Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2019 15:07 - Атаките на Нова Зеландия, които разделят света на религиозните линии?
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 1204 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 20.03.2019 15:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Атаките на Нова Зеландия, които разделят света на религиозните линии?

от  Редактори на VT  - 16 март, 2019 1 1958

image

 

              От Саджад Шаукат за ветераните днес

https://www.veteranstoday.com/2019/03/16/new-zealand-mosques-attacks-who-are-dividing-the-world-on-religious-lines/

Най-малко 49 души са били убити и повече от 40 души са били ранени при терористичните атаки в две джамии в Крайстчърч, Нова Зеландия, в петък (15 март 2019 г.), след като стрелецът открил безразборно огън към мюсюлманските поклонници.

28-годишен австралийски мъж, а именно Брентън Тарант, беше арестуван от полицията, която беше обвинена в масово убийство, използвайки автоматично оръжие и започна да стреля. В събота (16 март 2019 г.) той се яви в съда. Полицията арестува още двама мъже и една жена във връзка с нападението - двама от тях остават в ареста.

Полицията съобщи, че два IED (импровизирани взривни устройства) са намерени в една кола и са неутрализирани от военните.

Министър-председателят на Нова Зеландия Джакинда Ардерн заяви: "Нападението върху джамиите изглежда е добре планирана терористична атака ... Това е и ще бъде един от най-мрачните дни на Нова Зеландия".

Австралийският премиер Скот Морисън също потвърди, че заподозреният обвинен в убийство е австралийски гражданин и го описва като "екстремистки, десни, насилствени терористи".

Министър-председателят Джакинда Ардерн заяви в събота (16 март, 2019 г.), че многократно са правени опити за затягане на законите за оръжията на Нова Зеландия, но всички са се провалили. Тя уточни, че заподозреният е „пътувал по света със спорадични периоди от време, прекарани в Нова Зеландия - Новозеландските разузнавателни служби са засилвали разследванията на крайно десните екстремисти - лицето, обвинено в убийство, не е привлякло вниманието на разузнаването. полицията за екстремизъм. ”

Според докладите на западните медии, "Атака очевидно се излъчва на живо в социалните медии, докато властите на Нова Зеландия отказаха да обсъждат потенциалните мотиви за нападението, но акаунтите на социалните медии на името на Брентън Тарант бяха използвани за публикуване на дълъг расист документ, в който авторът идентифицира джамиите, които по-късно са били нападнати - сметка, свързана с боеца, публикува връзка към расистки манифест от 87 страници, изпълнен с антиимигрантски, анти-мюсюлмански идеи и обяснения за нападение. Текстът се нарича „Голямата замяна“, фраза, която произхожда от Франция и се превърна в призив за европейски антиимиграционни екстремисти. Заподозреният заяви, че е започнал да планира нападение, след като е посетил Европа през 2017 г. и е разгневен от събитията там.

Във връзка с това Ал Джазира подчерта: „В манифеста, стрелецът похвали президента на САЩ Доналд Тръмп и Андерс Бревик - норвежкия белвежовник, убил 77 души в Норвегия през 2011 година. на обновена бяла идентичност и обща цел… също така твърди, че е имал кратък контакт с Брейвик и е получил благословия за действията си от познатите на масовия убиец… Тръмп, чиято реторика понякога е в съответствие с крайната десница в САЩ, осъди ужасните Убийство в пост в Twitter… Говорител на Австралийската организация за разузнаване на сигурността (ASIO) каза на Ал Джазира, че източниците на политически мотивирано насилие в Австралия са разнообразни, обхващащи всеки, който вярва, че насилието е оправдано средство за укрепване на политическите им интереси,които могат да включват крайно десни идеологии ”.

Стрелбите в две джамии в Крайстчърч обаче не могат да се разглеждат изолирано. Тези терористични атаки са част от съзнателен заговор за разделяне на света по религиозни линии. Затова е необходим задълбочен анализ, за ​​да се разберат истинските мотиви на организациите, които са в състояние на сговор, за да завършат скритата си програма за сметка на международната общност.

