Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2020 23:23 - Танзанийска лепка
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 2849 Коментари: 18 Гласове:
26


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Заслугата на написаното е на сина ми! Не е моя! Информацията е от него Работи за парамедиците, докато чака повикване от Дортмунд  А Дортмунд ми е любим град- В другата Борусия от Мьонхенгладбах  играеше любимият ми футболист- Нетцер...... Е, сега симпатиите ме се прехвърлиха към Дортмунд

Но преди това! Четох ,че вирус на латински означава отрова!
Безусловно вярно и името на змия на латински идва от отрова- серпентус, синоним на вирус Но не винаги това означава отрова.  Може да е кръговидна извивка Каквато има сърпа- прастара, Българска дума!
Според мен, смисълът на вируса е друг- лепка, има я в значенията- лепва се и като намери подходящо място, се развихря! Вирус означава и леплив сок! И смятам, че точно това се има предвид в наименованието му!

Танганайка!
Спомням си, как нелегално,аз десетгодишно момче, пътувах по картите на майка ми, донесла ги наивно  в квартирата ! Без да подозира, че ще станат веднага обект на вниманието ми! Как оглеждах и Дар ес Салаам- столицата на Танганайка Как президентът и Ниерере се гласеше да я прави социалистическа държава ! Гърмеше радиото за това! Минала територията  през ред перипетии!  Била германска колония, после английска, накрая се обединиха с остров Занзибар- наричахме го цинично Занзибания ?  И държавата стана от Танганайка- Танзания Танганайка,носи името на езерото Танганика!  Населението и  тогава беше десет милиона, сега е колкото на Италия!? Мамма миа, колко ли ще е след 50 години? Проф Константинов да изчисли!

Във връзка с пандемията , причинена от коронования, леплив към дробовете вирус, по някаква схема били предложени петстотин теста на Таназанийския президент!?   Да се добие представа, какво е положението там, спокойно или тревожно? Танзанийският президент е образован и едновременно с това , вярващ човек,  Казал ,че няма нужда, не си струва труда ! Оставили са всичко в ръцете на господ- две трети от населението е християнско!
Но нашите хора настояват!

Въпреки всичко ,взетите тестове стоят неизползвани. Президентът не иска да се меси в божиите работи! На телефоните звънят, искат резултати!  Обаждат се и учени...
Тогава ,той решил да ги даде на местните учени . .Да проверят, къде може да има вируси?  И да докладват, защото от него чакат резултати и го притесняват непрекъснато! Не иска да саботира работата, която при това е и световен проблем!
Танзанийските учени са изпълнителни, вземат присърце работата ! Не търсят източници, да губят време, пристъпват директно към експеримент!

И скоро докладват ,че на две места са открили източници на лепката- заразата!
В папаята и при козите!?

Вай, вай!- както казват гърците и техните братя- турците!

Папаята, това е плод , подобен на пъпеш на вид и вкус, в предишни години го определяха като най- вкусния плод на земята!?  По тоя параграф делеше мегдан с ананаса ! Първият път като го взех, жена ми го определи като боклук и повече да не си давам парите за него ! Изглежда ,че беше загнил вече?

Козите? Милите животни, развъдник на вируса? Сигурно обича козе мляко лепката Правилно- здравословно е !

Ако дадат тестовете и на други африкански държави, кой знае какви чудесии ще излезат?
За коронования вирус!



Гласувай:
28


Вълнообразно


1. kvg55 - leonleonovpom2,
06.05.2020 23:43
Лепката е вид растение, което се лепва за дрехите ти, за кожата ти. Може би и вирусите така се лепват.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
07.05.2020 00:03
kvg55 написа:
Лепката е вид растение, което се лепва за дрехите ти, за кожата ти. Може би и вирусите така се лепват.


Да, както го описват! Затова смятам ,че смисълът му в случая е лепка , а не отрова
Буквално е леплив сок Но ефектът е на лепка!
В превода се изискват и познания и въобръжение - също Ако вземеш да превеждаш дословно, ще се получи или глупост, или смехория!

