Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2014 20:35 - Кой има интерес - Марк Тулий Цицерон
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 17260 Коментари: 50 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  С този въпрос Цицерон решава заплетен казус, който поставя и под риск собствения му живот Минава за най- добрия адвокат в античността, въпреки, че в това отношение мненията са раздвоени - мнозина считат и то с основание генерал Тацит за по-добър Но въпросът на Цицерон остава класика в правото - в превод порочно учение, каквото си е и в действителност
Да не говорим пък за сега, че е платено и от двете страни, адвокатите да станат такива и да печелят делата, а ищците - за да  не са губещи. Има стройна организация и тарифи за едно дело да е печелившо, но там не съм компетентен, в смисъл, че не им знам стойностите
 Има и защита,  но Стразбург е книжен тигър и за българи- истински, не само поданици, не играе. И съдиите добре го знаят и не им пука и си свиркат и наобикалят общинските банки, те си знаят за какво

Това за загрявка, няма оправия!
Кой има интерес от ситуациятя в Украйна?!

1/ Русия?!
Определено не!
Тя има икономическите лостове, за да не са и нужни други. Има и поддръжката на по-голямата част от населението на Украйна, на изток от Киев, което е с руско самосъзнание. Не и е необходим военен конфликт, за да присъедини тази част от Украйна,  която се чувства руска, ако наистина тази й е целта, коята си е поставила
Да припомним, че  в исторически план Русия е наследник на Велика България, Киевска Рус, от Кийв / На основателя си Кий-брат на Кубрат носи името Киев/ на изток тръгва тя
Дори , независимо от ситуацията в Украйна,  Русия й отпусна десетки милиарди долари помощ  и изрази готовност , въпреки  ситуацията, да изпълни поетото задължение

Украйна?
Житницата на СССР, понесла тежък удар с Чернобил?
Също не!
Украйна е богата - на водоизточници, следователно на енергия, на въглища, на желязо! Но във всичко останало Русия я превъзхожда и тя е зависима от нея. 
Не ,самата Украйна няма никакъв интерес от противопоставяне на Русия, тя има само полза от сътрудничество с нея
Няма логика, ето дават и се десетки милиарди, крещящо нужни в момента!

Европейския съюз?
Също не!
Държавите в него са обрали всички луфтове от резултатите на двете Световни войни. В резултат на тях Великобритания е остъпила водещото си положение в света на друг, въпреки, че той в случая успешно и реално е изиграл ролята на спасител и след това -на благодетел!
Не, не, страните от ЕС и особено Германия не са с толкова плитка памет, че така бързо да забравят последиците от двете войни, за които са платили жестока цена!

Тогава , кой има интерес от тази ситуация, от този конфликт, това е въпросът, с който Цицерон решава делото си и спасява живота си?




 



Гласувай:
25


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Ето, затруднявам се и аз, кой има ...
03.05.2014 20:46
Ето, затруднявам се и аз, кой има интерес?
В едно съм сигурен, че не може да е от Европа, няма логика
Приемам всякакви мнения, дано се отсее истината !
цитирай
2. germantiger - ...
03.05.2014 21:34
Какво значение има кой има мотив и интерес с това в Украйна, след като за 100 други "казуси" в които Русия ще е действително виновна - за бугарина пак ЕС и САЩ ще са дяволите.

Въпроса кой е виновен или кой има интерес не стои пред масовата част от българина - за него запада е зло (за мен най-често или по-често е добро).

С "две думи" - дискусията сериозна сред българите не може да има за нищо касаещо (нарочно го пиша с русизъм) Россия. Тя винаги е права, винаги е жертва, винаги е любима (за повечето), така-че защо питаш сега - защото сега действително у другиго е мотива ли - да беше питал другите 100 пъти с руска вина ;)
цитирай
3. leonleonovpom2 - Благодаря за коментара, Германтигър1
03.05.2014 22:02
Може и да си прав и сигурно си прав Германтигър за другите сто случая
Но в правото има едно положение, когато се решава един случай-казус, други не играят, те са за себе си
Не бъркай русофилството, защото веднага се намесва и другия полюс, русофобството, а той е по-лош, коментирали сме.
Достатъчно сме интелигентни, коментиращите тук, за да любим и мразим по преценка, а не по директива или по внушение
Има анализ, е има и грешка в такива случаи, хора сме все пак!

Ето, ще ти дам честно пример с мен - Обичам Франция, но не обичам в същата степен французите И причините за различието са основателни.
Докато за Италия и италианците не е така, не е така, а за Германия и германците дори е обратно. Значи имам филство и в тези случаи и ако искаш веднага ще изложа причини , и то с основание, не сляпо.

А, че в световната политика има интереси, които даже са противоположни на тези на малкия човек и даже го правят заложник на тях, смятам, че трудно ще се намери някой честен да го отрече, ако е и искрен
И, че за този извод в никакъв случай няма да ме предложат за някаква награда, защото е всеизвестен
Става дума за конкретен случай
цитирай
4. germantiger - ...
03.05.2014 22:20
Е аз за да разбереш смисъла на думите ми "пресолих манджата" не правилно, зщаото ти си интелигентен човек и би ме разбрал без приказките на едро за случаите. Разбира се, че Русия НЕ е грешна в 100 случая, за САЩ грешне само в един - такова съотношение няма, така че, прощавай лафа ми на ангро.

Мислта ми беше, че твоя постинг е ок, много човешки написан, много толерантно дори и с идея всеки сам да си отговори.

