Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2020 14:03 - Вулкан/ ГЕРМан, ХЕРМан, ХЕРМес/
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 6040 Коментари: 24 Гласове:
33

Последна промяна: 26.08.2020 14:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Един приятел, който по свой път търси произхода на Българите/ въпреки ,че не го споделям/ , ме попита , знам ли произходът на Вулкан?

Да, думата е безспорно латинска! Вулкан е богът на разрушителния огън! Негов  гръцки аналог е Хефест, гръцки бог на всички занаяти, които са пряко свързани с огъня! Да Вулкан,, с римския прякор Мулцибер е бог и на ковашкото изкуство, какъвто  е и Хефест Ковачниците му се намирали в близост до Етна и до Везувий- вулканични зони! В Рим, светилището му Вулканал се намирало на пусто място, а храмът му- на Марсово поле, извън града ,където всяка година ,на 23- ти август се почитал с игри празникът му вулкатналии!

Но има един интересен, тракийски бог- Герман- на горещините и на дъжда !? Почитан и днес, най- вече в Северна България- Мизиа, В Румъния-като Калоянис и в Украйна и Беларус- като Ярило! Бог на горещините и на дъжда е едновременно!
Да, Сапарева Баня, известна с горещите си извори и с единствения гейзер в Южна Европа, в тракийската древност е носела името ГЕРМАНеа !
Траките ги няма,  но обичаят им  е жив!?
При суша-за дъжд и при дъжд- за суша от глина се прави човече, което се дави в реката?  Според случая- за дъжд или за суша!

Да ,гръцкия бог Хермес в началото също е бил бог на дъжда! Лесно се вижда , още от заглавието ,че е аналог на Герман И не само аналог, просто произлиза от него! После е бил пренасочен като бог на търговията!
Да, гърците обичат да вземат и след това да присвояват нещо,като негови създатели и като тяхна собственост! Още от древността са такива!

Този обичай Герман е оцелял от дълбока древност! И се е разпрострял в "славянските" ареали?
От Герман произлиза и гръм, дума пряко свързана с горещините и с произтичащия от тях дъжд! Герман- Гърми!

Никаква ли връзка нямат траките с Българите, при положение ,че един техен древен обичай е оцелял  е свързан с думи за всеобща употреба!?

Кои са траките?
Според гърците ,това са хората на север от полисите им ! Според Римляните, на север от гърците,  има племена ,общ народ, наречени " вулгарес"!  Не е официално име, но е било в обръщение!

Има един момент от Балканската история, който се знае, но само толкова?
 Масовото преселение от Балканите на хора на изток по времето на Александър и след него- в Согдийската империя След това и в Кушанската Първоначалната причина е създаването на общ, имперски народ, каквото е било желанието на Александър!?  След това, бягството е свързано с нашествието на Рим на Балканите! Милиони хора са се преселили на изток!  Западните учени говорят за гръцкостта на изток- имат предвид изкуство и език Но, без гърци?
Че е така , си проличава при разпадането  на Кушанската империя С него е свързано великото преселение! Участват Българи в него!
 Гърци няма?
Няма и останали гърци на изток ?
Но и до днес има Българи в Афганистан, отличаващи се от местните и приличащи по всичко на нас!?

Защо няма гърци? Защото империята на Александър не е градена от Гърци, затова! ВОйни са така наречените от гърците траки, защото те са войници по рождение! Какви вОйни са гърците си личи от факта ,че една Спарта сама се е разправяла с десетките им полиси!

Та,  много е възможно този прякор на Балканците, наложен от рим-Булгарес, да е пренесен от преселниците на изток и там да е наложен, вече като етносно име
И да се връщат оттам като Българи!
Затова днешните Българи имат  над 75% Балкански гени, според  генетичните изследвания на д-р Евгени Делев!



