Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2014 02:06 - Бразилия достойна за отбора на...Андора
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 6229 Коментари: 18 Гласове:
21

Последна промяна: 13.07.2014 09:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Сензацията Бразилия продължи  да е актуална до края!
На всичко отгоре са и големи късметлии, тези бразилци!
Че отбора на Андора не се класира  за това Световно първенство!
Ако беше успял да направи това и да стигне до тази фаза, на мястото на Холандия със сигурност и той щеше да ги отнесе!
Тогава щеше да ни бъде вгорчена една заслужена гордост.
Четвъртото място преди 20 години.

Веднага при хвалба от наша страна, " доброжелатели" щяха да посочват, че Андора стои   по-добре от нас, дори е победила Бразилия у дома в мач за третото място, а не са я прегазили шведите с четири гола разлика, при това на нула, като луда крава телето.
Като стана дума за шведите, аз пък приемам  при това положение на сто процента твърдението ,че бащата на Василий Българоубиецът е викинг от Швеция/ майка му е била шавлива/  Или ,че той е полушвед!
Ето, шведите ни вкараха четири гола за едно полувреме, през другото-нито един. Действал е само шведският ген на този Василий, другият - не!
Ясно, имали сме късмет тогава, какъвто на горките бразилци  сега изобщо и въобще липсваше!

При такъв тежък нокаут, трябваше да им забранят поне два месеца да играят.
Да се играе сега само финалът, а този мач да го отложат за есента-тогава там ще е пролет, а през пролетта всичко се събужда и току виж и те се ...събудили от хипнозата или нокаута.

Дали пък и този фалит на банката не е във връзка със състоянието на футболните гении-за гении сериозно, такива са.  Много съмнително съвпадение по време, това заслужава да се провери.

Ако се окаже пък бош лаф, може да се привика многоброен екип от математици, които по теорията на вероятностите да изчислят, кое от двете събития е с по-голяма тежест като сензация.
И без да съм видял изчисленията им , отговорът е ясен, но нека все пак специалистите си кажат думата, по-друго си е, не може така на аба да се говори!
Тогава ще може и да се цитира научно резултатът и да се дава в научни съобщения-Например :
Екип от световно известни математици от Харвард / например/, установи след сложни изчисления, че от две едновременни световни сензации по-стойностната  е ........... тука е оставено мяста за точно коя е, да се впише и после се продължава с изброяване на всички имена от екипа! Това за тежест на резултата



Гласувай:
22


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Надявам се, да е ясно, че написаното ...
13.07.2014 06:38
Надявам се , да е ясно, че написаното е с леко пародиина форма.
Когато някой силно те е разочаровал, вместо да го съсипеш с остра критика, така ,че той да търси защита, по-добре така!
цитирай
2. mt46 - Поздрав!...
13.07.2014 09:28
Бразилия не е това, което беше преди години... Навярно тактиката им не е добра, а и са рухнали психически след разгрома от Германия...
"Лалетата" завършват турнира без загуба в редовното време и за първи път в историята са на трето място на световно първенство. Това е първият отбор в историята на световните първенства, използвал всичките си играчи от състава по време на турнира. Селесао приключва надпреварата на своя земя с антирекорд - 14 получени попадения. Най-лошото постижение на "златистите" преди това бяха 11 допуснати гола на Световното през 1938 година във Франция..."
http://www.blitz.bg/sport/article/235629
цитирай
3. milady - ;))))
13.07.2014 09:32
колегаа..многоо ти е мека ..пародиятаа....
Айде ,стискай палци...довечера....
да бием ,и да се напиемм...

цитирай
4. vmir - Четвърто място на световното преди 20 години
13.07.2014 10:54
за нас бяха щастие и гордост, за които не бяхме и сънували. Въпреки, бе баба Ванга беше запазила световния финал само за буквите Б (освен България и Бразилия други с Б май нямаше). Не говори много добре за бразилците, че заради същото четвърто място, сега някои от тях скачат от високите етажи или си режат вените, защото не могат да си представят живота от тук нататък.