А моя кйоментар излиза извън твоя постинг и се отнася за част от българите, които имат своите причини да обичат Маддъ Рашшъ :)
цитирай
5. mt46 - ...
03.05.2014 23:36
САЩ и НАТО...
цитирай
6. get - - Моля изгледайте първо, филма на Андр. Кончаловски - той поне е умен руснак?
04.05.2014 00:03
http://www.youtube.com/watch?v=03tEl31KgUo
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
04.05.2014 00:16
Дано се вразумят!
От първия ден бях сигурен, че който и да е , имащият интерес, няма да успее.
Но днес пред вид лошите новини , съм малко разколебан.
Надявам се все пак това положение да е временно
Никой в Европа няма полза от него!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей, Гет!
04.05.2014 00:45
Много са руските хора, които мислят с главите си!
Спомням си дните след изборите 90-та година, когато ръководителят на групата ни в Москва ме извика и ме предупреди да не коментирам изборите пред руснаци, може би защото ме считаше за върл опозиционер.
Разбира се, че нямаше да го направя, посещението беше работно.
Те също бяха много коректни, изразиха искрено съжаление само за това, че явно повече няма да работим заедно А от това специално ние загубихме
цитирай
9. leonleonovpom2 - От тази, Горбачовисгка, защото ...
04.05.2014 01:03
От тази, Горбачовисгка, защото беше заложена от него, не от някъде другаде промяна, България загуби много в икономически план
Загубихме руския пазар, излишно е да споменавам, че най-често срещаният артикул в магазините им тогава беше паста" Поморин"
Сега е екзотичен продукт у нас!-може би изостанали партиди
Ето с такава промяна не мога да се примиря- с унищожена икономика
Като наскоро, един министър на икономиката, не искам да си спомня дори името му, нагло каза, че ако някаква стока България не е в състояние да произведе, ще бъде внесена....
Мислех си, голям късметлия е, не само за това, че е министър, а и, че не е по времето на Стамболов
Кибритлията, но умен хъш, без да се колебае, би му видял на бързо сметката, като на антибългарин
цитирай
10. get - Кой има интерес - Марк Тулий Цицерон
04.05.2014 12:37
- В заглавието на поста ти, СЕ КРИЯТ ДВА ОТДЕЛНИ ВЪПРОСА?
А. На коя държава е правоприемник Русия на Путин? (С подзаглавие: Кой създаде СССР?)
- По отношение на това питане ВЕЧЕ СЪМ ОТГОВАРЯЛ!
Антъни Сатън, в книгата си "Уолстрийт и болшевистката революция", казва:
"Без финансовата, дипломатическа и политическа поддръжка, оказана от техните мними "противници", на Троцки и Ленин, а в действителност, заинтересуваните от революцията (техни) СЪЮЗНИЦИ — капиталистите от Уолл-стрийт(!) — БОЛШЕВИКИТЕ ЩЯХА ДА БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ напълно”!!
- Още малко пояснения, ОТНОСНО - СЪЗДАДЕНАТА ЧРЕЗ болшевишката "революция" държава СССР - НЕ СЕ ЯВЯВА ПРАВОПРИЕМНИК(по смисъла на исторически критерии и такива на Междунардно право) на ПРЕДХОДНАТА Руска империя!

Кой стои на практика зад УЧЕНИЕТО, "научен социализъм" създадено от, най-вече от Маркс (донякъде и Енгелс) ... МОЖЕМ ДА СЕ ОРИЕНТИРАМЕ от?
1. ТАЗИ КАРИКАТУРА(?) на Robert Minor от 1911 г. ОНАГЛЕДЯВАЩА:"Как Уолсттрийт посреща Карл Маркс"? - http://www.reformation.org/wall-st-cartoon.html
2. Казаното (цитирано по-горе) от Антъни Сатън?
3. Публична "тайна" е че един от дарителителите(спонсори) на Карл Маркс е фамилията "Ротшийлд", докато той пише "Капитала" - финансовите полици, още се пазят от "Банк ъф Инглънд" !

ВТОРИЯТ ТИ ВЪПРОС - В чисто историко-ретроспективен план: Взаимоотношенията м/у Русия и Украйна ? - Да вземем да прочетем, за хетман Иван Мазепа!?

- Той е произнесъл една много показателна фраза:„Дьявол его сюда несёт!“, след като узнава, че наместо към Смоленск и от там Москва, Карл XII е "завил" с армията си към Украйна?
- Следват "изпреварващи-предохранителни" действия на Петър I - в резултат ?
- Е УНИЩОЖЕНА "столицата"на Иван Мазепа , Батурин, като при това са избити около СЕДЕМДЕСЕТ ХИЛЯДИ, както служащи(военни) така и мирни граждани! Това не им е било достатъчно ... а православните попове - АНАТЕМОСВАТ от амвоните, жертвите на това клане, като "предатели"!

- Задушаваща е, "братската" прегръдка на рОССите - Май ?!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Благодаря , Гет
04.05.2014 12:48
Гет, разбирам те, ако преминем на философска тема, сатанинските творения винаги се обръщат срещу своя създател и го наказват
Примери- СССР, САЩ 2001 г. и безкрайно много други!
цитирай
12. kbalenciaga - leonleonovpom2, не мисля, че са ти правилни отговорите
04.05.2014 13:37

Както писах и в темата ми " Измамата с "Кризата в Украйна"", в този Фарс участват както Путин, така и управляващите Запада. Участват както бандеровците, така и "Беркут" и полицията.
Всички те са управлявани от едно място!
А е и ясно, че между тези с маските както на "Майдана", така и в Крим, така и сега в Одеса има много платени участници.

Всичко е на принципа "Разделяй и владей"!
Русофоби на русофили.
Десни на леви.

А интерес от тази криза в Украйна имат олигарсите и управляващите, в Украйна, в Запада, в Русия.

От тази криза ще спечелят много Украинските олигарси. Евтина работна ръка, възможност за грабежи и кражби.

Ще спечелят и Руските олигарси.
Ето вече цената на газа от Русия за Украйна скочи много.

Но най-много ще спечелят западните олигарси.

Както и преди съм писал, кое е най ценното в една държава-ХОРАТА!
А от какво имат нужда такива държави пиявици като Англия, Франция, Германия след масовото преселение при тях на чернокожи араби, африканци, турци, пакистанци...
Сещате ли се защо се случва всичко това в многомилионна Украйна?
И след тази криза какво ги чака голяма част от украинците?
Да берат ягоди в Англия, да мият чинии във Франция, и да чистят тоалетни в Германия...

Дежа вю!
цитирай
13. leonleonovpom2 - Благодаря за коментара, Kbalenciaga!
04.05.2014 13:56
Вярно е, при определен развой на нещата, резултатът ще е такъв
Но ако се изпусне духът от шишето, изненадани ще бъдат и диригентите, които смятат ,че владеят ситуацията.
Привидната разлика в писанията ни се дължи на това, че аз съм се помъчил да погледна, кой ще духа супата тогава, когато духът е вън от шишето!
Естествено, всички, които са с този адрес на местоживеене.
Другите, както при предните две войни , даже ще имат основание и възможности / все пак наистина е налице добро възпитание/ да играят роля на благодетели!
Че диригентът не е всесилен, пример може да се даде с муджахидините и Бин Ладен. САЩ ги създаде, да противодействат на СССР, И успешно!
Но в един момент, когато СССР вече го нямаше, те се обърнаха ,също успешно срещу своя създател....!
цитирай
14. kbalenciaga - Кукловодите трудно може да бъдат изненадани
04.05.2014 14:31
Имат пълен контрол и в дълбочина, не само управляват водачите на подобни Фарсове.
Имат и много повече информация(реална) за всичко, което се случва.
Информация, която я имат само те!
Останалите могат само да гадаят...в морето от дезинформация...

