Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11 13:42 - Матушка Русия
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 805 Коментари: 76 Гласове:
31

Последна промяна: 11.11 21:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Думите не са мои , не са и на болшевики, както някои ще си помислят!
На белогвайдейци са , от армията на Колчак/ Врангел/. ! Белогвардейците в града ни са били над сто! Създали семейства, намерили поминък Имах и съученик, потомък на белогвардеец,  вероятно от благородническо потекло-Севастиянов / Севаст Йоан?/...

Спомням си ,като дете ,че имаше белогвардейци в града ни, така ги наричаха Един от тях имаше книжарничка.  От него купувах гланцирана хартия, която беше дефицитна, а за мене беше нещо лукс! Бях първокласник и си избирах невероятни цветове и дълго им се радвах!
От белогвардейско потекло беше и моя съученичка.  Имаше нещо Пушкинско в нея-гъсти ,къдрави, черни коси, красавица!  Влюбена в литературата ! Беше комсомолска секретарка на гимназията . Искаше да и бъда кавалер на бала, но отказах с думите, че няма да ходя!
Излъгах ! Тя си намери друг кавалер, не от града , за който се омъжи по-късно...

Белогвардейците се раздвижили около войната, непосредствено след обявяването й! Събирали се в една култова шкембеджийница, която като дете си спомням със специфичния аромат на непочистени черва в нея.

Тя не беше голяма, така ,че съседи спокойно са можели да слушат разговорите. А те се въртели около завръщане в Русия-СССР и включване във войната срещу Германия
Изумени, местните се опитали да ги вразумят! Накъде са тръгнали? Нали едва са си спасили живота на времето, с изгонването им!?  Знаят ли какво ги чака със завръщането им?

Типично по руски белогвардейците търпеливо изслушвали, клатейки глава!

Отвръщали, че те ,местните не знаят какво е матушка Русия!?  След като тя е в опасност сега ,те трябва да загърбят всичко и да я защитят, на каквато и да е цена, дори и със собственият си живот!
Въпреки ,че Русия е непобедима, защото има двама ,непобедими генерали!
Местните наостряли уши, кои са тези генерали?
Първият се казвал Кал?  Поемал командването в средата на септември С дъждовете Но ако все пак съумеели да го победят ,следващият бил Зима и бил  наистина непобедим!
Оказали се прави, познавали...генералите си!
Но независимо от тях, те трябвало да помогнат на Родината си, която е в смъртнва опасност!
Повечето заминали!
Никой не се върнал! Някои смятат ,че са разстреляни още при пристигането им, други- че са пратени в наказателните батальони, от които малцина са оцелели-убити в директни битки или от своите, които са зад гърба им

Каквато и да е истината ,това са хора, достойни за уважение! Истински патриоти, тръгнали да защитават Родината си с ясното съзнание, че цената,  която ще платят е собственият им живот!
Поклон пред тях!
Гласувай:
31
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. monarh1991 - Здравей, приятелю Лео
11.11 14:38
Наистина това е много интригуваща тема. Не знам дали знаеш, но сред белоемигрантите е бил прототипът на Григорий Мелехов от ,,Тихият Дон" на Шолохов - Павел Кудинов. Той ръководи Вешенското въстание на казаците през 1919 г. След 9-ти е арестуван от СМЕРШ и е в ГУЛАГ, връща се в България и се установява в Михайловград, днешната Монтана. Загива трагично, хвърляйки се под влак. https://www.24chasa/Article/1514200

Белоемигрантка в България е била и значима руска поетеса -Любов Никитична Столица. Ето едно нейно стихотворение - РОДИНЕ

web | Женска поезия на руската емиграция в България

Страна прославленных в бою полей, курганов,
Я ныне на тебя поднять не смею вежд.
О, сколько золотых священнейших надежд
В тебе погребено! Исчезло, в прах канув...

Ты, как боярышня, от долгих дрем воспрянув,
Добычей сделалась безумцев и невежд,
И что осталося от всех твоих одежд,
От марев розовых и голубых туманов?

Лохмотья жалкие... И трепетна, нага,
Ты полонянкою лежишь у ног врага...
Куда укрыть мне взор от тягостного вида?

Кругом одни холмы темнеющих могил,
Вверху же тонкий вопль и шелест серых крыл.
Страна моя! Ты вновь спишь с Девою-Обидой?
https://liternet/publish21/l_stolica/index

В България 2 години е живял и един от малкото хора, избягали от ГУЛАГ - Иван Лукиянович Солоневич - значим руски публицист и теоретик на монархизма. Да не забравяме и Захарчук - началникът на столичната пожарна.
Всички тези неща като цяло и за съжаление са доста малко известни у нас, поне така изглежда.
цитирай
2. monarh1991 - ...
11.11 14:51
https://ru.wikipedia/wiki/%D0%9A%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2,_%D0%9F%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BB_%D0%9D%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D1%8C%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%87
Още инфо за Павел Кудинов
цитирай
3. leonleonovpom2 - Благодаря ти , приятелю!
11.11 14:54
Да, но знам само за Захарчук!
Като дете съм слушал приказките на баща ми за местните белогвардейци
За необяснимата им любов, както белогвардейците са я определели, към майка Русия! Която ги е изгонила немили недраги по света!
И за саможертвата им, впечатлила града! Въпреки опитите да ги спрат!
Това може да направи само човек , които наистина много обича Родината си!

Хубав ден, Симеоне!
цитирай
4. bezistena - Живи и интригуващи спомени, Адаш, ...
11.11 15:00
Живи и интригуващи спомени, Адаш, предадени с увличащо съпричастие!
Истински патриотизъм на белогвардейците, които са от руската аристокрация, която пък е интелектуален генен имплант от феноменния духовен Български елит от Българи и крипто – Българи от Волжска България и цяла Матушка Русия, била изконно Българско царство до падането на Дунавска България под турско робство!

Ето няколко разсекретени документа от твоето импресийно носталгично повествование :

МАТУШКА РУСИЯ основана от=основана от Кан (Жреци) на Исуш и Матара –
цялата Матушка Русия е основана от Българските Жреци от Божия род Дуло от генетични феноменни потомци на Исус и Мария МагдаленаБЕЛОГВАРДЕЙЦИ=Българи от Богиня Диана и Иса

БЕЛОГВАРДЕЙЦИ=БЕЛОГВАРДЕЙТСИ=Балги (Българи) Братя от Диана и Иса

СЕВАСТИАНОВ от=от Бог Исус и Богиня Диана

Ако беше отишъл да кавалерстваш на бала на пушкиновата красавица, че и комсомолски секретар, след преврата от сънародника и Луканов на 10 ноември 1989 можеше и ти да получиш едно от прословутите куфарчета с начален стартов милионен капитал, цялата крайбрежна полоса от Поморие до Равда за хотелско застрояване, пък що не и на тебе да бяха дали Нефтохима ни, вместо на Златев!

Интересна възможност, нали Адаш, ама тогава язък ти за едногодишното ти енергийно активиране и закалка и просвещаване на светилищния комплекс Боровец в казармата в Ямбол, пък и нямаше да се срещнеш с Любимата ти съпруга!

Пък щеше вече да си си загубил и душата, Адаш, а тя е най – важната!

Присъединявам се към твоята прокламация на преклонение към белогвардейците, идваща от твоята морална ценностна система:

"Каквато и да е истината ,това са хора, достойни за уважение! Истински патриоти, тръгнали да защитават Родината си с ясното съзнание, че цената, която ще платят е собственият им живот!
Поклон пред тях!" ,

и разсекретяваме чий е животът ни и при Кои отиваме когато го даваме за Родината си!

СОБСТВЕНИЯ НИ ЖИВОТ е на=ЖИВОТА ни е на Бог Исус и Богиня Диана

цитирай
5. germantiger - ...
11.11 15:03
Пропуснал си обратния вариант и той е милионен - РУСНАЦИ ПРЕМИНАЛИ НА СТРАНАТА НА ГЕРМАНЦИТЕ, създали бол дивизии, а като hiwi хилфсвиллигер в тиловите части на бол германски дивизии над милион такива.

Пропуснал си и още нещо - казаците на страната на Германия - също в две дивизии и бол отделни части.
цитирай
6. leonleonovpom2 - Благодаря ти, Адаш!
11.11 15:14
Така е, Български е коренът на Русия! Тя и историята е показала, че това е така! На нейните земи е създадена Голяма, Велика България! Не може да изчезне токяу така

Да, така е, изтървал съм жена, която е искала да бъде моя!
Но не съжалявам, защото в замяна получих една година в Ямбол ,под Боровец, която ме изгради като характер и човек! И нещо ,което не мога да си обясня и до днес, на няколко пъти нещо невидимо ме закриляше? Спасяваше ме!
Защо, не знам!?

Хубав ден, Адаш!
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Германтигър!
11.11 15:25
Не, няма белогвардейци от града, присъединили се към германците Не съм пропуснал, просто ги няма!
Говориш вероятно за Власов, единственият командир в началото на войната противопоставил се на германците и минал даже в настъпление, което ги изумило! След време, по неясни причини ,с армията си минава на страната на германците
Да, украинците посрещат германците като освободители? Но грешката е на Хитлер. Понеже им се случва за пръв път ,генералите пигтат Хитлер, как да се отнасят към тях? И той отговорил, както към всички останали, да не им имат доверие!...
Това знам от обща култура
Милиони ми се струва пресилено, но стотици хиляди е възможно
Но ,повтарям, при нас не е имало такива случаи! Може би защото човек цени най-много нещо, когато го загуби!
цитирай
8. merlin68 - Да, би било добре да се знаеше съд...
11.11 15:45
Да, би било добре да се знаеше съдбата на тези истински руски патриоти отишли да защитят Родината, въпреки, че тя е управлявана от враговете им - комунисти. Времената са били трудни, преценката кой е патриот или шпионин, трудна. Възможно е да са били убити, или вкарани в лагери от властите, но е възможно и да са получили възможността да воюват срещу германците.
Белогвардейците при нападението на Хитлеристка Германия над СССР, се разделят на два лагера. Едни са изявили желание да се включат на страната на Германия, разчитайки, че след разгрома на СССР, ще им бъде позволено да възстановят предишна Русия. Друга част са прозрели истинските намерения на Хитлер и са призовавали да не му се помага. Мнозина белогвардейци взимат участие в разгрома на Германия като се включват в партизанската война в различни страни в Европа. Дори не малка част от тръгналите против СССР с германската армия белогвардейци, виждайки немските зверства, дезертират и се присъединяват към партизаните в окупираните от Хитлер територии.
Началникът на българската организация на белогвардейците ген. Ф.Ф.Абрамов се обръща с писмо към Германия с което изразява готовност на руските офицери да сътрудничат с нацистите във войната против СССР. Очевидно обаче, далеч не всички офицери са били съгласни с това.
Известно е, че синът на адмирал Колчак (обявен за върховен управител на Русия и застрелян от болшевиките), участва във войната с Германия като капитан от френската армия. Също така ген. Антон Деникин, командващ белогвардейската южна армия и емигрирал във Франция, няколко пъти пише призиви към руските емигранти да не тръгват против СССР.
През 1947г. в СССР, на смърт са осъдени водачите на белогвардейци биещи се на страната на Германия, ген.Шкуро, ген.Краснов и други.
СССР награждава с орден Отечественной войны I степени, белогвардейците Б.В.Вильде и А.С.Левицкий, взели участие и имащи сериозен принос за разгрома на Германия.

цитирай
9. germantiger - ...
11.11 15:51
Прав си за случая с града - не бях прецизен, за Власов ти не си.

Не преминава с армията си - тя е умираща от глад и в трагедия, разпада се.

В дивизиите към Власов и независимо от него има руснаци от бол съветски армии.

Той не ги изумява, а е победен и натикан от съветското над него командване в безнадеждна ситуация - типично за съветите през всв.

Да - хивитата на германска служба са над 1 млн и 400 хиляди през войната, отделно власовци, отделно казаци на служба при Паннвитц.

Това което ти пиша не е спорно, а установено, просто в бг не сте го чели и не сте запознати - за това има бол книги на запад и на изток - доста изследвания.
цитирай
10. bezistena - Така е, Български е коренът на Ру...
11.11 16:08
leonleonovpom2 написа:
Така е, Български е коренът на Русия! Тя и историята е показала, че това е така! На нейните земи е създадена Голяма, Велика България! Не може да изчезне токяу така

Да, така е, изтървал съм жена, която е искала да бъде моя!
Но не съжалявам, защото в замяна получих една година в Ямбол ,под Боровец, която ме изгради като характер и човек! И нещо ,което не мога да си обясня и до днес, на няколко пъти нещо невидимо ме закриляше? Спасяваше ме!
Защо, не знам!?

Хубав ден, Адаш!


Ето кое невидимо нещо те е закриляло нееднократно, закриля те и сега, Адаш!

НЕЩО НЕВИДИМО=НЕШТО НЕВИДИМО=Ешуа и Богиня Мат Диана

Българските Богове Демиурзи, Чиито новоепохални аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите са Исус и Мария Магдалена, Родоначалниците на новоепохалната генерация на Техния потомствен феноменен жречески род Дуло, от който са и предците ти, от който си и ти и децата ти!

Българските Богове Демиурзи и Тяхното небесно светейшество, които те спасяват постоянно!

СПАСЯВАТ ни=Бог Исус и Богиня Диана


цитирай
11. litatru - Здравей, Лъв!
11.11 17:38
Супер интересно ми е всичко което си написал!
Приеми уважението ми!
Литатру :)
цитирай
12. leonleonovpom2 - Благодаря ти, приятелю!
11.11 20:50
merlin68 написа:
Да, би било добре да се знаеше съдбата на тези истински руски патриоти отишли да защитят Родината, въпреки, че тя е управлявана от враговете им - комунисти. Времената са били трудни, преценката кой е патриот или шпионин, трудна. Възможно е да са били убити, или вкарани в лагери от властите, но е възможно и да са получили възможността да воюват срещу германците.
Белогвардейците при нападението на Хитлеристка Германия над СССР, се разделят на два лагера. Едни са изявили желание да се включат на страната на Германия, разчитайки, че след разгрома на СССР, ще им бъде позволено да възстановят предишна Русия. Друга част са прозрели истинските намерения на Хитлер и са призовавали да не му се помага. Мнозина белогвардейци взимат участие в разгрома на Германия като се включват в партизанската война в различни страни в Европа. Дори не малка част от тръгналите против СССР с германската армия белогвардейци, виждайки немските зверства, дезертират и се присъединяват към партизаните в окупираните от Хитлер територии.
Началникът на българската организация на белогвардейците ген. Ф.Ф.Абрамов се обръща с писмо към Германия с което изразява готовност на руските офицери да сътрудничат с нацистите във войната против СССР. Очевидно обаче, далеч не всички офицери са били съгласни с това.
Известно е, че синът на адмирал Колчак (обявен за върховен управител на Русия и застрелян от болшевиките), участва във войната с Германия като капитан от френската армия. Също така ген. Антон Деникин, командващ белогвардейската южна армия и емигрирал във Франция, няколко пъти пише призиви към руските емигранти да не тръгват против СССР.
През 1947г. в СССР, на смърт са осъдени водачите на белогвардейци биещи се на страната на Германия, ген.Шкуро, ген.Краснов и други.
СССР награждава с орден Отечественной войны I степени, белогвардейците Б.В.Вильде и А.С.Левицкий, взели участие и имащи сериозен принос за разгрома на Германия.
Направил си подробен анализ!
Моето е частен случай Знам го от баща ми, който е бил младеж тогава и силно се е впечатлил от станалото Даже ходели с приятели специално в този клуб , да слушат и разговарят с готвещите се да пътуват за Русия
Не се знае съдбата им, за съжаление!
вероятно са загинали
Друго си мисля! Колко от нашите Българи по света, в подобен случай, ще се притекат на помощ на България, да не дава господ такава перспектива!?
Да има случай такъв, във войните преди ПСВ!
Но , сега?
Вероятно е време да занимая музея със случая Недопустимо е това да потъне във времето!

Хубава вечер, Мерлин!
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, Германтигър!
11.11 21:10
germantiger написа:
Прав си за случая с града - не бях прецизен, за Власов ти не си.

Не преминава с армията си - тя е умираща от глад и в трагедия, разпада се.

В дивизиите към Власов и независимо от него има руснаци от бол съветски армии.

Той не ги изумява, а е победен и натикан от съветското над него командване в безнадеждна ситуация - типично за съветите през всв.

Да - хивитата на германска служба са над 1 млн и 400 хиляди през войната, отделно власовци, отделно казаци на служба при Паннвитц.

Това което ти пиша не е спорно, а установено, просто в бг не сте го чели и не сте запознати - за това има бол книги на запад и на изток - доста изследвания.


