Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2015 14:48 - Внимание, опасен агент!
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 23119 Коментари: 60 Гласове:
36

Последна промяна: 08.03.2015 19:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Работата щеше да е много сериозна, ако не беше още повече смешна!
От раз се разконспирира активен агент на КГБ!
Аман ти и КГБ-то, след като и човек от средностатистическите Българи разкрива агентите му
Историята прилича много на тази с Киркор Издирвал го приятел, никой не се сещал кой е, на края на един му пробляснало, че става дума за Киркор шпионина,  под това име бил известен Като шпионин!

КГБ предприема активно мероприятие за ограбване и бламиране на историята ни и за целта използва невеж исторически човек-това се твърди Крие се зад него  Тук нещо много сериозно се пропуква Би трябвало да е обратното, да е железен в знанията си! Каква е логиката да използват случаен човек  Той ще прави впечатление с това Ами като го притиснат, той ще ги издаде Ще каже ,пуснете ме, вербуваха ме, аз съм невеж, нищо не знам!
Но поред!

1/ Павел Серафимов не е невеж! Може да не обича да позира, да се представя на форуми,  това не е необичайно. Много хора изпитват страх , бих казал от публична проява. Има и психологически момент, не всеки запазва устойчивост, когато всички в залата вперят поглед в него. Не твърдя ,че той е такъв, но ,ако наистина отбягва форуми, това може да се предположи.
Видях го на въпросната кабеларка. Нямам впечатление , че гледах некомпетентен и незнаещ човек. Или пък изпитващ страх от изява?!
Не, Павел не е невеж и и не е агент под прикритие. Че бил не знам си какъв  в Холандия, че друг бил ветеринар, алхимик, ченге, що за логика?!
Ами има пък историци - търговци. Разпродават фондовете на музеите ! Те защо са си сменили професията? Оторизирани ли са за такава дейност ? Имат ли висше търговско образование? Защо не се водят официално  за търговци, а ги броят за историци?  По тази ли причини други нямат право да се занимават с история?!

 2/ Русия ни ограбвала историята?  По начало историята  си е обект на грабеж. Специално нашата е ограбена и ограбвана от съседите ни.  Така, че каквото стойностно е открито,   е в Русия . Светославовият сборник и Именникът.  Именникът дълго време е считан за фалшификат, но са открити още два след време.  Нямам чувството, че руснаците ни ограбват Те признават/ в спортно-учебния център " Юрий Гагарин" на устието на Камчия/, че Света Олга е българка, че Светослав и Влодимир са българи За Владимир други твърдят,  че е варанг-викинг Следователно българи са положили основите на Русия, а не обратно!
Всеки начетен украинец знае, че Кийв, така се пише, носи името на брата на Кубрат - Кий
Къде е кражбата?!

3/Македонизмът!
Тук нещата загрубяват.  Иска се ясно определение.
Тези които скачат срещу македонизма,  всъщност защо го правят?!
Известно е ,че една южна съседка отрича македонците изобщо по друга причина - че били гърци
От тази позиция ЛИ ДЕЙСТВАТ АНТИМАКЕДОНИСТИТЕ? 
ТОВА ЛИ ЗАЩИТАВАТ? НЕЙНИ АГЕНТИ ЛИ СА?
Македонизмът не е иницииран от Коминтерна.  От Берлинския конгрес е. Като отделиш област Македония от България, ти ясно показваш, че там не считаш да има Българи.  Коминтерна използва тази постановка.
Сега, тези агенти считат македонците за какви - българи или гърци
Още Демостен е казал, че Филип не е никакъв грък!
А в Афганистан името българин е свещено Интересно, в земите на согдите, където е стигнал Александър Македонски...............
Тези  антимакедонисти  срещу какво се борят, срещу кой македонизъм? Гърци да  са македонците - за това ли се борят? Чужди агенти ли са?

4/ Тракедонизъм
И тук нещата са много сериозни.  Да оставим настрана, че става дума за хипотетична страна - Тракедония?!
Много опасно било българите да са автохтонни траки! Вчера цял ден търсих опасността и никъде не я открих
Губели си идентичността?!
Така, гърците на север от градовете им  - държави , признати за гръцки, считали населението за траки Те са много племена,  да не цитираме общоизвестното от Херодот,  написано за тях.
ПЪРВО
  Прабългарите идват от север -  тези на Аспарух. Има покритие с Херодот.
ВТОРО
Приети са от местното население не като нашественизци.  Върху това умува и "врагът" на българите,  Акад. Державин Защо е така? Да ме извиняват черногледците, но Державин е наистина учен, а не партиец - истински  учен е! Поне това мога от раз да открия.
И стига до извода ,че са родствени, близки и по език с местното население!
ТРЕТО
Някои държат на кимерийския произход на Кубратовите българи/ интересното е, че хърватите също намират произхода си сред Кубратовите българи, даже свързват името си с Кубрат-Хорват Чиста проба  - хърватския език е славянски, не е тюркси!/.
Да се върнем на кимерите Ами те са траки също! Според римляните!
Следователно българите, наследници на кимерите,   който били траки,  дошли при траки.  Ама не били автохтонни,  което е много лошо за произхода ни.
Ако някой може да схване логиката на защита на Българщината в този парадокс, да я изясни!
Много просто е При римското нашествие една част от непокорните траки се прехвърлят отвъд Дунава.  Но там не е пусто, няма място за всички Отиват и в Крим и под него. След време се връщат в родните земи.
Какво трудно и нелогично има в това?!




Гласувай:
38


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Честит празник на всички жени!
08.03.2015 14:50
Да знаят, че светът се крепи на тях!
цитирай
2. leonleonovpom2 - До агента !
08.03.2015 14:56
В предния ми постинг се получи така, че за два часа прочитите ми станаха към 3 000 Горе долу на две секунди един Това е ясно ,че е практически невъзможно за мен, още повече, че имах друга работа След това се нормализира - положението
Та агентът, ако очаква някакво възнаграждение за тази работа, ще го разочаровам Не сме се договаряли, а пък и не искам такава работа Не я приемам и за подарък Да не си губи времето с надуване на балони, а да търси истинския враг и да го привика на дуел!
цитирай
3. merlin68 - Абсолютно няма да се съглася с едно ...
08.03.2015 15:36
Абсолютно няма да се съглася с едно твое твърдение, приятелю:
"Аман ти и КГБ-то, след като и човек от средностатистическите Българи разкрива агентите му"
Този "учен", старшина от милицията на Бай Тошо, няма нищо общо със средностатистическите българи!
Средностатистическите българи по времето на соца не ставаха старшини в милицията! Такива ставаха основно хора които ги мързеше да работят физически труд, а не притежаваха качества да завършат висше или полувисше образование та да не работят такъв вид труд! Средностатистическият българин по това време не го мързеше да работи, освен това имаше достатъчно работа за разлика от днес, та не напираше да става милиционер въпреки облагите в тази система!
Днес средностатистическият българин за съжаление е беден, работи много и получава малко, или въобще не може да си намери работа. Средностатистическият българин не взима научна степен доктУр по науки от които няма абсолютно никаква представа! Средностатистическият българин не подскача от партия в партия за да може вечно да стои на някаква хранилка без да работи! Средностатистическият българин се бори да оцелее, работи здраво, а не пише по цял ден простотии в нета.
Този .... Милчев, не е такъв българин!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Прав си, Мерлин!
08.03.2015 16:12
Към тях спадаха и военните! Взимаха близо пет пъти повече пари от висшистите, като пунтираха уж, че работят
Тарикатите се ориентираха да вземат и висше - с връзки
Един тарикат от тях, свидетел съм, го късаха пет пъти по електротехника- задочно/ Не, не съм се явявал с него, беше ми съквартирант/ На изпита на задочниците искаха само да разберат могат ли аджеба да четат Но той беше скаран с четенето
Но после- Мамма миа? Пази боже , сляпо да прогледа!
Приятен ден, Мерлин!
цитирай
5. merlin68 - Той доктУра на историческите науки ...
08.03.2015 16:26
Той доктУра на историческите науки Милчев, освен, че доказано в много спорове, няма представа от историята, но и качествата му на старшина от милицията са под въпрос - пише, че разкрил заговор на КГБ, без да отчете факта, че КГБ не съществува от 1991г. Това незнание ли е или нещо друго:)? Аз се чудя, защото от една страна този човек е абсолютно некомпетентен, от друга страна обаче притежава дребнавото политическо умение да се приспособява, та нали се сещаш, че ако вместо умрялото вече КГБ, напише, че е разкрил заговор на действаща в момента руска служба за сигурност, то при една геополитическа промяна, писанието му може да се обърне срещу него - страх, страх, страх:)))
цитирай
6. leonleonovpom2 - Така е ,Мерлин!
08.03.2015 16:41
Школовката си личи! За непосветеното множество е герой! разкрил е опасен враг на народа, пратен от вражеска на нас организация
Да , ама утре , ако вятърът смени посоката - политическия вятър и по-паметливи го привикат да обясни как точно стоят нещата, кой точно е е заловил и на кого го е предал , хипотезата ще се смени веднага
Как хитро заблудил баламурниците, че е заловил враг на народа, а в същото време е работил за идеята!
така е , страх лозе пази!
цитирай
7. injir - Историята я пренаписват през пе...
08.03.2015 17:35
Историята я пренаписват през периоди от време. Който вземе властта, той казва каква да е историята. Повече вярвайте на писателите, които са били съвременници на историческите събития.
цитирай
8. kasnaprolet9999 - Много стегнато и с факти доказа, че ...
08.03.2015 18:04
Много стегнато и с факти доказа, че " Работата щеше да е много сериозна, ако не беше още повече смешна!" Вчера и аз го забелязах и му го казах, но той се опита да ме преименува от късна пролет в късна зима. Аз му обещах за него винаги да бъда късна зима, но за теб и мислещите хора в блога ще си остана късна пролет. Поздрави за постинга!!!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Инжир!
08.03.2015 19:21
Така е, историята е лека жена, с извинение и ходи с победителите или с тези, които са на власт Затова е и толкова сбъркана
Писателите?
И те са подвластни на властимащите Но умеят да пишат между редовете И ако човек умее да чете между тях... , ще научи нещо!
Приятна празнична вечер!
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, Невена!
08.03.2015 19:26
Общо взето работата клони към смешното, но пък и ние имаме право на веселба! Нека се веселим, когато получаваме директиви за правилно мислене!
Приятна празнична вечер, Невена!
цитирай
11. mt46 - Поздрав!... Добре си се аргументирал...
08.03.2015 22:17
Не всички учени са умни, свестни, кадърни... Може би 20-30 % са такива... Помня как един доцент каза по време на лекция: "Аз ако не стана професор, за какво съм в този университет?" И стана професор, дори ректор на университета. Кариеризъм... Същият се заканваше люто на студентите по време на стачката през 1991 г.
Та Павката може да не е учен, но е свестен българолюбец с интересни, аргументирани исторически тези... Това е моето мнение...
цитирай
12. sparotok - !
08.03.2015 23:12
Хора като Кирил Милчев ме карат да се чувствам гений въпреки, че не съм :)
Джонатан Суифт е казал нещо интересно - Разбираме, че се е появил гений по това, че всички глупаци се обединяват против него.

When a true genius appears, you can know him by this sign: that all the dunces are in a confederacy against him.

