Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2020 21:52 - Историята
Автор: laval Категория: История   
Прочетен: 1580 Коментари: 8 Гласове:
25

Последна промяна: 12.09.2020 19:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Историята, особено тази на България, е една много трудна научна област. В последно време виждам, че в blog.bg в областта на българската история се подвизават люде, които в нормални условия нямат абсолютно никакво право да пишат за нея. В моя блог многократно апелирах за добър тон в коментарите под моите статии. За съжаление бях принуден често да трия обидни коментари. Рядко споменавам никове на нелицеприятни персони, чиято култура позволява да се отправят обиди към абсолютно непознати им блогъри. В случая обаче ще посоча няколко, да ги наречем, най-общо казано, неприятни хора, които по същество са лъжицата катран, която е в състояние да отрови кацата с мед. Точно такива хейтъри са illyanv, kirk, morskipesni и други като тях, чието основно занимание е да обиждат хора, които в интелектуално отношение стоят доста над тях. Както добре е известно, към обиди прибягват необразовани и невежи люде, които не разполагат със съответните аргументи, за да водят стойностен спор с начетени хора. По този начин те само подчертават своята неграмотност и ниска култура. Има още няколко, чиито имена засега ще спестя. Моето скромно мнение, че точно тези хейтъри са хората със сериозни психични отклонения в сайта, които избиват комплексите си с обиди към стойностни блогъри. Когато нямаш знания, в случая по история, не можеш да компенсираш липсата им с обиди към хората, които имат такива. А моето отношение към науката история, и то най-вече тази на България е следното: придържане към историческите извори, дистанциране от фалшификати, съобразяване с археологическите доказателства и критика на пошлата ни казионна история. Няма да скрия, че не приемам тюркската и автохтонната теория и че съм апологет на това, че българите винаги са били, са и ще бъдат само българи и никакви други, както и на вече доказания факт, че ние имаме безспорно индоевропейски произход, каквото и да значи това. В моите статии ще продължавам да пиша само за неща, в които съм убеден и мога да се радвам, ако има хора, които споделят това. По отношение на историята на България ще изразя мнение, че тя се подразделя на три периода: След 680 – 681, когато има достатъчно писмени източници, които ни позволяват да твърдим, че я познаваме сравнително добре; от 354, когато за пръв път се появява името българи до 680, за който период има ограничен брой писмени източници и за периода отпреди 354 от н. е., за който период няма абсолютно никакви писмени източници за българите, включително 165 от н. е., годината, в която се предполага, че била основана Стара Велика България от легендарния Авитохол. Както винаги, ще се радвам на коментарите Ви.

image

image




Гласувай:
25


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. petgrig - Изброените
11.09.2020 22:00
са само малка част от тези, които тровят атмосферата в блога. Съжалявам, ако това, което ще напиша ви огорчи, но тук няма как да срещнете хора на равнище, които сериозно да дебатират по такива теми. Ако имаше, че бяха прогонени.
Поздрави и с най-добри чувства към вас.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Лазаре!
12.09.2020 08:42
" illyanv, kirk, morskipesni и други като тях..."

Точно си фиксирал активните в момента блогови терористи-талибани
Те даже си и противоречат в атакуващите писания, не са наясно, какво точно критикуват
Явно атаката им е целта, с всички средства!
Авторът на предходния коментар е прав в едно отношение и не е- в друго
Прав е ,че стойностни хора бяха прогонени
Но дали има или не други стойностни в момента, безпогрешно определят цитираните в постинга ти И явно има! не са в липса или в дефицит! Те са индикаторите, има ли ги или не!
И към тях са насочени стрелите им Да, това е единственото, което умеят посочените и подобните им! Кого да нападнат! Това не е мое заключение ,не съм му аз авторът Даде го известна журналистка преди няколко години!
И такива се смятат за " учени" Ученият няма нищо общо с подобни! Ако наистина са прочели някой научен труд или поне рецензия, щяха да знаят това!
Такива явно не са правили рецензии в живота си и ако все пак са имали тази възможност, била им е предоставена еднократно Повече не са ги търсили За нещо сериозно, отритнати са за него!

Хубав ден, Лазаре!
цитирай
3. laval - Все
12.09.2020 09:58
petgrig написа:
са само малка част от тези, които тровят атмосферата в блога. Съжалявам, ако това, което ще напиша ви огорчи, но тук няма как да срещнете хора на равнище, които сериозно да дебатират по такива теми. Ако имаше, че бяха прогонени.
Поздрави и с най-добри чувства към вас.


пак в blog има и стойностни блогъри, заради които си струва човек да чете и пише.
цитирай
4. laval - Само
12.09.2020 18:19
да отбележа, че по мое настояване модераторите изтриха 2 отвратителни коментара на illyanv в статията на един блогър, които обиждаха едновременно няколко души.
цитирай
5. laval - Здравей, Иване!
12.09.2020 19:19
Мисля, че си абсолютно прав за всичко, което казваш. Хубав ден и на теб!
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, Лазаре!
12.09.2020 19:20
ТАКЪВ ТИП ХОРА СЕ МЪЧАТ ДА ВЪВЕДАТ УДОБНИ ЗА ТЯХ ПРАВИЛА ЗА ПОВЕДЕНИЕ! На останалите!
Не е престъпление това, което вършат , а виж, такова е, когато някой сигнализира за безобразията им!
Освен ,че престъпно оплюват, оплютият трябва да им е и ятак, да ги укрива?
Бре ,бре, какви герои, какви борци за справедливост!?
И вместо да се засрамят и да си извадят урок за в Бъдеще, реват, , колко са пострадали,на какво зло им е причинено!?
Сигурно предпочитат да са в затвора, което и заслужават!
Иначе са ясни С подобни прийоми си служат тези, които реално няма какво сериозно да предложат
И влизат в роля на най- долни клюкарки, да привлекат вниманието с някаква долна интрига или с не по-малко долна измислица?
Е, , ако това е поведение на мъжкари, за каквито се броят и тупат по гърдите , няма какво да се добави!

Хубава вечер, Лазаре!
цитирай
7. shtaparov - С родолюбци като теб винаги можем да ...
13.09.2020 03:53
С родолюбци като теб винаги можем да се разберем- поздравления!
цитирай
8. laval - Здравей, Щапаров!
13.09.2020 10:06
shtaparov написа:
С родолюбци като теб винаги можем да се разберем- поздравления!


Радвам се, че е така. С нормални хора се разбирам, с хейтъри - никога!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4088946
Постинги: 1370
Коментари: 2757
Гласове: 21904