Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2017 19:40 - Какво са търсили окултистите на СС в планините на Адигея? (СНИМКИ+ВИДЕО)
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1100 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Какво са търсили окултистите на СС в планините на Адигея? (СНИМКИ+ВИДЕО) Публикувано на 30.11.2017  в Любопитно  
В планините на Адигея (една от републиките в Руската федерация) са открити два черепа на неизвестни на науката същества и куфар с емблемата на “Аненербе” – тайното общество към хитлеристките части на СС, които се занимават с окултни науки и изследват задгробните сили.  

По думите на учените есесовците най-вероятно са се интересували от тайните древни долмени, както и от аномално повишената радиоактивност в района на Кишинския каньон. Освен това е възможно да са търсили златото на Кубанската рада, чиито следи се губят по време на гражданската война в тази област.

Сред редките находки трябва да се отбележи цветната немска карта на Адигея, направена през 1941 година. Учените са изненадани от точността на обектите и другите детайли.

Разбира се, тези артефакти предизвикват интерес у учените. Историците знаят много подробности за операцията на Вермахта с кодовото име “Еделвайс”, в рамките на която на Елбрус (най-високата планина в Европа, намираща се в Кабардино-Балкария) са качени знамена с фашистки символи. Но какво търси тази тайна германска организация в планините на Адигея?

Находка в гората

В село Каменомостки, в етнографския комплекс “Беловодие”, се пазят странните черепи и тайнственият куфар на есесовските окултисти. Всичко това може да се види и да се докосне.

“Един възрастен местен мъж ми донесе кафяв куфар с кожена дръжка и емблемата на тайното общество “Аненербе” на капака”, разправя собственикът на “Беловодие” Владимир Меликов. “Този човек е истински отшелник, живее в землянка в гората, но никой не знае точно къде е тя. Тогава си помислих дали старецът не е намерил някакво съкровище. Всички неща бяха добре запазени. Например кибритът изглеждаше все едно и сега може да го запалим. Рядко на някой му се случва да намери нещо подобно”.

image

…Разглеждаме капака на куфара, на който ясно се вижда официалната емблема на “Аненербе”. Надписът е направен с руни. Какво търсят немците тук?

Пълното име на обществото “Аненербе” е “Германското общество за изследване на древната германска история и наследството на предците”. Тази организация съществува в Германия между 1935 и 1945 г., създадена е за изследване на традициите, историята и наследството на така наречената “германска раса”.

“Те проучват всичко тайнствено и неидентифицирано по целия свят. Организират експедиции в Тибет, Антарктика и Кавказ, търсят контакти с НЛО в опит да разкрият тайната на абсолютната власт. Хитлеристка Германия активно се занимава с разработка на нови видове оръжие, които да имат решаващо значение за хода на войната. В обществото “Аненербе” работят 350 специалисти с прекрасно образование, блестяща научна кариера и научни степени”.

Малко хора знаят, че няколко години преди началото на войната германските специалисти по планински пътища от военно-строителна организация предлагат своята помощ на Съветския съюз по време на строителството на пътя Пицунда – Рица под предлог, че това е част от международната помощ. Между другото, след края на строителството, те трагично загиват, когато автомобилът им не влиза в завоя и пада в пропаст. А през тунелите, построени от тях, и до ден днешен туристи пътуват до Рица.

“Живата вода” от Рица

По-късно става ясно, че те не са строили този стратегически път просто така. Всъщност хидролозите от “Аненербе” преценяват, че съставът на водата от извора в карстовата пещера близо до езерото Рица е идеална за приготвяне на плазма за човешката кръв.

“Първо “Живата вода” в сребърни канистри се доставяла на брега на морето, а след това с подводници – до база в Констанца; после със самолет заминавала за Германия”, казва Бормотов, доцент в Катедрата по икономика и управление на предприятието в Майкопския държавен технически унивеститет. “Дори е имало идея да се построи тунел за подводница от морето до Рица, обаче започва войната и поради това реализацията на плана става невъзможна”.

Що се отнася до Адигея, известен е фактът, че в Майкоп се намира планинският корпус на Вермахта със стрелкови дивизии в Елбрус. В долината на река Бяла, близо до село Даховска, в подножието се намира полкът на СС “Вестланд”, а между реките Пшеха и Пшиш са разположени танкови полкове “Германия” и “Нордланд”.

