ЛИ КОЯ Е ??
А ??

НЕ, НЯМА ДА КАЖА - ''КАТАСТРОФА'', ...ДА ТЯ СЪЩО Е ГРЪЦКА ДУМА. НО НЕ Е ТАЗИ ЗА КОЯТО ТЕ ПИТАМ !!


ААА ЕТО Я - DISASTER-----

ЗНАЕШ ЛИ ВЕЛИКИТЕ АНГЛИЧАНИ КОЛКО СА БИЛИ МЪДРИ, ЧЕ СА СИ ВЗЕЛИ ДИРЕКТНО ДУМАТА ОТ ОЩЕ ПО-ВЕЛИКИТЕ ДРЕВНИ ЕЛЛИНСКИ ВЕЛИКАНИ В НАУКАТА И ИЗУЧАВАНЕТО НА НЕБЕСАТА И КОСМОСА=ПАК ГРЪЦКА ДУМА.
НА ГРЪЦКИ------''ТУЗ АСТЕР - ТУЗ АСТРОН'' = ЛОША ЗВЕЗДА - ЛОШИ ЗВЕЗДИ !!!
= ДИЗАСТЕР = ''МНОГО ЛОШО СЪБИТИЕ'' - ЗА АНГЛИЧАНИТЕ .



ВЕЛИК, ВЕЛИК Е ГРЪЦКИЯТ ЕЗИК..А ОЩЕ ПО ВЕЛИКА Е ГРЪЦКАТА НАУКА, КУЛТУРА, ЦИВИЛИЗАЦИЯ И ТЕХНИКО-ТЕХНОЛОГИА-КА......БИЛИ СА, СА , И ЩЕ БЪДАТ ВЕЧНО ===

ВЕЛИКИИИИИ !!!
цитирай
23. leonleonovpom2 - Така е адаш, мегаломанията е довела ...
03.04.2014 19:01
Така е адаш, мегаломанията е довела до това - да се твърди ,че гърците са колонизирали Черноморието.
Просто са правили селища с търговска цел, нещо близко до пазар-емпорион, без да влизат във военни стълкновения с местното население.
Не е гръцко и името на Месамбриа, а най силно доказателство са множеството тракийски могили и създаването от Рим на васално тракийско царство, просъществувало повече от 100 години, в което Анхиало е играело важна роля-съдейки за това и от надписа на базата на статуята на Дионис, съхранявана в музея на Бургас, в който се описват и родствените връзки на царете Реметалк, Реоскопур и Котис.
Статуята е била в Анхиало
Поздрави!
цитирай
24. leonleonovpom2 - Вулгарос!
03.04.2014 19:13
Гръцкият е бил работен език, какъвто сега е английският
Това едва ли се съвместява с велик, има стечение на обстоятелствата
За съвършенство пък едва ли и гръцки, и английски са такива, от прима виста се вижда, че се нуждаят от сериозни реформи, за да станат съвършени.
Българският е също език на всички тъй-наречени славяни, за старобългарския говоря, от него са създадени останалите .
И ако трябва да говорим за съвършенство, превъзхожда останалите езици
Веднага ще ти кажа едно-Всеки звук има буква, няма сложни съласни или гласни, няма падежи и така нататък
И други езици са били работни през различни времена-например френският, съвсем доскоро и е по-добър от английския, но се наложи английски, защото техниката е описана на него, въведоха и терминологията, по този начин изместиха френския
Не съм антигръцки настроен, но ти с приказките си ме мобилизираш
цитирай
25. get - - Хаха-ха ! - @22. voulgaros - ГЕТ, А Я МИ КАЖИ. . . . . ДУМАТА НА ...
03.04.2014 19:36
- Всякакъв диспут с теб е истинска TRAGOUDI(а) ... от което казват, че идвала думата за театралния жанр ТРАГЕДИЯ :)) - Пък тя на гръцки ДОСЛОВНО Е :))?
Първи вариант: "козарска песен", тъй като е ДВУ-СЪСТАВНА от думата за, "коза-TRAGOS" и "песен-OIDE".
Втори вариант: "Козя песен" или "Песента на козата" ??! :)) ... това пък давало, производната дума за друг литературен жанр:Ода ... Ама думата от която идва ОДАТА - съвсем не е ПЕСЕН? - Но тук спирам с обясненията ... и ако продължаваш да ми се правиш още, на "ВЕЛИК", смешен ще те направя :)) !

- Момче саракачанче(правещо се на грък:)) - Колко пъти да ти казвам ? - стига си се водил по средновековното значение(етимология на думите !) това ще те доведе, както му казваме българите, "До под "кривата" круша" ??:))

- Връщам се към основното, ТОЕСТ ? - Етимология и произход на името "Анхиало", за което тук набелязахме "три хипотези":
А. Идващо от египетското "Анкх";
Б. Идващо от сол+близко;
В. Криво(залив) или Котва(пристан), може и да е било само така известното на моряците понятие "котвена стоянка" - тоест удобно място, за да се скриеш при лошо време(по моето скромно мнение ?). В противният случай, следва да има изграден пристан(кей) или най-малкото СКЕЛЯ, тоест нещо, като мост "в една посока" ?
- Това е "скелята" на която са приставали "мауните"(големи лодки използвани за превоз на товари), чрез които са се разтоварвали по-големите кораби, които не могат да доближат до брега.
- Приложение, изображение на "скеля": http://varna.info.bg/pristan4.jpg
- С допълнението ? - Въпросната скеля е от 1800-та година, построена в моя град Варна.
цитирай
26. voulgaros - ВУЛГАРИ----ИМА ХИЛЯДИ, ДЕСЕТКИ ...
03.04.2014 20:16
ВУЛГАРИ----ИМА ХИЛЯДИ,ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ГРЪЦКИ ДУМИ ВЪВ ВУЛГАРОСКИЯ МЕШАН ЕЗИК.

ЗНАЕТЕ ЛИ. ЧЕ ПОЧТИ ВСИЧКИ ТЕРМИНИ В МЕДИЦИНАТА - НАД 90 ПРОЦЕНТА -- СА ГРЪЦКИ ДУМИ...ИЛИ ВИДОИЗМЕНЕНИ ОТ ЛАТИНСКАТА ТРАНСКРИПЦИЯ - ОТНОВО ГРЪЦКИ ДУМИ.

КАКТО ВЪВ ХИМИЯТА Е СЪЩОТО.

МОГА ДА ВИ ЗАМЕРЯ И УДАВЯ СЪС ХИЛЯДИ ГРЪЦКИ ТЕРМИНИ САМО В ТЕЗИ ДВЕ НАУКИ..

ИСКАТЕ ЛИ ДА МЕ ВИДИТЕ...ГОТОВИ ЛИ СТЕ ..ТЪПИ СМЕШНИ И НЕДОУЧЕНИЕ ВУЛГАРО-ТАТАРИ !!!
цитирай
27. leonleonovpom2 - Няма общо това с темата за Анхиало!
03.04.2014 20:34
По-добре ми кажи ,защо сложи минуса, преди да съм публикувал текста.
Това е важно за мен, искам да сглобя портрета и разбера психологията на поставящия безразборно минуси
Това, че ще ми подадеш гръцки думи в химията е похвално за самочувствието ти!
Но мен повече ме интересуват великите гръцки учени в химията и великите открития ,които те са направили, Вулгарос!
Така че ако искаш, бъди така добър, колкото си и симпатичен, дай едно списъче-име и насреща откритие
Това, че от различни учени са използвани гръцки думи, за да няма разнобой в терминологията ,не означава, че откритията са гръцки./ Смятам ,че си наясно, използван е неутрален език от английски, френски, немски, руски и други учени, за да има уеднаквяване и да няма сръдни и хаос/
Ти не си виновен драги, тази линия за присвояване и приватизация на всичко годно идва още от древността
Бъди жив и здрав!
цитирай
28. leonleonovpom2 - Знаеш ли Вулгарос, не само име като ...
03.04.2014 20:45
Знаеш ли Вулгарос, не само име като Анхиал идва отвън, почти сигурно и гръцката азбука е външна-от Финикия
Чест прави на днешните гръцки историци, чувал съм го с ушите си, които казват, че много от нещата са взели от по-развитите от тях цивилизации!
Така, че не се прави на по-голям турчин от султана ,драги!
цитирай
29. voulgaros - ЗА МИНУСА ИЗВИНЯВАЙ, СЛОЖИХ ГО З...
03.04.2014 20:56
ЗА МИНУСА ИЗВИНЯВАЙ, СЛОЖИХ ГО ЗАЩОТО НАПИСА В КОМЕНТАРА СИ ЗА МИНУСИТЕ В НАЧАЛОТО ОЩЕ, ТОВА ВЧЕРА БЕШЕ..ЩЯХ ДА СЛОЖА ПЛЮС.


ДА ВИ ПИТАМ , ИНЖ. СИМЕОНОВ...ДУМИТЕ - АРГОН И ФРЕОН, КАКВИ СА,КАКВО ЗНАЧАТ И ОТ КОИ ЕЗИК ИДВАТ ??
цитирай
30. get - @ 27. leonleonovpom2 - Няма общо това с темата за Анхиало!
03.04.2014 21:13
- Защо да няма с темата, приятелю? Остави го да лае палето ... колкото ПОВЕЧЕ ЛАЕ, ми дава ПОВЕЧЕ МАТЕРИАЛ, да го осмивам :)) !
- Защото ЦЯЛАТА ТЕРМИНОЛОГИЯ в Химия и Медицина е от СРЕДНОВЕКОВИЕ, когато този език е приказван НЕ ТОЛКОВА в Гърция, колкото в централна и западна Европа от хора по произход НЕ-ГЪРЦИ :))!
- Именно ОТ ТАКИВА ХОРА - като почнем от ЕРАТА НА ЕЛИНИЗМА ? - който като културно историческо явление е създаден НЕ В ГЪРЦИЯ а в ЕГИПЕТ!?
- По това време Е НАПИСАНА ИЛИАДАТА(и Одисеята) - Такава каквато я познаваме в момента! За сведение ПРЕДИ УНИФИЦИРАНЕТО Й, тя е позната ПОД ОСЕМ ВАРИАНТА!
- Тази ЕЛИНИСТИЧНА ШКОЛА-АЛЕКСАНДРИЙСКА е, която ПРЕВЕЖДА а в последствие НАЛАГА "Стар завет"(тоест юдейската Тора). Като свещена и КАНОНИЧНА("боговдъхновена"!) КНИГА в ХРИСТИЯНСТВОТО.
- За мен Разликата между "юдей" и "елин" е минимална ... тоест по-скоро имаме припокриване, отколкото различност ?
- Пак именно от ЕЛИНИЗМА(тоест ТРЕТИ век пр.н.е.) се налага, УНИФИЦИРАНИЯТ - Койне//Кине, който в момента го водят за ЦИСТ гръЧки, но като се разровим в по-старият(известен, като "класически гръцки") Виждаме драстични разминавания при транскрипция и семантика на лексика.
- Отново ПРИПОМНЯМ! - ДРЕВНОСТТА за един език, се определя от неговата рационалност(АНАЛИТИЧНОСТ), което идва от падежи и глаголи. Дори в съвременният гръцки имаме ЗАПАЗЕНИ четири ПАДЕЖА. Това говори, че е ПО-МЛАД от българският!
- Отново припомням, изреченото от Раковски ? - >>"Т.е., мъдрословието, науката (...) отде Евмолп отишел в Елада и ги научил вероизповедание, а Орфевс ги научил музика (и)грая) и тъй започнали науката в старата Елада, ОТДЕ ТРАКИЙЦИТЕ, КОИ НЕ СА БИЛИ ЕЛИНИ, НО ГОВОРИЛИ СА ЕЩЕ ЕДИН ТВЪРДЕ БЛИЖЕН ЕЗИК с тях."<<

- Вулгаросе, шиле каракачанско ... ОСВЕН РАКОВСКИ, има доста, бележити европейски учени, които казват: В гръцкият има ПО-СТАР ЕЗИКОВ ПЛАСТ, който НЕ Е ГРЪЦКИ!
- Шиле ! - От ТРЕТИ ВЕК, почва подмяната(!) "ЧИПА(ума)" и ЕЗИКА ви - Това е, историческата истина, което ще докажа !
- Продължавам да се чудя - Елиники трагудя, как да си го преведа "Елинска песен" или "Елинска трагедия" ?:((

П.П.
- Симеонов, в подкрепа на моята теза за "котва"(котвена стоянка!) - Дали древните не са имали географската форма на селището(Поморие)? Погледнато на тази карта:http://www.stroi-com.com/images/pomorie-big.jpg
- Виж силуета му, досущ наподобява, на спусната в морето котва?