Нямам претенции да съм много компетентен относно дезертьорството на Власов и на други като него От руски автор бях чел, че той единствен има успех в първите дни на войната По нататък е така, както си го написал За да дезертира, сигурно има сериозна причина
Какво да кажа, това е предателство и не му симпатизирам Който и да го направи, независимо от националност, дори и да има право някакво сериозно основание....
Мен ме е впечатлил друг разказ на прадядо ми - за Сръбско -Българската война, препредаден от баща ми Когато на фронта пристигнали доброволци-местни турчета Попитали ги, защо идват , а те отговорили, че след като живеят в България и тя е в опасност, длъжни са да я защитят!
Хубава вечер!
цитирай
14. leonleonovpom2 - Благодаря ти, Адаш!
11.11 21:29
bezistena написа:
leonleonovpom2 написа:
Така е, Български е коренът на Русия! Тя и историята е показала, че това е така! На нейните земи е създадена Голяма, Велика България! Не може да изчезне токяу така

Да, така е, изтървал съм жена, която е искала да бъде моя!
Но не съжалявам, защото в замяна получих една година в Ямбол ,под Боровец, която ме изгради като характер и човек! И нещо ,което не мога да си обясня и до днес, на няколко пъти нещо невидимо ме закриляше? Спасяваше ме!
Защо, не знам!?

Хубав ден, Адаш!


Ето кое невидимо нещо те е закриляло нееднократно, закриля те и сега, Адаш!

НЕЩО НЕВИДИМО=НЕШТО НЕВИДИМО=Ешуа и Богиня Мат Диана

Българските Богове Демиурзи, Чиито новоепохални аватарни проявления преди 2000 години в Тракия пред Българите са Исус и Мария Магдалена, Родоначалниците на новоепохалната генерация на Техния потомствен феноменен жречески род Дуло, от който са и предците ти, от който си и ти и децата ти!

Българските Богове Демиурзи и Тяхното небесно светейшество, които те спасяват постоянно!

СПАСЯВАТ ни=Бог Исус и Богиня Диана
Вярвам ,че е така!
Два случая бяха особено фрапиращи Пожарът, който не можехме да загасим , а огънят се насочи към резервоари с гориво И изневиделица се появи взвод войници с кирки и лопати и благодарение на тях загасихме пожара до самите резервоари
И друг, когато на разкаляните коловози, камионът се плъзна и бавно започна да се обръща Изведнъж някаква пружина все едно го изправи обратно Беше се опрял на клоните на дърво и те го върнаха обратно Като се успокоихме, нямаше да се спасим иначе, камионът беще претоварен с тежка техника, огледах района- под Епхово беше В близост нямаше друго дърво, това беше единственото!
Така, че напълно съм съгласен с написаното от тебе!

Хубава вечер, Адаш!
цитирай
15. didanov - здравей Леоне
11.11 21:30
около 1920 г. Бялата армия е дислоцирана в Галиполи, добре въоръжена и дисциплинирана, но твърде малка, за да промени нещо. Главнокомандващият генерал Пьотр Врангел официално моли правителствата на Югославия и България да приемат хората му, след като разпусне войската. В България Стамболийски се колебае защото мрази монархията, но все пак приема, мислейки че може би ще извлече полза от това. Греши. Пристигат около 24 000 белогвардейци със семействата си и още много интелектуалци, благородници и артисти - общо около 35 000 души. Между тях са синът на граф Игнатиев Леонид, графиня Олга Толстая, Варвара Гурко - дъщеря на генерал Гурко, и т.н.

Заедно с ветераните от Руско-турската война белогвардейците представляват сериозна диаспора. Повечето са добре образовани и в науките и в изкуствата. Тези им качества дават значително отражение на местния живот и култура. Интересен факт е, че през 1922 г. Стамболийски имал опасения от преврат, организиран от белогвардейците и с указ ги разоръжава. Същевременно обаче ветераните му изпращат писмо, в което молят за финансова помощ във вид на пенсия, заради заслугите им в освобождението на България. Получават я. И не само това. Безпрецедентно за руската емиграция в целия свят, емигрантите получават пенсия до края на живота си, независимо от това дали са в България или в чужбина. Това трае до 1934 г., когато Царство България установява дипломатически отношения със СССР. Болшевиките не гледат с добро на останките от руската империя и българското правителство, начело с Кимон Георгиев, ограничава пенсиите на руските емигранти до получаването им само от тези, които живеят в България. Те ги вземат до 1944 г., а преживелите ветерани от Руско-турската война и техните вдовици, които са не повече от двайсетина души - до края на дните си.
цитирай
16. leonleonovpom2 - Супер интересно ми е всичко което си ...
11.11 21:33
litatru написа:
Супер интересно ми е всичко което си написал!
Приеми уважението ми!
Литатру :)


Здравей, Лита!

Благодаря ти, твоето мнение е важно за мен!

Желая ти здраве и творчески успехи!
цитирай
17. leonleonovpom2 - Здравей, Диляне!
11.11 21:42
didanov написа:
около 1920 г. Бялата армия е дислоцирана в Галиполи, добре въоръжена и дисциплинирана, но твърде малка, за да промени нещо. Главнокомандващият генерал Пьотр Врангел официално моли правителствата на Югославия и България да приемат хората му, след като разпусне войската. В България Стамболийски се колебае защото мрази монархията, но все пак приема, мислейки че може би ще извлече полза от това. Греши. Пристигат около 24 000 белогвардейци със семействата си и още много интелектуалци, благородници и артисти - общо около 35 000 души. Между тях са синът на граф Игнатиев Леонид, графиня Олга Толстая, Варвара Гурко - дъщеря на генерал Гурко, и т.н.

Заедно с ветераните от Руско-турската война белогвардейците представляват сериозна диаспора. Повечето са добре образовани и в науките и в изкуствата. Тези им качества дават значително отражение на местния живот и култура. Интересен факт е, че през 1922 г. Стамболийски имал опасения от преврат, организиран от белогвардейците и с указ ги разоръжава. Същевременно обаче ветераните му изпращат писмо, в което молят за финансова помощ във вид на пенсия, заради заслугите им в освобождението на България. Получават я. И не само това. Безпрецедентно за руската емиграция в целия свят, емигрантите получават пенсия до края на живота си, независимо от това дали са в България или в чужбина. Това трае до 1934 г., когато Царство България установява дипломатически отношения със СССР. Болшевиките не гледат с добро на останките от руската империя и българското правителство, начело с Кимон Георгиев, ограничава пенсиите на руските емигранти до получаването им само от тези, които живеят в България. Те ги вземат до 1944 г., а преживелите ветерани от Руско-турската война и техните вдовици, които са не повече от двайсетина души - до края на дните си.


Да, Врангелисти са белите, погрешно съм писал Колчак
Тези, които са заминали са били войници или млади офицери 20 години преди това Войникът изпълнява заповед, няма избор! Това ,че е в армията на белите може и да е стечение на обстоятелствата, а не резултат на убеждения !

благодаря ти за хубавия анализ!

Спокойна вечер, приятелю!


цитирай
18. leonleonovpom2 - За Германтигър!
11.11 21:51
Не знам дали ти е известно, но директорът на музея във Варни-Плетньов и заместникът му Лазаренко са от такива корени вероятно . Директорът, за съжаление, преди около месец почина нелепо С Лазаренко се познаваме Питал съм го, украинец ли е? Каза ,че е Българин, че е роден в България, както и родителите му Много симпатичен човек, с усмивка допълни ,че да, имат в миналото нещо такова Не настоявах повече
Мисля ,че и кметът ви е с такъв произход!
цитирай
19. germantiger - ...
12.11 13:03
Власов и остатъците от армията не дезертират - те просто измират и се предават преди края си.

В началото на войната успехи имат Попов срещу Райхенау и Русиянов - първия като лидер на 5-а светска армия, втория като лидер на 100-на съветска дивизия после първа гвардейска ако се не лъжа - това на прима виста без да проверявам.

Власов е доста след тях на север - русиянов е в центъра на съветско-германския конфликт, Попов зад Припятските блата и "над" Киев - северно от Киев но на юг като стратегически "погледнато" на съветско-германския фронт

русиянов постинга тактически мащаб успехи, попов оперативни като подчинен на кирпонос/който по-късно се самоубива след обкръжението

ще ме прощаваш за нямащите отношение към постинга ти детайли от мен
цитирай
20. nedovolen - Не е загуба на време да се изгледат ...
12.11 14:02
Не е загуба на време да се изгледат 11-те серии по 45 мин. на филма НАКАЗАТЕЛЕН БАТАЛЬОН на filmi2k
Участващите в създаването и изпълнението на филма по перфектен начин разкриват руската душа и характер.
цитирай
21. germantiger - към недоволния
12.11 14:36
За руската душа като израз, философия и едва ли не тайнство първи пишат германците и точно техни са емблематичните изрази за това в позитивен смисъл.

Руснаците пък след това започват да пишат за "сумрачния германски гений", но нали вие сте източни инвалиди - за второто почти не сте чували, докато за божествената крава руската душа нон-стоп ще пишете и ще преливате от пусто в празно, хубаво че сте една шепа 5 милиона българи в Европа, не повече...

Аз съм абсолютно убеден, че е много по-лесно да си руснак и катро патриот преди и сега, но германец патриот да не си - подлежиш на унищожение. Лесно е да си възпитаван във великоруски шовинизъм - без изключение с имперското самочувствие дори на рускини продавачки в бг магазини и женени за българи днес, лесно е да си бил 45 години ботуш в половин европа итн

съвсем друго е да си германец - то такива няма, те ментално умряха и ги убиха

пишете си за руската душа на дъното на която има тапи и гилзи след 1917

още с нещо да ни занимаеш с ония мказния мекия мъж от любе с физиономия на маймун и мъжки цици и пет пари не давам дали си попрочел нещо, дали за нещо уважаваш някакви "немци' и дали сериала бил реалистичен и показвал руски загуби
цитирай
22. leonleonovpom2 - Здравей, Германтигър!
12.11 14:57
Няма проблеми, Власов по начало е спорна фигура- от предател- до герой!?
Мярнах за руската душа в следващ твой коментар Според мен Гогол пише първи за необятната руска душа ,в едно от най великите лирически отклонения в световната литература! Впрочем, от болшинството той е признат за най- голям майстор на тях Сега, и това е отклонение от темата! Първоначално са ги пишели за обем- плащало се на страница Дюма е пример за такива лирически отклонения. За повече пари
Но след време, поради положителната им оценка, станали необходима част от творбата!
Та , това отклонение на Гогол е от " Мъртви души" Беше ми любима книга като студент Зареждах се с нея, отпочивайки си при подготовка за изпит!Половин час с нея ми беше достатъчен за будувам почти цяла нощ!

Хубав ден!
цитирай
23. leonleonovpom2 - Здравей, Николай!
12.11 15:00
nedovolen написа:
Не е загуба на време да се изгледат 11-те серии по 45 мин. на филма НАКАЗАТЕЛЕН БАТАЛЬОН на filmi2k
Участващите в създаването и изпълнението на филма по перфектен начин разкриват руската душа и характер.


Мисля, че по Варненска телевизия ги даваха дълго време Гледах ги- епизозите, разпокъсано От края към началото, защото ги повтаряха
Да, велика роля и страхотен артист беше командирът на батальона! Имаше и поп-доброволец!?

Хубав ден ти пожелавам!
цитирай
24. nedovolen - Към тигърчето
12.11 15:16
Не споря, не критикувам и не давам оценки. Всеки да оправя себе си. Другите има кой.
цитирай
25. merlin68 - Тигър, когато пишеш за милион и п...
12.11 17:39
Тигър, когато пишеш за милион и половина руснаци биещи се на страната на Хитлер, би следвало да споменеш и защо се е случило, както и колко от тях при първа възможност са преминали на страната на която са били.
Не знам дали цифрата която даваш е безспорна, но силно се съмнявам. По-важното обаче е, че това са съветски военопленници изправени пред дилемата - смърт, или сътрудничество с германците. Никога и никъде в света не е имало по-ужасни условия за военопленниците както в германските лагери за съветски пленници. Смъртността е убийствена и сравнима с конц. лагерите. Те това са фактите за цивилизованите германци. За благородния германски войн - убийци на деца, жени и пленници.
цитирай
26. germantiger - ...
12.11 19:27
nedovolen написа:
Не споря, не критикувам и не давам оценки. Всеки да оправя себе си. Другите има кой.


точно така - тих те искам
цитирай
27. germantiger - ...
12.11 19:31
Грешиш Мерлин - най-масовите изнасилвачи и убийци на жени и деца са съветските войници и това историците са написали не от днес - то обаче не стига да масовката и не се филмира популярно, но в историята като изследвания е констатирано.

За смъртността във военно-пленническите лагери не знам - знам, че смъртността в съветските е 60% - над 60% от германските пленници не се завръщат и измират след войната, за смъртността в германските не съм срещал сериозно излседване вън от пропаганда, но допускам и да е над 60%.

Цифрата според излседователите най-вече руските е над 1 милион и 400 хиляди, това не е моя хрумка, несъмнено голяма част от хивитата са били такива с подбуди и мотиви, които ти спомена, това е така, но не всички.

Грешиш мерлин, като пишеш и мислиш, че тези хилфсвиллигер се бият срещу руснаци - не, те са тиловаци.

Тези които реално се бият срещу СССР са маса казаци, чеченци също има, ограничено число руснаци, наистина малко.
цитирай
28. merlin68 - Не греша тигър, и историците (с и...
12.11 21:50
Не греша тигър, и историците (с изключение може би на малка нравеща ти се групичка), не са писали такива неща. Едни други неща са писали, аз регулярно ти ги напомням, и ти регулярно се правиш, че не си чул. А именно, при 18% участие във военни действия срещу Германия, на съюзниците САЩ и Британия се падат над 50% от цивилните германски жертви. Това са жени, деца, старци, това са Дрезден, Мюнхен... това е тактиката на съюзната авиация - бомбардирайте градовете докато германците не се предадат. Това Чърчил обещава и на България - да срине София до основи и да направи там картофена нива. За какви руснаци говориш ти? Ти не жалиш за германските жертви, ти не мразиш виновниците, ти просто умираш от злоба, че Хитлер загуби тази война от СССР. Различните народи на СССР, всичките определени от фюрера като полу човеци, размазаха великата немска раса. Теб подобно на Хитлер, не те интересува германския народ, ако той не побеждава, ако той не доказва, че е най.
Грешен ти е проблемът, не руснаците.
цитирай
29. germantiger - ...
12.11 23:21
Разбира се, че грешиш, защото в историографията за всв си невеж сравнен е мне.

Не само пишат, а се ровят от години в архивите и то бивши комунисти

- полковника от съветската армия с баща убит от германците при вязма - лев лопуховский

- александър широкорад, роман пономаренко, константин залеский, волфганг акунов, василченко... всички те са титуловани историци, вкл. някои от тях бивши военни и членове на партията кпсс

- темата за руснаците нс служба във веермахта е разглеждана от бол историци примерно от германеца йоахим хоффманн, който 35 години е в изследователския център на бундесвеера и се е специализирал именно в руските формирования на изток

нещо повече - аз мога да ти посоча КНИГИТЕ НА ТЕЗИ КОИТО АЗ СЪМ ЧЕЛ, и няколко малко книги от тях които ми остава да прочета, защото всеки от тях има по няколко

виждаш ли каква е ралзиката между моето знание и твоето невежество

впрочерм сега съм почнал да правя постинг който този месец ще е факт и в него ще видиш руските престъпления над тези на германците И ПРЕДИ германсаките като избиване на военнопленници итн итн ПРЕЛЮБОПИТНИ ИСТИНИ САМО С КОНКРЕТИКА
цитирай
30. germantiger - +
12.11 23:28
Този месец ще имам постинг именно за УРСКИТЕ ЛЪЖИ В ИСТОРИЯТА НА ВСВ, които са за енциклопедия, не за един постинг. Помниш мерлине как вие лъжехте във всичко - лъжехте за петилетките, лъжехте, че вашите телевизори са погот от филипс, че зазката е повече от мерцедес, вие нямахте дори източно видео - СЪЩОТО ЧЕ И ПО ДОЛНО БЕШЕ В ИСТОРИОГРАФИЯТА, там лъжехте най и най защото трябваше да лъжете и подмненяте цели народи

аз ще покажа ИЗУМИТЕЛНА КОНКРЕТИКА в тезз съветски лъжи... сега вече и вие червените руснаци знаете че сте губили повече срещу гереманеца и че сте печелили най-вече с количество - тази истина поне тихомълком приехте - всичко ви е такова и ти добре знаеше КАК ЛЪЖЕХТЕ ВИЕ РУСНАЦИТЕ В ИСТОРИЯТА и до днес

ЗАЩО ИСТОРИЯТА НА „ПОБЕДИТЕЛИТЕ” ЛЪЖЕ, ИСТОРИОГРАФИЯТА НА ПОБЕДЕНИТЕ ПОЧТИ НЕ

1. Съветската „историография” и тази на запада бе победила – тя можеше и си позволяваше мега лъжи – такива каквито само победител би могъл – лъжа в числа, заличаване на факти и дори цели сражения (днес това руснаците в десетки книги си признават и то трудове на полковници и генерали комунисти, не иде реч за Виктор Суворов, Игор Бунич и подобни комерспоръчкови комикси)

Германските военни и историци трябваше да превиват гръб (някои не го правеха) да храчат по себе си, те и сега го правят – както германец плюе по себе си едва ли друг може да го стори – ако трябва извинение за нещо – „германия” ще се наведе – за наводненията в Китай, за студа в Сибир, за глада в Етиопия – въобще Германия е виновна за всичко преди, днес и за всичко което още не се е сътояло!

