Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2016 14:16 - Трети Март - Празникът на героите!
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 8169 Коментари: 43 Гласове:
48

Последна промяна: 02.03.2016 23:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На тези герои, които са си проляли кръвта за възкръсването на България!
Този ден свидетелства, че тя не е пролята напразно!

В основата са героите на Април!
Естествено, нямало е как да спечелят, но са обърнали вниманието върху Българите в световните новини  И когато ехото заглъхва, появява се Ботев! Няма как геният да не е наясно, че също се жертва Праща писма до редакциите на Европейски вестници Връчва и писмо на капитана на "Радецки"- какви са, за какво се борят
Впечатленият капитан отказва, с риск за дипломатически скандал, да качи след това преследващия Ботев аскер
Погребан е в алеята на славата във Виена Без да има особени заслуги Към Австрия.
Заради случая с четата на Ботев

Редакциите пращат журналисти за проверка на написаното от Ботев Един от тях е Макгахан
Скоро зверствата стават достояние на света
Европа е потресена!
Железният Бисмарк заключава, че след станалото Турция няма повече място в Европа!

Виктор Юго във френския, Гладстон -в английския парламент държат пламенни речи в защита на Българите

В Русия, в Петербург и в  Москва, безкрайни са народните манифестации в защита на Българите , с призив Русия да се намеси!
Това го знам и от предадени разкази на очевидци

След колебания , но и по натиск отдолу, Русия обявява война Спокойно тази война може да се нарече народна война!
Тази война е съгласувана с останалите пет Велики сили, има карт бланш от тях!
Война на руския народ в защита на Българите!
Да, има имперски интереси, но за да не се сбъднат те, за това през времето на цялата война зорко  бди Англия Дълга история, не е тази темата

В руската армия освен Българското опълчение има и хиляди руски доброволци И не само руски!

Какви имперски интереси защитава подполковник Калитин, който с цената на живота си дава пример на опълченците, че знаме  на враг не се остъпва!
И примерът е такъв, че в последвалите войни Българите знаме не губят никога  в сраженията!

Или майката на Скобелев - Олга! Давала лични средства, събирала пари в Русия за подпомагане на Българите И ужасът в България, когато е убита за тези пари И облекчението, че не е от Българин Защото светът ще каже, тези ли чудовища  са освобождавани, след като са посегнали и на майката на всепризнатия герой от войната Който под дъжд от куршуми е начело на войската и те не го ловят
И турците са във възхищение от смелостта му!
Ак генералът! Белият Генерал!

Или Юлия Вревская От благороднически произход, независимо, че е вдовица, нищо не и пречи по това време да бъде на балове в Париж например Но тя със собствени средства прави лазарет и работи като обикновена сестра в него!
И умира, тук в България, вероятно от тиф
И колко други, от всички народности в Русия, румънци, финландци

Ами нашите опълченци! С подвига им равен на този на спартанците на Леонид  при Термопилите!

Този Трети март е празник на всички герои от войната !
Той поставя началото на възродена България в приблизително реалните и граници, каквито са очакванията на Българите
Правилата са такива и тогава -великите сили чертаят границите Е, по-късно те , от съображения,  са отрязали много от България, довело до безброй беди за народа ни!

В заключение, Трети Март е празник на несбъднатите изцяло надежди за Голяма България, но пък е  празник и на героите от тази война
Защото тази дата узаконява извършеното от тях!
Победата им!
И свързаната с нея поява на България на географската карта!



Гласувай:
48


Вълнообразно


1. shtaparov - Поклон пред паметта на героите!. . .
02.03.2016 22:14
Поклон пред паметта на героите!...
цитирай
2. leonleonovpom2 - Поклон, приятелю!
02.03.2016 23:08
shtaparov написа:
Поклон пред паметта на героите!...