Според мен точно примера с Бин Ладен показва пълен контрол над ситуацията на кукловодите.
А какво карат да вярват хората за случилото се е "друга бира".
Точно с Бин Ладен и "Алкайда" Кукловодите(които и да са те, не ги знам) направиха толкова измами, манипулации и подтикнаха абсурдни реакции на хората, че просто нямам думи...

Сега използвайки подобни прийоми в "Кризата в Украйна" настройват хората пак един срещу друг в стил "разделяй и владей".
И положението бързо ескалира дори и тук в блог.бг.
За в недалечно бъдеще изобщо няма да ме учуди, това което днес се случва в Одеса, да се случи и в някой български град.
цитирай
15. leonleonovpom2 - Съгласен съм, така е!
04.05.2014 14:48
Има големи интереси, които поглъщат малкия човек, заедно с неговите интереси!
Само в едно се заблуждават големите играчи
Че са богове! Не са и няма как да са
Или по точно, толемият играч днес е бог, но утре - паднал бог!
Примери, много, всеки, който в историята за кратко е бил бог или се е изживявал като такъв!
С малки изключения, Август например, но той е обожествен след смъртта си
цитирай
16. kasnaprolet9999 - Казват, че имало някакво световно ...
04.05.2014 16:40
Казват, че имало някакво световно правителствор което дърпало конците във всички държави и глобалните промени се проектирали от там, както и реализацията имл В него участват олигарси от еврейски произход, базирани в различни държави. Знайно е, че най-много има в САЩ и за това на някои им се струва, че там е главният виновник. Ето защо kbalenciaga има право да счита, че вина имат няколко страни. Путин обаче се е заел здравата да намали тези влияния в Русия и се справя доста успешно за сега, както с местните олигарси, така и с чуждите, които години наред смучеха от природните богатства на Русия.
Това не се харесва на никой от тях и цялата паплач се е втурнала да го свали от власт. Всичко което се случва е да накарат Русия да влезне във война с Украйна, това е очевидно.
цитирай
17. leonleonovpom2 - Здравей, Невена!
04.05.2014 17:37
Това за евреите не е невъзможно.
Те " напправиха" революцията в Русия. В Сталиновото Политбюро по едно време само той и Калинин не били евреи, въпреки, че някои и на Сталин намират такъв произход - дедите му били сирийски евреи от остров Джуга, оттам идвала фамилията, защото иначе грузинец нямало с такъв корен в нея-Джуга
Та стане ли дума за пари и власт, няма как евреите да са отсъстващи, на първа линия са
И при нас, да са живи и здрави, колко се извървяха като депутати и министри след промените, а иначе официално са около 2000
цитирай
18. kbalenciaga - kasnaprolet9999, относно управляващите света
04.05.2014 19:46

Няма как Путин и тези които са зад него да не са в играта.
Както писах и преди, в този Фарс с кризата в Украйна участват както Западните управляващи така и Путин.
цитирай
19. katan - Кой има интерес?
04.05.2014 19:56
Да дойде Цицерон да разясни, в най-лошият случай - Тацит.
А, кажи де!
Аз си имам един набеден, но той всячески се изкарва невинен:).
цитирай
20. precoria - Поздравления за постинга!
04.05.2014 19:56
Поздравления за постинга!
цитирай
21. get - - Виж в "Евангелие от Йоан 8:44", какво казва Спасителя ни(Христос), за юдеите ... ?
04.05.2014 20:36
11. leonleonovpom2 написа:
Гет, разбирам те, ако преминем на философска тема, сатанинските творения винаги се обръщат срещу
kasnaprolet999 написа:
Казват, че имало някакво световно правителствор което дърпало конците във всички държави и глобалните промени се проектирали от там, както и реализацията имл В него участват олигарси от еврейски произход, базирани в различни държави. Знайно е, че най-много има в САЩ и за това на някои им се струва, че там е главният виновник. Ето защо kbalenciaga има право да счита, че вина имат няколко страни. Путин обаче се е заел здравата да намали тези влияния в Русия и се справя доста успешно за сега, както с местните олигарси, така и с чуждите, които години наред смучеха от природните богатства на Русия.
Това не се харесва на никой от тях и цялата паплач се е втурнала да го свали от власт. Всичко което се случва е да накарат Русия да влезне във война с Украйна, това е очевидно.

-"Йоан 8:44":
"Вие сте от баща дявола и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше от началото човеко-убиец и не стоеше в истината, защото в него няма истина. Когато говори лъжа, от своето си говори, защото е лъжец и на лъжата баща." ?!

- Защо, дойде многострадалната епопея чрез "революция", гражданска война, "колективизация" до главата на братските руски НАРОДИ ? Велика-Рус е наша културна и духовна рожба, с посредничеството на БЪЛГАРСКАТА по Култура, Религия и Дух КИЕВСКА РУС!
Това ясно и точно СЛЕДВА ДА СЕ КАЗВА ОБЯСНЯВА И ЗНАЕ !!
- Това ясно го СЪЗНАВА и един български архиерей, митрополит Мет. Кусев - Който заявява:"Руската империя е ТЕОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА!" ...във връзка с това, е изпаднала във ВЕРСКО ВЪЗГОРДЯВАНЕ(+)Руската пр. църква) следвайки ВИЗАНТИЙЩИНАТА, като образец на държавно управление и власт! От това, той прави пророчеството, че я чакат ДУХОВНИ ИЗПИТАНИЯ - Който се изливат под формата на ДИВАТА ПО СВОЯ ХАРАКТЕР - Болшевистка "революция" !
- Руснаците ги обичам(деца са ни) - но, държавно-имперското им поведение, Не!
цитирай
22. leonleonovpom2 - Да, може би нещата са по средата. Има ...
04.05.2014 21:59
Да, може би нещата са по средата.
Има големи играчи, които имат големи интереси!
Но някак си логиката трудно вписва за този частен случай Путин и не за това, че той е светец да речем, та да го пренебрегнем като заинтересован
Не е необходимо по този силов начин да решава нещата - той има достатъчно силни икономически лостове за целта, има и съветници за това.