2. Съветската „историография” следваше линията на партията, която знаем права е дори когато съгреши – линията на партията е права, дори когато е начупена, „та” историците пееха в хора на неизбежното, закономерното и ясно бъдеще – целия свят щеше да е червен както бяха доказали Маркс и Ленин, всичко щеше да е световна революция някога си и при всички положения големия червен брат беше прав. Историографията за войната трябваше да обслужва това и го правеше.

Германските бивши военни и писачи трябваше без съмнение да охрачат Адолф, покрай него военната машина, себе си дори, но пък можеха и да се оправдаят с него в отделни случаи. ИСТИНСКА ГЕРМАНСКА ИСТОРИЯ НЯМАШЕ И НЯМА, ЗАЩОТО НЯМАШЕ И НЯМА ГЕРМАНИЯ – както казва djovanna38 днешна Германия е менте Германия – германци след 1945г. няма.

3. Манталитета на съветски галош расъл в средна Азия или на великоруска ушанка, въобще надъхан от комунизъм паанславянин лъже нива над бивш германец, манталитета да си винаги голям, най-отгоре, при всички положения прав, победител, богатир, непобедимая и легендарная е познат. Помня петилетки в които тук задминавахме Мерцедес с Москвич или БМВ със Зазка... въобще Булгар-рено смаза АУДИ ;)

Манталитеа на германеца като професионалист, като внимание към детайла, като пунктуалност и конкретика пред източното лаладжийство е като фундаментален германски паметник над славянското фразьорство и фантазьорство – той се забелязва дори днес в професионализъм, подреденост или просто ред и правила.

С „ДВЕ ДУМИ”
ПОБЕДИТЕЛЯ МОЖЕШЕ ДА ЛЪЖЕ, ПОБЕДЕНИЯ ЕДВА ЛИ
ПОБЕДИТЕЛЯ БЕШЕ НАДЪХАН ОТ КОМУНИЗЪМ, НАЦИЗМА БЕШЕ БИТ
ПОБЕДИТЕЛЯ КАТО ЧОВЕК ОТ ИЗТОК ЛАЛАШЕ КАКТО ЛАЛА И ДНЕС
цитирай
31. born - Логично е великите държави да имат и ...
13.11 00:03
Логично е великите държави да имат и велики народи, които притежават национално съзнание. Интересното за Русия е, че е многонационална държава, но по моя преценка в преобладаващата си част тези всички националности се самоидентифицират като руснаци и имат самосъзнание на руснаци. Което не е присъщо за другите "велики" държави. Не съм чувал за саможертви на американци или англичани /може и да не съм съвсем прав поради недостатъчна информация за подобен наистина интересен феномен/. От другата страна може би само японците са били способни на подобни неща. Не бива да се бъркат подобни саможертви с религиозния фанатизъм на съвременния ислямски терорист- камикадзе. Нищо подобно. Въпросът стои на базата на националното самосъзнание.
цитирай
32. leonleonovpom2 - Германтигър, проявяваш пристр...
13.11 00:03
Германтигър, проявяваш пристрастие, да не кажа расизъм, смятам ,че не е!
Имаше някакво изкривяване в икономическата политика наистина , в СССР
Но съгласи се, не може страна, която години беше водеща в космическите изследвания, да няма технологии и компютри И за мен е трудно обяснимо това разминаваме Смятам, че висшите гехнологии са били засекретени , само за военни цели Западът, САЩ имам предвид, ги вкарваха в производството при подмяна- старите, докато СССР- не

Все пак ,казваш ,че руснаците лъжат за ВСВ Но едно не може да нагласят или излъжат-че в края на краищата са я спечелили
А важен е крайният резултат- той остава в аналите Другото е подробност, гимнастика за учените
Например като мач ,спечелен с един гол но противникът имал десет пъти повече положения и в повечето време владеел топката И по други показатели бил по- добър Но загубил Показателите остават за сведение, в протокола влиза само резултатът!
Иначе никой не отрича качествата на германците
Дори самата Русия, знаеш, императорите и имат германска кръв, също какво е направила Екатерина-София за Русия Ами превратът 17- та година в значителна степен е дело на Германия!
Грешката е, че имайки примерът с Наполеон, който също е подчинил европа ,са тръгнали срещу Русия И други грешки има ,но те са подробности
Наполеон е допуснал грешка Чакал е предложение от руска страна за мир Не последвало! Той е трябвало да вземе инициативата, не да чака И германците е трябвало , стигайки до Москва, да предложат мир -сепаративен, както с Франция
Но, минало заминало, лесно е сега да се говори...
цитирай
33. leonleonovpom2 - Прав си, приятелю!
13.11 00:11
born написа:
Логично е великите държави да имат и велики народи, които притежават национално съзнание. Интересното за Русия е, че е многонационална държава, но по моя преценка в преобладаващата си част тези всички националности се самоидентифицират като руснаци и имат самосъзнание на руснаци. Което не е присъщо за другите "велики" държави. Не съм чувал за саможертви на американци или англичани /може и да не съм съвсем прав поради недостатъчна информация за подобен наистина интересен феномен/. От другата страна може би само японците са били способни на подобни неща. Не бива да се бъркат подобни саможертви с религиозния фанатизъм на съвременния ислямски терорист- камикадзе. Нищо подобно. Въпросът стои на базата на националното самосъзнание.


Имам приятеля-башкири Питам ги,но не вярвам аз самият ,като ги гледам
Българи ли са наистина?
Веднага отговарят, че са руснаци, не са Българи!
Имало Българи, наричали ги стари Българи, но не били башкири Никой не знаел от кога са там, от стари времена са сэс сигурност Да, говорели смешен език, вероятно стар , но нямало съмнение, че е диалект на Българския

Лека нощ!
цитирай
34. germantiger - ...
13.11 00:13
Кощунствено е да обвиняваш мен в пристрастие след като 45 години руската лъжа за история на всв беше налагана зверски, вероломно и със смърт - никой нямаше право да пише нещо ралзично от червените съветски лъжи.

Пристрастието, нещо повече лъжата и фалшифицирането на историята не започва от някой си тигър в блог, а върви десетилетия наред най-вече на изток.

Русия никога не е имала комп=три на ниво, тя и досега не е създала епъл, макинтош, нито софтуера на линукс или майкрософт - всичко това се прави на запад. Изтока нямаше бяла и черна техника на ниво, нито автомобилостроене което да се равнява на западното или японското или ще ми докажеш обратното?

Военните технлологии на русия са някои от тях с германски фундамент преди години,а други чисто руски - но оръжието и технологията в него, не прави технологиите в друго - една северна корея има оръжие и толкова. Нещо повече руските технологии винаги са били зад западните - руските танкове след всв изостават, същото е в авиация в която руснаците и никога не са били номер 1, те бяха закъснели и в атома.

Русия не от днес, а от векове е била технологично зад запада с някои изключения и на тези изключения и до днес се базира пропагандата на лъжата, че русия е ниво - тя обикновено не е и не е била такова в наука и техника, пак казвам с редки изключения.

И това не е расизъм, а истина, защото

гсм
компютъра
автомобила
влака
двигателя
ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ ТОК
оръдието
танка

ВСИЧКО ТОВА Е СЪЗДАДЕНО НА ЗАПАД и това е факт който няам как да отречеш - руските пробиви са адски малко и са пъти по-малко под западните - това са факти, не расизъм

расизъм беше руската германофобия например, защото както знаем рския человек като прогресивен и най-прогресивен в света беше над всеки друг - така се казваше расистки
цитирай
35. batogo - !!!:))) Добра тема, обективно представена, Иване!
13.11 06:32
Поредното доказателство, че Родолюбецът няма партийни пристрастия. Той милее за Отечеството си и е готов да даде всичко от себе си за неговото съхранение, разцвет и благоденствие. Оставалото е от Лукавия...
Хубав ден, приятелю!
цитирай
36. merlin68 - Единственият тук който се отнася ...
13.11 14:01
Единственият тук който се отнася пренебрежително към германския народ е тигърът. Той заяви, че истински германци вече няма и дори се позова на негов съмишленик (или беше съмишленичка, не ми се рови и е без значение), че германци нямало от 1945г. Тоест, абсолютно единомислие с Хитлер, който в прощалното си писмо, обиден и огорчен от германския народ не доказал приписаната му от фюрера изключителност, нямал право на съществуване.
От тази си позиция, аз се чудя, какво въобще се опитва да доказва тигъра, какви лъжи, какви победи, какви пет лева?
Един истински, нормален човек (дори не казвам патриот), с чувство за народностна принадлежност, никога не отрича народа си, той не казва - днес няма германци, германци имаше при Хитлер, или при Бисмарк, а при Меркел, тези не са германци. Нормалният човек обича народа си и дори когато го критикува, тази любов личи. При Хитлер и тигъра, такова нещо не личи, при тях личи реваншизъм, злоба и налудничава мания за изключителност. Това опасно налудничаво поведение е донесло на германците много мъки, и те добре са го разбрали. Днес, германците ги има, те имат много положителни качества, характерни за тях исторически. Днес те също както винаги и както всички народи, правят грешки, лидерите им също. Но това е историята и тя се движи, или пък се върти... кой знае.
цитирай
37. leonleonovpom2 - Благодаря ти , Огняне!
13.11 14:27
batogo написа:
Поредното доказателство, че Родолюбецът няма партийни пристрастия. Той милее за Отечеството си и е готов да даде всичко от себе си за неговото съхранение, разцвет и благоденствие. Оставалото е от Лукавия...
Хубав ден, приятелю!


да, това ми беше целта Случаят го знам от детството си, баща ми е разказвал и бях силно впечатлен Смятах до тогава , че белите изпитват само омраза към Русия-СССР А се оказа ,че са готови да дадат живота си за нея/ Вероятно последното е и станало/!
Доказателство , че те милеят за Отечеството си, независимо от сложния живот, който то им е поднесло!
Така е човек има една Майка и едно Отечество, символизиращо бащата!

Хубав ден, приятелю!


цитирай
38. leonleonovpom2 - Не разбирам какво те дразни, Германтигър?
13.11 14:51
Може би самата тематика В постинга няма нищо обидно за германците, спомената е Германия единствено, във връзка с войната, без никакви квалификации Даже не съм споменал за няколко германски дезертьори, избягали в нощта срещу 22-ри и предупредили за предстоящото нападение Разбира се, доклрадва се на Сталин, но той казва да не обръщат внимание, сигурно е провокация
Относно върховите технологии, а космическата е черешката на тези технологии, някак си не се връзват с Москвич 403?! Не мислиш ли, че е така? В периода на Студената война ! От извънземни ли идват? Сигурно, така излиза? Промишления шпионаж не е от вчера Да, крадено е от Германия Имали са готовност за производство на атомна бомба ....
Това е най-големия плюс на Хитлер-развива науката, технологиите Оценката за него щеше да е съвсем друга, ако не беше се забъркал с покоряването на Европа Но не съм му адвокат , а и не искам да бъда!
не разбирам омразата ти?
Да ,има хора за презрение измежду руснаците, както и при всички останали народи, но има, повярвай ми, хора, достойни за уважение, поклон да им направиш!
четох, че руснак ,направил ли услуга, искал десетократно възмездие
На фронта руснаци са спасили баща ми Ако те не са се притекли на помощ,млади момчета, той чужденец - ранен, изпаднал в безсъзнание, , нямало е да оцелее
Никой от тях не е поискал обезщетение след това Не го е търсил
Имай предвид, че никога не чух от баща ми лоша дума по адрес на германците Въпреки ,че цял живот си носеше последствията от раняването
Война е, никой няма избор, такъв, какъвто му харесва!
цитирай
39. leonleonovpom2 - Здравей, Мерлин!
13.11 15:03
И аз не разбирам Да сме врагове на германците, дори и с приказки само, не сме Никога, за себе си говоря, не съм имал присмехулно отношение към тях напротив, уважавам ги като народ
Да си каже , какво го дразни, ако допущам нещо грешно , да се коригирам
Светът е едно село, държавите са политически формирования, не етносни или етносното е благовиден претекст
Иначе как ще се обясни съществуването на държави като Швейцария, Австрия, Белгия, Румъния, Македония, Украйна и много други!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
40. germantiger - ...
13.11 15:17
В случая не иде реч за германци или негерманци, а за истината.

Някъде да съм те посочил теб леоне като германски враг ил нечий друг - не?!

Мен не ме дразни нищо, а аз посочвам неистината, неточността или незнанието.

Примерно за Власов и руснаците на страната на Германия - беше ли писал ти за такива - не, посочих ли ти какво казвам НЕ АЗ, А НАУКАТА В МАСА ИЗСЛЕЛДВАНИЯ - ПОСОЧИХ, ЧЕЛИ ЛИ СТЕ И ЗНАЕТЕ ЛИ ТОВА ВИЕ - НЕ в пълнотата на изследванията, посочих ли ви автори - да.

Мелрин играе елементарно обръщайки нещата с краката нагоре или четейки като Дявола Евангелието :) :D чудесно знае, че иде реч за сарказъм в написаното от мен, както например ако би сравнил ще знае, че великия Пенчо Славейков е нарекъл българите народ мърша, но чудесно знаем, че той не само мара белчева а ред други българи не е намирал за мърши, нали? И аз не се сравнявам със Славейков-син, а чудесно разбирате какво думам.

Космическата технология не е върхова, днес такива са оръжието и компютърните технологии, нещо повече - космическите някой би казал, че не прогресират динамично, но иде реч за днес разбира се, а ти пиеш за прееди.

Именно за космическите технологии на ссср и сащ след 2-3 постинга ще имам един постинг да покаже колко те са германски вкл. за руснаците.

ПОВТАРЯМ - НЯМА ДРАЗНЕНЕН, А ИСТИНА ЗА МАСА РУСНАЦИ И КАЗАЦИ НА ГЕРМАНСКА СЛУЖБА о това посочих аз излизайки извън рамките на постинга, иначе в рамките на твоя постинг ти си напълно ок в споемни и прецизност, аз разширих.
цитирай
41. germantiger - спора е излишен и аз не го виждам между нас
13.11 16:09
И за последен път да представя как аз виждам разговора в коментари.

Написал си ти постинг за място, спомен и белогвардейци - ок, не може да има ничий проблем в това.

Видях/четах как изтъкваш и показваш патриотизма в тях, а аз се сетих маса руснаци и казаци на германска служба, та разширих и посочих това, което е вън от постинга ти, но показва, че пропускаш картината в другото, аз просто го посочих.

След това мерлин се усъмни в инфото - е аз ви посочих маса автори, които се занимават с това, както и вие от обща култура знаете за това, макар и не в конкретика, то не е и нужно да го знаете, както и мен не ме занимава особено.

След това стана дума за технологии и аз посочих фундаменталната истина - запада е над изтока в технологии почти във всичко

ДО МОМЕНТА АЗ ВИЖДАМ ЧЕ НИЕ СИ ПИШЕМ ИСТИНИ - омраза или това кой какъв патриот е не намесих аз първи.