- Щях да пропусна един определено интересен факт? Откъде ли идва "елинската" дума за "море-ТАЛАСА" ?! След, като на всички други ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИЦИ звучението му е идентично:
Казват идвало от Proto-Indo-European(коренова)* MORI от нея производни форми:
Old Armenian: (mawr)
Celtic: *mori
Germanic: *mari
Latin: mare
Catalan: mar
Dalmatian: mur
French: mer
Italian: mare
Portuguese: mar
Romanian: mare
Spanish: mar
Slavic: *morje
Български: море … гръцки „thalassa”! - Етимолозите, твърдят че идвало от PIE коренова, за СОЛ – но на гръцки, вече посочих(!), как звучи думата?
цитирай
31. leonleonovpom2 - Гет, не е изключено!
03.04.2014 21:47
Всичко е хипотези, въпрос доколко са правдоподобни
Полуостровът сега по форми се различава от този в древността, част от крепостта е под вода.
Почти сигурно градът е бил с две пристанища- търговско и военно.
Подсказват го монетите
Пак монетите подсказват, че името е свързано с човек-Анхиал
Това означава, че е цар
От друга страна, като се каже Анхиало, веднага се приема, че името е гръцко ,но по инерция.
Няма грък Анхиал Но има цар Анхиал и нимфа Анхиала
Какво излиза, че цар може да носи име Анхиал, но простосмъртен-не итака се стига до фараоните, Египет и АНХ
Благодаря ти за намесата в потвърждение за чуждото участие в налагане на номенклатурата от гръцки имена в химията!
цитирай
32. voulgaros - МОРЕ НА АНГЛИИСКИ Е СИИ-SEA и ...
03.04.2014 22:03
МОРЕ НА АНГЛИИСКИ Е СИИ-SEA

и тази дума идва от древногерманската западно саксонска традиция

МЕЕР НА ГЕРМАНСКИ Е ЧУЖДИЦА,ВНЕСЕНА ВТОРИЧНО..

ОРИГИНАЛНАТА ДУМА НА НЕМСКИ НЕ Е МЕЕР..А Е ЗЕЕ - ZEE
цитирай
33. leonleonovpom2 - Приемам извиненията , Вулгарос!
03.04.2014 22:04
Все пак ти два пъти гласува с минус
Аз се въздържам и ще споделя защо.
Имало е материали, който не ми харесват. Но човекът е положил труд и когато не е целенасочено срещу мен, нямам право да зачерквам труда му, той е изложил собствено виждане, честно! Виж, може да се влезе в диалог, но най-лошото ,което бих направил е да се въздържа Бих гласувал с плюс, дори и да съм убеден ,че не е прав, но да виждам, че защитава позицията си по човешки начин
Може да се провери, че не гласувам с минуси дори на тези, които се занимват с мене, без да съм ги предизвиквал собиди и квалификации.
След като нямат друга работа и не могат да предложат нещо по човешки начин, това им остава-да осмиват другите, въпреки, че е редно в такъв случай да посочат и своите кривици
Сега за номенклатурата от гръцки имена се включи и Гет, не са само гръцки ,има и латински и то повече.
Казах ти, Гет правилно е уточнил, че става дума за късното Средновековие , от началото на 18-ти век-Кавендиш, Лавоазие, Ломоносов и други се използва за еднаквост неутрален език като гръцкия, допълнен с латински
Никой от посочените по-горе не е грък, а и хиляди други
Те, гърците, както и ние, сме имали друга работа тогава-да ядем попарата която сами сме си надробили , по приказката-Двама се карат, трети печели!
цитирай
34. leonleonovpom2 - Не знам немски, за да споря, жена ми ...
03.04.2014 22:17
Не знам немски, за да споря,жена ми го знае перфектно, но е при бебето, но зее мисля че не е море , а езеро
Иначе на всички езици от латино групата , а и нашата във вариации е море
Но не само море-вино, слънце, сол и хиляди други думи На гръцки е краси и ено , различно е ,нали? За виното става дума.
Интересна на български е думата за сол, тя съответства точно на бога на слънцето Сол. И е правилно, много слънце трябва ,за са се получи сол, знам го от дете, защото като такова работех по солниците, гордостта на Поморие ....
Което е указание за общ праезик-хети-гети и така нататък
Да не ставам банален, дълго неразчитаните керамични плочки на хетски са били разчетени по хрумване на учен с помощта на съвременен ----- английски!
цитирай
35. voulgaros - НЕ МИ КАЗА ЗА АРГОН И ФРЕОН ??А ...
03.04.2014 23:01
НЕ МИ КАЗА ЗА АРГОН И ФРЕОН ??

А ДЕКСАТИЛ КАКВО Е ??

Алкан-алкане-алканес,метан,етан,пентан,хексан,хептан,икосан,триаконтан,тетраконтан,пентаконтан,хексаконтан,октан,декан,додекан,хексадекан,Параффине-ос-а-иа/ика,Хлоротетрафлуороетан-ос-а-иа/ис,Етан,Етаноле-ос-иа/ис,




.....а тези ??
цитирай
36. get - @ 32. voulgaros - МОРЕ НА АНГЛИИСКИ Е СИИ-SEA
03.04.2014 23:18
- Не от мен, ЦИТАТ: marine-морски(adj./прилаг.) - early 15c., "pertaining to the sea," from Middle French marin, from Old French marin "of the sea, maritime," from Latin marinus "of the sea," from mare "sea, the sea, seawater," from PIE *mori- "body of water"

- Още малко, историко-лексигологична справка, при старо-европейски езици за думи, означаващи море?
а) Old French MARE
б) Old Norse MARR
в) Old Saxon MERI,
г) Old English MERE ... ет цетера !

voulgaros написа:
МОРЕ НА АНГЛИИСКИ Е СИИ-SEA


В Old English(стар английски) е имало дума „S(АЕ)LIC”. Казват от там идвало и SAILOR(другата дума, за „моряк” в англ. Ез.). Но има и още една хипотеза, защото корабите тогава са се движели с „платно/а”, та може да е била производна и от „tailor”, тъй като платната постоянно се късат и по тази причина шият.
- Но за мен е ПО-ВЕРОЯТНО(?), е ПЪРВОТО като версия МОРЕ-SEA да ида от по-старата „прото-коренова” за СОЛ ? Знаем, че морето е СОЛЕНО// „S(АЕ)LIC” – Солено, соля на български … Ама ти казваш, че българският е татаро-турски, та ... :)) ??
цитирай
37. leonleonovpom2 - Няма смисъл, Вулгарос!
03.04.2014 23:24
Както няма смисъл и списъкът с гръцките учени и откритията им
Повечето имена са латински, например ферум, аурум, аргентум, купрум
А ,за аргентум, ще кажеш, че идва от аргир, за купрум от кипрос
Няма значение, заслугата е чужда, писах го няколко пъти, да се избегне хаосът, за това е направено, но не от гръцки учени.
Не че имам нещо против тях, просто истината е такава
цитирай
38. leonleonovpom2 - Езикът ни е европейски, няма нищо ...
03.04.2014 23:38
Езикът ни е европейски, няма нищо общо с турския, Державин има цяла глава изследване в историята на България, извлякъл беше няколко десетки" доказани" турски думи в него и доказа...., че не са турски
При такъв процент съвпадения на основни думи с езиците от латиногрупата, без които езикът не може, защото не може да се води разговор, изводът е-европейски език!
Попадна ми старо издание на френско-български речник. Отворих произволна страница и се зачетох Невероятно, колко съм подценявал съвпаденията в двата езика. Сравнително лесно могат да се отсеят късните включвания, когато френският е бил световен език от тези, които са от памтивека
цитирай
39. voulgaros - Калимера, докторе. АЗ ВИ ПИСАХ ЧЕ ...
04.04.2014 13:18
Калимера, докторе.

АЗ ВИ ПИСАХ ЧЕ САМО В ТЕЗИ ДВЕ НАУКИ И ОБЛАСТИ - МЕДИЦИНАТА И ХИМИЯТА СА ТООООЛКОВА ОГРОМНИ...

А КАКВО ОСТАВА ДА ИЗБРОЯ БРОЯ НА ГРЪЦКИТЕ ДУМИ И ТЕРМИНИ В ОСТАНАЛИТЕ 30 ОСНОВНИ НАУКИ,КЪДЕТО ИМЕТО НА НАУКАТА Е 90 ПРОЦЕНТА ОТ ГРЪЦКА ДУМИ ИЛИ ДВЕ ДУМИ = ФРАЗА-ИС-ИКА...НЕИЗБРОИМО Е !! И ОЩЕ ТОЛКОВА ПО-ВТОРОСТЕПЕННИ НАУКИ ИЛИ ЕКЗОТИЧНИ НАПРАВЛЕНИЯ.

САМО В ЕДИН АНГЛИИСКА МЕДИЦИНСКА ПДФ КНИГА ЗА ТЕРМИНИТЕ - ИМА ОКОЛО 10 ХИЛЯДИ ГРЪЦКИ ДУМИ.




А ТОВА, ИНЖ. СИМЕОНОВ , КАКВО Е ?? :

Геопатогеннос-иа-ика-ес-ис,Металлокерамика/е-ис-он,Хиеромартирос-а-иа-ика,Хелиохтонникос-стика-змос+Хелиохтоннос-иа-ика,Фотогеникос-ес-ис-он+Фотогеник
а-змос-стика,МЕФИСТОФЕЛ-ИС,ХИПОЛИТА-ОА-ЕС/ИС+Хиполитиа-ка.кос,ПРОКСЕНОС+ПРОКСЕНИА-КА-КОС,Некромантиа-с-ка-кон,Некроманиа-ос-ка+акалиа-с,Ектопл
азма-ис-иа,Екзоплазма-ос-ика+Ендоплазма-ис-иа,Хипоаллерген-а-ос/ис-ика-икон,Доза+Дозис-ка,Дозатор,Дозатис-Дозатиа-ка=ция,Тимус,Тимоцита-Тимоцитос-ес/и
с-ика,Митологема/е-ос/ис-иа/ика,Евроатома/е-ос/ес-ика/икон,Политонимос-а-иа-ика,Етнонимос-а-иа-ика,Орфанотрофос-а-иа-ес/ика,Пандермос-ион+Пандерма-иа /ика,Синоике-Синоикизма-Синоикизмос-иа/ика,ОМОНИА-ХОМОНИАС+ХОМОНИКЕ-ОН=ОБЩО СЪГЛАСИЕ,Епистасис-Епистасиа-он-ика,Дизхармонике-ис-змос/стика,
Андромаха-е/и-ос-иа/ика-итес,Андромеда/е-иа/ис,Христоматиа-ис/ика-ке/кон,Биометрик/е-ис/а/ос-зма/змос,Биометрикон+Биометристика+Биометриа,Аеродинам
ика-ис/икс-икон,Еуфемес-Еуфемеиа,Евфемизма-Евфемизмос-Евфемистика-ос/он,
цитирай
40. get - - Хаха-ха! - 39. voulgaros - Калимера, докторе. АЗ ВИ ПИСАХ ЧЕ ...
04.04.2014 20:29
- Какво си писал ХЛЕВО-усто, МЕГАЛО-ПАПАГАЛЧЕ ? :))
- Думи от РЕНЕСАНСОВ(и след!) набеден за гръчцки език.
- Защо те наричам ХЛЕВО, от същата коренова е и името на ЕГИПЕТСКАТА ПРИНЦЕСА Клеопатра, дъщерята на "фараона", по времето на който е извършена КНИЖОВНО-ЕЗИКОВА реформа.
- Откъде идват думите за името "Клео-Патра" ами от Баща-Патер и Слава-Кле(у/в)о.

