Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2018 16:41 - Съветска България срещу България - 3
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 729 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

БЕЗСПОРНО е, че днес има две Българии. Едната иска в Европейския Съюз, другата – в Евразийския Съюз. Безспорно е още - според мен, че Европейската България има по-голямо население от Съветската България и е по-млада.

Пак според мен е ГЛУПАВО да се мечтае, че 10 милиона българи, могат да имат друга независима, просперираща позиция спрямо единия милиард други хора около себе си, които виждат Света “в дясно” или “в ляво”.

СПОРИ народът ни в коя България /ще/ се живее по-добре. Аз лично имам категорична “дясна” позиция. Но и защо “но”:

НО избягвам да обвинявам ЧЕСТНИТЕ хора за техния друг избор. Веднъж заради големите букви и второ, защото съм убеден, че Старостта и Младостта, въпреки различното си мислене, не трябва да воюват помежду си, а да живеят в мирно съвместно съществуване, И още: дали днешният български избор е добър или лош, ще определи БЪДЕЩЕТО. А там нас, по-възрастните хора, ни няма. Младите днес са старите там! Всяка болест си има собствен инкубационен период.

Обличам думите във факти от днешните дни.

На 1 януари 2018 година, точно след 11 пълни години на членство в Европейския Съюз, България получи правото за 6 месеца да председателствува Съвета на Европейския Съюз.

(В скоби за кой ли пореден път - Главната ми цел НЕ Е да натрапвам МНЕНИЕТО СИ колкото вярно и важно да ми се струва то, а да информирам възможно най-точно четящите българи за събитията и лицата. Та като говорят за нещо, поне на тях самите да им е ясно. Затова няколко думи, пак и отново за Европейския Съюз и неговия Съвет. Макар Европейският Съюз да е една „държава”  – в кавички, защото в тази “държава” решенията на нейните власти не са задължителни, а препоръчителни за отделните съставляващи я държави – той има познатите 3 вида власти на Държавата. Това са изпълнителна в лицето на Европейската Комисия, съдебна в лицето на Европейския Съд и законодателна в лицето на Европейския Парламент. Европейският Парламент има 28 парламентарни групи, колкото са съставляващите го държави, и едно председателство от 28 души в което влиза по един представител от всяка група. Като нашия Парламент – 5 парламентарни групи, петима представители в “президиума”. Именно този “президиум” е наречен Съвет на Европейския Съюз и той няма постоянен председател, както е в нашия Парламент. Председателят му се излъчва на ротационен принцип, определен няколко години напред и мандатите на всички председатели са еднакво дълги, независимо от представителността на парламентарните им групи.)  

Тази сложна на практика процедура в Съвета на Европа е обаче справедлива – Така всяка държава-членка на ЕС получава правото за 6 месеца да задава дневния ред на заседанията на Европейския Парламент чрез своя представител. Който е текущият в момента ръководител на държавата. Именно последното прави тази процедура и особено опасна. Представете си какъв дневен ред на Европейския Съюз би задала Корнелия Нинова, ако нейната партия беше спечелила парламентарните избори през март м.г.?! Или ако бяхме президентска република, какъв дневен ред на ЕС би задал президентът Радев?! Незабравяйки точно тези факти, прочетете каква офанзива СРЕЩУ днешния български ротационен председател на Съвета на Европейския Парламент, който се нарича Бойко Борисов, разгърнаха споменатите лица и техните партии. И няма значение как оценявате тези техни действия, поне не питайте защо те се такива.

Според дебелите книги власт се взема/сменя по два начина. “Отдолу”, когато “масите” поискат това; за съжаление на съветската България българската “маса” като общност не иска това. И “отгоре” – чрез свикване на “пленум”, непременно “исторически”!, на дадената партия, желаеща “смяна на системата”. В условията на действаща демокрация няма исторически пленуми; тяхната роля е иззета от Народното Събрание. Процедурата се нарича “вот на недоверие на правителството” и става реалност, ако поне половината от всички депутати в Парламента заявят своята недоверчивост. За съжаление на Съветската България тя и по този начин отново не събира нужната й подкрепа. “Тежко, брате, се живее сред люде демократи”, така оперативният работник от вчера в съветско-българското ДС с псевдонима “капитан Радулов”, днес депутатът Таско Ерменков от ПГ на БСП, би перефразирал Христо Ботев. (Подигравам му се. На Таско Ерменков, разбира се. И на цялата му парламентарна група. И възкликвам перефразирайки думите на Иван Вазов: “Българийо, за този капитан ли ТЕ умряха”?!)