ТОВА Е - иде реч за факти, инфо и в него аз съм почти необорим, защото

хиви руснаци има при германците

казаци при германците има бол

технологично запада е над изтока в повечето

е, къде в това е неистината - истина е
цитирай
42. merlin68 - Ами добре тигре, ти ни навря в очите ...
13.11 18:49
Ами добре тигре, ти ни навря в очите цифрата 1.4млн. руснаци на страната на Хитлер. След което дори се съгласи, че в огромната си част, те са били в това положение, не защото са на страната на Германия, а защото като военопленници на Райха им е дадена възможността да избират, на фронта с Германия, или смърт.
Тук изведнъж конкретиката и чутовните ти познания във военната статистика изчезнаха и се оказа, че не ти е известен процента смъртност във военопленническите лагери за съветски войници.
"Необходимо е да се ликвидират червените полухора заедно с техните кремълски диктатори" - Mitteilungen fiir die Truppe, № 112, Juni 1941
В съответствие с този бюлетин пуснат до армейските части, всички командващи издават заповеди по места в които се казва, че съветският войник не може да се третира като военнопленник.
Това е само една бегла справка сред стотиците заповеди издавани в нарушение на международните закони и представляващи военни престъпления и престъпления срещу човечеството. При това положение, на твое място аз не бих изтъквал "факта", че милион и половина руски войници са се сражавали на страната на Германия.
Ако това беше правено от българи, аз тигър, не бих се гордял с тази част от българската история. А това, че ти се гордееш, в мен не оставя никакво съмнение, че си не толкова германец, колкото хитлерист, както писах и в горния си коментар.
цитирай
43. get - Здравей, Мерлин! И аз не раз...
13.11 20:59
leonleonovpom2 написа:
Здравей, Мерлин!

И аз не разбирам Да сме врагове на германците, дори и с приказки само, не сме Никога, за себе си говоря, не съм имал присмехулно отношение към тях напротив, уважавам ги като народ
Да си каже , какво го дразни, ако допущам нещо грешно , да се коригирам
Светът е едно село, държавите са политически формирования, не етносни или етносното е благовиден претекст
Иначе как ще се обясни съществуването на държави като Швейцария, Австрия, Белгия, Румъния, Македония, Украйна и много други!

Хубав ден, приятелю!


- Срам, срам за вас ПАТРЕОТЕ !! Като чета всичките ви "бисери " - ЕДИН БЪЛГАРИН родолюбец НЕ ВИДЯХ ИЗМЕЖДУ ВАС - Позор!
цитирай
44. leonleonovpom2 - Здравей, Мерлин! И аз не раз...
13.11 21:27
get написа:
leonleonovpom2 написа:
Здравей, Мерлин!

И аз не разбирам Да сме врагове на германците, дори и с приказки само, не сме Никога, за себе си говоря, не съм имал присмехулно отношение към тях напротив, уважавам ги като народ
Да си каже , какво го дразни, ако допущам нещо грешно , да се коригирам
Светът е едно село, държавите са политически формирования, не етносни или етносното е благовиден претекст
Иначе как ще се обясни съществуването на държави като Швейцария, Австрия, Белгия, Румъния, Македония, Украйна и много други!

Хубав ден, приятелю!


- Срам, срам за вас ПАТРЕОТЕ !! Като чета всичките ви "бисери " - ЕДИН БЪЛГАРИН родолюбец НЕ ВИДЯХ ИЗМЕЖДУ ВАС - Позор!


Какво ти става, Гет!
Просто не ми трябва конфликт на тази тема
Описах нещо, което е краеведско по характер, то придоби едва ли не глобален характер Ами да, до същността на ВСВ опря Просто се възхищавах от патриотизма на тези хора Това си е нещо напълно човешко от моя страна, за какво намекваш?
Изясни какво имаш предвид!
цитирай
45. merlin68 - Може би Гете, не си видял нито един ...
13.11 22:18
Може би Гете, не си видял нито един български патриот, защото темата е Русия, белогвардейците, Германия и ВСВ. Освен това има такива чутовни патриоти, че собствените им габарити им пречат да видят останалите.
цитирай
46. get - Може би Гете, не си видял нито един ...
13.11 22:55
merlin68 написа:
Може би Гете, не си видял нито един български патриот, защото темата е Русия, белогвардейците, Германия и ВСВ. Освен това има такива чутовни патриоти, че собствените им габарити им пречат да видят останалите.


А вие блоговият ни Ернесто Гевара Линч, първо си обършете пените около устата разтекли се поради страстната защита на ВАШАТА МАТУШКА - която определено не е България ... а после търсете сметка от мен ДЕБИЛНИЯТ БЪЛГАРИН?
Това второто е цитат по един друг патриот-русофил Иво Христов, твой събрат комунист-интернационалист, тоест без-ОТЕЧЕСТВЕНИК .... ама патриот? - това комунист-патриот ако не е пример за оксиморон и нравствен опортюнизъм - Здраве му кажи :))))!

А "матушка Русс" е империя идеократическа и поради това Азиатска, с прилагателното ДИВА ДЪРЖАВА!
цитирай
47. germantiger - ...
13.11 23:04
42. merlin68
Ами добре тигре, ти ни навря в очите цифрата 1.4млн. руснаци на страната на Хитлер.

ОТ МЕН
не, не съм навирал, провирал или завирал - това инфо е факт и аз го написах, ти беше незнаещия в случая, защо наричаш това навиане след като има тази цифра и аз я пиша или идеята да мълча, да не пиша нищо подобно за да не "навирам" ли - ИСТИНА ЛИ Е ТОВА - ИСТИНА, навирането или завирането може да си го квалифицираме до утре

42. merlin68
След което дори се съгласи, че в огромната си част, те са били в това положение, не защото са на страната на Германия, а защото като военопленници на Райха им е дадена възможността да избират, на фронта с Германия, или смърт.

ОТ МЕН
та аз знам това много по-добре от теб и в конкретика, чел съм подбудите, свидетелствата, впчеатленията от много от тези хиви/хилфсвиллигер и подбудите им са ВСЯКАКВИ, далеч не тези най-удобни за теб, НО АЗ ЗАЩОТО СЕ СТРЕМЯ КИЪМ ИСТИНАТА ВЕДНАГА споменах, че написания мотив от теб е факт и той е част от истината - за разлика от теб аз имам това достойнство да заявявам веднага истината без значение дали е споделена от червени или нечервени

42. merlin68
Тук изведнъж конкретиката и чутовните ти познания във военната статистика изчезнаха и се оказа, че не ти е известен процента смъртност във военопленническите лагери за съветски войници.

ОТ МЕН
иронията ти е нон-сенс към истината - НЕ АЗ, А НАУКАТА НЕ СЕ Е ПРОИЗНЕСЛА КАТО ПРОЦЕНТ на смъртност в сериозно излседване или поне на мен такова не ми е попадало - чел съм всякакви неща, примерно че умрелите съветски POW са над 3,5 милиона, но в кои лагери, колко, доколкйо, кога, кои години, началото ли, края на войната ли това НЕ

Моите познания наистина са чутовни сравнени с твоите мерлин, но не аз, а науката изчезва с чутовните си познания пред този въпрос, защото е военно време, минават бол години и установяването на истината през съветската пропаганда е трудно - кои години, кой лагер, защо - въпроси трудни

и веднага ти казвам, защо е по-лесно и установимо какво е било в съветските или англо-америакснките лагери за германците пленници: войната е приключила, сметките на пленени почти не са спорни, периода е ясен - взети - върнати от коя година до коя, няма много сиви петна, няма смесване, няма пропаганда на врага - следвоенното време е сурово но няма неясността и "мътилката" на войната нито нейните сътресения, нито хаоса

......

заповедта която си посочил аз не проверявам сега и ти се доверявам, освен това знам за няколко директиви за комисарите, ПОВТАРЯМ ЗА КОМИСАРИТЕ и тези директиви са факт, както е факт, че хора като гудериан и рундщедт не са ги приемали, но хора като райхенау са ги приветствали и изпълнявали

обаче в мой постинг до 3-4 дни аз ще покажа - ВСЪЩНОСТ ЩЕ ПОВТОРЯ НАУКАТА И АРХИВИТЕ, че рснаците са първите които избиват военнопленници 1941 г. и то с маса случаи и конкретика ще покажа това, то отдавна е посочено вкл с руски архиви и то е съвсем нормално и разбираемо защото отровения от сталинизъм е повече изрод от оторовения с хитлеризъм, отделно примитивизма на съветския човек е повече от този на типичния войник живял на запад с неговата повече цивилизованост от този на изток и за финал дисциплината на германеца надминава впиянчената разхайтеност на сталинския войскар в повече случаи

самите условия, типа човек и традициите на изток войната да се води жестоко предполага и обяснява това и всички съзнаваме същото

ЕТО РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТЕН И МЕН МЕРЛИН - аз съм запознат с войната нива над теб, аз веднага ще призная германските престъпления и ще се съглася с теб в това което си прав, но ти ще го направиш много по-рядко от мен, защото знаеш по-малко и защото стремежа ти към истина е несвойствен за теб

ВЪОБЩЕ РУСОФИЛИТЕ НЯМАТ И НЕ МОГАТ ДА ИМАТ СТРЕМЕЖ КЪМ ИСТИНА, ЗАЩОТО ТЯ УБИВА ТЕХНИТЕ МИТОВЕ

ИСТИНИТЕ СА ЧЕ КОМУНИЗМА БЕШЕ ПОВЕЧЕ ЗЛО ОТ НАЦИЗМА

КОМУНИЗМА БЕШЕ ПО-НЕКАДЪРЕН ОТ НАЦИЗМА Е ТЕХНОЛОГИЯ И ВОДЕНЕ НА ВОЙНА

И САМО КОЛИЧЕСТВОТО НА ССР ПЛЮС ТОВА НА САЩ И АНГЛИЯ СПЕЧЕЛИХА ВОЙНАТА В КОЯТО ГЕРМАНСКИЯ ВОЙНИК ПОКАЗА ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ НАД ВСЕКИ ДРУГ, германеца показа и дух да се бие докрай срещу ако щеш половината свят

защото твоите сибир и азия не бяха пипнати и докоснати когато ти губеше, а когато германяи губеше цялата тя беше срината от англоамерикаснката авиация, цялата тя беше атакувана от изток и от запад и тя нямаше своя сибир и тил

... и скоро постинга ми!
цитирай
48. kvg55 - leonleonovpom2,
14.11 08:29
Чувал съм подобни истории от баща ми. Имало по пътищата белогвардейци, които чукали чакъл. След началото на войната те плачели и казвали : "Хитлер няма да победи".
цитирай
49. leonleonovpom2 - Гет, не отговаряш по същество!
14.11 08:54
Кое е позор и непатриотичното ?Трябва непрекъснато да се повтаря ,че си патриот, за да си такъв ли!
Все пак, повдигаш интересна тема, за империите
Знаеш ли, няма добри и лоши империи Има само империи, водени от общи интереси-да заграбят чуждото и да забогатеят от него Да експлоятират аборигените
Ако Русия беше заграбила Индия или Новия свят, със сигурност нямаше да е това, за което говориш
Ами Испания до 16- век я няма на картата Или джуджетата от Франция-Калоян и размазал рицарите и Англия, които се джавкат помежду си? Те ли са били нещо по презумция велико ?
Не защитавам Русия Просто империите са еднакви, водени от общи интереси!
цитирай
50. get - @ 49. leonleonovpom2 "- Гет, не отговаряш по същество!" - Отговор, ПО СЪЩЕСТВО тогава ...?
14.11 16:57
leonleonovpom2 написа:

Кое е позор и непатриотичното ?


- Първо НЕ ГОВОРЯ за минало време А ЗА НАСТОЯЩИЯТ МОМЕНТ! Тъй като НЯМА И ЕДНА ПРОПУСНАТА ГОДИНА - Без политическото РЪКОВОДСТВО НА МАТУШКАТА РУС - да не се е ИЗГАВРИЛА С НАС БЪЛГАРИТЕ ... Искаш ли факти или сам ще се сетиш? И при това НЕ Е САМА "МАТУШКАТА" а в това и услужва, и ПРИСЪЩАТА ЗА ПОЛИТИКАТА Й "пета колона", в България - един такъв е и визираният от мен "БЪЛГАРСКИ" професор Иво Христов ... ТОЙ НИ НАРИЧА нас милеещите за България хора ДЕБИЛИ - Защо?
- Защото не споделяме сладникавият му глупашко-кучешки негов верноподанически възторг към тази същата "матушка Рус"!

Второ:
leonleonovpom2 написа:

Кое е позор и непатриотичното ?

-Това, нали е написано от теб?
leonleonovpom2 написа:

Като дете съм слушал приказките на баща ми за местните белогвардейци
За необяснимата им любов, както белогвардейците са я определели, към майка Русия! Която ги е изгонила немили недраги по света!
И за саможертвата им, впечатлила града! Въпреки опитите да ги спрат!
Това може да направи само човек , които наистина много обича Родината си!

- Ами да ти кажа - и аз във Варна съм имал познати наследници на "белоемигранти" съседи и приятели - Които с половин уста (от страх) са ми разказвали КАКВО Е СТАНАЛО С "БЕЛИТЕ" им предци! - След като България Е ОКУПИРАНА от "легендарната и непобедима" Червена армия - искаш ли разкази от Първа ръка?


Трето:
leonleonovpom2 написа:

Според мен Гогол пише първи за необятната руска душа

А да се сещаш - Как Гогол е описал ... БАЩАТА на Чичиков? ...Как той МОДЕЛИРА детската му и бъдеща НЕОБЯТНО РУСКА душа ... на ЧИНОВНИК?
И втори (под)въпрос: Защо Гогол ГОРИ(!) ВТОРАТА ЧАСТ от книгата си "Мъртви души" - нали бил "русский поет"? Вероятното, защото се е опасявал да не го постигне съдбата на другия "руски поет" Шевченко?

- И НАКРАЯ но не последно) да си чувал за Белогвардейския доброволчески корпус(от тук, Балкани) съюзник на нацистите, а за Казашките войски ... а за Вафен СС "Галиция" ... а за ... а за ... ?

П.П.
- А за да си отговориш, САМ! Е ли РУСС "матушка" на децата си ... И как ТЯ Е ФОРМИРАЛА РОБИ ОТ СВОИТЕ ГРАЖДАНИ - нямам възможност, в един пост да го обясня, защото е тема за цикъл лекции, В КОИТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЛЕДВА ДА изКОМЕНТИРАМ - инак ще остана голословен:

1. Путешествие из Петербурга в Москву. - и съдбата на автора му Александр Радищев?
2. Астолф де Кюстин - пътепис за Русия
3. Сигизмунд Херберщайн - пътепис за Русия
4. Алексис де Токвил - пътепис за Русия
5. Кому на Руси жить хорошо. - Николай Некрасов
6. Защо Черенишевски пише:
"Жалкая нация, нация рабов, сверху донизу - все рабы" ... (а после и Ленин го повтаря - защо !)?
7. Защо М. Лермонтов е изпратен в изгнание - заради ей ТОВА:

"Погиб поэт! — невольник чести —
Пал, оклеветанный молвой,
С свинцом в груди и жаждой мести,
Поникнув гордой головой!..
Не вынесла душа поэта
Позора мелочных обид,
Восстал он против мнений света
Один, как прежде... и убит!
...
А вы, надменные потомки
Известной подлостью прославленных отцов,
Пятою рабскою поправшие обломки
Игрою счастия обиженных родов!
Вы, жадною толпой стоящие у трона,
Свободы, Гения и Славы палачи!
Таитесь вы под сению закона,
Пред вами суд и правда — всё молчи!..
Но есть и божий суд, наперсники разврата!
Есть грозный суд: он ждет;
Он не доступен звону злата,
И мысли и дела он знает наперед.
Тогда напрасно вы прибегнете к злословью:
Оно вам не поможет вновь,
И вы не смоете всей вашей черной кровью
Поэта праведную кровь!"

- Иване, знаеш ли по повод на ЧИЯ СМЪРТ го пише Лермонтов това?
- Коя И кАКВА Е МАТУШКАТА - според този светъл ум, който също убиват като брата му поет, за който той пеши "Смерть поета" - Лермонтов ни го казва:

Прощай, НЕМЫТАЯ Россия,
Страна РАБОВ, страна ГОСПОД,
И вы, мундиры голубые,
И ты, им ПРЕДАННЫ НАРОД.

Быть может, за стеной Кавказа
Сокроюсь от твоих пашей,
От их всевидящего глаза,
От их всеслышащих ушей.

- До този извод ... достига ДОРИ И нашият ПЛАМЕНЕН РУСОФИЛ ... малко късно(но по-добре, отколкото никога !) Иван Вазов - който ни е оставил ОТНОВО ЗА ВЕЛИКАТА РУССКА ДУШЕВНОСТ и МАТУШКАТА - Следното?

О, руси, о, братя славянски,
защо сте вий тука? Защо сте
дошли на полята балкански
немили, неканени гости?
...
Вий някога знаме Христово
развяхте за благо човешко –
строшихте ни ИГОТО тежко,
а днеска ни носите ново!
...
За тоз кумир ние се бием
и с чужд, и със близък упорно
и няма ний врат да превием
пред никакво иго позорно!


