Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2014 20:30 - Помагайте на банките!
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 6434 Коментари: 17 Гласове:
30

Последна промяна: 01.10.2014 11:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това не е пълният надпис!
Движим се днес с приятел по тротоара. Изведнаж  той ме спира и ми казва да видя надписа. Стъпил съм на него, както съм застанал, трябва да направя крачка към улицата за да го прочета. Тук е синя зона. Казвам му,  ,да не би синята зона да е" стъпила " на тротоара?!  Той настоява да прочета надписа. Заинтригуван , правя го!
Ето пълният текст на надписа:

                                         Помагайте на банките,
                                             не на политиците!

Настроението моментално ми се развали. Ако някой трябва да помага на банките , това са на първо място техните директори! Известно е един от тях каква далавера спретна на банката си, как не може да бъде открит, поне да разясни на по-простите от него, как  и защо я  е направил.
Ами от морална гледна точка, ако трябва да се прави списък на помагащите на банката му, той трябва да го оглави и  при това с най-голям процент.

На времето за две или три самоотлъчки уволняваха и то дисциплинарно-не можеш повече да работиш в системата. Той се води собственик и  дори смята да продължи, вместо да бъде на първо време изключен до живот от банковата система.
На времето дядо ми казваше ,че вярва в земните богове! Щом има на небето, защо да няма и на земята?! Ето доказателствен пример!

Работата с директорите е ясна. Заплатите им са петцифрени, на някой шест, даже седем цифрени.
Не от порядъка на 500 -1000, като на простосмъртните българи, от 50 000 лева наторе! И каква тежка физическа работа вършат, че трябва да им се помага!? Тези хора потни вода не са пили, не знаят стойността на парите, които уж управляват

Има и друга банкерска хватка. Даване на кредит с двама поръчители. Наемат тарикат, казват му,  че ще му отпуснат кредит, но да намери двама баламурника. После ще спре да плаща, те ще тормозят гарантите, които накрая ще поемат кредита. А той ще отиде на спокойствие да харчи паричките срещу комисионна за тях!
Този тарикат  като артист прави всичко  , за да убеди двама нещастника да му помогнат Накрая те поемат дълга му, защото той е неплатежоспособен 
Вдига рамене, не може да плаща, но трябва да си помагаме! Момент, думичката от призива, свързана с глагола помагам. Как се издава, че е посветен!
И тези , двамата му помагат Той пък им помага, за да му помагат Систематизирана систематична система- Ярослав Хашек, цитат от " Храбрият войник Швейк" По жестока сатира едва ли може да се намери, може би само Нушич и Гогол!!

Я виж ти , сега тарикатлъкът скочил на по високо ниво. Досега помагали двама на един гладен , алчен и без морал  тарикат със съдействието на банките, които са със същите и отгоре качества, сега всички граждани да помагат, призивът е към всички!!!!

ГРАЖДАНИ ПОМАГАЙТЕ НА БАНКИТЕ, КАТО ТЕХНИ ГАРАНТИ!!!!