Какви производни е дала думата за СлавА/Я в съвременният гръцки език - Ами една единствена КЛЕФТА(която превеждат, хайдутин) ама на практика, първоначалното значение(не лирично-романтичното значение в името) е било престъпник-клеветник!

- В българският имаме ДВЕ с антагонистично значение! Славя и Хлева(от там Клетва/(к/х)левоуст!
- Какво ни казват, за прилагателното ХЛЕВОУСТ значение ? - циничен, бъбрив, бъбрица, бръщолевец, дърдорко, празнословец.

- И тъй като, си мегало:)) хлевоуст - Ай, върни се още веднъж и ! ... обясни семантика-етимология на "гръцката"(?:)) дума(двусъставна), която при Ингилизите, била DISASTER ... А ТОЧНОТО й ЗНАЧЕНИЕ, не е КАТАСТРОФА а са ? - БЕДСТВИЕ, НЕЩАСТИЕ!

- В заключение, ще ти преведа, какво пише живелият през 13-ти век в Александрия(Египет) арабски-мюсюлмански историк, философ и кадия(юрист) Ибн Халдун ?
"Ние трябва да признаем, че целият Ислям(ски)свят) до религията му са ЕЛИНСКИ. Измяната срещу ЕЛАДА от мюсюлманските нации, е равнозначно на измяна, на самата им същност!

- Защо твърди тези работи арабина, А ? - шиле каракачанско :)) !

П.П.
- Само ще допълня, че при древните британци е имало Празник на пролетта. Същият се е наричал "Истер", семантично бил родствен на смисловото ИзТок в Българският език.
НО ! на семитските езици - имаме Естир-Ащорет-Ищар, която е подобна на, Богинята, в гръцкият панТеон под името:Астарта - https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR3gUTTPdGmqXBVzROgV9vMX9AxxuuYPelHyn06M--MpkVLyGIa - Това е изображение на Ащорет, еврейската богиня аналог на гръцката.
Находки, от "храмовият хълм", от древен Иерусалим ? - Момче, да не се окажете, братчеди ? :))

- Хехе-хе ! - ако вляза в "стила ти" СЛЕДВА ДА КАЖА!
- Вие сте дали на англичаните и Европа, медицинската терминология ... ние пък думите, което те употребяват в ежедневието си :)) ! - Вече ти обясних ДВЕ ОТ ТЯХ за сол и море, трета за древен пролетен празник ... а списъка, мога да го продължа с още много други - Буха-ха ... и още малко допълнение за гърЦето("умно" момЦе:)) - От нашенското, произнасяно на латински "sal" имаме производни: салата и заплата-salary(англ.). Това знаеш ли откога и откъде е заимствано в езика им? Ами от ВТОРИ ВЕК, от легионерите в Британия ... Но Защ-о-о ? :))
цитирай
41. leonleonovpom2 - Вулгарос!
05.04.2014 00:25
Вулгарос, надявам се да разбираш разликата!
Английският е работен език.
За да е такъв, заслугата е тяхна, въвели са много технически и спортни термини, направо терминология. По този начин са издърпали черджето из под краката на французите и като са се усетили, било е късно
Но това ,че в цял свят техническата литература е на английски, че работния език е такъв, не означава, че всички са станали англичани.
Така стоят нещата и с гръцкия, с тази разлика, че отпреди 300-400 години, учените са кръщавали откритията си с гръцки и латински имена, за синхрон, да няма хаос в терминологията-пентан, пети в хомоложния ред, не защото във френския например няма пет-би бил сенкан, но на друг ще му хрумне на друг език да кръсти следващия и... безпорядъкът е готов
Разликата е, че англичаните сами са наложили езика си , не само в науката и спорта, докато гърците реално нямат заслуга-други са го направили
Ако се прави някакво сравнение с нас, то ние имаме подобни езикови заслуги като англичаните категорично за всички народи от тъй-наречената славянска група, а както се вижда - и за други
И ако защитавам народите от земите на бивша Велика България, то е затова, че там са останали огромната част от тях, тук са колкото един окръг българите в сравнение останалите там и влели се или съхранили се в новите народи
цитирай
42. get - Ако се прави някакво сравнение с ...
05.04.2014 12:08
41. leonleonovpom2 написа:

Ако се прави някакво сравнение с нас, то ние имаме подобни езикови заслуги като англичаните категорично за всички народи от тъй-наречената славянска група ...

- Приятелю, хайде да спрем да употребяваме политизираното и поради явяващо се като признак ПОЛИТИЧЕСКА КУРОПЦИЯ на ПО-СТАРОТО и ТОЧНО "словенско".
- Както примерно е изписването на термина в "Зографската история"(по исторически данни писана в средата на СЕДЕМНАДЕСЕТИ ВЕК!).
- Там изписването е: "История вкратце о >>болгаро^слОвЕнском<< народе" ?!

- Вече споменах, но упорито ще НАСТОЯВАМ, да бъдем КОРЕКТНИ ! - отново припомням казаното(написано) от Шафарик:
"Преди средата на СЕДЕМНАДЕСЕТИ ВЕК - ТЕРМИНА не съществува, или ако съществува, звучението му е "сКЛАвини" !

- За тези политико-терминологични "грешки" е виновна и Клерикалната историография! В тази връзка, ще коментирам Мих. Поснов(съвременен църковен историк), който казва: "Ако не познаваме Историята на ЦЪРКВАТА това ще ни доведе до ... да не можем да си обясним, много от политическите събития !"(или поне този е смисъла в изказването му)!
- Какъв ПЪТ са следвали в началото си "новородените" модерни науки: История и Археология ... Ами просто, ТЪРСЕЛИ са(!) ФАКТИ, материални потвърждения на написаното в "Стар завет"(на юдаизма). Поради същото, в началото история и археология са били дялове от, Науката БИБЛЕИСТИКА ! Вече в по-късно време, те се отделят и заживяват самостоятелен, живот добивайки съвременният си вид, като научни дисциплини.

- Езика, който ГОВОРИМ не само ние а и ВСЕКИ ЕДИН от ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ - Се явява наследник на МНОГО СТАРИЯТ прото-европейски език!

- Какво се явяват СКЛАВИНИТЕ ? - Същите са отделно взета част от ПО-ГОЛЯМАТА ОБЩНОСТ на Венедските народи! При идването след 570-та година на пост-ефталитите, известни ни като АВАРИ(което е НЕ ТОЛКОВА НАРОД !) а ДЯЛ ОТ СПАСИЛАТА се след Разгрома от перси и тЮрки, ефталитска армия ... Същите с участието на родствените им "българи", се установяват в ?

цитирай
43. leonleonovpom2 - Гет, споделям това за славяните...
05.04.2014 14:04
Гет, споделям това за славяните!
Иначе за ефталитите, веднага се сещам за согдите, за взаимоотношенията им с Александър, за десетте хиляди сватби
И за свещената дума българин в земите им на днешен Афганистан, която може би идва от времето на Александър
цитирай
44. get - - Накратко ПОЯСНЕНИЯ - за да изведем:)) от заблудите посети в главите ни, от историците ... !
05.04.2014 14:47
leonleonovpom2 написа:
Гет, споделям това за славяните!
Иначе за ефталитите, веднага се сещам за согдите, за взаимоотношенията им с Александър, за десетте хиляди сватби
И за свещената дума българин в земите им на днешен Афганистан, която може би идва от времето на Александър


... по темата//термина "славяни" - Ще приведа ЦИТАТ от "Монемвасийската Хроника" ?!
"„Аварите били по род, хунски и БЪЛГАРСКИ народ. Те имали коси много дълги, привързани с панделки и сплетени, а останалата им носия наподобявала носията на другите хуни. Те били народ измежду онези номади, които обитавали отвъдните равнини в полите на Кавказ. Тъй като пострадали твърде от намиращите се в съседство тЮрки, бягайки от тях те се надигнали от своята земя, преминали крайбрежието на Черно море и пристигнали при Босфора. "
- Продължението, изясняващо(демонстриращо) термина сКЛавини ... в ПРОДЪЛЖЕНИЕТО ? :)
цитирай
45. voulgaros - Хиеромантиа-ис-ка, Хироманти...
05.04.2014 17:34
Хиеромантиа-ис-ка,Хиромантика/иа-ис/змос,Протопланета/е-ис/ика-арис/арика,А мнезиа+Амнезон+Амнезис-ка,Анамнеза/е-ис/ика,Симфониа,Холограмма/е-ис/иа/ика,Микрокосмос-ика/икон,Макрокосмос-ика/измос,Поимандер-рос,Пимандреиа -он,Геодинамис-Геодинамике/а-змос/стика,ХИДРА


ГЕТ...КАКВО ЗНАЧИ ''ХИДРА'' НА БЪЛГАРСКИ (УНОГУНДУРО-СКЛАВЯНСКИ) ЕЗИК ??
цитирай
46. get - @45. voulgaros - ...КАКВО ЗНАЧИ ''ХИДРА'' НА БЪЛГАРСКИ (УНОГУНДУРО-СКЛАВЯНСКИ) ЕЗИК ??
05.04.2014 21:40
- Eлементарен въпрос Уотсън - би отговорил К. Дойл - на героят си ... в случая явяващ се (ГРЪКО-АФРИКАНСКИ:)) ! - От там е потеклото на истинските "гърци" - за гърчеещите се, по-скоро това са си, местни балканци ренегати!

- Пояснявам за значениЯТА, които се крият зад понятието ХИДРА:
А. Лернейският ВОДЕН змей ... известен, като Лернейска хидра(от митологията);
Б. Специфичен съд за носене/съхранение на течности, наричан в науката "хидрия"(вероятно за по-голям авторитет:)) - защото съвременната гръцка дума за подобен(керамичен съд) в димотики е(?) "стомЛа" - Както виждаме, разлика в САМО ЕДИН ЗВУК(буква) го делят от българското "стомНа"
Г. Казват ХИДРА ИДВАЛО ОТ ВОДА, тоест било производно от ДВЕТЕ(думи) НАЙ-СТАРИ, документирани езика(хетски и санскрит ... около 1 600-та година пр. н. е.), при които тя звучи:
а) watar (хетитска)
б) udrah
- Лигвистите при възстановките си, я извеждат до лема в PIE**"wod"-"or" !
Д. Да направим един екскурс и "видим" как е звучала в "старо-европейските" езици ?
а) Latin: "unda", като в късно-античен добива смисъла на "вълна"(да не го объркаш с овча вълна:))
б) Greek: "hydor"
в) Old Saxon: watar
г) Old German: wazzar
д) Old Norse: vatn
е) Балто-слОвЕнските езици: vanduo/wundan
ж) на церковно-слАвЯнский(който в действителност е СТАРО-БЪЛГАРСКИ) - voda, като "водица" ... в"Одеса - Даващо топонимика при два града Едеса в Мала азия и преименуваният от Воден в Едесса, македонски град.

