Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2019 21:26 - Комшийска наглост и дълбок наш сън!
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 7967 Коментари: 31 Гласове:
40

Последна промяна: 26.01.2019 09:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 И друг път е ставало дума- с какво право гърци ще определят име на суверенна държава и ще имат аспирации към него, че било тяхно?
Защото Александър Велики бил цар на гръцка империя!?
Първо ,гърците никога не са имали държава, собствена !Единствено Спарта ,със силата на железния  юмрук ги е обединила за около петдесет години ! Всички други гръцки държави са чуждо дело ! Реално, имат държава отпреди по-малко от два века И пак , създадена с чужда помощ!

Това да си грък и да се гърчееш, както Александър Македонски,  са две различни неща ! Ако македонците са гърци наистина, защо е трябвало Александър Първи и Филип Втори да доказват гръцкия си произход? За да участват в Олимпийските игри!
Наистина, има няколко хипотези за произхода на македоните!  Но преобладаващата част от учените днес са на мнение, че македоните са траки!

Впрочем, какви са, много лесно се извежда от самото им име!
Представката мак я имат шотландците!  Явно е съхранена от времето ,когато са били по нашите земи и са свирели на гайди, както и галисийците!  Мак означава син на.... Например Маккартър-син на Картър!

По долините на Струма, днешна Благоевградска област, е живяло племето едони! Доказано тракийско!! Македони, използвайки шотландското мак , означава синове на едони!  Ще рече ,че е произлязло от едоните!  Племето македони!

Подобен похват не е без прецедент С помощта на английския е разчетен хетския! Вода на хетски се оказва ,че е уотър!?  Ами на Български-уотър-вотър- вода....?


Нначе, не може да се отрече ,че гърците са винаги будни, стане ли дума за облаги !
През 1990 година ЕС отпусна два милиарда ,за да си стъпим на краката!  Скочиха гърците и казаха ,че нямаме опит, да ги дадат на тях, да ни помогнат,  да ги усвоим/ мамма мия, ако искаш да загубищ пари, дай ги на грък ,да ти помогне! Загубата им е сигурна/!
Дадоха им ги !? Какво се получи? Регистрираха основно шивашки фирми в Бълтария! С жестока експлоатация на жените ,работещи в тях ,с ненормиран работен ден, придружен със сексуално робство!?  Оказа се ,че под 10% от тези пари са наистина усвоени от страната ни!? Това е резултатът от помощта, която ни оказаха!...

Ние проспахме, управниците ни,   друг важен момент!
Дадохме карт бланш на държавата Македония?  И не само това!  С този акт сложихме реално начало на македонски народ или нация
Аз не познавам човек с македонски произход-лично, който да твърди ,че не е Българин! Какво говоря, по майчина линия двата клона на рода ни са преселници от днешна гръцка Македония Всички до един истински Българи!
Има няколко изключения в блога, но те може и да са провокатори!?  Като служех в армията имаше македонци в полка, но никога , мен лично , не посмяха да ме нарекат Българин, а себе си -македонци!
Ще рече, че това ,за което обвиняваме кого ли не-Берлински конгрес, Коминтерна, Георги Димитров, Тито, международното положение, ние първи го завършихме- с признаването на Македония!
И Гърция протестира?  Тези гърци, които нямат нищо общо с древните македонци! Че дори и с древните гърци, но това е друга тема!

И ние спим дълбоко, защото не реагираме на посегателството на нашата идентичност
Да, не сме древни македонци, но името е съхранено при нас и самите древни  македонци не са древни гърци! Така,  че нямат днешните гърци право на никакви аспирации към името македонци, както и право за посегателство върху нашата идентичност Все едно ние да искаме от тях населението в Северна Гърция да се нарича Беломорски тракийци! Или Беломорски Българи, което няма да е неоснователно!!
Но така се получава, защото спим!

Нека спим, за радост на будните!
Не случайно протестиращите в Гърция студенти развяваха плакат- " Тихо, да не събудим Българите!"
Да, прави са!  Но като се събудим, не се знае, може да станем и страшни!



