Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2018 22:23 - ГОЛАТА ИСТИНА
Автор: spook134 Категория: История   
Прочетен: 6696 Коментари: 7 Гласове:
3

Последна промяна: 11.07.2018 22:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ДНЕШНАТА НИ ИСТОРИЯ е натикана в ъгъла. ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ ПРЕЗ 21 ВЕК пренаписват и разказват скритата история на 20-ти ВЕК. НА 17 ЮНИ 2013г. БЪЛГАРИЯ ПРАВИ НАЙ ГОЛЯМАТА ГЛУПОСТ ПОДТИКНАТА ЕСТЕСТВЕНО ОТ великите МАНИПУЛАТОРКИ и най вече Русия ДА ЗАПОЧНЕ II-рата БАЛКАНСКА ВОЙНА ИЗВЕСТНА КАТО МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКА и да загуби МАКЕДОНИЯ И ЦЯЛА БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ, ТЕРИТОРИИ В СЪРБИЯ, КАКТО И ДОБРУДЖА С НАД 80 ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРА ТЕРИТОТОРИЯ И КЪМ 10 МИЛИОНА НАСЕЛЕНИЕ! МИТЪТ ЗА САНСТЕФАНКА БЪЛГАРИЯ УМИРА ЗАВИНАГИ. АКО СЕ БЕШЕ ОСЪЩЕСТВИЛ ТОЗИ НАЦИОНАЛЕН ИДЕАЛ ДНЕС ЩЯХМЕ ДА СМЕ С ТЕРИТОРИЯ КЪМ 200 ХИЛЯДИ КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА И С НАСЕЛЕНИЕ ПОНЕ 30 МИЛИОНА - И ДА БЪДЕМ ЗНАЧИМ ФАКТОР И СИЛА В ЕВРОПЕЙСКАТА ПОЛИТИКА И СВЕТА. РУСИЯ И ВЕЛИКИТЕ СИЛИ НИКОГА НЕ СА  СИ ПРАВИЛИ ТИЯ СМЕТКИ за САНСТЕФАНСКА БЪЛГАРИЯ! СЛЕДВА СЪВЕТИЗАЦИЯТА И ИЗНАСЯНЕ С КОРАБИ НА ТОНОВЕ ДОКУМЕНТИ И КНИГИ В СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ ОТ БЪЛГАРИЯ, И  МАНИПУЛАЦИЯ НА ЦЯЛАТА НИ ИСТОРИЯ ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА ДРЕВНАТА ЗА ДА НИ ПРОМИЯТ СЪЗНАНИТО, И ДА ЗНАЕМ САМО, ЧЕ СЕ ПОЯВЯВАМЕ НА ГЪЗА НА ИСТОРИЯТА В VIIв. с АСПАРУХ от Стара  ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ и на баща му КУБРАТ, а после преминаваме Дунава и правим с 7 те „СЛАВЯНСКИ ПЛЕМЕНА”, които са Руски измислици, и те ни претопяват и затова горим Братския Руски език, т.е. Славянски, като ни остава само името БЪЛГАРИЯ? Докато се стигне в днешни времена да се продаде БОЯНА ФИЛМ НА ЕВРЕИ и те да ни осъдят да им предоставим - предадем целия реквизит от НАЦИОНАЛНИЯ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ С КОИТО СА СНИМАНИ ВСИЧКИТЕ НИ ФИЛМИ – ТОВА Е съвременен мирен акт ЗА ЗАЛИЧАВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО И ИСТОРИЯТА НИ ЗАВИНАГИ! СЪВРЕМЕННИТЕ НИ ИСТОРИЦИ СЕ ДЪРЖАТ КАТО ЧЛЕНОВЕ НА НАЙ ТАЙНОТО ОБЩЕСТВО И МОГАТ ДА ПИШАТ САМО ЗА ТОВА, ЗА КОЕТО СА ИМ РАЗРЕШИЛИ! СЛАВНАТА НИ И ВЕЛИКА ИСТОРИЯ ОСТАНА ЧИСТО ГОЛА, ОМЪРСЕНА И С КОРОНА ОТ ТРЪНИ. ФИЛМОВАТА ИНДУСТРИЯ С ИСТОРИЯТА ВЪВ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ СА ЧАСТ ОТ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ И НИКОЙ НЕ СМЕЕ ИМ ПОСЯГА!!! А БЪЛГАРСКАТА ГОЛА ПРОСТИТУТКА ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ Я ВРЪТКА КАКТО СИ ИСКА! НЕ СЕ ЛИ ВРАЗУМИМ И ВЪЗРОДИМ, ЗНАЙТЕ БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА Я ИМА!!!

 

 

АЗ ЩЕ  ВИ ЗАПИША САМО ТОВА ДО КОЕТО СЪМ УСПЯЛ ДА СЕ ДОКОПАМ И СИСТЕМАТИЗИРАЛ ПО ГОДИНИ,  ИЛИ ТОВА КОЕТО Е ОСТАНАЛО КАТО СКРИТА ИСТОРИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ ПОСТАВЕНА ПОД ПОХЛУПАК И ДО ДЕН ДНЕШЕН НЕ Е ВИДЯЛО БЯЛ СВЯТ!!!  ЗАПОЧВАМ ДА ПИША..

МАЛКАТА ЧАСТ ОТ ИСТОРИЯТА ни ПРЕДИ АСПАРУХ…НА ИДЕЛ=СТАРА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ!

 

         Появилите се из невиделица Безбройни Милионни множества народи (племена) оттатък Дунава са наричали според Визнтийските източници още Волгари-от изписаното гръцко BOUЛГAPIA, а народът е "TH PALAIA I MEГAЛI BOUЛГAPIA" – Древни Велики Българи, които споменавали за  Държава си като ИСКЕ БЪЛГАР ЪРЪ – означаващо в превод ХИЛЯДОЛЕТНА(ИСКЕ) ВЕЛИКА(ЪРЪ) БЪЛГАРИЯ(БЪЛГАР), като на гърците им е било по лесно да съберат в устата си Древна, отколкото Хилядолетна! Пък нашите комунистически „историци” вземали, че я кръстили СТАРА. Пък тя дори и да е Стара, как така се появява там в нищото една СТАРА, хем ВЕЛИКА, а па си има име БЪЛГАРИЯ, Все едо се появява с вълшебна пръчка – из невиделица в VII век. и царят им КУБРАТ се побъркал до толкова,че я кръщава така??? Тъмнината е най мощното оръжие, което повлиява психиката на човека и той се промена безвъзвратно!

 

          

           ЕТО МАЛКО ОТ СТАРОТО НИ ВЕЛИЧИЕ, УМИШЛЕНО ФАЛШИФИЦИРАНО И ЗАЛИЧЕНО,          ПРИ ЗАВРЪЩАНЕТО В ЕВРОПА на БЪЛГАРИТЕ, И МАЛКО ВИДЕЛИЦА И СВЕТЛИНА, ЗА ЗАЛИЧЕНАТА ОТ СЪЗНАНИТО НИ ДЪРЖАВА НА ХИЛЯДОЛЕТНИТЕ БЪЛГАРИ ИДЕЛ(Иде = 7 и Ел = Племена, което буквално означава държа на 7 те племена, да ама преди 26 000 години и още тогава се наричат Българи) ИДЕЛ УМИШЛЕНО Е ФАЛШИФИЦИРАНА ИСТОРИОГРАФСКИ НА ХУНСКА, КАК ТАКА ГРЪЦКИТЕ „ИСТОРИЦИ” Я НАРИЧАТ TH PALAIA I MEГAЛI BOUЛГAPIA, НЕ ЗНАЯТ ЛИ ЧЕ ТОВА СА ХУНИ, А РУСКИТЕ И БЪЛГАРСКИ ИМ МЕКЕРЕТА Я ПРЕИМЕНУВАТ НА СТАРА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ! НИЕ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕМ КОМПЛЕКСАРИ И ДА МРАЗИМ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ И НАРОДИТЕ ИМ, А ДА БЪДЕМ ШИРОКО СКРОЕНИ КАТО ЛЕВСКИ И ДА СЕ БОРИМ, НЕ С ОРЪЖИЕ В РЪКА, КОЕТО ЗА ЖАЛОСТ ВЕЧЕ НЯМАМЕ, А С ПОЗНАНИЕТО ЗА ДРЕВНАТА НИ СКРИТА ИСТОРИЯ, КОЯТО СЕГАШНОТО ПОКОЛЕНИЕ НЕ ЗНАЕ И ТРЯБВА ДА МУ Я ЗАПИШЕМ КАТО ПРЕНАПИШЕМ ИЗЦЯЛО ФАЛШИФИКАЦИЯТА ЗА ДРЕВНАТА НИ ИСТОТИЯ!!!