- Но като сме започнали "да се изпитваме":)) - Питам - Какъв според теб е произхода на "гръцките" думи в съвременният език-димотики, за: "поливам"POTIZO или съществителното за "вода-NERO"; глаголната му форма "NERONO" какъв и е смисъла ... А гръчката:стомла - Какво сипват в нея селяните:NERO, hydor или вОДЕZA(водица :)) ... Айде, пае макриа пуле(шиле) каракачанско ! - от барАба ти, GET

- И понеже съм БАРаБА - Помисли над думите и-и-и ... ! - Какво се казва в песента на ... Барба Яни?
http://vbox7.com/play:3519c308
цитирай
47. voulgaros - СТОМНА Е ГРЪЦКА ДУМА. . . . КАКВО З...
06.04.2014 02:06
СТОМНА Е ГРЪЦКА ДУМА....КАКВО ЗНАЧИ НА ВУЛГАРСКИ----НИЩО НЕ ЗНАЧИ !!

КРАДЛИВИ ТЪПОГЛАВИ ВУЛГАРИ.....КВА АФРИКА...КВИ ПРОСТОТИИ МИ ДРАСКАШ ВИНАГИ, ГЛУПАКО НЕДЪГАВ В МОЗЪКА ! ?

САМО ТОВА ИМАТЕ---ДА КРАДЕТЕ И ДА МАЖЕТЕ .
цитирай
48. leonleonovpom2 - Вулгарос!
06.04.2014 08:14
Не знам защо разговорът изби към величието на гърците и нищожеството на българите
В тази връзка имам няколко въпроса:
-Кои са по-велики-античните гърци или съвременните им наследници?!
-Защо античните гърци не са можели да се дишат и не са направили обща държава и постоянно са воювали помежду си?
Не е ли присвояването на чуждо отличителна черта на елините още от древността ?!
Все пак, не мога да не призная достойното поведение на съвременните гърци, видях го и чух коментара с ушите си, че гърците са използвали постиженията на по-развитите от тях цивилизации
Така е, азбуката -от Финикия, математиката-от Египет, Омир- от фолклора, вероятно на хетите
Тук говорим за антична история, че съвременна България си има кусури, не отричам, но това не дава основание да се оплюва всичко, свързано с нея
Всеки народ, всяка дърхава си имат периоди на възход и падения
И западните , да погледнем колониализма, това малко клеймо ли е?!
цитирай
49. get - - След като си играеш САМО на ЕТИМОЛОГИЯ - Без да четеш ИЗВОРИ и то писани на ГРЪЧКИ от АНТИЧНИ АВТОРИ ... ?
06.04.2014 11:01
voulgaros написа:
СТОМНА Е ГРЪЦКА ДУМА....КАКВО ЗНАЧИ НА ВУЛГАРСКИ----НИЩО НЕ ЗНАЧИ !!

КРАДЛИВИ ТЪПОГЛАВИ ВУЛГАРИ.....КВА АФРИКА...КВИ ПРОСТОТИИ МИ ДРАСКАШ ВИНАГИ, ГЛУПАКО НЕДЪГАВ В МОЗЪКА ! ?

САМО ТОВА ИМАТЕ---ДА КРАДЕТЕ И ДА МАЖЕТЕ .


... не знам? Кой е УВРЕДЕН В МОЗЪКА!
- Вземе и прочети! Какво има написано за "кадмейци" и ПО-ВАЖНОТО ге(Ф/В)юрейци?
- От тези елементарни ПРИМЕРИ ще разбереш, кога СТАВА ЕТНОСНОТО ОМЕСВАНЕ в АТИКА?
- Каква роля играят ЕМИГРАНТИТЕ в античното гръцко(атинско) общество ... и ред подобни неща! Тогава ще разбереш ДАЛИ И БЕЗПОЧВЕНо, когато пиша, че:
А. Една част от древните гърци са си местно и родствено на ЕВРОПЕЙСКОТО НАСЕЛЕНИЕ(!)
Б. Втората част ПОКАЗВА ПРИЗНАЦИ, за/че НАСЕЛЕНИЕто е МИГРАНТСКО от СЕВЕРНА АФРИКА И Близък изток.
В. По причина обидно-предизвикателното ти: БЪЛГАРСКИ (УНОГУНДУРО-СКЛАВЯНСКИ) - Ти върнах, отговора си под вида ГРЪКО-АФРИКАНСКИ:))!

- Когато в един обикновен РАЗГОВОР(беседа) се държиш МЕГАЛО-ПРЕДИЗВИКАТЕЛНО и обиждаш аудиторията - Същата има пълното право, да ти отвърне със същото!!

- Вероятно не знаеш МЕГАЛИ-ПАПАГАЛЧЕ, че и вие сте били СКЛАВИНИ ? - Ето писано(?) в гръцки, късно античен източник по въпроса(6 в):
"И така, като завладели Пелопонес, аварите без да се подчиняват нито на ромейския император, нито някой другиму, прекарали там 218(ДВЕСТА И ОСЕМНАДЕСЕТ) ГОДИНИ, сиреч от 6096 година от сътворението на света, която била шестата година от царуването на Маврикий, та чак до 6313 година, която била четвъртата година от царуването на Никифор Стари, който имал син Ставракий.(...)"
СПРАВКА:
А. Флавий МАВРИКИЙ Тиберий Август Е император през 582—602г.г.
Б. Никифор I Геник - е император от 802—811г.г. Загинал в битката с българите при Върбишкият проход (в Стара планина).

ИЗВОД: Цели ДВЕСТА И ОСЕМНАДЕСЕТ години Цяла Елада, включая и Пелопонес, са изпаднали в състоянието СклАВИНИ, тоест ПОДЧИНЕНИ, победени, сКЛонени ОТ аварите-ефталити, КОИТО ГОВОРЯТ ЕВРОПЕЙСКИ език, а са с произход, от Средна азия!

П.П.
- И както вече съм казвал! Да си грък това означава, да ти е "сменен чипа", от което СТРАДА ЯСНОТАТА в мисленето?
- Елементарен пример потвърждение, за верността на твърдението ми?!
- Дадох ПРИМЕР !
А. Лингвистите във възстановките си, стигат до прото-лемата PIE**"wod-or" ?
Б. Какво е дала тя като производни, в езиците от европо-индо семейството?
а) Latin: "unda";
б Балто-слОвЕнските езици: vanduo/wundan
в) Old German: wazzar
г) Old Saxon: watar
В. Какви форми(производни) имаме в гръцки език?
а) близката до прото-кореновата Greek: "HYDOR";
б) "вода-NERO";

- Питане ! - коя от думите Е ПРОИЗВОДНА от PIE**"wod-or" ?
- Второ питане - стомЛа сме я откраднали та сме имали дума за стомНа ... ами тогава, ПИТАМ - производната от HYDOR, дума за СЪД в който се държат течности ... Да ни напомня на българската дума за съхранение/носене на течности ВЕДРО - Като втората(българската) форма е много по-близка до ПРОТО-КОРЕНОВАТА за вода ? Та се питам от къде, на къде е станало заемането на думите ... От гръцки към български ... или обратното ?
- Защо не искаш да разбереш, че през средновековието-Ренесанс, много от по-старите гръцки думи са корумпирани(изменение по звучение и смисъл) от хора пишещи-говорещи на гръчки ... но по произход САМИТЕ ТЕ НЕ СА БИЛИ ГЪРЦИ ?!!
цитирай
50. voulgaros - Г-Н СИМЕОНОФ, НЕ Е ВЯРНО НИЩО ОТ ТВОИТЕ ''ПИСАНУШКИ''.
06.04.2014 14:27
Има 5 Обединения на ПАНЕЛЛИНСКИ ЕНОСИС (СЪЮЗИ) МЕЖДУ 550 Г.ПР.ХРИСУ И 146 Г. ПР .ХР.
1. ИОНИЙСКОТО ВЪЗСТАНИЕ ОТ 504-494 Г. Срещу ВАРВАРИТЕ-ПЕРСИ.
2.АТИНСКИЯ МОРСКИ ДОГОВОР (ДЕЛОСКИ СЪЮЗ) - АТИНСКА ХЕГЕМОНИА.
3. СЛЕД ПЕЛОПОНЕСКАТА ВОИНА - 3 ВИДА РАЗЛИЧНО ВОДАЧЕСТВО В ГРЪЦКИТЕ ОБЛАСТИ (ГРЪЦКОТО ОИКУМЕНЕ) - НА АТИНА, НА СПАРТА, И НА ТИВА.
4. ПАН-ЕЛЛИНСКИЯТ СЪЮЗ (КОРИНТСКИЯ СЪЮЗ) НА ФИЛИППОС 2-РИ ОТ 346 Г.
5. АХЕЙСКАТА ЛИГА ОТ 280 Г. ПР.ХР. ДО 146 Г.


А АКО БРОИМ И ВЕЛИКОТО И ДРЕВНО ОБЕДИНЕНИЕ ПОД ЕГИДАТА И ЛИДЕРСТВОТО НА МИКЕНА + АХЕЯ, ДАНАИС И АРГОС-АРГИТЕС=АРГЕАДИТЕ.....ТРЪГНАЛИ ЗАЕДНО КЪМ ТРОЯ=ИЛИОН !!

КАКВО СТАВА = 6 ПАН ЕЛЛИНСКИ ОБЕДИНЕНИЯ !!

МАЙИ-ВЕЛИКОТО И МАЩАБНО Е НА ВАСИЛЕВСА ФИЛИППОС 2-РИ И ПРОДЪЛЖЕНО ОТ ВЕЛИКИЯ ЕЛЛИНАС = АЛЕКСАНДРОС ФИЛИППИОН АМИНТАС 3-РИ ''МЕГАС'' !!


ВИЖДАЩ ЛИ - ТИВАНЦИ ,ЕПИРОТИ,МАКЕДОНИ,СПАРТАНЦИ,АТИНЯНИ = НО ВСИЧКИ СА ЕЛЛИНИ И СА СЕ БОРИЛИ ЗА ГРЪЦКАТА АГЕНДА,КАЗУЗА И ЗА ОБЩО-ГРЪЦКАТА СЛАВА = ПАН-ЕЛЛИНИКОН КЛИОС !!!
цитирай
51. leonleonovpom2 - Да, Вулгарос и сега е седмото обе...
06.04.2014 16:14
Да, Вулгарос и сега е седмото обединение - Европейския съюз, под егидата на елините или за елините
Може за се сметне и Източната Римска Империя за обединение
Такива обединения не са държави.
А, за Филип и Александър.
Това, че се гърчеят, но не са гърци, за това говори формата на държавата им-царство.
Къде в древна Елада царство?
Само Спарта ,но с двама изборни царе,както Венеция след 1500 години.- пак форма на република
Само в № 3 , второто ,на Спарта е истинска държава
Записани са думите на Демостен по адрес на Филип, в които с възмущение пита Филип какъв грък е и как може да се смята за грък!
Виж, иначе Магна Елада е била на полуострова , от другата страна на Адриатика
цитирай
52. voulgaros - знам че умирате от завист--вие т...
06.04.2014 16:56
знам че умирате от завист--вие татаро-турко-славяни....но ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО--ВУЛГАРИ !

САМО ДА ДОБАВЯ - СЛЕД ХРАБРОТО ВЪЗТАНИЕ НА ИОНИИЦИТЕ ОТ СМИРНА И САРДИС,НАЛИ ЗНАЕШ КОЕ СЛЕДВА = ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА СЛАВА ЗА ЕЛЛАДА !!