Ето логиката на тези капитани. Тя има обяснение само в манталитета им.

Понесени на крилете на своята надежда, че щом Той бори мечки и лови щуки с голи ръце, световното първенство, пардон – господство, не им мърда. И на България покрай НЕГО в състава на Съветите. Ей-на, за Новата 2017 година Румен Радев стана ли президент? Стана! Но когато след 3 месеца “масите” не ги подкрепиха на парламентарните избори, им остана само “Пленума” - надеждата един вот на недоверие в Парламента да мине и “Криминално Проявеното Лице Бойко Методиев Борисов” (цитирам “дисидента” Босия) да “отиде при бай Ставри в затвора” (цитирам “музиканта” от Перник Чавдар Първи).

 

Докато европейското председателство беше все още далеко, темата по която се иска един евентуален вот на недоверие можеше да бъде всякаква. Сондажите за нея започнаха още през април 2017г. и някъде към края на септември Нинова кандиса на Доган тази тема да бъде “несправяне с престъпността”. Решено било (но защо и обявено), че опозицията БСП/ДПС е единна и ще внесе вота заедно цялата. После, нямам представа кой, реши да използва вота на недоверие за да покаже на Обединена Европа, че “техния кон” Бойко не става за ротационен председател след като самата България не го искала за свой премиер. Ех, мечти...

Но да оставим мечтите. Тъй като по презумция организацията ЕС не се меси във вътрешните работи на страните си членки, една тема за несправяне с престъпността е “вътрешна тема” и не върши работа на европейско ниво. Спешно се наложи, в началото на ноември 2017-та, да се търси друга по-европейски звучаща тема. Каква-каква... хоп “несправяне с корупцията”, при това “във високите етажи на властта”. Чудесно, ама ДПС-то се дръпна от смяната на темата. Според мен поради две главни причини (коя е с по-голяма тежест, има ли друга по-важна причина от тези две, решавайте вие): Доган не иска да разваля “капията си” в полето на Европа и ако подпукат корупцията по високите етажи, той ще е първият, дето ще фръкне. И г-жа Корнелия Нинова внесе в деловодството на НС вота на недоверие за корупцията сама. (За тарикатите от блога уточнявам: Сама, без Мустафата до нея. Иначе наоколо й бяха новите депутати от “Наследниците -2”.) А Самият почетен пожизнен  председател на ДПС Ахмед Дпган на 21 декември 2017г. свика на спявка своите на “Секвоя”, пардон в “Сарая”, и им подаде ибрика си: “Ако вотът на недоверие мине, какво правим?” (Леле-е-е, ако Бойко Борисов беше свикал своите депутати в къщата си в Банкя, можете ли да си представите воя на медиите?! Които били “бойкови”, разправят тия от Съветската България.)

След което депутатите от ДПС като същински гьотверени се добавиха - всичките вкупом 24-ма (Е, без Пеевски, разбира се. Тоя жив ли е впрочем?) към 79-те на БСП (Май не видях Ламбо само), за да могат все пак да преминат заветната граница “100” от всичко 240 депутати.

Както се казва, колкото – толкова.  

От мен – още малко. По темата “Знаете ли, че Доган превъзхожда по политико-тарикатски умения в пъти и г-жа Корнелия Нинова и г-н Румен Радев, взети заедно.” – И тримата насрани до ушите във „високи корупционни лайна“ (напр. „Цанков камък“, „Техноимпекс“, „Грипените“). Но за разлика от Доган, Нинова и Радев се държат като онова врабче от приказката, което през зимата замръзнало от студ и паднало на пътя, обаче една минаваща крава се изакала отгоре му и стоплено от голямото кравешко лайно, то живнало, подало главата си отгоре и зацвърчяло радостно. За да го види един ястреб от високо и да го отнесе за ядене на гладните си дечица. „Не всеки, който те насира, ти мисли злото. И като си насран, не викай.“ Но я да видим цвърченето на врабчетата.