Лека нощ, приятелю!
цитирай
3. nedovolen - Бях чел някъде, че в РБ нещата ще се ...
07.05.2020 09:33
Бях чел някъде, че в РБ нещата ще се оправят, когато изчезнат козите. Може би тогава ще се завъди папаята :)
Зет ми е хематолог. Преди години имаше случай на изписан човек с тежка форма на левкемия. Отписан. Не минало много време, дошъл на профилактичен преглед. Изненадал се и го попитал какво е правил. Нищо, рекъл. Имам две козички, цял ден с тях, пия мляко, ям сиренце.
Оказа се, че козето мляко е по-силно от хематологията.
А иди ги махай.
:)))
цитирай
4. nedovolen - ПП
07.05.2020 09:36
А лепката е полезна при някои заболявания.
Мога да проверя дали не бори и короната.
:)))
цитирай
5. leonleonovpom2 - Лоздрави, Адаш!
07.05.2020 09:58
nedovolen написа:
Бях чел някъде, че в РБ нещата ще се оправят, когато изчезнат козите. Може би тогава ще се завъди папаята :)
Зет ми е хематолог. Преди години имаше случай на изписан човек с тежка форма на левкемия. Отписан. Не минало много време, дошъл на профилактичен преглед. Изненадал се и го попитал какво е правил. Нищо, рекъл. Имам две козички, цял ден с тях, пия мляко, ям сиренце.
Оказа се, че козето мляко е по-силно от хематологията.
А иди ги махай.
:)))


Безспорно, козето мляко е лекарство!
Баба ми и дядо ми имаха седем козички В двора Аз играех с яренцата Разбираха, че сме на един акъл и приемаха играта - на криеница
Козите имаха старша По главната минаваше стадото с пастира- в определен час Той като наближеше, тя почваше да блее Подканяше дядо ми , да отвори вратата Зад нея ,наредени ,стояха другите кози, докаго дядо ми отключваше масивната врата- капия И тя ги повеждаше към главната Там чакаха стадото, да се присъединят към него!
Дядо ми нямаше грижа с прибирането им Тя ги водеше до вратата и ако той не беше я вече отворил, почваше да блее, да го подканя И това- всеки ден После управата даде нареждане, добре ,че не бях там, козите да се заколят По две причини- изяждали върховете на масивите от нови ябълкови насаждения И не било хигиенично да се гледат животни в градски дворове!
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, отново, приятелю!
07.05.2020 10:01
nedovolen написа:
А лепката е полезна при някои заболявания.
Мога да проверя дали не бори и короната.
:)))


Да се лепне за лепката, вместо на друго място?!
Да се види, кой е по- голяма лепка?
Добра идея!
Ами да ти кажа ,то и като поразмисли човек относно вируса, някак си естествено идва и съждението ,че той е голяма лепка, а не отрова!

Хубав ден ти пожелавам!
цитирай
7. leonleonovpom2 - Всъщност танзанийският експер...
07.05.2020 10:07
Всъщност танзанийският експеримент показва нещо друго-виртуалността на вируса и ненадежността на тестовете!
Какво търси вирусът в пъпешовиден плод, например?
цитирай
8. leonleonovpom2 - ГЛУПОСТИ БЕЗКРАЙавтор: ru...
08.05.2020 19:29
ГЛУПОСТИ БЕЗКРАЙ

автор: rustam категория: Забавление
прочетен: 44 коментари: 2 гласове: 1
последна промяна: 18:26


Човек, колкото и да е обръгнал на глупостите на Великия Ал, все има на какво ново да се наслади. Последната лакърдия на бай Иван Нахъсания е една екзотична история, свързана с президента на Танзания и болестта COVID-19

Според повествованието на Ванката неизвестна международна организация подарила на въпросния президент, който бил скептик относно коронавируса, подобно на Лукашенко, 500 теста за коронавирус. От немай къде въпросният разпоредил на тамошните учени да извършат изследвания с тестовете с цел установяване на първоизточника на заразата.

И тук идва "черешката на тортата"! След упорити научни анализи и тествания танзанийските колеги на Ванката....взели, че открили вируса в екзотичния плод папая.


image


Като се има предвид, че тестовете за установяване на въпросния вирус са кръвни, изключително любопитно е как танзанийските колеги на Великия Ал са обследвали един, да го кажем, африкански пъпеш?
......................................................................................................................................................


Това остава тайна! Но логично идва отговорът на въпроса, който Ванката сам си е задал : "Какво търси вирусът в пъпешовиден плод?" Ясно е какво: на бай Иван Симеонов глупостите търси. Туй то
......................................................................................................................................................
За байчо Рустамчо -Рюсто!
Това е написал един безочен " очител" по мой адрес!

Той е много умен, за разлика от мен
Защитил е докторат/ по странджански мръсотии/! Него директори са очаквали с нетърпение да реши проБлемите им- по чил- рол, , фармационни-спринцовки и банки за глюкоза , по акумулатори и по какво ли още не....
Затова е много умен и определя другите какви са!
Крийте се и го поддържайте!