ВАРВАРИТЕ МАВРИ-ПЕРСИ ДВА ПЪТИ !!, ОПИТВАТ ДА ЗАВЛАДЕЯТ ЗАПАДНИТЕ СВОБОДНИ ГРЪЦКИ ЗЕМИ....ИЗТОЧНА ЕЛЛАДА = МАЛА АЗИА Е ПОД ПЕРСИИСКА ВЛАСТ, НО И ДВАТА ПЪТИ СА ЕБАНИ И ЕБАНИ - ПЪРВО СУХОЗЕМНО ОТ ВЕЛИКАНА ЛЕОНИДАС И СПАРТАНЦИТЕ ПРЕЗ 490 Г.ПР.ХР. И ВТОРИЯ ПЪТ -- МОРСКАТА ВОИНА И ПОБЕДА НА АТИНЯНИТЕ , С ВОДАЧ СТРАТЕГОМАХОС ТЕМИСТОКЛЕС СЛЕД 10 ГОДИНИ - ПРЕЗ 480 Г.ПР.ХР.


АААА ЗНАЧИ КАТО ФОРМАТА НА ВЛАСТ Е МОНАРХИА - ГРЪЦКА ДУМА, ЗНАЧИ ЧЕ МАКЕДОНИТЕ НЕ СА ЕЛЛИНИ , ! :)) БУХАХАХАХА...МЪКА МЪКА ВУЛГАРНА ЗАВИСТЛИВА.

КЕФИШ МЕ, ПЪЛНО МЕ КЕФИШ.
цитирай
53. get - 52. voulgaros - ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО--ВУЛГАРИ !
06.04.2014 19:19

- Първо ПРИСВОЯВАШ(те) историята на Лидия и ФРИГИЯ(типично за гръцка историография !) и ги правиш ЕЛИНСКИ - С което показваш ясно, кой е насъскал персите да ги нападнат!?

- Йонийците били направили "революция" Бухаха-ха ! Ами като са направили, защо после се бият на страната на ПЕРСИ?
- Ами то не е само с йонийци, ами и с тиванци. А преди да нападне Атика Ксеркс изпраща специален-пратеник в Аргос с писмо. Знаеш ли какво е написал в него на аргосци?
- Македонците и половин Гърция са СЪЮЗНИЦИ НА ПЕРСИТЕ - бе шиле-каракачанско ... Ти това явно не го знаеш, а ми повтаряш Мегало-пан-Елински писанки от гръцките учебници :))

- Айде бягай да четеш отново НО ПЪРВОИЗТОЧНИЦИ за гръко-персийските войни и после, ела пак - Да си говорим за ШОВИНИСТИЧНАТА ПРОПАГАНДА наречена от гърците история !!

- Е ! - а кажи, как след едно такова поведение и обидни приказки по наш адрес!
52. voulgaros написа:

знам че умирате от завист--вие татаро-турко-славяни....но ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО--ВУЛГАРИ !

- Какво са гърците ... плод от противоестествена връзка между бели хора с агюптски(етиопски) циганки ! - Ако не ми вярваш, чети Есхил!
- Явно от там сте наследили наклонността да лъжете и се хвалите прекомерно!?

- Искаш ли да ти изкарам отново данните, от ДНК изследване, в което има ЯСНО УСТАНОВИМИ признаци, че в кръвта на южните балканци(гърци) тече кръв със "суб-сахарски" ген !!
- Да цитирам ли отново, Херодот, Страбон ... ет цетера, които казват че произхода на гърци е от Африка!

- И пак ще ти повторя думите от любимата ми "Барба Яни" -
"От отвъдното писмо да ми изпратиш - дали СВЕТЛИНАТА е по-добра от ТЪМНИНАТА?
Тук горе има светлина приятелю Яни, така е - ама какво да я правя, щом ЧЕРНИ СА СЪРЦАТА ?"
Ама какво да правя тази светлина - щом черни са сърцата?!

- Ще завърша, казвайки ти? - Не бъди човек, с "черно сърце" !
цитирай
54. leonleonovpom2 - Ами Вулгарос, прочети Демостен ...
06.04.2014 19:36
Ами Вулгарос, прочети Демостен какво е казал за Филип, за гръцкия му произход!
Да ,не са гърци македонците, в най-добрия случай, уговорката ,която правят съвременните учени , е, че са със смесен произход, което е допустимо.
За семитско-етиопския произход на гърците, много е вероятно да е такъв, самите семити идват от Африка, а те са сходни с тях
Много внимание отделяме на гърците, написах материала не с намерение да се заяждам с тях, напротив, ако се прочете внимателно, ще се види, че искам да се подчертае, че уважават общочовешките закони, но ти Вулгарос искаш друго.
Да се скандира, че са много велики, при това на всяко изречение
Ако се връзва с контекста, нищо против няма.
Но в случая не се налага, не е необходимо, няма причина и го няма. Напълно нормално!
цитирай
55. leonleonovpom2 - С благодарност към Krysy - Калина!
07.04.2014 12:36
За да се появи на бял свят този материал, заслуги има Калина, която професионално ми помогна в търсенията!
цитирай
56. get - 54. leonleonovpom2 - Ами Вулгарос, прочети Демостен ...
07.04.2014 22:53
- Да прочете ... или ако не ще ... аз да му преведа, какво пише Филип Копенс в книгата си "Stolen Legacy - Откраднатото наследство" ?
"Терминът "гръцка философия" е погрешен, защото такава философия не съществува. Тя е копие на религиозната система на древен Египет, наречена Мистерии.
От 6 в. пр. Хр. до смъртта на Аристотел през 332 г. пр. Хр. гърците правят всичко възможно, за да изучат египетската култура от египетските жреци. След нашествието на Александър Велики, царските храмове и библиотеки са ограбени и школата на Аристотел превръща библиотеката в Александрия в свой изследователски център. Тогава на Аристотел са приписани голям брой книги - ТОЛКОВА МНОГО, ЧЕ Е ФИЗИЧЕСКИ НЕВЪЗМОЖНО ДА БЪДАТ СЪЧИНЕНИ ОТ ЕДИН ЧОВЕК за времето на един човешки живот.
Историята на гръцката философия Е СЪЧИНЕНА от школата на Аристотел.(...)"

- От мен ! - не само на философията но и цялата им съвременна История е ПОЛТИЗИРИНА до такава степен, че можем да приемем за съчинена!
- Защо четат избирателно Херодот, и не вземат в предвид, какво казва:"По времето, КОГАТО ПЕЛАСГИТЕ ВЛАДЕЕЛИ СТРАНАТА наричаща се Елада, атиняните БИЛИ ПЕЛАСГИ и името им било кранои ..." ... заедно с Кадъм и Дъщерите на Дан дошли едни, които нарича ГЕФЮРеИ ? - За тях пак той съобщава, че "произхождали от Еритрея ..."(тази от Червено море - б.м.) - И после: "... малко преди кадмейци да бъдат изгонени от аргосци, гефюрите се обърнали към Атина. Атиняните ги приели да бъдат техни съграждани ..."
- После същите гефюри, убили тирана на Атина Хипарх. В резултат е направена административно-демосна реформа. ... а по-после, прогонили пеласгите от Атина, тъй като им завидели, защото имали най-плодородните земи !!

- Това са гърците(!) микс племенен и езиков - Както казва Раковски!

- А какъв ЕЗИКОВ МИКС ИМАМЕ при Северняци-дорийци и южняци-атиняни ? - Мога да докажа с ПРИМЕРИ ?! От които говорът на дорийци е с ясни черти на европейски език!

цитирай
57. voulgaros - ХИПАРХ, ЕСХИЛ, АРИСТОТЕЛ, ХЕРО...
08.04.2014 00:08
ХИПАРХ, ЕСХИЛ ,АРИСТОТЕЛ, ХЕРОДОТ, ДЕМОСТЕН, ФИЛИППОС 2-РИ ,АЛЕКСАНДДРОС 3-ТИ, КАДМОС !!!

.........КОЛКО ВЕЛИКИ ЕЛЛИНИ !!! А СА НИЩОЖЕН БРОИ - ПОД И ЕДИН ПРОЦЕНТ ОТ ВЕЛИКАНИТЕ - ЕЛЛИНИ, КОИТО СА ЖИВЯЛИ НА ТАЗИ ГРЪЦКА ПЛАНЕТА (ГРЪЦКА ДУМА)


КАДЕ СА '' ВЕЛИКИТЕ ДРЕВНИ ВУЛГАРИ '' ....СЕ ПИТАТ ВСИЧКИ ЕВРОПЕИЦИ И РУСНАЦИ... И НИЕ ГЪРЦИТЕ, ВИ ПИТАМЕЕ......КАДЕ СТЕ БЕ БОКЛУЦИ ТАТАРСКИ...КАДЕ СТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ????


СКОРО ЩЕ ВЪЗТАНОВИМ ВИЗАНТИЯ И ЩЕ СИ ВЪРНЕМ СЕВЕРНИТЕ ГРЪЦКИ ЗЕМИ ,ВРЕМЕННО ДАДЕНИ ОТ ВИЗАНТИИСКИТЕ ИМПЕРАТОРИ ПОД НАЕМ, И НАСТНИЛИ СЕ НА ТЯХ ВУЛГАРИ-ТАТАРИ ОТ АЗИЯ.
цитирай
58. leonleonovpom2 - Бизантина Вулгарос, от Биза!...
08.04.2014 01:04
Бизантина Вулгарос, от Биза! И Бизантион!
Биза на гръцки що чинеше! И как се пише, че да се чете така.Знам, знам, искам ти да ми кажеш Има трудности в произношението ,по добре и благозвучно е с В!
Даже има книга от Шарл Дюканж- История Бизантина
Давам ти специална премия, ако ми изброиш 10 императори от тази империя и посочиш поне двама от тях гърци.Иначе са няколко десятки
Даже напиши най-после един постинг, можеш, не карай мнозинството да се съмнява във възможностите ти
И темата да бъде:
" Еврика, имало император грък и учудващо ,не е Константин"
Между тях, да не губиш време, не трябва да са Константин Велики- виж по-горе, Василий Втори, Юстиниан Велики, пременникът му Юстин, Ираклий, Лъв Арменец и така нататък..... Даже Юстиниан е с латинското име -Иначе е Управда-нещо да ти хортува името ,джанъм. Гръцко е, нали, значи истина, право на татарски! То татарския е такъв и татарите са също синеоки, светлооки, за разлика от чернооките и мургави гърци, по това се различават
Няма как, татарите идват под ъгъл 90 градуса на Етиопия и Еритрея, откъдето е родът на Савската царица. Тя имала йош-беш със Соломона и се пръкнало ново племе, някаква такава история имаше....
Дерзай приятелю, така ще се възстанови Бизантината и този път вече може да има гръцки император-дори и пастир по неволя до тогава!
цитирай
59. get - - Момче, ти май съвсем "изтрещя" ?
08.04.2014 19:48
voulgaros написа:
ХИПАРХ, ЕСХИЛ ,АРИСТОТЕЛ, ХЕРОДОТ, ДЕМОСТЕН, ФИЛИППОС 2-РИ ,АЛЕКСАНДДРОС 3-ТИ, КАДМОС !!!

.........КОЛКО ВЕЛИКИ ЕЛЛИНИ !!! А СА НИЩОЖЕН БРОИ - ПОД И ЕДИН ПРОЦЕНТ ОТ ВЕЛИКАНИТЕ - ЕЛЛИНИ, КОИТО СА ЖИВЯЛИ НА ТАЗИ ГРЪЦКА ПЛАНЕТА (ГРЪЦКА ДУМА)


КАДЕ СА '' ВЕЛИКИТЕ ДРЕВНИ ВУЛГАРИ '' ....СЕ ПИТАТ ВСИЧКИ ЕВРОПЕИЦИ И РУСНАЦИ... И НИЕ ГЪРЦИТЕ, ВИ ПИТАМЕЕ......КАДЕ СТЕ БЕ БОКЛУЦИ ТАТАРСКИ...КАДЕ СТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ????


