Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2020 09:29 - Коментари за " Словени" и " О писменех", за приятеля Щапаров
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 2097 Коментари: 12 Гласове:
29

Последна промяна: 03.03.2020 15:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Да, удоволствие е , ,да се четат творческите постове на Ангел!

Огромна работа, голяма любов към Българското и към България!
Те имат и просветителски характер и в тази връзка имам една препоръка към него !
Нещо изключително,  важно , може да се каже и с много , и с малко думи! Да намали обема на написаното, то ще стане по- достъпно и по-разбираемо!  .За болшинството читатели ще е така! Обемното е за научните среди

И другата приятелска препоръка е да се концентрра върху нашите плюсове и минуси!
Русия, като непокорно наше дете ,заслужава да бъде родителски шамаросвана , а не заклеймявана! Това на шега! Но има и истина

Святослав, Владимир, синът му, са истинските създатели на Русия!
Святослав в писмо до майка си Олга, е  показал намерението си ,  да мести столицата в Преслав, от Киев!
Има сериозна теза, че той е внук на Владимир, законният наследник на Българския престол И затова е дошъл в България, да получи тронът, който му се полага!
Киевска Русия е създадена на земите на Велика България, самият Киев е дело на братът на Кубрат -Кий и носи неговото име! Даже на украински се изписва като Кийв!

Относно" съмнителното" намиране на старите книги от първото ни царство в Русия , има отговор и  на този въпрос! Святослав, при напускането на горящия Преслав , обсаден от ромейските войски ,нарежда да се изнесе царската библиотека. Тя е пренесена в Киев и по този начин- спасена! Затова старите ни книги се откриват там! Там са и преписвани през вековете, като за "Святославовия сборник" е открито , че е " Симеонов"Затова нашитекниги са откривани там Тук са унищожени Даже случайно откритата през 19- ти век в Търново Патриаршеска библиотека е унищожена  по заповед на гръцкия епископ С думите, че тези книги не са важни!

Този постинг може би нямаше да излезе! Но го посвещавам на националния ни празник и сметнах, че е уместен
Същността му е в коментарите, под него!


                                                      ДОПЪЛНЕНИЕ

Дълг ми е ,да почетта паметта на прадядо ми в този ден! Името му е вградено във фамилията ми, а тя е свещена за рода ни! Носят я и децата ни!
Участник в Старозагорското въстание, в Априлското и в Освободителната война! Депутат в Народното събрание, почетен гражданин на родния си град! Новатор, дори вече на години!

Давам по долу линк на статията , посветена на него, публикувана в печата !Има я и като постинг в блогами!

Честит празник на всички!



Гласувай:
30


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - 09:00 - Здравей, Приятелю!Кн...
02.03.2020 09:31
09:00 - Здравей, Приятелю!
Книгата " О писменех" е отговор на Храбан Мавър ,в защита на Българската писменост от анонимен Български автор За мен е Симеон Първият екземпляр от над 200 е от 12- ти век!
Цяла седмица бях в библиотеката и го изучавах
Мавър оспорва божествеността на нашата азбука Твърди,че ни е дадена погрешно, каквато имат еврейската , латинската и гръцката!
Българинът , автор, оспорва това негово твърдение и доказва ,че божествеността ни е присъдена правилно! Ще ти дам линк от двата ми постинга на тази тема
Книгата е убедително доказателство ,че братята съществуват и не са фантазия!
В нея се твърди ,че има още живи хора, които са ги виждали Така е датирана - първата четвърт на десети век
Дадени са оригинални текстове, все пак езикът е различен от днешния Изучих ги- навсякъде пише СЛОВЕНИ Тогава направих и извода за смисълът на думата!