И за минута да помълчим!
цитирай
3. didanov - България възкръсна
02.03.2016 23:36
Макар и разделена. Поклон пред падналите за свободатаи нека делото им не се забравя. Поздрави
цитирай
4. leonleonovpom2 - Поклон , приятелю!
02.03.2016 23:54
didanov написа:
Макар и разделена. Поклон пред падналите за свободатаи нека делото им не се забравя. Поздрави


Подвигът им е вечен и не бива да се забравя и още повече-охулва!
цитирай
5. didanov - бих искал да цитирам в този момент Вазов
03.03.2016 00:22
Натякват на новото поколение известна хладина на чувството, дори равнодушие, при спомените на неотдавнашното велико минало. Виновно ли е то? То ги не познава, то ги не е видяло, те за него са студена история. За него българската история се захваща от Освобождението, през което то се е родило или е расло в детинство, гряно и топлено от лъчите на свободата, без да е познало, изстрадало, преживяло онова, което е предшествувало и довело тая свобода и придружило раждането й. Ужасните и величайши моменти на това минало то не може да ги разбере и прочувствува във всичката им пълнота и сила по мъртвата книга, както по-прежното, което ги е възприело от живота и носи в душата си неумиращи и свежи виденията им. И само това ли е? Малко ли спомогнаха за възпитанието в душите на младежта това небрежно отношение, този скептичен дух — и тесногръдият шовинизъм, често в съюз с политическото невежество и глупостта?
цитирай
6. born - Поклон !
03.03.2016 00:35
Поклон !
цитирай
7. ambroziia - Дълбок Поклон!
03.03.2016 08:33
Дълбок Поклон!
цитирай
8. donchevav - Да ни е честит Трети март - най-...
03.03.2016 08:35
Да ни е честит Трети март -
най-светлият ден за всеки българин!
Вечна слава на героите,
жертвали живота си
за свободата на България!
Поклон!

Честит празник, скъпи Лео!
цитирай
9. mt46 - Поздрав!...
03.03.2016 08:40
Честит празник! И поклон пред героите!...
цитирай
10. iuliuscaesar - честит празник на всички. вечна ...
03.03.2016 08:54
честит празник на всички.
вечна слава на загиналите за освобождението на родината.
цитирай
11. mt46 - http://onovini.com/2016/03/03/%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B4-%D0%B3-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B
03.03.2016 10:07
Трети март е денят на ново начало в българската вековна история. На Трети март се възстановява българската държавност и след пет века прекъсване България отново се появява на политическата карта на Европа.
Има десет руско-турски войни, нашата е девета. Руската империя се издига, Османската залязва. Тогава се решава съдбата и на балканските народи, не само на българския. Вдигали са въстания и сърби, и гърци, и ние, но в края на краищата трябва да дойде руската армия. Нейната роля е решаваща. Съвпадат интересите на Руската империя с националните цели на балканските народи. И ние не може да се сърдим на Русия, че понякога във взаимоотношенията с другите велики сили тя трябва да направи и компромиси.
Робството е част от османското господство. Османската империя е теократична империя – или си правоверен, или си неверник. Както казва дядо Вазов, нашата свобода не е дар, тя е откупена с реки от кръв, с много жертви. И ние сме част от тази история. Въпросът е, че ние не трябва да страдаме от комплекса на освободените. Защото сме доказали, че заслужаваме свободата.
Без Априлското въстание, без зверското му потушаване, без Перущица и Баташкото клане общественият отзвук в Русия и в Европа, гласовете на Тургенев и Толстой в защита на православните славяни в България нямаше да предизвикат освободителната война и нямаше да има Трети март. Българите наложиха тази война на Александър Втори, който първоначално не е имал никакво намерение да воюва.
В България гробовете на руски офицери и войници са 67 512. Няма друга чужда армия, която тук да е дала толкова жертви. Цинизъм е да политизираме днес събитията от онова време и да се правим на закъснели стамболовисти русофоби. Гласовете срещу Трети март са гласове на фондациите, платени отвън, които искат да ни „помиряват“ чрез подмяна на събитийната история с всекидневния живот, с шкембе чорбата, козунаците и баклавата. Някои виждат голямото национално дело в Съединението или в Независимостта. Но без Трети март нямаше да има какво да съединяваме и какво да провъзгласяваме за независимо.
Българските жертви в хода на освободителната война са почти колкото жертвите на руската армия. Цели градове са били опожарени и изклани, без да смятаме загиналите опълченци. Така че имаме едно българско дело, което с помощта на руското оръжие се увенчава с успех на Трети март. Затова трябва да имаме самочувствието, че живеем нашата история. И да помним, че за да ни има нас тук и сега, цели поколения българи са дали живота си. Поне националният празник трябва да ни обедини и да ни върне порива и съзнанието, че сме един народ. Това не е просто дата в историята, това е част от нашето ДНК, което ни пази да не се загубим в световната история. Това, че сме в НАТО и ЕС, е добра предпоставка да се освободим от сателитния синдром и да престанем да се кланяме ту на една, ту на друга велика сила.
Без история няма народ. Без народна памет за едно общо минало няма нация. На Трети март 1878 г. ние се завръщаме там, където сме били преди и тръгваме за там, където сме днес. Затова не трябва да позволяваме да подменят нашата колективна памет.