Гласувай:
30


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Приятел ме критикува, защо не съм ...
30.09.2014 21:11
Приятел ме критикува, защо не съм изчакал, докато предишният постинг е на линия
Какво да чакам му отговорих, той по напред няма как да се предвижи
Почвам от нулата, а не като някои с прочитите ,които имам в момента.
На времето, в казармата многократно покривах в бяганията на средни разстояния норма за кмс.
Но не си спомням например някога да съм почвал от средата на разстоянието. Всички почвахме от началото. Иначе какво състезание е?!
цитирай
2. mt46 - Поздрав!...
30.09.2014 21:18
Банките са измамници... Свързани са с политиците, с партиите... Виждаме как в КТБ са преплетени доста и разни партийни интереси...
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
30.09.2014 21:31
Прав си безспорно!
В призива е приложен принципа" разделяй и владей!"
Едните не ги бива, но банките не са като тях!
Да помогнат гражданите на банките, не на политиците
Да, ние сме пълни идиоти!
Без коментар!
Приятна вечер!
цитирай
4. kasnaprolet9999 - Направиха така, че всички заплати ...
30.09.2014 22:44
Направиха така, че всички заплати се изплащат през банките, без да ни искат съгласието, за да ни закрепостят окончателно към тях. Сега хората, които са прикачени към КТБ не могат да си вземат заработените заплати, други пенсиите, трети спестяванията, на какво прилича това? Това си е жив обир посред бял ден, правят си каквото искат и после трябва да гласуваме за по-малкия бандит.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Привет, Невена!
30.09.2014 23:16
Така е, хората не са грижа и само като има избори им се обръща внимание
За минута зависимост, колкото трае едно гласуване, цял мандат отмъщение на минутно зависимите
Имам наблюдение върху няколко кмета, колко са мили и любезни по изборно време и ксолко недостъпни и по-недостъпни стават колкото повече времето се отдалечава от изборите!
Иначе в банките си е пладнешки обир от всякъде
Като искат помощ, първо да орежат заплатите на директорите с многото нули
Да има прозрачност върху кредитите - за какво и как се дават.
И респективно отговорност. Знаел даден директор как може да оправи банката. Това всеки апаш го знае прекрасно- да бръкне в джоба на близкостоящия. А той приема по-справедливо решение-да бръкне в джоба на повечето, по габровски

Лека нощ!
цитирай
6. mileidi46 - Докато има балъци, ще има и прест...
01.10.2014 00:55
Докато има балъци ,ще има и престъпници..
А доколко сме изпростели,то се вижда и от ,,предизборните кампании"на ,,политиците "ни!
ТЕ дори и не си правят труда вече да ни баламосват,да лъжат и обещават!
Просто казват-няма пари,дигаме цените ,ще студувате и мизерувате,ще ви смъкнем кожата докрай и...който оцелее!Защото знаят,че сме балъци.
И ние им го показваме и доказваме!!
Оргията започва след изборите!!
КОМУ и ЗАЩО бяха нужни тези програмирани избори...??
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравейте!
01.10.2014 01:37
Да, има балъщина, но тя е донякъде.
Например, всеки знае, че даде ли пари на заем, тези пари са рискови, може да не ги види. Но дава, от човещина, защото човекът може наистина да се нуждае.
Вчера, движех се по тротоара, близо до мен човек пресичаше улицата, близо до тротоара Подминах го, когато чух глух удар. Обърнах се, човекът в цял ръст лежеше на улицата. Поколебах се , да не е пияница. Но хвърчаха коли, можеха да го ударят Отидох, отнякъде дойде млада жена и го пренесохме на пейка. Възрастен човек, изоставен от всички, оправящ се сам Не знам, ако не бяхме двамата, дали някой изобщо щеше да му помогне Наистина, може да са преценили, че ние ще се справим Може да са ни сметнали и за балъци, всичко е възможно
Та и политиците. Знаят добре, че ни лъжат, че не им вярваме, че милеят за България, а оттам и за нас.
Но знаят, че нямаме изход и което е по-важно, че нищо не ги застрашава И затова лъжат и грабят Ние няма да скочим и да им търсим сметка, защото смятаме ,че са всьо и вся, на тях разчитаме А те са защитени!
Както и престъпникът върши престъпление, не защото си балък, а защото е защитен. Ето, един художник застреля крадец в крепостта си, къщата си и лежи в затвора
Този крадец , в общия случай знае, че законът го защитава Не защитава потърпевшия. В момента ,в който той ,,крадецът му е задигнал нещо, то по никакъв начин не е на бившият си собственик Трябва да доказва, да търси свидетели, да води дела, да плаща, в полицията да му обърнат внимание.
А той просто е добър / не глупав/ човек!
Но няма защита, ако се защити, става потърпевш
Лека нощ!
цитирай
8. dimat - Ще кажа нещо,за което ще ме псувате.
01.10.2014 17:16
НИЕ САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ!