Jonathan Swift

http://www.brainyquote.com/quotes/quotes/j/jonathansw132411.html#v5TVHgvG872vpqkI.99


Искам да наблегна още веднъж - не се считам за гений :)
цитирай
13. leonleonovpom2 - Поздрави, Павел!
08.03.2015 23:45
Правилно отбелязваш, дори и наченки на гениалност у нас са притеснителни!
Докато навън, не само западняци, а и руснаци смело насърчават и най- дребно постижение Няма да забравя представител на водеща американска фирма как публично се обърна към мен с думите, че съм изобретател Реално, бях се сетил само да направя нещо, но там е разковничето ,да се сетиш и свържеш нещата Или пък един голям и като човек , и като специалист италианец, на когото превеждах седмица при пуск на апарат у нас
Когато години по-късно той се повреди, от името на комбината се обърнахме към него, вече като директор на производството за помощ Отговорът беше, че вече не се произвежда, но ще направи всичко възможно, заради добрите отношения с мен И го направи
Колко малко трябва да се насърчи човек и без да е гений да даде максимума на възможностите си
А ние правим това от приказката за липсващия дявол при нашия казан....
Приятна вечер, Павел!
цитирай
14. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
08.03.2015 23:53
Прав си, подобни изригвания към някого имат кариеристи, смятащи, че кариерата им е застрашена и, че друг може да ги изпревари
Истинските учени не действат така, особено когато опонентът независимо от тях работи
Антинаучно е да се правят измислени оценки, да се свързва работата на даден човек с качества били те професионални, физически или каквито да са ще други
Приятна вечер!
цитирай
15. mileidi46 - Совите не са това. . което са. . и не ...
09.03.2015 01:24
Совите не са това..което са..
и не забравяйте никога за двойният стандарт,за двойната игра,дори и ислямистите не са това,което са..В този фарс,в който живеем..и той не е това,което искаме.и виждаме!
,,Шерше ла фам"...т.е -търсете парите.
Това е ,което е.
цитирай
16. pvdaskalov - Лео. привет!
09.03.2015 08:21
Аз не вземам участие в дискусиите ви, тъй като съм бил слуга на историята и археологията в техническо отношение, т.е. ако помагам на хирурзи, няма да означава, че мога да правя операции. Обаче! Попрочел съм повечко, за да ми се поразмъти мозъка. Във връзка с Табула Империи Романи и немалко тракоримски паметници се сблъсках с информация, че някои римски легиони са отсядали с векове по Дунавския лимес, имало е и селища-сателити на римските крепости, следователно и население - остатък от една империя. Не е ли именно това смешение на различни народи тъкмо на Балканите и по-специално у нас основна причина да правим днес изводи, че "...дори и наченки на гениалност у нас са притеснителни!...", да се измислят вицове като този защо край казана с българите в него няма пазачи и т.н. и т.н.
С теб съм напълно съгласен, че "Колко малко трябва да се насърчи човек и без да е гений да даде максимума на възможностите си..."
Можеш ли да ме насочиш към нещо кратко, за да добия известна престава какво е станало с добре каращисаното местно население още през Римската епоха?
С поздрави!
П и е р
цитирай
17. leonleonovpom2 - Права си ,Милейди!
09.03.2015 08:42
Всичко е игра, свързана с пари Колкото повече са те, толкова и играта е по - голяма!
но човек иска да види и нещо истинско И тогава вкарва и самозаблуждения дори, за да го открие А пък правото то си е порочно учение, какъвто му е основният смисъл!
Приятен ден!
цитирай
18. leonleonovpom2 - Прав си, Пиер!
09.03.2015 09:14
Има и Римско влияние Може би то най- силно е изявено в Ново село-Видинско В този район е имало римски легион приятел от Видин ми е казвал, че с тези хора там не може да се разбере на български- те говорят някакъв стар, подобен на латински език
Рим е бил 500 години тук, колкото османлиите Трудно може да се правят изводи за влиянието, но от втория пример може донякъде Има турски думи в езика ни, но те служат повече за колорит Всички си имат успоредна наша Дори и предвид хипотезата за тюркски произход на българите смесването , хомогенно ,не е осъществено
Докато с днешните италианци имаме общо и то не е само от смесване на народите Вижда се и в манталитета, в Южна и Централна Италия Не е от 500- те години с Рим само тази близост
Местоимения, глаголи, основни думи са общи Дори представки на думи Не съм нито филолог, нито граматик, но това не е обичайно Ако влезе чужда дума в езика, ще остане местен аналог, например за съм, сядам, виждам и така нататък А тук ги няма
Ако пък наистина са влезли тези думи от римско време, на пух и прах става тюркско-монголската хипотеза за произхода ни Ако са по- стари- също
Иначе аз съм привърженик на тезата ,че народите са дело преди всичко на политиците или поне границите , с които се маркират Ето, разделят България в Берлин като парчета баница, за да озаптят Русия и се разпалва Македонизъм Той е тлеел, но сега се разгаря Политиците умишлено поставят такива бомби, за да имат работа по-късно
Иначе за нашите траки Прави впечатление, че когато Рим идва тук, при цялата елиномания на елита му създава не Елинско, а тракийско-Сапейско васално царство То просъществува повече от век При това включва земи по Черноморието, които иначе ортодоксалната наука счита за гръцки?!
Ликвидирано е, когато на Рим му писва от интригите/ типично по български сега/
Та има голяма разлика в ефекта от владичеството на Рим и Отоманската империя тук, на нашите земи
.Иначе за легионите, имат и помощни войски, които се набират от местното население
Приятен ден, Пиер!
цитирай
19. pvdaskalov - Благодаря, Лео!
09.03.2015 09:48
Един калоферски овчар попитал машиниста на гарата как се движи локомотивът. Той му обяснил за силата на парата. "Стана ли ти ясно?" - попитал. "Да, но не разбрах къде криеш воловете, дето го теглят." - отвърнал овчарят. Та и аз.
Но налучкването на приличащи си думи е много забавно занимание. Например, изкефих се, че на италианския глагол "дормире" съответства нашето "дремя".
Жив и здрав, Ваньо!
П и е р
цитирай
20. vmir - Който прави разлика между етнос и гражданство, той се ориентира и в историята.
09.03.2015 11:47
И сигурно ще знае, че преобладаващата тенденция в исторически план е от гражданство (поданство) към етнос, а не обратната, както изглежда на пръв поглед и както най-често приемат спекулантите. Ще си дава сметка и за разликата между периодите на етнообразуване и периодичните трансформации на поданството.
цитирай
21. leonleonovpom2 - Хубаво сравнение, Пиер!
09.03.2015 13:49
Да, убягнала ми е тази дума, не че не ми е известна, но не съм я свързвал с дремя
Но такива са още близо четири хиляди И работата отива до общ произход на езика, докато в турския няма такава възможност
Та за легионите знам със сигурност за няколко легиона в днешна България- Состра, Анхиало-знамето му е орел, вероятно във Филипопол като провинциален център и в Северна България
Това означава 20 000 войници плюс още толкова спомагателни, който са подбрани оттук, местни От Адриан нататък в легиона влизат и неримляни със сигурност, защото се споменава и за българи в него При Каракала - 212 сл. Хр. в легиона всички са равноправни, римски граждани Защо ще водят войници от Рим в легионите тук, като могат да ги попълнят с местни?! Та влиянието на тези 20 000 войници е местно, както в Ново село
Дебелт е създаден от пенсионирани римски легионери Тук даже някакъв особен диалект, да се свърже с тях няма Явно са приели местния език, а не те да са оказали някакво особено влияние Такова се усеща във Видинско, защото докато в Дебелт пенсионираните военни се установяват тук и явно се асимилират, във Видинско непрекъснато идват нови попълнения Та там, според мене може да се хване прякото латинското влияние
Не съм срещал някой от историците да се занимава с това, на почит са догмите, какво ще каже някой авторитет и другите да пригласят и да се съгласяват
Мое мнение е, може и да не е издържано, няма да си посипя главата с пепел За друго- може!
Но наскоро публикува резултати, че българите стоят по-близо до италианците, отколкото до руснаците Ясна е връзката на етруските с траките Известно е какво казва Калоян на папските легати
Ние какво да правим, да се натискаме за монголски произход ли?!
!
Приятен ден!
цитирай
22. leonleonovpom2 - Да, така е Вмир! И автори на тези с...
09.03.2015 13:57
Да, така е Вмир! И автори на тези спекулации са ...политиците Да имат работа в бъдеще, да оправдават съществуването си Напълно умишлено се прави!
Примери!
Един крещящ - Берлинския конгрес!
На една значителна част от Българския народ те дават турско гражданство-в Тракия и в Македония, на друга- сръбско-В Българска Моравия, Ниш и Пирот!, на трета -румънско - в Северна Добруджа....
Нещата са ясни, какво да говорим повече
Същото е с народ и с нация След като народ и граници на държавата му не се покриват, удобно се появява нация Политическа спекулация!
Приятен ден!
цитирай
23. merlin68 - Аз не вземам участие в дискусиите ...
09.03.2015 18:01
pvdaskalov написа:
Аз не вземам участие в дискусиите ви, тъй като съм бил слуга на историята и археологията в техническо отношение, т.е. ако помагам на хирурзи, няма да означава, че мога да правя операции. Обаче! Попрочел съм повечко, за да ми се поразмъти мозъка. Във връзка с Табула Империи Романи и немалко тракоримски паметници се сблъсках с информация, че някои римски легиони са отсядали с векове по Дунавския лимес, имало е и селища-сателити на римските крепости, следователно и население - остатък от една империя. Не е ли именно това смешение на различни народи тъкмо на Балканите и по-специално у нас основна причина да правим днес изводи, че "...дори и наченки на гениалност у нас са притеснителни!...", да се измислят вицове като този защо край казана с българите в него няма пазачи и т.н. и т.н.
С теб съм напълно съгласен, че "Колко малко трябва да се насърчи човек и без да е гений да даде максимума на възможностите си..."
Можеш ли да ме насочиш към нещо кратко, за да добия известна престава какво е станало с добре каращисаното местно население още през Римската епоха?
С поздрави!
П и е р


Моето скромно мнение е, че за някакво съществено каращисване не може да се говори. Имало е постоянно базирани римски части и те са били етнически различни от местното население (това е обяснимо с мотивацията им ако трябва да колиш жени и деца на бунтовници), но тези войници са живеели в голяма степен изолирано от местното население (пак по същите причини). Имало си е обслужващи шантонерки и прочие, както винаги. На римските войници до колкото знам не се е разрешавало да се женят и създават семейства до изтичане срока на службата им. В този смисъл с тях омешване няма, е разбира се от храстите понякога е изревавало по някое мургаво (или не толкова) бебче, но това е ставало винаги и навсякъде.
цитирай
24. get - - Украинец приятелю Симеонов - у к р а и н е ц а НЕ Е Рос, пък било то и, с представката "велико" ?
09.03.2015 23:40
leonleonovpom2 написа:

2/ Русия ни ограбвала историята?
По начало историята си е обект на грабеж. Специално нашата е ограбена и ограбвана от съседите ни. Така, че каквото стойностно е открито, е в Русия . Светославовият сборник и Именникът. Именникът дълго време е считан за фалшификат, но са открити още два след време. Нямам чувството, че руснаците ни ограбват Те признават/ в спортно-учебния център " Юрий Гагарин" на устието на Камчия/, че Света Олга е българка, че Светослав и Влодимир са българи За Владимир други твърдят, че е варанг-викинг Следователно българи са положили основите на Русия, а не обратно!
Всеки начетен украинец знае, че Кийв, така се пише, носи името на брата на Кубрат - Кий
- Къде е кражбата?!


- В това е - Кражбата!
- Това е и и м п е р с к а т а т е з а: МОСКВА КАК ПРАВОПРИЕМНИК КИЕВСКАЯ РУСЬ върху чиято основа лежи експанзионистичната и завоевателна политика на едно княжество, продукт на тюрко-монголската Орда(Алтън ордосу) - Станало Велико, благодарение на активният му колаборационизъм с азиатските нашественици!
-"Велико", поради княза си Иван, потушил анти-монголското въстание с център Твер (княжество) ... или за това, че Александър Невски е бил вероятно ... най-вярното псе и ревностен проводник на азиатско-татарският деспотизъм(пред-образа на крепостничеството)!