 

Khan Motun - Мотун (Батур-Тенгрикут, Маг-Тун, Мете, Моде, Мао-Тун, Кубан-Боян) - 209-174 г. пр.н.е. БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА = ИДЕЛ, при неговото управление, обхваща най голямата територия по Божията земя в ония прастари времена(от 209- до174 г. пр. Хр.) ПОМНЕТЕ ТОВА Е ИДЕЛ!!!

 

image

ФАЛШИВИЯТ НАДПИС: Hun Bulgarian Khaganate, пак е похлупак, под който остава и малко истината, че това е България, държава на род(клан) Дуло!, на картата е записан и Историческия период XII – I век преди Христос!!! Тая огромна територия – НА държавата ИДЕЛ, която включва 7 Автономни области = държави, Управлявани от Каган и всичките 7 Кагана са подчинени на: КханАзъ Субири ИЛИ Урус Кхан-Велик Кан

КханАзъ Субиги Мотун= От Бога Владетел на Света в Четерите посоки. Света е наречен БЪЛГАРСКИЯТ КАГАНАТ. Това е Империя, включваща всичките и 7 автономни области - държави и те си имат кагани=подуправитрли, а над тях стои главен Владетел КханАзъ Субиги. В 200 г. пр. Хр. – Великият Български Владетел на Света КанАзъ Субиги Мотун(от 209- до 174 г. пр. Хр.)-род Дуло (син на Кан Тюмен), завладял Китай за 200 години, като пленява китайския император Лиу Панг заедно с 320 000 му армия!(теракотената армия - това са загиналите и пленени войни, направени с толкова много любов и мъка от загубата, че се приемат за най съвършенното древно изкуство). Кхан Мотун поставя Китай във васална зависимост от Древните Българи ЗА 200 ГОДИНИ, НЕ В РОБСТВО А ВЪВ ВАСАЛНА ЗАВИСИМОСТ!!!

        КанАзъ Субуги=Император Мотун (владял 27 народи през II в. пр. н. е. от Европа и Скандинавито, към Черно и през Каспийско море до Великия океан на изток, вкл. Япония и Аляска, а на юг до земите ни в Кашмир Индия. Тодор Живков ходи през 1975г. на посещение в Япония, при Японският Император - Хирохито или Шьова, управлявал в периода Шьова, и той му подари Хилядолетен Самурайски меч.  Японския народ, който чрез влиянито си въру Императора, по тоя начин го прави божествен. Императора почете и обожестви Българите с подаряването на Самурайски меч, почитайки го като най-древния народ в Света, и негов създател! Как така Японският Император знае Истината, а Бай Тошо побърза да грабне меча и да го скрие зад гърба си, да не би Императора да размисли, да си го поиска обратно и да му го вземе. България покани Япоския Император  за честването на 1300г. България – и той попитал какви 1300г., като сте Хилядолетни. Но от уважение към народа на своите създатели, изпрати Японска делегация за честването и самият Той не доиде, поради спазване на Вековната традиция - никой Император или член на неговото семейството да не напуска пределите на Япония. Нарушена е само от неговия баща, който през 1921г. изпраща само него– като Принц Хирохито за 5 месеца в Европа и САЩ!

        Кан Мотун издал закон: "Всеки Каган и Владетел в ИДЕЛ, който продаде или подари даже педя българска земя на чужденци - да бъде наказан със смърт"! Представени сме като Хуни под похлупака, за да не знаем, че това са Българи. Още при ДЖАМ-ИДЖИК в 14973г. пр. Христос сме се наричали Българи. При Кан Мотун на картата поне виждаме границите на ИДЕЛ, наречена от съвременните ни „историци” Стара Велика България, как се е запазила до днес тая карта и не е била Унищожена от Юдеите, завладели Русия, същите които закупиха и БОЯНА ФИЛМ –просто не знам, и е голям пропуск от тяхна страна.

НА ТАЗИ СТАРА КАРТА СЕ ВИЖДА ТЕРИТОРИЯ ОТ 23 МИЛИОНА КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА!!! КАЯТО ОБХВАЩА НЕ САМО ОНЕЗИ ПРОСЛОВУТИ 3 МОРЕТА, А ЦЕЛИ 3 ОКЕАНА И ОЩЕ 14 МОРЕТА! Световното Еврейство създава Руската социалистическа Република, Империя изградена само върху стари български територии и земите от ИДЕЛ=Стара Велика България, за съжаление руснаците може да са ви симпатични, но по настоящем и от Иван Грозни са най големия ни враг с тотално промито съзнание на обикновения народ, но не и на ръководителите му от КГБ, които са Евреите от Хазария, с които имаме конфликти  както при Кубрат, така и при Аспарух, а и по късно при Борис I Велики наречен с Християнското име Михаил III – Император на ВИЗАНТИЯ от 842 до 867г. от род Дуло, също заличено от историята и съзнанието ни, и поставено под похлупак!

ЗАПОЧВАМ ДА ПРЕДСТАВЯМ  ШОКИРАЩО ЗА НЯКОИ ХОРА ИСТОРИЯТА НИ!!!     На откритият монограм  на  Михаил III  Император на Източна римска империя, е очевидно, че на него пише Дуло – името на древния царски род на българите. Най-тъжното е, че този важен за българската история артефакт, не е изложен в Националния Исторически музей в София, а е продаден на търг в Хамбург съсвсем скоро – на 16.11.2017 г., на срамната цена от 118 евро, за да се покрие историята ни. Линк към аукциона – https://www.coinarchives.com.

Как така Цариградската патриаршия (включително и нейните правоприемници) ,  Ватикана,  редакторите на Библията и „академичната “ общност в България се правят, че не знаят този факт:

  И АКО БОРИС I  И МИХАИЛ III НЕ СА ЕДНО И СЪЩО ЛИЦЕ ,  КАКВО  ПРАВИ ТАМ РОД ДУЛО!? На монограма ясно се показва рода  и потеклото на Царя на Царете Борис – Михаил. Интересното е, че този текст е написан на Вати с български руни, комбиниран с азбуката на Тот, позната днес като копска и много близка до днешната съвременна българска азбука. Същите руни бяха открити и преведени от трите пръстена на царя на царете Кубрат, на Органа и на канонизирания му внук Тервел.

Ето и превода от монограма на Борис-Михаил:

„Тия от Управляващия Род, на Звездите са! Борис от Управляващия Род на Учителите!  От А*Тила Вуйчото!  От Бащата Котис потече, от виждащите в Пулии (обл. Пулия, Италия).  От Дома на Вълка построен (Рим) , от заровените сити!”.

image

През 1795 г. английският издател Томас Бенсли публикува Библията във варианта на крал Джеймс I с една доста голяма грешка.

Разберете кои са едни от най-скъпите грешки в историята

Вместо 27:7 „Нека първо децата ни да бъдат сити“ от Евангелието от Марк, в новия вариант се отпечатва „Нека първо децата да бъдат убити“ (на английски “filled”, със значение на сити, е заменена с „killed“, със значение на убити).

Поради тази зловеща грешка изданието се прочува като „Библията на убиеца“.

В монограма е записано - От Дома на Вълка построен (Рим) , от заровените сити!”.

Този печат- монограм категорично налага пренаписване на цялата фалшифицирана  история на Българската империя, владяна  от Царя на царете Борис I,  записан също и като  Император на Източната Римска Империя  под името Михаил III. Великият български владетел, който никога не е бил побеждаван от Източната Римска Империя, и как може Михаил III да победи зам себе си Борис I. Това покръстване,  за което е изписано толкова много, е само във фантазиите на болните мозъци от  Цариградската патриаршия, а също и измислицата със Солунските двама пратя (са  свободни съчинения съставени по време на 5 вековното османско владичество).

Сред първите мисионери на ранното християнство при тиреите, основно Св.Карп  и Св.Ерм., които са подкрепяли  Учението на Исус с това на Орфе(й). Съществувала  е икона на  Св. Орфе(й),  но след Първият вселенски „християнски”(325г.) събор иконата на Орфе(й) е била премахната, съборът осъжда ученито на александийския презвитер Арий като ерес. Забранено е също дори да се произнася и името на Орфе(й), но тиреите в Римската империя скришом пеели песните му. Евангелията от Учението на Исус, които разпространявал, по късно Никита Ремесиански, са написани  с думите на Орфе(й):

„Люби ближния си!”; „Не убивай!”; „Аз съм пътят, истината и животът.”

