Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2019 01:55 - Лавандула- естествен антиоксидант
Автор: waterfall Категория: Хоби   
Прочетен: 565 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Етерично масло от лавандула- естествен антиоксидант

 

Повтаряща се тема във всяка здравна дискусия, антиоксидантите всъщност са суперлечителите, от които се нуждае нашето съвремие. Свободните радикали причинени от токсини, замърсявания, химикали и дори стрес са виновниците за повредата на клетките в организма, имунитета и други здравословни щети- включително хронични заболявания и рак.

Ако свободните радикали са "злодея", антиоксидантите са "героя".

Организмът сам създава антиоксиданти под формата на ензимите глутатион пероксидаза (GSH-Px), супероксид дисмутаза (SOD) и каталаза (CAT). Обаче ние излагаме телата си на натиск от свободни радикали и изтощаваме организма си чрез заседнал начин на живот, така че естественото ни производство не винаги е достатъчно.

Познаваме някои антиоксиданти като етерично масло от карамфил, а лавандулата се присъединява към редиците като мощна естествена антиоксидантна подкрепа. Неотдавна китайските изследователи забелязали, че етерично масло от лавандула намалява и трите основни нива на антиоксидантни ензими при мишки в рамките на първия ден от лечението.

В Румъния изследователите отбелязват подобна активност, инхалирайки лавандула в продължение на час всеки ден и според проучването „Взети заедно,нашите резултати предполагат, че антиоксидантите и антиапоптичните активности на етеричното масло от лавандула са основните механизми за мощните им неврозащитни ефекти срещу скополамин- индуциран оксидативен стрес в мозъка на плъховете“.

Включете този мощен антиоксидант- етеричното масло от лавандула, в своите смеси с масла в дифузера.


Превод от статия на д-р Ерик Зейлински



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: waterfall
Категория: Хоби
Прочетен: 44651
Постинги: 20
Коментари: 21
Гласове: 61
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930