- Именно поради тези с р а м н и за Москов(ит)ската история с т р а н и ц и - се краде и приписва за свое, чуждо историческо наследство!
- Били наследници на Киевска Рус ... по тази смахната логика, означава: Българите да сме първи братовчеди с финландците ?!

- Уви! Целият абсурд на Империите, може се съзря само от единици, като гения - М. Лермонтов, с неговото?

Прощай, немытая Россия,
Страна рабов, страна господ,
И вы, мундиры голубые,
И ты, послушный им народ.
Быть может, за хребтом Кавказа
Укроюсь от твоих вождей,
От их всевидящего глаза,
От их всеслышащих ушей.

- писано във фаталната 1841г.!
- Не обичам Русия на Путин - а на Пушкин и Лермонтов!
- Поздрав!

П.П.
Вземете прочетете и „Смерть поета”

Погиб поэт! — невольник чести —
Пал, оклеветанный молвой,
С свинцом в груди и жаждой мести,
Поникнув гордой головой!..

Не вынесла душа поэта
Позора мелочных обид,
Восстал он против мнений света
Один как прежде ... и убит!

- пък се размислете, не като историци или политолози ... а просто, като Хора - Какво ли е искал да ни каже с тези си слова от това далечно за нас време - геният Лермонтов?
цитирай
25. leonleonovpom2 - Поздрави, Гет!
10.03.2015 00:10
Сега вече очаквам писателя Милчев, набрал кураж от това ,че има сподвижник, да се появи с коментар по адрес на крадлата Русия Бойчев и кохортата антирусисти Бомбардирали Варна руснаците, но в обявената ни война не гръмнал и пистолет А София смляна, а във Враца хората разстрелвани по улиците, бягащи от ужас, за развлечение- стотици
Честно казано, не знам кои са украинците Наричани са малоруси Ако хазарските юдей са украинци-може
Иван Грозни е българин, а пък българина най-мрази българин, който е непокорен И това, името му е възприето от нас-последните ни царе са все Ивановци
България стои в основата на Русия, не обратно
Центърът" Юрий Гагарин", на устието на Камчия има историческа зала Близо е до Варна, разгледай я, мой бивш колега е управител там Ако решиш, обади ми се, да ти окаже внимание Аз там кражба на наша история не видях!
Наша история крадат съседите ни!
Лека нощ!
цитирай
26. leonleonovpom2 - Съгласен съм, Гет!
10.03.2015 00:30
Аз също нямам идоли политици, те са които разбъркват света, а пък поети, писатели, учени дал бог на Русия, да не ги изрежда човек, много са От световна класа!
Е, за някакви политици, човек да намрази Русия на гениите-ами Менделеев, на чието прозрение се градят съвременните химия и физикохимия!
Лека нощ!
цитирай
27. merlin68 - Гет, а ти какъв си се чудя? Набожен ...
10.03.2015 00:57
Гет, а ти какъв си се чудя? Набожен човек, който нарича светец на Православната църква - псе! Подобна квалификация е много по-присъща за войнстващия еретизъм на болшевик. Пак подаваш сигнал, че нещо с катарзиса ти не е наред:)
Русия има абсолютно пълното право да се нарече приемник на Киевска Рус, толкова пълно, колкото и Второто българско царство е приемник на първото. Киевска Рус се създава на Ладога, горе на север, после Новгород и след това на юг, Киев става столица.
Руски князе са били васали на монголите, воювали са срещу братята си, руси са се били срещу руси на страната на монголите, както и обратното се е случвало. Впрочем това далеч не е само руска практика, това го има в историята на почти всички народи, включително нашата.
За смахнатата логика ти си знаеш най-добре. Финландците и руснаците не се разбират, с нас се разбират, та кой с кого е братовчед?
Аз не съм специалист в поезията, но със сигурност Лермонтов не иска да каже това което ти си разбрал:) Пушкин, още по-малко. Даже вземи Пушкин, нали ти подобно на тигъра обичаш да мериш черепи и да определяш кой колко от къде кръв имал. Пушкин, дядо му бил негър ли, арап ли (не помня), а Пушкин какъв е бе Гете? - Руснак до мозъка на костите си, славянин, титан на славянската култура. Това е Гет славянството - език, култура, бит, не е на кого колко му били дръпнати очите и на къде му стърчали ушите.
Не обичал Гет, Русия на Путин, обичал тази на Пушкин.
Ти Гете даваш ли си сметка, че говориш глупости? Не си даваш - знам.
Не може да кажеш Русия на Пушкин - Русия на Путин, ако ще сравняваш по този начин, коректно е така: Русия на Николай І - Русия на Путин, или пък така Русия на Пушкин - Русия на Юри Шевчук. Поетите обикновено са коректив на властта. При големи тирани се раждат и големи поети (може би има такава зависимост) Русия е съвкупността от тях, тя не е на Путин или на Пушкин.
Та какво Гет е искал да каже съвременника на Путин, днешния поет с това:

Родина

Боже, сколько лет я иду, но не сделал и шаг.
Боже, сколько дней я ищу то, что вечно со мной.
Сколько лет я жую вместо хлеба сырую любовь,
Сколько жизни в висок мне плюет
Вороненым стволом долгожданная даль!

Черные фары у соседних ворот,
Лютики, наручники, порванный рот.
Сколько раз, покатившись, моя голова
С переполненной плахи летела сюда, где

Родина.
Еду я на родину,
Пусть кричат - уродина,
А она нам нравится,
Хоть и не красавица,
К сволочи доверчива,
А ну, а к нам -- тра-ля-ля-ля-ля-ля-ля-ля-ля-ля-ля-ля...
Эй - начальник!...

Боже, сколько правды в глазах государственных шлюх!
Боже, сколько веры в руках отставных палачей!
Ты не дай им опять закатать рукава,
Ты не дай им опять закатать рукава
Суетливых ночей.

Черные фары у соседних ворот,
Лютики, наручники, порванный рот.
Сколько раз, покатившись, моя голова
С переполненной плахи летела сюда, где

Родина.
Еду я на родину,
Пусть кричат - уродина,
А она нам нравится,
Спящая красавица,
К сволочи доверчива,
А ну, а к нам -- тра-ля-ля-ля-ля-ля-ля-ля-ля-ля-ля-ля...
Эй - начальник!...

Из-под черных рубах рвется красный петух,
Из-под добрых царей льется в рты мармелад.
Никогда этот мир не вмещал в себе двух:
Был нам богом отец, ну а чертом -

цитирай
28. get - @ 25.26. leonleonovpom2 - Съгласен съм, Гет!
10.03.2015 18:32
- Ето за това пиша Симеонов ?
27. merlin68 написа:
Русия има абсолютно пълното право да се нарече приемник на Киевска Рус, толкова пълно, колкото и Второто българско царство е приемник на първото. Киевска Рус се създава на Ладога, горе на север, после Новгород и след това на юг, Киев става столица.


- Това прикрива цялата пропагандна мъгла известна ни като "славяни" ?

- Ще си позволя да попитам безкритичният рупор на Съветската историография, Две неща?
Кога бе създадена Киевска Рус ... на Ладога и ... тази на Днiпро?
След като Виликий Новгород е центъра на Киевска рус - Кога? ... явно трябва да пренапишем историческите учебници?
- Жалкото в цялата тази схема на разсъждения е че изобщо се пропуска из предвид получените данни от археологически, антропологична и етнографски изследвания за ТЕРИТОРИЯТА на която на практика се създава Московития ... станала от времето на Петър Първи известна вече, като Велика Рус!

- Колко пъти ще трябва да настоявам - Разберете, Какво ни е казал в стихотворението си "Кирил и Методий", Стоян Михайловски!
- Второ - Защо бе арестуван стихът му:
"Безвестен беше ти, безславен!...
О, влез в Историята веч,
духовно покори страните,
които завладя със меч!..." - Наместо тези слова ... мен пионерчето ме учеха да пея:
"Безвестен беше ти, безславен!...
О, влез в Историята веч,
в едно със другите славяни,
кръстосвай дух със огнен меч!" - Не само скриха текста (автентичен) но ни караха да пеем и някакви небивалици за Духове и джедайски мечове!

- Но не е само Михайловски ... произведения на който бяха цензурирани и/или неиздавани ... А и на един Вазов, Йордан Йовков, Хр. Силянов ... и още поне пет автора бяха грубо цензурирани!
- Защо ви споменавам това ли - Защото казано е?
- Който не знае историята си - учи чужда!

- Правилно ме разберете и престанете да ме вкарвате във "вашата пиеса" на предпочетания и омрази" - Пак казвам Аз Русия я обичам - но не сляпо ... и не тази, която лъже във велико-шовинистичен изблик!

- Поздрав!

цитирай
29. merlin68 - Гете, що за въпроси задаваш - ами ...
10.03.2015 20:50
Гете, що за въпроси задаваш - ами отвори си Гугъла и виж кога е създадена Рус и къде, ти поне там си много добър. Виж там кога столицата се мести от Новгород в Киев, то всичко си го има, фактите там се знаят, не питай - прочети. На север се създава Рус, там управлява Рюрик, след това русите завземат Киев и местят столицата в него. Днешната Русия пак повтарям, има пълното право да се нарече приемник на Киевска Рус. Виж по отношение на половин Украйна и населението й - сбиртак от поляци, литовци, руснаци, и др. толкова пъти са минавали от империя в империя, че въобще не знаят кои са - те това са украинците - ония хора от покрайнините на три империи. Днес също (ама точно по същия начин) като македонците си измислят история. Скоро даже гледах, че Порошенко с указ обявил княз Владимир за владетел на държавата Рус - Украйна:)))
Цензура казваш, че кога е нямало бе Гете?
И не ми отговори на личното съобщение, а много държа!
цитирай
30. get - @ 29. merlin68 - Гете, що за въпроси задаваш - ами отвори си Гугъла :))) :))))
10.03.2015 21:58
- Вероятно ще ме пратиш да чета академика В. Янин - за Новгород и варягите-ободрити с княза им Рюрик :)))!

- Най-напред ... след като си толкова "напред в материала" - да ми припомниш, кога е основан Велики Новгород - кога Кйив? ... За Москва няма да те тормозя ... защото там нещата са :(((( !
- По причина, казаното от председателя на Императорского Общества истории и древностей российских при Московском университете, он и тайный советник:
"… ВеликоРOССкое племя… было делом НОВЫХ разнообразных влияний… притом в краю, КОТОРЫЙ ЛЕЖАЛ ВНЕ старой коренной Руси и в ХII в. БЫЛ более ИНОРОДЧЕСКИМ, чем русским краем… ФИНСКИЕ племена ВОДВОРЯЛИСЬ среди лесов и болот ЦЕНТРАЛЬНОЙ и СЕВЕРНОЙ России ЕЩЕ В ТО ВРЕМЯ, КОГДА ЗДЕСЬ НЕ ЗАМЕТНО НИКАКИХ следов присутствия СЛАВЯН.
… В области Оки и верхней Волги в XI- XII вв. ЖИЛИ три ФИНСКИЕ ПЛЕМЕНИ: мурома, меря и весь. Начальная КИЕВСКАЯ ЛЕТОПИСЬ довольно точно ОБОЗНАЧАЕТ МЕСТА ЖИТЕЛЬСТВА ЭТИХ ПЛЕМЕН: она знает мурому на нижней Оке, мерю по озерам Переяславскому и Ростовскому, весь в области Белоозера. Ныне в центральной Великороссии нет уже живых остатков этих племен; но они оставили по себе память в ее географической номенклатуре. НА обширном ПРОСТРАНСТВЕ ОТ Оки до Белого моря мы встречаем тысячи НЕРУССКИХ названий городов, сел, рек и урочищ.
- Прислушиваясь к этим названиям, легко заметить, что НЕКОГДА НА ВСЕМ ЭТОМ пространстве ЗВУЧАЛ ОДИН ЯЗЫК, которому принадлежали эти названия, и что он родня тем наречиям, на которых говорят туземное население нынешней Финляндии и ФИНСКИЕ ИНОРОДЦЫ среднего Поволжья, мордва, черемисы".
Това във връзка с человеко-любивият ти коментар:
"Виж по отношение на половин Украйна и населението й - сбиртак от поляци, литовци, руснаци, и др. толкова пъти са минавали от империя в империя, че въобще не знаят кои са - те това са украинците ..."