Забележително е, че от септември 2015 г., когато ръководената от Русия коалиция на Иран, Ирак, сирийската армия - Националните сили за отбрана (НЧФ) и ливанската Хизбула в подкрепа на сирийския президент Башар ал-Асад постига успехи в Сирия и Ирак, като пренебрегва няколко региона от окупацията на ЦРУ-Мосад, води бунтовнически групировки и бойци от ИСИС, след като не успяват да свалят правителството на Асад - доказвайки връзките на Ал-Нусра фронд на Ал-Кайда и ИСИС с Америка и Израел, израелски Мосад. от някои агенти на ЦРУ започнаха атаки, свързани с тероризъм в САЩ и Европа.

Съществува и взаимовръзка между терористичните атаки в САЩ, Европа, Турция, Саудитска Арабия, Афганистан, Пакистан, Йемен, Филипините, Иран и др., Както и навсякъде по света, които бяха фалшиви терористични нападения, проведени от Мосад. с агентите на индийската секретна агенция RAW и тези на уязвимите агенти на ЦРУ.

Чрез всички тези фалшиви терористични операции САЩ, Израел и Индия искаха да получат своите скрити цели срещу Русия, Китай, Пакистан и мюсюлманите. Мосад също така предостави на американския президент Доналд Тръмп възможност да манипулира различни терористични нападения на Европа и Америка, за да спечели президентските избори в САЩ и да обедини Америка и Европа, тъй като между Америка и нейните западни съюзници, особено в Европа, беше създаден разрив редица въпроси, включително НАТО и търговията. Фанатичният президент Тръмп не остави никакъв камък в прилагането на анти-мюсюлмански политики, докато говореше открито срещу мюсюлманите и сирийските имигранти.

В тази връзка успешната дипломация на руския президент Владимир Путин изненада ръководената от Израел Америка и някои европейски страни, които искаха да изместят режима на Асад, за да получат по-големите интереси на Израел.

В отговор, вземайки под внимание различни събития и някои други, като например нежеланието на страните от НАТО да подкрепят фалшивата глобална война на Америка срещу тероризма, приемането на сирийски убежища от европейските държави, особено Германия, критиките срещу спорната сделка между Турция и ЕС за бежанците броят на правозащитните групи, правилото на ЕС да бойкотират стоки, произведени в израелски селища на Западния бряг, решението на Великобритания да напусне Европейския съюз (ЕС), след референдума (Brexit) на 24 юни 2016 г., перспективите на Шотландия и някои други страни за отделяне от ЕС и разделение между елитната класа, която управлява мултинационални компании с пряк или непряк контрол над евреите и общите маси, които страдат от множество проблеми вследствие на различията по отношение на бежанската криза, сирийската война, гръцката слаба икономика,насилствени протести срещу трудовото законодателство във Франция и т.н. - шансовете за разпадане на Европейския съюз и разрив между страните от НАТО, както бе отбелязано в близкото минало от „Протестите на НАТО в Европа, бяха съвсем противоположни на израелските тайни интереси.

Следователно израелският Мосад, който е бил в сътрудничество с уязвимите служители на ЦРУ, организира терористични нападения в САЩ и Европа. Като част от двойната игра, тези терористични атаки бяха извършени от тези тайни агенции, особено от Мосад, с помощта на терористите от Изис, които използваха местните терористи от тези страни.

Благодарение на безотговорния подход на западните лидери и техните медии, крайно десните партии и движението „Спрете исляма“ на Запад, особено в Европа, става все по-популярно, до голяма степен привличайки техните хора. Десните партии в все по-голям брой европейски страни са постигнали изборни печалби. Дясните партии се простират в широк спектър от политики, от популистки и националистически до крайно десни неофашисти.