Книгата не е компилация Може да прави впечатление, че има разлики в различните открити екземпляри от нея Но тя е лесно обяснима Книгите не са печатни, а са писани на ръка Всеки монах, обикновено, като ги е преписвал, е можел да добави нещо, според хрумването си

Относно това ,че са намирани в Русия, няма също нищо странно Какъв интерес имат в Русия да доказват авторството в " О писменех" на буквите на братята Кирил и Методий и Българският им характер? Напротив, би трябвало да подминат този върпрос или направо да твърдят ,че са руски

Святослав, като идва в България за наследството си/ след смърттта на Петър, той е законен наследник на трона/ и след като воюва за него с нас, после ни става съюзник Когато войските му напускат горящия Преслав, дава заповед да се изнесе библиотеката. По този начин е спасена, с пренасянето и в Киев Затова всички наши книги се намират в Русия
Включително и така обявеният Святославов сборник, за който руски изследователи откриха ,че е Симеонов! Просто е изтрито името на Симеон и е заменено със Святослав. Но с оптични методи е открито, че е извършена подмяна в имената /изтрито е на симеон и е родменено със Святослав/ Така е възстановена истината!

Хубав ден, приятелю!

ПП-Адресиран е коментарът към Ангелов постинг
цитирай
2. leonleonovpom2 - 01. 03 07:58 - Здравей, Ангеле!Не ...
02.03.2020 09:33
01.03 07:58 - Здравей, Ангеле!
Не отговори на поста ми под № 5, остава да приема ,че мълчанието е знак за съгласие?
Спомням си телевизионната поредица за следите на Българите по света Авторите бяха в Чувашия Носии, поведение, типично Българско Поканени бяха и в един дом Домакинята ги заговори на чувашки Даваха говорът й Аз лично нищо не разбрах, както и авторите на поредицата Домакинята се изненада искрено- каза ,че това е оригиналния Български език, как не го разбират?
Мисля си и друго Ние не разбираме и италиански Но хиляди думи в него са като нашита ,с лека модификация Но вкарани с други, в структурата на изречението и със скоростта с която италианците говорят, стават наистина неразбираеми
Спомням си, че на времето направих превод от италиански, технически, с убедеността ,че няма да мога Никога не бях правил Сигурно, ако италианец ми го беше изпял, нищо нямаше да разбера Но седнах , без да Бързам и всичко ми беше ясно
както и с полския Ако говорят бавно, и се абстрахираш от звучните и беззвучни съгласни-ж, ч, ш, всичко се разбира
Езикът е претърпял развитие с годините - Македонският,шопският,да не говорим за трънския диалект или във Видинско Ново село, също в много отношения са неразбираеми Чувашкият може наистина да идва от езика на древните Българи ,но нашият се е развил в една посока, техният- в друга И са станали различни
Иначе, ако питаш за мнението ми, тези народи, като чуваши, башкири са били приобщени, кооптирани към Българите Но са запазили респекта към тях! С разпадането на Българската държава са поели свой път!?

Хубав ден, приятелю!
цитирай
3. leonleonovpom2 - 27. 02 15:23 - Здравей, Ангеле!И ...
02.03.2020 09:34
27.02 15:23 - Здравей, Ангеле!
И аз съм се убедил, че славяни не е етносна категория В старите книги пише- словени Хора на словото Има се предвид писаното слово После словени са заменени със славяни?Защо има две държави с това име? Между другото, най- близък до нашия език е именно словенския
А иначе мисля, че чуваши и, башкири са се приобщили към Българите, но не са Българи
Впрочем, това го твърдят и познати башкири, когато ги бях попитал, Българи ли са? Отговорът буквално- руснаци сме ,щом живеем в Русия, но има хора при нас, които наричат стари Бълтари? Говорят странен, смешен, но Български език! Нещо като македонския!



Хубав ден, приятелю!
Постинг: ТАТАРИ И ЧУВАШИ СИ РАЗМЕНЯТ ВЗАИМНИ ОБВИНЕНИЯ, ЧЕ СЕ ПРЕ....
цитирай
4. leonleonovpom2 - Е, изгледах и изслушах предаването ...
02.03.2020 22:30
Е, изгледах и изслушах предаването по БТ за Трети март
Историците, поне в 99% потвърдиха това ,което пиша в тази връзка в предишни постинги!
Че Русия има разрешение да воюва за нашето Освобождение само !
Че е второстепенна военна и Велика сила тогава! Че воюва със страх ,да не предизвика военен конфликт с първата Велика сила тогава- Англия! Че е комплексирана от загубената Кримска война!
Че Игнатиев с радост съобщава подписването на Санстефанския мирен договор Че той е второстепенен дипломат, само представител на Русия в Отоманската империя, но в големите игри е непосветен Не е информиран дори за договарянията на Англия с Русия, камо ли да решава съдбата ни!?
Че Великите няма да допуснат създаването на Голяма България! Че принципът им е такъв Болният човек- Отоманската империя да се съхрани!
Идеите са за две, дори три преди това Български държави/ Ами Буе, Ламартин/ - Мизия/ България/ Тракия и Македония Руснаците имат резервен вариант- България и Македония! Като се посочва ,че населението на тези две или три държави е предимно Българско!