През есента на 1942 г. на летището в Майкоп е базирана Третата германска разузнавателна ескадрила на 14-та разузнавателна група, в която се намират двумоторни самолети FW-189. Всъщност това са летящи лаборатории.

“Това е повече от достатъчно за тайните изследвания, които организацията “Аненербе” провежда в планините на Адигея”, смята Бормотов. “В Майкоп има щабове на частите на Времахта. От този град немците командват цялата военна кампания в Кавказ. През есента на 1942 г. в планините на Адигея не съществува непрекъсната отбранителна линия и ние знаем, че отделни немски отряди успяват да проникнат далече в тях. Не е ясно защо германските парашутисти през август 1944 г. десантират на планинския хребет Пшекиш, когато линията на фронта вече е далеч на запад. Какво не успяват да завършат фашистите в Пшекиш? Не е ли свързано то с изследванията на специалистите от “Аненербе”?”

По думите на учения може да се предположи, че германците се интересуват от долмените, като смятат, че това са “постройки на праисторическите атланти” и “вход в паралелните светове”. Този техен интерес е разбираем, защото учените в Кавказ редовно намират странни артефакти. Например в медиите има информация, че археолозите в Боржомската клисура в Грузия намерили скелети с дължина 3 м, които принадлежат на хора от непозната раса.

Черепи на боговете

Преди приблизително 4 години спелеолози донасят на Владимир Меликов два необичайни черепа с рога, които, както те твърдят, са намерени в една от пещерите в планинската верига Болшой Ткач. На пръв поглед те наподобяват фосили на животни, при това много древни. След като внимателно изучава черепите обаче, Меликов (който някога е работил като стоматолог) настръхва.

image

“Вижте кръглия отвор с ширина на пръст в долната част на главата”, показва Меликов единия череп. “Това е коренът на гръбначния стълб. Положението му ни говори, че съществото се е придвижвало на два крака. Втората странна особеност е липсата на челюст и частта от черепа, където се намира главният мозък. Вместо уста има няколко разположени в кръг дупки. Очниците са необичайно големи и от тях се отделят два израстъка във вид на рога. Костта на лицето е плоска като при антропоидите”.

Наистина артефактите изглеждат странно. Дори ако се сравнят с черепа на мечка, който стои до тях. Много лесно човек може да се поддаде на изкушението да реши, че държи в ръцете си череп на някакво същество от друга планета. Снимките на тези находки са изпратени на московските палеонтолози, но те само безпомощно клатили главите си, празнавайки, че никога не са виждали нищо подобно, и предпазливо предполагат, че това може да са овчи черепи, деформирани от дългото въздействие на водата и пясъка. Но ако е така, то и двата чепера са деформирани по едно и също време и по един и същи начин.

image

Изследователите предполагат, че тези предмети може да са попаднали в ръцете на хитлеристките “магьосници”, които търсели необичайни артефакти.

Още по-далеч в предположенията си отиват хора, занимаващи се с митология. Те веднага заявяват, че става дума за анунаки на древните шумери, тоест рогати божества, чието име се интерпретира като “те дойдоха от небето”. Според шумерския епос те участват в създаването на света.

“Може да си представяме и да разглеждаме различни версии и идеи, но със сигурност може да се каже само едно: атрефактите, намерени в планините на Адигея, трудно могат да бъдат обяснени”, стига до извод Иван Бормотов.

През лятото на 2015 г. в региона край Елбрус ловци на съкровища намират още един куфар на “Аненербе” с необичаен череп, за който се предполага, че принадлежал на войник от изтребителна ескадрила, участвала в операцията “Еделвайс”. Освен това те откриват пръстен и пълна фашистка униформа. На пръстена е изобразен профил на войник с планинска военна шапка, украсена с дъбови листа, а отдолу има еделвайс. През 2014 г. местните жители съобщават, че са намерили некропол с двеста тела на членове на германската ескадрила. Вероятно преди няколко десетилетия те са погребани под снежна лавина. / Russia Beyond

image





Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39751135
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031