Нито банките,нито политиците и който и да е.Те само се възползват от нашата глупост,от нашата алчност,от нашето неведение,от нашия страх,НО НАЙ МНОГО,ВСЕ ПАК,ОТ НАШАТА АЛЧНОСТ.
Те само са се научили да свирят на тази тънка струна и да ни водят за носа.Ние сме тези,които се оставяме това да е така.Така,че ако не прогледнем в себе си,а вечно търсим причината в другите,цялата тази гавра с нас самите, ще продължим да си я правим.Ще продължим да си мислим,че има И почтени политици,че има И честни "бизнесмени",че има И честни съдии и даже И честни крадци.И вечно ще чакаме,че ако не днес,то утре ще се появят ей така,от само себе си,всички "И"-та,които ще се втурнат да "работят" за народа,който пък ще си остане същия и ще продължи да шмекерува,както досега,да краде,макар и на дребно,да мами,макар и на дребно,да си влага парите в банки с огромни лихвени проценти и да чака да капят нетрудови пари...и най-важното,да си остане същия мързелив страхливец,който чака друг да му свърва работата.

Е,приятно "чакане" и следващи напразни говежди надежди.
цитирай
9. leonleonovpom2 - Общо взето е така!
01.10.2014 20:31
Особено, ако алчност се подмени с беззащитност
Защото обикновения човек е беззащитен
В случая с банките не виждам алчността му на българина да е причина за ставащото
Банката предлага договор, който е двустранен. Той се изпълнява от две страни, а в случая банката едностранно го променя/ за лихвения процент/ и също едностранно го прекратява.
В договорите няма клауза, че тя може да прави това ,при доказана алчност на клиентите си. Ако има такава клауза, да , права е да действа така Да я включи, тогава тя ще е права. Но никой няма да си внася парите в нея. Какво става, обира до шушка парите на клиентите си , като прахосмукачка, вероятно от благородни подбуди.
За милионерите - правилно. Но те държат тук трохички, за харч парасъ Ами на тези, чиито тези спестявания са единствени?!
Иначе нямаме гражданско общество, за разлика от гърците, това е факт, затова така стоят нещата
Приятна вечер!
цитирай
10. get - - Това, като че ли е най-точно и по съществото на проблема?
01.10.2014 21:01
dimat написа:
НИЕ САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ!

Нито банките,нито политиците и който и да е.Те само се възползват от нашата глупост,от нашата алчност,от нашето неведение,от нашия страх,НО НАЙ МНОГО,ВСЕ ПАК,ОТ НАШАТА АЛЧНОСТ.
Те само са се научили да свирят на тази тънка струна и да ни водят за носа.Ние сме тези,които се оставяме това да е така.Така,че ако не прогледнем в себе си,а вечно търсим причината в другите,цялата тази гавра с нас самите, ще продължим да си я правим.
...
Е,приятно "чакане" и следващи напразни говежди надежди.

- Защото един мислител-философ от 19-ти век казва във връзка с горното:
"По-добре да загине човечеството, отколкото СИСТЕМАТА – това е девизът на всички утописти и фанатици." - Като допълва? - Собствеността е кражба!

С риск да ме обвинят в "нездраво любопитство"(или "антисемит" ?) търся от Вас съвет, как да разбирам, написаното във "Второзаконие" гл.15(Библията)?
"В седмата година опрощавай.
2. Опрощаването пък се състои в това: всеки, който е дал назаем на ближния си, да опрости дълга и да го не дири от ближния си, или от брата си, понеже е прогласено опрощаване заради Господа (твоя Бог);
3. от чужденец дири, а каквото имаш твое у брата си, опрости му го,
4. за да няма у тебе сиромах; защото Господ ще те благослови в оная земя, която Господ, Бог твой, ти дава като дял, за да я получиш в наследство,
...
6. защото Господ, Бог твой, ще те благослови, както ти е говорил, и ти ще даваш назаем на много народи, а сам няма да вземаш назаем; и ще владееш над много народи, а над тебе няма да владеят."