Гласувай:
41


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Благодарност към администраци...
25.01.2019 21:33
Благодарност към администрацията!
За пръв път успях да публикувам от моя компютър,след няколко месеца, несе явяваше капртинковия тест....
цитирай
2. rustam - С какво можем да се "изложим", бе, тeрлик?
25.01.2019 21:40
leonleonovpom2 написа:
Благодарност към администрацията!
За пръв път успях да публикувам от моя компютър
Близо до нас живее човек, работещ в американска компютърна фирма. Като разбра за проблемите ми, изяви желание да проучи проблема и да го реши
Но умишлено измислях причина за отлагане, ту че проблемът е решен, ту ,че се е появил отново ,но ще бъде онстранен!
Защото се съмнявах, че може да е нещо, с което да се изложим
Не знам, не съм компетентен!


не виждаш ли, че да форматираш текста си, е само твой проблем. Не е наш, че да се излагаме, тъпак!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Един, много умен и постигнал много, ...
25.01.2019 21:56
Един, много умен и постигнал много ,благодарение на ума си, посочи форматирането за причина? Не разбирам, рових се и там наистина, с какво форматирането пречи на теста с картинки да се появи?
И как той се появи ,без да съм пипал в същото време форматирането?
Питам ,но и не търся отговор
Не е в интересите ми...
цитирай
4. radostinalassa - ББ не реагира, защото проблемът стана политически
25.01.2019 21:58
Свързан с приемането на Македония в ЕС и НАТО. Служи се на други началници. Как се нарича това явление? Нямам думи.
Коминтерна изби 15000 българи в днешна Македония, от елита и, за да се забрави това, че там живеят българи. Трябвало е да минат много години, за да имат македонците отново елит.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина!
25.01.2019 22:05
Да, по- точно е -на чужди господари! По висша форма е от началник!

Хубава вечер!
цитирай
6. rustam - Не ми се прави на отворко, калъф.
25.01.2019 22:10
leonleonovpom2 написа:
Един, много умен и постигнал много ,благодарение на ума си, посочи форматирането за причина? Не разбирам, рових се и там наистина, с какво форматирането пречи на теста с картинки да се появи?
И как той се появи ,без да съм пипал в същото време форматирането?
Питам ,но и не търся отговор
Не е в интересите ми...


не разбираш, защото ти тъп като галош. Няма какво "ние да се излагаме", след като проблемът е само твой, дебил.
цитирай
7. radostinalassa - Имах предвид, че той им казва началници
25.01.2019 22:15
Горбачов ни продаде на ЮС. Вкараха ни в НАТО, но ние не бихме се били с русите. Няма как да стане. Гърците са семити, нямат нищо общо с македонците. Имат друга генетика и нрав.
цитирай
8. kvg55 - leonleonovpom2,
25.01.2019 22:21
Не приемам тезата, че шотладците са донесли гайдата по нашите земи.
цитирай
9. radostinalassa - Дано Тръмп да озапти НАТО
25.01.2019 22:33
И ние ще спечелим. Щом Русия защитава Венецуела, то какво би сторила с нас? Ще ни защити разбира се, тук няма спор.
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
25.01.2019 22:51
kvg55 написа:
Не приемам тезата, че шотладците са донесли гайдата по нашите земи.


не краси, обратно, както галисийците, от нащите земи са я отнесли Не знам на шотландски как е, но на галисийски е гаита! Гайдата!
при шотландците може да е друго името Тяхното антично име е каледонци!
не знам какво означава, но имаме глатол със същата основа-КАЛЕсвам!Кале - също!

Хубава вечер
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина!
25.01.2019 23:24
Гимназиалната ми мечта беше да уча дипломация Но баща ми не беше в ЦК Не беше и партиен член дори! Както и майка ми! Казаха ми, да не се хабя, две места са в Москва, няма как да спечеля! Те са определени
Намразих политиката, въпреки ,че после придобих някаква диплома
Знам, че в политиката няма приятелство, има интереси! Ако интересите диктуват, ще ни защитят Ако не- ще ни гледат сеира
Тръмп, Путин, имат интереси!И тези, които дирижират! Може и да се засекат, ,както с Чен!
Може и да се сритат И в двата случая сме губещи! Ии от милувките им , и от ритниците им, ако сме между тях!
Като гърците трябва да правим ,да си гоним интересите и да плачем силно, колко сме нещастни! Не колко милиарда имаме излищъци, а колко стотин милиарда не ни достигат! Да живеем като хората!
Ти си жена, майката кога дава на бебето да суче? Като спи доволно нахранено или като се къса от рев, че е гладно?
Не са дипломати нашите, ама какво да се придиря на хора от улицата взети, откъде ще знаят за дипломацията!?