          Признаването на християнството  е вековна традиция  по  Българските земи. Чрез Древните си Познания за вярата те са присъединявали новите народи(племена) към Стара Велика България = Идел.

Фалшификацията на  черноризците е била необходима, за да си припишат несъществуващи заслуги към българският  народ и неговите велики владетели. Има ред други неща, които са ни останали неизвестни въобще, камо ли  за управлението на Царя на царете Борис I.

Най-важното е, че има безспорни доказателства за лъжите на „трите демона“ , а именно Рим, Византия и Еросалим(Тел Авив)Юда, за които е дошло  времето да си понесат заслуженото! И да се появят на бял свят истинските евангелия от ученито за Исус.

 

НЕ МОЖЕМ ДА РАЗГЛЕЖДАМЕ СТАРАТА НИ ИСТОРИЯ БЕЗ ТАЯ НА РИМ И ВИЗАНТИЯ, ЗА ДА ВИДИМ КАКВО КРИЯТ ОТ НАС!

СКРИТА АНТИЧНА ИСТОРИЯ, УМИШЛЕНО ПОКРИТА ОТ ОЧИТЕ НА СВЕТА

Режанското съкровище

 

Режанското съкровище е находка от антични златни и сребърни монети, открита през 1961 година в землището на Режанцисело в западна България, то се намира в община Брезник в Граово– икоторико-географска и етнографска географка област в западна България, също област Перник и Община Брезник.

Съкровището е съдържало около 6000 златни и сребърни монети с общо тегло над 82 килограма, сечени по време на античните македонски царе Филип II (359 — 336 г. пр. Хр.), и сина му Александър III - Велики (336 — 323 г. пр. Хр.) и пеонските владетели Ликей (359/358 — 340 г. пр. Хр.) и Патрай (335 — 315 г. пр. Хр.). След откриването му през есента на 1961 година е разделено на много части, дялове от него са изнесени зад граница, други — претопени, ЗАЩО? Осталите малко части от находката от Режанци днес се съхраняват в Регионалния исторически музей в Перник, Националния исторически музей при БАН, Националния архиологически институт с музей, и музеите във Враца и Кюстендил.

През февруари 2010 година притежаваната от Пернишкия музей част от съкровището, съдържаща 350 сребърни и златни монети, е предоставена на Националния исторически музей в София, за срок от три години.                                                                                    КАКВО ОБЩО ИМАТ С БЪЛГАРИЯ ТЕЗИ ВЛАДЕТЕЛИ, КАГАТО МОНЕТИТЕ СА НАМЕРЕНИ тук до Перник, а владетели СА ПРЕДСТАВЕНИ КАТО ЕЛИНИ, ДЕМЕК ГЪРЦИ!!!                                                                     Да потърим сред останалото и записано, за да повдигнем похлупака                               Тиюган (Тигез, Тюган, Татрай-Сарос) - ок. 385-375 г. пр.н.е.
Алпур (Апур) - ок. 384-360 г. пр.н.е.
Имен - ок. 380-365 г. пр.н.е. (син на Батиш)
Балбел (Балбала, Балбил) - 360-336 г. пр.н.е Автономен управител Каган на Балбала -МАКЕДОНИЯ.
Етей (Ат, Ати, Атай Аудан, Атил, Атмар, Отмар, Каметей) - 375-339 г. пр.н.е.

Бояр, братът на Кан Етей отговарял за западните области на Идел =Българската държава по поречието на р. Дунав. Заради кражба на 20 000 породисти коне,  и на 20 000 жени и момчета от Филип Македонски(Каган Балбел), Бояр заедно с брат си извършили наказателен поход и разгромили неговата столица Бал Бел /Пела/, но при завръщането, в един проход, отрядът на неговия брат Етей попаднал в засада и Етей загинал. Преди похода Етей сънувал алп Вълк, който му казал : “ Ако отидеш в този поход, ще загинеш, но българите ще имат голяма придобивка. Ако не отидеш, ще останеш жив и ще живееш дълго, но българите ще претърпят поражение. Етей тръгнал в поход за да победи неговият Български царски род. В памет на това геройство българите нарекли Етей и с името Кам Етей. А този планински проход нарекли “Кам” и той е някъде под София.

image

 

Златна монета на Атей 

 

         При управление на Етей държавата ни била в разцвет, простирала се на Изток от Бактряна и на Запад до изворите на река Дунав. Търговията с Тракия имала много важно значение особено за Атина, и ИстСтанБулГан(Цариград) - Български стан на исток на слънцеродените, звездни старейшини от Бога владетели в 4те посоки на света, (КанАзъ Субиги Етей), Цариград(или по кънсо Константинопол) и Атина разчитали на доставки на жито за хляб.  По свидетелство на Демостен, ежегодно доставяното му количество жито е било около милион пуда. Филип Македонски чрез пиратски действия се опитвал да попречи на тази търговия като ограбил повече от 170 кораба с което предизвикал Етей да му изпрати послание :...не ми пречете на търговията защото ще дойда да напоя конете си в реките ти.... Филип Македонски нарушава условията за търговски обмен в Идел = България. Търговският обмен по времето  на Етей не е бил само хляб за Цариград, а и множество стоки като разменна монета между ИСТСТАНБУЛГАН И ЕВРАЗИЯ. Етей издавал златни монети с неговия образ и надпис на обратната страна с писмени знаци на Старите Българи. Предполага се, че неговата столица е била по поречието на река Днепър, така нареченото Каменское городище с огромни размери тогава /12кв.клм./ и мощни укрепления. Той имал особена любов към конете. Запазен е неговия израз: ...предпочитам цвиленето на конете пред звуците на флейта.... Филип Македонски като Български Каган, автономен управител, подчинен на Етей, започнал да извършва грабежи в териториите на Идел, като ограбил 170 кораба, и му отнел 20 000 породисти коня за да развъди тази порода в Македония. Отвлякъл също и 20 000 момчета и жени всред които е и синът на Етей, Балакър=Баламир./Квинт Курций Руф/. Това било причина за наказателния поход на войските на Етей и неговия брат Бояр, които опустошили столицата Пела, но при завръщането, в планинските проходи, Етей бил нападнат и убит в засада.  В Българските летописи това е отразено по следния начин: “... Кам-Етей не повярвал на предсказанието на кама/прорицателя/, че ще загине, ако нападне тракийските владения на Балбала /Македония/. Загинал в 339г. в бой с цар Балбалам /Филип Македонски, също записан и като Каган Бал Бел/. В памет на неговото геройство/а също и геройството на дядо му/ българите били дали на Саклан/част от Идел=Българската Държава/ второ име Атил, самият БалБел оженил сина на Етей, Баламир=Балакър за своята приемна дъщеря Уран-Бика “. БалБел бива убит по време на сватба, на своята дъщеря и е наследен от сина си в 336г. Кан Баламир помага на Александър III Велики(Македонски) да покори Персия. /В историята на Квинт Курций Руф е отразен под името Балакър./.

Баламир (I) (Балакър, Биккан Баламир) - 339-320 г. пр.н.е. (син на Етей, брат и  съуправител на Сигеркан)
Алабуг II-Сигеркан (Алабуга-Съкерган) - 339-310 г. пр.н.е. (син на Етей, брат и  съуправител на Баламир, самостятелен упревител слад 320г.)

Сигеркан разбил войските на Александър Македонски в 331г.пр.н.е. заради нарушение отново на условията за мир и търговия в Идел, както неговия баща.

ИДЕЛ=7 КАГАНАТА, ВСЕКИ ЕДИН КАГАНАТ Е С АВТОНОМЕН УПРАВИТЕЛ КАГАН, ГЪРЦИТЕ КАТО КРАЛИ НАШАТА ТРАКИЙСКА ИСТОРИЯ, И НЕПОНЯТНИТЕ ЗА ТЯХ УПРАВНИЧЕСКИ БЪЛГАРСКИ ТИТЛИ НАРЕКЛИ: ИМЕТО КАГАН(Khaganas) НА ХЕГЕМОН, И от там ИДВА и АГАМЕМНОН=ХЕГЕМОН=КАГАН, ОТКРАДНАЛИ НИ И  ОМИР И ПРИПИСАЛИ ЦЯЛАТА ТРАКИЙСКА ИСТОРИЯ КАТО ЕЛИНСКА, А СЕ ОКАЗА, ЧЕ ТОВА Е ТРАКИЙСКА И БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ.