От една страна са личностите, заинтересованите, но не бива да се пропущат и държави, които са встрани от конфликта. Те не са уязвими пряко, но могат само да спечелят от него. Затова и заглавието е такова
цитирай
23. leonleonovpom2 - Няма как Цицерон да определи вин...
04.05.2014 22:05
Няма как Цицерон да определи виновника Катя, но поне е показал начина за определянето му или за стесняване на кръга от заподозрените. Защото едно е сигурно, това не е един човек само, който цял свят се мъчи да укроти и за сега не успява.
Не е дори и само една страна!
цитирай
24. leonleonovpom2 - Благодаря, Precoria!
04.05.2014 22:12
Един жест като твоят осмисля заниманията ми тук!
Друго не е и необходимо, да не говорим пък за злобните и безпочвени критики!
Поздрави!
цитирай
25. leonleonovpom2 - Така е, Гет!
04.05.2014 22:28
Големият брат за нашите деди всъщност е малкият брат, които е израснал много
Но може би поради лошо стечение на обстоятелствата, може би поради причини, голяма част неизяснени, България от Велика сила при създаването си тук, става джудже каквото е днес
Подминаваният Берлински конгрес е изиграл много мръсна роля в случая!

А руснаците бързо възприемат модела на империята, до такава степен, че дори нещо очевидно-покръстването да го приписват на други, а не на нас
Но за някои неща няма как да не сме им благодарни - това, че имаме сега държава е тяхна заслуга и че са спасили ценни книги като Именникът, които са щели да бъдат напълно унищожени от " приятелски" настроени свещеници
За това, има неща, за които руснаците търпят критика, но от наша страна тя трябва да е премерена, като към близък, задължени сме!
Възпитанието изисква когато се критикуват, да се посочи и какво са направили за нас!
Иначе излизаме черни неблагодарници!
цитирай
26. germantiger - КОНКРЕТНО за последната седмица ми се струва
04.05.2014 22:50
Що иде реч до последните кръвопролития от тях полза ИМА РУСИЯ, защото при предсстоящия референдум мнозинството в държавата - украинците щяха да гласуват да няма разпад на Украйна, а сега с тази кръв Русия си чисти пътя към гълтане на парчетата от баницата.

Да прощаваш постния ми и непрецизен коментар - не следя събитията в Украйна, научавам ги от познатио след няколко дни - бгТВ не гледам както и въобще телевизия с изключение на мачовете на германски отбори (които приключиха).
цитирай
27. leonleonovpom2 - Явно има неща, които не знаем, Германтигър!
04.05.2014 23:15
Например, на каква база се заобикалят международните конвенции за границите.
Едно обяснение е, че Русия е толкова силна, че е недосегаема! Дали е така?!
Друго, което ми е правило впечатление, не от сега, че познатите ми украинци се чувстват.....руснаци
В най - добрият случай казват, примерно-роден съм в Украйна ,но съм руснак или-единият ми родител е роден в Украйна, аз също, руснак съм!
Разбира се, не е представително, но е факт
цитирай
28. get - "25. leonleonovpom2 - Големият брат ..." ! - Синдрома, за Големият и Малкият брат ?!!
05.05.2014 10:59
... същият е развит и в съзнанието на (у)КРАИНЦИТЕ ... Които значително по-дълго време са стоели "в сянката" на "Големият"?
27.leonleonovpom2 написа:

В най - добрият случай казват, примерно-роден съм в Украйна ,но съм руснак или-единият ми родител е роден в Украйна, аз също, руснак съм!

- Същият (СИНДРОМА) се създава-ПОСТИГА, чрез елементарното "упражнение" (ТОЕСТ, въздействие, върху съзнанието на политико-исторически БЕЗПРОСВЕТНИЯТ и поставен с това в ЗАВИСИМО ПОЛОЖЕНИЕ (РОБ !) ... познато в Психология и Етология, под термина ИМПРИТИНГ?!

- Термина(наименованието) е даден от Конрад Лоренц!
ЗАД НЕГО СЕ КРИЕ СЛЕДНОТО СЪДЪРЖАНИЕ - Като МЕХАНИЗЪМ и резултантни ?
1. Психологически МЕХАНИЗЪМ задействащ се в РАННАТА ВЪЗРАСТ(!!)(на поразеният от него индивид) ?
2. РЕЗУЛТАНТНИ вследствие на задействането му могат да бъдат(?):
А. Кои са ми ? - родителите, сестрите и братята;
Б. Бъдещите полови партньори;
В. "Хранителни" обекти (включително животни-жертви)тоест СХЕМАТА:принадлежността ни към ЖЕРТВА или ХИЩНИК(насилник);
Г. Постоянните ВРАГ - ПРИЯТЕЛ(образът на врага се формира в съчетание на други поведенчески условия, например с:"За Сталину ... Родину !":)),
Д. - Що е Родина ? - характерните признаци на мястото, което, ние приемаме(?) за наша ТАТКОВИНА !
КОМЕНТАР: Това съществува, както в ЕТОЛОГИЯТА(наука за моделите на социално поведение ?) на по-примитивните от НАС (животни) - ВИЖ: Социални модели на поведение при животните (?) ?
- КАКТО примерно ОРЛЕТО, излюпено в полога на КОКОШКА - Може да започне, да се само-възприема, като ТАКАВА!?
(Всъщност в НАД ДЕВЕТДЕСЕТ ПРОЦЕНТА от СЛУЧАИТЕ! - Става точно така !).

П.П.
- От всичко горе написано, съвсем естествено стигаме до ПРИМЕРА с Ени-Чери(Яничари - б.м.)"Нова войска" ?
- ИМЕННО ПРИ ТЯХ ... ?!! Се действа ... ?
По подобен начин(тоест ползван е СЪЩИЯТ МЕХАНИЗЪМ) при ДЕВШИРМЕТО="Кръвен" данък ... при който от Централната ОСМАНСКА ВЛАСТ са събирани момченца от поробеното ХРИСТИЯНСКО НАСЕЛЕНИЕ ... ПОКАЗАТЕЛНО Е(?) от такъв данък, са освободени, както поданниците-МЮСЛИМАНИ, ТАКА и предимни християнско-"елинските" ПОЛИСИ, с принадлежащите им територии, като Истанбул(Константинопол), Галатия и о.Родос ... който е собственост на "херцог" Йосиф Наси(?!) - последният поради това, че е обезпечаващ не само икономически а и политически експанзията на "Империята" ?
- А външният министър на Царска Русия барон Гирш, е ... май "роднина", на принц Йосиф, той и "херцог" османски, на остров Родос ?(е не в прекият ... а в духовно-религиозният смисъл !).