Лека нощ!
цитирай
12. dinkov - Динков
26.01.2019 01:00
leonleonovpom2 - за гръцката наглост не ми се коментира, но за т.н. северни македонци (не знам дали да пиша с главна буква Северни, а с малка македонци или обратно, ама карай...)ще ти напиша мнението си.
За посрещане на новата година се разкарах до Струмица.Още на бензиностанцията в Петрич, оператора ме смая. Стана на приказка, че майка му и едната му леля са в Петрич, а другите му две лели в Ново село от другата страна на границата и до '89 г. са имали много дълъг период да не се виждат, а са четири сестри и тази тъпа граница е пълен анахронизъм.
В хотела в Струмица се бях топнал в солната баня когато дойде един човек с жена си и без много предисловия завързахме приказка. На какъв език няма да коментирам защото е глупост, но той поне пет-шест пъти повтори - Само Бугария ни помага. А неговата история. Станал български гражданин и благодарение на паспорта работил в Швейцария, купил си "Мерцедес", къща строял, е видиш ли ме мога да си позволя да дойда в този хотел, и всичко благодарение на Бугариа, абе толкова похвали за България скоро не бях чувал.
В хотела се разговорих с един от охраната. Неговия приятел дъщеря му завършила в Пловдив за зъболекарка, омъжила се за наше момче и останала тук.
Но върха беше в Дойран. Разкарахме се да видим езерото и по възможност да сложим цвете на военните гробища. До "ратските" гробищата не можахме да идем. Пътя се оказа много лош и само с високо проходима кола имало възможност, а нямахме и много време, но един човек без никой да го е канил, дойде при нас и ни скри погледите. Той знаеше за Дойранската епопея повече от нас. Беше 44 набор, но разказваше в единствено число от негово име. Все едно той е живял по онова време. Явно всичко това го знаеше от баща си и дядо си и няколко пъти повтори: - Само българите ни браниха. Сърби, англи, французи, гърци всички идваха да ни завладяват, а само българите ни браниха!
В Струмица се българеят и то много. Премахни ли се границата и всичко по естествн път ще си дойде на мястото.
Поздрав
Ицко
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, Ицко!
26.01.2019 08:21
Точен коментар си направил, на очевидец!
Хареса ми!
македонците, освен всичко друго, са и манипулирани!
Объркани!
Говорим за демокрация, всеки сам да решава!?
Така ли е!
Страхотни центробежни движения има в Испания, Италия, Франция, Белгия...!
Защо напримр не дадат независимост, ако е така наистина, например на Каталуния, Галисия, Баския Ломбардия.......?
Добре, признахме Македония Но трябваше да има условия Какви са, ние какви сме за тях и така нататък...... Да не посягат на историята ни, в която и те са част!
Ето ,за едно спорно име, което те така или иначе носят, не искат да ги признаят

Хубав ден ти пожелавам!!
цитирай
14. leonleonovpom2 - Един, много умен и постигнал много, ...
26.01.2019 11:53
rustam написа:
leonleonovpom2 написа:
Един, много умен и постигнал много ,благодарение на ума си, посочи форматирането за причина? Не разбирам, рових се и там наистина, с какво форматирането пречи на теста с картинки да се появи?
И как той се появи ,без да съм пипал в същото време форматирането?
Питам ,но и не търся отговор
Не е в интересите ми...


не разбираш, защото ти тъп като галош. Няма какво "ние да се излагаме", след като проблемът е само твой, дебил.


Да, намек, че е от администрацията!
Другото не заслужава коментар!
Ако го получи пък, ще е заслужен!
цитирай
15. nedovolen - Тука некъв комшия арно се е оцветил с ...
26.01.2019 14:36
Тука некъв комшия арно се е оцветил с цветисти епитети. Хвала!
:)))
цитирай
16. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
26.01.2019 14:43
nedovolen написа:
Тука некъв комшия арно се е оцветил с цветисти епитети. Хвала!
:)))


Той е широк социалист! Не специалист!

