Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2019 23:51 - За ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ, което няма да преобърне държавата, но пък до края на годината ще има още поне 20 убити
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 1462 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Много ми беше хубаво, колеги, когато си слушах песента, която ще сложа в края на този постинг, обаче в дир. бг има гореща новина, в смисъл, че град Ботевград в момента е блокиран от полиция,  защото гонят домашен насилник, утрепал с нож пред шивашкия цех съпругата си, пред очите на детето им, което играело на детската площадка до цеха. 
Човек, като прочете тая новина, малко се потриса - именно, защото у нас, като се каже ДОМАШНО НАСИЛИЕ, се има предвид, дето обикновено жертвите вече са утрепани в апартаментите, седят си там по неколко дни, докато дойдат от полицията да си ги приберат, поне беше така с последната такава отпреди две седмици, и след като някой прибере трупа, се почват някакви патаклами в обществото и по медиите - ама аз я оставих жива, па мое малко бита, ама беше жива, па мърдаше бе, гадина, нийе, не съм я бил, чак така, некой друг я е убил, па кой знае кой, както е мърдала, така си й знаяла, щото мърда, диша, мамка й.... Ех, колеги, човек бие, бие, па накрай идва адвоката да каже, дето ще го съдят за предумишлено убийство, и ти става понекогаж едно страшно - начи, от семеен проблем, нещата станали, на тежко престъпление, ех, как стават тия работи, само полицаите, дето изкарват труповете във вид на кайма, си знаят... 
Та и тука - гоним значи, в Ботевград, домашен насилник, убиец, вууръжен, шъ съ крий, па може и да убий някой още друг. Кой го знай. Тя психологията на домашните насилници у нас става все по-позната на обществото, с всяко изминато убийство))). Де? ))Този вече, колеги, треба да се гони от отряда за борбата с антитероризма??)))
Наверно има основания и за това, колеги. Тия, от борбата с антитероризма,  си знаят, че неконтролируеми  психари, каквито са домашните насилници, накрай стават неконтролируеми психари - убийци, това е писано в дебелите учебници по криминаистика и по национална сигурност, някой ми е говорил за тези учебници, та зная. 
Тц, ами добре, че едва от последните няколко години насам, обществото у нас възприе този род убийци - домашните, за такива, че дотогава, ги имаше само за "битови проблеми")))
На ме ми направи тъжно и малко иронично впечатление, колеги, че убитата, 38-говишна жена, се казвала Камелия - досущ като журналистическия образ от една много хубава статия на колегата Анна Заркова, публикувана по повод предходното убийство, отпреди няколко седмици, във в-к "Труд". И шивашкият цех беше същият, и жената се страхуваше да излезе също от цеха... Не помня само, дали се казваше фиктивно "Камелия" или беше друга... Не помня, не искам да отивам и да търся вестника, колеги, наистина не искам. 
Зная, че освен тая скромна глупост, която ще оставя тук, от сайта "Майко мила" също ще пишат, навярно за една седмица ще пишат и други колеги. За ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ. За това, че сме хора, че не бива да се държим зверски към себе си и към жертвите на насалието, че сме длъжни да се борим срещу него, ех, колеги, това ще пишат колегите социални работници, колегите от фондациите,  които подслоняват бягащи от ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ жени и деца, такива, които отговарят на горещи телефонни линии, навярно няма да чуем само патолозите и полицаите (а това е голяма тяхна грешка, аз не мисля, че те са виновни)), адвокатите също вероятно няма да чуем, нито някой правист изобщо, освен ангажираните от евентуалните тематични предавания или пък от публикации в медии, тц, което е лошото. 
Аз бих казала, че и това ще бъде нещо - друг е въпросът, дали един човешки живот струва само това. 
Но, но, колелото се движи, колеги, днес полицията в Ботевград е на крак, за да гони един човек с нож, опасен, убиец, ще го хванат, след седмица, може пак да гонят някого, особено, ако реши да подпали нещо например , тц, що да не... Ко ле ги, всяка трета жена у нас търпи ДОМАШНО НАСИЛИЕ, тоест всеки трети мъж в двойка у нас (по моите скромни грешни сметки) има склонност към тежки психически проблеми, свързани с насилие))). Бая народ е това, откъдето и да се поглене. Па, да ви кажа, имат си и оръжия, огнестрелни, хладни, квото си щеш. 