Гласувай:
35


Вълнообразно


1. dobrodan - Здравей, Ваньо, искаш ли малко помощ? :):):)
26.08.2020 15:24
Тая дума "вулкан" можеш да разглеждаш спокойно като Балкан, Булкан. Volcanus :):):).
"Ус" е предвнесено окончание в латински език. Като правило Б се заменя с В.
Защо си мисля, че някой е помнел и знаел кога на Балканите е имало вулкани.......
Както писах вече, "балкарга" е тюркоезичен глагол. Коренова основа "балк"......
Балкар/балгар - хора на светлината, сиянието. Или просто на огъня :).
Ще ми споделиш възгледите ти :), ама с половин уста.
Сега малко за варварите :):):). Мисля, че не го знаеш, но в езика на тюрките думата "вар" има точно определено значение. То е буквално "имам, намира ми се, готово е".
Затова римляните са нарекли тюркоезичните народи "варвари".
Думата "вулгарес" си е точно "булгарес" и никакви римляни не са ни дали това име. От "балкар", "балкхар", "малкар" до "булгар" е просто от едно Аралско море до едните планини Урал, на едноименната река.
После използват името ни с презрение, ала хората разказват вицове за тези, от които ги е страх.
Гърци има и в Прибалтика, но няма да ти кажа къде :).
Гърците имат общ народ с пратюрките.....
Гърците имат общ народ и с огузите......
Голямо шоу се очертава :).
цитирай
2. kvg55 - leonleonovpom2,
26.08.2020 17:11
Какво ще рече "балкански гени"?
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Красимире!
26.08.2020 18:33
Е, аз ползвам това, което е утвърдено Вулкан е латински бог, самата дума се счита за латинска Вулгарес или Булгарес е общ народ, което пасва за траките
На Вулкан съответства "тракийския" Герман , а на него Хермес
Герман , обичаят го има и днес!
Гърците считат за истински гърци грузинците В началото на промяната ги допускаха без визи в Гърция
Тези гърци днес нямат нищо общо с онези в древността Седемнадесети век в Атина се е говорело само на арнаутски! А знам две думи на него-Боза и бозае са почти еднакви с Българските
Варош на старобългарски е стар град Прихванали са думата унгарците от нас Махалите в старите градове у нас още се наричат варош Например в Ловеч!
Всъщност варварос е гръцка дума! Оттам е влязла в латинския
Аз имам друга хипотеза и смятам ,че тя съответства на фактите Това ,че от Александър нататък милиони хора от Балканите са се изселили на изток е известно После от изток, от Кушанската империя започва великото преселение Да , има кушии и днес Пита се ,какво е станало с изселниците преди това? Няма ги там Идват Българи насам Това не са Българи от Памир , това са потомците на преселниците Има малко Българи и днес там!Отличаващи се от местните!
Е, около тези факти градя хипотезата !

Благодаря ти за коментара!

Хубава вечер!

Хубава вечер!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Красимире!
26.08.2020 18:42
2. kvg55 - leonleonovpom2,
17:11
Какво ще рече "балкански гени"?
цитирай

Красимире, аз не съм генетик, ползвам написаното от генетиците Терминът е употребен от д- р Евгени Делев , в предишен постинг дадох цитат от него за над 75% Балкански гени!?
Затова ползвам този термин След като специалист го ползва или дори въвел, аз каква пречка да имам за подобна употреба?
Д- р Делев казва- от Българите са произлезли 10 народа Аз продължавам- славяните са произлезли от българите и тези 10 народа са тъй- наречените сланянски
Има безброй доказателства ,че е така Обичаят Герман в Беларус , Украйна и Румъния, откъде идва?
Допускам ,че поради близостта на Балканските народи в генно отношение са изработени някакнви осреднени показатели, наречени Балкански гени От математическа и химическа гледна точка би трябвало да е така!

Хубава вечер!
цитирай
5. apostapostoloff - Дай най- сетне нещо по- така...
27.08.2020 06:26
Нещо пикантно, нещо за разкрачване. Че много постна взе да става твоята пица...
цитирай
6. leonleonovpom2 - Защо, от какво си недоволен ,Апостолов?
27.08.2020 06:43
06:26 - Дай най- сетне нещо по- така...
от: apostapostoloff За постинг: Вулкан/ ГЕРМан, ХЕРМан, ХЕРМес/
Нещо пикантно, нещо за разкрачване. Че много постна взе да става твоята пица...
Одобри | Изтрий