Завършил е Българска филология - клон цветисти епитети!Най-добрият в профила! Отдарече се разбира!
Та му е простено-професия е! Трябва да я упражнява!

Хубав ден, Николай!
цитирай
17. schumpov - Един някогашен мой състудент, от ...
26.01.2019 18:04
Един някогашен мой състудент, от Петрич или околностите, къде седне къде стане ,все за македонските царе намилаше, Филип, Александър, Самуил. Веднъж както се бе засинял по темата, граовец зевзек го запита - знаеш ли защо Александър Македонски не се казва Александър ФИЛИПОВ, защото когато е зачеван , Филип - баща му де, не бил при Олимпия, а бил някъде на война. От тогава и до днес пръкне ли се копеле то е македонче, питай гърците.
цитирай
18. alchemist - Бг народа е заспал още от време оно, и ...
26.01.2019 19:58
Бг народа е заспал още от време оно, и то защото политическата върхушка иска това. И прави всичко възможно по силите си.
Ако не цялата Македония, то поне големи части от нея заедно с Беломорието щяха да са български. Но пак същите пройдохи проиграват всичко, заради болни амбиции.
Изводите и резултатите са ясни.
цитирай
19. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
26.01.2019 20:45
schumpov написа:
Един някогашен мой състудент, от Петрич или околностите, къде седне къде стане ,все за македонските царе намилаше, Филип, Александър, Самуил. Веднъж както се бе засинял по темата, граовец зевзек го запита - знаеш ли защо Александър Македонски не се казва Александър ФИЛИПОВ, защото когато е зачеван , Филип - баща му де, не бил при Олимпия, а бил някъде на война. От тогава и до днес пръкне ли се копеле то е македонче, питай гърците.


Благодаря ти за интересния коментар!
Ох, много добре ги познавам, книга бих могъл да напиша
Четири години бях ученик в малките класове в село на бежанци оттам Родът ни от едната страна също е оттам, но са бежанци отпреди Освобождението и около него Връзката там отдавна е прекъсната ,но родавата памет е жива!!
Знам ги и от казармата Имаше от Благоевградско много момчета Буйни, непредвидими!
Но някак си ги спечелих и никога не ми направиха мръсен номер Но за изпитания-дал бог Един, на път за караулното, вкара куршум в цевта Въпреки ,че действах по правилата, денят стана черен за мен Добре ,че дойде командирът на полка, каза ,че ще ме награди, а те да ме оставят да си върша работата-разследващите! На друг, заспал на най-важния пост-на погребите правих търсене във високата трева със зареден, готов за стрелба пистолет!
Имаше едно здраво атлетично момче,играехме футбол обикновенос него! А когато бях на КПП-то идваше на приказка в дежурната стая! Един ден го откараха със забита в главата брадва! В болницата Всички мислеха ,че ще умре Но си спомних приказката на дядо ми ,за неговия дядо Как водил хорото в града ,като най-възрастен На 100 години Играе с бутилка червено вино на главата и номерът е , тя да не падне И тя не пада! Учудих се Попитах, как така? Дядо ми каза ,че от македонска глава бутилка вино няма как да падне!Беше голям шегаджия!
Та казах, македонска глава е, ще оцелее, без да си вярвам много
Но силен организъм, пребори се и се върна
И право при мен Да ми благодари?
Учудих се! Научил за приказката за македонската глава, която съм казал, че ще оцелее! И от моята уста, в божиите уши! Едва ли моята приказка е помогнала да оцелее, но той вярваше в това! Защото всички го бяха отписали!
И една пикантерия Знаеха ,че се разбирам с тези луди глави и нарядът, когато давах дежурство, беше обикновено от тях Знаеха ,че аз ще отговарям и с изключение на изцепките, за които стана дума, внимаваха ,да не ме вкарат в беля
Веднъж,не знам откъде, докараха гарван в караулното, голям горе долу колкото мисирка Откъде го намериха, не знам Щели да го ядат? Опекоха го Канеха и мен,но с отвращение отказах Само проверих дали казват истината Една купчина кокали останаха от него!

Хубава вечер!
цитирай
20. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
26.01.2019 21:09
alchemist написа:
Бг народа е заспал още от време оно, и то защото политическата върхушка иска това. И прави всичко възможно по силите си.
Ако не цялата Македония, то поне големи части от нея заедно с Беломорието щяха да са български. Но пак същите пройдохи проиграват всичко, заради болни амбиции.
Изводите и резултатите са ясни.