И после, иди говори с колегите полицаи, за например, някакъв си чузденец, който тия дни обра точките на националистическите телевизии ()))) у нас, които побързаха да намерят в побърканата му психика, способна да изтреби десетки, опорни точки със "старите рани на Балканите"( цитатът е от последната статия на днес. бг на страницата на сайта)))), па един висш полицейски чиновник, дори го обяви за турист, посетил важни (ама не се разбра дали според него,  дали според оперативно интересния или според медиите, и според кои медии, ама туй никога не се разбира)))градове в България... И тва, колеги, десет дни преди официалния старт на началото на туристическия сезон у нас, тц, да му се отще на човек, да ходи до Велико Търново, ако то ще вдъхновява, да се изтрепват хора, а?Тц, колеги, та вий койе ще предпочетете - патриотизма, или туризма?)))Щото имаше една гледна точка, в която можеха и да се уеднаквят, нали, но тя беше високо нагоре, по-високо от наште тежнения днес, явно)))... 
Хайде, дано сега на тайни да изелезе един колега - тролок, специалист по история, който да ме обори, то и аз не съм специалист, колеги, ама поне да каже защо не може да става бъзик с такива тъжни работи... Може и да не е историк, може и да е специалист по мвр психиатрия, най -добре ще да е. 
Поздравът, колеги. 













Гласувай:
2



1. krumbelosvet - Няма лоша реклама
20.03.2019 13:07
И медиите рекламират NON-STOP всякакви мерзости.
Сутрин жадни за изява зрители пращат мерзости от всяка махала - нерегламентирани сметища, дупки по пътя, кафява вада от кранчето, нахална паркиране...
Всяка злополука по света се тиражира няколко дни.
Но с най-голяма жар медийните лешояди се нахвърлят на домашното насилие, още по-добре, ако стане на улицата и е заснето от камери.
НЯМА ЛОША РЕКЛАМА.
И така всеки ПОТЕНЦИАЛЕН престъпник, много по-вероятно се превръща в реален престъпник.
- То било лесна работа! - си вика всеки, на който му е накипяло, например, че хубавата му жена си кръшка и не й дреме...
Лоша работа. Щото още преди два века в католическа Германия, съдебните тъжби за изневяра са били повече от тия за счупени прозорци. А ние сме по-горещи от немците...
цитирай
2. eloiz - Крумбелосвет,
20.03.2019 23:41
вашият откъс е интересен, но не съм съгласна, дето "медиите рекламират нон стоп всякакви мерзости", защото те рекламират по-скоро това, което са им поръчали, а и доста мерзости остават извън полезрението им. Да, така е, всяка злополука по света се тиражира няколко дни, но и понякога се тиражират и напомнянията за по-големите злополуки, аз например се ядосвам на това, че след новините за ДОМАШНО НАСИЛИЕ просто няма статистики и обобщения за това, как стои този проблем, да речем, от началото на годината, не смея да питам защо няма.
Не ми е приятно, да се наричат колегите "медийни лешояди", вкл. от Ваша милост - най-вече, защото и Вие, и аз си имаме малки медии, и нас някой може да нарече лешояди, нищо, че се мъчим да не сме...
Някои потенциални престъпници, които ревнуват жените си, не се задоволяват само да ги ревнуват, тоест не извършват същинското, гледам, и според Вас, "престъпление", да ги утрепят, ами си ги и бият преди това,а, вярно, това според нашия закон, не е точно престъпление)))И вербалното насилие също не е престъпление, и психическият тормоз също не е престъпление, и всичко това, само защото живеем в диктатура, Крумбелосвет?! Аз иначе не мога да си обясня тази нечуствителност, честно да ви кажа.
Честно да ви кажа, не съм чела нищичко за тези тъжби в Германия, това трябва да е било през 18-ти век, интересно, но пък съм чела в книгата на Дикенс, как мистър Пикуик попадна в затвора, заради нарушено обещание за женитба, тц, дали нямате предвид нещо такова?)).
Иначе сега прочетох в днес. бг, че последното престъпление в Ботевград, което оставило "два трупа", било от ревност). Аз лично, познавам мнозина, които имат по-лека ревност, и след като вдигнат скандал, ходят, та се извинят, и пр. и пр., но не си носят ножове, за да убият някого с два удара на улицата. Не зная защо колегите от днес не са го написали това, та хората да знаят, че има и друг вид ревност. Тц, на мен ми стана дори мъчно, че е възможно, този случай да не бъде признат за ДОМАШНО НАСИЛ
цитирай
3. eloiz - (продължение)
20.03.2019 23:43
ДОМАШНО НАСИЛИЕ. Да видим какво ще покаже още разследването му). Ако не е, ще трябва да чакаме следващия)).
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651180
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031