Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2019 11:58 - Най-висшият съд на Франция ще реши в петък, ако мозъкът е пострадал или умира
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 609 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.06.2019 12:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  ЖАН СМИТС, КОРЕСПОНДЕНТ ОТ ПАРИЖ

image
Винсент Ламбърт 

Tue Jun 25, 2019 - 5:43 pm EST

https://www.lifesitenews.com/blogs/frances-top-court-to-decide-friday-if-brain-damaged-vincent-lambert-lives-or-dies

Най-висшият съд на Франция ще реши в петък, ако мозъкът е пострадал или умира

  Agnes Buzyn Апелативен Съд Дехидратация Emmanuel Macron Край На Живота Тръба За Хранене Френски Съд За Прекратяване Pierre Lambert Reims Глад Un Комитет За Правата На Хората С Увреждания Vincent Lambert Viviane Lambert

25 юни 2019 ( LifeSiteNews ) - гореща вълна, че е напуснал Франция поемаше вода под температури над 100 ° F поема специално значение на тази седмица, тъй като съдбата на Винсент Lambert г. с увреден мозък и инвалид млад мъж, чиито лекари, жена и няколко братя и сестри искат да „оставят умират”, като го лишават от храна и течности, отново е в равновесие.

В понеделник се проведе изслушване във френския Касационен съд (най-висшият съдебен съд във Франция) в Париж. Решението му ще бъде оповестено в петък, 28 юни, в 17 часа местно време.

Телевизионни и радио предавания, както и съобщения в обществени зони, повтарят осезателно, че хората трябва да се грижат редовно да пият, за да не рискуват дехидратация. За Вивиан Ламбърт, която заедно със съпруга си и двамата братя и сестри на Винсент се бори за живота на сина си през последните шест години, този съвет е горчив: най-висшите власти на земята са заявили, че искат той да умре от жажда ,

Що се отнася до Винсент Ламбърт, той е в момента, в който все още е затворник в малка болнична стая без климатик в северния град Реймс, където топлината е още по-гореща, отколкото в Париж. Списъкът на посетителите му беше сериозно намален през последните няколко години и всички, които имат достъп до заключената му стая, дори баща му и майка му, трябва да оставят личните си карти в бюрото на сестрите. Той е станал заложник на културата на смъртта.

Защитниците на живота на Ламберт са били на емоционален увеселителен парк за последните няколко месеца. През април Съветът на държавите, който се произнася по административните въпроси, отхвърли жалбата на Вивиан и Пиер Ламбърт срещу решението на лекаря да спре пациента на хранене и хидратация чрез стомашната тръба за хранене на правно основание, че храната и течностите са „лечение, „Не ми пука, и че поддържането на живота на пациента му се равнява на„ неразумна упоритост ”, която забранява законът за приключване на живота на Франция.

Д-р Винсент Санчес от Реймс обяви, че скоро ще пристъпи към започване на процедурата за изтичане на живота, както е посочено в закона "Леонети" през седмицата, започваща на 20 май.

Междувременно Комитетът на ООН за правата на хората с увреждания прие искането на адвокатите на Lambert, Jйrфme Triomphe и Jean Paillot, да разгледат случая. На 3 май тя официално издаде решение за временни мерки, с което Франция поиска да се въздържи от изпълнението на решение за спиране на храната и хидратацията, в очакване на собственото си решение, което се очаква да не се приема за няколко години.

Анес Бузин - министърът на здравеопазването на Франция, който преди това е бил женен за сина на Симон Вейл, самата министър на здравеопазването, който носеше и вписва в закона скандалния законопроект, който узакони аборта през 1974 г., заяви, че нейното правителство не се счита за обвързано от исканията на комисията на ООН въпреки че Франция е страна по факултативния протокол, с който се ангажира да спазва решенията на комисията.

На 20 май, д-р Санчес, без да уведоми Вивиан и Пиер Ламбърт или Дейвид и Ан, братята и сестрите на Винсънт, които се борят за живота му, поставиха Винсънт в дълбока седация - законно, но не и медицински необратимо - и извади тръбата за хранене.

В навечерието, предхождащ този ден, Винсънт плака, когато майка му дойде да го види, нещо, което е правил само веднъж преди 2013 г., когато тръбата му за хранене е била изтеглена за първи път. Родителите му бяха сигурни, че Санчес му е разказал за плана си.

На 20 май същия ден в 22:30 ч. Апелативният съд на Париж призна, че френската администрация злоупотребява с властта си, като лишава гражданин от правото му на живот и нарежда на Винсент да бъде хранен и грижлив, докато комисията на ООН разглежда случая си . Адвокатите на Ламберт отидоха в Реймс на разсъмване на следващия ден, за да проверят, че Винсънт отново е хранен и хидратиран.

Това би било краят на случая, ако френското правителство не е отнесло аферата към Касационния съд, който преценява дали законът е бил правилно приложен, отново поставяйки живота на Винсент в непосредствена опасност.

Това е въпреки уверенията на Емануел Макрон, че не възнамерява да се намесва по случая, когато Вивиан Ламбер го умолява публично да действа, за да предотврати убийството на сина си.

Френският президент пише в понеделник 20 май:

- Всички медицински доклади заключават, че състоянието му (на Винсент) е необратимо. Решението за спиране на лечението е взето след продължителен диалог между неговите лекари и съпругата му, която е негов законен настойник. Това е направено в съответствие с нашето законодателство, което позволява да се преустанови грижата в случай на необоснована упоритост, която според различните медицински екипи е случаят с Винсент Ламбърт.