О, колко ви, братя, жалея!
О, как БИХ ЖЕЛАЛ, братя клети,
СВОБОДА И ВАМ и за нея
кат нас да живейте и мрете!

... Значи ДОРИ И ЗА ЗАСЛЕПЕНИЯТ ВАЗОВ(на който бяха забранили(скрито от цензурата) това стихотворение а него обявиха след "9. Септември" - за ВЕЛИКО-БЪЛГАРСКИ ШОВИНИСТ - нашата верноподаническа на Москва КОМУНИСТИЧЕСКА ПЕТА КОЛОНА !) ... значи и за Вазов: Русите СА РОБИ! ... и ще допълня - за съжаление И ДО МОМЕНТА СА ТАКИВА - Благодарение на разни техни "вождове", като чекиста Владимир Путин ... осмърдяващи всякакви нормално-човешки и международни отношения със пагубният си ВЕЛИКО-РУСКА НАДМЕННОСТ(за която пише Ленин) и ИМПЕРСКИ ШОВИНИЗЪМ!

- Ха дано ме разбереш ... Защо съм казал за тези от българите КОИТО, НАМЕСТО ДА ВЪЗСТАНАТ! ... СРЕЩУ ПОСТОЯННО ВОДЕНАТА И В УЩЪРБ НА НАС БЪЛГАРИТЕ, ПРОПАГАНДНА ВОЙНА - ми говорят за "необятни руски" ... и "майчиците" им ... велико-шовинистки брътвежи!

п.п.п.
- За Димитър, българина, изживяващ се като "велико-германец", също се отнася МОЕТО: Срам, срам ... и позор! Защото и любимата му Германия КОЯТО НИ ВКАРА ЗАЕДНО СЪС СЪЮЗНИКА СССР - във Втората световна война през 1941 година ... и нея я тресеше Велико-германски шовинизъм !!!
цитирай
51. nedovolen - ЗАЩО?
14.11 20:38
Въпрос към всички, разбиращи от всички световни войни.
Защо човечеството е единствения животински представител на тази планета, унищожаващ се между себе си.
Отговори като защо лъвът яде лъвчето от съседния прайд, няма да има такъв.

Извинявай, леон. Особено тигъра, тих съм по Божията воля, не по неговата.
цитирай
52. leonleonovpom2 - Гет, разбирам те!
14.11 21:11
Това ,което съм описал е истина! Разказвано ми е от дете Аз съм описал това Не правя някакво обобщение Къде отиваш толкова надалече?
Гогол като всеки талант е имал и нещо, за останалите ненормално
Известно ли ти е, че предупреждавал, като умре, да не бързат да го погребват Защото може да оживее
Е, като се случило, изчакали и го погребали
Но не мога да си спомня причината след време разровили гроба И гробарите се разбягали Лежал в ковчега по корем Специалисти дали някакво естествено обяснение, но неубедително Защо само на него се е случило?

За Вазов, ти знаеш че поводът не е война между Русия и България само, а световна война Щеше да е основателно , ако Русия води реална война само срещу нас По начало ,руснаците воюват с нежелание в тази война, особено пък срещу нас За какво да ги виним, ами ние защо воюваме срещу тях А сигурно ти е известно, че ние не сме сами, снас има германци и....турци? това не е ли светотатство?
Търси причината не в тях, а в Берлинския конгрес Защо там не е приета Санстефанска България Тя не е предложена от Англия
Ако беше приета Санстефанска България, нямаше да има война с наше участие, а много вероятно и Световна война Заащото подобно рязане на държави е първопричина за война-пример безчет-Елзас и Лотарингия, Ньойския договор и така нататък!

Ний проблеми с Русия или тя с нас нямаме Просто сме в два различни лагера тогава, това пропущаш да уточнищ и този пропуск променя смисъла на станалото!

Не обичам да ме насъскват!
Мога сам да преценя нещата! Похвали и критики особено , не съм спестявал на никого
Кой не съм хвалил ,когато заслужава? Дори Хитлер!

Сега, какво предлагаш?
За това ,че белогвардейците при нас обичат Русия? Да обвиня болшевиките ли за виновни?Че ги манипулират?
Гогол достатъчно критично, въпреки жанра, е описал Русия Нищо не е спестил !Но това не ми пречи да ми е любим автор Не защото е руснак, а защото е гений~!
А би трябвало да го мразя, нали така? Обратно ,не го мразя, заради гениалността му и заради истината!
цитирай
53. merlin68 - Въпрос към всички, разбиращи от ...
14.11 21:36
nedovolen написа:
Въпрос към всички, разбиращи от всички световни войни.
Защо човечеството е единствения животински представител на тази планета, унищожаващ се между себе си.
Отговори като защо лъвът яде лъвчето от съседния прайд, няма да има такъв.

Извинявай, леон. Особено тигъра, тих съм по Божията воля, не по неговата.


Отговорът е много прост, но в две точки:
- Не е вярно, че само хората се избиват помежду си, ти сам си споменал за лъвовете, глутниците вълци също жестоко се преследват, едни други се убиват шимпанзета, горили и прочие шебеци. Сега не се сещам, но със сигурност зоолозите могат да ти направят дълъг списък.
- Ако имаха разум като хората, сблъсъците между глутниците можеха да прерастнат във войни, тъй като щяха да се сключват съюзи. А, ако другите животински видове развият технически прогрес, то ще произведат и техните си аналози на танкове, самолети... атомни бомби.
цитирай
54. merlin68 - Патриотизм, дело тонкое. Седим си ...
14.11 22:14
Патриотизм, дело тонкое.
Седим си значи ние в интернет кръчмата няколко човека и по едно време Иван казва - Вижте какво нещо е патриотизма, Родината им ги прокудила, но те в трудно за нея време и с почти никакъв шанс да оцелеят се втурват да й помагат, не е ли възхитително това?
Аз, го слушам Иван и понеже темата ми е лекичко позната, добавям някои неща
- Да - казвам, имало е такива, имало е обаче и от други, които пък в трудния за Родината момент са тръгнали с врага да търсят реванш за собственото си его.
Германският тигър, вече настръхнал, понеже иде реч за любимия ме Райх трети и за омразния му СССР и мънинко по-малко омразната му Русия, се намесва в свой стил
- Е, тръгнали са там някакви, обаче милион са били на страната но Хитлер.
Естествено започваме един познат и предъвкван спор в интернет кръчмето, скучно, вяло, с ясното съзнание, че никой никого в нищо няма да убеди. Но все пак това е интернет кръчме и трябва лаф да става.
Изведнъж с гръм и трясък вратата се отваря и влиза Патриотът
- Що за сбирщина от родоотстъпници тук сте се събрали??!!
-Ама чакай другарю... господине Патриот, ние тука си говорим просто... какво искаш да кажеш? - оправдава се символичният домакин открил темата на разговора.
- ЕДИН БЪЛГАРИН родолюбец НЕ ВИДЯХ ИЗМЕЖДУ ВАС - Позор! - Провиква се Патриотът.
- Позор, за тоз, за онзи и за другия позор??!!
Напрежението расте, срама пред Родината, тоже. И в този напрегнат момент, един Недоволен, седнал тихо в ъгъла се обажда
- Що не вземем да сменим темата и да си поговорим за животните, а?
Мддда, за животните... ха ха ха, айде стига толкова, разказ без край:))
цитирай
55. get - @ 52. leonleonovpom2 - Гет ... От цялата "пледоария" - Ето, САМО ТОВА Е ПО СЪЩЕСТВО!
14.11 23:22
leonleonovpom2 написа:

Ний проблеми с Русия или тя с нас нямаме Просто сме в два различни лагера тогава, това пропущаш да уточнищ и този пропуск променя смисъла на станалото!


- Аз няма да коментирам ... само ще ти да ОТКЪС ОТ ИНТЕРВЮ - Където много КОНКРЕТНО Е КОМЕНТИРАНО - Защо и Кой прати България "в другия лагер"?

"Още в Малта(1989) стария Буш и Горбачов ни ебаха мамката!
Те там са направили един голям заговор срещу нашите народи. Още там са се разбрали Съветският съюз да се откаже от комунизма, но икономическата и политическа власт да си остане в ръцете на комунистите, на номенклатурата ...
Номенклатурата отново успя да лиши народа от имотите - първият път при национализацията - втори път при приватизацията ...

- Не обичам диктатурата, но не виждам разлика между диктатурата на танка и диктатурата на някоя банка или идентичното с тях "Отворено общество" ... !"

- от интервю на Йовка Николова с професора и доктор на философските науки Петър Юхас 2002 година.

- Разбрахте ли(защото виждам и Красимир-Мерлин) се обажда от "джунглата" - КОЙ НИ ПРОДАДЕ КАТО СТОКА на "КЛАСОВИЯ ВРАГ", нас народа, барабар с България?

- А да припомня ЛИ ПРИ КОЕ ПРАВИТЕЛСТВО БЪЛГАРИЯ ВЛЕЗЕ В НАТО и ЕС? А да си спомняте, че московската подлога "другаря" Първанов ТОГАВА БЕ НА ВЛАСТ! А НАС НЯКОЙ, тоест БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, ПИТА ЛИ ГО НЕЩО ПО ВЪПРОСА - Към КОЙ и изобщо искаме ли да участваме във ВОЕННИ БЛОКОВЕ! ... Ей такива ми ти работи, другари-русолюби и пост-комунистически носталгици ... АЗ НА "СЛЕЗЫ МОСКВИ НЕ ВЕРЮ" - вече!!

- Защото КАКВИТО И ФИЛ(и) ДА СТЕ - това ще ДА каже : ЧЕ СЕ ПРЕХЛАСВАТЕ ПРЕД ЧУЖДОТО - ЗАГЪРБВАЙКИ(за сметка на НЕГО !) РОДНОТО - ами такива сте си, и докато продължавате да сте такива ... към родното ?
- За вас ще важи казаното от спасителя ...!

"Никой не може да слугува на двама господари, защото или ще намрази единия, а ще обикне другия, или към единия ще се привърже, а другия ще презира."

- А че Русия, като ДИВА ДЪРЖАВА ИЗБИВА ЦВЕТА СИ - ЕТО!

Рукою чистой и безвинной
В порабощенные бразды
Бросал живительное семя —
Но потерял я только время,
Благие мысли и труды...

Паситесь, мирные народы!
Вас не разбудит чести клич.
К чему стадам дары свободы?
Их должно резать или стричь.
Наследство их из рода в роды
Ярмо с гремушками да бич.

- това го е писал Оня, който после Лермонтов обезсмъртява в неговото "Смерть поета" ... за което го изпращат първо на Кавказ, пък после сму спретват дуел - където е прострелян не от противника си ... а от "снайпер" с дълго оръжие ... ма то сега не е ли същото, който приказва против "Бащицата чекист" ... и айде четем му "некролога", че е умрял скоропостижно - и то ако е знакова за обществото им фигура ... а безименни колко са си отишли, без да научим ... мога да си го приказвам в частни разговори с мои приятели емигрирали от Русия в моя град, с бивше име "Сталин".
цитирай
56. get - @ 54. merlin68 - ... блогов "другарю Гевара-Че" - Първо ще ти цитирам думите - от подобен случай ...
14.11 23:54
... една друга светла глава, КОЯТО "МАТУШКАТА" уби с КОМУНИСТИЧЕСКАТА си идиотия:
"В ресторане по стенкам висят тут и там
"Три медведя", "Заколотый витязь", -
За столом одиноко сидит капитан.
- Разрешите? - спросил я. - Садитесь!
............
Он все больше хмелел. Я за ним по пятам.
Только в самом конце разговора
Я обидел его, я сказал: - Капитан!
Никогда ты не будешь майором!"

merlin68 написа:

Изведнъж с гръм и трясък вратата се отваря и влиза Патриотът
- Що за сбирщина от родоотстъпници тук сте се събрали??!!
-Ама чакай другарю... господине Патриот, ние тука си говорим просто... какво искаш да кажеш? - оправдава се символичният домакин открил темата на разговора.


- Така, че обърши си ЗАПЕНВАНЕТО ПОЛУЧЕНО от ... ? ... и осмисли думите на Висоцки от друга негова песен "Разные интеллекты":

"Ну о чём с тобою говорить —
Всё равно ты порешь ахинею.
Лучше я пойду к ребятам пить —
У ребят есть мысли поважнее.
.............
Что тебе придумать в оправданье?
Интеллекты разные у нас —
Повышай своё образованье!"

И като за начало да те подпомогна ... тъй като си доста босичък в Марксизма другарю "Че" - твърдящ, че си и патриот - С което ИЗНЕВЕРЯВАШ НА МАРКСИЗМА, за което ни предупреждава таварищ Ленин в "Левичарството детска болест на ..." - ако не вярваш, ето ти цитат и от "Манифеста"?
Цитат
"По-нататък, упрекват комунистите, че искали да премахнат отечеството, националността.
Работниците(революционери, кат"теб:)) нямат отечество.
Не може да им се отнеме това, което те нямат.
...
В същата степен, в която ще бъде премахната експлоатацията на един индивид от друг, ще бъде премахната и експлоатацията на една нация от друга.

Заедно с противоположността между класите в нацията ще отпаднат и враждебните отношения между нациите." - Край

Пак повтарям ЗА НЕРАЗБРАЛИТЕ ?
- Комунист и Патриот е оксиморон - нещо в смисъла на "дървен - камък" ... поне според "марксистката теория" за "класовата борба и диктатура на пролетариата".

- Рот фронт "другарю" Мерлин-Че :))) !

цитирай
57. get - - Ще цитирам, цитат от ... в който накратко майката на петимата Ротшилд синове ... ?
15.11 00:09
nedovolen написа:
Въпрос към всички, разбиращи от всички световни войни.
Защо човечеството е единствения животински представител на тази планета, унищожаващ се между себе си.
Отговори като защо лъвът яде лъвчето от съседния прайд, няма да има такъв.

Извинявай, леон. Особено тигъра, тих съм по Божията воля, не по неговата.


... еврейката Гутле Саломон Шнапер, гордо и предупредително казва:

"Ако синовете ми поискат, повече няма да има никакви войни".

- А класика на теорията за "класовата борба на пролетариата" и "капитала" - за него "злите езици" казват, че е живял от кредита, отпускан му от сина й Натаниъл(с други думи на иврит Натан(иел) - само не го бъркайте с блоговия ни образ-невъзможен "Маркнатан" :)))!

Второ:
Примера ви със шебеците и хищниците от джунглата некоректно го принасяте КЪМ СОЦИАЛНИТЕ(водещи и живеещи при условия на общност) ЖИВОТНИ!

- По въпроса е писал доста анархиста П. Кропоткин (княз) - който полемизира именно на тази плоскост с Ч. Дарвин и най-вече тезите на последният по отношение на ... произхода на Човека?

- С желание да ви бъда полезен!

П.П.
Пропуснах да упомена произведението на Пьотър Кропоткин, което се казва "Взаимопомощь, как фактор эволюции".
цитирай
58. leonleonovpom2 - Здравей, Гет!
15.11 11:20
Не разбирам какво отношение имат Рейгън и Горбачов към войната през 1916 година? Особено пък участието ни с турски войски във военни действия срещу Русия? Ами целият свят е изумял сигурно Както опасенията при убийството на Олга Скобелева Че светът ще ни оприличи на диваци, ако убиецът е българин Защото сме посегнали и на майката на героят от Освободителната война За щастие не е Българин убиецът Много съм любопитен този факт как е отразяван в пресата на Русия тогава? Ти имаш ли нещо под ръка?
А, че артистът и евреинът са се разбрали, спор няма За сметка на такива като нас Кой сме ние, едни мравки, както стана дума в коментар по-горе?! Какви идеологии? Интереси, те заменят идеологиите!
Така ,че не робувам на никаква идеология, защото знам, че е лъжа и измислица, удобна, но на друг
Да не ровим костите на Рейгън, но какъв антикомунист е в случая?
Филство, в никакъв случай, признателност и благодарност ,като на интелигентен човек- да
Филството е форма на робско поведение, там е тънката разлика

Хубав ден!
цитирай
59. get - @ 58. leonleonovpom2 - Иване, аз ли лошо се изяснявам - ти ли не искаш да ме разбереш ... ?
15.11 14:27
leonleonovpom2 написа:
Не разбирам какво отношение имат Рейгън и Горбачов към войната през 1916 година?
...