Акад. Георги Марков
цитирай
12. katan - От тази дата на 1878 година
03.03.2016 10:47
започва Възкресението на България!
Макар и разкъсана от Берлинския договор България я има отново.
Иска ми се и сега да е валиден САНСТЕФАНСКИЯ МИРЕН ДОГОВОР!
България да е цяла!

ПОКЛОН ПРЕД ГЕРОИТЕ!
цитирай
13. nadagr - Честит Национален празник!
03.03.2016 10:57
Вечна памет на героите, дали живота си, за да я има България!
цитирай
14. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
03.03.2016 12:24
didanov написа:
Натякват на новото поколение известна хладина на чувството, дори равнодушие, при спомените на неотдавнашното велико минало. Виновно ли е то? То ги не познава, то ги не е видяло, те за него са студена история. За него българската история се захваща от Освобождението, през което то се е родило или е расло в детинство, гряно и топлено от лъчите на свободата, без да е познало, изстрадало, преживяло онова, което е предшествувало и довело тая свобода и придружило раждането й. Ужасните и величайши моменти на това минало то не може да ги разбере и прочувствува във всичката им пълнота и сила по мъртвата книга, както по-прежното, което ги е възприело от живота и носи в душата си неумиращи и свежи виденията им. И само това ли е? Малко ли спомогнаха за възпитанието в душите на младежта това небрежно отношение, този скептичен дух — и тесногръдият шовинизъм, често в съюз с политическото невежество и глупостта?


За съжаление, това което казваш е самата истина!
Дано нещата се поправят!

Честит празник!
цитирай
15. leonleonovpom2 - Честит празник, приятелю!
03.03.2016 12:25
born написа:
Поклон !


Поклон пред паметта на героите!
цитирай
16. leonleonovpom2 - Честит празник, Амброзия!
03.03.2016 12:27
ambroziia написа:
Дълбок Поклон!


Поклон пред паметта на тези, които са пролели кръвта си за България!
цитирай
17. leonleonovpom2 - Честит празник, Венета!
03.03.2016 12:30
donchevav написа:
Да ни е честит Трети март -
най-светлият ден за всеки българин!
Вечна слава на героите,
жертвали живота си
за свободата на България!
Поклон!

Честит празник, скъпи Лео!


Да е светла паметта на тези, които са се жертвали за България, да я има!
Поклон!
цитирай
18. leonleonovpom2 - Честит празник, Марине!
03.03.2016 12:31
mt46 написа:
Честит празник! И поклон пред героите!...


Поклон пред паметта на героите!
цитирай
19. leonleonovpom2 - Честит празник, Юлий!
03.03.2016 12:33
iuliuscaesar написа:
честит празник на всички.
вечна слава на загиналите за освобождението на родината.


Вечна признателност към тези, жертвали се за България!
Поклон пред паметта им!
цитирай
20. leonleonovpom2 - Благодаря ти ,Марине!
03.03.2016 12:40
Коментарът на Георги Марков - №11 се покрива и с моето мнение
Че няма как руските жертви да са само 16 хиляди?!
Че свободата ни е заслужена!
Че никой няма право от днешна гледна точка, каквато и да е тя, да съди и да омаловажава станалото!

Поклон пред паметта на героите от войната!
цитирай
21. leonleonovpom2 - Честит празник, Катя!
03.03.2016 12:43
katan написа:
започва Възкресението на България!
Макар и разкъсана от Берлинския договор България я има отново.
Иска ми се и сега да е валиден САНСТЕФАНСКИЯ МИРЕН ДОГОВОР!
България да е цяла!

ПОКЛОН ПРЕД ГЕРОИТЕ!


Да, правилно е да честваме Трети март
Въпреки, че клаузите на този договор не са осъществени изцяло, той подпечатва появата на България на картата
Берлинския договор е срам за тези, които са го наложили и приели!

Поклон пред паметта на загиналите герои!
цитирай
22. leonleonovpom2 - Честит празник, Надя!
03.03.2016 12:51
nadagr написа:
Вечна памет на героите, дали живота си, за да я има България!


