Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2018 07:09 - Огнян Минчев пита властта: Ще бъдат ли превърнати Странжда и Рила в бежански лагери?
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 581 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За да се предотврати разгръщането на пропагандна истерия в услуга на чужди, антибългарски интереси

Споменава ли се България - в частност югоизточните територии на страната - като възможна локация за концентриране на бежански лагери и центрове за разглеждане на молби за убежище?

Огнян Минчев

Фейсбук

 

През последните няколко дни в интернет издания, на които аз лично нямам никакво доверие, се превърта новината за взето "някъде в Европа" решение териториите около турската граница - чети Странджа и Родипите - да бъдат определени за изграждане на бежански лагери, в които да се концентрират прииждащите от Турция мигранти.

 

Обикновено подминавам подобни информации поради крайно ниската вероятност да имат общо с истината по въпроса.

Този път обаче кампанията е особено силна, продължава вече повече от седмица и въвлича като предполагаеми "новини" информации от Брюксел, Израел и някои международни институции.

 

Затова се обръщам към българските евродепутати - от всички партийни фамилии - с молба да дадат отговор според собствената си информнираност на следните въпроси:

 

1. Имат ли информация подобен въпрос да е бил обсъждан - формално или неформално - в която и да е от европейските институции?


2. Споменава ли се България - в частност югоизточните територии на страната - като възможна локация за концентриране на бежански лагери и центрове за разглеждане на молби за убежище?


3. Има ли сериозни разговори в средите на европейските институции за разполагане на подобни лагери и центрове в югоизточната периферия на Европа - имаше информации за планирани подобни центрове в Албания и други страни на западните Балкани?


4. Свързани ли са последните споразумения - колкото и да са условни и общи - по въпросите на миграцията между страните членки на ЕС със създаване на подобни лагери и центрове на теиторията на съюза?

Официалната информация досега фокусираше създаване на подобни центрове в страни извън ЕС, в близост до големите канали за миграция?

 

5. Известно ли е на българските членове на ЕП българското правителство или отделни негови членове да са обсъждали по какъвто и да било повод подобна възможност за разполагане на лагери и центрове на българска територия и има ли изразена позиция на българските представители по този въпрос?

 

Предлагам в случаи на публични кампании с неизяснен произход, в които се намесват въпроси от ключово национално значение, да не се чака изразяване на официална позиция на българските институции, а да се реагира своевременно от страна на информираното обществено мнение и български представители в международни институции, които биха могли да предотвратят разгръщането на пропагандна истерия в услуга на чужди, антибългарски интереси.

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073064
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031