- Казват - по време на ЯЛТЕНСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ (проведена м.февруари 1945 г.) трите велики сили РЕШИЛИ ... В ЧАСТНОСТ БЪЛГАРИЯ ДА ПОПАДНЕ в числото САТЕЛИТИ(чети КОЛОНИИ) на следвоенното устройство на Света - е Да, ама НЕ!
- Това ако е вярно Е ПОСТ-ФАКТУМ, тъй като вече Родината ни е ОКУПИРАНА от СССР през м. септември 1944 год. и то в РАЗРЕЗ ПРИНЦИПИТЕ на АТЛАНТИЧЕСКАТА ХАРТА!
Има достатъчно факти КОИТО ПОКАЗВАТ ЧЕ ...? След ВОЕННОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ в частност - България да стане колония на СССР е решено ОЩЕ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА на 1942 год., между Чърчил и Сталин - Това ПЪРВО!

Второ:
На 3 декември 1989 г.: генералният секретар на КПСС Горбачов, се среща с американския президент Джордж Буш в Малта на борда на съветския кораб "Максим Горки". Там ОТНОВО СЕ ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯ СВЕТА - двете УЖ ПРОТИВОСТОЯЩИ СИ ИМЕПРИИ - американската и съветската(разбирай руската)!
При тези ТОЛКОВА ВАЖНИ ЗА НАС ПРЕГОВОРИ - също както по време на Свети Стефанския и по-късния Берлински конгрес - НАШИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НЕ СА ДОПУСНАТИ - въпреки че ... СЕ РЕШАВА (и) НАШАТА СЪДБА, като бъдеще на държава и народ!

Защо ни в клин, ни в ръкав вкарваш ...?
leonleonovpom2 написа:
... убийството на Олга Скобелева ...


УБИЕЦА НЕ Е БЪЛГАРИН - а руски поданик - Това не го ли знаеш?
Вечерта на 6 юли 1880г. Олга Скобелева, носейки със себе си голямо количество пари, около 20000 рубли, се отправя към Чирпан за да може да закупи имот, който в последствие да превърне в сиропиталище. По пътя стигайки там, където днес е паметникът в нейна чест, тя е пресрещната, от въоръжени нападатели избили всички съпровождащи я, включително и нея, с цел да ги ограбят. Като организатор на това деяние стои капитанът от тогавашната Румелийска полиция – Алексей Узатис.
- Версиите ЗА ИЗВЪРШВАН НА ГРАБЕЖА И УБИЙСТВОТО варират - от користно битови(отнемане на парите) ... до предизвикване на криза ПОЛИТИЧЕСКА а от ТАМ И ВОЕННА С ЦЕЛ(!) попречване на предстоящото СЪЕДИНЕНИЕ между Източна Румелия и Княжество България!
Полицейските ни служби се задействат и веднага влизат в дирите на РУСКИЯ ПОДАННИК НА РУМЕЛИЙСКА(номинално турска) служба ... виждайки безизходното си положение - едни казват, че се е самоубил ... други пък, че са го "самоубили" - за да не лъсне истината от този ОТВРАТИТЕЛЕН АКТ срещу Олга Скобелева - която не само близките а и народа ни я е носел на ръце!

- Но НЕ СТАВА ДУМА ЗА ТОВА - а за това, че ОТ МОМЕНТА НА ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА РУСИЯ СПРЯМО НАС НЕЙНИЯТ >>НАЙ-ВЕРЕН САТЕЛИТ<< БЪЛГАРИЯ ... Актовете на АГРЕСИВНА ПРОПАГАНДА СЪПРОВОДЕНА И СЪС ПРОВОКАЦИЯ ... НЕ СА СПРЕЛИ ... Така че ... а М-И-С-Л-И В ТОЗИ КОНТЕКСТ - за НЕОБЯТНАТА РУСКАТА ДУША - и да те питам КОЛКО ПЪТИ НИЕ СМЕ Я УНИЖАВАЛИ ... както правят "носителите на тази душа" - СПРЯМО НАШАТА БЪЛГАРСКА ДУША И СЪРЦА?
- Искаш ли факти ЗА ВЕРНОСТТА НА ТОВА - ВЪРХУ КОЕТО ТИ СПИРАМ ВНИМАНИЕТО!!! ... неспиращите издевателски и провокативни актове от СТРАНА НА РУСКАТА ДЪРЖАВА и НЕЙНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕНТРАЛНИ ОРГАНИ И ДЪРЖАВНИ ЛИЦА?

- Апропо!
- Не знам, в Бургас колко "белогвардейци" са плачели за "Матушката" ... ама същите тези "белогвардейци" - Първо!
- Активно участват в ШПИЦКОМАНДИТЕ по време на, провокираното от СССР, Септемврийско въстание от 1923 г.

Второ!
Участват АКТИВНО при откриване и унищожаване на ВЪОРЪЖЕНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ (партизанско-бандитски) групи съществували ОТНОВО с помощта от СССР до края на 1925 г. - искаш ли автентични факти-спомени (за това)?

Трето!
При започване на Войната между Германия и СССР - още Септември 1941 год. в Сърбия се създава Доброволчески корпус от бивши белогвардейци - които се бият рамо до рамо с Вермахта, срещу Титовите комунисти ... от България, е формиран ЕДИН ПОЛК - който се присъединява, към тези близо 40 000(четиридесет хиляди) бойци бивши белогвардейци и техни наследници!
- После с включват и в боевете срещу Червената армия на страната на Германия ... даже част от тях се бият през Втората фаза на войната срещу нас българите(съюзници на СССР) ... при боевете, при Драва Соболч - искаш ли и за това доказателства!

- Така че .... "спомените" които тиражираш за "бургаската шкембеджийница" и плачещите за "матушка Рус" белоемигранти са ПО-СКОРО ЛИТЕРАТУРНА ФИКЦИЯ - отколкото отговаряща на РЕАЛНИТЕ ФАКТИ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!

П.П.
- А хаскьовския бандит Митьо, за който през 80-те години пуснаха пропагандно-комунистическия филм "Последния войвода" ... за разгрома и ликвидирането му - знаеш ли, че основна заслуга ... има отново БЕЛОЕМИГРАНТ от Харманли(за сега няма да обявявам името на полковника от имперската-руска гвардия)!

- Та вече в заключение да питам ... сегашния поморийски бандит и той Митьо, ако стане член на БСП - дали след време, няма да го изкарат "революционен борец срещу фашизма", съществувал в България по време на "цар Боко фон Банкя" Първи - Ъм? :))))
цитирай
60. leonleonovpom2 - Здравей, Гет!
15.11 15:12
Не е бургаска шкембеджийницата-клуб
Истина е, историята я знам от баща ми Той не измисляше И чичо ми е подхвърлял, но баща ми, младеж е бил свидетел Както и на уговарянето ,да не тръгват!
Олга Скобелева, бързо е открит убиецът-майор Узатис, черкезин по произход , почти осиновен от нея, пръв приятел на генерала Разстрелян е,
но докато се разбере кой е убиецът, всички в България са се молили да не е Българин!Знаеш, че имах постинг на тази тема, имам добри спомени от тебе тогава!
Чърчил на цигарена кутия е решил съдбата на България Така, че няма какво да се обвиняват руснаците И ако те не са влезли в България, това щели са да направят турците
А през ПСВ България и Русия не воюват директно една срещу друга Двата блока са един срещу друг Воюват тези, които щабовете определят!

Хубав ден!
цитирай
61. get - @ 60. leonleonovpom2 ...
15.11 19:34
leonleonovpom2 написа:

Не е бургаска шкембеджийницата-клуб
Истина е, историята я знам от баща ми Той не измисляше И чичо ми е подхвърлял

- Не желая да оборвам баща ти и чичото ти – светла им памет! – Но, прочети какво пише по въпроса – в приложеното интервю на д-р Леонид ХОДКЕВКИЧ?
leonleonovpom2 написа:

… открит убиецът-майор Узатис, черкезин по произход …

- Не е черкезин а натурализиран руснак, с прозход ГРЪК, ординарец на сина на убитата, той известен, като „белият генерал” Скобелев, Михаил Дмитриевич и близък приятел на семейството и О. Скобелева. Разкрит е … се е самоубил, в рамките на ДВАДЕСЕТ часа – след извършване на престъплението … така че, не е имало време българската общественост да се притесни … извършителя на престъплението „дано не е българин!”.
leonleonovpom2 написа:

Чърчил на цигарена кутия е решил съдбата на България Така, че няма какво да се обвиняват руснаците И ако те не са влезли в България, това щели са да направят турците

- Историята с „цигарената кутия” от време на Ялтенска конференция - Не отговаря на истината, при елементарна проверка на фактите!
- Точно обратното е за "турците" – Сталин ПРЕДЛАГА ТУРЦИЯ ДА БЪДЕ КОМПЕНСИРАНА - Защо? ... за сметка на нас, с Бургаски окръг – предвид ролята на БЪЛГАРИЯ по време на ВСВ – има го документирано това Сталиново изказване и то в Съветски източник – при нужда, ще го цитирам!
leonleonovpom2 написа:

А през ПСВ България и Русия не воюват директно една срещу друга …

- Русия първо е Вдъхновителката за създаване на Антанта((та) „Сърдечния съюз”(това означава и идва от френското ентенте – сърдечно). Второ е виновна С ОБЯВЯВАНЕ МОБИЛИЗАЦИЯ НА ВОЙСКАТА СИ, след убийството в Сараево(инспирирано от нея!) – а после вече, въпреки молбата за ПРЕГОВОРИ ОТ германския кайзер Вили, той братовчед на император Ники „руски”!
- Накрая англо-американците КЯРЯТ от цялата тази интрига, спретната … не без и активното и мълчаливо съучастие „в заверата” от тяхна страна!

>>> А тук (ти) давам ФАКТИ – Каква част и ДОКОЛКО бело-емиграцията е била СКЛОННА НА КОМПРОМИС със СССР – във връзка войната между Райха с/у Съветите? <<< … и за други интересни неща ?!!

Какво ни обяснява Председателя на СЪЮЗА НА РУСКИТЕ БЕЛОГВАРДЕЙЦИ И ТЕХНИТЕ ПОТОМЦИ В БЪЛГАРИЯ! По отношение на това: „Матушка Русь” – за което спорим безуспешно с теб … ?
- Ето на първо време … Запись беседы, состоявшейся в мае 2002 года в г. Софии (Болгария), во время встречи Председателя Союза Русских Белогвардейцев и их потомков в Болгарии, д-ра Леонида Евгеньевича ХОДКЕВКИЧА … :

„В 1920-е, 1930-е годы БОЛГАРИЯ БЫЛА ОДНИМ ИЗ КРУПНЕЙШИХ ЦЕНТРОВ Русской Белой эмиграции — хорошо известно.
Почти каждый третий русский эмигрант в этой стране являлся членом Русского Обще-Воинского Союза. А ведь здесь действовали и десятки других, хотя и не таких многочисленных, русских организаций. (…)”

- От тук чети много … ама много, внимателно!!

„В 1923 году В Болгарии БЫЛ КОММУНИСТИЧЕСКИЙ МЯТЕЖ. У нас, в России, очень НЕМНОГИЕ ЗНАЮТ О ТОМ, ЧТО части Русской Армии генерал-лейтенанта, барона П.Н. Врангеля, которые к тому времени уже находились здесь, ПОДДЕРЖАЛИ Болгарское Национальное правительство и ПОМОГЛИ тогда ПОДАВИТЬ ВОССТАНИЕ МЕСТНЫХ КОММУНИСТОВ.”
(Прочети ли това внимателно – уважаеми опоненте ? – Прочети и следващото за да разбереш:
Предимно КОИ СА БИЛИ така известните „фашисти” известни и като „шпиц-команди” в литературата ни за Септемврийското въстание!)

„Ведь ФАКТИЧЕСКИ, БЛАГОДАРЯ РУССКИМ Белым ОНО И БЫЛО ПОДАВЛЕНО. (…)

В 1923 году КОММУНИСТЫ(тоест, руските болшевики от Коминтерна – б. м.) ПЛАНИРОВАЛИ ОРГАНИЗОВАТЬ РЕВОЛЮЦИОННЫЕ ВЫСТУПЛЕНИЯ В НЕСКОЛЬКИХ СТРАНАХ.
ОДНОЙ ИЗ ЭТИХ СТРАН была Болгария. Коммунистам удалось обмануть часть крестьян — они присоединились к мятежу, так что под угрозу было поставлено спокойствие страны.
Болгарское правительство ОБРАТИЛОСЬ ЗА ПОМОЩЬЮ к частям Русской Армии.
Дело в том, что БОЛГАРИЯ, как страна, проигравшая Первою Мировую войну, ФАКТИЧЕСКИ НЕ ИМЕЛА В ТО ВРЕМЯ СВОЕЙ БОЕСПОСОБНОЙ АРМИИ.
НАШИ ВЫЗВАЛИ ДВА БАТАЛЬОНА из города Шумен (там был большой РУССКИЙ гарнизон). И очень БЫСТРО РАЗБИЛИ ВСЁ КОММУНИСТИЧЕСКОЕ ВОЙСКО.
Впоследствии коммунисты сами писали: «Нам оставалось только убегать от белогвардейцев».
После этого Болгарское правительство стало особенно внимательным к русским эмигрантам. Болгары почувствовали, что на этих людей можно положиться. (…)
Мы горды очень, что Белые и здесь, в Болгарии, воевали против коммунизма. Потом мы с радостью узнали, что и во время Гражданской войны в Испании 1936 — 1939 годов, русские Белые добровольцы сражались с коммунистами на стороне испанских Белых. (…)”

- А сега да се разберем, КАКВО СТАВА СЛЕД „Девети септември” 1944 год.?

„СУДЬБА РУССКОЙ БЕЛОЙ ЭМИГРАЦИИ в БОЛГАРИИ — КАКОЙ ОНА БЫЛА ПОСЛЕ 1944 года, когда Красная армия ОККУПИРОВАЛА СТРАНУ И УСТАНОВИЛА В НЕЙ КОММУНИСТИЧЕСКИЙ РЕЖИМ?”

(Тук спирам да питам? Съгласен ли си с горната формулировка че(?) … България е ОКУПИРАНА страна от Червената армия на СССР? – и да продължим с четенето …?)

„Когда пришли советские войска, всех наших отцов и дедов вызвали в комиссию следователей красной армии. Одну часть из них, поругав, отпустили домой; вторую — выслали в отдалённые населённые пункты здесь же в Болгарии: третью — ЗАГНАЛИ прямо В СИБИРЬ.
Члены РОВСа, в основном, были угнаны в Сибирь.
Тех, кто был в Русском Корпусе, расселили вне больших городов. Остальных заставили принять советское гражданство. Хочешь или не хочешь — иди, пиши заявление и получай советский паспорт, И все мы стали “советскими гражданами”. Уже на третий или четвёртый день после ввода красной армии, все русские Белые организации (а их было тогда двадцать пять!) были распущены, имущество их было конфисковано. И с тех пор этих организаций в Болгарии не стало...
После этого, коммунисты собрали всю эмигрантскую массу, и для того, чтобы, во-первых, наблюдать за ней, а, во- вторых — “перевоспитывать”, создали “Союз советских граждан в Болгарии”. Дали нам помещение — бывшее немецкое училище, и в нём устроили клуб. Там в обязательном порядке русских эмигрантов заставляли изучать историю ВКП(б), политэкономию и т.п.
А когда началась национализация, многие богатые русские эмигранты стали оформлять “дарение” своего имущества (в том числе даже фабрик!) этому «Союзу». Так организация эта превратилась в весьма состоятельную.
В 1956 году советское руководство посчитало нас уже «перевоспитанными», и нам заявили: «Возвращайтсь на РОДИНУ!”.
Половина возвратилась: в основном, В КАЗАХСТАН, осваивать целинные земли. Там многие люди спивались, сходили с ума, просто исчезали куда-то. Но некоторые, воспользовавшись тем, что кто-то из их родных был из болгар, сумели вернуться обратно. Это был развал русской эмиграции в Болгарии. Нам запретили собираться, отобрали дом. И ДО ТЕХ ПОР, ПОКА ЗДЕСЬ СУЩЕСТВОВАЛ КОММУНИСТИЧЕСКИЙ РЕЖИМ, МЫ НЕ ИМЕЛИ своей организации. А когда в Болгарии произошла демократизация, в 1992-м, мы сразу зарегистрировали “Союз Русских Белогвардейцев и их потомков в Болгарии”. Не успели они нас разгромить! Но сейчас в рядах нашего “Союза”, в основном, уже представители второго поколения русской эмиграции. К сожалению, третье поколение — оно уже почти ассимилировалось.”

-До тук с цитатите и да питам? Ако НЕ СЪМ (те) ДОСТАТЪЧНО УБЕДИЛ? – да продължа ЛИ със спомените на Генерал-майор Михаил Фёдорович Скородумов за „ИСТОРИЯ ВОЗНИКНОВЕНИЯ РУССКОГО КОРПУСА В СЕРБИИ” … в който имаме и българско „бело-емигрантско” участие – в рамките на ЕДИН ПОЛК?