Да е светла паметта на героите, жертвали се за България!
цитирай
23. mileidi46 - Да,така е!Ден след Възкресението..българите заспаха
03.03.2016 13:04
На Празника на Героите!
Това е ТеХният Ден На Възпоминание!
Но не и на днешните потомци..
В България днес се подвизават 99% лумпени,а 1% нормални и интелигентни хора са в немилост..
Няма какво да се заблуждаваме.Мен ме е срам дори на снимка да гледам Левски и Ботев,и би трябвало българина да престане да се крие зад техният ГЕРОИЗЪМ..
Колкото и грозно да звучи-ИСТИНА е!!
Аз не празнувам..а само паля свещичка за Тях.Ако я приемат!
Сигурно са се заринали още един метър по- дълбоко в земята да не гледат и слушат как ,,хвалипръцковци" яхат имената им...продавайки Род и Родина..
цитирай
24. leonleonovpom2 - Честит празник, милейди!
03.03.2016 13:41
mileidi46 написа:
На Празника на Героите!
Това е ТеХният Ден На Възпоминание!
Но не и на днешните потомци..
В България днес се подвизават 99% лумпени,а 1% нормални и интелигентни хора са в немилост..
Няма какво да се заблуждаваме.Мен ме е срам дори на снимка да гледам Левски и Ботев,и би трябвало българина да престане да се крие зад техният ГЕРОИЗЪМ..
Колкото и грозно да звучи-ИСТИНА е!!
Аз не празнувам..а само паля свещичка за Тях.Ако я приемат!
Сигурно са се заринали още един метър по- дълбоко в земята да не гледат и слушат как ,,хвалипръцковци" яхат имената им...продавайки Род и Родина..


Страшни и много истини казваш в коментара си
Това е на всички нива
Не можещите да се представят за можещи и АГРЕСИВНО да ги изместват и заемат позицията им
Естествено, следва провал, но те това умеят ,с много лишени от съдържание думи, да го представят за техен успех!.....

Да е светла паметта на истинските герои!
цитирай
25. gosho568 - Поздрави!
03.03.2016 14:40
Честит национален празник!
цитирай
26. indiram - Здравей, Леон!
03.03.2016 15:33
Честит празник!
С България в сърцата ни!

Поклон и вечна памет за геройски загиналите знайни и незнайни българи в името на Свободна България!
Поклон и пред паметта за загиналите знайни и незнайни братя и сестри от съседните и по-далечни страни - сърби, черногорци, румънци, гърци, руси, фини, унгарци, поляци, чехи, словаци, германи, италианци и много други за Свободата на Българите, на Българския народ, на България!

Да Живее България!

Живи и здрави!
Поздрави!
цитирай
27. sekirata - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ТЕБ!
03.03.2016 16:09
3-ти МАРТ Е, кой поред?

Усмивки!
цитирай
28. lidislidis - Честит Национален празник на България, Леоне!
03.03.2016 17:20
Дълбок поклон пред героите дали живота си за Свободата на България!
цитирай
29. leonleonovpom2 - Честит празник и на тебе ,Индра!
03.03.2016 20:06
indiram написа:
Честит празник!
С България в сърцата ни!

Поклон и вечна памет за геройски загиналите знайни и незнайни българи в името на Свободна България!
Поклон и пред паметта за загиналите знайни и незнайни братя и сестри от съседните и по-далечни страни - сърби, черногорци, румънци, гърци, руси, фини, унгарци, поляци, чехи, словаци, германи, италианци и много други за Свободата на Българите, на Българския народ, на България!

Да Живее България!

Живи и здрави!
Поздрави!


Чудесно си го написала!
Вечна памет на героите, пролели кръвта си в името на България!
цитирай
30. leonleonovpom2 - Честит празник, Анита!
03.03.2016 20:09
sekirata написа:
3-ти МАРТ Е, кой поред?

Усмивки!


Без първия, трябва да е 138 - ми по ред!
Да е вечна паметта на героите!
цитирай
31. leonleonovpom2 - Честит празник и на тебе , Лидия!
03.03.2016 20:12
lidislidis написа:
Дълбок поклон пред героите дали живота си за Свободата на България!


Въпреки ,че си далече от България, ти си дала много доказателства, че си истинска Българка!