БЕЛЕЖКА: През средновековието - Наси, се ползва не толкова, като име ... колкото като титла="принц-престолонаследник" на Давидовото царство ?!

- За повече, ЧУЙТЕ КАКВО Е ИЗПЯЛ ... народът ни ?!!
http://www.youtube.com/watch?v=-PyVN1a1VS4

- Четете БРАТЯ БЪЛГАРИ - Четете ВАЗОВ и МИСЛЕТЕ (!!)... Защото той е ТИТАН - Вслушайте се в това КОЕТО ТОЙ НИ КАЗВА - От дълбините на времето ... ??
"Не се гаси туй, що не гасне !!

Тирани, всуе се морите!
Не се гаси туй, що не гасне!
Лучата, що я днес гасите,
тя на вулкан ще да порасне.
...
И ако слънцето изчезне
от тия небеса приветни,
то някой в ада ще да влезне,
главня да вземе, да ни светне!"

... Писано е още ... в далечната 1883 година!

- Колцина, от всички нас (тук пишещите) ? - Ще да сме, до жертво-готови ?! .... ОСВОБОЖДАВАЙКИ се от модните и ПАГУБНИ нам, "филства" и "фобства" ... В "ада той да слезне" - И-и-и чрез, СВОЕТО "перо-главня", да стори тъй ... НА Българина - ДА ПРОСВЕТНЕ ?!?
цитирай
29. leonleonovpom2 - Гет, за кой ли път?
05.05.2014 15:09
Имаш материал и възможности за книга!
А тук, в коментари, минава и отминава!
цитирай
30. get - - Ще ти отговоря, отговаряйки на "лично съобщение" получено от блогър, за ... ?
05.05.2014 18:54
leonleonovpom2 написа:
Имаш материал и възможности за книга!
А тук, в коментари, минава и отминава!

Цитат:
"Пиши бе човек, знам, че има какво да кажеш, майната им на глупаците! Пиши до като я има Българията и тук там българи. После няма да има кой да чете.
(край на цитата)

- "Писането" е както казват "чино-творение" - Тоест подреждане на/в "йерархии" досежно това, което ни обкръжава, кое е редно, кое не ... и др. п. ?
- По тази причина, пиша ... Кога съм убеден в правотата си и-и-и ... Когато считам, че ИМАМ и-и-и ... мога да кажа нещо, което е определящо и значимо за ближните ми - инак "писането"(ми) ... ? Ще да е, още една от формите, присъщи за ЕГО(то) и си е чиста проба, "нарцисизъм" !?

- Все още съм "слаб", защото съм "човек" - ако не бях такъв, щях да съм стигнал състоянието "бодхи"=ПроБуден (тоест достигнал Единение с Дух Божий) звучащо в глаголите на езици "пали" и "санскрит", като: "буджхати" и/или "бодхати", "буд(х)яти" !(От там и името/прозвище на скито-сакският НИ прадядо, "Будда" въздигнат в Бог:)) при черните дравиди(европо-индуси:))
- Поради слабостта си ... все още съм в плен на "две-воли"(двете воли) даващо прилагателно и име "Диа-Вол(е)", която религиозни-философи ОПОРТЮНИСТИ я ПЕРСОНИФИЦИРАХА, наричайки я "ДяВол" ?!
- Но "дявол" Няма! - Има един ОСНОВЕН ПРИНЦИП ДАДЕН от Бог, на нас човеците ... За СВОБОДА НА ВОЛЯТА(?) Във формалната логика отговаря на уравнението: "или-или"! Вече, като резултатна от НАШИЯТ ИЗБОР - то добива вида-отговор: "Да - Не" :)) Който знае предварително ТОВА "ДА-НЕ" го наричаме ПРО-РОК(прорицател) ... на латински звучи: Pro-Videre = Предвиждам още и Предричам !:))

- Така че Словото е това - Което ГРАДИ ... но и разрушава СВЕТОВЕ! А от това - "Перото" е по-силно, от "оръжието"!
- Поради което ? - Който си "играе" със "СЛОВО"то, е дотолкова безразсъден(!), както един милитарист - "Играещ"(си) с "Червеният бутон" от Куфара за управление на стратегическите Ракетно-ядрени оръжия! ... или ултра-националист-ксенофоб ?!
цитирай
31. germantiger - ...
05.05.2014 20:08
27. leonleonovpom2 - Явно има неща, които не знаем, Германтигър!
04.05 23:15
Например, на каква база се заобикалят международните конвенции за границите.
Едно обяснение е, че Русия е толкова силна, че е недосегаема! Дали е така?!
Друго, което ми е правило впечатление, не от сега, че познатите ми украинци се чувстват.....руснаци
В най - добрият случай казват, примерно-роден съм в Украйна ,но съм руснак или-единият ми родител е роден в Украйна, аз също, руснак съм!
Разбира се, не е представително, но е факт

...

Ти сериозно ли?! ?! ?!

Не иде реч кой-какъв е а за държавност и бол други неща.

Ако иде реч за произход аз "викам" всички англоговорящи, германци и скандинавци да се вземат в една държава - оууу "ко ши кайш"

Не иде реч кой какъв се чувства и НЕ само защото този който се чувства може да се заблуждава и да не си знае корените, а защото иде реч за друго - за държавност и ако вървим по тази логика - произход и родство да... оправдават (слава Богу още не си написал подобна дума), но ако родството оправдаваше големия или първия да си позволява всичко с "прозиходилия" от него... ?!