БАЛКАНА ПАЗИ СВОИТЕ ТАЙНИ, И ВИЖДАМЕ ТОТАЛНАТА ФАЛШИФИКАЦИЯ НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ, И КАК сега Филип и Александър Македонски се описват като велики ЕЛИНКИ И ГРЪЦКИ ВЛАДЕТЕЛИ(Уйкипедия), нямащи нищо с България . ВИДЯХТЕ КАКВА БИТКА НА ЛЪЖИТЕ СТАНА И ЗА  МАКЕДОНИЯ!!!

        

              Според легендата преди основаването на Римската Република, Рим е бил управляван от 753 г. пр.н.е. до 510 г. пр.н.е. от 7-на царе (на латински са означавани: rex, regis). Според съчиненията на Тит Ливий това са били:

·                    Ромул

·                    Нума Помпилий

·                    Тул Хостилий

·                    Анк Марций

·                    Тарквиний Приск

·                    Сервий Тулий

·                    Тарквиний Горди

След тях идва ред на консули и диктатори от Римската република от 509 г. пр.н.е. до 29 г. пр.не.

Според легендата Рим е основан в 753 г. пр.н.е. от близнаците Ромул и Рем, синове на весталката Рея Силвия и на бога Марс. Те са също така потомци на Еней и троянските бежанци, това означава тракийски бежанци.                                                                  Божествената история по-късно разказва Вергилий в епическата поема „Енеида“. Ромул убива Рем и става първият римски цар.

Последните трима царе на сътворенирто на Рим носят етруски имена, с което доказват, че Рим е управляван в този период от представители на етруската  цивилизация.

Последният цар е изгонен от гражданите и заменен с републиканско управление. Изгонването на Тарквиний Горди и основаването на Римската Република в 509 г. пр.н.е. се разглежда като освобождение на латинското население от контрола на властващите древни етруски фамилии, считайте ги отново за тракийски фамилии. ЗА РИМ ЗА СЕГА ТОЛКОВА!

 

        ПРОДЪЛЖАВАМ С РАЗДЕЛЯНЕТО НА ЗВЕЗДНИТЕ СТАРЕЙШИНИ ОТ ЦАРСКИЯ РОД ДУЛО В ИДЕЛ = БЪЛГАРИЯ, НАЛОТО НА РАЗДЕЛЯНЕТ0 В ХУНСКИЯ КАГАНАТ = ИДЕЛ И ЗАВРЪЩАНЕТО НА ЗВЕЗДНИЯ РОД ПО РОДНИТЕ ЗЕМИ – ЗЕМИТЕ В КОИТО Е РОДЕН РОДА ДУЛО!!! Появява се нова заплаха на историческата сцена и това е РИМ И РИМСКАТА ИМПЕРИЯ, КОЯТО ЗАВЛАДЯВА МНОГО ЗЕМИ ПО БОЖИЯТА ЗЕМЯ И ВЪВЕЖДА РОБСТВОТО, А НИКОГА ПО НАШИТЕ ЗЕМИ НЕ Е ИМАЛО РОБСТВО И ЗАТОВА ТРЯБВА ДА ПОСТАВИМ РИМ НА КОЛЕНЕ ПРЕД ЗВЕЗДНИТЕ СТАРЕЙШИНИ ОТ РОД ДУЛО, РИМ е СЪЗДАДЕН ОТ ТРАКИ – ПОТОМЦИТЕ  НА ЕНЕЙ, БЕЖАНЦИТЕ ОТ ТРОЯ, И СЕГАШНИТЕ УПРАВНИЦИ-ИМПЕРАТОРИ ПОЧВАТ ДА СЕ САМОЗАБРА-ВЯТ!!!

        Има запазени списъци, на всички български владетели преди и След Мотун, и те са:

Аскал IV Тунтимас - 200 - 190 г. пр.н.е.
Гентий - 200 - 120 г.пр.н.е.
Джам Азак - 198-188 г. пр.н.е. (син на Канджал и брат на Азан-Кашан)
Канджал (Кичин-Канджал, Кара-Канджал) - 190-188 г. пр.н.е. (син на Чукрак)
Аспар (III) - ок. 190 - 180 г. пр.н.е.
Буляк - 188 г. пр.н.е. (син на Аскал Тунтимас)
Марий-Джунт (Мари-Джунт) - 188-180 г. пр.н.е. (син на Кичи-Канджал)
Ирджиган - 180-177 г. пр.н.е. (син на Марий-Джунт)
Ътлар - ок. 180 - 170 г. пр.н.е.
Джирак (Канджал) - 177-176 г. пр.н.е. (син на Буляк)

Кашан (Азан II) Урус-Канджал (Урусман) - ок. 176-140 г. пр.н.е. (син на Джирак-Канджал
)                       Кийок (Кидок, Кий-Ок, Коккхан, Лаошан, Чи-Йю) - 174-161 г. пр.н.е.
Кунсин Шан-ю (Гунчен, Кункан, Чун-Чен) - 161-126 г. пр.н.е.
Кубан (Кубан Боян) - ок. 160-152 г. пр.н.е.     
ТОЙ записва ЧУЛМАН ТОЛГАУ с цялата Хилядолетна Българска История и самото сътворение
на света и хората, който иска да я прочете!!!
Чиляр - 152-146 г. пр.н.е.                                                                                                                              Айлан (Бай Алан) - 140-107 г. пр.н.е. (син на Урусман [Урус-Канджал])
Елчишех (Ицихисе, Ичисе, Ичихис, И-Ти-Шае) - 126-114 г. пр.н.е.
Декафал (Декефал, Дикефал) - 120 - 58 г.пр.н.е.
Увей (Ву-Вери, Оуй, Ови) - 114-105 г. пр.н.е.
Буран (Бури) - ок. 114-59 г. пр.н.е.
Балак - 107 г. пр.н.е. (син на Бай Алан)
Саричин (Саръчин) - 107-65 г. пр.н.е. (син на Балак)
Усилур (Уйшилар, Ву-Ших-Лу-Ер, Усилу, О Су Ли) - 105-102 г. пр.н.е.
Кулигуй (Кулигу, Чу Ли Ху, Гюлиху, Ху Ли Хо) - 102-101 г. пр.н.е.
Кутигуй (Кутигу, Це Те Хо, Цюдихеу, Цу Те Ху, Чедиху) - 101-96 г. пр.н.е.
Хулугуй (Хулугу, Ху Ло Ку, Хо Ло Ко) - 96-85 г. пр.н.е.
Хуанди (Кхуйенте, Хуенте, Кхуанди, Куанди, О-Йен Те) - 85-68 г. пр.н.е.
Шюлуй Куанку (Хюлуй Канкуй, Кхулуй, Ху Ли) - 68-60 г. пр.н.е.
Бершуд Катраг (Котраг II, Катраг-Бершуд) - 65-21 г. пр.н.е. (син на Саричин)
Увен (Уйан) Гюйди (Уянкути) - 60-58 г. пр.н.е.
Хоканш I (Хукханш, Хухаси, Ча Йо, Ху Хан Йех, Хо Хан Ша, Хо Хан Хсие) - 58-54 г. пр.н.е. До 31 г. е китайски васал.
- Босютанг - 58-56 г. пр.н.е. (западна хунска империя)
- Хюге - 58-57 г. пр.н.е. (северозападна хунска империя)
- Чели - 58-56 г. пр.н.е. (югозападна хунска империя)
- Ужи - 58-57 г. пр.н.е. (северозападна хунска империя)
- Жунжен - 56-54 г. пр.н.е. (западна хунска империя)
- Жижи-Гудуху - 55-47 г. пр.н.е. (източна хунска империя)
Вологис (Болг) от град Балкх - 58 - ок. 10 г.пр.н.е.
Цитек (Циткан, Цит Кий, Цит-Ки, Цутиош, Кутиош) - 56-36 г. пр.н.е.
Вананд - ок. 36-5 г. пр.н.е.
Пожулонути (Фуджолей Жоди) - 31-20 г. пр.н.е.
Шужуноти (Цзюй Могюй) - 20-12 г. пр.н.е.
Гарюн (Гаюнис) - 17 - 1 г. пр.н.е.
Кияноти (Сеусйе Жоди, Гуя) - 12-8 г. пр.н.е.

За това, че записвам това не като измислица, и резултат от болния ми мозък, Ви предоставям адресите в Ютуб и на други Българи с болни мозъци.