Да е светла паметта на пролелите си за България кръвта герои!
цитирай
32. kasnaprolet9999 - Много добре го е казал акад.Марков
03.03.2016 22:46
"Вдигали са въстания и сърби, и гърци, и ние, но в края на краищата трябва да дойде руската армия. Нейната роля е решаваща. Съвпадат интересите на Руската империя с националните цели на балканските народи. И ние не може да се сърдим на Русия, че понякога във взаимоотношенията с другите велики сили тя трябва да направи и компромиси." Бих добавила, как пък на някоя от Великите сили не съвпадна интереса с този на балканските народи и не се спретна да изгони турците, които за малко да стигнат до сърцето на Европа.Имаше наскоро един италиански филм по телевизията, който показа какви са били турските намерения и благодарение на уменията на полския крал, коалиционните войски от няколко държави са успели да изгонят огромните им пълчища. Оправили са си техната къщичка и до тук, народите от Балканският полуостров да се оправят сами. А когато все пак са успели с помощта на Русия са им кръцнали Санстефанския мирен договор. Няма справедливост.
цитирай
33. leonleonovpom2 - Поздрави, Невена!
03.03.2016 23:29
kasnaprolet9999 написа:
"Вдигали са въстания и сърби, и гърци, и ние, но в края на краищата трябва да дойде руската армия. Нейната роля е решаваща. Съвпадат интересите на Руската империя с националните цели на балканските народи. И ние не може да се сърдим на Русия, че понякога във взаимоотношенията с другите велики сили тя трябва да направи и компромиси." Бих добавила, как пък на някоя от Великите сили не съвпадна интереса с този на балканските народи и не се спретна да изгони турците, които за малко да стигнат до сърцето на Европа.Имаше наскоро един италиански филм по телевизията, който показа какви са били турските намерения и благодарение на уменията на полския крал, коалиционните войски от няколко държави са успели да изгонят огромните им пълчища. Оправили са си техната къщичка и до тук, народите от Балканският полуостров да се оправят сами. А когато все пак са успели с помощта на Русия са им кръцнали Санстефанския мирен договор. Няма справедливост.


Да, права си,! Абсолютно!
Полският крал е явно Ян Собески! Няма ненаказано добро Не много дълго след това , Полша е ликвидирана От спасените!
Това е благодарността на благородниците
А за нас, тези, които не са си мръднали и пръста даже, са хванали после ножицата Да ни режат
Във всеки постинг по темата го казвам Всички балкански народи са получили държавите си с решаващата помощ на Русия Някои се хващат за това, че тя си е извоювала правото да защитава християнските народи на Балканите в рамките на турската империя
Значи има интереси
А благородниците, те без интереси ли са?
Ето, като божа кравичка схрускали Полша
Май ние сме без интереси Какъв ни е интересът да оплюваме този, от когото сме видели добро
Това си е предателство
В такива случаи, дори и да има основание, правилното е да се замълчи
То ще бъде оценено по- високо от другата страна , отколкото оплюването
Както и Хитлер е оценил, защо не трябва да воюваме с Русия!
А предателите никой не обича, турците обезглавяват предателите, работили за тях
Накрая!
цитирай
34. vmir - Позволи ми само една забележка.
05.03.2016 07:11
Прави ми впечатление, че не за първи път се позоваваш на спомени на очевидци за едни и същи митинги. Не те подценявам, но по този повод се опитвам да говоря сериозно като доктор с доктор и вярвам, че ще ме разбереш, защото ти е известен метода на обективното научно изследване и познаваш основанията му.

От тази гледна точка, въпросния ти аргумент е непълен, защото липсва източника, ситуацията и гледната точка на когото съдържат важна информация за обективността на спомените му. Защото е доказано, че спомените са творчески, а не обективен процес, и без стандартите за проверка, спомените се променят под въздействието на околни фактори, следващи преоценки, емоции, заинтересованости, конюнктура или пропаганди.

Примерите са навсякъде и ежедневно около нас, вчера например цял ден на първо място на първа страница на блога вися едно банално твърдение, че авторът се бил отчаял, но като видял толкова много противници на правителството, му дошъл акъла в главата. Затова да си го кажем като хора, които знаят, че което за бъдеще време може да служи като приблизителен ориентир, за минало СВЪРШЕНО е неприемливо.