Да не говорим, че тогава набихме едновременно и двата днешни финалиста.
цитирай
5. bezistena - Прекрасен стил, Адаш, поздрави...
13.07.2014 11:16
Прекрасен стил,Адаш,поздрави!
Много емоции и преживявания ни създадоха горките бразилци,но за тях сагата и драмата едва сега започва!
А ние по традиция ще се възползваме да освободим от магията на анаграмната въртележка няколко твои податки.

СЕНЗАЦИЯ=СЕНЗАТСИЯ=Сина на Исуз и Диана–очакваният скоро Божи син,Спасителят
НА ВСИЧКО ОТГОРЕ=НА ВСИТШКО ОТГОРЕ=Бокиня Диана и Исуш Трага
СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО,ОРГАНИЗИРАНО ОТ=ПЪРВЕНСТВО ОРГАНИЗИРАНО ОТ Иса Бог и Диана Богиня–как Са го организирали,режисирали и манипулирали коментираме в последните ни постинги
ОТНЕСЕНИ от=от Диана и Иса
ПРЕГАЗЕНИ=Барги на Иза–Българите на Исус,в която кодировка откриваме и Български първожрец-освободител и наш свещен жречески град:
ПРЕГАЗЕНИ=АЗПЕРИГ=ПУРГАЗ=Бургас
ВГОРЧЕН ЖИВОТ без=ВГОРТШЕН ЖИВОТ без=без Бог Ежуш Трака и Богиня Диана
СЪВПАДЕНИЕ с=с Иса Бог и Богиня Диана
СТАНА ДУМА ЗА=Исуз и Диана Мат
С ЛЕКО ПАРОДИЙНА ФОРМА=Иса Балкарина и Богиня Диана Мария-Техен любим похват
СЪБУДЕНИ ОТ ХИПНОЗАТА на=на Богиня Диана и Бох Тати Исуз
ДА СЕ ГОВОРИ НА АБА=Иса и Богиня Диана са Барги–Исус и Богиня Диана са Българи
За съжаление на шведите,Адаш,няма да кажем,че са Българи,защото те са само едно от многобройните Тракийски племена,разселени,заселени и обгрижвани,култивирани и цивилизовани от Българите–жреческата Божия каста и Духовни водачи на всички Тракийски племена,заселили целия свят с изходна сътворенческа база Обетованата земя,Земния рай-България!
ШВЕЦИЯ=ШВЕТСИЯ=Исуш и Богиня Диана-документ доказващ Чии са и откъде в Ямбол са благословени и тръгнали на път дедите йм:
ШВЕТСИЯ=ВЕШИСТЕН=БЕЗИСТЕН-централния Първосвещен светилищен храмов комплекс
Цялата йм племенна съпридружителна документация свидетелства за същото:
СВИОНИ=Иса Бог-първото йм племенно име,което е обратния прочит на Веси,Беси,и името на страната Svealand
СВЕЕЛАНД=Иса Бог Дуло
Същото твърди и името йм СВЕРИЖЕ и СВЕРИКЕ:
СВЕРИЖЕ=Жар Бог Иса-при обратен прочит
СВЕРИКЕ=Иса Барк=Барки на Иса=Исберик–което е и Бургас,от където идваше и неистовото йм влечение към Слънчев бряг навремето!
цитирай
6. bezistena - СЛЪНЧЕВ БРЯГ=СЛЪНТШЕВ БРЯГ=Бо...
13.07.2014 11:18
СЛЪНЧЕВ БРЯГ=СЛЪНТШЕВ БРЯГ=Богиня Диана и Исуш Бълкарина-любима сътворенческа дестинация на Българските Богове за масови народни културно-просветни духовни феноменни мероприятия,което скоро те ще възстановят в първичния му свещен светилищен вид!
Как стават тия неща ли?Ами прочетете малко информация за трансепохалното откритие на Великия Български учен и откривател Илия Вълков-Юл Браун,за БРАУНОВИЯ ГАЗ!
Горелката на Боговдъхновения Българин близва нежно и внимателно избрания обект и само за една минута и двайсет и осем секунди ще превърне примерно цялата масивна величествена сграда на бившия централен хотел на комплекса-КУБАН,на една сфера с диаметър МЕТЪР И ОСЕМНАЙСЕТ САНТИМЕТРА и тежина 2,8 тона от непознат на науката материал!
И тази сфера ще бъде олтарят и енергийният панел и акумулатор на едно от многобройните възстановени светилища на Свещения Бряг,обслужвано от осветения и трансформиран сегашен собственик на хотела,обезпаметен Исусово-Богородичен жречески потомък със закърнели,но съхранени Божествени феномени,които заедно ще активираме за всеобща полза!
Адаш,ти си по-близо до комплекса-моите спомени за него са от края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век,когато няколко лета през студентските години бях спасител там,можеш да подготвиш един списък на желаещите за горните мероприятия,защото после ще се чака на опашка за това!
А русокосите ни братовчеди и особено братовчедки от бившата Българска имперска провинция Швеция,много се дуеха пред нас по него време, имаха ни за аборигени,и много-много не ни отразяваха и все се затваряха нощно време в техния култов и емблематичен CLUB 69 в легендарни сексуални занимавки,дето нас русолявите туземци не ни пускаха,та трябваше да се задоволяваме с другите западни и източни тракийски братовчедки!Добре,че имахме няколко колеги-студенти спасители по-чернооки и мургави,за ашладиска де,че да ни разравят в хиперболи и метафори какво ставало там..
Е,пък на нас-другите,като ни паднеха на работното ни место във водата в нарушение,особено при червен флаг,докато вадехме заедно матраците ги скъсвахме шведките от...наказания!