На Христо Смоленов

https://www.youtube.com/watch?v=YcGOynnFefI Първата световна цивилизация.

и на Илиян Бучков „Господ е Българин” за ОБЕТОВАНАТА ЗЕМЯ

https://www.youtube.com/watch?v=I56zXXaWS-Y

”ПОМНИ ВОЙНА 1915 – 1918г.” и разкъсването на съвременна България на 5 части!!!

https://www.youtube.com/watch?v=2waCRRFLmyM

 

ДНЕС 02 ЮЛИ 2018г, когато записвам това почина БОЖИДАР ДИМИТРОВ, и ПИСАНОТО  ОТ НЕГО И МЕН ДА ОСТАНЕ, И ГО НАРИЧАМ В НЕГОВА ПАМЕТ! ЗАЩО НИКОЙ НЯМАШЕ ДО ДЕН ДНЕШЕН СМЕЛОСТА, ДА ЗАПИШЕ ДРЕВНАТА НИ ПОКРИТА ИСТОРИЯ!

 

 ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛИ ПРЕДИ ХРИСТОС

СЛЕД КАН МОТУН има известен упадък в държавата на древните българи ИДЕЛ. КАН КАШАН(176-140г.) Потомък на Сигеркан. Неговата майка е кашанска/масагетска/ принцеса. В младостта си извършил поход на Изток до река Хин/Инд/ в Западна Индия. На Запад разгромил и подчинил Даките, а на юг, от Кавказ в Мала Азия превзел Мидан/Азербейджан/, Аряк /Армения/, Барджил /Персия/ и подчинил държавата на Селевкидите. Той направил писмена реформа, като от по-старата система “Самра в Шумер” отделил знаците с религиозно и магическо значение, от знаците на държавна за обществена кореспонденция, които били наричани “Куниг”. Кан Кубан е син на Кашан. Аз, Кубан, съм потомък на Иджик, Таргиз и Кашан.  Аз моля Тангра да ме вразумява както моите предци”. Записва ЧУЛМАН ТОЛГАУ с цялата Хилядолетна Българска История на Идел, българите и самото сътворение на света и хората!!! Кан Алан(Бай Айлан) внук на Кубан(140-107.) След 6 години разпокъсаност на Идел отново обединил Българската държавната власт на рода Дуло. По време на сватбата на неговата дъщеря Уз-Бика, край брега на река Кубан, пируващите били неочаквано нападнати от войските на Бершуда /Боспорското царство/, които пленили малолетния син на Алан, Сакмар /Саумак/. От това се разразила дългогодишна война между Идел и Бершуда, които по рано били едно цяло. В тази война българските войски в началото оглавявал Келбир, а след това Балак, синът на Келбир и Уз-Бика. Бершудците били разбити и Саумак освободен, но царят на  Дарбазан/Понтийското царство/дошъл на памощ на бершудците и в 107г.пр.н.е. отново пленили Саумак. Узнавайки за това Алан умрял, а синът му Саумак умрял в заточение в Дарбазан. Тялото на Саумак било откупено за голямо количество злато и бил погребан в родината си на брега на река Сакмар. Балак - 107 г. пр.н.е. (син на Бай Алан) До този момент Рим е република. Не е съществъвала още като РИМСКА ИМПЕРИЯ. Саричин (Саръчин) - 107-65 г. пр.н.е. (син на Балак)При неговото царуване вече БЕРШУД /Боспорското царсво/ е паднало под власта на Римската армиия и Рим. Сарачин води първите сражения с Рим. За този период римският историк Плиний Стари казва: “ ...По най-ниски изчисления... всяка година...те отнемат от нашата империя по 100 милиона сестерции... а ни изпращат... такива стоки, които при нас се продават 100 пъти по-скъпо”. Това определя и военната стратегия на Рим на изток. Първите сражения между римските легиони и сарматските=българските войски в северното Причерноморие са в І в. пр.Хр., по времето на кан Саричин (107-65 г. пр.н.е.)  с армиите на Луций Корнелий Сула който атакува и окупира и Атина и Рим. И бива признат за диктатор. В тези сражения Боспорското и Понтийското царство, са под властта на Митридат VІ и Парфия (Партия), след две неуспешни войни на Сула и сключения мир в 85 г. пр. н. е., те оттеглят своята подкрепа за кан Саричин и освобождават територии, плацдарм за римските легиони. (История на древния Рим. Стр.169.) /2/. В 66 г. пр. Хр. римските войски, предвождани от Гней Помпей, нахлули в Колхида, а след това и в Армения /2, стр. 190/. “...Опитът на Помпей (65г. пр.Хр.) да мине от долината на Фазис към Каспийско море и да завладее древния търговски път на коприната на Изтока завършил с неуспех.” /2, стр.191/.                                                                                                                          РАЖДАНЕТО на ИПЕРИЯТА РИМ започва от Лиций Корнелий Сула и по късно ПЪРВИ ИМПЕРАТОР СТАВА ГАЙ ЮЛИЙ ЦЕЗАР, със създаването на Първия Триумвират(Цезар, Марк Лициний Крас и Гней Помпей). Цезар през 49г. Пр.Хр. започва гражданска война от която излиза неоспорим господар на Рим.                                                                                                                                      Кан Бершуд=Катраг син на Сарачин(65-21пр.Хр.) Роден е в годината на присъединяването на Бершуд/Боспорското царство/ към зародилата се Римска империя и за това баша му дал името Бершуд. За войната с Рим, той владеел планинското кавказко племе котраги с което водил война срещу римските легиони. В тези сражения срещу легионите на Гней Помпей, сарматите=българите на кан Бершуд=Котраг участвали с над 200 хиляди конници от кавказкото племе котраги на българска служба, разгромил много римски градове /Strabon-XI, 5, 6/ . След завръщането на Помпей в Рим, въпреки отчета му пред Сената, че на Изток е победил: “...двадесет и двама източни царе...”, той изпада в немилост! ПОМПЕЙ не е осъществил главната задача: ДА ЗАВЛАДЕЕ ДРЕВНИЯ ТЪРГОВСКИ ПЪТ НА КОПРИНАТА НА ИЗТОКА, ПРИТЕЖАНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ. Общественото признание на немалкото негови военни успехи, му създава възможност да запази частично своята власт във формираният първия Триумвират: Помпей, Цезар и Крас. В 55-53 г. пр.Хр. Крас поема отговорност и отново насочва силна армия от 7 легиона и 4000 конници на Изток. В Кавказкия регион, край селището Синака, той бил убит, а армията му напълно унищожена. От 40-хилядната римска армия само 10 хиляди се върнали в границите на римската провинция /2, стр. 202/.   Цезар застава на чело на римската експанзия в Галия, с която разширява римския двор до северно море, и провежда първото Римско нашествие в Британия през 55 пр.н.е.