Слава на героите ,пролели кръвта си за България!
Поклон пред паметта им!
цитирай
5. leonleonovpom2 - И нещо, което не знаех!
02.03.2020 22:42
Че турците изобщо не искали да се договаря създаването на държава България В административната им структура в Европа имало две области- Западна и Източна Румелия Наложило се да се намеси Италианският Представител, да им каже ,че е имало голяма държава в Европейската им територия- България и са се събрали във връзка с нейното възстановяване, а не за утвърждаване на административните им структури!

Кръвта вода не става!
цитирай
6. lexparsy - Коментирам за да благодаря за по...
02.03.2020 22:43
Коментирам за да благодаря за поднесената информация.
Въпреки че чета като любител, се радвам да видя как след векове изтриване, и с демагогия изопачавани истини просто изплуват когато е нужно! Шеговито само подмятам, че очевидно в историческото преиначаване има участие и тази Русия, която не е съвсем като "онази"... ;-)
Приветствам с две ръце и призива ти за диалог и дебат в постингите, които трябва да бъдат както и наш приоритет, така и на този форум, наречен Blog. BG!
Лекс
цитирай
7. leonleonovpom2 - Поздрави, Лекс!
02.03.2020 23:13
lexparsy написа:
Коментирам за да благодаря за поднесената информация.
Въпреки че чета като любител, се радвам да видя как след векове изтриване, и с демагогия изопачавани истини просто изплуват когато е нужно! Шеговито само подмятам, че очевидно в историческото преиначаване има участие и тази Русия, която не е съвсем като "онази"... ;-)
Приветствам с две ръце и призива ти за диалог и дебат в постингите, които трябва да бъдат както и наш приоритет, така и на този форум, наречен Blog. BG!
Лекс


Благодаря ти искрено за отзива!
Това е и единствената награда за труда ми!
Не мога само да обвинявам руснаците, при положение, че са съхранили нашата книжнина и я представят във истинския и вид! Това е ненаучно! Друг е въпросът ,когато става дума за грешки
Но ето, те самите откриват ,че сборникът не е " Святославов" , а " Симеонов", ще рече на цар Симеон Велики
Е, хвала за това!
Усетили са ,че има нещо нередно под заглавието, подложили са го на физични изследвания и са открили под надписа оригиналното заглавие!

Ние някак си подминаваме факта ,че Киевска Рус е наследник на Стара, Велика България!? Дори отричаме Българския произход на Олга, Святослав и синът му Владимир, при когото е извършено покръстването на руснаците от...Български свещеници!? А сега, защо не се задава въпроса, защо от Български?! И поече от 800 години по- късно Юрий Венелин, големият приятел на Българите, се чуди- Какъв е този Български в руските църкви? Не е особено трудно да се разбере откъде идва- сега!
И в същото време се хващаме за смешното твърдение ,че варанги създали Русия? Смешно по две направления
Ами те самите създават държава повече от 100 години по- късно от Киевска Рус!? Е още нещо- Шведски историци с мащабно изследване доказват ,че варангите наистина проникват по реките в Русия! Но заниманията им са търговски, а не завоевателни!За държавнически- да не говорим!Смехория!

Е, КУЛТУРНИ хора винаги могат да водят културен, а не ЕХИДЕН диалог!

Лека нощ, приятелю!
цитирай
8. shtaparov - 09:00 - Здравей, Приятелю! Кн...
02.03.2020 23:34
leonleonovpom2 написа:
09:00 - Здравей, Приятелю!
Книгата " О писменех" е отговор на Храбан Мавър ,в защита на Българската писменост от анонимен Български автор За мен е Симеон Първият екземпляр от над 200 е от 12- ти век!
Цяла седмица бях в библиотеката и го изучавах
Мавър оспорва божествеността на нашата азбука Твърди,че ни е дадена погрешно, каквато имат еврейската , латинската и гръцката!
Българинът , автор, оспорва това негово твърдение и доказва ,че божествеността ни е присъдена правилно! Ще ти дам линк от двата ми постинга на тази тема
Книгата е убедително доказателство ,че братята съществуват и не са фантазия!
В нея се твърди ,че има още живи хора, които са ги виждали Така е датирана - първата четвърт на десети век
Дадени са оригинални текстове, все пак езикът е различен от днешния Изучих ги- навсякъде пише СЛОВЕНИ Тогава направих и извода за смисълът на думата!