И съвсем логично същият примитивен и неграмотен автор иска да забранява Бог, защото не са му го били довели на юларче, за да “повярвал” и той в него. Хуморът не е обяснение, защото и той разкрива схващанията по принципните въпроси, а при въпросния персонаж той е комбиниран със заплахи, ругатни и подстрекателства към себеподобните му. А те не правят разлика между субективно и обективно, заменят приемането на принципите с придържане към лични или кланови интереси. И не само логично, но и неизбежно същият примат бълва змии и гущери по адрес на онези, които съставляваха големите митинги от началото на прехода, и който не го познава, от спомените му би могъл да остане с убеждението, че въпросните митинги са били съставени от някакви изроди и отрепки. Които не са отишли на митингите по силата на собствената си воля и желание за добро, а за да колят и безчинстват, както в действителност не те, а същия този примат призовава и до ден днешен.

Виждаш как елементарни простаци преиначават и се възползват от най-добрите и святи човешки стремежи, за да измамят останалите и да се възползват от измамата за своя лична изгода. И това не са единствено политици и привържениците им, както безсрамно ще се кълне въпростния примат, изпълнявайки мизерни поръчки, уж за да изхранва децата си. В никакъв случай не искам да кажа, че в събитията, които споменаваш, не е имало добри или святи чувства, а искам да наблегна на това, че да се позоваваш на тези чувства е не по-различно, отколкото да призоваваш за вечна признателност към политиците и политическите участници от 90-те години, някои от които заплатиха прехода ни с кръвта и живота си, но за това не се говори по причини, които днес предизвикват само раздори.

Поздрави.
цитирай
35. merlin68 - Поздрави за хубавият постинг! ...
05.03.2016 10:23
Поздрави за хубавият постинг!
Честит празник, макар и със закъснение!
цитирай
36. leonleonovpom2 - Честито и на тебе мерлин!
05.03.2016 11:14
merlin68 написа:
Поздрави за хубавият постинг!
Честит празник, макар и със закъснение!


Знаеш ,че те ценя, така ,че твоето мнение е изключително важно за мене!

Хубав празничен ден!
цитирай
37. leonleonovpom2 - Здравей, Вмир!
05.03.2016 11:36
Спомените на очевидец са на прадядо ми Те се припокриват напълно с написаното от автор, за пламенните речи на Юго и Гладстон в парламента, в защита на Българския народ
И с безкрайните манифестации в най- големите руски градове, също в защита на Българите и искане Русия да се намеси...
Дядо ми е бил курсант във военно училище, спомените му е предал на мен баща ми Той беше невероятен историк
Та прадядо ми напуска военното училище и отива при опълченците Но поради знания на руски и турски е определен за разузнавач Не е бил на Шипка и това му е тежало
Но за заслугите му, след войната му е присъден руски, офицерски чин, без да е завършил училището
Не давам имена и автори умишлено Случва ми се да злоупотребяват, не тук, да се използва труда ми, без да ме цитират А има и по - тежки случай

Сега за самата война
Тя е директно за нашето Освобождение! Всичко друго е манипулация!
Русия е загубила две войни преди това Тя е съвсем наясно, че ако тръгне към Проливите с цел да ги завладее, ще загуби и трета война Тя е слаба в момента и това си личи от хода на военните действия
За войната тя получава благословията и на останалите пет Велики сили, съгласувана е с тях
Сега, има наистина такъв момент, че руските войски могат да влезнат в Цариград
Англия и Австро-Унгария не го допущат!
Ясно е , ако реши да ги окупира Проливите Русия, следва война, която ще загуби А няма и сили
Но има и друг момент При влизане в Цариград, тя може безпрекословно да диктува границите на България След това ще се оттегли
В Берлин , после може да се решава само каква ще е нейната роля в Бъдещата държава Сигурно е ,че няма да бъде допуснато по никакъв начин да ни колонизира А с опълчението, което е създала и въоръжила Русия, ясно е показано, че тя няма такива намерения
Ясно е ,че ролята и ще е силно ограничена!

Приятен ден!
цитирай
38. vmir - 37. leonleonovpom2,
05.03.2016 12:53
Радвам се да видя, че като поромък на руски възпитаник предпочиташ да виждаш доброто, вярвам, че си честен човек и такава нагласа е достойна за уважение добродетел. Всяка държава се крепи на добродетелите, и когато не се злоупотребява с миналото за користно създаване на конфронтации и пакостене на собствената държава, отношение като твоето е не само памет, но и ценен актив за всеки народ.

Приятен ден, Леоне!
цитирай
39. leonleonovpom2 - Благодаря ти, Вмир!
05.03.2016 13:07
vmir написа:
Радвам се да видя, че като поромък на руски възпитаник предпочиташ да виждаш доброто, вярвам, че си честен човек и такава нагласа е достойна за уважение добродетел. Всяка държава се крепи на добродетелите, и когато не се злоупотребява с миналото за користно създаване на конфронтации и пакостене на собствената държава, отношение като твоето е не само памет, но и ценен актив за всеки народ.

