Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2015 21:18 - Йерархия трябва да има
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 4281 Коментари: 7 Гласове:
26


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Спомням си лятото, предшестващо Виденовата зима.
Един приятел чех, току  що дошъл от Прага ме намери на стадиона Силно изненадан, зарязах всичко и тръгнах с него, не се бяхме виждали от няколко години
Със загрижен вид ме попита, вярно ли е, че сме в жестока криза Бързо си дадох сметка, че няма смисъл да крия и отговорих утвърдително Но той ме апострофира със множеството скъпи коли по улицата, според него те говорели за обратното Обясних му са ,че са на мутри обикновено - на италиански точният смисъл  на думата е наглец Да , отговори той, че и те са минали през този период ,но той е бил кратък, около година Властта бързо е взела нещата в ръцете си и това отдавна е забравено     Плюс това му направило впечатление, че двадесетина годишни карали мерцедеси  S клас. Добре де, апострофирах го/ той е богат/,  не може ли да има такава кола!?
Погледна ме изумен и отговори, че може, разбира се, но по този начин нарушава йерархията Такава кола може да кара директор на банка Ако и той я подкара , излиза ,че е най-малко директор на банка, а той не е  И тези 20 годишни с мерцедеси какво общополезно са свършили, какви пари честно са спечелили, че си позволяват подобен лукс, с какво са го заслужили?
Но явно разбра, че нещата са сериозни Като си тръгваше ме помоли за услуга, която не можех да свърша и ми даде 200 марки за разходите Настояваше да взема парите, въпреки, че не ги исках Естествено ,нищо не направих На следващата ни среща исках да  му върна парите, на той каза, че нищо не ми е давал, нещо бъркам Милият Роман, искал е да ми помогне, но така, че да не ме унизи!

Йерархията, ето го разковничето

Сетих се за този разговор при последните кметски избори, като гледах листите със съветниците Хора от кол и въже И насреща ми бивш кмет Зареден от видяното, веднага го атакувах, че е крайно време такива кандидати преди да влезат в листите , да държат тест за интелигентност Ако го издържат, тогава да влизат в листата Какъв съвет ще му даде съветник, който едва пише, няма знания и обща култура?!
Той слушаше и се подхилваше под мустак, без да вземе отношение Накрая каза,  че  е учуден, на мен ли се налага да дава обяснение, защо така стоят нещата!

Така е, йерархията при нас е тотално унищожена и то отдолу нагоре Отгоре надолу е допустимо и приемливо нарушаването й,  както са правили Александър Македонски и Константин Велики от най-известните,  търсили са войници от своя народ за разговори Ами тези войници после в огъня ще влезнат за тях!
Но когато йерархията се наруши отдолу, когато ниско стоящи  вземат  високи места в нея, такава власт губи авторитет
Както не мога да забравя един военен министър от същото Виденово правителство Разправяше за ужаса който са изживяли във военното министерство, когато цял ден мутри с джипове обикаляли около него
Аман ти и Военното министерство, да трепери от страх  от мутри!

И както Ирасек/ любимият на бай Ганьо Иречек/ правилно е отбелязъл , префразирано, че умните и способните в България са допуснали да бъдат  водени от техните антиподи!



Гласувай:
26


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Поздрав!...
05.01.2015 22:49
Да , естествено е да има йерархия - но професионална, а не партийна...
цитирай
2. leonleonovpom2 - Така е, Марине!
05.01.2015 23:30
Партиите, особено многото на брой, вместо да обединяват, разединяват обществото Или както в един механизъм, тези много части/ партии/ трябва така да са свързани и смазани, че да могат да работят заедно Иначе - провал
Лека нощ!
цитирай
3. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга, Леоне!
06.01.2015 07:28
Радой Ралин имаше една епиграма, която гласеше: Как да го сложим начело, много е чело?! Когато посредствеността пише сценария, йерархията винаги е комична, защото се избира по удобство, а не по качества и добродетели. :)
цитирай
4. leonleonovpom2 - Така е, Огняне!
06.01.2015 08:31
Човек трябва да си знае мястото Особено пък в направление, където се решават човешки съдби и се определя начина на живот!
На времето, колега, чиято работа общо взето не вървеше много, се изхвърли по трудна тема, не в нашата област да я поемем Когато изказах резерви, реакцията му беше- Какво толкова и космически кораб да ни дадат, сядаме и почваме да го правим
Което окончателно ме накара да кажа - Не!
Така са и нашите политици- и космически кораб да им дадат да ръководят , ще кажат- Какво толкова!
И ще се заемат с управлението му, даже без да погледнат справочник или някаква документация, абсолютно неподготвени
Те могат всичко!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Историята има продължение
06.01.2015 08:46
Синът, който с основание не страда от липса на самочувствие, се изказа критично по адрес на наши министри негов набор, на 36 години в смисъл, че те нямат практически опит с работа с хора, откъде ще имат управленчески?
По-миналата година,една министърка, негов набор, чийто ресор беше пътната инфраструктура, по повод зимните условия и поддръжката на пътищата се изхвърли на въпроса , откъде ще се вземе сол с:
- Ами в Поморие има солница, оттам ще вземем!
Милата! Като не е запозната с технологията за производство на сол , да каже ,че ще се свърже с производителите на сол и ще се проучи възможността да се закупи от тях/ ако имат запаси/
Тя как си представя солопроизводството - в една огромна солница!? Плюс това, където бяха атрактивните солници в Поморие, произвеждащи годишно десетки хиляди тона сол, сега се извисява комплекса-МАЛКА РУСИЯ!? Солопроизводство има само в музея, да могат туристи да вземат шепа сол за спомен от унищоженото солопроизводство То в Поморие си е ликвидирано по начало- солници, складова база, транспорт, всичко!
Приятен ден, Огняне!
цитирай
6. zemela - Вероятно знаеш, че от Менса - Бъл...
06.01.2015 10:09
Вероятно знаеш, че от Менса - България имаше предложение кандидатите за депутатско кресло да минат през техния тест и да си обявят публично резултатите. Само от една партия се бяха отзовали, мисля че шест човека, а двама от тях бяха изпълнили критериите за членство. Поздрави, Лео!
цитирай
7. leonleonovpom2 - Поздрави,zemela!
06.01.2015 13:53
Не, не го знаех, но резултатът не е изненадващ Дори двама от шест е сравнително висок резултат, като се има предвид средното ниво Вероятно в отзовалата се партия интелектуалното ниво е най-високо
От друга страна, дори и да се въведе тест, със сигурност ще се намери начин за заобикалянето му
Мила, родна картинка!
Желая ти приятен ден, здрава и ползотворна Нова Година!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9139735
Постинги: 1349
Коментари: 29652
Гласове: 102603
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031