Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2020 12:29 - Логически анализ
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 2379 Коментари: 10 Гласове:
28

Последна промяна: 10.03.2020 19:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Да не се сърдят някои, правил съм най различни анализи, в областта на химията, физиката, физикохимията, литературата, математиката......Така ,че какъв е проблемът ,да направя що годе анализ и в историята?!
Е, силата ми е в историята на Рим-двете Римски империи, но това не означава, че не поназнайвам и нещо извън тях?!

Бях върл противник на хунския ни произход! Поне както се представяше. Монголоиди, освирепели от жестокост и от  алчност?!  Те самите едва ли са се наричали така, както и ние не се наричаме например Бурджан?  Може би е събирателно название после изведнъж изчезват ,както траките ,когато  се появяват Българите Както на мястото на траките се появяват  славяните?В същите граници?
Да ,природата не търпи празно пространство, логично обяснение за тези странни събития Защото пък новото се появява от нищото?  Но примери такива, колкото щеш Например,  че варангите създали Русия? Те, нямащите държава?  За свикналите безкритично да четат поднесеното им, това е равносилно да си  построиш къща,  не в собствения си двор, а в този на съседа?!

Но, да се върнем при хуните.  Те идват с великото преселение на народите!  Не от нищото. Но от какво е предизвикано това Велико преселение?  На изток има една мощна империя- Кушанската!  Говори се ,че е доминирана от Българи!  Там, на изток ,в Афганистан и Пакистан и до днес боготворят Българите!  Има сведения за няколко досущ като нашия Мадарски конник?  Конят там е свещено животно!
Момент, кушиите на Тодоров ден, кушия, дали не е пряко свързано с името на империята?  Да, идващите Българи са конен народ! Всички треперят от Българската конница, непобедима е!

Тази Кушанска империя, възникнала преди около две хиляди години ,каква предистория има?

Ами наследник е на Согдийската империя.  Тя пък е част от Александровата империя, която се разпада след смъртта на Александър Македонски! За нея има много сведения!  Просъществувала е около два,три века, управлявана е от македонски царе, хронологията им е известна!
И още нещо .Алексндър Македонски/ не Гръцки/, не отива там само с армията си!?   Той остава там около три години ,жени се за согдийската принцеса Роксана. Но му трябват верни хора.
 От Балканите почва мощно преселение на изток.  За създаващата се държавна структура там са необходими всякакъв вид специалисти .На армията е необходима и логистика. След смъртта на Александър преселението продължава.... До такава степен, че столицата на империята- Согдиана е най- големият град на света тогава!Десетки пъти по голям, например от Атина!

Но империите не са вечни!  И Согдийската империя се разпада- идва моментът за това!
На множество княжества- едно от тях е Кушанското!  Почва обратниият процес.Обединението на княжествата с център Кушанското !Така се създава Кушанската империя.....

Тръгнахме от края към началото...
Сега да обобщим от началото нататък...

Александър Велики тръгва на изток и създава световна Империя! Крайната му точка е земята на согдите.  Започва масово преселение на изток на хора от Балканите... След разпадането на империята на Александър се създава Согдийската империя, управлявана от македонски царе!  Тя просъществува няколко века. Преселението от Балканите  е с  огромни мащаби! Но и тази империя се разпада на княжества. Съдба!
Едно от тях , Кушанското, ги обединява като Кушанска империя!  Но идва ред, като на всяка империя  и тя да се разпадне
И започва великото преселение на запад ! Така наречените хуни На коне, страшилища! И в редиците им са Българите.....

Днешните кушии, дали не са пряко свързани с името на империята- Кушанската ? А нейното пък  - с коня?

Въпрос на анализ!



Гласувай:
31


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - leonleonovpom2,
10.03.2020 12:44
Въпрос на анализ!
И на артефакти!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
10.03.2020 12:53
1. kvg55 - leonleonovpom2,
12:44
Въпрос на анализ!
И на артефакти!

Ами поотделно нещата са описани, има ги-походът на Александър, Согдийската принцеса, столицата Согдиана, Согдийската империя, разпадът й, преселението към Согдия, Кушанското княжество, Кушанската империя на мястото на Согдийската, разпадът й, Великото преселение оттам, Българлското участие, конниците ,подобни на Мадарския, днешните кушии?
Впрочем имам един малът кушанско - Български речник, посдобен на латинско- Българският, който правих На няколко букви само Смайващ е!

Хубав ден!
цитирай
3. germantiger - ...
10.03.2020 22:57
и аз ще започна като теб:

да не ми се обидиш

- кой изчезва, никой не изчезва - хуните не изчезват а се "транформират" в един от фундаментите на бъдещите убгарци, как ще изчезват като в хунсйкия съюз са бол германски племена - и те НЕ изчезват, някои после се бият с хуните

- хунския съюз не е държава с население еднородно и хунско навсякъде не , НЕ, тя е военно опбединение или "хунта", която подчинява и рейдира, такива обединения нямат еднородно и многобнройно население, не

- писал си за масово преселение на хроа от Балканите, това си го чел къде и в кой извор, повтарям къде е МАСОВОТО ПРЕСЕЛЕНИЕ, в смисъла в който ти насочваш, защото ти имаш предвид разбира се някакво мнимо тракийско най-вече

- КРАЙНАТА ТОЧКА НА АЛЕКСАНДЪР НЕ Е СОГДИАНА, той няма крайна точка като замисъл, а иска все повече и повече, а крайни точки така наречени може да наречем бол - да подпре кавказ, да стигне до индия, да пообиколи бол бъдещи арабски земи,които тогава не са арабски, но днес наричаме такива, да се "спусне" на юг покрай и през пустини и пак да стигне до залива