Други цели на Тел Авив да подсигурят подкрепата на западните съюзници на Америка срещу Русия във връзка със сирийската война, тъй като водените от САЩ страни като Франция, Великобритания също започнаха въздушни удари в Сирия и Ирак под прикритието на ИДИЛ.

До каква степен президентът Тръмп иска да получи израелски незаконни цели за сметка на мюсюлманите и американските патриоти могат да бъдат съдени по нападения, свързани с тероризма, които се случиха в испанския град Барселона на 17 август 2017 г. и в нейния град Камбрилс през август. 18, 2017. След като осъди терористичните атаки и предложи американска помощ на Испания, американският президент Тръмп предложи „да се борим с тероризма, като убихме мюсюлмани с куршуми, потопени в кръвта на свинете”.

Когато екстремистката политика на американския президент Тръмп беше силно критикувана в Америка и по света, включително западните съюзници на Америка, неговите съветници, неоконсерватори и подкрепяни от Израел официални лица го накараха да изпълни двойната стратегия на бившия президент Джордж Буш и Барак Обама. имат за цел да запазят американските и западните съюзници, особено Европа, обединени срещу Сирия, Русия, Китай, Пакистан и т.н., докато тайно продължават анти-мюсюлманската реторика, за да защитят интересите на Тел Авив.

Въпреки това, Израел успя в своите зловещи проекти. За отбелязване е, че американският президент Тръмп променя политиката си по отношение на търговската война във връзка с Китай и Европа

Тук се споменава, че Макиавели съветва владетелите да имат лъвообразен образ навън и да действат върху чертите на козата вътрешно. Той им предлага и чуждестранни приключения и използването на терор, за да постигнат целите си. В неговия смисъл добър владетел трябва да бъде добър опортюнист и лицемер. Докато повтори Макиавели, Моргентау посочва, че понякога владетелите действат по неморални дейности като измама, измама, лъжа и дори убийство, за да изпълнят своите егоистични цели.

Президентът Тръмп започва да действа по отхвърлената теория за миналото в съвременната епоха. Може да се съди от пътуването му към Тръмп към Близкия изток. Отказвайки се от предишните си изявления - забранявайки на мюсюлманите да влизат в Съединените щати, проверка на мюсюлманите - блокиране на визи, издадени на всеки от Сирия, Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан и Йемен - строги условия за гражданите от Афганистан, Пакистан и Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Египет и Ливан, в Саудитска Арабия, в речта си на регионална среща на върха в Рияд, на 22 май 2017 г., президентът Доналд Тръмп призова за "мюсюлманско единство в борбата срещу тероризма ... битка между доброто и злото… САЩ искат коалиция от нации, които споделят целта за изкореняване на екстремизма… Това е битка между варварски престъпници, които се опитват да унищожат човешкия живот,

Подобно на Буш и Обама, Тръмп описва исляма като "религия на мира" и не използва спорен израз "радикален ислямски тероризъм", както често е имал в изказванията си. Вместо това той призова мюсюлманските лидери да се изправят пред искрено пред „кризата на ислямисткия екстремизъм и ислямистките терористични групи“.

Като остави настрана израелския държавен тероризъм и терористичните атаки на ЦРУ в Афганистан, Пакистан, Сирия, Йемен и други уязвими ислямски страни, Тръмп посочи Иран, обвинявайки Техеран, че допринася за нестабилност в региона. Той твърди, че „от Ливан до Ирак до Йемен, Иран финансира, оръжия и обучава терористи, милиции и други екстремистки групи, които разпространяват разруха и хаос в целия регион”. държавите трябва да бойкотират Иран, а също така обещаха да разрешат израелско-палестинския конфликт за мир в региона.

Обръщението на Тръмп е смесица от призиви за израелско-арабския мир и отбраната на Израел от заплахите в региона, включително от групите, свързани с палестинската кауза.