И кой е казал ,че тестът е задължинтелно кръвен!?
Жалък манипулатор и евтин лъжец
На сина два пъти правиха безкръвен тест!
цитирай
9. leonleonovpom2 -
08.05.2020 19:49

цитирай
10. leonleonovpom2 - 19:24 - rustam, 17:39 - , 17:27 - rustam
08.05.2020 19:50
Без коментар!
Умните сами могат да си го направят!
Аз например влизам да коментирам добронамерено и , ако ползвам нещо , искам разрешение
цитирай
11. leonleonovpom2 - 3. petgrig - Рустаме 19:58...
08.05.2020 21:09
3. petgrig - Рустаме
19:58
гнусен си! Противен си! Отвратителен си!
В случай че скоро не си го чувал в което се съмнявам.
цитирай

Позволявам си да го прекопирам!
Лаконично, точно, без нищо пропуснато или излишно!
цитирай
12. monarh1991 - Здравей, приятелю!
09.05.2020 17:45
Интересни факти споделяш, наистина! В Танзания се говори и досега немски. Както и в другите бивши колонии на Германия. Точно там, в Германска Източна Африка ген. Летов-Форбек се съпротивлява активно на англичаните чак до началото на 1919 г., посрещнат е като герой в Родината. Написал е и спомени, има ги на руски онлайн. Впоследствие се дистанцира от нацистите. Тигърът имаше постинг за него Германските победи в Африка. Аз пък в родната Уикипедия намерих българска следа - дирижабъл е излетял от Ямбол до Германска Източна Африка, нещо от тоя сорт беше. Благодаря че, споделяш това за папаята. Ще споделя нещо, но не знам дали е във връзка с темата. Наскоро даваха док. филм от поредицата Началото - Пътешествието на човечеството. Беше всъщност, игрално-документален. Разказваха за Клавдий Гален, Нострадамус (той се бори като лекар с чумата) и германския учен Роберт Кох. Последният взема зайчето на дъщеричката си и прави експеримент с него, инжектира кръв от заразена овца. Експериментирайки с 20 овце, той стига до извода, че бактериите пораждат болестите. И на научно събрание го атакуват, но друг учен застава в негова подкрепа. В хода на филма стана дума, че човечеството се научава да се бори с болестите на принципа проба-грешка. Лекарите пробват, тестват и експериментират. За Кох ми се ще да напиша статия.
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
09.05.2020 18:42
monarh1991 написа:
Интересни факти споделяш, наистина! В Танзания се говори и досега немски. Както и в другите бивши колонии на Германия. Точно там, в Германска Източна Африка ген. Летов-Форбек се съпротивлява активно на англичаните чак до началото на 1919 г., посрещнат е като герой в Родината. Написал е и спомени, има ги на руски онлайн. Впоследствие се дистанцира от нацистите. Тигърът имаше постинг за него Германските победи в Африка. Аз пък в родната Уикипедия намерих българска следа - дирижабъл е излетял от Ямбол до Германска Източна Африка, нещо от тоя сорт беше. Благодаря че, споделяш това за папаята. Ще споделя нещо, но не знам дали е във връзка с темата. Наскоро даваха док. филм от поредицата Началото - Пътешествието на човечеството. Беше всъщност, игрално-документален. Разказваха за Клавдий Гален, Нострадамус (той се бори като лекар с чумата) и германския учен Роберт Кох. Последният взема зайчето на дъщеричката си и прави експеримент с него, инжектира кръв от заразена овца. Експериментирайки с 20 овце, той стига до извода, че бактериите пораждат болестите. И на научно събрание го атакуват, но друг учен застава в негова подкрепа. В хода на филма стана дума, че човечеството се научава да се бори с болестите на принципа проба-грешка. Лекарите пробват, тестват и експериментират. За Кох ми се ще да напиша статия.
Благодаря ти за вниманието и за добрите думи
Да, Танганайка беше една от първите африкански държави, с която се запознах Радиото гърмеше непрекъснато за нея Майка ми беше донесла картите от училище със заръка да не ги пипам Но аз я издебнах, намерих картата на Африка, вече имах известен опит и взех да търся Танганайка Голямо Търсене падна ,но я намерих! И после продължих докато веднъж не ме пипна майка ми! И картите се върнаха в училище Но аз вече бях професор по картите

Разбира се Симеоне, Кох е велик учен и заслужава вниманието, което ще му отделиш! Човек, жертвал зайчето на дъщеря си ,за човечеството!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
14. leonleonovpom2 - Обобщаващо!
11.05.2020 17:06
Смятам ,че всички са уловили леко шеговития тон на написаното в постинга! Какъвто ми е и по начало!
Само пълно дърво, търсещо да причини зло, може да търси нещо злепоставящо

Разбира се ,че има безкръвни тестове! Но на мен не ми е целта, да знам същността на тестовете! Това е работа на този, който оперира с тях, не е моя работа! Не ме и интересува, как се работи с тях Не съм любопитко- колекционер на методики за работа!