КЛУБ ШЕЙСЕТ И ДЕВЕТ=Балк Тати Исуш и Богиня Диана=Балките на Отец Исус и Богиня Диана,Богородица

Та такива спомени и асоциации,Адаш,от тия бразилци,от лятото и от твоите среднощни вдъхновения!
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
13.07.2014 13:11
Има нещо гнило в Дания-Бразилия
Прав си, Холандия не загуби мач, Костоа Рика -съшо, а Бразилия претърпя две какастрофи и то в най-важните мачове за нея, след като пътя и до тях беше разчистен,къде от тях самите , къде от съдиите!
Но такъв е и животът
Дано довечера сме доволни от станалото, само на някакво удоволствие можем да се надяваме!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Ах ти, палава Milady!
13.07.2014 13:23
По начало трябва да сме за победителя, за да няма после съжаления. Така, че може и в хода на мача да се подменят симпатиите. Ние това го умеем, трябва само малко да го шлифоваме, да не е така очебийно, да изглежда естествено, а не да го схващат от раз и папуасите!
Да, за германците съм, на предчуствието ми казва друго. Дано ме е подвело този път!, няма да му се разсърдя
Иначе коя ти се струва като по-стойностна сензация- катастрофата на Бразилия или пладнешкия обир на банката. Интересно е да се чуе мнението ти!
Поздрави!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Вмир!
13.07.2014 13:39
Вярно е което си написал, така е!
Но най-ценното им качество тогава беше извън футбола-не им пукаше от нищо и за нищо, за футбола и резултатът - също и за това, без да имат качествата на поколението от 60-те години успяха, а то подобно на сегашното бразилско се провали с гръм и трясък
Но животът е такъв, рядко най-добрият е и най-успял, повечето такива случаи са в приказките!
Дано спечели този, който искаш довечера!
цитирай
10. leonleonovpom2 - Благодаря адаш, за чудесния отзив!
13.07.2014 14:09
Това не е нещо ново, ти винаги си го правил!
Наистина има нещо магическо в Ямбол.
На времето ,каго служех в артилерийския полк в Ямбол , стествено, че гледах час по- скоро да се махна и броях дните
Но след това, някакъв магнит ме е теглил винаги към Ямбол, нещо ,което никога не съм изпитвал към Враца, с изключение на Втори юни с похода до Вола и участието в зарята, нея задължително гледам по телевизията