Ето, опитал си пицата, няма мръвки за тебе и споделяш!
А твоята пица е пица в кутия и на витрина
Не можеш да я опиташ и да си кажеш мнението? Не е ясно дали има и пица в кутията дори? Да не е само опаковката? И ако има, дали не е и дървена?Коя е по - вкусна- постната или дървената?
Радвай се на това ,което има!
цитирай
7. dobrodan - Не исках да ти го кажа, но ритуалът да хвърляме човечета от кал
27.08.2020 10:16
е остатък от времето, когато са хвърляни ЖИВИ ХОРА в блатата...
ЖИВИТЕ ХОРА са били млади момичета, предварително "оплодени" отняколко мъже един след друг, след което удавяни, за да покажат на слънцето как се опложда земята, за да роди. Картината е гадна, но вярна. Не питай откъде знам.
Извършващите ритуала са обяснили на записващия, че слънцето обикаля земята, а не обратното..... Не питай откъде го знам това нещо ;).
Остава обичаят при католиците девственица да не може да бъде убивана. Въпросът се е решавал лесно, често пъти публично.
С други думи - нищо ново под слънцето.
Та, от хуните-ермийци :) или ермихиони :):):) идва тоя древен ритуал за начало. Живели са май доста на север и изток, т. н. ерми-аси. :):):)
цитирай
8. mt46 - http://www.desant.net/show-news/25122/
27.08.2020 13:28
"Досега сме тествали 150 човека от България и техните резултати сочат няколко хаплогрупи по мъжка линия, които са силно засегнати у нас. Може би най-разпространената хаплогрупа тук е I, която е характерна за коренното балканско население – т. нар. пелакси, пелагри или пелгари, които са – както повечето историци ги наричат – предтракийско население. Тя се е зародила на Балканите преди 25 000 години, като нейните предшественици са попаднали тук от северна Месопотамия през Мала Азия. Така че е възможно да се окаже, че първото заселване на Европа е тръгнало именно през Балканите." /Е. Делев/
цитирай
9. mt46 - http://www.desant.net/show-news/25122/
27.08.2020 13:49
"Интересно е също да се спомене, че около 12 % от българското население пък принадлежи към хаплогрупа R1b, която идва от Мала Азия на Балканите по поречието на река Дунав чрез славяни, прабългари, авари и кумани, и достига чак до днешните земи на Испания, Германия и Франция. Генетиците наричат тази група келтска." /Е. Делев/
Коментар:
"Предтракийското население е познато с имената - пелакси, пеласки, перласки, пелагри, пелгари, пели, белгаси, белгури, берси, белси и други подобни и може би не всички тракийски племена са били с тракийски произход, а са ги наричали траки поради географското наименование на региона който са обитавали."
И едва ли траките са живеели само на територията на България!...
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, Красимире!
27.08.2020 13:58
7. dobrodan - Не исках да ти го кажа, но ритуалът да хвърляме човечета от кал
10:16
е остатък от времето, когато са хвърляни ЖИВИ ХОРА в блатата...
ЖИВИТЕ ХОРА са били млади момичета, предварително "оплодени" отняколко мъже един след друг, след което удавяни, за да покажат на слънцето как се опложда земята, за да роди. Картината е гадна, но вярна. Не питай откъде знам.
Извършващите ритуала са обяснили на записващия, че слънцето обикаля земята, а не обратното..... Не питай откъде го знам това нещо ;).
Остава обичаят при католиците девственица да не може да бъде убивана. Въпросът се е решавал лесно, често пъти публично.
С други думи - нищо ново под слънцето.
Та, от хуните-ермийци :) или ермихиони :):):) идва тоя древен ритуал за начало. Живели са май доста на север и изток, т. н. ерми-аси. :):):)
цитирай
Изтрий

Обичаят " Герман" е от прастари времена и няма нищо общо с давенето на живи хора в блатата! В Средновековието!
Прави се човече от глина/ кал/, затова в Румъния е Калоянис И то се дави! А не жив човек !
Дави се , за да предизвика пороен дъжд, така ,че да удави сушата и да осигури плодородие
Обичаят е описан от Ст. Л. Костов, който е историк- краевед и е директор на Историческия музей, освен ,че е талантлив писател, автор на "Големанов!"
Така ,че това са различни неща, с привидна еднаквост!