President Trump also encouraged NATO-like alliance of Saudi Arabia, which includes the Sunni countries against Shia states, especially Iran and Yemen. It was formed on the instructions of Washington. As after the US-led invasion of the Afghanistan, Iraq, airstrikes on Libya and promotion of war in Syria had been clearly exposed, therefore, America revived the old phony global war on terror to secure the illegitimate interests of Tel Aviv, whose major aim was to deceive the Muslims.

 

В противен случай е добре известно, че без да се притеснява за критиките на западните страни, водени от САЩ, и ислямския свят, включително някои законодатели и политици у дома, администрацията на Тръмп обяви откриването на посолството на САЩ в Йерусалим на 14 май миналата година. Президентът Тръмп изпълни решението си от 6 декември 2018 г., като официално призна Йерусалим за столица на Израел и обърна почти седем десетилетия на американската външна политика и предприе план за преместване на посолството на САЩ от Тел Авив в ожесточената свещеност Сити.

 

Особено внимание е обърнато на насърчаването на президента Тръмп, че израелският режим официално е обявил статута си на „еврейската държава“, където само еврейският народ има право на самоопределение.

 

Въпреки възраждането на фалшивата глобална война срещу терора, някои събития разочароваха израелците. Във връзка с това, съюзът Русия-Турция за борба с Изида, победата на ръководеното от Русия съюз над бунтовническите групировки на ЦРУ-Мосад и терористите на Изис, включително обявяването на Тръмп за изтегляне на сили от Сирия, резолюцията на Сената срещу Тръмп относно оттеглянето от Саудитска Арабия война в Йемен, базирани на Катар преки преговори между Америка и афганистанските талибани с оглед изтегляне на ръководените от САЩ сили на НАТО от Афганистан, което бързо е увеличило цената на войната, като доведе до множество вътрешни кризи, засягащи обикновените американци и Западните граждани, особено тези от Европа, могат да бъдат цитирани като пример.

Междувременно американските разузнавателни агенции, особено ФБР, продължиха така нареченото разследване, че Русия и президентът Путин разрешиха хакването на президентските избори на 8 ноември 2016 г. в САЩ, чиято цел беше да помогнат на Доналд Тръмп да спечели. И Путин, и Тръмп отрекоха обвиненията. В това отношение различията между ЦРУ и ФБР също разочароваха Тел Авив.

 

Освен това Тел Авив иска да засили новата студена война между ръководените от САЩ Запад и Русия, за да се избегне решението на две държави за израелско-палестинския спор, тъй като някои европейски страни също наблягат на израелския премиер Бенямин Нетаняху, да се спре разрастването на селищата на Западния бряг и да се възобнови процесът на преговори за решението на две държави за израелско-палестинския въпрос вследствие на дебата между ционистите и не-ционистките евреи във връзка с двудържавното решаване на проблема.

 

По-рано, на 15 януари 2016 г., Франция, която е твърд привърженик на двудържавното решение на израелско-палестинския въпрос, проведе среща в Париж, на която присъстваха 70 държави. В изявление делегатите на срещата на върха също потвърдиха своя ангажимент към решението на две държави за израелско-палестинския конфликт и подчертаха, че трябва да подновят преговорите. Палестинците приветстваха конференцията, но Израел го нарече „монтиран”.

 

Особено внимание се обръща и на това, че преследването на двойните стандарти на Америка в най-лошата си форма, президентът Тръмп също възнамерява да облагодетелства Индия, докато се противопоставя на ядрените оръжия на Пакистан. Както и Обама, Тръмп отхвърли реалностите, които индийският екстремистки министър-председател Нарендра Моди, ръководен от управляващата фундаменталистка партия БДП, изпълняваше с анти-мюсюлманска и антипацидска програма, като насърчаваше Хиндутва (индуски национализъм). Насърчени от BJP, нападения срещу мюсюлмани, християни и други малцинства от страна на хиндуистките екстремистки партии могат да бъдат цитирани като инстанция. Индия, която има стратегическо партньорство с Израел, вечно манипулира двойната игра на ръководения от САЩ Запад по отношение на световните феномени на тероризма във връзка с Пакистан и Афганистан.