Аз познавам една украинка на почти 50, ковято много преди тези събития яко се обиждаше ако я сбъркат с рускиня. иначе няма спор в родеството между руснаци и украинци - това е абсолютно, да така е
цитирай
32. leonleonovpom2 - Германтигър, написал съм, (че не е ...
05.05.2014 20:29
Германтигър, написал съм, (че не е представително/, въпреки, че има нещо много гнило в отношенията между поляци и украинци и явно то е в исторически план
От някои поляци съм с прекрасни впечатления-учени и дори спортисти от световна величина, с които съм имал контакт, но имам и страшно лоши спомени-например безпричинно изваден ми нож във Варшава, само за това, че съм попитал на руски за адрес
Нещо в тези отношения не е наред и те са катализаторът на ставащото там, така мисля!
цитирай
33. get - @ 31. germantiger - ... @ 32. leonleonovpom2
05.05.2014 21:41
- Тук нещата ОПИРАТ до така известното ни понятие от античното римско право, като
1. "Casus belli" Основание(право) за война?
- В по-късно време след разработване идеите за "Естествените права" от Хуго Гроций (Hugo Grotius (1653), Cornelius van Bynkershoek (1707), и Jean-Jacques Burlamaqui (1732), добива популярност и се утвърждава
2. правно-политическата доктрина, "jus ad bellum" (от Lat. "right to war"- право на война ?).
- Вече в ново време, следващият международно-правен документ разглеждащ тези основни въпроси е
3. Пактът „Бриан-Келог“, е сключеният(подписан първоначално от ЕДИНАДЕСЕТ СТРАНИ ) в Париж на 27 август 1928 г. международно-ПРАВЕН "Договора за отказване от войната като средство на държавната политика" - Ратифициран и от СССР на 6 септември 1928 год.
4. На следващата година - предобраза на ООН, възприема текста на подписаният договор с което той става база за регулиране на Международните отношения.
5. Следващият документ това е Оределението от Нюрнбергският трибунал за "Престъпления срещу мира"
6. !945 год. Устав на ООН.

- В заключение, относно така създалият се кузус(моето скромно мнение ?)!
- С подписването на така нареченото Беловежско споразумение(8 декабря 1991 год.) - Международно правният субект Известен с името СССР - Престана ДА СЪЩЕСТВУВА! - това стана по инициатива на държавният глава на по принцип ВОДЕЩАТА НАЦИЯ в Тази държава Голяма(Велика) Русия, Борис Н. Елцин.
- В резултат на това, Украйна бе конституирана КАТО САМОСТОЯТЕЛНА ДЪРЖАВА със съответната ТЕРИТОРИЯ " ДЪРЖАВНИ ГРАНИЦИ!

- От тук следва ОСНОВНИЯТ ВЪПРОС - За справедливостта на "агресията"(защото Война=агресия).
- По принципите на МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО и най-вече принципа: "Jus ad bellum" ИСТОРИЧЕСКО ПРАВО е правото на СУВЕРЕНА(ДЪРЖАВАТА) да води ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ в случай на ВОЕННА АГРЕСИЯ(настъпила вследствие преки или опосредствени (сепаратистки !) действия, както и опити за "анексия" или др. !
- В даденият случай, Русия подкрепяйки СЕПАРАТИЗМА = Агресор !
цитирай
34. leonleonovpom2 - По принцип е така, Гет
05.05.2014 22:07
Но когато нещата са изчистени до блясък!
В случая ми се струва,че този сепаратизъм е изкуствено предизвикан и поощряван, така, че Русия да реагира. Надявам се, мое скромно мнение и надежда също , тя да не се поддаде на емоции
А иначе Украйна като държава е дело на революцията и сега следват резултатите от това!
Полша пък заради съюзничеството с Наполеон за повече от 100 години също не е била на картата и сигурно още оттам идва омразата към Русия, не е само Хатин и Варшавското въстание
цитирай
35. get - 34. leonleonovpom2 - Без сантименти!
05.05.2014 23:36
- По неофициални данни граждани на Украйна в Одеска област(себе-припознаващи се, като българи) има ... над ТРИСТА ХИЛЯДИ !
- Да оставим другите "таврийските" българи(проживяващи на п-ов Крим) ... но в момента по неофициални данни в цялата живеят до ЕДИН МИЛИОН БЪЛГАРИ!
- Тогава дай ... По изперканата логика на "велико-русите" и ние да изпратим войска, та да пазят там "нашата" диаспора?!?

- Казват(въпреки че дълбоко се съмнявам в това !) че, присъствието на БЪЛГАРИ в южна Украйна(за Леснопишев "Северно причерноморие") датирало от времето на Александър I и войните му с Туркия ... та по негово "високо благоволение" той дал разрешение на българите да се заселят на територията на Руската империя?

- Това в историята ни( така е залегнало !) да го обясняват ... но не обясняват примерно - Какво ДВАМАТА ИМПЕРАТОРИ се споразумяха, (НА САЛА на р.Неман, при Тилзит през 1807 год. ?) ?!
- Не бе ли той(Александър I) който търсеше подкрепата на Наполеон ... Русия да завземе Цариграда ... а с това и Проливите към топлите морета?!

- А не би ли това, същото условие ... което сто години по-късно, постави Николай II за да се включи в Първата световна война?

- А не бе ли това ... същото УСЛОВИЕ поставено на Царство България ... през 1940 г., от специалният-пълномощен пратеник на Народният комисариат на СССР Аркадий Соболев ... и ЗАБЕЛЕЖИ(?) на фюрера на Третият райх(!) там вече от В. Молотов ?!
(за последното ако не вярваш - има документи ... отделно "фюрера" Ото Шикългрубер го Заявява, като ФАКТ, в обръщението си към германският народ в деня преди започване на войната със СССР !

- Това накратко и без ... сантименти!
цитирай
36. leonleonovpom2 - Гет, много добре знаем, че присъ...
06.05.2014 00:35
Гет, много добре знаем, че присъствието на българи там датира от предкубратово време, а някои казват ,че е от времето на Ахил
Не случайно ги отпращат в земите, където са живели някога, българите от Нова България.
Съди, Киев до ден днешен носи името-Кийв, на Кий, братът на Кубрат
Не са се изпарили яко дим българите, останали са там!
Иначе сепаратизмът е това над повърността, както при леда една седма част от него е над водата, тук това се отнася за истината
А тя е добре скрита, останалите 6 части са невидими....
цитирай
37. get - 36. leonleonovpom2 - Жалкото е че, филолози се правят на историци ... а не обръщат внимание на това, в което им ...
06.05.2014 13:49
... в което им е силата - ЕЗИКА?
- Както вече ти посочих в предходният пост СЛАВИСТИТЕ - както наши така и чужди СЕ УДИВЛЯВАТ на ФАКТА, че езика на ХИПОТЕТИЧНИТЕ БЪЛГАРСКИ "СЛАВЯНИ" - Съществува още началото на Новото летоброене(нова ера ?)! Това влиза в противоречие с НАЛОЖЕНИТЕ МОДЕЛИ(и периодизации) при формиране и времетраене(етапи) на "Пра" и "Старо" слОвенските езици?