Във второ съобщение в Twitter той добави:

„Като човек, като всички френски хора, поставих този въпрос на себе си, на себе си и на любимите си хора, въпрос, който засяга най-интимната част на всеки човек; няма прост или еднозначен отговор, само несигурност и конфликти. Зад конфликтите чувам мъката: във Франция може ли да се реши произволно за смъртта на гражданин? Именно защото това не е така, защото в нашата страна няма място за произвол, не трябва да се намесвам в решението на полагащите грижа и на съдебната власт, направено по делото на Винсент Ламбърт. "

Когато обаче един съдебен орган се е произнесъл в полза на живота си, френското правителство се намеси.

Френската съдебна система също показа нечувана скорост при изслушването пред Касационния съд в рамките на седмици след подаването на делото, като разпореди аферата да бъде изслушана от всички 19 глави на камари в тържествена формация.

В съдебното заседание в понеделник следобед Вивиан и Пиер Ламбърт бяха представени от Клер Лебре, която настоя, че няма „спешност“, която да накара лекарите да действат, за да се сложи край на живота на Винсент и че Франция трябва да уважава решението на комисията на ООН от прилагане на мярка, която по своята същност е последната инстанция на необратимост.

- Какви изключителни причини биха могли да предотвратят предприемането на тези временни мерки в полза на Винсънт Ламбърт? Няма спешност да го убием, състоянието му е стабилно, той диша сам, не страда - подчерта тя. Тя добави, че неспазването на временните мерки би попречило на Комитета на ООН да разгледа жалбата, правото на достъп, на което Франция е предоставила своите граждани.

„Апелативният съд е взел единственото решение, което няма да има необратим ефект“, добави Лебре.

Говорейки за правомощията, които са в качеството му на главен прокурор, Франсоа Молин, който избра случая Ламбер, за да направи първото си публично явяване пред Касационния съд, на който е номиниран през ноември 2018 г., първоначално настоява, че от магистратите се изисква да да отговори на правния въпрос, поставен от решение на трима съдии, които се обърнаха срещу най-висшите административни съдилища във Франция, а също и към Европейския съд по правата на човека, за да отмени решението да „остави“ Винсент Ламберт да умре (от жажда…).

Въпросът не беше, подчерта той, за „края на живота на Винсънт или за достойнствата на медицинските решения, които го засягат.“

Но по-късно, срещу решението на Апелативния съд, основаващо се на правото на Ламбърт на живот, той открито заявява: „Освещаването на правото на живот като върховна ценност би имало за последица поставянето под въпрос на законите на Леонети или на тези относно доброволното прекъсване на бременността“ ( правен аборт).

Сега това е неочаквано признание за истинската същност на законопроектите против живота, които през годините са станали закон във Франция. Те наистина се основават на принципа, че животът не е свещен, че няма право на живот и че човешкият живот може да бъде взет в различни ситуации от волята на трети страни или на медицински и държавни органи.

Молинс също така ясно призна, че така наречените закони в края на живота на Франция правят евтаназията - макар и бавна евтаназия - възможна, доколкото правото на живот трябва да се разглежда като относителна „стойност“ за съществуването на законите в края на живота и на законите за абортите. ,

Гийом Лекуйер, адвокатът, който представлява френското правителство и се моли за смъртта на Ламберт от дехидратация, направи това "замаяно" изявление, според журналиста по биоетика Жан-Ив Нау. Доколкото съдиите от Апелативния съд са преценили, че правото на живот на Ламбърт е нарушено от държавата, те взеха решение „въз основа на фалшиви антропоморфни разсъждения, основани на идеята, че когато няма живот, няма свобода“.

"Антропоморфен или не, има въпрос, който бихте искали да зададете на Гийом Лекуйер, адвокат на френската държава: според него мъртвите са свободни?", Попита Жан-Ив Нау.

Молинс поиска от съдиите да не изпращат аферата обратно в друг апелативен съд, както е правило, когато решението на Апелативния съд е отменено. Той ги помоли да вземат окончателно решение - той ще бъде 36-ти в тази продължителна съдебна битка - следващия петък, влизайки в незабавен ефект.

Франсоа Ламбер, полу-племенникът на Винсънт, който се е застъпил за смъртта му и който също е бил представен по време на заседанието на Касационния съд в понеделник, радостно каза пред медиите, че в петък в 17:00 часа всички болници в Реймс ще трябва да се обърнат към последните параграфи и редове от ареста на Касационния съд и издърпайте тръбата за хранене на Винсънт в 5:01.

Той се е убедил в решение, което е благоприятно за решението на Винсънт Санчес да сложи край на живота на Ламберт, като обяснява, че броят на съдиите ще избегне попадането на мнозинство от съдии, „които са фанатични като родителите на Винсънт“.

- Смятате ли, че родителите на Винсент Ламбърт се измъкват от съда в съда? - попита го един журналист.

Франсоа Ламбер отговори: - Да, ясно. Реакцията на майката на Винсънт не беше толкова различна от тази на нейните адвокати. Тя ликуваше. И това е следствие от реакцията на хора, които никога не си задават въпроси.

Адвокатите на Вивиан, Triomphe и Paillot, вече казаха, че няма да се откажат от живота на Винсънт, ако Касационният съд се съгласи, че трябва да умре, но не дават повече подробности за момента.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39986183
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31042
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930