Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2014 15:35 - Затваряне на темата за латиновръзката! Размисли върху патриотизма
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 5495 Коментари: 11 Гласове:
22

Последна промяна: 03.06.2014 22:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Общо взето смятам, че познавам добре психиката на ординерния българин и затова  ще  затворя  тази страница. Защото познавам дори и по име истинските хора, които проявяват интерес
Интересът на останалите  е от друг вид, включително и нечист и свързан с основния смисъл на думата - аванта

Така, дадени бяха премного доказателства за особена близост на българския език с латинския. Ще ги повторя, най-важните:
Базов глагол съм, глаголите седя, виждам, представката пре в стотици думи, повечето припокриващи се с латинските, кобила, муле, агне,овца ,  ряпа, просто думи,  да се чудиш  и маеш , как е било  възможно да ги няма в езика на българите, които се занимават с животновъдство и със земеделие.
И хиляди други!

Рим дава едно жестоко доказателство за особената близост на римляни и траки, което великите историци пропускат край себе си, да ги заобиколи!  При завладяването на нашите земи, те създават васално, тракийско, Сапейско царство, в което са включени  и Черноморските ни градове. Тогава Анхиало става могъщ град, главно пристанище на западното Черноморие. Тогава  и великият Овидий , заточен от довчерашния си приятел Август изказва възхищение от високите стени на Анхиало! Той, който идва не от другаде, а от милионния Рим! Отива в Томи, Констанца, обвинен ,че е един от многобройните любовници на Юлия-развпратната дъщеря на Август Задават ли си въпросът тези историци, защо това царство е тракийско, нали тук има гръцки колонии, откъде се появяват траки?!

Рим може да е оказал всякакво влияние на тогавашното население на нашите земи. Рим е законодателят!
Да се припомня ли, че той единствен в човешката история е създал държава, ,обхващаща плътно цялото Средиземноморие? Това никой, никога  не е успял да повтори!
Рим е и създателят, основоположникът на съвременната цивилизация!
Адриановата стена, строена и от български войници в корпуса му,  минава по сегашните граници на Англия и Шотландия, някогашните каледонци, обявени за непоправими варвари са днешните шотландци . Колко точно са ги определили!
Древна Галия се припокрива с днешна Франция, Луизитания, Испания, Германия, границите им са очертани от Рим!
Дори се твърди, че има ясна разлика между германците от левия бряг на Рейн - Римски и десния-оставен свободен след загубата на трите легиона на Варий/ Вар/. Загуба , оставила отпечатък цял живот върху Август, който бълнуващ призовавал Вар да му върне елитните легиони!
И ние с деформираното си съзнание от какви ли не експерименти, ще отричаме ролята на Рим, да не отивам по-далече  - родовите връзки с латините, а ще търсим цивилизоваността сред номадските народи, носещи върху конете си освен всичко останало и граматика, на която всички могат благородно да завидят.
От патриотизъм и любов към прадедите , не от друго!
А,  дойдохме накрая и до патриотизма!
Той е изключително важен!

                           УСПОРЕДИЦИ НА ПАТРИОТИЗМА

1/  Патриотизмът на Йоаница / Калоян/
За мен той е безспорен. Да каже уверено на важните папски легати, че знае историята на своя народ и знае  за участието  на прадедите му в Троянската война.. Със самочувствие, подплатено с власт, с  ум и с красота!
Ако допуска грешка, нормално е да бъде обявен за луд и папата повече да не се занимава с него. Но резултатът е друг, обратен!
Той получава кралска корона и църковно знаме. Даже Бодуен ги няма и никога не ги получава!

2/ Съвременните и наши историци.
Патриотизмът им се гради върху частично признаване на траките, до вчера обект на граматическото недоразумение тракедонизъм и на важната роля на номадски и грабителски племена, чрез които отдават почит на прадедите си.
Върхът е военно - икономическият хунски съюз!
Атила е безспорен гений, който постава на точното място двете империи ,предвид моментното им състояние. Успехите са негово дело, плод на ума и способностите му Със смъртта му всичко рухва и то бързо
Впрочем колко стотици години е живял Атила, колко пишеше за това  в Именника за Авитохол? Интересна тема, но не е в тематиката

Хайде сега да премерим патриотизма на Йоаница и на вездесъщите ни историци, не по големина, а по основателност
Калоян е с цели 800 години преди настоящите историци като време. Калоян явно ползва източници, съществуващи, а не поголовно унищожавани от  известни по националност свещеници!
Калоян е 800 години по-близо до прадедите ни!
Калоян казва неща, които са известни явно и на Ватикана, не ги поставя в шах и в недоумение.
И затова получава исканото!