- Второ на което НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ "общият ни приятел" с претенции за историк - Това са такива специфики, като Фонетика и Фонология: ЗВУЧЕНИЕ - ПРОИЗНАСЯНЕ на отделните букви-звуци при различните езици. Примерно при арменският имаме близко произношение, като при "урартските" езици ... За които е специфично НЕ (както при слОвенските езици) ясно НЕБНО-ПРОИЗНАСЯНЕ на консонантните(съгласни) звуци, като "Р" и "Л", а тяхното предихателно-ГЪРЛЕНО произнасяне, така специфично при езиците от "семитската група".

- Като пример, мога да дам Владимир Улянов-Бланк с неговото специфично иврито-идиш произнасяне на "Р-то" - виж Как казва/произнася: "тава"ищи" ? - "Дави се":)) в гърленото произношение ... та излиза нещо средно между "Г~Р" :))

- Подобно е положението, и с ПРОИЗНОШЕНИЕТО на буквите "Б" и "П" - които при семитските и (донякъде) гръцкият нямат ЯСНО ИЗРАЗЕН звуков еквивалент(произношение) а се чуват, като нещо подобно(средно) на: "МБ" или "МП" - Примерно арабин, ще каже наместо:Пет часа ... нещо подобно на ... (м)Бет часа ?
- Гъркът наместо "Богданово хоро", го произнася "(м)Погданово хоро" !

ВТОРО:
- На база археологически разкрития - за време и място характерно отговарящо на създаване на Киев(6-ти век), на това отговаря така наречената "Пенковска" архео-култура!
- Съветските историци(в по-голямата част) или я игнорират или я свързват с тази на Готите-"германци" ... Западните археолози свързват ПЕНКОВСКАТА КУЛТУРА с по-старата от нея: "Черняховска", която отговаря ТОЧНО, както ХРОНОЛОГИЧНО така и като материални образци, на такива оставени от Култури в ПЪРВИ ВЕК(преди и по време на Римската инвазия на Балкани/Придунавие !) от хора населявали територия на ... Балкани, Дунавски лимес и Карпатите(!)
Явно последните(местното население) вследствие военната инвазия и натиск на Рим, се преселват на Север-Североизток ... до Киев. От това омесване на хора, НАЧЕВА тяхната ВОЕННА прераснала в ДЪРЖАВНА КОНСОЛИДАЦИЯ ... а от там и ПОЯВАТА на "славянският" български език ?!

Кой е Ленин ? - http://www.youtube.com/watch?v=rpHlulBFqyE
цитирай
38. ronix - Роникс
06.05.2014 20:01
Цитат: ”Карл Сейгън в един свой коментар по повод годишнината от битката при Гетисбърг (при която са били убити и ранени 51 000 войници и Джени Уейд - една случайна цивилна жертва) казва дословно: „Дори и днес – след края на Студената война, след Съветския Съюз – ако някой в Москва реши, че трябва да умрем, двадесет минути по-късно ще бъдем мъртви. По законите на симетрията няколко минути по-късно никой и в Русия няма да бъде жив. А няколко месеца по-късно, ако някой е жив по света, ще завижда на тези, които са умрели мигновено. Америка и Русия са като неразделими сиамски близнаци, единия убие ли другия, убива и себе си. Помислете малко! Двама, от шест милиарда човека, могат да унищожат всички и всичко. И това ще стане, ако нещата се докарат до там, че единият от двамата бъде притиснат до стената. Ако едната страна си присвоява правото да има геополитически интереси практически навсякъде по света, да разпространява своите „американски ценности”, да сваля и качва правителства, а другата бъде практически обсадена в свойте граници и не само обсадена но и обект на планове, как да бъде срината отвътре, това означава „да се дърпа дявола за опашката”. Може би тези думи на един голям учен са достатъчни, дори за човек, като Обама.”
цитирай
39. leonleonovpom2 - Да, това се посочва като предимство,Гет!
06.05.2014 21:10
Че се чете както се пише!
Не мога да го опиша като Гогол, ще използвам отново по памет примера му за английския, за затрудненията от разликите в писането и произнасянето
Руските дворяни в опита си да произнасят английските думи на птичия им език , даже правели и птичи физиономии
цитирай
40. leonleonovpom2 - Безспорно , Роникс!
06.05.2014 21:20
Всяко животно, дори лъв и даже акула/напада по погрешка/, изпитва страх от човека. Но притиснато да стената, става опасно и агресивно - дори коч в такива случаи убива човек!
Нещата наистина излизат вън от контрол при нарушаване на двуполюсния модел.
Той е доказан навсякъде-при полюсите, в електричеството, атомната бомба, дори мъж-жена
Оттам наистина идват бедите, от нарушаването му!.
На едни САЩ е нужен силен обратен полюс, а не плюнка, за да има мир в света!
Поздравления
цитирай
41. leonleonovpom2 - Кой има интерес да сме "Дошляци"
07.05.2014 19:45
На този въпрос може да отговори този, който настойчиво, с цената на всичко поддържа тази теза-условно, защото не може да я защити!
Ако пък смята, че може, да го направи тук!
Аз не трия коментари, освен цинични и анти български.
Ако някой е против ,ще му обясня защо-циничните, защото е неосъществен/ а/ мъж или жена, а анти българските, защото няма работа в блог БГ
цитирай
42. germantiger - ...
07.05.2014 20:04
Неясно съм се изразил преди дни.

МИсълта ми беше - аз НЕ бърркам и НЕ смесвам произход, родство и държавност.

Това че, руснаци и украинци били общност НЕ значи (поне за мен, явно и за гет), че Россия трябва да си прави каквото пожелае. В този ред на мисли - ние трябва да си правим каквото пожелаем вкл. агресия с Македония, или Германия с Австрия или Англия със САЩ или Бога ми - Испания с цял континент, а защо не Британия с още един континент и бол държави по света?