Хубав ден!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
27.08.2020 14:08
mt46 написа:
"Досега сме тествали 150 човека от България и техните резултати сочат няколко хаплогрупи по мъжка линия, които са силно засегнати у нас. Може би най-разпространената хаплогрупа тук е I, която е характерна за коренното балканско население – т. нар. пелакси, пелагри или пелгари, които са – както повечето историци ги наричат – предтракийско население. Тя се е зародила на Балканите преди 25 000 години, като нейните предшественици са попаднали тук от северна Месопотамия през Мала Азия. Така че е възможно да се окаже, че първото заселване на Европа е тръгнало именно през Балканите." /Е. Делев/


Да ,без да съм генетик, направи ми впечатление -Балкански гени Имам си правдоподобно обяснение за тези гени
Направи ми впечатление и друго Че от Българите ,с цел обезличаването им ,са произлезли изкуствено десет държави Кои десет държави? От славянската група, нали? Не други!
да , обичаят " Герман" който коментирам в постинга го има ив Румъния, Украйна и Беларус , дори!
В " О писменех" се говори само за словЕни Само в един от преписите пише " Блъгаром", да се подчертае ,че азбуката е правена от българи - за Българи!
Словените са хората на писаното слово!

На руски словЕн става славЕн, нали така? Е, нещата стават ясни!

Хубав ден!
цитирай
12. dobrodan - Офф, досадна грешка съм направил, казали са, че Земята
27.08.2020 14:13
обикаля около Слънцето, разсеял съм се, че пада работа, извинявай. Техният жрец обяснил, че те са по-близо до Слънцето и по-добре знаят кой около кого обикаля ;).
Ваньо, ние като хора и народ сме доста отпреди средновековието? :)
Сега, Герман не Герман, преди малко пак си пуснах клипа /// Чувашские амазонки, болгарские и македонские /// в Ютуб и даже се сетих коя е песента :).

Български текст на припева: .....аляна, галяна, портокаляна, млада булка медена, шикеряна :):):). Някъде пети ли-шести ли клас я учихме, аз чак днес я познах, голям срам :). За езика, на който я пеят чувашите.......мълча си :)!
Жив и здрав да си, че се подсещам покрай тебе за разни работи :).

В самите руски летописи словене и словяне са различно нещо! И все скитски народи, тоест стартово с неевропейски или ирански или индийски език!
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей отново, Марине!
27.08.2020 14:15
mt46 написа:
"Интересно е също да се спомене, че около 12 % от българското население пък принадлежи към хаплогрупа R1b, която идва от Мала Азия на Балканите по поречието на река Дунав чрез славяни, прабългари, авари и кумани, и достига чак до днешните земи на Испания, Германия и Франция. Генетиците наричат тази група келтска." /Е. Делев/
Коментар:
"Предтракийското население е познато с имената - пелакси, пеласки, перласки, пелагри, пелгари, пели, белгаси, белгури, берси, белси и други подобни и може би не всички тракийски племена са били с тракийски произход, а са ги наричали траки поради географското наименование на региона който са обитавали."
И едва ли траките са живеели само на територията на България!...



Разбира се, траките не са обитавали само нашите земи Те са на север от гръцките полиси!
Учудващо, обитавали са земите на днешните славяни!
А Делев твърди ,че от Българите са произлели десет държави!?
Ребус, който не е трудно да се разреши
Е, примеси има всякакви, никой народ не е чист-100%
Особено пък на тези с царска кръв, при безброй смесени бракове Дори да се вземе материал от царски погребения,които са запазени, объркването ще е само по- голямо При почти всички ще се открият наши гени- Български!

Хубав ден!
цитирай
14. nedovolen - Не знам за историята на думите. Х...
27.08.2020 14:27
Не знам за историята на думите.
Хубаво е да се проследят постингите на Безистена периодично през годините, какво значи ”вулкан”.
:)))
цитирай
15. leonleonovpom2 - Здравей, Красимире!
27.08.2020 14:45
Едно ми е ясно Русия ,с времето е изместила България от водещото мусто Този процес е започнал с преврата , сменил Владимир със Симеон С основателна причина Но идва момента неговият внук или правнук Святослав да си поиска правата, да си ги потърси Но на руските политици не е достатъчнода са водещи в Съвремието Искат винаги да са били такива И по тяхна поръчка се пише история, от историците им И са измислени славЕните Но един ранен документ от началото на десети век , сочи, кои се крият зад славЕните
Мое мнение е, не ангажирам силово никой с него, който има друго, и държи на него ,да си държи!
Тези ,на които гърците казвали траки ,Римляните общо са ги наричали Булгарес Голяма част от тях отиват на Изток, с Александър и след него в двете империи- Согдийска и Кушанска там се утвърждава името Българи При великото преселение се връщат с това име И го налагат в Българските дъРжави ,които създават! нещо необичайно за тъмните векове, но имат държавнически опит, затова!
Така ,че славяни са произлезли от ...Българи, през словени тОВА И Д- Р дЕЛЕВ ТВЪРДИ!чЕ ОТ бЪЛГАРИТЕ СА СЪЗДАДЕНИ ДЕСЕТ ИЗКУСТВЕНИ ДЪРЖАВИ!
И нещо друго Сарматите ,които се считат за Български клон са скити Само в нашия език се е запазил смисълът на думата скит- СКИТНИК/номад/ В първоначалния и смисъл! На френски е вагабон, шьомино, родьор.... И така нататък!