- И накрая да питам още? – споделяш ли мнението на „комуниста-патриот” И СТАСТЕН РУСОФИЛ, професор Иво Христов ЧЕ …? Българите, в това число и аз, като българин - СМЕ ДЕБИЛИ?!

- А ще БЪДЕМ ДЕБИЛИ – ако не се СЪОБРАЗИМ със СЛЕДНОТО?
1. Създадената БКП – от БРСДП(тс) е вътрешен преврат в тази партия ОРГАНИЗИРАН ОТ КОМИНТЕРНА!
2. Коминтерна ОЩЕ ОТ 1920 г. има АГЕНТИ НА ВЛИЯНИЕ – които ВЛИЯЯТ ВЪТРЕШНО ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ в тогавашното Царство България.
3. Септемврийското въстание от 1923 г. СТАВА ПОД ДИКТАТА на тези АГЕНТИ НА ВЛИЯНИЕ НА КОМИНТЕРНА – Г. Димитров, В. Коларов и подобни на тях … !
4. Приемането на решението на КУРСА ЗА ВЪОРЪЖЕНА БОРБА от БКП(след 1923 год.) – отново става под давление и в услуга на Коминтерна! Като става както с ФИНАНСОВА, така и с материално-логистична помощ за снабдяване с оръжие, изпращане на инструктори … т.н. … организиране обучение и обезпечение на „въоръжени чети” … като в тях освен българи-примитиви, декласирани типове-престъпници, като „последният войвода” Митьо Ганев Орманов или Стою Неделчев-Чочоолу, участват коминтерновски агенти … какъвто е примерно бъдещия министър Д. Терпешев … … е в интерес на истината имало е и наивни идеалисти-комунисти!
5. Откровенната политическа и ВОЕННА НАМЕСА ЗАСТРАШАВАЩА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА РОДИНАТА ни ИМА известно прекъсване около 1934 год. – КАТО отново се подновява още от 1939 год., първо чрез дипломатично-политически диктат и стигнем до изпращане на диверсионно-терористични формирования в България!
6. ПРЕСКАЧАЙКИ ЗНАЧИМ ПЕРИОД … само ще кажа, че има вече изнесена информация, за „партизанската борба” – че същата е финансово обезпечена с 2.5 млн. долара от СССР, от момента на възникването й, до „9 септември”.
- А който НЕ ЗНАЕ ТАЗИ ФАКТОЛОГИЯ или като Я ЗНАЕ И ПРЕМЪЛЧИ ПРЕД ОБЩЕСТВОТО – е определено ДЕБИЛ – който ПОЗВОЛЯВА ДА БЪДАТ РАЗИГРАВАНИ СВЕСТНИТЕ И НАИВНИ БЪЛГАРИ от такива педставители на „петата колона” на Москва – като Иво Христов с малкото име „професор” и сие!
цитирай
62. leonleonovpom2 - Здравей, Гет!
15.11 20:36
Не споря по детайли или какво пише някой!
Баша ми имаше невероятна памет, не може да сбърка
Узатис е капитан Всъщност и е нещо като ординарец на Скобелев приятели са, благодарение на Скобелев се е изучил, владее езици
Снайперист в стрелбата
Заради приятелството със сина и , Скобелева го счита за неин син!
Чел съм книгата на полковник Гюлмезов за капитан Узатис Ти чел ли си я?
Той от Българска страна е прикрепен към Олга Скобелева Публикува спомените си през 1900 година Според него Узатис е черкезин Алексей Узатис Не е грък, роден е в Кавказ
Той описва собствените си спомени и съм го цитирал точно как всички в БЛългария идтръпват при веста за убийството на благодаталката на Българите Олга Има символика между Света Олга-Българлката и Олга Скобелева Да не би да е убиец Българин- за пари!

Прочети книгата, да видищш истината от свидетел!
Постингът ми е от месец март 2013 г в предишния ми блог-на леонлеоновпом

Хубава вечер!
цитирай
63. merlin68 - Ей така хвърлих просто едно оче на ...
15.11 22:15
Ей така хвърлих просто едно оче на Гетевите коментари защото са дълги, пък аз съм мързелив и чак толкова не ми се чете. Само с бегъл поглед на едното си оче съзрях голяма измислица:)
"- Точно обратното е за "турците" – Сталин ПРЕДЛАГА ТУРЦИЯ ДА БЪДЕ КОМПЕНСИРАНА - Защо? ... за сметка на нас, с Бургаски окръг – предвид ролята на БЪЛГАРИЯ по време на ВСВ – има го документирано това Сталиново изказване и то в Съветски източник – при нужда, ще го цитирам!"
Първо, Турция няма за какво да бъде компенсирана след ВСВ
Второ, Сталин не е предлагал нищо подобно
Трето, второто е близко до акъла, но така наречените "мислещи", май трудно мислят. Разбира се, няма никакви причини да я "компенсира", но дори да имаше (какъвто е случая с Гърция), Сталин не би го направил, защото така засилва капиталистическия блок в който е Турция.
Елементарно, просто, без емоции, само с мъничко мисъл...
Има публикувани дебатите на Парижката конференция през 46г. Там си е написано кой какви компенсации и за какво е искал. Гърция иска границата да отиде до Пловдив. България иска Беломорска Тракия и забележи, искането и е подкрепено от СССР, Украйна, Беларус, Югославия.
Так что, читат надо, но надо и думат что прочел!
цитирай
64. merlin68 - И още нещо, че забравих - ако Сталин ...
15.11 23:41
И още нещо, че забравих - ако Сталин беше предложил да компенсира Турция с Бургаски окръг, защо този окръг е още у нас?
Коя е тази сила попречила на Турция да си вземе подарения и от Сталин Бургаски окръг? Да не би САЩ, или Британия, да не са позволили да ни накажат за участието ни на страната на Хитлер?
А, сетих се, лично Чърчил е тропнал с бутилка Бърбън по масата и е защитил България... А после като изтрезнял на Парижката конференция, заявил - Държава на име България не трябва да съществува.

А това пък кой ли го казва, а Гете?
"Каза се тук, че ако се задоволят българските искания за възстановяване на Западна Тракия, това би значело да се възнагради България за нейната агресивност. Всеки знае, обаче, какво в същност представляваше българската агресия. В каква форма и по какъв начин България се е била срещу Великите сили – срещу Съединените щати, срещу Съветския съюз. Това е добре известно. Кой не знае, че нито един единствен български войник не се е бил срещу Америка, Великобритания и СССР. Съюзът между България и Германия представляваше съюз между ездач и кон, когато ездачът пришпорва окървавения и изпотен кон. Казва се, че признаването на българските претенции за Западна Тракия би означавало награда за българската агресия през Втората световна война. Но аз трябва да изкажа съжалението си от факта, че мистър Джордан, както изглежда, не е имал достатъчно време да проникне в същността на този въпрос или ако той е бил запознат с него, не е могъл да остане безпристрастен, какъвто бе обещал да бъде."

Ами това Гете кой го казва?

"Но не бива да се признава за нормално и не бива да се примирим с едно такова положение, когато въпросът за мирния договор с една страна, станала жертва на предателството на своите управници, които въвлякоха народа в братоубийствена война, се поставя в зависимост от политически симпатии или антипатии.

Нима може да се признае за правилно и нормално такова положение, когато с настойчивост се отказва на България, достойна за по-добра участ, признаването й като съвоюваща страна, въпреки че след 9 септември 1944 г. няколко български армии, наброяващи 400 хиляди бойци, се сражаваха против германските войски в Югославия, а по-късно 100-хилядна българска армия се сражава на страната на Обединените народи в Унгария и Австрия!
цитирай
65. get - Не споря по детайли или какво пише ...
15.11 23:47
leonleonovpom2 написа:

Не споря по детайли или какво пише някой!


- Този "някой" е син, на белият офицер полковник Ходкевич - който остава командващ на РОВС след, като правителството на Стамболийски създава всякакви спънки и в края на краищата ЕКСПУЛСИРА другите командващи на Врангеловата армия от България!

Второ - цялото ти упорство да насочваш РАЗГОВОРА НИ ОТ СЪЩЕСТВЕНОТО КЪМ ВТОРОСТЕПЕННИ ТЕМИ, като КАКЪВ Е ПРОИЗХОДА НА Алексей Алексеевич Узатис ... съзнателно ли е?

- Проявявам КОРЕКТНОСТ И ОТГОВАРЯМ! - поручика от руската имперска армия и капитан от Румелийската полиция е син на:
Алексей Иванович Узатис [род.12.3.1814, село Архангельские Городищи Ставропольского уезда Симбирской губернии, &#8210; умр.7.10.1875, Петербург] и Елизавета Узатис, по баща Бенардаки.

- Дядото Дмитрий Егорович Бенардаки (р.1799, Таганрог — умр. 28 мая 1870 Висбаден). Дмитрий Бенардаки е от гръцки произход. Женен е за гъркинята Мария.

Убиеца на Олга Скобелева, роденият от брака на Елизавета Дмитриевна Бенардаки с Алексей Иванович Узатис им е второ дете РОДЕНО В Нижнийновгород на Волга!
По-големият му брат е Николай служител в Румелийската администрация и Константин, поручик от румелийската военна милиция.

- А заблуждението ти ОТНОСНО ЧЕРКЕЗКИЯТ ПРОИЗХОД на Узатис възниква от ...?

Употебата и смисъла на ДУМАТА ЧЕРКЕЗ е за служебно-социална фигура – подобно на остарялата в българския език дума: „пандурин” … още на същото близко смислово му, Е(?): Пазвантин, Пазач … или Арнаут – ама арнаут НЕ Е АЛБАНЕЦ(народностно а е ПРОФЕСИОНАЛНО УКАЗВАЩО!), и се употребявало смислово, Както й: „ЧЕРКЕЗ” в тогавашният руски език(тоест, в руския думата се изпълва със СЛУЖЕБЕН СМИСЪЛ) – отговарящ на ЛИЧЕН ТЕЛОХРАНИТЕЛ - Въоръжен пазач, стражар … съвременно БОДИГАРД(англ./ТЕЛО-ПАЗИТЕЛ, бг.).
цитирай
66. get - - Другарю "Че" - колко пъти да повтарям ... ?
15.11 23:58
merlin68 написа:
Ей така хвърлих просто едно оче на Гетевите коментари защото са дълги, пък аз съм мързелив и чак толкова не ми се чете. Само с бегъл поглед на едното си оче съзрях голяма измислица:)
"- Точно обратното е за "турците" – Сталин ПРЕДЛАГА ТУРЦИЯ ДА БЪДЕ КОМПЕНСИРАНА - Защо? ... за сметка на нас, с Бургаски окръг – предвид ролята на БЪЛГАРИЯ по време на ВСВ – има го документирано това Сталиново изказване и то в Съветски източник – при нужда, ще го цитирам!"
Първо, Турция няма за какво да бъде компенсирана след ВСВ
Второ, Сталин не е предлагал нищо подобно
Трето, второто е близко до акъла, но така наречените "мислещи", май трудно мислят. Разбира се, няма никакви причини да я "компенсира", но дори да имаше (какъвто е случая с Гърция), Сталин не би го направил, защото така засилва капиталистическия блок в който е Турция.
Елементарно, просто, без емоции, само с мъничко мисъл...
Има публикувани дебатите на Парижката конференция през 46г. Там си е написано кой какви компенсации и за какво е искал. Гърция иска границата да отиде до Пловдив. България иска Беломорска Тракия и забележи, искането и е подкрепено от СССР, Украйна, Беларус, Югославия.
Так что, читат надо, но надо и думат что прочел!


Интеллекты разные у нас —
Повышай своё образованье!"
... а если ты меня не слышиш - тогда ...!?

- Капитан!
Никогда ты не будешь майором!"

... щот на такива кат теб ... акъла им идва, както казват македонците - След? - со кротце, со благо и ... след, со малко кютек! :)))

И след като съм добронамерен даскал - започвам: "со кротце и со благо" - да питам !
- Разбра ли ... какво пише Маркс в "Манифеста" си за ТЕБ - може ли марксиста да е патриот?

Второ: Разбра ли Вазов, защо пише: "Русите СА РОБИ!"?

Трето:
Разбра ли ЗАЩО ЧУЖДОПОКЛОННИКА - не може в същото време, да е й Родолюбец? - ако не да ти дам "за домашно" отново да тълкуваш казаното/записаното в Евангелието от Лука, Слово на Христа(!!):

"Никой НЕ МОЖЕ ДА СЛУГУВА НА ДВАМА ГОСПОДАРИ, защото или ще намрази единия, а ще обикне другия, или към единия ще се привърже, а другия ще презира." - РАЗБРА ЛИ СМИСЪЛА в думите МУ ... интернационален-патриоте ... и защо избухнах с моето - "Срам, срам и позор!"?

П.П.
Мерлине ... ако ще да се дразним, давай тогава да се пцуеме - ако ще да се учим, дай да бъдем малко, от малко възпитани - Кога задаваме въпроси, на които търсим отговори!
цитирай
67. germantiger - ...
16.11 16:57
Архивирах си коментарите, защото инфото от гет(ако е истинно, а то вероятно е в голяма или ограмна степен или поне някаква и то немалка, а ако е напълно не ми се мили), та инфото от гет провокира моя интерес, разбира се, защото коментира руските "игри" за които 45 години не биваше да знаем и сега 28 години след тях пак не бива да знаем.

Защо и днес не знаем ли - в това съм убеден гледайки какво се издава за това, което аз имам претенция да знам на изключително ниво - Втората Световна война - това което в бг се издава 28 години е жалко и бледнее (с малки изключения) на фона на световните емблематичнби и изключителни заглавия и капацитети.

Това ме кара да мисля, че така е и в другите направления на българската фалшива наука що иде реч до русия и касаещите нея събития.Иначе казано благодаря най-вече на Гет за информацията.

П.С.
Аз патриот български не съм и вероятно никога няма да бъда - мисля, че почти винаги съм заявявал или показвал това и то е ясно когато ме чете човек. Причините вероятно са много.
цитирай
68. merlin68 - Гете, аз добре разбирам мисълта ти, ...
16.11 17:20
Гете, аз добре разбирам мисълта ти, но тя е компрометирана от няколко фактора, ще спомена само два от тях.
Първо, ако ти под "чуждопоклонник", разбираш човек, който признава и защитава факти от историята свързани с друга различна от неговата страна, то по собствените ти думи, излиза, че Сталин, Вишински, Молотов, както и още десетки дипломати от Полша, Югославия, Украйна, Беларус... са били чуждопоклонници, защитавайки България на Парижката мирна конференция. При това на тази България, която макар и косвено е воювала против тях.
Второ, аз не гледам на България, а още по-малко на Русия, като на мои господари, та да им слугувам. Ако ти през половината от живота си бил на служба на социалистическата българска държава, тоест, слуга на народа, аз не съм бил такъв нито ден (освен докато съм служил в казармата). Още по-малко можеш да ме обвиниш, че съм обикнал, сменил, или намразил един или друг господар. За теб това обаче не мисля, че важи, поради причината, че очевидно си намразил онзи господар на който си се клел да служиш и си служил, а днес мразиш.
Що се отнася до марксизма, аз вече няколко пъти ти признавам, че в тази идеология пред теб съм съвсем бос. Не съм чел нито Маркс, нито Ленин, Сталин, Г.Димитров...Бай Тошо - никого от тях. Ако ти откриваш прилики в моите становища с марксизъм, ленинизъм, сталинизъм, то аз не мога да знам до каква степен имаш основания, тъй като не съм запознат с тези идеологии на нужното равнище. Но ако приемем, че моите възгледи в някои аспекти се покриват с тези на Маркс, или Сталин, то това е защото явно съм стигнал до подобни на техните изводи, въпреки, че не съм ги чел.
Така, че въпроси за идеологията на която ти си служил и предал в последствие, на мен не задавай.
Замисли се над лъжите които тиражираш по-добре. Повтарям, не съм ти чел диплянките горе, просто мернах една опашата лъжа, чудя се ако пък се зачета какво ли още ще открия.
цитирай
69. leonleonovpom2 - Здравей, Гет!
16.11 20:51
Ползвал съм книгата на полковник Гюлмезов, свидетел на събитията, познаващ лично Скобелев и майка му Той описва реакцията в България и потресът, че ще ни нарекат по света диваци, ако наистина Българин е убил майката на най-популярния герой от войната! В постинга от 06 03 2013 съм дал дословно цитат от книгата на Гюлмезов в тази връзка!
В същата книга е посочено ,че Алексий Узатис е черкезин-такъв е правописа на автора Че почти е осиновен от Олга Скобелева, заради близкото приятелство със сина й
Що се отнася до албанците, те се наричат шиптъри-орли Арнаути идва от турците
Даже гледах мача им в Турция по сръбската телевизия Турците изписаха Албания като Арнаутлук
Държавата е изкуствена и е създадена благодарение на САЩ по време на Балканската война Косвено става причина за Междусъюзническата война Защото териториите и трябвало да бъдат разпределени между Сърбия и Гърция Да, но се оказва ,че няма какво да разпределят и тогава обръщат поглед към...Македония
Иначе стотици години е била територията и в границите на България...