- Говорим за ВЕЛИКА РУС - Имаща претенции, за наследница на Киев, в последно време и на Волният град Новгород?
- Този град, за който както ни казва академика В. Янин:
"Александр Невский, заключив союз с Ордой, подчинил Новгород ордынскому влиянию. Он распространил татарскую власть на Новгород, который никогда не был завоёван татарами. Причём ВЫКАЛЫВАЛ ГЛАЗА несогласным новгородцам, и много за ним грехов всяких."

- Правилно, след като не искаш да си старо-славянин и част от велико-руският "народ" ... това е грях :((( !
- Ако продължаваш да настояваш за Велики Новгород - мога да те сюрпризирам с още по ... от вида - Как волните Новгородци приели да станат велико-руси - с пълни подробности, за жестокостите които са вършени спрямо тях от братята им московски "славяни" в съюз с бусурманите татаро-монголи !

П.П.
А досежно това, за което ме питаш на лични съобщения - съжалявам но няма да ти отговоря! Просто съзнанието ти, още не е подготвено да приеме истината!

Пак припомням?
- Народ, който не си знае историята - учи чужда такава!

- Всичко казано е без гняв и лоши чувства.
Ако не държах на Вас сънародниците ми, нямаше да си губя времето да пиша настоящите неща!
цитирай
31. merlin68 - От зад на пред : "Ако не държах ...
10.03.2015 23:56
От зад на пред : "Ако не държах на Вас сънародниците ми, нямаше да си губя времето да пиша настоящите неща!"
Ако считаш пристрастеността си към тъпи и безсмислени спорове за някакъв вид уважение към нас сънародниците ти, значи грешиш.
Какво отношение към и без това безсмисления спор има това кога е основан Киев и кога Новгород? - никакво, защото говорим за Русь, не за това кога е основан Киев. Фактите в този пак повтарям безсмислен спор са следните - Русь се създава на север, Рюрик е княз в Новгород, в края на 9 век, столицата се премества в Киев. Украйна е ОБЛАСТ влизала в полската държава, в Литовското княжество, в Руската империя. Статут на автономна република получава след революцията в Русия (комунистите създават украинската нация, за македонската е малко по-спорно) - Украйна не е нищо друго освен руската Македония. Това, че днес някои украинци, плюс такива като теб, се опитват да изкарат, че не Русия, а областта Украйна е собственик на Руската история, си е проблем на не много здрави мозъци (според мое скромно мнение). Пак си ми подкарал цитати от тук, от там за междуособици, за фински топоними и прочие ГЛУПОСТИ! Защо не изкараш междуособиците от българската история, разделянето на България на царства, и всички междуособици. Ами направи извода, че Видинско няма нищо общо с Търновско, почни спор чия е българската история на Видинското, на Търновското или може би на Влашкото царство - знаеш ли Гет, почваш да дразниш. С тигъра обсъждай, кой колко финска, монголска или марсианска кръв имал. На какъв език говорят тези "фини"? - на руски, значи са какви?- монголци! Идва ми Гете в повече тъпата упоритост да ми снасяш едни и същи запъртъци и да се опитваш да ми ги люпиш като доказателства. Всъщност даже не разбирам какво искаш да ми докажеш:)
Що се отнася до моето съзнание, надявам се никога да не дорасне до твоето ниво.
И престани да цитираш мъдри мисли с които нямаш нищо общо, че става смешно.
цитирай
32. lado - Нещооо не е така...
11.03.2015 18:53
Нерде Херодот, нерде прабългари...
С Павката се разделих , между другото, щото е русофил. Такъв съм си.
Да е агент - изключено, разбира се. Родолюбец си е.
Мой случай отпреди 15 години. Бех си антиквар у София, и се наложи да купя ордените на един от КГБ. Българин. Съветски, полски, български, плакети, награди...Евтино ми ги даде, обаче беше тъп като калъп от дъб, прасе - и погледът му, и осанката. А, с грамотите - а там името му, сичко...Е, притесних се от грамотите и ги унищожих, щото не сички у КГБ-то са тъпанари. Само дето така падна цената на ордените...Та ке сички агенти са умни и интелигентни като Зорге и Вячеслав Тихонов.
цитирай
33. lado - Да те светна за Именника
11.03.2015 19:08
Ми оригинал нема. Има три преписа, и те се различават. Ама оригинала никой не гое виждал, и никой от преписвачите не отваря и дума за него - оригинала. И не са отделни документи, е некви странички у други книги - вмъкнати.... без връзка със съдържанието на тези книги. И къде са намерени ? А, у РусиЯ? и откога са от 16 век, Погодинов, Новгородски и къф беше още там. А за Русия мога да ти дам толкова разкрития за техните подделки, че нема да ги четеш, сигурен съм. Ако пе те интересива - напиши си в търсачката - Повест временних лет - подделка, и глей кво става. Ше стигнеш и до германката Екатерина Велика, която вика Шльоцер и други мошеници да изфабрикуват историята , и до Татищев, който борави с оригиналите, ама трудовете му са унищожени, и прочие , и прочие..и как Ал. Невски е бил на 11 години, ама победил на Чудското езеро, и къде е била Рус, и кое - Московитското княжество...Айде, че ми писна
цитирай
34. merlin68 - Ами Ладо, то и от Херодот няма ори...
11.03.2015 19:33
Ами Ладо, то и от Херодот няма оригинали, само преписи. Само в САЩ има оригинали, щото за 250 години мастилото още не им се е скапало. И разбира се в Украйна също е пълно с оригинали от 1921г. всъщност те повечето не са и в Украйна а в Москва, архива на СССР.
цитирай
35. leonleonovpom2 - Извинявай, ладо!
11.03.2015 20:40
Бях зает, не можах веднага да ти обърна внимание!
Мерлин е прав Оригинал отпреди повече от хиляда години е абсурдно да се открие Животът на хартията е около 500 години, ако се съхранява в оптимални условия-температура и влажност А нашият климат е влажен, за разлика от този на Египет и над 500 години е изключено да се съхрани оригинал Само препис
Даже творенията на Тацит са от преписи на преписи Химлер през войната прави мащабно търсене на препис на книгата му за Германия ,за които се твърди ,че е правен от оригинал-единствен
цитирай
36. leonleonovpom2 - Ето, ти го познаваш лично Павката И ...
11.03.2015 20:53
Ето, ти го познаваш лично Павката И твърдиш, че е родолюбец Е, може ли такъв човек да е едновременно и чужд агент ?
Много лоша черта имаме, ако някой ни усъмни в намерение да успее, да направи нещо, омаскаряваме го! А нормалното е, да му се подаде ръка Утре той ще направи същото и нещата общо взето ще вървят напред, защото ще бъде масово явление
В успелите страни е така, насърчават те, не те мачкат Нютон или Айнщайн са богоизбрани, не се раждат всяка минута или година Но хора с потенциал могат да правят нещо и да се движат напред При нас взема връх омаскаряването
Днес и аз, без имена написах една пародия Но това е предупреждение към тези, за които е адресирана, да спрат с това поведение към другите, особено един от тях
Не може да има комуникация с някой, който по презумция се смята за величие, а другите са нищожества Никой човек с интелигентност над средната не се държи така
Приятна вечер!
цитирай
37. get - - Ако си по род и дух българин - То неминуемо, един ден ще започнеш да мислиш като такъв!
11.03.2015 21:52
- Приеми, познанството от блог бг., като знак на Съдбата ... което на английски се нарича: "Destiny", явяващо се калка на БЪЛГАРСКОТО ДА-СТАНЕ! Както е с Рrovident то пък калка на българското Провидение-Предвидено да стане!
- Симеонов, специално го пиша това, както за Мерлин ТАКА и НАЙ-ВЕЧЕ за теб, ... поради интереса ти към успоредиците между латински и бълг. думи? СТРАННО БЛИЗЪК ЗАПОЧНА ДА СТАВА латинският, с БЪЛГАРСКИЯТ - Но инак сме тюрки + славяни по презумпция:))

merlin68 написа:

- Ами Ладо ...
И разбира се в Украйна също е пълно с оригинали от 1921г. всъщност те повечето не са и в Украйна а в Москва, архива на СССР.


- В Особият архив се крият Документи на БЪЛГАРИЯ, ОТКРАДНАТИ от Съветските ОКУПАНТИ през 1946 год.!

- В този "архив" СЕ НАМИРАТ ОРИГИНАЛИТЕ на документи от преговорите между зам, външният министър (комисар) на СССР Арк. Соболев и българското правителство!
- При срещата провела се през ноември 1940 год. Съветският представител НАСТОЯВА България да се присъедини към Тристранният пакт.
- При официалната визита на Молотов в Берлин в абсолютно същото време, се поставя същият въпрос, плюс ...?
ОКУПАЦИЯ(дружеска:)) НА БЪЛГАРИЯ от СССР, за което четем в протокола:
"Если в ближайшие месяцы будет обеспечена безопасность СССР в Проливах путем ЗАКЛЮЧЕНИЯ ПАКТА ВЗАИМОПОМОЩИ между СССР и Болгарией и организации военной и военно-морской базы СССР в районе Босфора и ... на началах ... аренды ... "

- Каква стана тя - Та нали нашите историци, ни внушаваха за последователната и безкомпромисна борба на СССР срещу фашизма ... А в същото време СССР кара "монархо-фашистсткото" правителство во главе с царя на България да сключи съюз с Хитлер - Като отделно иска да ни прилапа, чрез "дружествен" пакт за взаимопомощ, като отделно ни обяснява че и сама щяла да влезе във фашистката "Ос"(съюз)?

- В учебниците ни обвиняват, че сме фашисти и ... :((( - И това ако не е типигьозлък ИМПЕРСКИ(както казва народа ни)!

- Мерлине, трябва ти още време - Май ?
цитирай
38. merlin68 - Гете, не мога да разбера упорството ...
11.03.2015 23:23
Гете, не мога да разбера упорството с което скачаш от тема в тема, без да схващаш. Не мога да разбера как не разбираш това което четеш. Историята Гете, не е само събиране на информация, за нея, както и за политиката, освен сбора на информация е важна и правилната й интерпретация (впрочем това и за следователите важи). За пореден път съм изумен (чак не ми се вярва), че до толкова не можеш да направиш анализ, ПРАВИЛЕН, на информацията.
Този път няма да ти го смилам, само ще ти дам подсказки, ако и след това не успееш, пиша ти двойка и обяснявам:)
-Помниш ли какво ни учеха по история в училище, че Борис се опитва да запази неутралитета на България, като отхвърля предложенията на Германия, Англия и СССР?
-През 1940г. България е все още неутрална, както и Югославия
-През 1940г. СССР и Германия вече са съюзници по силата на пакта Рибентроп - Молотов
Като имаш предвид тези факти, можеш ли да анализираш информацията която сам представяш?
Ако не можеш, ще ти помогна, ама първо, моля помисли, че вече много ме разочароваш с мисленето.
цитирай
39. leonleonovpom2 - Вулгарос, не е ли по-добре да си Содомитос!
13.03.2015 16:17
Не, ти си страхливец и за такъв не ставаш Лепваш минуса и бягаш!
цитирай
40. get - @ 38. merlin68 - Гете, не мога да разбера упорството ... :(((
13.03.2015 18:28
- Мерлине, трябва ти още време - Май ?
- Каква е тази чалга историческа интерпретация на фактологията?