Вярно е!
Нямаме и гражданско общество Всеки е сам за себе си!? Единак!
Това е стара работа!...
Шишман чака войводите в Никопол, и главнокомандващия-Мирчо Стари! Но той си стои във Влашко и не идва.....
Та има легенда за Иван Шишман! Когато вижда ,че надежда няма, отива до огнището и взима една зачервена главня от него Вдига я и казва на обкръжението си, че България ще се освободи,когато тази главня се раззелени отново......
Легенда,но има и истина Липсата на единство в този момент е основната причина за последвалото!

Хубава вечер!
цитирай
21. batogo - !!!:))) Здравей, Иване! Страхът създава само временни резултати и препятства развитието.
27.01.2019 07:45
Понеже блогърът Севт е поставил много точна диагноза на процесите, за които говориш и понеже моето мнение се покрива изцяло с неговото, ще го цитирам:
" Едва ли има разумен човек,който да не си е дал сметка защо напоследък е толкова яростна антигръцката и антимакедонската пропаганда - в политическите и "историческите" сайтове.

Едва ли има разумен човек,който да не си дава сметка,кому е нужно тава ожесточено противопоставяне със съседите ни. Съвсем лесно е за обяснение - Русия - тази,която губи вековните си позиции на Балканите.

Непрекъснато четем за заплахи от "Новия Световен ред" и тези заплахи все имат един източник - руските тролове.Нормално е да са уплашени! Постепенно ще намаляват "рублите",защото и темите им ще се обезсмислят....,както е "мъката им" по Македония.
Свърши се! Край! :)"
Това е верният отговор на задачката и показва колко правилно сме постъпили ние като добри съседи!
Хубав ден, приятелю!
цитирай
22. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
27.01.2019 08:15
batogo написа:
Понеже блогърът Севт е поставил много точна диагноза на процесите, за които говориш и понеже моето мнение се покрива изцяло с неговото, ще го цитирам:
" Едва ли има разумен човек,който да не си е дал сметка защо напоследък е толкова яростна антигръцката и антимакедонската пропаганда - в политическите и "историческите" сайтове.

Едва ли има разумен човек,който да не си дава сметка,кому е нужно тава ожесточено противопоставяне със съседите ни. Съвсем лесно е за обяснение - Русия - тази,която губи вековните си позиции на Балканите.

Непрекъснато четем за заплахи от "Новия Световен ред" и тези заплахи все имат един източник - руските тролове.Нормално е да са уплашени! Постепенно ще намаляват "рублите",защото и темите им ще се обезсмислят....,както е "мъката им" по Македония.
Свърши се! Край! :)"
Това е верният отговор на задачката и показва колко правилно сме постъпили ние като добри съседи!
Хубав ден, приятелю!


Хубаво насочваш диалога!
Аз не съм антигръцки настроен! Някои тук спекулират, но няма чиста нация, имам си гръцко по майчина линия Прабабите ми са гъркини, едната като дете,на три години , е спасена от бягащи Българи около Особождението от клане и осиновена от тях!Отгледала 12 деца! Баба ми -единадесета по ред, с близо 20 години по-млада от най-голямата сестра!
Ние от гърците имаме да се поучим в доста неща и затова ги и цитирам
Те с какви пари имат армия по - голяма от на Германия и самолети също колкото Германия ? От данъкоплатеца,като нас ли? Или безплатен подарък? Друг е въпросът ,че тази армия не я бива и ако не удържат турците, ще се види колко струва!
Гърците имат гражданско общество, там никой не оставят в беда! Студентът мисли за пенсионера и не му казва- Какво искаш, пукни, дъртак! Станал си на 65 години ! Стигат ти! Не му казва, защото знае ,че палачинката се обръща ии утре ще е негов този ред! Да пукне!?
Русия е необходимия виновник?! Добро извинение за всичко негативно Полезна е за това!
Не знам, как е в технологиите, но знам ,че имат най-добрите войници, когато се наложи, не дай боже!
Според мен, Обединена Европа, като по - напредналав различни направления, не трябва да търси противопоставяне с нея, а път към нея, да я приобщи Защото противопоставянето не носи нищо добро нито зо Европа, нито за Русия, естествено
Европа ,като по-нопреднала, по-разумна трябва да направи необходимото
В една война няма да има печеливши
Иначе, да оставим политиката, ние не си гледаме интереса и търсим друг виновен
Това е позицията на слабия, който не държи нещата в собствените си ръце
Посочваме- този е виновен и не предпремаме нищо, за разлика от гърците!
Така, че може да изглежда антигръцка позицията ми, но всъщност ние трябва да се поучим от тях-за гражданско общество и за поведение, което е полезно за нас ,като общност , а не само за отделни келепирджии!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
23. zzz65 - Благодарност към администраци...
27.01.2019 09:25
rustam написа:
leonleonovpom2 написа:
Благодарност към администрацията!
За пръв път успях да публикувам от моя компютър
Близо до нас живее човек, работещ в американска компютърна фирма. Като разбра за проблемите ми, изяви желание да проучи проблема и да го реши
Но умишлено измислях причина за отлагане, ту че проблемът е решен, ту ,че се е появил отново ,но ще бъде онстранен!
Защото се съмнявах, че може да е нещо, с което да се изложим
Не знам, не съм компетентен!