През 43 пр.н.е. Октавиан заедно с Марк Антоний и Марк Емилий Лепид образуват политически съюз, известен като Втори триумвират. Октавиан управлява Рим и много от провинциите като автократ, получавайки консулска власт след смъртта на консулите Хирций и Панса.Триумвиратът просъществува десет години, но се разпада вследствие на взаимното недоверие, завистта и личните амбиции на триумвирите. Марк Антоний се самоубива, след като понася решително поражение от флотата на Октавиан в битката при Акциум през 31 пр.н.е..Октавиан привидно възстановява Римската република и формално връща властта на римския Сенат, но на практика запазва своята автократична позиция. Постепенно изработва точната рамка, в която републиката да бъде водена от едноличен владетел резултатът от нея е Римската империя  Октавиан Август, роден като Гай Октавий Турин и осиновен от своя пра-вуйчо Юлий Цезар, поради това по-късно наречен Гай Юлий Цезар Октавиан  е първият римски император. Управлява Римската империя 41 години – от 27 пр.н.е. до своята смърт през 14 г. от н.е.                                                                                                         Срещу легионите на Октавиан Август /20 г. пр.Хр./, които окупирали Армения и долното течение на река Дунав (12 г.пр.Хр.) /2. стр. 253/, се противопоставя синът на кан Катраг - кан Барджил(21-0-5). Заддунавска успешна експедиция се отбелязва с издадени монети по времето на император Тиберий (14-37 г. от н.е.), което съответства на кан Сувар, син на кан Барджил (5-23 г.след Хр..). При император Клавдий (41-54) “...Под зависимостта на Римската империя вече са изпаднали Оливия, Херсонес и боспорското царство...” /2, стр. 259/. Това е времето на кан Кумук, син на кан Сувар(23-46г.)  Кан Барин син на Кумук(46-106г.). Мечтаел да отмъсти  на Дарбазан/Понтийското царство/ за смъртта на своя прадядо Саумак. По съвет на своя тъст – бек Шан, той  обсадил Кряшен /Херсон/ и оттеглил обсадата само след като му предали скулптората на Тама – на бершудския пълководец/Диофанд/, пленил неговият прадядо Саумак. Барин отрязал от скулптурата главата и я хвърлил в яма до гроба на Саумак. След това извършил поход  към Дарбазан и го разгромил .                               Юлии-Клавдиите наследници на Август(14-68г.).Стратегията на Август за бракове между Юлии и Клавдии създава комбинацията от семейни и политически връзки, известна като династия на Юлий-Клавдиите. Между 14 и 68 г. управляват последователно Тиберий, Калигула, Клавдий и Нерон, повечето от тях неспособни или психически неуравновесени. Централната власт затъва в династични интриги, а политическият елит е тероризиран от своеволията на императорите. Въпреки това системата, изградена от Август, се оказва достатъчно устойчива и периодът преминава без сериозни сътресения. Границата в Германия е укрепена, продължава завоюването на Британия, Тракия (в 45 г. сл. Хр. при император Клавдий) и няколко нови източни провинции са присъединени към Империята. Едва през 60-те се надига вълна от бунтове по периферията – в Британия, Армения, Юдея и по границата с Партия. Неспособността на Нерон да се справи с безредиците и общата му некомпетентност бързо стават очевидни и преторианската гвардия го отстранява. 69г. („годината на четиримата императори“) преминава в гражданска война и начело на Империята за кратко застават императорите Галба, Отон и Вителий. Към края на годината Веспасиан затвърждава властта си като римски император, започва династията на флавиите(69-96г.). Октавиан август оставя препоръки:                                                                                  1. да не се освобождават много роби, за да не се напълни Рим с простолюдие от чужд произход                                                                                                               2. да не се раздава щедро римско гражданство, за да остане разликата между римляните и покорените народи                                                                    3.обществените дела да се поверяват на разумни хора, но никога на един човек (т.е. да са колегия)                                                                                                      4. да се задоволи със сегашните граници и да не увеличава империята повече, тъй като ще стане трудна за отбрана и така ще има опасност да се загуби и вече спечеленото.                                                                                                                                            Между 69 и 96 г. управляват последователно Веспасиан и двамата му сина Тит и Домициан – династията на Флавиите. Преди да стане император, Веспасиан е военачалник, постигнал забележителни успехи във войните на Изток. Флавиите продължават обаче тенденцията от предишните десетилетия и се опират все повече върху армията, отколкото на Сената и остатъците от републиканските институции. Монархическият характер на управлението става все по-неприкрит, което предизвиква враждебността на римската аристокрация, особено при управлението на Домициан. Флавиите успяват да стабилизират публичните финанси, да потиснат бунтовете в провинциите и дори да постигнат известно териториално разширение в Германия и Британия. Финансирани са големи обществени строежи като Колизея в Рим. Жителите на Испания получават римско гражданство. Кан Барин (46-106) воювал през 55-62 г. с римската армия изпратена в Армения от император Нерон (54-68). “...римляните били принудени да капитулират...” /2, стр. 261/. За кан Барин е отбелязано: ..Той мечтаел да отмъсти за смъртта на своя дядо Саумак и обсадил Херсон с условие да му предадат скулптурата на Тама – пълководеца, който пленил дядо му. След като получил статуята, той й отсякъл главата и я заровил до гроба на дядо си, а после извършил поход и разгромил Дарбазан. За император Домициян (81-96) има следното сведение: ”...римските войски се придвижили в Централното Закавказие в района на Дарялското дефиле и издигнали тук погранични укрепления...опитът им да завладеят проходите към брега на Каспийското море, завършил с пълен неуспех... тези военни неуспехи подкопали авторитета на император Домициян” /2, стр. 269-270/.Разпадането на България, ставащо под Ударите на Рим, продължава при Кан Кавин и след него при Кан Кубар(Управлявали в 106-145). Император Траян (98-117) в 101 г. с голяма римска армия построил мост и преминал река Дунав.  Укрепения град Сармизегетуза,  го превзел чрез продължителна обсада. След кратко примирие и  военни подкрепления последвали нови походи на император Траян с очевидната цел да овладее контрола над Северния търговски път на коприната държан от сарматите=българите, и Южния търговски път на коприната в Парфия (Партия). /2, стр. 271-273/ В чест на своите победи император Траян издигнал скулпторен паметник в Рим – Траяновата колона с особенно ценни за сарматската=българската история релефи. Походите и политиката на император Траян и последвалите го императори Адриян и Антоний Пий, продължили да създават противоречия и разцепления в ръководството на държавата на старите българи Идел. Антонините(петимата добри императори 96-193г.), Следващият век е известен като периодът на „петимата добри императори“ (Нерва, Траян, Адриан, Антонин Пий и Марк Аврелий). Антонините въвеждат практиката на осиновените наследници, която за известно време осигурява компетентно управление на Империята. Те се опитват, поне привидно, да поддържат авторитета на Сената, което им осигурява относителна популярност сред римската аристокрация. При Траян империята достига най-голямото си териториално разширение, включвайки провинциите Дакия и Месопотамия. Периодът на Антонините завършва с управлението на Комод от 180 до 192. Психически неуравновесен, той връща Рим към ексцентричностите от времето на Нерон. Той е убит и с подкрепата на армията император става Септимий Север.

 

ІI в. сл.Хр. Имам събрана малко стара ИСТОРИЯ по написаното от ”ИСТОРИЦИ” И ХРОНИКЬОРИ, но само на тази която е останала и не е заличена! Възкачването на АВИТОНОЛ е свързано със създаването на Съвременната Българската държава, той е свързан и със създаването на Римската империя и както унищожаването и при Атила. Периода е точно - 300 г. и за това трябва да се помни. Периода е по важен исторически за Унищожаването на Римската Империя, Рим го няма, а България я има!

 

Всички народи на планетата земя инстинктивно търсят своя произход и древните си корени. Не всички, обаче успяват да изпълнят този свой дълг пред предци си.

Главната причина е, че древните корени на дървото на човешкия род и техните историографски интерпретации са дълбоко преплетени и в по-голяма степен,  умишлено фалшифицирани в съвременната историография от интересите на злите сили, срещу които можем да се борим само със силата на ПОЗНАНИЕТО И ПЕСАНТА - ВЪРВИ НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ, КЪМ СВЕТЛИ БЪДНИНИ ВЪРВИ!

 

image                                                                                               Родовото дърво на Божия народ от  род ДУЛО  в съвременна ЕВРОПА - СЪЗДАВАЙКИ Я! НА КАРТАТА НА АБРАХАМ ОРТЕЛИЙ Е ОТБЕЛЯЗАНА – ЕВРОПА, ЮЖНА ЗЪМЯ ТРАКИЯ И РОДОПА!!

 

image

 

Всяко човешко същество на Планетата Земя има естествено право да познава своите родители, праотци и майки!

Всяко  човешко същество на Планетата Земя има естествено право да защитава своите родители, праотци, и майки!!

Всяко разумно човешко същество има естествено право да узнае Истината за своите Родители, Род, Родина и Предци!!!

 

ТАЗИ ОСОБЕНО ВАЖНА ФАЗА ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ  Е ВНИМАТЕЛНО И СИСТЕМНО ФАЛШИФИЦИРАНА ДО ДНЕС, ЗАЩОТО ЦИВИЛИЗАЦИОННИЯТ КОРЕН, НА СЪВРЕМЕННИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ Е ТРАКИЙСКИ, СИРЕЧ БЪЛГАРСКИ, А НЕ ЕЛИНСКИ!!!

 

 

И  ТАКА СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО В НАШАТА ИСТОРИОГРАФИЯ СЕ ПОЯВЯВА ИМЕННИКА НА БЪЛГАРСКИТЕ КАНОВЕ, ОСТАНАЛ ПО ЧУДО НЕУНИЩОЖЕН И ПОСОЧВАЩ българите ЗАВЪРНАЛИ СЕ ВЕЧЕ В ЕВРОПА И разделянето на ИДЕЛ=ХУНСКАТА ИМПЕРИЯТА НА ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ   ОСНОВНО НА 2 ЧАСТИ  ЕВРОПЕЙСКА ЧАСТ И НА АЗИАТСКА ЧАСТ! ПРИ ТОВА РАЗДЕЛЯНЕ ПО КОНТИНЕНТИ Е ЗАПИСАН И ИМЕННИКА, ЗАЩОТО ВЕЧЕ КОЙТО НЕ СЕ Е ВЪРНАЛ ОТ АЗИЯ В ЕВРОПА СИ ОСТАВА ТАМ ЗАВИНАГИ, ВЛАДЕТЕЛ КОИТО Е ВЕЧЕ В ЕВРОПА Е ДРУГО НЕЩО….