I-во Германия и Съветска Русия стават съюзници с подписването на Пакта за дружба и взаимопомощ ЗАБЕЛЕЖИ от 23 август 1939 год.!
II-ро България е във формален неутралитет до 1-ви март 1941 год. когато подписва Тристранният пакт!

III-то ДОКЪДЕ Е ПЕРВЕРЗНА ЛОГИКАТА - Ти?
1. Не български министър е отишъл в СССР, да настоява тя ... ?
А. Да влезе в "Тристранният пакт"
Б. Не ние, предлагаме да вземем под БЪЛГАРСКА аренда за военноморски бази(примерно) Севастопол и Одеса ? Като в добавка да влизаме в съглашение с Хитлер, да ни даде и проливите Босфор и Дарданели?
В. Не ние изпращаме военно-диверсионни групи на територията на Русия, а това го правят СССР - Чочоолу, Цв. Радойнов, "капитан Рак" - Тези имена говорят ли ти нещо - всички са на КАДРОВИ ВОЕННИ ОТ ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ!
Г. Не България подготвя, свои агенти, а СССР, да извършват минна подривна дейност на територията на България - За такива действия е съден поета Вапцаров!
Д. Не ние сме изключили търговски договор с Хитлер - като ако не бе той, на Германската военна машина, запасите от гориво и др. стратегически м-ли са щели да стигнат ЗА Първите ОСЕМ МЕСЕЦА война!
Е. Не ние АНЕКСИРАХМЕ територии или цели държави, предвид Прибалтийските, Бесарабия, Буковина, зап. Украйна ... плюс да водим война с някой от съседите си, както е с Финландия?

- Друго? Не ме вкарвай в схеми на разсъждения от вида: "ако не си с нас, си против нас" любима мисъл на Улянов-Ленин!
- Моето момче, истинският РОДОЛЮБЕЦ поставя на първо място... не НЯКАКВИ АБСТРАКТНИ ИДЕОЛОГЕМИ - А преди всичко СИГУРНОСТТА НА СТРАНАТА СИ и ПРОСПЕРИТЕТА НА НАРОДА ОТ КОЙТО ТОЙ СЕ ЯВЯВА ЧАСТ ...за последното, относно теб - не виждам да се отнася ?!

- Престани да внушаваш глупости от вида:
1. Сталин опростил задълженията на България към Руската империя( и др. подобни!) - едни такива упражнения не подхождат за патриоти - а за предубедени исторически идиоти !
цитирай
41. merlin68 - Гете, понеже гледам, че вече втори ...
13.03.2015 20:09
Гете, понеже гледам, че вече втори ден не правиш анализ на информацията която даваш като доказателство на това, че: "СССР кара "монархо-фашистсткото" правителство во главе с царя на България да сключи съюз с Хитлер - Като отделно иска да ни прилапа, чрез "дружествен" пакт за взаимопомощ, като отделно ни обяснява че и сама щяла да влезе във фашистката "Ос"(съюз)?"

Първо, както вече казах към ноември 1940г. СССР вече е в съюз с Германия, така че няма защо съветския представител да обяснява, че и СССР щял да влезе в пакта.
Второ, в края на 1940г. вече е съвсем ясно,че ще има голяма война в Европа и в частност между СССР и Германия. Все по-настойчиви са опитите на великите сили, да вкарат и България на нечия страна. Ти даваш информация за предложението на СССР, но такива предложения има и от Англия, англичаните искат България да се върне в Балканския съюз с Югославия и Гърция и да застанат на страната на Англия, тоест срещу Германия. Германия от своя страна иска да се включим в пакта и на територията ни да влязат германски войски. Това същото го иска и СССР, но с руски войски.
Трето, Борис ясно осъзнава, че неутралитета става невъзможен и трябва да избира. И Борис избира Германия и германската окупация.
Сега Гет, може и да те изненадам, но считам от позицията на днешното време, че избора му е бил правилен.
Ако беше избрал английското предложение - да воюваме с Германия, като съюзници на сърби и гърци, война в която Англия не помага пряко. В този случай германците просто щяха да ни прегазят, а жертвите ни щяха да са съизмерими с тези в Югославия - 1.6млн.
Ако Борис, бе пуснал в България съветски войски, те не биха удържали немската армия, но разрушенията и жертвите щяха да са още по-големи от първия вариант.
Борис избира най-малкото зло и пуска немците като съюзници (въпреки, че на практика това е окупация).
Та това е, не виждам какво те смущава - тези дипломатически ходове са опит на СССР да си осигури стратегическо предимство пред Германия.
цитирай
42. merlin68 - Гете, коментирах преди да излезе ...
13.03.2015 21:28
Гете, коментирах преди да излезе коментара ти, но всъщност ти не казваш нищо в него, освен обичайните за теб извадени от контекста на цялостната картина фрагментчета. Так, че двойката я имаш, обяснението също.

Ти очевидно по навик не четеш, или не разбираш какво четеш - я прочети пак по точките ти І и ІІ аз какво съм писал!
По точката ти ІІІ - логиката ми не е перверзна, но твоята липса на усет към историята е потресаваща!
Да, не наш министър ходи в СССР, в Германия, или в Англия да иска да ни осигурят бази, да вкарваме войски и т.н. Защо не ходи български министър, а идват английски, съветски и немски такива? - Много просто е Гет защо - просто за осмокласниците де, за теб явно материята е сложна много!!! Затова, това е наистина ПОСЛЕДНОТО време което си губя за спорове с глупостта ти. Та, ако ние не бяхме малка България, а имахме мощта на СССР, Германия или Англия - те тогава нашите министри щяха да ходят в тези малки държавичики и да изискват от тях подкрепа за нашите интереси!
Ако си чак толкова глупав, та да не разбираш, че и ние сме правили ченгеджийски подривни номера (част от инструментариума на всяка държава) и в подобна практика да обвиняваш само Русия - то не мога да помогна, ум не раздавам. Разбира се държави като Германия и СССР са имали много по-големи възможности във всичко, включая и ченгеджийските номера. Ама що ти го обяснявам това, та ти нали си ченге, що се правиш на убит лисик?
Война е било, всеки е гледал максимално да защити интереса на страната си, Борис също.
цитирай
43. leonleonovpom2 - И аз ще взема мнение относно Борис Трети!
14.03.2015 00:06
Смятам, че от две злини, той избира по-малката Може по рождение да не е българин, но действа като истински българин
650 хилядна армия , немска чака отвъд Дунав Царят да подпише договор. Хитлер е казал, че с договор или без договор, влизането в България ще стане. България има силна армия, но реално , особено в него момент не може да се противопостави на немската военна машина. Царят взема единственото правилно решени, подписва договора, но с условия- на територията на България да не се водят военни действия И това е спазено100%, дори и след смъртта на царя
Блестящ дипломат е царя, реално влизайки в пакта, България не участва във военни действия
Относно горивото Гет, германците имат нефта на Румъния и произвеждат синтетични горива Слабото им място са бензиновите двигатели, които основно използват Защото в лютата руска зима бензинът им замръзва, докато дизеловите руски танкове нямат проблеми със студа
цитирай
44. get - Пакта за дружба и взаимопомощ ЗА...
14.03.2015 01:17
Пакта за дружба и взаимопомощ ЗАБЕЛЕЖИ м/у Третият германски райх и СССР, е сключен на 23 август 1939 год.! – А … ? … Tripartite Pact англ.– Dreimаchtepakt нем.- Patto Tripartito итал.– Тройственный пакт рус. –Тристранен пакт (съюз) бълг., е сключен близо ЕДНА ГОДИНА ПО-КЪСНО, на 27 септември 1940 год.!

Вероятно поради вътрешно-съдържателна им близост, това ги прави за теб ЕДНО … Факт е! Действително по съдържание са едно, но като форма и като, международно-правно пораждащи документи, са различни!
- Защото ? Основните клаузи са категорично ясни и в двата текста при Договора от 1939 год. и Пакта от 1940 год. ГОВОРЯТ за едно - АГРЕСИЯ и ПОДЯЛБА!
Както при Тройнственият пакт(съюз) – към който ни принуждава Соболев да се присъединим?
Член 1. Япония признава и уважава ръководството на Германия и Италия в с ъ з д а в а н е т о на НОВ РЕД в Европа.

Член 5. Германия, Италия и Япония заявяват, че даденото споразумение в никакъв случай не засяга политическия статут на съществуващото в сегашния момент споразумение между трите държави и Съветския съюз.

На България, не се дава никакъв шанс, да се отклони от включване в Тройният пакт.
Поради това на 1 март 1941 г. в двореца Белведере, Виена, министър-председателят Богдан Филов, подписва договора за присъединяване на България към Тристранният пакт „Оста”.

Нещо съвсем различно от Тройният пакт се съдържа във … ?
Визитата от 25 ноември 1940 г. на Аркадий Соболев, специалният упълномощен и зам. комисар на Външните работи на СССР? Която се предхожда от срещата на високо равнище, м/у Молотов и райхс-канцлера А. Хитлер от 12 ноември 1940 г.? При същата, част от темите за разговор били: България да сключи договор за Взаимопомощ със СССР(като в това се включват и чисто военни аспекти, част от тях посочени в предподходният ми пост ?)!

До войната между СССР и Германия, на 22 юни 1941 г. двете страни са СЪЮЗНИЦИ! А с това и СЪУЧАСТНИЦИ, които ПОДЕЛЯТ ПОМЕЖДУ СИ територии на Европа, собственост на суверенни държави – С първата в поредицата Полша, от м. септември 1939 год.! … Така че, не знам доколко Италия или Япония са си поделяли територии … но виж за СССР и Германия, мога конкретно да изредя. А тъй като това е ставало принудително, тоест чрез окупация, то и ДВЕТЕ СТРАНИ се явяват АГРЕСОРИ ПО СМИСЪЛА НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО!
- Защо англосаксонските проститутки … заеха тяхната си позиция … е една друга и много голяма тема! Свързана с „гладомора” най-вече в Украйна с около СЕДЕМте МИЛИОНА жертви на п л а н и р а н глад … ! И вторият по-важен въпрос:
Кой финансира и по този начин въоръжи болшевика, тоест интернационален социалист Сталин и близнака му националния социалист Хитлер – подпалвачите на Втората световна война!?

- Но-о! Но с присъщото до момента поведение … и този път не коментираш СЪЩЕСТВЕНИТЕ ПРОБЛЕМИ … а отклоняваш темата към второстепенни неща и … пустословиш! С което избягваш … резонният въпрос – Който всеки един и с т и н с к и патриот следва да постави и си отговори!
- С какво право СССР, който през цялата война поддържаше дипломатически отношения с България … ги разтрогна и ни обяви ЕДНОСТРАННО ВОЙНА?!
- С какво право окупира нас България, една с у в е р е н н а страна?
- С какво право В МОМЕНТА СЕ ДЪРЖИ АРОГАНТНО ОТПРАВЯЙКИ НАГЛИ ОБВИНЕНИЯ, че българите са неблагодарници плюс обидните ЕПИТЕТИ фашисти и помагачи на Хитлер … като се злорадства – че сме заслужили следвоенната си съдба!(да давам ли цитати от публикации в руските СМИ?)
- От тук въпроса ми … към някои от „патриотите” с поведение на библейски фарисеи – С какви очи четете историята, изкривявайки Правдата и изкарвайки едва ли не България, виновница да се започне Втората световна война, та поради това СПРАВЕДЛИВО окупирана, а после наказана по следвоенният мир?

