Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2017 14:55 - Малко европейска математика
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 1645 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 16.09.2017 15:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес.бг ни предоставят една интересна новина от Франция, която навежда коментиращите я на доста интересни мисли. Ето тук може да прочетете новината:
......... а, не, няма как да я прочетете тук, защото функцията "вмъкни", кой знае защо не иска да работи с моята Мозила. Както ще да е, новината е със заглавие "100 мигранта + 10% =? френски ученици пресмятат бежанци"
Задачата е от френски учебник по математика за ПОСЛЕДЕН ГИМНАЗИАЛЕН КУРС, а
условието е следното:
Бягащи от война мигранти пристигат на остров в Средиземно море. Първата седмица пристигат 100. След това всяка седмица броят на мигрантите нараства с 10%. Колко мигранти ще пристигнат на острова за осем седмици?
Желаещите български петокласници могат да проверят знанията си по математика в коментар, най-знаещите имат неизвестен, но не голям шанс да отидат на олимпиада по математика във Франция, така, че бързайте.
Много интересни коментари има под тази новина в Днес.бг, който желае може да ги прочете, а аз ще ви запозная тук само с един от тях. Коментарът е на потребител с ник проф.Меркел, и според мен предлага една математическа задача с повишена трудност предназначена за студенти последен курс от специалността "европейска интеграция" на Сорбоната. А ето и условието дадено от проф.Меркел:
Четирима мароканци имат членове по 15см. , а нигериецът с тях 20см. Петимата изнасилват финландка на италиански плаж. В задачата се пита колко километра член е поела финландката като се има предвид, че мароканците са повторили, а нигериецът е потретил?
Ето как европейските новини помагат на нас българите като провокират вродената ни креативност с която на свой ред да допринесем за благото на Европа.

Аз на свой ред също се замислих сравнявайки тази новина с един постинг от блога който прочетох преди това. Автор на постинга е един цървул в цвят "хамелеон", а темата на постинга му е как народната власт занижила образователния ценз необходим за заемането на някои държавни постове след 9 септември 44г.
Ами след като прочетох какво учат по математика френските младежи от последния курс на гимназията, то не е чудно, че с 3 ти клас през 1945г. един партизанин е можело да стане милиционерски началник. Явно в България ползването на челен европейски опит не е рожба на демокрацията, а корените му са дълбоки поне до зората на комунизма у нас.
А и всички знаем от вицовете на времето, и от днешните изказвания на любимите ни политици, че комунистите управлявали България до 1989г. са били нискообразовани, че дори неграмотни. И как на един неграмотен човек да му хрумне идеята да си купи диплома за висше образование от някой братски съветски ВУЗ? Виж днешните ни управници са значително по-грамотни и купуват здраво дипломи от братски европейски университети за роднини и любовници, което както всички виждаме повишава сериозно ръста на икономиката и доходите ни.




Гласувай:
9



1. leonleonovpom2 - Поздрави, приятелю Мерлин!
16.09.2017 19:45
От " Народен юмрук", отрядът в Бургаско само двама са били с незавършено основно образование !Лъсков, командирът е бил учител, легенда за Поморие! Създал е физкултурното движение в града, бил е запасен офицер!
За двамата- Единият -Шербата или фарът, беше пазач на фара на нос Емине Повече от това не е искал Казал, че му стига
На другият, дъщеря му, доста по- голяма от мен ми беше лаборантка Най - способната от всички! Случайно разбрах, беше тиха и скромна за, баща и А други и не знаеха, предупреди ме да не казвам! Да ,знаех кой е баща й от отряда Но после- обикновен човек, отишъл си рано!
Но тя беше на нивото и дори по високо от някои, на висшистите!
Болнава, от лишенията като дете, а и от мъченията, на които е подложена с майка си- дете на 2-3 години! Бях потресен от смъртта й, сама, с дни без никой да разбере!.... От никого, никога , не поиска помощ, отказваше!
Та не всички попадат под този знаменател, на облагодетелствани!
Повечето са били гимназисти, будни момчета.
Поетът Манчев ли е бил необразован?
Друг е въпросът, че до тях са се наредили интересчии,след това, които са омаскарили идеалите им
Ами комунизмът е копирал християнските ценности! Истинският
Плюейки него, някои плюят и тези ценности!
Дават ли си сметка за това?
цитирай
2. mt46 - Поздрав!
16.09.2017 21:33
А аз се питам: какво ценно и полезно за европейските народи е създал ЕС през последните 20-30 г. в политическо, в културно, в образователно отношение...
цитирай
3. merlin68 - Да, тук е заровено кучето - намър...
16.09.2017 21:59
Да, тук е заровено кучето - намърдали са се интересчии и омаскарили идеалите до преобръщането им с главата надолу. Нима не е с всичко така? Разликата между комунизма и християнството е, че комунистите искаха да направят рай на земята, докато християнството учи на примирение срещу което обещава рай на небето. Разлика изключително съществена за управляващите във всички времена. Ако християнството подобно на комунизма искаше да възцари реда си на земята, а не в небесата, то отдавна шайката търгаши щеше да му е видяла сметката.
цитирай
4. merlin68 - А аз се питам: какво ценно и полезно ...
16.09.2017 22:38
mt46 написа:
А аз се питам: какво ценно и полезно за европейските народи е създал ЕС през последните 20-30 г. в политическо, в културно, в образователно отношение...


Е как какво? - създаде на европейците нови ценности. Мултикултурализъм, педофилия, педерастия, а след изборите във Франция и геронтофилията се прибави към европейските ценности... е може и да не съм прав и да съм много краен, но аз някак си не си представям Франция на Ален Делон как гласува за Макрон, не си представям как Сан Ремо от времето на Челентано, се печели от брадата жена, или как Меркел кани милиони мургавели в страната на чистата раса... та виждаш ли колко много неща успяха да направят в ЕС за европейските народи.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Поздрави, Мерлин!
17.09.2017 23:02
Стана дума за Франция Ами тя сама си заложи мината
Всяка година приемат по 1 милион от извънморските територии -бившите колонии От поне 30 години така поддържат известен прираст, Не случайно измежду терористите имаше родени там, във Франция
Нещата са изтървани генерално!
Приеха за нормално президентът им да е женен за жена с четвърт век по-голяма?!
Защо! Не иска, не може да има дете или прикрива нещо друго?
Освен това, във Франция има и търговия с фиктивни бракове С чужденци не от бившите колонии
Знам за един, женен за две филипинки последователно!?

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1680202
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031