итн итн итн

ПС
другия проблем при теб - казваш, че не ти е харесвало или не ти е било приятно онова за свирепите, жестоки и монголоидни хуни - ами така са описвани в част от изворите, то не е до харесване или не харесване, освен това като жестоки и свирепи са описвани какви ли не племена, едва ли не всички в онези времена извън християнския свят да го наречем условно

защо съдиш от днешна гледна точка, ако днес не ти харесва нечия свирепостъ, то в миналото понякога свирепостта е била комплимент/понякога и във всички случаи е била обаче и сила, виж по днешните мерки и теглилки може да не ти харесва
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Митак!
10.03.2020 23:59
Голяма опозиция си!
Голям късмет си извадил ,че не си роден преди Девети, защото след девети щеше да си опозиционер! И щяха да те изселят от Варна, най-малко!? И както казваше дядо ми, че не съжалява ,че не е отишъл в Англия, защото нямаше да се познаваме, нямаше и с тебе са се знаем! Сега ,да не се разсърдиш?

Приятелю, сигурен съм ,че първи в блога писах за хуните ,че не са етнос, а иикономически съюз! Обединението е на база икономически интереси Взимат откупа и заминават другаде Ръководен е този съюз от гения на Атила Който във всеки момент знае, какъв ход да предприеме, съобразно обстоятелствата

Изворът, за който ме питаш, въпросът зададе и Анонимус или Цезар! Дадох му извор- в някой от постингите за Александър е Заглавието беше " Световна История", ровех се тогава в библиотеката няколко дни, както и за кашкавала по- късно От двама английски професори беше, не мога да ти посоча имената сега Трябва да потърся постинга Но това ще ми отнеме поне час!
Но визитната им картичка на авторите не подлежеше на съмнение, капацитети бяха

Ти как си представяш, 60 хилядна армия, да отиде на хиляди километри от Македония и да няма никой друг, освен нея? Ами , само в логистиката трябва да има поне два пъти повече хора Отделно, трябва да има резерви и помощни войски Да оставя гарнизони в завладените места Държавен апарат, производство, полиция, за всичко това в тези огромни територии трябват хора!
Не вярвам да си пропуснал точно този постинг ,би трябвало да си видял авторите Да , опонираше и тогава за нещо. Анонимус ,доколкото си спомням не възрази относно авторите, не бяха случайни хора!
Написаното ме впечатли и съм го запомнил! Не папагалски! И анализирал И ми стана ясна схемата
Да, конните отряди са били от Българи и маджари
Маджарите се установяват в Западните части на днешна Украйна - по- късно! В един момент ,по времето на цар Симмеон ,на няколко пъти ни нападат в гръб Това вбесява цар Симеон и ги разбива! Изселва ги от източните граници на България и ги заселва в северозападните ни граници- в Онгурия, така се е наричала областта И те приемат името Унгария - за държавата! Като холандците, с две имена са-!
Но са били коректни договорът ги е задължавал да пращат войска в помощ на Българите ,когато воюват До смъртта на цар Симеон са го изпълнявали стриктно
Сега да не се обидиш, приятелю!
цитирай
5. leonleonovpom2 - В Согдия Александър остава три г...
11.03.2020 00:45
В Согдия Александър остава три години Там основава една от десетте Александрии/ реално само една е създал, другите са преименовани/ След това, по искане на войниците,слага край на похода в Индия Но завладените територии , след смъртта му остават в Согдийската империя- както е описано по- горе!

Лека нощ!
цитирай
6. apostapostoloff - Историята се пише от
11.03.2020 06:49
победителите. Точно затова тя е препарат за пране на осрани гащи.
цитирай
7. leonleonovpom2 - 6. apostapostoloff - Историята се ...
11.03.2020 07:18
6. apostapostoloff - Историята се пише от
06:49
победителите. Точно затова тя е препарат за пране на осрани гащи.

Е, доказана истина е, че се пише от победителите Но има и изключения

Гърците не са били важен фактор в ИРИ Освен с езика и на тази база- с църквата Но военно особено и политически- не! 7% от императорите са с гръцки произход
Но двама историци пишат истината за нас В разлика от седем века Йоан Малала и Йоан цеца!
След Османската инвазия църквата, гръцката, става водеща Тя унищожава масово, навсякъде, нашата книжнина, историческа също Преди два века ,при ремонт, случайно се открива патриаршеската библиотека Със запазени книги от ВБЦ, зазидани в тайна стая Но гръцкия епископ във Велико Търново нарежда книгите да бъдат изгорени Не били ценни- за него, разбира се
Така е продадено и Лондонското евангелие на англичанин в Атон Но той е бил специалист и е оценил това, което е открил И е съхранено Правен е опит от наша страна за откуп, размяна, но Лондонският музей категорично отказва с думите ,че то няма цена
Ами, предшества италианския Ренесанс!

Хубав ден!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Благодаря на удостоилите с вним...
11.03.2020 20:13
Благодаря на удостоилите с внимание постинга!
На другите, при първа възможност!Да са живи и здрави!
цитирай
9. tota - Тодоров ден в Момчиловци
15.03.2020 20:02
https://www.youtube/watch?v=QcdmUrupFA4
цитирай
10. leonleonovpom2 - Благодаря ти, Ати!
15.03.2020 22:40
9. tota - Тодоров ден в Момчиловци
20:02
https://www/watch?v=QcdmUrupFA4

Лека нощ!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9136067
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102593
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031