В заключение ! В момента Света е на кръстопът! Вече имаме прецеденти с прекрояване на „завинаги установените” граници и то в Европа – А ни уверяваха че са се споразумели в Париж (след войната) че статуквото е непоклатимо!
- Следва да си поставим въпроса: ”Какво да се прави”, само моля ви, не ми го разигравайте този поблем във варианти от вида на „Что делать” или „Накануне” :))

П.П.
Гледам междувременно коментарите след първият що годе смислен пост – Човече, явно страдаш не толкова от интелектуален, колкото от морален инфантилизъм … гледайки на света и междудържавните отношения като на един зверилник ?
- Прав е поета написал алегорично в „Септември” словата – Нощта ражда из мъртва утроба, дивата злоба на … роба!
цитирай
45. leonleonovpom2 - Гет, не приемай едно към едно всичко
14.03.2015 08:50
Това са дипломатически игри между Германия и СССР За договора става дума И едната и другата страна търсят отлагане във времето на войната между тях, която е неизбежна
Германците не желаят да водят война на два фронта, защото има уверение, че обявят ли война на Полша, Англия и Франция този път няма да са безучастни От друга страна СССР превъоръжава армията си, тя е обезглавена, ръководството и е ликвидирано
Та договорът е изгоден за двете страни- за момента
Русия влиза в Полша едва когато Германците са я разбили и даже са навлезли в определените за СССР територии Затова те се изтеглят обратно, спазват договорката
Факт е, че тази игра е ясна на Англия и Франция Те на СССР не обявяват война Защото им е ясно, че това е временно, утре СССР и Германия няма да са съюзници Така и става Страхотна грешка, ако се бяха подвели и обявили война и на СССР Но явно са наясно
За СССР ходът е правилен Те изтеглят границите на запад, печелят време, колкото и да е недостатъчно, оказва се решително за спечелването на войната Без този ход, сигурно са щели да бъдат сразени преди зимата на 1941 -ва
Германците също имат основания за момента да са доволни

Какво да се прави, политиката е помия, това да смяташ, че някой политик прави нещо хубаво от обич към тебе е равносилно да смяташ, че крадец ти пребърква джобовете, за да ти олекнат от съдържанието, да не ти тежат и да не се късат!
Приятен ден!
цитирай
46. get - @ 45. leonleonovpom2 - Гет, не приемай едно към едно всичко ... Не пропускай факта, че Гет е работил в МВР ... ?
14.03.2015 12:04
... по силата на което не получава единствено и само информация от Историческите учебници писани от поръчковите ПОЛИТ-КОРЕКТНИ ИСТОРИЦИ - това Първо!

- Второ - зад активизиралите се(към момента) дипломатически совалки на висши представители (на американската администрация) се крие нещо подобно - Както е било в отношенията между Германия - Румъния, начало на 1940 год.? Състоящо се:
Румъния едностранно да ограничи държавният си суверенитет, чрез предоставяне експлоатиране месторождения плюс рафинериите в Плуещ на Германия срещу нейната роля, като гарант против агресивната политика на СССР ?
- Накратко, ние в момента сме поставени в същото положение спрямо Америка ... "теглейки МНОГО МИЛИАРДЕН заем" гаранция, с който ще "изкупуваме" старото американско въоръжение останало от инвазията срещу Ирак и Афганистан, СРЕЩУ о б е щ а н и я :((( за диверсификация на енергийната ни зависимост от Россия. - С което ... ?Нашата к о л о н и а л н а администрация ... начело с народният "герой" Б.Б. типично в робският и присъщ за "лека жена", модел на поведение ... склониха!
- Да ви е честито поредното "освобождение" , за което и внуците НИ ще са поставени в наведено-задължено положение ... Пак припомням? - Какво ни казва В. Юго:
" Задължеността – е началото на робството, дори по-голямо зло и от робство, защото кредитора е по-неумолим и от робовладелец: владеещ не само над тялото, но и над достойнство ни, с което при случай, може да ни нанася най-противни оскърбления." !

- Приключвайки с "прелюдията", се връщам към ... ?
За л и п с а т а на суровинен ресурс ГОРИВА? – Което би ПОПРЕЧИЛО на Германия да води ВОЙНАТА й на ЗАПАД и … Присъединяване(АНЕКСИЯ) на Бесарабия от СССР!?
След като на 17 септември 1939 год. Съветските войски съгласно клаузите, СЕКРЕТНИ(!) по Договора Молотов-Рибентроп, влизат в Польши и “присоединяват” към СССР, Западна Украйна плюс Западна Белорусия, това уплашва държавното ръководство на Румъния, принуждавайки го ... В началото на 1940 год. Румънското правителство е п р и н у д е н о(!) да предаде на Германия ПРАВОТО НА ПОЛЗВАНЕ НА Н Е Ф Т А(!) от месторожденията в Плуещ (единствените разработени месторождения(рафинерии !) в Европа към това време !) като форма на обмен срещу политическа и военна защита. За това, немците реципрично започват да им доставят трофейното полско въоръжение!
• 8 февраля 1940 года румынские власти обратились к Германии относительно возможности агрессии со стороны СССР, на что Риббентроп заявил, что немцев не интересует положение Румынии и что он исключает любую советскую агрессию :)))
• 29 март на сесия СЕ ПУБЛИКУВА ИЗЯВЛЕНИЯТА на Върховния съвет, където Молотов прави гръмко изявление: «Ние н я м а м е (сключен) пакт за н е н а п а д е н и е с Румъния. Това се обяснява с наличието на нерешеният спорен въпрос относно Бесарабия, завладяването на която от Румъния Съветският съюз, никога не е признавал» .
• 30 марта премьер-министр Румынии высказал озабоченность относительно речи Молотова и обратился в Германию с просьбой повлиять на мнение СССР относительно Бессарабии, на что получил ответ, что безопасность Румынии напрямую зависит от выполнения её экономических обязанностей перед Германией.
• 6 апреля замнарком внутренних дел комкор Масленников написал письмо в НКИД СССР с просьбой повлиять на Румынию дипломатическим путём, так как с начала 1940 года по апрель того же года с румынской стороны было произведено 25 обстрелов советских пограничников, гражданских лиц, сёл и территорий (Това вярвате ли го ?)!
• 9 апреля НКИД СССР послал румынским властям сообщение о том, что было произведено 15 обстрелов со стороны Румынии и румынскими войсками началось минирование мостов через Днестр.
• 19 апреля Коронный совет Румынии заявил о том, что не пойдёт на уступки СССР, и что он предпочитает военный конфликт добровольной передаче Бессарабии СССР. През май, король Румынии Кароль II объявил частичную мобилизацию войск и отправил в Берлин просьбу о содействии в сооружении «Восточного вала».
• 11 мая оперативный штаб Киевского Особого военного округа отдал приказ провести набор мобилизационных комплектов карт румынской пограничной зоны.
• 1 июня на германо-румынской встрече в Берлине Германия заявляет о НЕЙТРАЛИТЕТЕ В СЛУЧАЕ НАПАДЕНИЯ СССР на Румынию. В тот же день румынская сторона выдвинула предложение СССР увеличить товарооборот, но оно было отклонено советской стороной. Также был улажен конфликт с советским самолётом, который залетел в румынское воздушное пространство на 62 километра. Между тем улучшаются румыно-германские отношения. В Румынию по принципу «нефть за оружие» немцы продолжают поставлять трофейное польское оружие. Происходит милитаризация Румынии.
• 9 июня се приемат директиви на Народния комисариат на СССР за подготовка операцията по завръщането на Бессарабия, като се създава Управление на Южния фронт. Длъжността на командващ изпълнява, армейски генерал Георгий Жуков.
• 10 июня войска 5-й армии, 12-й армии и 9-й армии под видом учебного похода начали выдвижение на румынскую границу.
• 11 июня войска 12 и 5 армии начинают выдвигаться на румынскую границу.
• 13 июня в Кремле прошло совещание высшего военно-политического руководства. Обсуждалось нападение СССР на Румынию. В итоге был принят указ о создании Дунайской флотилии — оперативного объединения Черноморского флота близ дельты Дуная.
• 15 июня Черноморский флот СССР был приведён в боевую готовность.
• 17 июня был разработан план военной операции по захвату Бессарабии. Согласно ему войска 12А из района близ Черновцов следуют вдоль Прута и вместе с войсками 9А, следующими из Тирасполя южнее Кишинёва на Хуши, наносят охватывающий удар противнику и окружают его в районе Бельц и Ясс. Также предусматривались авиаудары по войскам и аэродромам противника, после чего следует десант 201-й, 204-й и 214-й авиадесантных бригад в городе Тыргу-Фрумос. Десантирование должно было производиться со 120 самолётов ТБ-3. Прикрывать все авиаудары и десант должны были 300 истребителей. Черноморский флот обязан был вести бой с румынским флотом.
• 19 июня в Проскурове состоялись специальные занятия с командующим составом.
• 20 июня германскому послу в Бухаресте было передано заявление с намёком на экономическую помощь в защите от грядущего военного конфликта с СССР: «идентичность интересов, которая связывала оба государства в прошлом, определяет также сегодня и определит ещё сильнее завтра их взаимоотношения и требует быстрой организации этого сотрудничества, которое предполагает сильную в политическом и экономическом отношении Румынию, ибо только такая Румыния явится гарантией того, что она сможет выполнять свою миссию стража на Днестре и в устье Дуная».
• 22 июня войска 5, 9 и 12 армии начали проработку деталей операции.
• 23 июня Молотов заявил германскому послу Шуленбургу о намерении СССР в ближайшем будущем присоединить к себе не только Бессарабию, но и Буковину, ввиду проживания там украинцев. Также Молотов заявил, что советская сторона ожидает поддержки со стороны Германии в этом вопросе и обязуется охранять её экономические интересы в Румынии. Шуленбург ответил, что это решение является для Германии полной неожиданностью, и попросил не предпринимать никаких решительных шагов до прояснения позиции немецкой стороны. Молотов заявил, что СССР будет ждать реакции Германии до 25 июня.
• 25 июня на Южный фронт была передана директива о политработе в период боевых действий.
• В същият ден Шуленбург передал Молотову заявление Риббентропа, в котором говорилось что «Германское правительство в полной мере признает права Советского Союза на Бессарабию и своевременность постановки этого вопроса перед Румынией…». Риббентроп также заявил: Германия остаётся верной московским соглашениям, будучи, однако, «крайне заинтересованной» ... о неожиданности претензий СССР на Буковину и выражалось беспокойство за судьбу проживавших на этих территориях этнических немцев.
• 26 июня Молотов вручил румынскому послу в Москве Георге Давидеску заявление советского правительства, в котором говорилось: "«През 1918 година Румъния, въсползвайки се от военната слабост на РоССии, насилственно откъсна от Съветският съюз(Рассия) част от неговата територия — Бессарабию — и с това наруши вековното единства на Бессарабии, населена най-вече с У К Р А И Н Ц А М И, с Украинской Советской Республикой. Советский Союз никога не се е помирил с факта на насилственото откъсване на Бесарабия … (спирам с цитата на сАветските бредни !:((
• РАЗВРЪЗКАТА? – Вечерта на 28 юни Бессарабский обком на Румынской компартии създал в Бесарабия временен Революционен комитет :)) който се обърнал към населението с еволюционни възвания за ОСВОБОДИТЕЛНАТА МИСИЯ НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ същевременно призоваващ да се запази спокойствието и гражданският «мир»... започнало повсеместно създаване на «работнически» революционни комитети, военни дружини под форма на въоръжени отруди на «народна» милиция. Те започват да завземат под контрола си местните органи на гражданска власт и обекти с важно стратегически и социално значение. На сутринта, стоманените колони на Работническо-селската Красная армия освободителка, са вече на територията на Бесарабия!
- Дано съм бил достатъчно обоснован при предаване на фактологията а от там и убедителен, при извода си – Ако не бе СССР – Германия нямаше как да мачка цяла Европа ... от началото на м.Септември 1939 год.
цитирай
47. merlin68 - Иване, много добре си обяснил за ...
14.03.2015 18:29
Иване, много добре си обяснил за какво става дума, но се боя, че ще останеш неразбран:) Аз - моралният инфантил, който гледа на света и международните отношения като на зверилник:)))) Великия моралист явно гледа на ВСВ, като на събитие родено от дружествената атмосфера на целодневна детска градина - Щурче.
Не знам за теб Симеонов, но аз вече се отказах да чета архивите на ВСВ, та представи си само, има поне още 100 милиона страници които Гет може да ни копира:) Това последното дето го копна е за доказателство, че СССР, помогнал на Хитлер да мачка цяла Европа. Аз обаче честно казано не видях с какво:)))
Западна Европа. Апр. - май 1940 - германските войски окупират Дания и Норвегия; 14 май - капитулира Нидерландия; 28 май - капитулира Белгия; нацистката армия настъпва на юг до границите на Швейцария и Атлантическото крайбрежие на Франция; 14 юни - германските войски влизат в Париж
И така Хитлер за няколко месеца смачка Западна Европа, без каквото и да е съдействие, освен разбира се съдействието на Англия.
цитирай
48. leonleonovpom2 - Интересен е изводът на Хитлер на ...
14.03.2015 20:01
Интересен е изводът на Хитлер на края на дните му, Гет
Той не е водил война срещу Англия, СССР, а срещу евреите? Че не е победен от тях, а от парите на евреите Просто негови думи са
Има една друга интересна закономерност при нас, може да е случайна, но все пак да се държи под око
Самуил има за жена еврейка, може би и комит Никола също ,като се имат предвид имената на синовете му При Самуил идва краят на Първата държава , с погрома при Ключ!
Иван Александър също има жена еврейка Реално при него почва погромът на Втората Българска държава
Не съм антисемит, но сега в управлението ни има и се изредиха много евреи!?. Един час трябва да пиша имената им
Все пак да се пазим от водач, с жена -еврейка
цитирай
49. leonleonovpom2 - Благодаря, Мерлин!
14.03.2015 20:09
Политиката е мръсотия, там има интереси, неизвестни и извън обсега на обикновени хора като нас Може по аналитичен път да се достигне до някакви изводи, но няма гаранция, че са верни
В политиката нещата не са такива ,както изглеждат Тя е за такива, които си играят с човешките съдби, хората за тях са по нищожни и от мравки и масово ги пращат в кланицата-войната
Все пак ги облъчват преди това-патриотизъм, любов към рода, така, че смело да си сложат главата на дръвника
СССР няма реално армия до 41-ва година, Финландия го показва нагледно, така, че ако наистина е имал някакви аспирации за световно лидерство, те са фантасмагории
цитирай
50. get - - Поздрав вам, гаспада адвакаты Великой и непобедимой ... познавшая славу ... ? :))))
14.03.2015 22:56
- Следва да бъдем правдиви във всичко, даже и по отношение на родината си. Всеки гражданин е длъжен да умре за родината си, но не й задължен, да лъже в името на Родината!
казва НИ, м о р а л и с т а французин Шарл Монтескьо