Дано довечера изпитаме удоволствието, което ни се полага, едно от малкото!
Бъди благословен адаш и за благородната идея, на която служиш!
цитирай
11. leonleonovpom2 - И аз имам едно незабравимо лято в Слънчев бряг,, адаш!
13.07.2014 14:37
Това беше на откриването му!
Спомням си го като днес, бях първокласник
Баща ми беше управител на плажа, а майка ми администратор в първия по-толям хотел - Юнона
Спомням си, като се качихме в стаята с майка, как почна шествие на работещите от района на етажа ни. даже дочухме, че първите чехи дошли, нас спрягаха След малко управителят ги разгони, как не са разбрали, че не сме никакви чехи
Баща ми ме вземаше сутрин и ме поверяваше на един спасител, с неговата лодка цял ден кръстосвахме залива Нямаше мотор, гребеше. Беше атлетичен и изпечен като шпеков салам-наричаха го шпека Край лодката прелитаха лястовици, обаче риби. Често някоя тупваше в лодката, Шпека се протягаше, хващаше я и небрежно я мяташе в морето,риба имаше в изобилие, лястовица ли да яде?
След години с жена ми бяхме на плажа. Сетих се за това и се втренчих в морето.
До нас имаше с монокини. Тя ревниво ме запита какво гледам. Казах и,че търся лястовици. тя дори не знаеше за тях, мислеше, че се шегувам.
Естествено, че колкото пъти съм ги търсил, след това , никога повеч не ги видях.
Стада от риби и то сравнително големи идваха до брега, рибата беше в изобилие
Курортът имаше атмосфера, красота. Имаше и камили, може би баща ми ги беше пуснал собствениците, като ме видеха , се надпреварваха да ме качват. Но майка ми на бързо им забрани
Това беше най - невроятното лято в живота ми. Като дойдоха чехите, бързо се сприятелих с децата и от всяка смяна имах приятели, които ми оставяха множество подаръци когато си тръгваха
-бяха по-големи от мен, а аз след това се криех в стаята , да си поплача
Няма я тази атмосфера сега там, отврат е! Не ми се и стъпва там!
Мойте родители не повториха сезон там, съобразяваха се с мен, може би са счели, че ми влияе лошо, нямам друго обяснение
Поздрави, адаш!
цитирай
12. exorsist - Така е инж. Симеонов, няма я атмо...
14.07.2014 12:10
Така е инж.Симеонов, няма я атмосферата там. Няма го гювеча на соца, където на момченцето на шефа всичко му беше на тепсия. Сега трябва за всичко де си плащаш, включително и за плажа, където макар, че е държавен бащата се е държал като чорбаджия.
цитирай
13. leonleonovpom2 - Това пък в каква връзка е?
14.07.2014 13:46
Като чорбаджии се държат крадците, обрали натрупаното от соца, общонародната собственост
Как да се държат към момче на 7 години тогава
Майка ми и баща ми бяха репресирани драги, баща ми дълги години беше без работа, както и майка ми и за да имат прехрана някаква, са работели всичко. Майка ми , въпреки че беше една от най-добрите учителки и се е налагало да замества в "Чистота" !?
Била е интернирана, като опозиционерка, а от по-лошо е била спасена от хората на цяла село, вдигнало се на крак да спасява учителката си
Я не ми говори за привилегии при социализва, защото каквото са изживели те,а и аз покрай тях ти не си и сънувал
Накрая днешните" високоморални" чорбаджии ги обраха като пладнешки хайдути, защото са вчерашните, срещу които ти уж говориш
Майка ми беше там, защото владееше западни езици, каквито малко хора знаеха, баща ми беше организатор/огромните имоти на дядо ми той ги е управлявал /, какъвто им трябваше, а нямаха.
След като направи каквото трябва и видяха какстава, вече не им трябваше
Аз всичко съм постигал с качества и труд, срещу течението. Ако бях партиен член безспорно много неща щяха да ми бъдат спестени, но за твое сведение не съм бил партиец никога , не са ме и търсили за сътрудник, нямам досие, защото прекрасно са знаели , че" Но пасаран"