СКОРО ЩЕ ВЪЗТАНОВИМ ВИЗАНТИЯ И ЩЕ СИ ВЪРНЕМ СЕВЕРНИТЕ ГРЪЦКИ ЗЕМИ ,ВРЕМЕННО ДАДЕНИ ОТ ВИЗАНТИИСКИТЕ ИМПЕРАТОРИ ПОД НАЕМ, И НАСТНИЛИ СЕ НА ТЯХ ВУЛГАРИ-ТАТАРИ ОТ АЗИЯ.


- Ще ми се настаниш на ... айде няма да казвам къде - тъпо шовинистче!
- То пък поне грък да ми се пеняваше насреща а то овчЕрин, който не е прочел нито един автентичен текст ... а само националистична пропаганда!

- Чети чичовото ! - грамАтата прави от сляпото ОКАТО !
цитирай
60. bezistena - НЕ СКВЕРНИ И ХУЛИ БЪЛГАРСКИЯ РОД И НАРОД,защото са Божии!
09.04.2014 04:45
Инж.Симеонов,
от екипа на БЕЗИСТЕНА сме принудени да използваме в коментарите си в твоя прекрасен форумен постинг технически инженерни термини и понятия!В нашия екип преобладават инженерните специалисти и затова ще се разберем.
В случая става въпрос,че ти като инженер-химик ползваш някакъв много активен и мощен катализатор в постинга си(както и в другите ти постинги),та колкото пъти влезем за инфо-обмен при тебе,този невероятен катализатор разръчква дълбоко и активира неудържимо патриотично-любородните ни потенциали,заредени с безкрайна сакрална фактология и информация,и независимо от големите ни ангажименти и планирани други тематики,ние се принуждаваме неумолимо и категорично да реагираме и да се включим в твоя превъзходен синергетичен кръжок!Става въпрос за коментарния форумец с аватар vulgaros.
Инж.Симеонов,имаме чувството,че той е твой агент,който ползваш за активиране на читателския интерес и дремещите патриотични чувства на Българите,но най-вече го използваш за ниско потенциален интелектуален фон и опростачена елементарна антиБългарска контра-теза на Духовното Българско културно величие и неудържимото лавинообразно възстановяване на Истинската Българска история за Българите като основатели на всички човешки цивилизации и ролята йм в миналото и в близко бъдеще на Духовни управленчески водачи и господари на народите!
Сега сериозно и в работен делови порядък:
Ние отдавна разкрихме на vulgaros корените му на Български експериментален продукт,създаден за посочената му по-горе роля на катализатор,както и Божествената семантика на аватара му по Свещения шефър на БГ езика,от която МЪРДАНЕ НЯМА!
vulgaros=Булгария Иса=Булгарина Иса
Само отново ти напомняме,приятел ВУЛГАРОС,да спреш да скверниш Българския род и ген,защото той е Генът на Господ Бог Исус Христос,Който гърците в огромна нематериализирана почит и страхопочитание търсят ден и нощ в лицемерна гузна религиозност,без и да имат и най-малката представа,че Той Е Българския Бог и колко злини са натворили на децата Му!
И колко злини са натворили върху личната,семейната и колективно-етносната си карма и съдби!
цитирай
61. bezistena - DISASTER(БЕДСТВИЕ-англ)=Исус Друида-най-голямото бедствие е да не познаваш Българският Бог!
09.04.2014 04:48
Въобще не се и съмняваме,както и ти не се съмнявай,приятел с името на Исус Българина,че цялото ти поведение,омраза, неприязън и свръхмерзостно отношение към Българския народ на Исус и Богородица и демонстрация на нулева интелигентност и абсолютно безкултурие и долен каруцарски език и манталитет,са проектно заложени в теб от Тях и ти се диктуват и внушават свише за активиране на патриотичния потенциал и заряд на Българите,за което те опрощаваме и съжаляваме!
Жалко само,че ти гориш в тая мерзост и петниш братския Гръцки народ,повече от половината който е асимилиран и с обезпаметен Български-Тракийски ген,и който има своите несъмнени качества и достойнства и не заслужава такива срамящи го адвокати!
Искрено благодарим за прекрасните податки и подложки,които ни предлагат Небесните ни Учители чрез твоите лингвистични упражнения и предложения в коментарите ти и пак ти обещаваме,както ти обещахме преди половин година по същия повод,че няма да пропуснем да се възползваме от помощта ти и предоставяните ни от теб възможности да демонстрираме всемогъщието на Българския интелектуален гений и абсолютизъм на Свещения шифър за доказване на Българския произход на цялата Древногръцка цивилизация и култура и на цялата човешка цивилизация,колкото и да се отклоняваме от нашите проекти!
Знай!
Каквито и въпроси да задаваш,каквито и термини, думи,понятия и имена от уж богатата гръцка културна съкровищница да предлагаш в празна надменна непосветеност,всички тях ние ще разсекртяваме и доказваме,че са Българска цивилизационна сбственст и ще прилагаме като категорични документи в открития архив на Българската истинска история и величие!
Цялата негативна черна енергия,която влагаш и насочваш към Свещения Божи Български народ,ние ще трансформираме в положителна информация и енергия и ще увеличаваме безкрайно нашата мощност!
Искрено те съветваме да корегираш негативното си и вулгарно поведение,за да не трупаш върху близките си и крехката енергийност на кармата йм тия страшни и опасни черни енергийни нездравословни товари!
И на нас после ще ни е трудно да ти възстановим разрушения крехък духовен,душевен и пси-енергиен баланс!
В тази висша Божествена енергетична тематика и финна материя прошка няма!Кой каквото си е надробил-това ще сърба автомоторно и собственоръчно!А Свещеният словесен свят е най-сложният и опасният в крехкия човешкия свят и отношения!
Затова ги почваме свещените разшифровки!

КОМЕНТАР 22
Подаваме "АНГЛО-ГРЪЦКАТА" дума DISASTER,която означава КАТАСТРОФА,БЕДСТВИЕ... на Свещения шифър,който само това чака и веднага я грабва и разсекретява,за да покаже,че думата е Българска анаграмна производна комбинация и при разкодиране указва точно кое е най-голямото бедствие:
DISASTER=Исус Друида-да не познаваш Българският Бог и да не живееш по законите Му!
цитирай
62. bezistena - Гръцкият език и писменост са Български жречески херметичен език и псменост
09.04.2014 04:50
КОМ.23
Приятелю и колега инж.Симеонов,ние в постинга си"Разсекретеното досие на ДИОНИСИЙ потвърждава безапелационно,че цялата Древногръцка цивилизация е 100% Древно Българска"доказахме с категорични документи,че ДИОНИС Е ДИОНИСИУС,който е синкретичния херметичен образ на Диана и Исус-Българските Богове Мария Магдалена и Исус.
ДИОНИСИУС=ДИОН ИСИУС=Диана и Исус
Затова и статуята му е в България и Бургас,чието име сега разсекретяваме на Бурга Иса,Исус Българина и скоро официално ще възстановим!
Колкото до твърдението ти,че гръцкия език е бил работен език на БГ царствата,това е академична фалшификация на световната антибългарска историческа школа.Т.нар.ГРЪЦКИ ЕЗИК И ПИСМЕНОСТ са изконни Българки жречески херметичен език и писменост,чиято свещена семантика е абсолютно непонятна за горките византийски крадци на всичко Българско,още по-малко за простолюдието,като по този начин Българските Посветени зашифровчици са изградили от гръцкия език и писменост уникален свръхсекретен непробиваем сейф и пощенска кутия за съхранение и пренос на свещена Българска Божия информация през перманентия геноцид и цензура до наши дни,когато по Божи проект тайната вече пада и ще възтържествува трансепохалния Български цивилизационен гений и Духовното и управленченско първенство на Божия народ над народите!
А въвеждането на този "Гръцки "език в медицината,химията и др.науки като основна академична терминология е извършено от Посветените Българи,пръснати по всички европейски народи,и които са интелектуалният научен елит на всички народи и които налагат напълно съзнателно и организирано гръцкия и латинския(който е със същия произход и сакрална семантика)езици за тази цел,за да съхранят свещената Българска информация,вложена в тия секретни Български трезорни езици и писмености,и я мултиплицират още повече по този начин,тъй като след падането на България под турско робство и усилващият се геноциден и цензурен натиск над останалите Тракийски Европейски народи без централна жреческа власт и координация от поробената Метрополия-България на Балканите,е абсолютно невъзможно Българския езика да се използва в прав текст за научна терминология!Всички научни термини на латински и гръцки език са така съставени от Посветените Български учени-кръстници,че при разкриването на декодиращия ключ,което правим сега,всички термини и изрази безапелационно да се подредят в лесно познаваемите имена и титули на Българските Богове!
И веднага ви даваме христоматиен нагледен пример за това,който инж.Симеонов ни подава в ком.37:
...повечето имена в химията например са латитински,като например ФЕРУМ,АУРУМ,АРГЕНТУМ,КУПРУМ...
И тия имена само чакат да ги лизне дешифриращата програма и да се преподредят на Всемогъщата Богиня Мария!
ФЕРУМ=Богиня Мария
АРГЕНТУМ=Мама Трак
АУРУМ=Мария
КУПРУМ=Бокиня Мария
цитирай
63. bezistena - ВСИЧКИ ТЕРМИНИ са от=са от Бок Исус и Матара
09.04.2014 04:55
Така въведени за научна терминология,свещените БГ жречески латински и гръцки език и писменост имплантират свещената БГ информация и Българските Богове в абсолютно всички нива на човешкото научно и цивилизационно познание и всички области на съвременния човешки живот,подчинявайки ги на феноменната магнетична енергетика на свещения БГ език и едновременно ги превръщат в безапелационни документи за тяхната Българска цивилизационна принадлежност!
Това ние ще доказваме и показваме категорично във всяка дума и израз от тия езици, които ни подават,независимо с какво отрицателно или враждебно намерение го правят!
ПОЧВАМЕ ГИ!
КОМ 26.
ВСИЧКИ ТЕРМИНИ в медицината са били гръцки или видоизменени ОТ ЛАТИНСКА ТРАНСКРИПЦИЯ-отново твърди вулгарос.
Я да проверим!
ВСИЧКИ ТЕРМИНИ се оказват Български,защото самият израз го твърди изрично:
ВСИЧКИ ТЕРМИНИ са от=са от Бок Исуш и Матера-пак БГ Боговете и то понятни само на БГ език!
ТРАНСКРИПЦИЯ=Цар Бог Иса Трака-Царят Бог Исус Тракиеца!
Ходи Го оборвай,че не е вярно и бил евреин!
Богът Творец,Който сам Исус признава категорично,че е той самият,и Който създал и построил Земята,започвайки от Обетованата земя-България, истинския Земен Рай,ще Си остави Първосвещената земя,страна и свещено Българско родоначалие,и ще ходи да става еврейски козарин и дърводелец по безкултурните тогава семитски племена по чукарите на нямащите никаква материална култура тогава т.нар.Библейски земи и прехласващи се в слугинска нищета от Божествената за тях материална и духовна култура на Българските царства,изградили цялата Шумерска,Египетска,Индийска,Китайска,Гръцка, Римска...и всякакви др.цивилизации!
Земният Рай е земята на Исус и Мария,познаваеми само на Българския език:
ЗЕМЕН РАЙ=Иза и Мария=Исус и Мария Магдалена
ОБЕТОВАНА ЗЕМЯ=Бог Иза и Богиня Диана Мама=Бог Исус и Богиня Мария Магдалена
ДЪРВОДЕЛЕЦ=ДЪРВОДЕЛЕТС=Бог Иса Друид Дуло

В ком.25 се твърди,че думата ТРАГЕДИЯ означавала на гръцки КОЗЯ ПЕСЕН или ПЕСЕН ЗА КОЗАТА!
Ало-о-о,"авторите"на високата световна култура и човешката цивилизация!Как така висшият сърдечен духовен дълбоко драматичен жанр,разкъсващ човешката душа,ще произлиза първосигнално от мерзостнана простшка словоблудстваща комбинация КОЗЯ ПЕСЕН или ПЕСЕН ЗА КОЗАТА?
Това ли са висшите ви духовно-интелектуални критерии и възможности!
Така ли не се и усетихте,че Българските автори на езика ви,който дедите ви откраднаха от Българите, са ви заложили тези яки езикови капани и взривни минни устройства със закъснител!
ВЗРИВ И МИНИ=Бог Иза и Богиня Мария

ТРАГЕДИЯ не е ПЕСЕН ЗА КОЗА,ЯРЕ ИЛИ ПРЪЧ,а е понятие за най-страшните и ужасни събития и съдби,връхлитащи хората и най-много народа на Българската Богиня Диана от Тракия,Трагия,при многовековните екстремални изпитания,на които са подложени по Божият проект за тяхната закалка и подготовка през вековете и поколенията за духовен разсад на всички народи!