 

 

 

1)       Авитохол живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година а поемане на властта) диломтвирем;

 

    Периода обхващащ 300 ГОДИНИ започва от 153г.- Възкачването на Авитохол ….И до…… 453г. - смъртта на Атила        Това е за зостряне на внимание, хакво точно се случва през тия 300 години? И ето какво се случи!  

        Авитохол означава – потъмък на Ава (тракийската нимфа). (от „Ави“ – сърна; „Тохол“ – дете). oγul – син, потомък, чиято древнобългарска форма е ohol. ПОТОМЪК НА СЪРНАТА. Виждаме, че както строежа, така и обяснението за името Авитохол има тракийски произход. Не само този български владетел притежава теофорно име. Атила е кръстен на Атис – древен тракийски бог, територия от Велика България = ИДЕЛ се казва и Атил. Името на Мундзук (бащата на Атила) показва връзка с това на Мундрито – тракийска богиня. Името на древния български владетел Сабин е вариант на Сабазий – тракийския бог на слънцето. Аспарух, наричан още Еспор, носи вариант на името на тракийския бог Еспис (Вед Еспис). Гостун е поредния владетел, чието име е свързано с тракийско божество, а това на Сургаст (е почитан от фригите демек от Бригите траки). Навсякъде в имената на Звездните старейшини – от Бога Владетели от род Дуло, се подчертава Древния Тракийско-Балкански произход на Владетеля!!!

 

       Чрез необикновените качества, които наследяват от бащата на рода, те се докосват до свръхчовешкото, и по тоя начин стават богоизбрани. Народите, които са имали легенда за своя произход са се отличавали от тези, който нямат и това им придавало превъзходство. Техният родоначалник им е предавал силата, която е придобил от животното(Както Ромул и Рем). Така тези истории са били използвани за внушаване на патриотична гордост, както в битки и сражения, така и в бита. Всявали са голям респект у враговете, защото всичко, което е свързано с боговете е будило страх в хората. Легендите до толкова са се запечатали в умовете на хората, че са се съхранили и до днес, а ние все още ги разказваме на децата. Макар вече развенчани, те продължават да имат своята сила и придават обаяние на историята. Митът за българско - тракийския произход не е имал този късмет да се запази до днес(ТОЙ УМИШЛЕНО Е ФАЛШИФИЦИРАН И УНИЩОЖАВАН). Митът се е размил във вековете на възходи и падения на нашия род и народ. Днес само по чужди автори, можем да съберем, и да  успем да увековечим поне малка част от тази най-красива приказка за България. Приказка, защото в нея присъства не някое страшно животно, а свещената и благородна кошута. Но откъде всъщност ние знаем за тази легенда? През миналия век беше открита литовска хроника, пак стара наша земя, датираща вероятно от 14-15в. Тя събира в себе си няколко такива легенди – за Кир, Ромул и Рем и др. Според нея „ князът мизийски, сиреч български е бил откърмен в гората от кошута, след като е бил захвърлен в пущинака да загине”.  Друг вариант на същата легенда е спомената от Прокопий Кесарийски. Той разказва как една вълшебна сърна посочила пътя на утригурите и кутригурите през плитчина в Меотидското езеро. Дотогава те мислели, че е невъзможно да се премине отвъд него, но благодарение на Сърната те отрили брод към необятни хоризонти на ЕВРОПА. Според по-късни интерпретации легендата звучи така:

„Едно дете било отвлечено от лоши хора. По пътя толкова плакало и пищяло, че те решили да го оставят в гората. Тогава една милостива кошута се погрижила за него и го откърмила със своето мляко. Благодарение на силата, която се крие в кърмата на животното той пораснал силен и смел юнак. Избивал всички лоши хора, които правели зло на хората. Бил благороден, мъдър и добър, с благи очи на кошута. Прочул се в цялото царство и за жена му била дадена  най-красивата девойка. Те създали огромно потомство и Царство. На смъртния си одър, когато семейството му станало многобройно, те го попитали как ще се казва родът им. Тогава той им дал необикновено име, което никой друг народ не можел да произнесе и да се нарече така. Име с което ще се запази вечно да бъде българи. А царството да се казва БъЛъГръ или Българ – Земляния сиреч сушата по Божията Земя, а родът му Земляни сиреч Българи което е едно и също” МАЛКО ОТКЛОНЕНИЕ: ТРАКИТЕ СА СЧИТАЛИ, ЧЕ БОГ ОБИТАВА ТРАКИЯ, СТАРОТО ИМЕ НА БОГА СЛЪНЦЕ Е БЪЛ, БАЛ ИЛИ БЕЛ - ОЗНАЧАВА СВЕТЪЛ, НА ШУМЕРСКИ ДУМАТА ГУРУ ОЗНАЧАВА ПОТОМСТВО НА УЧИТЕЛИ– БЪЛГУРИ,  БАЛ КАН ОЗНАЧАВА ЦАР ПОТОМЪК НА БОГА СЛЪНЦЕ. БАЛКАНИ ОЗНАЧАВА ЦАРСТВОТО НА БОГа баща. А БЪЛГАРИЯ ОЗНАЧАВА ЗЕМЯТА НА БОГИНЯТА МАЙКА, ИМАМЕ също И МАДАР(майка)СКИ КОННИК ТУК ДО ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ! Десетилетия наред пещерата Магура е смятана за обиталище на първобитни хора. А днес вече разбираме, че там има едно древно хилядолетно познание укривано от очите на цивилизацията. То е оставено от богинята Майка за нас - населяващите тези земи. В съседната пещера ”Козарника” бе открита статуетка на богинята Майка-първоисточник на всички познания и умения на 25 000 години. Старите рисунки и знаците изписани в Магурата са от преди 43 000 години на ЕПОХАТА ДЕВА,  сред най-старите рисувани животни в пещерата са тия на живелите в прастари времена по нашите земи и те са на жирав, щраус, пещерна мечка и камила. И така за жалост на русофилите и елинофилите,  името на нашия Владетел е записано  в Именника на Българските Канове, като днес ние не сме оставени да гадаем, кой е бил той. Според тракийския ни произход, етимологията на името идва от името на тракийската нимфа Ава, която е дъщеря на Хеброс и майка на Ергиск. Частицата „токх” отново е потомък, а „ол” също често срещана в тракийските имена. А записаното име е Авитохолъ! Йорданес пише - "Когато, както обикновено става, хора от тоз народ - българите  тръгнали по вътрешния бряг на Меотида по лов. Ненадейно съгледали появяването на  една сърна, която влязла в блатото, походила малко, па се спряла, като по този начин  им показала пътя. Ловците я последвали и преминали през Меотидското  блато, което те досега считали за непроходимо, като истинско море. Щом скитската  земя била загледана от ловците, сърната изчезнала. Хуните, които не знаеха, че  има и друг свят зад Меотидският, възхитили се от Скития и остроумни каквито са си, помислили си, че някое божие откровение им е показало този древен до тогава никому  неизвестен път. Те се върнали при своите, разправяйки им за това, което е станало, хвалят Скития и убеждават своите. Те бързо се отправят към Скития по пътя, който им бил показан от сърната. Влизайки в Скития, принесели в жертва на победата всички, които срещнаха по пътя, а другите подчиниха, защото щом минали онова голямо блато, те повлекли със себе си, като някоя вихрушка много други народи: алпицурите, итимарите, тункасите и боиските живеещи по брега на океана. Също повлякоха и аланите, които в  бой са им равни, но се различават от тях по човещина, начин на живеене и хубост."

 

image                                                                      Именник на българските Канове

Според този запазен документ Авитохол е от рода Дуло и е живял, разбирайте управлявал 300г. Това, разбира се, е умишлено митологизирано, от този който го е писал. Тълкуването на двата корена според древния ирански език – санскрит. Думата Ави според иранския език е дива овца – животно, близко до сърната, а думата ТОКО – син, потомък. Сред памирските народи думата за сърна е АФИ, а ТОХЪЛ отново е син, потомък. На тракийски буквално името пак означава „син на сърна”, „потомък на сърна”. Както повечето неща в историята ни, не са доказани със сигурност и „историците” все още спорят и се правят на компетентни. Съществуват и няколко други хипотези включително и тюркска за появата на този необикновен български родоначалник, за който днес не знаем абсолютно нищо, а само записаното му името.