Хубав ден!
цитирай
16. leonleonovpom2 - Поздрави, Николай!
27.08.2020 20:43
14. nedovolen - Не знам за историята на думите. Х...
14:27
Не знам за историята на думите.
Хубаво е да се проследят постингите на Безистена периодично през годините, какво значи ”вулкан”.
:)))
цитирай

Аз ценя много написаното от Адаша! И трудът ,който полага В полза на България, когато други в същото време се стремят да я омаскарят, както всеки свестен човек у нас е омаскаряван!
Но понякога, за да се сравнят нещата се налага да ползвам конвенционалното
Вюлкан е на франски, вулкано е на италиански....

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
17. leonleonovpom2 - В последно време се явява анонимен ...
27.08.2020 21:08
В последно време се явява анонимен коментатор при мен
Принципът ми е да не приемам анонимни коментари Ще помоля, ако е по независими от него причини, да си напише кой е! Не е трудно И на мен се е случвало преди години ,винаги съм разкривал кой съм
Сега ,по стил, по начин на писане ,не е трудно да се разбере, поне това ,доброжелател ли е или не, както и при никовете- също
Аз пиша в моя блог, не задължавам никой нехаресващ , можещ , и знаещ повече , да чете! Нито му налагам някакви забрани!
Вместо да се занимава с това, да даде гласност на което знае и може- дано да е така наистина!
Да не се занимава с другите, какви са- по селски, а да даде път на големите си знания!! Да акцентува върху тях!Каква работа му върши разкривателството на другите ,какви са Това е работа на бог, кой какъв да бъде!
Не е негова работа да се бърка в божиите дела!......
цитирай
18. barin - Здравей, Адаш. Името Вулкан съм го ...
28.08.2020 19:55
Здравей, Адаш. Името Вулкан съм го срещал на още едно място: според астролозите Вулкан е някаква неоткрита планета, по-близо до Слънцето от Меркурий. Не знам как е възможно това, като Нептун и Плутон са много по-далеч и ги знаем. При една от малкото ми срещи с астролози не можаха да дадат ясно обяснение.
Поздрави!
цитирай
19. leonleonovpom2 - Здравей, Адаш!
28.08.2020 22:00
barin написа:
Здравей, Адаш. Името Вулкан съм го срещал на още едно място: според астролозите Вулкан е някаква неоткрита планета, по-близо до Слънцето от Меркурий. Не знам как е възможно това, като Нептун и Плутон са много по-далеч и ги знаем. При една от малкото ми срещи с астролози не можаха да дадат ясно обяснение.
Поздрави!


Според Античната митология Вулкан е това, което съм описал по- горе! Не е мое съчинение, на нея се базира описанието !
Сега ,трудно може да се докаже ,кога думата е влязла в езика ни, но античното ни роодство с римляните, по линия на мизите, дава основания за търсене и на авторство дори
Както цар Калоян гордо казва, че знае с кого е воювал народът му в Троянската война! На смаяните папски легати? Които очакват да видят някакъв едва ли не дивак , а насреща им стои красив исполин, ерудиран, владеещ перфектно гръцки!