Родството нейде в миналото не е индулгенция за каквтоо ти хрумне вкл. разпарчадосване на цели държави!
цитирай
43. atil - Има интерес конкуренцията на Ру...
09.05.2014 13:25
Има интерес конкуренцията на Русия. Същата, която имаше мерак дори да я разпадне и нея, след разпадането на СССР. Само че СССР не беше Русия и Русия не е СССР, макар, че както се подчертава горе, става въпрос за една и съща древна държавническа традиция и отношение към света.
Както всички последни поколения в България изпитаха върху гърба си упражненията на българската конкуренция, която чрез продажните ни управници-мерзавци, изхвърли България от световната икономическа и политическа сцена - така се стараят да постигнат нещо по отношение на Украйна и Русия.(Да станат свободни като нас, но да не могат да се ползват от свободата си...)По отношение на Русия нищо не постигнаха и няма да постигнат, по отношение на Украйна - да, но остава да видим докъде.
цитирай
44. atil - Марк Тулий Цицерон е от "ри...
09.05.2014 13:33
Марк Тулий Цицерон е от "римският" род на цар Калоян, както разбрал папата Инокентий след като проверил...
Един от любимите ми древни учени е още и затова , че сред идеолозите на римската империя и вдъхновител на Гай Юлий Цезар в унищожението на републиката.
цитирай
45. leonleonovpom2 - Какво да се каже, Атил!?
09.05.2014 16:37
Не ми харесва двойния стандарт, независимо кой го прилага!
Когато е за Косово или бомбардиране на Белград е правилно, могат да се променят конвенционални граници, но когато някой друг с подобни основания се опитва да го прави, ах , това е ужасно!
С какво право!?
Ето, това е интересно, как и защо за едно и също един има право и основание , а друг няма?
Класически пример за двоен стандарт, демагогия и лицемерие
цитирай
46. leonleonovpom2 - Калоян-Йоаница, както го нарича ...
09.05.2014 16:48
Калоян-Йоаница, както го нарича Дюканж е разказал играта на обичащите двойния стандарт в Средновековието...................
Обявили го за нарушител на Конвенцията-взел земи от Източната империя, трябва да ги върне незабавно, твърдяли новите блюстители на реда!
В същото време, както правилно отговорил Йоаница, те взели земи без никакво право

Е, получили каквото им се полага.
В омаловажаването на величието на Калоян се включиха и местни подмазвачи, измислиха, че \\\\\\\\\\\\\\\\Бодуен го направил рогоносец
Той, Йоаница, , всепризнат красавец, превърнат в рогоносец от един несретник, кой то вероятно бързо е ликвидиран, за да няма място за компромиси
Това за Цицерон ми е неизвестно, но ,че е юрист от висша класа е безспорно!
Даже ми помага в сложни ситуации, да търся интереса на привиден застъпник или какъвто ще да е!
Благодаря ти за хубавото включване!
цитирай
47. leonleonovpom2 - Повод за размисъл!
09.05.2014 17:01
Йоаница, който за мен- може да греша, но целокупно като владетел, дипломат, поведение е най-великият ни владетел е наказал както се полага средновековните двуличници
И то така, че те да не могат да имат поддръжка дори от папата, който де факто стои зад тях.
Толкова силни са аргументите на Йоаница, че даже за папата той става непослушно, но любимо дете.
Класически пример, че когато си прав и боговете са с теб!
Не правя аналогии, но двуличието е факт и сега
Не може да искаш от някой да не прави нещо, което ти самия правиш.
В най-добрия случай трябва аргументация, защо се получава това, нали според ООН всички са равни или има някой по-равен?1
цитирай
48. atil - До преди няколко години знаех ст...
09.05.2014 20:04
До преди няколко години знаех стандартното и общоприетото и за Калоян и за братята му. Оказа се че малко сме знаели, има и още една подробност за свалянето на знаците на царското достойнство от него, вече като починал в Търново. От Борил. По настояване на църквата. Но за това нищо няма да кажа...Имал е обаче най-силна отвъддунавска подкрепа в сравнение с всички останали царе!
Двойния стандарт почва да се прилага, когато отмират рицарските времена и честната дума на благородника(не зависимо от коя вяра или народност) вече не важи...
Общо-взето от 13-14-ти век нататък. Но имало безчестни и подли постъпки и преди това. Все едно безчестният човек или еретика тогава си оставали без авторитет и презрени и в собствената си държава и по света.
Сега силата и пропагандата са водещи. И въпреки всички проблема за националните интереси или националната сигурност е водещ. В тези страни, които имат намерение да живеят и да се развиват.

За Цицерон освен наследството му на книга, направиха и няколко филма, където е сред главните действащи лица.
Няма народ на света, който да си знае по-добре историята от римляните...Много са записвали и покрай едното става известно и другото. Католиците са запазили доста книжнина, латинският им станал богослужебен език.
цитирай
49. leonleonovpom2 - Вероятно Борил стои зад убийството на Калоян
09.05.2014 20:57
Обвинен е Манастрас, братът на жената на Калоян, но това е повече слух, той е продължил да командва армията, а е бил и много предан на Калоян
Борил , племенникът на Калоян се проваля по всички фронтове след това, доказва нагледно, че не заслужава мястото му!
цитирай
50. demograph - Украйна е поделена в аванс. Сега гледаме кървав театър, за жалост с мъртви от двете страни.
14.05.2014 21:49
kbalenciaga написа:

Както писах и в темата ми " Измамата с "Кризата в Украйна"", в този Фарс участват както Путин, така и управляващите Запада. Участват както бандеровците, така и "Беркут" и полицията.
Всички те са управлявани от едно място!
А е и ясно, че между тези с маските както на "Майдана", така и в Крим, така и сега в Одеса има много платени участници.

Всичко е на принципа "Разделяй и владей"!
Русофоби на русофили.
Десни на леви.

А интерес от тази криза в Украйна имат олигарсите и управляващите, в Украйна, в Запада, в Русия.

От тази криза ще спечелят много Украинските олигарси. Евтина работна ръка, възможност за грабежи и кражби.

Ще спечелят и Руските олигарси.
Ето вече цената на газа от Русия за Украйна скочи много.

Но най-много ще спечелят западните олигарси.

Както и преди съм писал, кое е най ценното в една държава-ХОРАТА!
А от какво имат нужда такива държави пиявици като Англия, Франция, Германия след масовото преселение при тях на чернокожи араби, африканци, турци, пакистанци...
Сещате ли се защо се случва всичко това в многомилионна Украйна?
И след тази криза какво ги чака голяма част от украинците?
Да берат ягоди в Англия, да мият чинии във Франция, и да чистят тоалетни в Германия...

Дежа вю!

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9110080
Постинги: 1345
Коментари: 29579
Гласове: 102372
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031