 

Като част от двойната игра, базирана в Афганистан, операторите на ЦРУ, RAW и Mossad, които са утвърдили своята колективна тайна мрежа и са добре проникнали в терористичните екипи като ISIS, Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) и свързаните с тях талибански групи използват терористите си, за да дестабилизират тибетските региони на Китай, Иран Систан-Белуджистан и Пакистан, като организират подривни дейности. В този контекст Китайският и Пакистанският икономически коридор (CPEC) е тяхната специална цел. Последните терористични актове в Афганистан и пакистанската провинция Белуджистан са част от същия план.

 

Заслужава да се отбележи, че като осъзнава нарастващата заплаха от глобален тероризъм, който разделяше западните и ислямските народи на културни и религиозни линии от 11 септември, американските и европейските правителства вече започнаха междурелигиозен диалог, особено между християнски и мюсюлмански нации. Основната цел на този диалог е да създаде междурелигиозна хармония между различните религиозни общности. През последните години се проведоха много конференции в различни страни, в които участваха и учени от ислямските държави с цел създаване на културно разбирателство и междурелигиозно сътрудничество между основните религиозни общности. Но всички тези мерки се оказаха безплодни поради преднамерена анти-мюсюлманска кампания, стартирана от индо-израелските лоби, което доведе до пречки в глобалната хармония между религиите. Америка и нейните съюзници продължават да убиват много невинни граждани в Ирак, Афганистан, Кашмир и Палестина чрез тежки въздушни бомбардировки и земни обстрели в името на войната срещу терора. Окупационните сили използват всички възможни техники на държавен тероризъм в тези територии, които са станали основата за продължително взаимодействие между борците за свобода и държавните терористи, което пречи на глобалната хармония между религиите.

 

Именно поради тези събития се наблюдава по-голямо недоволство сред мюсюлманите, които смятат, че Америка в съгласие с индо-израелските лоби спонсорира държавния тероризъм, пряко или косвено от Кашмир до Палестина.

 

В този контекст, на 19 октомври 2007 г., специалният брой на Южноазиатския мултидисциплинарен академичен вестник, под заглавието „Работа за Индия или срещу исляма? Ислямофобията в индийските американски лоби е написала: „През последните няколко години индийската американска общност придоби безпрецедентна видимост на международната сцена и сега представлява влиятелни етнически лобита във Вашингтон. Наред с други фактори, индусът се приспособява към еврейските групи за натиск във връзка с войната срещу тероризма и към по-нататъшното развитие на стратегическото партньорство между Индия и Израел и САЩ.

 

Друг жалко е фактът, че безотговорното отношение на индийците, израелците и някои западни политици е въвело опасно социално-религиозно измерение в техните общества, като приравнява „войната срещу тероризма“ с „войната срещу исляма“ и действията на Ал Кайда с всички мюсюлмани. Техните медии също допринасят за увеличаване на теченията на световната политика върху културните и религиозни линии с негативната проекция на исляма.

 

За да получат зловещите си проекти, служителите на Мосад, РАО и ЦРУ също помагат на ISIS, Ал Кайда и други подобни терористични екипи, които са поели отговорност във връзка с различни атаки срещу християните в Египет и някои африкански страни, включително някои западни държави държави.

 

Докато, както и други европейски страни, особено Франция, Мосад искаше да ускори преследването на мюсюлмани, да преследва омраза срещу тях и да принуди Великобритания да направи дискриминационни закони срещу тях. Така, освен други подобни терористични нападения, които са насочени към места за поклонение на мюсюлманите в различни страни, терористичните нападения в две джамии в Крайстчърч са част от същата политика на Израел, която е изпълнена от Мосад.