не виждаш ли, че да форматираш текста си, е само твой проблем. Не е наш, че да се излагаме, тъпак!

Проблеми съм имал и аз.

Смени Chrome с друг браузър.
А колкото до теб Rostam разбери,че познанието е голямо и никой не може да знае всичко. Само... би обиждал и се надсмимава над някой ,че не знае нещо.
цитирай
24. merlin68 - Не знам за Г. Димитров, коминтерна и ...
27.01.2019 10:46
Не знам за Г.Димитров, коминтерна и прочие създатели на македонската нация, но е факт, че днес България води абсолютно антибългарска политика спрямо Македония. Това разбира се е съвсем нормално за страна управлявана от чужди марионетки. Съвсем нормално е разбира се за страна водеща антибългарска политика дори вътре в себе си. А в чия угода е тази политика, много е просто - преди година и нещо, г-жа външният ни министър заяви, че за България е недопустимо при договарянето за новото име на Македония, в него да се включи някаква географска характеристика, като "северна", "западна" и т.н. Година по късно г-жа министърката ни, приветства недопустимото. 70% от гърците не са съгласни с името, разбира се гърците не са прави защото Македония, както днешна, така и древна нямат нищо общо с гърците. Недоволството на гърците обаче не попречи на правителството им да подпише договора за Северна Македония. Май и македонците не са доволни от новото си име, обаче и техните политици подписаха. И всъщност кой има полза и кой оказа натиск да се подпише нещо с което заинтересованите страни са несъгласни? - НАТО.
В интерес на САЩ (защото НАТО без САЩ е само една сграда струваща 1 милиард), всички страни от региона загърбвайки националните си интереси се съгласиха с това име. Така към и без това сложната мозайка от противоречия на Балканите, САЩ и НАТО вплетоха нишка за нови бъдещи раздори.
Но българската политика е неправилна по отношение на македонците много по от рано. Грешката е заложена още в историята ни - докато македонците (съвсем вярно) твърдят, че са наследници на Александър, нашите историци (съвсем невярно) твърдят, някакви ханове са ни довлекли тук от Азия. И докато тази пропаст в македонската и българската история съществува, ние никога няма да сме един народ.
цитирай
25. batogo - !!!:)))
27.01.2019 11:47
Иване, историята показва и доказва недвусмислено, че приобщаване с Русия значи изгубване на суверенитет, робуване и заличаване на идентичност. Русия е гигантска пиявица, която изсмуква и руши, но не стопанисва и не създава нищо полезно. Русия е тормоз, мизерия и бездуховност за всички, имали глупостта да й се доверят.
Цивилизования свят е достатъчно осъзнат и мъдър, за да не се подлъже по илюзията Русия. Затова спазва винаги дистанция от пиявицата и намира механизми да озаптява ненаситните и апетити.
Евразийската идея и БРИКС са жалък опит за осъществяване на отколешната руска мечта да бъде "третия Рим". Времената на грубата сила и примитивното съзнание отминаха невъзвратимо.
Човешката цивилизация е осъзнала уроците на историята и е достигнала по-високо ниво на духовно, разумно, хуманно и технологично развитие, което по съвсем естествен начин определя друг, по-добър, перспективен и качествен път и начин на живот от феодално-олигархичния път на русия.
Хубав ден, приятелю!
цитирай
26. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
27.01.2019 13:58
zzz65 написа:
rustam написа:
leonleonovpom2 написа:
Благодарност към администрацията!
За пръв път успях да публикувам от моя компютър
Близо до нас живее човек, работещ в американска компютърна фирма. Като разбра за проблемите ми, изяви желание да проучи проблема и да го реши
Но умишлено измислях причина за отлагане, ту че проблемът е решен, ту ,че се е появил отново ,но ще бъде онстранен!
Защото се съмнявах, че може да е нещо, с което да се изложим
Не знам, не съм компетентен!