Приятен ден, Леоне!


Да, това е истината!
Ние трябва да провеждаме такава политика, че нито да лягаме в краката на някой, нито пък да му размахваме пръст!
Неблагодарността също е нещо лошо, което дава негативната оценка на околните!
Както в случая с Олга Скобелева Български офицер описва в книга, какъв ужас е обхванал всички в България при веста за убийството и
Особено за това, какво ще каже светът за нас!
- Тези негодници нищо не заслужават, щом и на майката на героя от войната са посегнали
И облекчението, че това долно убийство не е дело на Българин , а на черкезина мисля, че беше майор по чин, Узатис, близък приятел на сина й, който тя приела като собствен син!

Хубав ден!
цитирай
40. vmir - 39. leonleonovpom2,
05.03.2016 14:47
Достойнството задължава да се оценява и доброто не само от личностите, но и от народите. Това няма нищо общо със славословенето, което по необходимост предизвиква балансиране с наблягане на лошото и може би точно затова провокаторите използват славословенето, за да дестабилизират държавите си и да си правят каквото им е изгодно. Ужасно е това с майката на ген. Скобелев, дори сега изтръпвам от ужас пред това гадно злодеяние.

За съжаление, за черкезите не мога да кажа нищо добро, защото всичко, което знам за тях е подобно на злодеянието с Олга Скобелева и предците ни са го изпитвали на гърбовете си стотици години, дори заради тях има издадени султански фермани още през 17 - 18 - ти век, поощряващи въоръжаването и самоорганизирането на населението за самозащита срещу тези изверги и садисти. Слава Богу, че след освобождението част от споразуменията са уредили прогонването им обратно в Кавказ, а някои от тях са предпочели да намерят подслон при едноверците си в пределите на днешна Турция.
цитирай
41. leonleonovpom2 - Така е, Вмир!
05.03.2016 15:44
Съгласен съм напълно!
Не бива от днешна гледна точка, от някои обстоятелства, да се зачертава и отрича нещо наистина добро!
Е, нищо не е идеално, но не е редно заради това от добро то да се квалифицира на зло

Злото е ясно кое е, хилядите изклани като добитък, които са ужасили Макгахан, а репортажите му са изправили на нокти цяла Европа и всички достойни хора-Как е възможно такова нещо и то тук, в Европа!?

Дори традиционни застъпници на Турция са възмутени
Черкезите имат много мръсна роля в нашата история, особено в башибозука
Узатис е офицер на руска служба, по бърза процедура вината му е доказана и е разстрелян Той си е признал, че е убил Олга Скобелева заради парите, която сметнал, че носи Оказало се, че няма пари в себе си Възползвал се от доверието, което имала тя към него
Това става в Източна Румелия - в околностите на Пловдив Освен Българска войска има и руски корпус, който следи поведението на турците
Та щастие за нас в тази трагедия е, че убийството не е дело на Българин
Всички в хор са щели да кажат на руснаците - Вижте с какви хора сте си губили времето!

Приятен ден, Вмир!
цитирай
42. demograph - Доброто и злото
09.03.2016 16:30
Получават оценката си през призмата на субективния прочит на историята. Всеки носи в себе си критерии за добро и зло. Затова стигнах до извода, че силовото налагане на оценки за това кое е добро и кое зло е най-голямото зло. Ако общобългарското "добро" се наложи със сила, то престава да бъде добро за българите. Постингът ви е балансиран. Да почетем ХОРАТА, които са дали живота си за освобождаването от едно зло възприемано от преобладаващата част от българите по онова време, като такова. Но злото и доброто често си сменят местата. Поздрав.
цитирай
43. leonleonovpom2 - Здравей, Демограф!
09.03.2016 18:55
Благодаря ти за оценката!
Наистина се стремя да съм безпристрастен
За нашата кауза са пролели кръвта си няколко десетки хиляди , които не са Българи Паметта на тези хора завинаги е свързана с България!
Над 3 хиляди опълченци, от възродената ни войска също са загинали, както и около 30 хиляди мирни граждани Карлово, Сопот, Калофер направо въстанаха!
Не може да не ги почетем!

Хубава вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9134582
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102592
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031