Лека нощ, Адаш!
цитирай
20. shtaparov - Прав е човекъ- аз също почнах да се ...
29.08.2020 07:38
Прав е човекъ- аз също почнах да се интуресувам от бога Вулкан откак забелязах,че названието му има тясна прилика с думите Балкан и Булган,а неговата истинска същност ми се проясни още лани. Чак тогава разбрах,че нашия етноним има връзка с него. По-рано открих и друг точно определен паралел,но не можех да го свържа с думата Вулкан понеже мислех,че този бог е еманация на Сатурн. Покле обаче се оказя,че бил еманация на Хермес,което веднага навърза нещата но не бързах да пиша нова статия понеже мислех,че друг трудно ще се сети за тия неща. Както обаче виждам не е било така което означава,че трябваше вече да съм пуснал нова статия за тези неща и има опасност да закъснея :) хубаво е все пак това,че не само аз виждам паралелите- мнението на такива находчиви изследователи ще покаже,че не съм сам в новия си възглед и ще улесни неговото популяризиране
цитирай
21. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
29.08.2020 08:18
shtaparov написа:
Прав е човекъ- аз също почнах да се интуресувам от бога Вулкан откак забелязах,че названието му има тясна прилика с думите Балкан и Булган,а неговата истинска същност ми се проясни още лани. Чак тогава разбрах,че нашия етноним има връзка с него. По-рано открих и друг точно определен паралел,но не можех да го свържа с думата Вулкан понеже мислех,че този бог е еманация на Сатурн. Покле обаче се оказя,че бил еманация на Хермес,което веднага навърза нещата но не бързах да пиша нова статия понеже мислех,че друг трудно ще се сети за тия неща. Както обаче виждам не е било така което означава,че трябваше вече да съм пуснал нова статия за тези неща и има опасност да закъснея :) хубаво е все пак това,че не само аз виждам паралелите- мнението на такива находчиви изследователи ще покаже,че не съм сам в новия си възглед и ще улесни неговото популяризиране


Докато няма твърдо установена истина, всяка хипотеза има място под Слънцето, при положение ,че е правдоподобна

Аз имам по друго мнение за името Балкан И пак, според мен е с римски произход
Балкан, свързано е с Българите ! Посочва-Българска планина Не е без прецедент В Мала Азия има планина България!- В Югозападната и част!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
22. goro6 - Доколкото съм запознат
29.08.2020 09:27
със Свещения шифър на инж. Дунчев от блога на безистена, Вулкан=Жрец на Бог Ел = Жрец на Исус Христос, Бога на Българите. Как ще свържем латинския Бог с името Вулгарес=Булгарес мога само да предполагам. Например Вулгарес може да означава Божествените. Според някои сведения такива са били първите Българи - Бели, Слънчеви, Величествени, Благородни, Богоравни. Така им изглеждали на гърците богоравните Беласки=Пелгари=Белгари=Българи. По късно Българи се заменя с евреи=Бог Рай= Райския Бог=Бог на Рая или от Рая. Евреите стават народа на Бог, а името българи се омаскарява. Като гледаме нивото на матриала, с голямо съжаление трябва да отбележим, че операцията е проведена блестящо.
цитирай
23. leonleonovpom2 - Имал съм постинг та тази тема, Го...
29.08.2020 09:43
Имал съм постинг та тази тема, Горо!
Във Франция богомилите са наричани богри Свързано с бог Ра Хора на слънчевия бог! Слънчеви хора!
Оттам рай в днешния Български- Слънчево място
И имената- Райчо, Рая и така нататък
Българите, като египтяните почват с връх и вървят надолу?
Да дали са началото на славянските държави И има стремеж и от запад , и от изток, да бъдат затрити По това се работи от хилядолетия
Работа за крлиминалисти е!
Защо?
цитирай
24. leonleonovpom2 - Пусто-ле!
29.08.2020 11:26
Работи ,които не са за тебе, не се хаби да четеш и още повече да коментираш!
И не ме заплашвай с разни долнокачествени! Защото ще си получат своето!Заслуженото!
Знаеш ли как мога да нашаря тъпотиите ,които пишеш с мои коментари?! В пълна хармония са с образа на оня с китарата от изтритата фотография!
Затова и не допускаш коментари , а пък аз не се хабя и да чета тъпотиите ти, писани за баламурници!
Че хамилата те е наплюла пак е видно отвсякъде! Внимавай да не те ухапе, защото хапе по- лошо и от кон!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9136514
Постинги: 1348
Коментари: 29644
Гласове: 102594
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031