А що се отнася до темата която повдигаш:
Няма нищо позорно в това, да си благодарен и признателен за извършено добро !Добро, което Българския народ е искал и очаквал!
Напротив, позорна е неблагодарността
А благодарност и признателност нямат нищо общо с филство! Имат общо с възпитанието, показват ,че не си дивак, каквато дума използва полковник Гюлмезов в книгата си
На всеки, на когото благодариш ли му ставаш фил? Напротив, благодариш и на съвсем непознати хора, когато прецениш, че заслужават!
Филството е вид робско подчинение, повтарям, няма общо с признателност и благодарност и ни най-малко не е равностойно на тях!
Знаеш, че те ценя и уважавам, ако неволно съм те засегнал, не е нарочно! Впрочем думите за разликата между благодарност и признателност от една страна и филство- от друга не са пряко адресирани към тебе !
Виждам ,че неразбирането е голямо,затова правя това отклонение!

Хубава вечер!
цитирай
70. get - @ 68. merlin68 - Не е укоримо АКО ЕДИН ЧОВЕК НЕ ЗНАЕ - абсурдното е когато НЕЗНАЕЩ дава становища и ОЦЕНКИ НА ЗНАЕЩИТЕ СИ ОПОНЕНТИ!
16.11 22:25
merlin68 написа:
Гете, аз добре разбирам мисълта ти, но тя е компрометирана от няколко фактора, ще спомена само два от тях.
Първо, ако ти под "чуждопоклонник", разбираш човек, който признава и защитава факти от историята свързани с друга различна от неговата страна, то по собствените ти думи, излиза, че Сталин, Вишински, Молотов, както и още десетки дипломати от Полша, Югославия, Украйна, Беларус... са били чуждопоклонници, защитавайки България на Парижката мирна конференция. При това на тази България, която макар и косвено е воювала против тях.
...


- Няма да ти отговоря на този ВЪПРОС ... само ще ти препоръчам - Първо!
- Запознай се ЗА КАКВО СИ Е ПРИКАЗАЛ МОЛОТОВ на 12-ти ноември 1940 г. при срещата му с райхс-канцлера А. Хитлер ?

Второ:
Каква е целта и КАКВИ СА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА на Аркадий Соболев, към българското при политическия му демарш от 25 ноември 1940 г. ?

Трето:
Какво е мястото и ролята на комунистите ... во главе с поета-революционер и "български" патриот Н. И. Вапцаров - който пише стихотворението, от което обичате често да повтаряте словата:
" ... терора долу!
- Съюз със СССР! - като тук ще допълня ... ама забравяте и пропускате да упоменете ЧЕ ТОГАВА антифашистите-комунисти СА АГИТИРАЛИ И ЗА СЪЮЗ със ... знаеш ли кой?

- Ако не беше ТАЗИ КУРВЕНСКА РОЛЯ НА БРП(комунисти) през 1939 - 1940 - до 22.юни.41 год. ДА ПРИЗНАЯ ЧЕ СА АНТИ-ФАШИСТИ ... а то те ... и такива, като теб верни техни следовници СТЕ КОЛАБОРАЦИОНИСТИ С ВРАГА НА БЪЛГАРИЯ! И след като са били съглашателски-курви ПО ДИКТОВКА ОТ СССР ... после ще ми се правят на СПАСИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ - Е не СРАМ ... ами ... !!!
И ще ми обяснявате за позиция, място и роля на КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ДИПЛОМАТИ ОТ СТРАНИТЕ САТЕЛИТИ ВО ГЛАВЕ със СССР - по време на Парижката мирна конференция ... които са да мЕ простите за езика ... ОТКРОВЕННИ КОМУНИСТИЧЕСКИ КУРВИ! Каквито са били и френските, по заповед на Сталин ... когато ПОМАГАТ НА ГЕРМАНИЯ - когато тя води ВОЙНА СРЕЩУ РОДИНАТА ИМ ... като пример за това което обяснявам, са едни М. Торез, Ж. Дюкло или Фр. Митеран - които френското правителство осъди за пораженчеството им ... а миролюбивия СССР подслони ... други пък избягаха в Белгия от френското правосъдие - това знаеш ли го ... защото И АЗ ДОКАТО БЯХ ПРОСХ НЕ ГО ЗНАЕХ - ама за това ПРОСТОТИЯТА ИМА ЛЕК ... ЧЕТЕНЕ И АНАЛИЗИРАНЕ СЕ КАЗВА!?
цитирай
71. get - @ 69. leonleonovpom2 - Иване, Ваня-а ... !
16.11 22:50
- Ние им дадохме ЕЗИКА, ЧЕТМОТО, ВЯРАТА и КУЛТУРАТА си! Те пък след ШЕСТ ВОЙНИ с Османската империя - взеха та се присетиха през 1978 год. да ни освободят - Квит сме!!!

- Какво стана отпосле ... ВЕРОЯТНО НИЕ НЕБЛАГОДАРНИЦИТЕ БЪЛГАРИ бяхме ... тези които ... ?
1. Изтеглихме военния си министър и висшето НИ КОМАНДВАНЕ от руската армия в навечерието на война КОЯТО ВСИЧКИ Я знаеха и ОЧАКВАХА?
2. Предизвиквахме правителствена криза и с военна намеса ДОВЕДОХМЕ ДО АБДИКИРАНЕ ЦАРЯ ИМ!
3. Пречихме им при ОБЕДИНЕНИЕТО ИМ С УКРАЙНА И БЕЛОРУС - като същевременно ги плашехме с "кайзера", както те насъскваха султана?
4. Пречехме за избор на нов княз и предизвикахме КОНСТИТУЦИОННА КРИЗА?
5. Пращахме ВЙОРЪЖЕНИ ЧЕТИ и ПОДБУЖДАХА КЪМ БУНТ РУСКИТЕ ГАРНИЗОНИ!
6. Пращахме демонстративно ВОЕННАТА СИ ФЛОТА заплашвайки, че окупираме Севастопол!
7. Провокирахме създаването на АНТИТУРСКИ СЪЮЗ - пък накрая НЕ ИЗПЪЛНИХМЕ СЪЮЗНИЧЕСКИЯ СИ ДОГОВОР!
8. Накарахме румънския крал да нападне в гръб руската армия - като при това предоставихме и понтонни средства за форсиране на Дунав от румънската армия ...!
9. Ходехме да се бием на РУСКА ТЕРИТОРИЯ през ПСВ!
10. Разединявахме и копувахме водачи на руското НАЦИОНАЛНО-ОСВОБОДИТЕЛНО ДВИЖЕНИЕ!
11. И когато през 1912 г. "руската армия" стоеше пред ПОРТИТЕ НА ЦАРИГРАД я педупредихме ДА НЕ ВЛИЗА В НЕГО ... тук спирам ЗА ИМПЕРСКА РУСИЯ!

... продължавам със Съветската империя?
1. Разединение на национално революционни организации - довеждайки ги до братоубийствено избиване.
2. Зорлем обърнахме руските социал-демократи в КОМУНИСТИ.
3. Изпратихме ръководителя на виеноското бюро за Балканите на Коминтерна в Русия Мил...ов да провери условията и ниво на подготовка за РЕВОЛЮЦИОННА БОРБА В РУСИЯ!
4. Оказахме логистична и всяка друга помощ на руски революционери и екстремисти да извършат атентат по време на опело в ... църква в Москва с над двеста жертви.
5. Организирахме и проведохме Септемврийско въстание ... а до 1925 год. подпомагахме методически и военно местни БАНД-ФОРМИРОВАНИЯ СРЕЩУ БОЛШЕВИКИТЕ ...
... а по време на ВСВ изпращахме военно-диверсионни ф-ния и организирахме партизани да се бият срещу Сталин!
6. Заедно с Райха нападнахме ПОДЛО СССР и го разчленихме между си ... през 1939 год, с което дадохме НАЧАЛО КАТО СТРАНИ АГРЕСОРКИ С ХИТЛЕРОВИЯТ РАЙХ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА!

... и най-накрая НИЕ НЕБЛАГОДАРНИТЕ и ПОДЛЕЦИТЕ взехме та ОКУПИРАХМЕ на "9-ти Септември" МАТУШКАТА с което НАПРАВИХМЕ СССР доминион на БЪЛГАРСКАТА ИМПЕРИЯ - като след това го осъдихме и като виновник за Втората световна война!
7. разпоредихме СЪВЕТСКИТЕ ВОЙСКИ да напуснат Беломорска Тракия защото преди това се бяхме споразумели с Чърчил за това!

- Ей НА това ВСИЧКОТО (но)С ОБРАТЕН ЗНАК (а и още има пропуснато от мен) - ли искаш ДА ПОВЯРВАМ?

- Казваш ДОБРО НИ НАПРАВИЛИ - КАТО СВОБОДА СА НИ ДАРИЛИ ... като истински християни?
- Е както са с претенции за НАЙ-ИСТИНСКИ ХРИСТИЯНСКИ МИСИИ - Да ти припомня думите на Спасителя - Как Е РЕДНО да даряваш?
Цитат:
"И тъй, когато правиш милостиня, не тръби пред себе си, както правят лицемерите по синагогите и по улиците, за да бъдат похвалявани от човеците; истина ви казвам: Те са получили вече своята награда.
А когато ти правиш милостиня, нека левицата ти не узнае какво прави десницата ти; за да става твоята милостиня в тайно; и твоят Отец, Който вижда в тайно, ще ти въздаде [на яве]."
- Ей така се ПРАВИ КОГА СЕ дарява МИЛОСТ НА БРАТ ... а не - един път ни дариха и ДОЖИВОТ СЛЕДВА СМЕ ИМ ДЛЪЖНИ!!

Казваш:
- Ний ПРОБЛЕМИ СМЕ НЯМАЛИ С РУСИЯ ... ми като сме нямали проблеми ... дай да сменим СЕГА ПРИМЕРНО и ИМЕТО НА Бургас с Путин - както това бе с името на родния ми Варна-Сталин?

- Да сме им благодарни Тям ... докога бе брате - Защото и на мен ми е прикипяло както на последователния русофил Драган, който ... всъщност сам ПРОЧЕТИ ...?
ЦИТАТ:
"Във време на „преврата” в България, когато емигрантите потърсиха прибежище в Русия, за да бъдат запазени от Стамболовия режим, един от тях, заселен в Петербург, беше и дядо Цанков. Той влезе в полемика чрез руския печат с Татищев(знаеш ли защо ?). ... Дядо Цанков, в отговор на това люто го нападна, като го нарече „шваба” и му каза: „ако русите бъдат като тебе, пак ще кажа: „НЕ ВИ ЩА НИТО МЕДА, НИТО ЖИЛОТО”.

- ЗА МЕН ... такива са отношенията ни с ДЪРЖАВНИТЕ МЪЖЕ НА РУСИТЕ - поради това "Не им ща, ни меда, ни жилото ... ни дружбата"!

- Щот за нас българите, с тях дружбата е ...? Като да ходиш с мечка в гората за дренки!
Защото най-вероятно няма да се върнеш от там ... или ако се върнеш, то ще е без дренки и благодарейки, че си жив!

- Ще прощаваш откровеността - но бива, бива благодарност ... ама да им плащаме дяволъците и простотиите в повече ми идва ...
цитирай
72. leonleonovpom2 - Здравей, Гет!
17.11 15:54
Много постинги имам за това ,какво сме дали на руснаците
Както англичаните са признали брити, келти, англи сакси и много други за техни предци, така и ние сме предци на руснаците
Какво да направим, война ли да им обявим?
Ще станем за смях и за съжаление по много причини И една от тях е тази, при убийството на Олта Скобелева Ужасът ,че това може Българин да го е направил? Ще ни обявят за неблагодарни диваци!
Търсиш само черното, без да го проверявам
Аз пък ще ти кажа друг факт, проверен! И не черен!
Нафтата беше 8,5 стотинки литъра и всички се отопляваха с нафтови печки
Знаеш ли защо?А сега би ли се отоплявал с нафта? Не, разбира се! МЕСЕЧНОТО ТИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ ЕДВА ЛИ ЩЕ Е ДОСТАТЪЧНО, ПРИ ТОВА САМО ЗА НЕЯ!
Защото бяхме привилегировани от същите руснаци Даваха ни 12 милиона тона нефт по 30 долара тон При международна цена от 200 долара нагоре Знаеш ли каква икономия беше за нас годишно това?
Два милиарда долара?
Така ,че не всичко е само черно!
Дай ми един пример, някой сега да ни прави такъв жест! Да, ,никой не ни е длъжен, но все пак!
цитирай
73. merlin68 - Гете, нищо не ми препоръчвай, ами ...
17.11 18:46
Гете, нищо не ми препоръчвай, ами кажи, ти защо разпространяваш фейкнюз? Първо за Сталин и Бургаски окръг, пък сега като хвърлих още едно оче на пасквилите ти, се оказа, че си открил за българската историческа наука как белогвардейците в България са потушили септемврийското въстание от 1923г. - невероятно, направо без думи... Едно време като толкова си изучавал историята на БКП, за това въстание не научи ли поне нещичко? "Изворът" от който си почерпил тази "фактология" е бистър като боза. Тигъра, веднага налапа фейкнюза, защото толкова много го кефи, сега ще може да изсипва на ляво и дясно още "конкретика":)))
Сталин подарил на Турция Бургаски окръг, а белогвардейците в България я спасили от комунизма като разбили въстанието през 1923г. - Просто да падладейш!
цитирай
74. germantiger - ...
08:51
73. merlin68
Тигъра, веднага налапа фейкнюза, защото толкова много го кефи, сега ще може да изсипва на ляво и дясно още "конкретика":)))

...

ааа :) аз не съм руски или български червен боклук

вие българите и руснаците 45 години с цяла държавна машина фалшифицирахте история

и понеже аз не съм червен българин боклук или червен руснак-боклук съм написал преди дни това, ще се рецитирам:

"... инфото от гет(ако е истинно, а то вероятно е в голяма или ограмна степен или поне някаква и то немалка, а ако е напълно не ми се мисли)... "

иначе казано допускам гет да греши или да не е напълно точен, но допускам и да е точен и истинен, за разлика от боклуците българи и руснаци, които ако заяви нещо Кремъл (Кремлин ТАТАРСКА дума) е 100% вярно на вяра
цитирай
75. merlin68 - 73. merlin68 Тигъра, веднага ...
13:00
germantiger написа:
73. merlin68
Тигъра, веднага налапа фейкнюза, защото толкова много го кефи, сега ще може да изсипва на ляво и дясно още "конкретика":)))

...

ааа :) аз не съм руски или български червен боклук

вие българите и руснаците 45 години с цяла държавна машина фалшифицирахте история

и понеже аз не съм червен българин боклук или червен руснак-боклук съм написал преди дни това, ще се рецитирам:

"... инфото от гет(ако е истинно, а то вероятно е в голяма или ограмна степен или поне някаква и то немалка, а ако е напълно не ми се мисли)... "

иначе казано допускам гет да греши или да не е напълно точен, но допускам и да е точен и истинен, за разлика от боклуците българи и руснаци, които ако заяви нещо Кремъл (Кремлин ТАТАРСКА дума) е 100% вярно на вяра


Тигър, ако трябва да вляза в духа на твоята конкретика, то бих коментирал - ти не си червен, син, руски, или български боклук, а си просто боклук.
Не намирам обаче такива "дискусии" целящи да покажат, кой може да изнамери по-отвратителни определения относно опонента си за нормални. Затова ако искаш да си хортуваме, въздържай се моля от подобна лексика, и не толкова лично спрямо мен (мен подобни "обиди", не ме засягат особено), а по отношение на българския и други народи.
цитирай
76. leonleonovpom2 - Кекво искаш да кажеш, германтигър2 ...
16:41
Кекво искаш да кажеш , германтигър2 Аз портиен член никога не съм бил! И когато ме търсиха ,с обяснението ,че им трябвам, г и отпратих
Чакам измвинението ти, на лични! Млад си ,много неща не си видял! Но този път няма да простя подобно отношение
Тъщата ми имаше приказка-лисицата на сто години , а лисичетата на ...сто и десет?....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 2461125
Постинги: 487
Коментари: 12882
Гласове: 37948
Календар
«  Ноември, 2017  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930