не виждаш ли, че да форматираш текста си, е само твой проблем. Не е наш, че да се излагаме, тъпак!

Проблеми съм имал и аз. Смени е да см

Смени c?hrome с друг браузър.
А колкото до теб Rostam разбери,че познанието е голямо и никой не може да знае всичко. Само... би обиждал и се надсмимава над някой ,че не знае нещо.



Той си избива комплексите по този начин! По- точно опитва се, защото те пак се появяват!
И други хора имаха този проблем-да не се появява картинковият тест Не разбирам ,как с форматирането това може да се оправи!?
Ти се обади, Германтигър-също,че има този проблем
И без да правя повече опити, беше ми казано ,че се работи по проблема, нещата се оправиха от само себе си
Аз пишех от чужд компютър, той ми правеше номерата със събиране на текста Но се бяхме разбрали нищо да не пипам по него Само да набирам
Някои ти гони мания за величие ,чрез оплюване на други!
цитирай
27. leonleonovpom2 - здравей, Краси!
27.01.2019 14:03
merlin68 написа:
Не знам за Г.Димитров, коминтерна и прочие създатели на македонската нация, но е факт, че днес България води абсолютно антибългарска политика спрямо Македония. Това разбира се е съвсем нормално за страна управлявана от чужди марионетки. Съвсем нормално е разбира се за страна водеща антибългарска политика дори вътре в себе си. А в чия угода е тази политика, много е просто - преди година и нещо, г-жа външният ни министър заяви, че за България е недопустимо при договарянето за новото име на Македония, в него да се включи някаква географска характеристика, като "северна", "западна" и т.н. Година по късно г-жа министърката ни, приветства недопустимото. 70% от гърците не са съгласни с името, разбира се гърците не са прави защото Македония, както днешна, така и древна нямат нищо общо с гърците. Недоволството на гърците обаче не попречи на правителството им да подпише договора за Северна Македония. Май и македонците не са доволни от новото си име, обаче и техните политици подписаха. И всъщност кой има полза и кой оказа натиск да се подпише нещо с което заинтересованите страни са несъгласни? - НАТО.
В интерес на САЩ (защото НАТО без САЩ е само една сграда струваща 1 милиард), всички страни от региона загърбвайки националните си интереси се съгласиха с това име. Така към и без това сложната мозайка от противоречия на Балканите, САЩ и НАТО вплетоха нишка за нови бъдещи раздори.
Но българската политика е неправилна по отношение на македонците много по от рано. Грешката е заложена още в историята ни - докато македонците (съвсем вярно) твърдят, че са наследници на Александър, нашите историци (съвсем невярно) твърдят, някакви ханове са ни довлекли тук от Азия. И докато тази пропаст в македонската и българската история съществува, ние никога няма да сме един народ.


Хубаво и точно си го написал за ханове и македонци
Да, няма логика в нашето стоене настрана от спорещите!
Търците ,достатъчно са взели от нашите земи, с какво право спорят?
Една шепа хора са заселели Европа Азия и Америка, историците твърдят ,че многобройните траки изчезнали
Ами какви са македоните е кодирано в името им! Давам им обяснението без претенции!Нека се правят ,че не им е ясно
Къде са изчезнали македонците? Как съвременните македонци са се появили на днешните им земи ?Защо говорят нашия език, а не някакъв друг?
Ето ключовите теми, които ща разнищят като начало истината!
Иначе и външна , и вътрешна политика ни са сбъркани
Докато ние трупаме излишъци, неизвестно от какво и за какво, гърците похарчиха стотици милиарди Но за хората си!За коледни, за Великденски........
За какво Гърция се меси в спор за име на народ, с койнто е очевидно, че няма нищо общо? Защо не прави втората крачка-да каже -вие сте Българи!?
Явно преследва свои цели, не иска да върши работа ,която би трябвало ние да свършим!
А ние стоим и гледаме!?
Ама никой няма интерес от силна България нашите управници -също!