-           Нинова внесе в деловодството на НС искането за вота на недоверие към правителството точно във времето, когато в София бяха всичките най-големи лидери на Европейската комисия и Европейския Съвет, дошли за обявеното преди месеци откриване на българското председателство. Случайно било, каза тя. Съвършена случайност търсена цели 8 месеца, иронизирам аз! И зацвърка - тя, че Бойко Борисов „не бил дошъл в НС, когато се обсъждал вот на недоверие към неговото правителство“. Съветска им работа! Значи Борисов да не посреща европейските си гости, а да присъства в залата на Парламента, за да слуша глупостите и мечтите на Йончева, Христов, Зарков, Велков, Кутев, Ерменков, Патарински (Упс, днес тоя, последният, още не е депутат, а само е стажант в НС. Според мен, чул ме Господ, може след време да се паркира в телевизия Евроком.)  

-           След срещата си с председателя на ЕК Жан Клод Юнкер в София президентът Румен Радев се изказа така в медиите (23 януари 2018): „Видно е, че борбата с корупцията ще се води от гражданите и медиите. Върнатия от мен антикорупционен закон е слаб и крие опасност от злоупотреби. Ръководството ще се излъчва от мнозинството, което подкрепя и правителство.Това поставя под въпрос неговата независимост. Корупцията деморализира обществото. Под въпрос е фундаменталното право на свободата на словото. Това не е само политически въпрос, а ангажимент на всеки активен гражданин. Ние трябва да отстояваме демократичните си права без да очакваме разбиране и съдействие от Европа",

(Забелязвате ли? – „...без да очакваме очакване и съдействие от Европа“)

-           Волен Сидеров, лидер на ПП"Атака" и председател на ПГ на "Обединени патриоти" в Парламента (19 януари 2018): „Не знам как ще гласувам на вота на недоверие“. (За неинтересуващите се от политиката, припомням, че Обединените Патриоти са членове на управляващата коалиция ГЕРБ/ОП и имат общо 27 депутата от трите си съставки – НФСБ, ВМРО и Атака, като атакистите вътре са 7 на брой.) Значи 7-те на Сидеров ще гласуват заедно с левите против собственото си правителство?! Този човек – Сидеров е луд глупак.

Приемам възраженията, че не е луд, а само е глупак.

Знаете ли защо Сидеров шантажира правителството на ГЕРБ, в което Атака има дори министър (на икономиката)! Не? Ами, чуйте го лично, цитиран от пресцентъра на своята партия: "Бих искал да ги попитам (тия от правителството на ГЕРБ) защо прехвърлят язовир „Бели Искър“ (от който пие вода почти цяла София) на областната управа. По този начин целят да натопят Илиан Тодоров (областен управител на София-област, член на Атака), да го изкарат виновен и да си измият ръцете с него. Язовирната стена се нуждае от спешен ремонт за десетки милиони левове, с които Областната управа не разполага. Значи става въпрос за игричките на някои министри от ГЕРБ или на някои лобистки кръгове. Няма значение, че с ГЕРБ сме коалиционни партньори. Коалиционните партньори трябва да се уважават. В случая ние не само че нямаме уважение, а имаме буквално подигравка с областния управител Илиан Тодоров просто, защото е от Атака. Обръщам се и към премиера Борисов и към председателя на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов, че няма да оставим това така. Не знам дали това правителство заслужава доверие по начина, по който се държи към тези, които го крепят на власт.“

Представяте ли си го тоя съветски „пудел“, както го наричат някои, вкл. и аз! Че кой друг да отговаря за държавната собственост в областта, ако не нейния областен управител бе, нахалнико?! И като му наредят да си върши работата на която е назначен, той плаши, че щял не само да я напусне, ами и да взриви офиса й. Какви железни нерви трябва да има човек, за да не го наплюе този?! Дето „крепял властта“. Той баш.

 

Железни нерви ще ни трябват и по време на цялото председателство. То ще следват „всенародни протести“ на кой ли не – дори на „рибари от Монтана“ (изобщо  не се шегувам: всенародни... скиори... от Бургас... 15 на брой...); изнемощели „наши родители“ ще умират масово от глад по тъмните и опасни улици на Родината, техните дъщери ще тикат „по разбитите тротоари“ количките на децата си „инвалидизирани от държавата на Бойко“, докато мъжете им „пият в кръчмите от мъка“, „безработни и гневни“. Внуците, ако „изобщо оживеят след раждането си“, ще „напускат на фандъци на фандъци“ България в посока Запад, който пък от Изток ще ни праща своите тълпи от терористи. ...