Нашите историци /и по призвание,  и по назначение/  не разполагат с читава информация. Тя е унищожена , когато трябва. Търсят или избирателно, или ползват съмнителна, да не речем негодна информация, целяща пълното или частичното ни обезличаване!
И имат резултати, не могат да им се отрекат, който желае, нека им определя знака

Накрая оставям , отново на който желае , разбира се , да оцени , кой отдава по-голяма почит на прадедите ни -  Йоаница  или  съвременните, всякакви категории историци.....

















Гласувай:
22


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Приемам и противоречащи мнения, но ...
03.06.2014 16:40
Приемам и противоречащи мнения, но държа да са аргументирани.
На поддръжниците на нищожеството ни, на нихилизма, отправям предупреждение - Но пасаран!
цитирай
2. germantiger - ...
04.06.2014 08:28
Гласувах ЗА постинга, "чак" сам себе си учудих (предполагах, че ще ти опонирам в нещо). Има винаги в какво да спорим (и това е нормално, аз и със себе си споря), но разликите ще са някой дребен детайл в твоя постинг и моята позиция сега и тук.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗАВЪРШВАЩ и те поздравявам - ясен постинг, особено в края, здраво финализиран и моментално гласувах положително, дори не съзирам детайлите в които си мислех, че може да имаме някаква разлика.

За ликвидираните исторически извори се замнислих благодарение на написаното от теб и си за жалост ПРАВ!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Благодаря ти, Германтигър!
04.06.2014 13:21
Понякога дори и една добра дума е достатъчна и като я получи човек си казва, че все пак трудът му не е бил напразен!
Ти поддържаш критичен тон в предишните ми материали, но аз в повечето случаи го приемам като коректив, защото проявявам наистина известна пристрастност, а тя винаги води до някакви грешки
Приятен и ползотворен ден!
цитирай
4. kasnaprolet9999 - Не съм напълно съгласна с това: ...
04.06.2014 14:02
Не съм напълно съгласна с това:
"Нашите историци /и по призвание, и по назначение/ не разполагат с читава информация. Тя е унищожена , когато трябва. Търсят или избирателно, или ползват съмнителна, да не речем негодна информация, целяща пълното или частичното ни обезличаване!
И имат резултати, не могат да им се отрекат, който желае, нека им определя знака."
Бих сложила пред нашите думата доста или някои. Напоследък има историци, които се опитват да оборят тезата за тюркския ни произход и подкрепят това с неопровержими доказателства от последните разкопки из цялата ни страна. Много хора, които не са историци, но проявяват интерес към тази тема, ги подкрепят всяческир някои пишат книгир други постинги и т.н. Ти си един от тях и това много ме радва., само трябва да си свалиш черните очила:)))Поздрави
цитирай
5. leonleonovpom2 - Благодаря, Невена!
04.06.2014 14:26
Имаш право! Сега, като прегледах отново написаното, наистина съм проявил черногледство, слагайки нашите историци под общ знаменател. Всъщност имах предвид тези, поддържащи официалната версия, тази, която Аристотелисът гордо размахва, че я има в посолствата ни по света
Реално основни моделиери на народите са политиците. Те " запретват" ръкави, вземат ножовете и почват да режат тортата.Както са нарязали и нас Колко българи в резултат на това рязане са загубили идентичността си, народността си?!
Затова е правилно изчислението да е в проценти, както се прави - много компоненти съставят един народ - по ред причини, миграции, инвазии, смесени бракове, политически сделки, така, че чист народ няма! Но преобладаващ, основен компонент може да се посочи и определи поне приблизително.
При нас е изключено да е тюркският, няма го и сред първите пет поне!
Приятен ден, Невена!
цитирай
6. bezistena - Сакралната етимология на думата ...
05.06.2014 01:59
Сакралната етимология на думата ЛАТИНОВРЪЗКА е категоричен и безспорен лингва документ,който доказва тази исторически съществуваща връзка:
ЛАТИНОВРЪЗКА=Диана и Иза Бълкарина–Българските Богове Мария Магдалена и Исус