- Интригува ме формулировката в Това изречение? - Господ, Бог твой, ще те благослови, както ти е говорил, и ти ЩЕ ДАВАШ НА ЗАЕМ НА МНОГО НАРОДИ, а сам няма да вземаш назаем; и ЩЕ ВЛАДЕЕШ НАД МНОГО НАРОДИ, а над тебе няма да владеят."??

- Какво са имали в предвид с това(?), Ездра и Неемия, на които приписват авторството на "Второзаконие" ?

- За "древният" или "ранен капитализъм" е писано много ... Но от кога датира той - някой знае ли?
цитирай
11. leonleonovpom2 - Така си е, Гет!
01.10.2014 21:51
Заемът прави човека зависим!
В случая от банките.
Но при тях има едно заиграване с лихвите, струва ми се, че църквата преследва именно лихварите
А при банките има и едностранна промяна/ от страна на банките/ на лихвите. Ами какъв договор, двустранен е този, който едната страна винаги ще нарушава и то еднопосочно?!
Както и едно банково" изобретение" ,точно копие на задачата от надбягването на заека с костенурката, според която, заекът никога не може да я настигне, гя винаги ще има аванс!
В какво се състои?! Дават ти бърз кредит от 1000 лева След два месеца връщаш три процента от заема. И всеки следващ месец по три процента от всеки следващ остатък, така до безкрайност, винаги ще дължиш нещо!
Единственото спасение е в срочното погасяване на дълга!
Приятна вечер!
цитирай
12. get - - Известно ми е парадоксалното при кредитирането и "сложната лихва" - която ползват банките ... Това е ... ?
01.10.2014 23:06
leonleonovpom2 написа:

Заемът прави човека зависим!
... от банките.
...
Както и едно банково" изобретение" ,точно копие на задачата от надбягването на заека с костенурката, според която, заекът никога не може да я настигне, гя винаги ще има аванс!
В какво се състои?! Дават ти бърз кредит от 1000 лева След два месеца връщаш три процента от заема. И всеки следващ месец по три процента от всеки следващ остатък, така до безкрайност, винаги ще дължиш нещо!
Единственото спасение е в ... !

... описано още в "Парадокса на Зенон"(5 в. пр.Хр.): https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTvd33dg3pzw80Zkd8oUwu2sSBsLLtKPkIjZHD7GSLgAORpfN1r

- Идеята ми е друга и не е свързана с банковото дело. А по-скоро с времето когато е ... и "История на създаване на капитала" + мястото където се е съхранявал и отстъпвал срещу лихва, същият?
- Между впрочем Капитал иде от латинското:capitalis - главен, тоест това е основната - заета от нас СУМА(ГЛАВНИЦАТА) Срещу която се взема съответно, договореният процент лихва?
- Казват че в Римското частно право(което се явява предобраз на европейското) първоначално не се е предвиждала "лихва". По-късно такава е определена но в размер, НЕ ПОВЕЧЕ от "3%".
- При Тома Аквински(по памет?), също имаме Коментари, че лихва над "3%" е противоестествена и в разрез с християнството.
- Между впрочем, за Европа пред-образа на банки и банков капитал се създава през 8-ми век, от търговски сдружения в Сев. Италия от средите на изповядващи юдаизма - голяма част от папите, на които те отстъпват заеми, стават финансово зависими от същите?
- Първообраза на съвременна банка е създаден в Амстердам, от бежанци поради религиозни преследвания от Португалия! След това идва Първата "национална" банка ... на Англия, която на практика е акционерно сдружение на частни лица и поради това не е Държавна!

- Но не в това е въпроса - А, от кога датира, "капитализма" и банките?
- Защото за Партенон(5 в.пр.н.е) примерно ... четем, че бил ... и банка ?
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, Гет!
01.10.2014 23:53
Капиталът и капитализмът със сигурност ги има от момента на появата на паричните знаци, даже и от домонетните форми, като метални стрелички, доста преди периодът , който посочваш за Партенона
Лека нощ!
цитирай
14. get - - Прав си !
03.10.2014 00:05
leonleonovpom2 написа:
Капиталът и капитализмът със сигурност ги има от момента на появата на паричните знаци, даже и от домонетните форми, като метални стрелички, доста преди периодът , който посочваш за Партенона
Лека нощ!