Книгата не е компилация Може да прави впечатление, че има разлики в различните открити екземпляри от нея Но тя е лесно обяснима Книгите не са печатни, а са писани на ръка Всеки монах, обикновено, като ги е преписвал, е можел да добави нещо, според хрумването си

Относно това ,че са намирани в Русия, няма също нищо странно Какъв интерес имат в Русия да доказват авторството в " О писменех" на буквите на братята Кирил и Методий и Българският им характер? Напротив, би трябвало да подминат този върпрос или направо да твърдят ,че са руски

Святослав, като идва в България за наследството си/ след смърттта на Петър, той е законен наследник на трона/ и след като воюва за него с нас, после ни става съюзник Когато войските му напускат горящия Преслав, дава заповед да се изнесе библиотеката. По този начин е спасена, с пренасянето и в Киев Затова всички наши книги се намират в Русия
Включително и така обявеният Святославов сборник, за който руски изследователи откриха ,че е Симеонов! Просто е изтрито името на Симеон и е заменено със Святослав. Но с оптични методи е открито, че е извършена подмяна в имената /изтрито е на симеон и е родменено със Святослав/ Така е възстановена истината!

Хубав ден, приятелю!

ПП-Адресиран е коментарът към Ангелов постинг

Голямо благодаря за невероятния другарски жест,с който си ми дал рамо драги приятелю!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
03.03.2020 00:07
"Голямо благодаря за невероятния другарски жест,с който си ми дал рамо драги приятелю!"

Благодаря ти, че така приемаш написаното! Знаеш, че високо ценя усилията и трудът ти ,които влагаш в изследването на Българската история, с цел да се достигне до истината!
Така ,че радостта е и моя, че така оценяваш написаното!

Успех, приятелю!
цитирай
10. leonleonovpom2 - Ето и статията
03.03.2020 15:39
http://leonleonovpom2/history/2018/03/03/treti-mart-e.1596843

В блога е под заглавието" Трети март е"! Публикувана е тук на 03 03 2018г., а в пресата - през август 2008г по случай 160 години от рождението му!
А и четирима са му дали отрицателна оценка? Ясно кои- предателите!
цитирай
11. fun1001 - аз, точно ТУК акцентирам, и ти Благодаря за подкрепата, иване..Хубава вечер!
03.03.2020 20:21
Ние някак си подминаваме факта ,че Киевска Рус е наследник на Стара, Велика България!? Дори отричаме Българския произход на Олга, Святослав и синът му Владимир, при когото е извършено покръстването на руснаците от...Български свещеници!? А сега, защо не се задава въпроса, защо от Български?! И поече от 800 години по- късно Юрий Венелин, големият приятел на Българите, се чуди- Какъв е този Български в руските църкви? Не е особено трудно да се разбере откъде идва- сега!
И в същото време се хващаме за смешното твърдение ,че варанги създали Русия? Смешно по две направления
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, Юлия!
03.03.2020 21:39
fun1001 написа:
Ние някак си подминаваме факта ,че Киевска Рус е наследник на Стара, Велика България!? Дори отричаме Българския произход на Олга, Святослав и синът му Владимир, при когото е извършено покръстването на руснаците от...Български свещеници!? А сега, защо не се задава въпроса, защо от Български?! И поече от 800 години по- късно Юрий Венелин, големият приятел на Българите, се чуди- Какъв е този Български в руските църкви? Не е особено трудно да се разбере откъде идва- сега!
И в същото време се хващаме за смешното твърдение ,че варанги създали Русия? Смешно по две направления


Благодаря ти, че се включи в коментарите!

Хубава, празнична вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9138498
Постинги: 1348
Коментари: 29647
Гласове: 102599
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031