И понеже тази връзка се извежда и е понятна само чрез Българският език,това е n-тото поред доказателство,че Исус и Мария Магдалена Са Българи,както и,че латиновръзката между римска култура и цивилизация,и Българска култура и цивилизация,се осъществява от Българска страна-сиреч Българската страна,култура и цивилизация е основополагащата и водещата в тази връзка,което пък е поредното доказателство за тъждествеността между Българската и Римската цивилизации,което пък по-точно означава,че Римската империя е Свещената световна Българска империя с Метрополия България на Балканите и главни действащи лица и персонажи династичните потомци на Исус и Мария Магдалена,съставящи Българския духовен,интелектуален, владетелски и т.н. елит на тракийските племена,пръснати из Европа,Азия и целия свят!
Това е и фундаменталната епохална фалшификация и тайна,натворена от враговете на Българите-всички сегашни управници на народите,които всички са издънки от Българския династичен род Дуло!
Тайна,чието разкриване ще преобърне света с главата нагоре-сиреч в правилното му положение!
Същото доказва и сакралната семантика на МЕТРОПОЛИЯ,извеждана от гръцкото МЕТРОПОЛИС:
МЕТРО–ПОЛИС=ПОЛИС(град) на Матера-градът, столицата на Богинята Матера,на Богинята Майка,която е и Богиня Диана.
ДИАНОПОЛИС е единственият град в света,който носи името на Диана,която е Богинята Майка,конспиративно транформирана като БОГОРОДИЦА(Цар Богиня Диана)
Сегашното име на ДИАНОПОЛИС е ЯМБОЛ...