А сега малко факти за съветско-финландската война от 1939 – 1940 год.
- Същата започва на 06. Ноември 1939 год.
- Съотношение на силите непосредствено преди войната:
СССР – Финландия,
войници: 426 хил. : 265 хил.
оръдия и миномети: 2876 : 534
танкове: 2 289х: 26
самолети: 2 446 : 270
Въпреки това смазващо превъзходство в полза на Червената армия, войната приключва след пет месеца на 21 март 1940 год.
Основателно в резултат на тази му война, СССР е изключен от Обществото на народите, като с т р а н а а г р е с о р!

- На какъв „господ” се кланяте вие двамата е показателно следното? По време на войната са пленени учудващо голямо число войници червеногвардейци от фините, които се отнасят към тях коректно (съгласно неподписаната от СССР „Хагска конвенция”) което е впечатлило дотолкова „червените роби”, че една част от тях, пишат до финландското правителство благодарствено писмо.
- Какво да правят клетите, на които са им набивали в главите освен редовната полит пропаганда … и едни такива патриотични песни, като „Принимай нас, Суоми-красавица”, автори на музиката братя Покрасс, текст Анатолий д’Актиль. С която са ги убеждавали „Вие отивате да освободите братският финландски народ, пъшкащ под робството на капитала”:))

Но както ни казва Семиряга, Михаил Иванович
„Истинската трагедия очаквала съветските военнопленници след завръщането им в родината. Те били подложени не само на унижения и физически издевателства от страна на НКВД, но и на физическа разправа(разбирай унищожение – к.м.). Та нали на „родината” са ги считали за Изменница на родината?
За това в частност, свидетелства следният епизод.
През януари 1940 год. действащата на Ухтинското направление (в най-тясното място на Финландия) 44-та стрелкова дивизия била обкръжена и взета в плен от фините. На командира на дивизията и част от работниците в щаба му се удало да се измъкнат и завърнат при своите. Както разказват свидетелите на тези събития, същите били разстреляни пред строя на 500-те бойци на дивизията, които останали вън от обкръжението.
Не по-малко трагична била съдбата и на останалите военнопленници. След сключване на мирният договор, всички те били върнати в родината в товарни вагони със заковани прозорци под усилена охрана от части на НКВД. След това изпратени в лагерите, като „предатели нарушили клетвата”. От проверка и издирване в местата откъдето са били мобилизирани преди отиването им в Черваната армия СЕ УСТАНОВЯВА, че след попадането им в лагерите, по-нататъшната им съдба е „неизвестна”.
В спомените си, относно Финландската война Хрушчов пише:
„Аз не знам Колко, но видимо, значително повече войски там са паднали, отколкото това е било предвидено в плановете”.
Опита от историята и н о р м и т е на Международното право ни у ч а т че самият акт на обявяване на война … не отменя задължението на правителствата (на воюващите страни) да търсят пътища за мирно разрешение на спорните въпроси. Както това прави Финландското правителство на вторият ден от войната, като предлага нещата да се върнат към “STATUS QUO ANTE BELLUM”, тоест „предвоенното състояние на нещата” и да се продължат преговорите със СССР за урегулиране на спорните въпроси.
Това е направено вследствие предупреждението на Манерхайм, до правителството, който нарисувал една доста мрачна картина за подготовката на личният състав и материалното обезпечение на армията с боеприпаси.
В отговор съветското правителство с нищо не отреагирало на постъпките на добра воля, предприети от Хелзинки а все повече и повече нагнетява положението, вкарвайки нови и нови военни сили в ПОДПАЛЕНАТА ОТ НЕГО ВОЙНА!
- Щом вие оправдавате едно такова поведение на СССР, като нормално и цивилизовано – нямам какво повече да коментирам … и диагнозата ми по отношение на моралният инфантилизъм считам, че е правилна ?!!

Принимай нас, Суоми …!
Сосняком по откосам кудрявится
Пограничный скупой кругозор.
Принимай нас, Суоми - красавица,
В ожерелье прозрачных озёр!

Ломят танки широкие просеки,
Самолёты кружат в облаках,
Невысокое солнышко осени
Зажигает огни на штыках.

Мы привыкли брататься с победами
И опять мы проносим в бою
По дорогам, исхоженным дедами,
Краснозвёздную славу свою.

Много лжи в эти годы наверчено,
Чтоб запутать финляндский народ.
Раскрывайте ж теперь нам доверчиво
Половинки широких ворот!

Ни шутам, ни писакам юродивым
Больше ваших сердец не смутить.
Отнимали не раз вашу родину -
Мы приходим её возвратить.

Мы приходим помочь вам расправиться,
Расплатиться с лихвой за позор.
Принимай нас, Суоми - красавица ,
В ожерелье прозрачных озёр!
- А за подробности около … Колко е била „слаба” Красната армия преди войната? – посети сайта на Марк Солонин: http://www.solonin.org/doc_spravka-o-chislennosti-krasnoy
- Поздрав Вам! … гаспада адвакаты :))
цитирай
51. leonleonovpom2 - Гет, смятам, че вече прекаляваш...
14.03.2015 23:24
Гет, смятам, че вече прекаляваш!
Не оправдавам ничие поведение, особено свързано с война
Но не съм и привърженик на това ,за всички световни злини да бъде обвинявана Русия -Като се тръгне от Берлинския конгрес , та до днес

Смятам, че ние българите показваме една лесно видима чертичка- да сме злобни и отмъстителни към тези, които са добри с нас и много внимателни едновременно с това към тези, които с всичко показват, че не заслужават , ама никак, такова внимание! Сбърканяци се казва на такива

За какво се измести темата към ВСВ?
А да Спароток, че бил агент на КГБ Ами той не е бил роден тогава, пък камо ли оттогава и да е агент в болното съзнание на някого
Така или иначе Русия, в качеството си на наследник на СССР е победител в тази война/ вече не съм сигурен, всичко е възможно/.
А пък победителите не ги съдят!
Само някой може да си чеше езика с тях

По - добре разсъждавай върху друго, темата е историческа, не политическа
Автохтонните траки било предателство да бъдат българи, защото след втори век нямали история Векът е грешен Били станали роби на Рим Това също е грешно-станали са граждани на Рим
Но какво излиза Че и автохтонните гърци тогава са станали роби на Рим , и германци и..., ...и
Но другите не ни интересуват Интересуват ни Българите
Това ,че траки, в качеството си на роби, са били императори на Рим и ИРИ е незначителна подробност на теоретика относно България
Но за Българите Има периоди, общо от седем века, в които автохтонните българи са граждани на други държави, теоретика да определи като какви
Какво излиза, че тези Българи от този период също, по аналогия на траките в никаккъв случай не бива да ги смятаме за Българи! Трябва да ги отсвирим и да ги заличим както траките! И на тези, които настояват ,че са българи, да им лепнем едно прозвище-Българедонисти
Друг път да знаят правилно как да определят , правилните Българи
цитирай
52. merlin68 - Г-н Симеонов, някаква трансфор...
15.03.2015 01:33
Г-н Симеонов, някаква трансформация виждам тук, загубили сме истински български патриот. Не знам финландците ли ни го откраднаха, или го е обхванал патриотичен интернационален плам:) Иначе сериозно:
Аз лично си мисля, че ако човек е истински патриот, то той би следвало да разбира и уважава патриотизма и на други народи и личности. В частност и финския патриотизъм.
Аз също така изпитвам съчувствие към народа на Финландия, за жертвите дадени във войната със СССР и тези във ВСВ. Не са само финландците, без никакво желание да воюват, във ВСВ са замесени много европейски (и не само европейски) народи, включая и българския. Това е ужасно, и този ужас ни задължава не само да плямпаме, а да проявяваме разбиране към историята за да не допуснем тя да се повтори в целия си ужас!
Не може обаче да не уважим и правото на СССР, да си осигури адекватна защита от германската агресия. Именно в този контекст трябва да разглеждаме нахлуването на Червената армия във Финландия. Не бива да се забравя също, че първоначално СССР, иска от Финландия да му бъде предадена съвсем малка част финска територия, изключително и само с цел отбраната на Ленинград и Балтийско море (финландско-съветската граница минава непосредствено до Ленинград, при очертаващата се война с Германия, това той не може да допусне). Отказа на Финландия налага тази война, дори след като става ясно, че съпротивата на финландската армия е сломена, СССР окупира само стратегически важните за отбраната му части.
Чърчил пише в мемоарите си, че ако СССР не бе окупирал част от Полша и Финландия, Червената армия не би успяла да задържи Москва и Ленинград, и вероятно СССР би загубил войната.
Разбира се не е красиво, но това съпътства цялата световна история - в защита на своите интереси големите държави налагат волята си над малките. Това днес го виждаме също така ясно.
"Въпреки значителните загуби нанесени от войната Финландия успява да запази своята независимост. Освен това ако СССР е била заинтересована, няма съмнение че Финландия е щяла да загуби своята независимост. Финландия излиза от войната с разбиране за този факт и е настроена за създаване на нови и конструктивни отношения със СССР"

Despite the great losses inflicted by the war, Finland fought for and preserved its independence; nevertheless, had the Soviets been vitally concerned about Finland, there is no doubt that Finnish independence would have been extinguished. Finland emerged from the war conscious of these realities and determined to establish a new and constructive relationship with the Soviet Union.