       Според тракийския ни произход, етимологията на името Авитохол идва от името на тракийската нимфа Ава, която е дъщеря на Хеброс(река Марица) и майка на Ергиск. Частицата „токх” отново е потомък, а „ол” също често срещана в тракийските имена. Тюрколозите пък извеждат корена на името от думата „апът”, която преведена от тюрски означава баща. Нейна прозводна е думата „авит” – прародител. Тюрките – са древен турански народ, нямаш нищо общо с Турците. Други историци отъждествяват Авитохол с „Бича Божи” Атила. Това заключение те правят от факта и годината 453г.  през която умира хунският вожд Атила, приключва и управлението на първия български владетел, и поради това двамата Владетели ги Отъждествяват. Авитохол се възкачва в 153г., а Атила умира в 453г. Имаме период от 300 години и митологизиран именно от ТУК…

Джамс (Джам-Иджик, Джам Таргиз Булгар, Карт-Джам) - 14953 - 14653 г. пр.н.е. (син на Аудан)
Бурджан (Буртас) - 14653 - 14300 г. пр.н.е. (син на Джамс)
Барънджар (Булгар) - 14300 - 14000 г. пр.н.е. (син на Джамс)  
родословието на древните владетели от Идел сред които има и хилядолетни може да видитеот тук .. http://islan.dir.bg/_wm/library/?df=766262

       Но за съжаление по времето на Авитохол Кхановете не са живеели по толкова години, както в началото! Записаното умишлено така в Именника, е за да се подчертае древния ни и хилядолетен тракийски произход. Единствените хора, които могат да го разтълкуват записаното, когато му дойде времато, ще са пак самите Българи, но без промито съзнание от Юдеите, Гърци и Руснаци! Какво ни казва покритата древна История?

 

КАН АРТАН(145-150г.), Син на Кубар, останал известен и под имената Таш-Баш или Ер-Таш. Неговото управление било жестоко, грабителско и разбойническо, като на Балбел, поради което го намразили. Той забранил и прекъснал старата търговия с Кашан от Великата Кашанска Империя/Средна Азия: Хорезм, Согдина, Бактрия, Уйгурия, Хоросан/ и въобще притеснявал търговците, и нарушавал стария закон за неприкосновеност на търговията. Загинал в 150 година в дуел с Агарджа, който се състоял по настояване на неговата сестра Бояр-Киз и другите български таркани, недоволни от управлението на  Артан. След неговата гибел, сестра му се омъжила за Агарджа, а синът му Шада Банат от предишния му брак заминал с много от своите хора в стария любим Туран… 

РАЗДЕЛЯНЕТО И РАЗЦЕПВАНЕТО В ИМПЕРИЯТА НА ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ, която съм го описал горе - Разцеплението е главно в ръководството на Царския род ДУЛО в държавата на старите българи ИДЕЛ, НАРЕЧЕНА ОТ ИСТОРОЦИТЕ НИ – СТАРА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ, РАЗЦЕПВА Я РИМСКАТА ИМПЕРИЯ И РИМ.

 

КОЙ е АГАРДЖА

1. Хуйен I - 118 - 125 г. (северна хунска империя, част от Стара Велика България)                                                                                Хуйен II - 125 - ок. 150 г. (северна хунска империя, която вече е разделена)                                                                                                 1.1 Шанюл (Шан-ю) - 129 - 153 г. (владетел на част от северните хуни)                                                                                                     Хуйен III - ок. 150 - 175 г. (северна хунска империя)                           2. Вучишу (Ужкушус) Кути - 124 - 128 г. (южна хунска империя която  е  част от Стара Велика България)                                                         2.1 Кутиноши (Кутино Шису, Канишка, Тейоши) Кути - 128 - 140 г. (южна хунска империя)
2.2
Чемеу (Цемеу, Чениеу) - 140 - 143 г. (южна хунска империя)     2.3 Хуланьош (Горано Шису) Кути - 143 - 147 г. (южна хунска империя)                                                                                                    2.4 Илингеш (Иллин Шису) Кути - 147 - 158 († 172 г.) (южна хунска империя)                                                                                                    3.1. Авитохол (Анджар, Газан, Тейош, Техош, Ши Чу Тсу, Ших Тсу, Тохол,) – 153г.- 194 г. (р. 125 г., от около 128 г. е отгледан като дете от Кутиноши – Кути, от Южните хуни,  а в 153г. става владетел, по късно заедно с брат си на Западните хуни в Европа - НОВОТО начало на Царския род ДУЛО – В ИМЕННИКА Е ЗАПИСАН КАТО БЪЛГАРДСКИЯТ ВЛАДЕТЕЛ УПРАВЛЯВАЛ 300 ГОДИНИ – ТОВА Е СТАРОТО НОВО НАЧАЛО НА ИСКЕ БЪЛГАР ЪРЪ и Българите в ЕВРОПА!!!

???? – Звездните - царски Български владетели в самото начало преди новата ера са управлявали по 300 години и по-вече, и в именника се посочват 300 години за да се подчертае




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. balar - мога да
11.07.2018 22:59
пиша и за това, което не е позволено, но надали ще бъде прието сериозно.

И между другото Иджик Дуло не датира ли от ок. 250 000г пр.Хр. Колко дълго живее един Алп и не си ли отива от този свят по собствено желание? Като ще събличаме истината нека го правим.

Поздрави за труда.
цитирай
2. spook134 - ГОЛАТА ИСТИНА
12.07.2018 00:00
НЕ СЛУЧЙНО В БЪЛГАРИЯ ИМА ОСТАВЕНИ МАРКЕРИ И ЗА ГОДИНИТЕ. С ДУРАНКИ ШУМЕРИТЕ СА НАЗОВАЛИ МЯСТОТО НА ХОРИЗОНТА, КЪДЕТО НЕБЕТО СЕ СРЕЩА СЪС ЗЕМЯТА. ТОВА Е ДНЕШНИЯ ДУРАНКУЛАК И НАМЕРЕНИЯТ ТАМ ДРЕВЕН ГРАД НА ДУРАНКУЛАШКОТО ЕЗЕРО. А ТУК НА ДУНАВ ИМАМЕ И ТУТРАКАН=КАН=ТУТ=РА, НЕ СМЕ ТОЛКОВА ДРЕВНИ НА 250 000 ГОДИНИ!
цитирай
3. barin - Здравей, spook134. България има ...
12.07.2018 06:00
Здравей, spook134. България има стара история и ако списъкът с владетели е верен, той още остава скрит. Виждал съм такъв списък в две книги засега, но хората се отнасят къмм това с насмешка. Българите имат дати, защото имат свой календар. Китайският календар, който е разпространен е заимстван от нашия. Имаме по нашата територия древни некрополи, най-старото в света обработвано злато. България има много поводи да се гордее с миналото си. Заповядай да прочетеш нещо от моя блог, има много писано за България, различни периоди.
Поздрави!
цитирай
4. spook134 - Истината вече трябва да се казва с ...
12.07.2018 14:00
Истината вече трябва да се казва с открити лица! Благодаря
цитирай
5. radostinalassa - Не съм съгласна с това , че
12.07.2018 18:25
евреите не са завладели и България.Виждаме на практика, че са я завладели. И по какво се делим с русите в робството? Целта е да се заличи славянският език, а втората цел я знаете. А историята ни е обща. И се получава - разделяй и владей.
цитирай
6. spook134 - Славяни са само тия, които са в по...
16.07.2018 15:15
Славяни са само тия, които са в полето, там Полскитв молитвените храмове са се наричали СЛАВИНИИ, горските с ДРУГО ИМЕ, ПЛАНИНСКИТЕ С ДРУГО, ХРАМОВЕ НА БОГ ТАНГРА, но това са подробности, не спорим на тема религия, става въпрос за това КОИ СМЕ, И ЧЕ НИКОГА ПО БОЖИЯТА ЗАМЯ НЕ СЕ Е РАЖДАЛ НИТО ЕДИН СЛАВЯНИН!
цитирай
7. radostinalassa - А славянските езици не стават ли за коментар
17.07.2018 16:47
Това не ни ли обединява ? Славянин идва от слава.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spook134
Категория: История
Прочетен: 79638
Постинги: 19
Коментари: 28
Гласове: 38
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031