Сакралната семантика на ПАТРИОТИЗЪМ ни води при субектите на това висше етносно народностно чувство-Исус и Мария,Които и го изграждат и активират у Българите:
ПАТРИОТИЗЪМ=Иза и Богиня Диана Матара–Исус и Богинята Майка Мария Магдалена
цитирай
7. leonleonovpom2 - Благодаря ти от сърце, адаш!
05.06.2014 08:10
Трогнат съм от вниманието, нямам предвид към мене, а към материала!
Ясно е ,кои със сигурност ще го подминат и в най-добрия случай ще го оставят без внимание
Тези, който са платени и изпълняват поръчки, и търсят историята ни в приказка от рода как окъсан конник станал велик цар. Преди това минал през офталмолог, да му оправи изтеглените очи
Както и да , всеки е свободен да прави каквото си иска, стига да не пречи на другите
Поздрави, адаш!
цитирай
8. bezistena - И нашият екип ти благодари от сърце, ...
05.06.2014 11:16
И нашият екип ти благодари от сърце,АДАШ,за неуморната работа на Божията нива и свещения патриотичен фронт за възстановяване на поробената и потулена история и истина на Българите-Духовните Божии наставници и цивилизатори на народите!
БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ на=на Бълга Диана Матара и Цар Иса–––––––––––––––=
=на Цар Исус Българина и Диана Матара=на Цар Исус и Богородица,които Са Българи!
АДАШ=Диана и Ешуа-съименници на Боговете Исус и Мария Магдалена,каквито са всички хора на Земята,защото всички човеци са кръстени по Техните имена,както документирахме с постинга ни
"Новите биометрични кръщелни свидетелства на Българите.Къде ще се вгражда чипа?"
http://bezistena.blog.bg/history/2014/01/21/novite-biometrichni-kryshtelni-svidetelstva-na-bylgarite-kyd.1230296
Бъди благословен за НЕУМОРНАТА РАБОТА НА БОЖИЯТА НИВА!
НЕУМОРНА РАБОТА НА БОЖИЯТА НИВА=РАБОТА на Бог Ежуа и Богиня Диана Мария
цитирай
9. leonleonovpom2 - Благодаря ти , адаш!
05.06.2014 11:34
Наистина, от теб получавам точната оценка за това, към което се стремя!
Не е изключено да допущам някъде грешка, но не е умишлена, злонамерена, както твърди един, считащ се за главен историк в блога
Аз поне поддържам една позиция, разменяли сме интелигентно коментари и със Спароток, и със Сапорток, въпреки ,че и те по между си , а и с мен са имали различия. Това е истинската наука, няма асфалтиран път, вървиш към непознато и неизвестно, грешките са неизбежни.
Само самовлюбен нарцис, като споменатия по-горе може да смята ,че другите винаги грешат, а той - никога
Поздравявам те за огромния труд и усилия, които полагаш в името на обруганата ни държава! От такава позиция трябва да се тръгва, че сме били велики, а не джуджета, за да си върнем уважението!
Някои смятат, че с окепазяването ий, ще спечелят приятели.
Те, може би да, но България в никакъв случай!
Бъди благословен адаш!
цитирай
10. bezistena - Безумци!Посягат на народа на Боговете!
07.06.2014 00:15
Приятелю,и най-богатата и развинтена фантазия е нища да си представи и нищожна частица от чудесата на благословение,които Боговете ни са подготвили за Многострадалния и Великомъченически Български народ и чистите и читавите йм потомци,съхранили душите си!
Те насърчават и уверяват Българите във всемогъществото и всевластието Си и постоянното присъствие около нас и владението на всичко в света и с всяка дума и израз,които благоволяват да разкрият в посланията,които изпращат и чрез теб,вложени в горния ти коментар и разсекретени от екипа ни.
Което правим отново и отново:
СТРЕМЯ СЕ към=към Исус и Матара
СТРЕМЕЖ към=към Исуж и Матара
ТОЧНА ОЦЕНКА от=ОЦЕНКА от Диана и Ешуа
ПОЗИЦИЯ=ПОЗИТСИЯ=Богиня Диана и Исуз
ВЪРВИМ КЪМ НЕПОЗНАТО=ВЪРВИМ КЪМ Бог Иза и Диана,защото НЕПОЗНАТИ=Бог Иза и Диана,Са за тия,които не желаят и не могат да Ги познаят,и Са ПОЗНАТИ=Бог Иза и Диана,за ония,които желаят и могат да Ги познаят!
ВЪРВИМ КЪМ НЕИЗВЕСТНО=ВЪРВИМ КЪМ Исуз и Богиня Диана,Които съвсем скоро ще станат ИЗВЕСТНИ=Исуз и Богиня Диана
НАРЦИС=Цар Иса-затова нарциса е императорско и царско цвете и символ на високомерие и самовлюбеност
ОБРУГАНА ДЪРЖАВА=Бург Жар Богиня Диана=Царица Богиня Диана Българката
ОБРУГАНА ДЪРЖАВА=Бурга Ежуа Барда=Ежуа Бард Българина
ОБРУГАНА ДЪРЖАВА=ДЪРЖАВА на Бурги,ДЪРЖАВА на Българите
ОБРУГАНИ=Бурги=Българи-най-обругавания народ на света от заговорниците- Българомразци
ОКЕПАЗЯВАТ НАРОДА на=НАРОДА на Бок Иза и Богиня Диана
ДА СИ ВЪРНЕМ УВАЖЕНИЕТО чрез=чрез Бог Исуж и Богиня Диана Матара

И ако след всички тия просветителски свидетелства мерзавците-Българомразци не разбират от дума и не проумяват какво се случва вече с Българите и човеците,много трудно ще ги вадим после от катрана,дето ври...а ще трябва да ги вадим-такава ни е мисията на Българите!
МЕРЗАВЦИ=Бог Исуз и Мария-негодяи,преследващи народа на Боговете!Безумци!
НЕ РАЗБИРА ОТ ДУМА на=на Бог Иза Друида и Мария

Давай,Адаш,и да не ти пука!
Никой не може да върне вече Духа Български-Святият Дух,в бутилката!

цитирай
11. leonleonovpom2 - Благодаря ти, адаш!
07.06.2014 00:35
Единственото , което мога да кажа е от твоите уста в божиите уши!
Нашият народ наистина е многострадален и за съжаление има и българска "заслуга "за това. Ако предателите могат да се нарекат българи?
Дано по-скоро дойдат по-светлите дни за народа ни!
Спокойна вечер, адаш !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9144582
Постинги: 1349
Коментари: 29652
Гласове: 102614
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031