Хубав ден!
цитирай
28. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
27.01.2019 14:35
batogo написа:
Иване, историята показва и доказва недвусмислено, че приобщаване с Русия значи изгубване на суверенитет, робуване и заличаване на идентичност. Русия е гигантска пиявица, която изсмуква и руши, но не стопанисва и не създава нищо полезно. Русия е тормоз, мизерия и бездуховност за всички, имали глупостта да й се доверят.
Цивилизования свят е достатъчно осъзнат и мъдър, за да не се подлъже по илюзията Русия. Затова спазва винаги дистанция от пиявицата и намира механизми да озаптява ненаситните и апетити.
Евразийската идея и БРИКС са жалък опит за осъществяване на отколешната руска мечта да бъде "третия Рим". Времената на грубата сила и примитивното съзнание отминаха невъзвратимо.
Човешката цивилизация е осъзнала уроците на историята и е достигнала по-високо ниво на духовно, разумно, хуманно и технологично развитие, което по съвсем естествен начин определя друг, по-добър, перспективен и качествен път и начин на живот от феодално-олигархичния път на русия.
Хубав ден, приятелю!


Русия ме интересува в исторически план! Че в държавност , език, покръстване има много силно, Българско участие!
Интересува ме България Нямаме интерес нито да сме подчинени на Русия, нито пъс- да се конфронтираме с нея
Когато турците свалиха руския самолет предсказах, че президента им - на Турция, ще отиде в Кремъл и ще се извини! Колкото по- рано, толкова по- добре! Така и стана!
турция има най-силната армия в НОАТО и не гони конфронтация с Русия!
Ние?
Според мен Русия не участва в тази игра с името С оспорването му, Гърция намеква на македонците, че са Българи! Но ние сме признали държавата и името й И си мълчим!?
Ами соспорването се дава начало на такива игри Утре и за нас могат някои да кажат, какви Българи сте вие, името сте го взели от Кавказ/ някой намекна тук за това /, ставате, този път Западна Румелия!?!
Идеята ми беше, защо ,когато търците имат претенции, при това неоснователни, ние мълчим
Да, вършат наша работа,ние би трябвало да реагираме за наши интереси в случая!
Но мълчим, явно ги нямаме!?


Хубав ден, приятелю!
цитирай
29. radostinalassa - Мълчим, защото не сме свободна държава, а ...
27.01.2019 18:04
колония, и не на Русия, а на запазняците. Толкова ли е трудно да се досетим. Адски трудно е .
цитирай
30. leonleonovpom2 - Здравей, Радостина!
27.01.2019 20:41
Политиката е мръсна игра и в нея всичко е възможно!
Малките държави по начало са зависими от големите
Може би Израел прави изключение, но евреите са навсякъде по света
Има документи, че през войната през 1967 година между Израел и ОАР "богатите " арабски държави отпуснаха помощ на, да го наречем Египет един милиард долара, докато евреите в САЩ, тогава Ню Йорк беше с повече евреи отколкото Израел, събраха-....четири милиарда!
На кого служат управниците, те могат да отговорят Не ми се вярва тайно да защитават интересите на Русия!?
Факт е обаче, че в други страни не се мълчи, независимо от повода-Гърция, Франция, Унтария и да не изброявям повече!

Хубава вечер!
цитирай
31. leonleonovpom2 - Коко иска извинение!? Затова, че ...
28.01.2019 07:40
Коко иска извинение!?
Затова ,че вкара спам в постинг, нямащ нищо общо с претенциите му!
Че се изгаври с един истински труд, не компилация от трудове на други автори!
Най-меката дума-определение, която ми идва в устата е -наглост!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9139762
Постинги: 1349
Коментари: 29652
Гласове: 102603
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031