Ще разказвам подробно за действията на тези загриженици леви родолюбци в следващите няколко мои постинга за съветската България. Не мога да обещая, но ще се старая да не правя паралел между тяхната днешна социалистическа Алтернатива за Европейска България и вчерашната им комунистическа Алтернатива за България в състава на Съветите. Чувал съм, че вчерашните комунисти и днешните им социалисти имали много нежни и чувствителни души, за които спомените за миналото били нехуманни и обиждащи ги. Затова.

 

Тук продължавам с втория вот на недоверие към правителството на ГЕРБ, съвпадащ странно пак с края на българското председателство на 30 юни 2018г. Той беше внесен на 19 юни, дебатиран на 26-ти и гласуван на 29 юни. Естествено, че премиерът Борисов отново не присъства в пленарна зала, тъй като беше на среща с канцлера на Австрия, която поема председателството след нас и на заседание на лидерите на ЕС в Брюксел.

-           Мотивът на втория вот беше като първия път на първия вот – несправяне с престъпността. Въпреки, че тази тема е „темата на ДПС“, те пак не застанаха до Корнелия Нинова в деловодството, само заявиха, че ще подкрепят вота. Ахмед Доган не се обади този път – не всеки ден е Коледа. Под искането стоят само 80-те подписа на депутатите на БСП.

-           По време на дебатите, които продължаха рекордно късо време, само един час и половина, се казаха такива неща: (подчертаното е от мен, коментирал съм го в скобите)

При представяне на мотивите лидерката на БСП Корнелия Нинова: От най-охранявания затвор двама опасни престъпници бягат през централния вход посред бял ден и ги преследва само чистачката. Разбира се, два месеца МВР ги издирва. Междувременно те са се изпозастреляли в Ботевград. (Мн.число! Всъщност има само един убит, единият от избягалите)... Двама елитни пилоти на хеликоптери загинаха поради безхаберието на ГЕРБ и Борисов... “

Елена Йончева, БСП: „МС е длъжен да осигури обществения ред и националната сигурност на България. Очевидно е за всеки български гражданин, че това правителство не се справя със своето основно задължение. Поради тази причина правителството на Борисов е вредно за всеки български гражданин, то е опасно за България и трябва да си ходи.“

Йордан Цонев, ДПС: „Темата е актуална, радваме се, че БСП стигнаха до нея 6 месеца по-късно. Ние ще гласуваме против кабинета. От първия ден сме против тази коалиция и този кабинет. Участието на националистите във властта подкопава националната сигурност.“

Волен Сидеров, председател на ПГ на Обединени патриоти: „Трябва да се отхвърли този вот, страната и обществото няма полза от промени и от падане на правителството.(Помните ли какво бе казал този при първия вот на недоверие през януари?! Сега твърди обратното. Защо? Язовир “Бели Искър” така и така  премина под шапката на областния управител от Атака Илиан Тодоров.)

Веселин Марешки, председател на Воля: „Ние не казваме, че сектор "Сигурност" е стабилен и че там няма основание да се търси вот на недоверие, казваме, че БСП не са тези, които имат моралното право да го поставят. Това е основното в този ход, БСП да покаже, че мъждука, че мърда, че е жива.“ (Т.е.? – “Правителството трябва да си ходи, но не и когато БСП поиска това.” Преведено на обикновен, а не тарикатски език, това означава, че Марешки си знае, че ако БСП свалят ГЕРБ от власт, той хвърква. Обаче как си представя ДРУГ да му реализира мечтите?! И то баш БСП-то на Нинова! “Бизнесмен”, та фурга. Без да отваряме дума за съпругата на бизнесмена.)   

-           Резултатите от гласуването на втория вот показаха повишаване на мощта на опозицията с 0,0096 – гласували „за“ вота на недоверие 104-ма депутати срещу 103-ма при първия вот. На тази база формално съм съгласен с твърдението на опозицията, че „правителството на ГЕРБ се представя еднакво зле във всички сфери на управлението“ – където и да бутнеш, все по 103-104 депутати смятат така.

-           Като нямаха какво да измислят за оправдание и на този провал на опозицията, „БОЙКОВИТЕ МЕДИИ“ се захванаха с „рекордно късите дебати по вота“. Причина за което било отказа на ПГ на ГЕРБ да участва в тях - „Те самите не пожелаха да защитят своето правителство, демонстративно неучаствайки в дебатите.“ (Т.е. например, ако снахата мълчи, когато свекървата я кълне, това означава, че тя е съгласна с глупостите й.)

Както имах честта да завърша предния постинг по същата тема: Тъпанджии! Не мога да измисля по-щадяща дума за съветските българи.




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872570
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031