И повече не пиши такива работи, нямат връзка с истината Да ,това е типично за бившия комунист , да вменява собствената си вина на други, а той да е чист като сълза Този номер е широко известен, за да бъде таен!
цитирай
14. leonleonovpom2 - Като малък бях с руси къдрави коси и ...
14.07.2014 14:06
Като малък бях с руси къдрави коси и със сините очи минавах за чужденец.Даже в Слънчев бряг ме бяха взели ча чехче
Всички възрастни ме обичаха
Даже братовчедка ми, бъдещата жена на певеца Петър Чернев, доста по-голяма от мен, тогава идваше в къщи и молеше майка ми да ме пусне с нея за разходка. Бях три, четири годишен И на въпроса на майка ми ,защо толкова настоява, тя отговаряше-много е хубав, хората го обичат, закачат го , той отговаря и е много весело
Та това ми е била" привилегията"
цитирай
15. leonleonovpom2 - Да си минем на темата!
14.07.2014 14:15
Бразилците имат една, дори и минимална утеха, тези които ги " размазаха" - германците, станаха шампиони!
Иначе, ако бяхо станали шампиони аржентинците, щеше да остане сянка на съмнение, че са можели-те, бразилците да понесат още по-голям позор от нанесения им от германците, но той им е бил спестен!
цитирай
16. leonleonovpom2 - Ловецът на зли духове, Екзорсист се появи!
14.07.2014 17:03
Не беше сам, с него дойде и минусът!
Поласкан съм, малко са безплатните бонуси в живота ми. Мвого по-често е обратното-за много, да получа много малко и то в обезценени Костовки
Страдащият от силно раздвоение Екзорсист е феномен
В профила си има снимка на един нещастник вероятно, защото кой знае дали е в течение. Че се казва Тутко Тутков!
Ако той, реалният човек от снимката научи, защото е сигурно, че име ,такава комбинация няма, би могъл да причини сериозни неприятности на нечестивеца, криещ се зад псевдонима
Той е известен между другото, нечестивецът, кой е. И по стила на коментара му тук е лесно откриваем , той е същият на коментарите му, тези ,в които се мъчи да прави разбор на неаплодиращите, вместо това задаващи неудобни въпроси
И чия " кауза" защитава ,също е лесно за откриване
Има профил, без половин постинг в него, ,може би за отлика от архивар и блс!
Какво повече да се коментира?!
От ясно, по - ясно!
Какво да се занимава човек с него, да публикува снимката с въпрос, някой познава ли Тутко Тутков и дали той самият се разпознава в нея под това име?!
Сега вече съм сигурен в абсолютната правилност на решението си, да не поставям снимка тук, особено пък, когаго видях как мерзко и победоносно се спекулираше с фотосите на колега в постинг, който при това е изключително уважаван не само от мен тук!
цитирай
17. leonleonovpom2 - Локомотивът!
14.07.2014 17:27
Ясно е ,че локомотивът на футболната композиция е марка Германия!
Да им е честито, сами и с малко късмет, той е на страната на силните, сами си свършиха работата

В нашия блог нещо не е наред.
Локомотивът , с хиляди прочити за минути явно е на ремонт.
Дано го оправят по бързо, да поведе композицията.
Сещам се за един коментар на уважаван колега ,че постинги с над 500 прочита не ги чете, защото са напомпани
И напомпването ми стана ясно, защо не върви
Ами как и защо да помпиш стоманени колела
Та вярно е, пределът май наистина е 500, освен ако не е нещо изключително
цитирай
18. leonleonovpom2 - ЛОКОМОТИВЪТ, А, РЕМОНТИРАН Е И Е НА ХОД! Нормално е ...
14.07.2014 22:40
А, РЕМОНТИРАН Е И Е НА ХОД!
Нармално е всичко! Системата работи!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9133096
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102590
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031