Имам такъв приятел Веднъж се спря ,да гледа как лепят каменни декоративни плочи Какъв състав има циментовата смес и така нататък! Със синът му- млад хирург, застанахме настрана Младежът видимо нервничеше! На шега му казах ,в никакъв случай, да не го посвещава в занаята си- ще поиска да прави операции!?
Прие го сериозно обаче, каза ,че се опитва да разбере, но няма да го огрее- да го посвети
Така ,че чужд ми е интересът към това , да познавам до съвършенство чужда работа Само информативно! Ако се наложи да я върша, но законно, тогава нещата стават други!
цитирай
15. leonleonovpom2 - Плачът на паразита!
11.05.2020 19:59
Паразитът е много доволен, като смуче чужда кръв! Толкова е доволен, че смята заниманието си за призванието му в живота!?
И се подхилва самодоволно- Хи, хи, хи, колко са глупави тези, на които пие кръвта!

Но понякога ,някой "глупак" докопва паразита! Я виж ти! И го стиска между пръстите си И се чува "Пук"! Приятно!
Другите паразити надават вой! Каква е тази нехуманност, тази нецивилизованост!?
Що за обрат?
Те са лицензирани, паразитите, да точат кръв, какви са тия, дето на тях пускат кръв!? Нелицензирано?
Алоу, правата на паразита, къде ги забравихте? Стразбург, Магдебург, Йоханесбург, Залцбург, на помощ , всички бурги, на паразитите! Даже и БУРГас!

Жалба от паразитите, току що пристигнала!Копие, не е оригинал Пред съда не важи!
Тук!
цитирай
16. leonleonovpom2 - Евтин Тольо?
13.05.2020 14:30
Бе какъв докторант на Хумболд си ти бе?
Да не можеш да направиш елементарна разлика, като странджанския педигог, между добросъвестно предаване на чужди резултати и реалност!
От заложения хумор в това
С тебе и една циганка ще се измайтапи!Вай ,вай и ще те направи за майтап!
Изтрих ти ценния коментар , от грижа за тебе- да не се изложиш допълнително!
цитирай
17. shtaparov - Досега знаех, че латинската дума за ...
16.05.2020 05:50
Досега знаех,че латинската дума за ОТРОВА е ВЕНЕНА,но тази дума очевидно си има синоними. Написаното от теб ме наведе до нова мисъл за значението на етнонима СЪРБИ,според която той означава СЪРПИ (Криви,Криваци) :)) Смешно но може да си е самата истина,като знам кой народ е слагал народностни имена на сърбите и гърците :)
цитирай
18. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
16.05.2020 07:52
shtaparov написа:
Досега знаех,че латинската дума за ОТРОВА е ВЕНЕНА,но тази дума очевидно си има синоними. Написаното от теб ме наведе до нова мисъл за значението на етнонима СЪРБИ,според която той означава СЪРПИ (Криви,Криваци) :)) Смешно но може да си е самата истина,като знам кой народ е слагал народностни имена на сърбите и гърците :)


Отврат да, подли са!
Не по-малко от гърците!
Една от най- долно спечелените победи в историята е тяхна ,срещу нас!
Родоначалникът на Шишмановата династия се среща за битка със сръбската армия, естествено оглавява Българските войски - в Кюстендилско Армиите са равностойни и по римски обичай в такива случаи, решават да не влизат в битка! Но понеже се мръква, решава се мирния договор да се подпише сутринта
Нашите се доверяват, срещата преминава приятелски и армията , оттеглила се в лагера, забравя за бдителността. Вероломно, сърбите нападат през нощта и убиват и царя ни Като хайдуци, като партизани, неприсъщо за редовна армия, с договорки,на които трябва смо да се сложи параф, а за бандити!
Мъртвия цар остава на място Нашите не могат да приберат трупа!
Така ,че напълно си прав за произхода на името им! Отрова са ,като характер, змии, рептили, криви кора са като поведение!Даже змията, ако не е изненадана, предупреждава за нападението си!
Тук вече заговаря срамът в сърбите!
Прибират трупа и тържествено, с царски почести го погребват!
Куриозно, това е един от малкото наши царе, на който се знае гробът!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9134832
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102592
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031