 

Що се отнася до неотдавнашната ситуация, подобна на войната между Индия и Пакистан, започнала след фалшивия флаг на терористичната атака Пулава в индийския окупиран Кашмир (IOK), напрежението, което включва риск от ядрена война, все още съществува, както екстремисткото правителство BJP, водена от индийския фундаменталистки министър-председател Моди, отказа медиаторската роля на която и да е страна, докато продължава военната истерия срещу Пакистан след ускоряването на обстрела по линията на контрол, което доведе до много жертви в пакистанската страна. на Кашмир. От друга страна, пакистанските въоръжени сили са на високо ниво, за да дадат подходящ отговор на всяка индийска предполагаема агресия или война. По-рано индийските военновъздушни сили проведоха предпазен въздушен удар близо до град Балакот, близо до границата с пакистанския сектор на Кашмир на 27 февруари, 2018 г., твърдейки, че индийските изтребители са насочени към лагера на Jaish-e-Mohammad (ДжеМ) и са убили 350 бойци - групата, която Ню Делхи е обвинявала за атаката на Пулума. На следващия ден в отговор Пакистанските военновъздушни сили започнаха въздушни удари по шест цели в IOK и свалиха два индийски изтребителя и заловиха индийския пилот Wing Commander Abhinandan Varthaman, който бе освободен като жест на мира и предаден на индийските власти. Това доведе до дипломатическа победа на Исламабад над Индия. Министър-председателят Моди, който е наредил на индийските сили за сигурност да ускорят зверствата в IOK, иска да получи различни зловещи проекти, особено за потискане на освободителната кашмирска война и за спечелване на общите избори 2019 г. за сметка на Пакистан. От друга страна,

 

Въпреки това, както и фанатичният президент Тръмп, израелският екстремистки премиер Нетаняху, който също възнамерява да спечели предстоящите избори за сметка на палестинците, продължава държавния тероризъм на окупираните територии на палестинците. Както министър-председателят Моди, така и министър-председателят Нетаняху бяха объркани поради гореспоменатите събития, които не благоприятстват Тел Авив и Ню Делхи като миналото, докато някои агенти на ЦРУ, индийските РАО и особено Мосад искат да разделят света на религиозни линии. , Подобно на Израел, Индия също иска да запази контрола си върху окупирания Кашмир чрез държавен тероризъм и да избегне неговото решаване.

 

Въпреки че открито президентът Тръмп е смекчил външната си политика по отношение на мюсюлманите и ислямските страни, но тайно, той действа според заговора на Мосад и РАО, който също, умишлено или умишлено, е последван от западните партньори на Америка срещу мюсюлманите. Ако не бъдат проверени навреме от миролюбивите мюсюлмани, християни, хиндуисти, евреи и будисти, тези политики на президента Доналд Тръмп, които изпълняват особено екстремисткия дневен ред на Израел, вероятно ще доведат до повече набиране на персонал в бойните екипи, особено в групата ISIS. Израел, който никога няма да приеме решението на две държави за израелско-палестинския спор,

 

Можем да заключим, че макар агентите на ЦРУ, RAW и Mossad да си сътрудничат, които управляват различни нападения, свързани с тероризма в САЩ и Европа и другаде по света, все пак Мосад е особено зад терористичните атаки в двете джамии в Крайстчърч. В този смисъл те радикализират западните граждани и хората от ислямския свят, като ги разделят на религиозни линии. Когато в момента управляват фанатични лидери над САЩ, Израел и Индия, тяхното съучастие може да доведе до "сблъсък на цивилизации", особено между западните християни и мюсюлманския свят.

 

Саджад Шаукат пише за международните отношения и е автор на книгата: САЩ срещу ислямски бойци, невидим баланс на силата: опасно изместване в международните отношения

 

Email: sajjad_logic @ yahoo.com




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. ikra - Много интересна гледна точка...
20.03.2019 15:30
Дано има трезво мислещи хора да я разберат. Най-лесно се насажда омраза, използвайки огромен ресурс за това...
цитирай
2. zahariada - Да
20.03.2019 17:03
Благодаря ви!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39748554
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031