- Дали мидите "каури"(Cypraea moneta) в древен Китай или малки слитъци метал((по-скоро "пръстени-шайби" ?)със знака на близкоизточната богиня Ищар) в древен Вавилон ... но все таки, много от по-рано имаме нещо, предшестващо като стоково-разменна единица ... това което, по-късно ни става известно, като "пари"?

- На практика поне дузина съвременни учени твърдят, че Което ни се внушаваше от/чрез Маркс (марксизма) за капитализма - Не е вярно!
- Автори като М. Вебер, Т. Момзен, К. Каутский, Е. Майер, В. Зомбарт, италиянският юрист и икономист Джузепе Салвиоли, руснака М. И. Ростовцев, английският историк Арнолд Тойнби а и още много други говорят за "древен/или още/ранен" капитализъм.
- Прото-"капитализъм" имаме още от древните Асирия, Вавилон и Финикия ... като пика при развитието на същият е бил през ПЪРВИ ВЕК, по време на Късната римска република. После настъпва финансова и социална криза ... след, което идват "военните" императори ... "варварите" ... "Византия" и ... другите несъобразности в историята, като наука ?
- Банките са приблизително от същото време и регион, или ... дори от по-рано?

- В заключение! Марксизма под вида му на "исторически-материализъм" ни е представял една изкривена и превратна по своята същност, историческа картина? ... От това би следвало ... така "стройната" схема за последователността на "Обществено историческите(икономическите) формации" - Следва критично да се преосмисли?
- Но в тази връзка, Как ли академиците от БАН, на които не само мисленето а и цялата им същност е подчинена, на Марксовият Ист-мат ... ще се преустроят, за да дадат една обективна картина на Българската история и в частност, тази на Балкани от Античноста, ранно средновековие ... ??!
цитирай
15. leonleonovpom2 - Поздрави, Гет!
03.10.2014 01:12
Като гледам изявите на младите представители на академията тук, шикалкавенето им, че се занимават с друга работа, дълбоко се съмнявам в тяхната обективност.
Защото пишат не както усещат нещата , а по директива.
Готови са да прегазят българското, за да защитят древна Елада, в цялото и захаросано и измислено величие. Нямам предвид за представилия се като Ботев от Варна адепт на елините-той е вън от тази класация, той е направо член на историческия отдел на ГАН - гръцката академия
Бог да ни е на помощ, на нас и на нещастната ни Родина!
Тя, че има такива хроникьори, политиците са кърлежи, с тях трябва да се действа както с кърлежи!

Лека нощ!
цитирай
16. gosho568 - Според мен, народа има най-голяма ...
03.10.2014 21:32
Според мен, народа има най-голяма нужда от помощта на банките и политиците... като е хубаво банките да намалят космичвските си лихви на кредитите си и най-вече политиците да се научат да защитават правата на хората! Поздрави!
цитирай
17. leonleonovpom2 - Здравей, Георги!
03.10.2014 22:01
Прав си безспорно, това е хубаво и нормално
Но за да не е така, следователно става нещо ненормално.
Първото ненормално нещо във финансите направи за съжаление Костов, когато унищожи 90 % от спестяванията на хората. След това почнаха неконтролирани грабежи
Не такъв е смисълът на банките. Сега как хората ще имат вземане-даване с тази банка, още повече ако директорът и остане същият Какво доверие могат да мат в нея
Иначе механизмът е прост, давай кредити с малка лихва, много хора ще се включат и печалбата ще е по-голяма, отколкото ако одереш кожата на един файтон хора!
Плюс това се вижда, че в комбина с политиците въртят непочтени игри!
Приятна вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9271017
Постинги: 1356
Коментари: 29747
Гласове: 103121
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930