ТРАГЕДИЯ=ТРАГЕ ДИЯ=Трак Диана=Диана Тракийка
И ОДА е по Нейното име:
ОДА=ДИАНА
И терминът за ДРАМАТИЗАЦИЯ е пак с участието на Българските вездесъщи Богове:
ДРАМАТИЗАЦИЯ=Диана Матара и Исуз
СЪБИТИЯ=Иса и Богиня Диана
СЪДБА=Иса и Диана Богиня-повелителите на всички човешки съдби!
ИЗПИТАНИЯ=Иза и Богиня Диана
РАЗСАД=Зар Иса и Диана
цитирай
64. bezistena - ВСИЧКО ГРЪЦКО Е ВЕЧНО ВЕЛИКО,ЗАЩОТО Е НА Богиня Диана и Ешуа Балка
09.04.2014 04:59
В ком.22 вулгарос възкликва в несъстоятелен възторг:
ВЕЛИК,ВЕЛИК Е ГРЪЦКИЯ ЕЗИК.А ОЩЕ ПО ВЕЛИКА Е ГРЪЦКАТА НАУКА,КУЛТУРА, ЦИВИЛИЗАЦИЯ И ТЕХНИКО-ТЕХНОЛОГИА-КА.БИЛИ СА,СА,И ЩЕ БЪДАТ ВЕЧНО ===
ВЕЛИКИИИИИ !!!
Няма да се спираме на висотата на интелектуалния изказ и стил,само ще дешифрираме какво прокламира в невежие:
ВЕЛИК,ВЕЛИКИ е елементарна словесна зашифровка на етнонима на Българите БАЛКИ,БОЛКИ,БУЛКИ,БЕЛКИ=ВАЛКИ,ВОЛКИ,БОЛГИ,който естествено е употребен и за формулиране на епитета за величие и върховно превъзходство ВЕЛИК,ВЕЛИКАН!

така разшифровката на изразите гласи:
Гръцкия език е ВЕЛИК=Гръцкия език е БАЛК,е Български,на Българите
Гръцката наука,култура,цивилизация,техника..са ВЕЛИКИ=
=гръцката наука,култура, цивилизация ..са на БАЛКИ,са на Българите!
Което и ние твърдим с всякакви видове разсекретени документи!
БИЛИ СА,СА И ЩЕ БЪДАТ ВЕЧНО ВЕЛИКИ!-издига накрая лозунга нашият секретен агент,и ние с детски възторг го подкрепяме и прокламираме Българския йм произход,разкодирайки,че ВЕЛИК е БАЛК,БЪЛГАРИН!
БИЛИ СА,СА Е ЩЕ БЪДАТ ВЕЧНО ВЕЛИКИ=БИЛИ СА,СА И ЩЕ БЪДАТ ВЕЧНО на БАЛКИ,НА БЪЛГАРИТЕ!
И още нещо много важно ще уточним с помощта на сътрудника ни вулгарос(Булгарина Иса).Ще покажем в тази прокламация,че всичко в гръцката цивилизация е на Българските Богове:
ВЕЧНО ВЕЛИКИ=ВЕТШНО ВЕЛИКИ=Богиня Диана и Ешуа Балка-сиреч всичко е Тяхно!
ВСИЧКО ГРЪЦКО Е ВЕЧНО ВЕЛИКО=ВСИЧКО ГРЪЦКО Е на Богиня Диана и Ешуа Болка!

В ком.30 ГЕТ поставя един глобален въпрос:От къде идва гръцката дума за море ТАЛАССА-след като на всички други европейски езици звучението й е идентично и идва от производните на МОРИ и посочва
Old Armenian:mawr
Celtic:mori
German:mari
Latin:mare
Catal:mar
Dalmat:mur
French:mer
Italia:mare
Port:mar
Romanian:mare
Span:mar
Slavic:morje
Бълг:море
ОТГОВАРЯМЕ:
Задължителна практика в древността е народите да кръщават макрокосмическите и планетарни обекти на Боговете си!
Само един Бог отговаря на общото кръстническо преклонение на всички народи пред посочените по-горе божества с тъждествени имена и този общ върховен и всемогъщ Бог има единственото възможно в случая име
МАРИЯ,МАРИЯ МАГДАЛЕНА!
Богиня Мария Магдалена,Богиня Диана Мария=Богиня Мадара!
цитирай
65. bezistena - Всички морета са кръстени на Мария и Исус
09.04.2014 05:02
Фактът,че толкова много народи с големи етносни различия и географски раздалечени имат една и съща Богиня за върховно преклонение,и тази Богиня се казва МАРИЯ, е категорично доказателство за реалността и всемогъщието на Богиня Мария и че Тя Е Била действаща Богиня на всички тия народи!И Е действаща и сега,разбира се,и винаги и завинаги!
ЗАВИНАГИ=Иза Бог
На гръцките си възпитаници и на някои други,Българските йм възпитатели и цивилизатори са дали и имената и титулите на другия Български Бог-Исус,както в случая на гърците:
ТАЛАССА=Дуло Исус=Исус Дуло
А бе,комши,как тъй светите ви възпитатели няма да кръстят най-величавото и страховито природно творение-морето,на Боговете си,ами ще го нарекат по СОЛ примерно!Ами нали ЗЕВС ВСЕМОГЪЩИЯТ и ГРЪМОВЕРЖЕЦА щеше да ги затрие от земята веднага!Добре,че Българите ви го кръстиха с Неговото име,за да се ползвате с Неговата милост,дори и в невидение!Както не знаехте и до сега,че ЗЕВС,дето ни го бяхте откраднали,е същият Български Бог Исус!Той сам ви го каза в нашите постинги "ЗИЕЗИ,от когото са Българите,Е ИСУС", "БЕРГАМА-местото,където Древногръцките богове начело със Зевс признаха Българският Си произход" и много други!Той ви го каза,а пък вие си правете сметката ще Му вярвате ли или не!
ЗЕВС=Бог Изуз
ЗИЕЗИ=Изуз
ЗЕВС=Бог Исус=ЗИЕЗИ=Исус=ТАЛАССА=Дуло Исус
Всички други наименования на морето са съставени по задължителните Божии Български имена:
SEA=Иса-Исус
ZEE=Иза-Исус
ГЕТ добави още няколко старо-европейски наименования,които пак ни завеждат при МАРИЯ!
Old French MARE
Old Norse MARR
Old Saxon MERI,
Old English MERE
Ние пък ще добавим още от целия свят,за да се убедите,че на всички народи са кръстени моретата с имената на Българските Богове от Българите,защото действащите Богове Са само Те и други въобще няма!
ДЕНИЗ(азерб)=Диана и Иза
ТСОВ(арм)=Иса и Богиня Диана
ИТСАСОА(баски)=Диана и Исус
САМУДРА(бенг)=Иса и Мадара
ЗГХВИС(груз)=Богх Исуз=Бог Исус
САМУДРА(гудж)=Иса и Мадара
МАРО(еспер)=Мария
МЕРИ(ест)=Мария
СИА(зулу)=Иса
цитирай
66. leonleonovpom2 - Здравей, адаш!
09.04.2014 07:57
Хвърлил си много труд в коментарите, всеки с обем на среден постинг, а те ще " потънат" със свалянето им днес с материала за Анхиало
Аз трудно ще се разбера с Поморийския елит за прокламиране на името Анхиало. Знам каква ще е реакцията му и защо
Между другото, непосредствено преди" промяната № проведох разговор с едно от местните партийни величия за преименуване на къмпинг " Европа" в " Анхиало"
Сам гърчеещ се, той се стресна, каза, че не е много уместно точно сега, ще бъдем обвинени в гърчеене. Наистина ,като няма добра мотивировка, може да се тълкува и така
Друг въпрос е ,че всяка добра идея лесно може да се омаскари от недоброжелатели и завистници, за съжаление -дал бог
Вулгарос не е лошо момче, даже учудващо се явява генератор на идеиииии. Смятам че е искрен, за разлика от всички останали тук гръкомани, доколкото ги познавам, при тях се чува монетен звонк.
Те, утре при по-добра възможност, ще захвърлят гръцкото и ще му станат най-големите врагове....
Само не мога да проумея защо писа на този материал минус, това го казвам от негова позицияяяяяя , от нея търся обяснение Иначе знам- Понеже първо дадох снимките, след това набрах текста, вероятно е очаквал неприятна изненада. Но всичко е базирано на факти и то свързани, така, че страхът му е бил без причина, трябвало е да поизчака.
Та адаш, нямам нищо против да напишеш поредица от материали , свързани с Анхиало, виждам, че познаваш града, а правото да пиша за него в никакъв случай не е само мое, няма да ревнувам
Когато повече хора започнат да пишат аргументирано по повода, може да се очаква ефекти бакалските сметки на елита да бъдат позагърбени
Казвам сметки, защото когато предложих книгата за Анхиалското монетосечене на този елит, излетяха коментари в Интернет пространството на някой от него - Каква книга, какви пет лева.
Първоначално не намерих никакъв смисъл После разбрах.....
Вярно е, че материалът беше ,въпреки научно - популярната му форма специфичен и 100-процентово би бил разбран от хора ,запознати !
цитирай
67. leonleonovpom2 - Продължение!
09.04.2014 08:13
Да, хора запознати биха дали точна оценка на написаното.
А то, с малко обработка в посока научност, което не е никак трудно е дисертабилно-защото отговаряше на всички параграфи, особено за новост Защото не беше преписвано безогледно от източници , а си беше ново, подкрепено от тези източници.
Впрочем, от разбиращите материалът си получи оценката, нямам оплакване
Та, адаш, темата е деликатна и може да се омаскари лесно, като всичко останало
Например за надписа на вход на града, където околовръст на монетата с градската стена е изписано на гръцки Анхиало, какъвто е и оригиналният и надпис.
Изтълкувано бе като гърчеене. Сега, реално погледнато, произведението на вход на града има друг, технически дефект, няма да му давам публичност, но не е свързан с гърчеене.
Лека му пръст на автора, бяхме близки приятели и съученици, обсъждали сме проекта, но той беше изпълнен след смъртта му, а реализаторите не ме потърсиха......
Но Янчо Граматиков беше последният човек, който може да бъде обвинен в гърчеене!
цитирай
68. bezistena - Приятелю, мисълта изказана и ма...
09.04.2014 14:45
Приятелю,
мисълта изказана и материализирана в реч остава в планетарния информационен масив и трезор и може да променя събития и да се ползва неосъзнато или целенасочено в информационния обмен,още повече написаното слово е вечно и непреходно-заприходено в информационния трезор и може да се ползва винаги,независимо дали оригиналният екземпляр е унищожен или не.
Информационният трезор е популярен като АКАШИ,чийто езотеричен превод означава Кая Ешуа,където:
1. КАЯ е СКАЛА,СКАЛНО СВЕТИЛИЩЕ-МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНО ФЕНОМЕННО ТЕХНИЧЕСКО СЪОРЪЖЕНИЕ ЗА ЗАДОВОЛЯВАНЕ НА ЗДРАВНИТЕ,ДУХОВНИ И МАТЕРИАЛНИ ПОТРЕБНОСТИ НА ХОРАТА И УПРАВЛЯВАНО ОТ ЖРЕЦИ,НАРЕЧЕНИ КАЯ=КАН=ХАН-което значи СКАЛНИ ЖРЕЦИ,ЖРЕЦИ НА СКАЛАТА,НА СКАЛНОТО СВЕТИЛИЩЕ.Справка-Българските Първожреци Канове-АТИЛА,КУБРАТ,АСПАРУХ...
2. ЕШУА е Исус,Българският Бог Исус,проектант и строител на скалните светилища и родоначалник на Жреческата династия ДУЛО