— US Library of Congress Country Study «Finland, The Effects of the War»

Що се отнася до репресиите, аз лично не бих вярвал на всичко прочетено по темата - ако събереш всичките тези писания ще се окаже, че Сталин е убил повече съветски граждани, от колкото са живели по това време в СССР:) То и маршал Рокосовски уж беше репресиран от Сталин, ама после Сталин му повери отбраната на Москва, как става тая не знам:))


цитирай
53. get - @ 51. leonleonovpom2 - Гет, смятам, че вече прекаляваш ... Защото назовавам нещата с имената им, ли ?
15.03.2015 01:36
- Когато нещата не се назовават с истинските им имена - зад това обикновено се таи лъжа?

- До момента не съм коментирал Павел Серафимов - така че не разбирам защо го вкарваш, като предмет на разговора ни?

- Руската и съветска историографии са необективни!
А след като една наука(социална) страда от пристрастност, това означава единствено пропаганда!

Ето пример за това, което обяснявам ?
1. Кинохроника за освобождаването на зап. Украйна от 1940 год.(на киевската киностудия)
http://krasnoe.tv/node/6469

2. Кинохроника от 1939 год. по същият въпрос.
https://www.youtube.com/watch?v=lEuvRKpWgc0
Оставам на теб да отговориш - Коя от двете версии е правдивата?

- Когато се научим да назоваваме нещата с истинските им имена - ще станем свободни!

От тук отивам на това което визираш зад "македонизма"!
Той се появява още от преди създаването на България, като държава ! Причина са теориите на руската историография, в които се обяснява почти същото, както и в момента ... Българите като народ, са се формирали от два основни компонента:
1. Дошлото от север през Дунав население под вида(в смисъл, който влагат руснаците в понятието) "славяни" и ...
2. Прабългари, които са тюркоезичен етнос(по презумпция без доказателствена "per se" ?)! - Това всичкото писано в миналото, не се отличава ... от това което и в момента продължава да се тиражира, като основна теория дори и в съвременната ни историческа наука ... с допълнението, За? - възможен ТРЕТИ компонент "траки", които да са участвали във формирането ни като народ - Но! Със задължителното уточнение ... те са били гърцизирани или латинизирани!

- Защо се прави всичко това? По елементарната причина и вулгарна логика, залегнала в руско-съветската историография! За която земите на север от Черно море ... се явяват руска територия едва ли не, още от скитско време !
- До тук ясен ли съм в ... изложението си? Ако имаш някакви възражения - кажи, за да ги изкоментираме и ... продължим по-нататък в историческите си дискусии?

- Поздрав!
цитирай
54. leonleonovpom2 - Ами вкарвам Павел Гет, защото &q...
15.03.2015 09:13
Ами вкарвам Павел Гет, защото "агентурното" му минало е тема на постинга И единствената му връзка с ВСВ е КГБ
Един германец на думите ,че Германия е Велика, отговори сдържано, ме Германия е джудже пред Америка
А ние какво сме?!
Какви адвокати с Мерлин можеч да сме на СССР Карикатури, друго какво? Ти може да си пък същият прокурор
Когато атовете се ритат, отнасят го магаретата Да се стремим да сме настрана и да не го отнасяме Примери-Швеция-била е велика, Щвейцария Вярно , на кръстопът сме, не сме буфер като Швейцария, но с мъдра политика се постига резултат Аз все си мисля, че ако царят беше жив ,нещата щяха да имат друго развитие Ако ли не, щяхме пак да се прочуем- с разстрел на цар!

Това, че Българите са тюркоезични го отрича Державин, с анализ на тюркоезичните думи в Българския Чел съм го, не говоря за прочетено във вестник Други руснаци писали друго, важен е Державин, той е Българин Да не отворя тема пък какво пишат западните
Други писали за македонизма, че някои писали така се знае ,има и българи измежду тях Идеята е друга ако област Македония не беше отделена от България на Берлинския конгрес, този македонизъм нямаше как да избуи Той е катализиран от този конгрес ! Иначе, щеше да потече тази вода и да се оттече Сега се събира....в Македония

Аз мисля, че ако главният герой отВСВ наистина е казал тези думи, е прав!
И сега е така- на север от нас
Така е и с ПБЦ и с ВБЦ Жени еврейки на царете ни Разделяне на България и ..готово
Така е и в Украйна сега Там евреите са ешкенази, не са истински, наследници на хазарите са ,но има приказка за турчина, по турчин и от султана
Както и да е , не ми се цапа с политика, по-добре да сме настрани
Поздрави!
цитирай
55. leonleonovpom2 - Здравей, Мерлин!
15.03.2015 09:25
Напълно съм съгласен с написаното от тебе!
Не защото съм адвокат на СССР, а защото нещата стоят така в действителност Финландците отчитат и собствената си вина, затова имат такова поведение
Ние винаги търсим вината в друг Не че я няма, напротив, но не може да се отблагодаряваш на благороден жест с поведение от рода-какво толкова ни е направил, даже ни е попречил, навредил ни е, ограбил ни е Е, това е връх на безпардонност
Такива надали някой обича Когато от добро сърце направя добрина на някого, просто защото съм имал тази възможност и после той ми отговори така, без да му искам или търся благодарност, ами зачеркквам го от приятелите ми
Приятен ден!
цитирай
56. merlin68 - Навън времето е гадно, мокро, ст...
15.03.2015 13:28
Навън времето е гадно, мокро, студено, ръми - виновна е Русия, ако не пристрастната й историография, то пристрастната й метеорология.
Най-сетне Брате Гет, Българино, Патриоте и Родолюбецо, аз познах мъдростта ти, слепите ми очи прогледнаха:)))Жив и здрав да си Учителю!
цитирай
57. get - 52.56= merlin68 - 55. leonleonovpom2 - Оставям ви да си гукате двамцата ...
15.03.2015 21:06
... в задружен велико-славянски хор :)))!

Не случайно написах ... нещо, от което се обидихте - сега разбирам, защо сте го приели толкова лично ?
Припомням?
1. Слепец КАК ВЕДЕТ СЛЕПЦА, В ЯМУ УПАДАЮТ;
3. ***Под черта в бележка Кантемир (Антиох) отбелязва:
Как слепеца може да ни води? - Та когато слепец, слепеца води - двамата в ямата попадат.
Също и както, когато злонамереният, в злонравност поучава – погибел него и слушащият го, ги застига!


- Увы братцы, у нас дороги РАЗВЕЛИСЬ ... най-вече след като прочетох и защитната пледоария за Сталин - писана от ръка Мерлинова на БЕЗКОРИСТНИЯТ, адепт и пропагандатор на НАЙ-ИСТИННАТА от всички историографии ... РОССИЙСКАТА :((( !
цитирай
58. leonleonovpom2 - Е, хайде сега ,Гет!
15.03.2015 21:45
Не твърдя, че Русия и руснаците са светии общо, но все пак от там е дошло и добро Не само злини Затова реагираме така
По груби сметки, през осемдесетте години, до идването на Горбачов ние спестявахме годишно два милиарда долара от руски нефт Отоплявахме се с нафта, която струваше стотинки литъра Не знам къде отиваха тези два милиарда-баснословна сума, едва ли само за отопление Имахме икономика, пазари, в някои отрасли бяхме пробили и на запад И после всичко се срина, но в замяна -кукиш-нищо Двадесет и пет години Хората искат да живеят добре, не искат безкраен преход, затова е тази ретроспекция

А иначе някои прекаляват - Русия ни обявила война, бомбардирала Варна и така нататък
А англичаните са хвърляли детски играчки - за децата Една от тях е докопал с радост малкия Дамян Дамянов И е останал инвалид - за цял живот- поетът!
Не знам дали приемаш и как заключението, че с Освободителната война Русия ни е причинила зло, ние е трябвало сами да се освободим
да , ходът на историята ни е щял да е друг, но как е щяло да стане това самостоятелно Освобождение!?
Да вземем Английската империя Тя се разтури под натиска на САЩ, не толкова заради благородството им, но и те да се намесят при новите държави Иначе ако оставаше на отделните страни да се освобождават сами, да победят Англия и тя да признае това, сигурно още щяха да си са колонии Значи като нищо до 60-те години щяхме да сме колония и с чужда помощ пак, да получим независимост Това е резултатът , ако Русия не ни беше причинила" злото"
Нито една Балканска държава не е получила независимост без чужда помощ Това просто е невъзможно , утопия е
Че Сърбия през 1876 г отново е щяла да стане турско владение , ако не се е намесила Русия
Не се сърди, може да защитавам Русия, защото според мен не е основателно така да се напада, но утре ще защитя по същата причина други Просто от принципност, не че те се нуждаят от моята защита или тя с нещо на някого влияе!
Приятна вечер!
цитирай
59. merlin68 - На мен обаче едно друго нещо ми прави ...
16.03.2015 01:34
На мен обаче едно друго нещо ми прави впечатление, тия всичките хулители на Русия, нападат я за всичко, че дори заради самото ни Освобождение. Но никой до сега не се намери да нападне Русия, за едно чудовищно деяние спрямо нас, а и не само спрямо нас. Никой не нападна СССР и ръководството му за това, че през 1989-1991 години разсипаха СИВ и Варшавския договор и оставиха страната ни без пазари и без система за колективна отбрана - направо я подхвърлиха на враговете! Никой от тия русофоби не смее да повдигне въпроса за това ужасно по мащабите си злодеяние на съветската политика - не смеят, защото ги е страх да не ги нарече някой техен камарад - комунисти:))) А идиотите не схващат, че това което направи Горбачов и сие, е най-чудовищното предателство в писаната човешка история. И не комунизма предадоха те, защото общите пазари не са комунизъм а са икономика, общата отбранителна система не е комунизъм, а е сигурност!
Аз това престъпление на съветската политика, спрямо нас (всъщност то е и спрямо самите руснаци и много други), никога какъвто и русофил да съм не бих го отрекъл.
Що се отнася до адвокатстването на Русия, инж.Симеонов е абсолютно прав, Русия не се нуждае от адвокати, още по-малко от такива като нас. Ние не на Русия адвокатстваме, адвокатстваме на себе си като българи. Защото е грозно да не проявиш, ако не благодарност, то поне уважение към някой който ти е помогнал и то не с чантата до петия етаж. Не помня кой беше казал - Има услуги толкова огромни, че ние намираме сили да им се отблагодарим, единствено чрез неблагодарност. Е аз не бих желал да съм от тези неблагодарници.
цитирай
60. leonleonovpom2 - Така си е , Мерлин!
16.03.2015 08:16
С това разграбване комунистите се разграничиха от комунизма и станаха капиталисти Те вече не са комунисти
Знаят, че с голословни твърдения на запад няма да ги приемат на сериозно Затова са се подсигурили с тлъсти банкови сметки там
Те отварят врати и затварят очи
Затова и мълчат за най-голямото предателство - на Горбачов
Ами то вади на ачик факта, че не са станали по нормален път капиталисти - с труд ,идеи, талант, упорство , е и с малко късмет, лъжи и грабеж Те имат само от втората част
Приятен ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9137736
Постинги: 1348
Коментари: 29647
Гласове: 102597
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031