Така КАЯ ЕШУА означава:
1.Жреца Исус=ЕШУА КАЯ
2.Скалното светилище на Исус=КАЯ на ЕШУА
3.Жреца на Исус=Жрец на Ешуа=Кая на Ешуа

Обобщено АКАШИ=Кая Ешуа

Ние сме въвели в деловодството на АКАШИ нашето написано слово в случая чрез твоя коментарен блок,и вече няма никаво значение къде отива и какво става с оригинала-написаното слово действа реално и е на разположение в световния инфо-обмен,особено когато е Боговдъхновено.Твоят творчески блог и ареал са от тази категория.
Адаш,въобще нямаме и на идея да занимаваш административния платен или казионен елит,ти и ние посяваме семето на идеите,които са винаги спускани СВИШЕ,в информационния масив АКАШИ,а нашите хора там си имат грижата да въведат словестното слово в съзнанието и душите на хората!Всеки си върши задълженията и работата!
Съвсем скоро-бъди абсолютно сигурен-сами ще те търсят сега нехаещите и за книгата,и за идеите,и за Кръстническата дейност!
СПУСКАНИ от=от Бок Исус
СПУСКАНИ СВИШЕ=СПУСКАНИ от Бог Исуш
НАШИТЕ ХОРА=ХОРА на Ешуа и Диана

Екипът ни сега подготвя компилиран постинг от твоя коментарен форум.
цитирай
69. leonleonovpom2 - Благодаря, адаш!
09.04.2014 19:30
Искрено съм трогнат от вниманието и от добрите думи!
цитирай
70. bezistena - Боговете,на които са кръстени всички МОРЕТА по света,Са Исус и Мария!
10.04.2014 00:23
Продължаваме с наименованията за МОРЕ в различните езици,които са прекрасни христоматийни примери за кръстическата цивилизационна дейност на Българите по целия свят и имплантирането на Исус и Мария в наименованието за МОРЕ!
И още първият по реда си език-ИГБО,афишира с възторг Българските Богове:

OSIMIRI(игбо)=ОСИМИРИ=Иса и Мария!!!

Y'AM(идиш=Диана и Ешуа)=МА=Мама=Мария
СИО(исл)=Иса
ОМИ(йоруба)=Ма=Мама=Мария
САМУДРА(каннада)=Иса и Мадара
БАДА(кор)=Богиня Диана
САМОУТ(кхмер)=Иса и Мат=Иса и Майка Диана
ТУЛЕ(лаос)=Дуло=Диана Ел=Диана Змеица
МОАНА(маори=мария)=Ма=Мама=Мария
САМУДРА(маратхи)=Иса и Мадара
ДАЛАЙН(монг)=Дуло=Диана Ел=Диана Змеица
САМУДРА(непал)=Иса и Мадара
САМУДАРА ДЕ(пандж)=Иса и Мадара Диана
МОРЖЕ(пол)=Мария и Ежуа
МАРЕ(румъни=Мария)=Мария
БАДДА(сом)=Богиня Диана
БАХАРИ(суах)=Бархи=Българи
САМУДРАМУ(телуг)=Иса и Мад Мария
ДЕНИС(тур)=Диана и Иса-да познаете,комшии,че сте генетичен продукт на Българските Богове Исус и Диана и лош за сега цивилизационен продукт на Техните Святи потомци и народ,от Които и от които вече идва времето да си поискате разкаяни прошка и се покаяте искрено за причинените злини!
МОР(уелс)=Мария
ТЕНГЕР(унг)=Траки
МЕРИ(финл)=Мария
САМУДРА(хинди)=Иса и Мадара
ХИАВ ТХИВ(хмонг)=Бох и Бохиня Диана
МОРЕ(рус)=Мария.
МОРЕ на руски език е пак МОРЕ не заради някакви други причини,а само понеже руският език е съвсем леко измененият език на Българите,които са били Духовните водачи и владетели и на това Тракийско племе до времето на падане на Майка България под Турско робство,която спасява с гърдите си и страданията на Светите си деца,останали на юг от Дунава,и това неблагодарно по-късно племе,и всички други неблагодарни Тракийски племена,пръснати и изградили цяла Европа,и поробени поотделно от изродените си господари.
МОРЕ(чех)=Мария
ХАВ(швед)=Бох,Бохиня
УМИ(япон)=Мама=Мария

Накрая още веднъж наименованието за МОРЕ на езика на индийското племе телугу и им благодарим,че опазиха свещената информация
от Дедите ни!
САМУДРАМУ=Иса и Мад Мария
цитирай
71. bezistena - КЛИНОПИСНИ НАДПИСИ=Исус Балка и Богиня Диана
10.04.2014 00:25
В ком.34 авторът на постинга споменава за дълго неразчитаните керамични плочки на хетски,които са били разчетени по хрумване на учен с помощта на съвременен английски език.
Разкриваме,че нищо не са разчели на английски език археолозите и епиграфите!Нито на английски или на който и да е друг език могат да ги разчетат,освен на Български език!
И то на херметичния Жречески език,разбираем единствено чрез Свещеният шифър и Свещената Божия Матрица,с който са зашифровани и с който ние ви запознаваме в нашия блог!
И да знаеха шифъра,пак нямаше да ги разшифроват!Дори нещо повече-щяха да ги унищожават безмилостно и нищо нямаше да е останало от стотиците хиляди клинописни надписи,от които всяка година се откриват повече от 25 000 нови плочки по целия свят!
Досещате се защо,нали!
Защото всички те до една не са,както твърдят манипулативно и умаловажаващо-неглежиращо ги учените,счетоводни сметки,търговски дневници и административни сухи документи и военни отчети(които твърдения са абсолютни нелогизми и нелепости в древността управлващите жречески духовни съсловия да се занимават с такива глупоти и несъкрални неща),а са свещена Жреческа информация,касаеща Българските Богове и тяхната Българска жреческа институция,както и Обетованата земя Тракия!
Разшифроващата проникваща мощ на Свещения шифър е безапелационна,което се доказва и в този случай:
КЛИНОПИС=Иса Балка–информация за Бог Исус Българина
КЛИНОПИСНИ НАДПИСИ=Исус Балка и Богиня Диана-инфо за Българските Богове
ТЕРАКОТОВИ ПЛОЧКИ=Ешуа Балка Трак и Богиня Диана

Нека броят засега по тях,както ни будалкат,говедата и овцете,селскостопанска продукция и стокооборот,а скоро ние ще извличаме сакралната информация за Боговете ни и висшите феноменни познания и технологии,закодирани в тях,както и формулите на АНТИГРАВИТАЦИЯТА,ВЕЧНИЯ И БЕЗСМЪРТЕН ЖИВОТ и МАШИНАТА НА ВРЕМЕТО!
АНТИГРАВИТАЦИЯ=Богиня Диана и Иса Трага
ВЕЧЕН ЖИВОТ=Бог Ешуж и Богиня Диана
БЕЗСМЪРТЕН ЖИВОТ=ЖИВОТ с Бог Исуз и Матара
МАШИНА НА ВРЕМЕТО=Ешуа и Богиня Мат Мария!
цитирай
72. bezistena - ДУМИ И ФРАЗИ=Богиня Мадара и Иза
10.04.2014 00:26
В коментар 39 ретранслаторът-агент с името на господаря си-Булгар Иса(вулгарос) изсипа един куп Български зашифровки от гръцкия език с претенции за световно цивилизационно първенство и величие на гърците,щото били в областта на науката.Изсипа ги,без и да предполага какво означават въобще и че ни прави поредния подарък с прекрасни БГ зашифровки,започвайки с ФРАЗАИСИКА!
ФРАЗАИСИКА=Зар Бок Иса=Исуз Барка
Ще разсекретим част от тях:
МЕФИСТОФЕЛ=Бог Иса Дуло и Богиня Ма
ХИПОЛИТЕС=Бох Иса Дуло
ПРОКСЕНОС=Барк Исус
ДОЗА=Диана и Иза
ТИМОЦИТОС=Исус и Диана МатЕВРОАТОМЕС=Иса и Богиня Диана Мария
ЕТНОНИМОС=Диана Мама и Иса
ПАНДЕРМОС=Богиня Диана Мария и Иса
ЕПИСТАЗИЯ=Богиня Диана и Исуз
АНДРОМЕДА=Диана Мадара
ХРИСТОМАТИКА=Иса Траха и Майка Диана
БИОМЕТРИКОС=Иса и Бокиня Диана Мария
БИОМЕТРИЯ=Богиня Матара
АЕРОДИНАМИС=Иса и Диана Мария
...и още много други,които са от безкрайната армия на свещените Български кодирани именни комбинации,но ще турим точка на основателното ни венцеславене и колено-преклонение пред Великите ни Посветени Деди-зашифровчици,натъпкали прекрасната Българска гръцка езикова съкровищница с удивителните образци на Българското ювелирно шифровъчно изкуство,с долната словесна диадема от диаманти и бисери и ще разясним на нищите и непосветените вложения смисъл в термина!

ЕВФЕМИЗМОС=Богиня Мама и Бог Исуз=Богиня Мария Магделена и Бог Исус

Официалната дефиниция за ЕВФЕМИЗМИ е дума или фраза,чрез която говорещият или пишещият възнамерява да избегне дума или фраза,която за слушателя или читателя звучи обидно, раздразнително или обезпокоително.
Разшифровката на термина категорично ни указва,че с евфемизмите се избягва бдителната цензура,следяща да не се промъкнат Българските Богове в правия текст,но безсилна да се справи с магията на Свещения шифър!
Лингвистите формулират във връзка с ЕВФЕМИЗМИТЕ и термина ТАБУ ДЕФОРМАЦИЯ-заместване на оригиналните думи и изрази с техните ЕВФЕМИЗМИ
ТАБУ ДЕФОРМАЦИЯ=Бог Иса и Богиня Диана Матара
ДУМИ И ФРАЗИ=Иза и Богиня Мадара

Екипът на БЕЗИСТЕНА благодарим на участниците от форумния блок на постинга за ползотворната работа и интересната информация,която си разменихме и изказваме специални благодарности на ерудирания автор на постинга инж.Симеонов за любородните теми и идеи,които повдига и за създаваната коректна и интелектуална атмосфера във форума!
Бъдете благословени!
цитирай
73. leonleonovpom2 - Благодаря, адаш!
10.04.2014 07:45
Все пак приносът ми е скромен!
Наистина държа на човешкото отношение, въпреки, че и аз понякога излизам от релсите
На теб и екипа ти желая здраве и творчески успехи!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9136344
Постинги: 1348
Коментари: 29644
Гласове: 102593
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031