Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2018 10:52 - Архимандрит Юстин (Първу): Настана време за мъченичество. Ние идваме в положението на древните християни хвърляни на лъвовете на римските арени. Повторна публик
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1548 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.01.2018 19:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
С такива думи се обърна 2009 г. отец Юстин към православния румънски народ, във връзка с опитите за въвеждане на електронни паспорти в страната (Колко истинни и актуални са тези мъдри думи, днес! А вече е 2018 година...):

Възлюбени! С голяма тревога и болка се обръщям към вас, защото чувствам, че това е мой дълг пред Бога, и тази мисъл постоянно е в съзнанието и в сърцето ми. Иначе може и да пропусна опасната вълна, която се е вдигнала, да погълне цялото човечество, и даже избраните, - и затова не мога да не проявя загриженост за ближните.

image Като обикновен монах, криещ се от света, на върха на планината, не би трябвало да е моя работа, да ви известявам за опасностите, които са надвиснали над Църквата Христова и над йерархията й. Но ако те, йерарсите, не казват нищо за нещата, които вълнуват хората, а се занимават с други, по-важни, според тях, проблеми, тогава не мога да пренебрегвам гласа на всичките вас, които сте верни на словата, на Евангелието Христово и ме молите да изкажа мнението си, за трагичната реалност, в която живеем.

Затова, чада мои, идвам при вас. Дошло е времето, когато сме длъжни да прославим Сина Божий, Иисуса Христа, единствения истинен Бог. Аз не вярвах, че на мен ще се наложи, да живея във време, когато може да се види началото на апокалиптичните времена и на гнева Божий. Но вижте нещастните хора, не подготвени да избегнат мрежите на лукавия, който иска да подпечата нашите души с печата на дявола - 666...

Вие вички сте чели Апокалипсиса (Откровението) и пророчествата, написани преди 2000 години: "И той ще направи, щото на всички - малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби - да се даде белег на дясната им ръка или на челата им, та никой да не може нито да купува, нито да продава, освен оня, който има тоя белег, или името на звяра, или числото на името му. Тук е мъдростта. Който има ум, нека пресметне числото на звяра, понеже е число на човек, и числото му е шестстотин шейсет и шест" (Откр.13, 16-18). А времето в което живеем, директно предшества това пророчество.

Под натиска на закона и на румънското правителство, ние трябва да бъдем подложени на действието на план за следене и контрол на хората, на национално и глобално ниво. План, който, по същество, означава отнемане свободата на хората. От румънците (и от всички други народи) се иска, да позволят, да им се въведат в личните и шофьорските им карти, биометричен чип.

Вероятно, за много от вас, този чип е нещо неважно, но зад тази система, в която се съдържат всичките лични данни и информации за личността, се крие демоничен план за всеобща диктатура, и ако участвате в него, вие продавате душата си на дявола. А регистрирането на гражданите, както се прави с животните, е първата крачка към осъществяването на тези планове, които целят -  абсолютнен контрол над човека и човечеството.

Скъпи мои, както пророчествуват Светите Отци, приемете ли този чип, е равносилно на отричане от вярата. Не мислете, че можем да служим, едновременно, и на Бога, и на мамона. Не, скъпи мои, не приемайте този дявольски белег, който ви предлагат, защото вие, и всеки отделен човек, сте наследие Божие и имате право на самобитност, уникалност и истинност. И ние трябва да защитаваме това право, дадено ни от Бога, даже и с цената на живота си. Вие напразно предпочитате вещите от този свят, понеже така ще изгубите душите си, и душите на вашите деца, защото светият апостол ни казва съвсем ясно, че "трябва да се подчиняваме повече на Бога, отколкото на човеците" (Деян. 5, 29).

Затова ви казвам: настана време за мъченичество. Според мен, ние живеем във време, когато единственият път за спасение е мъченичеството. Настана време да свидетелстваме със живота си. До сега всичко ни беше даром и нямаше нужда да се замисляме.

За съжалене, ние нямаме православна младеж, която да е така добре организирана, като при гърците. Да, нашата младеж е по-благочестива, но няма, нито мъжество, нито смелост. Ние добре знаем, колко поколения гърци протестираха, против въвеждането на документите с чипове и против цялата система за тотален контрол и управление над личността. Тяхната младеж, от най-ранна възраст се е възпитавала в светоотечески дух, - и в семейството, и в училище. Те са знаели Стария и Новия Завет. От баща на син са се предавали светоотеческите традиции.

По времето на комунизма, и чак до наши дни, ние показахме, че и по-нататък ще продължаваме да служим на други (хора), забравяйки мъжеството и достоинството на древните румънци (власи).

Всичките съседни съседни страни и народи се опитваха да се избавят от оковите на комунизма, и да постигнат някаква степен на своя независимост. И им се удаваше донякъде. Но понеже Румъния, в по-голяма степен беше окована от комунистическия (юдейски!) звяр, и народа й, най-тежко страдаше в лагери и интернирания, днес стигна до морално разложение. В нашата Църква положението е много лошо, защото вярващите не са информирани за предизвикателствата на днешния ден. Ако румънците бъдат имамени, те никога повече няма да се заинтересуват за евангелските правила.
........

Ако кажа на човек, който има 5 деца: - "Чадо мое, не приемай паспорт или електронна лична картао", - той, без да разбира добре, проблема, отговаря: "Добре отче, но какво ще ядем тогава?"  И няма ли така аз да го поставя в тежко шположение?

Готови ли сме ние, като мъчениците Брънковяну, да направим децата си светци?.. Не трябва ли ние, манастирите... да не чакаме, а да казваме истината на народа, какво го чака утре. Обаче, в Църквата, даже не се споменава този проблем. А който поставя такъв въпрос, го гонят и казват, че е „изостанал”, и му се надсмиват.

Но ако священникът не знае нищо за тези неща, какво ще може да каже на нещастния вярващ човек, който едва ли и три пъти в годината отваря Евангелието, а понякога и само веднъж в живота? Виновни са всички, които носят отговорност за образованието на народа: учителите, професорите, свещениците и министрите.

Така че, ето какво искам от вас, в името на Христа Спасителя, Който е казал: "И тъй, всеки, който Мене признае пред човеците, ще прозная и Аз него пред Моя Отец Небесен; а който се отрече от Мене пред човеците, и Аз ще се отрека от него пред Моя Отец Небесен" (Мт. 10. 32,33).

Искайте от Румънските власти да отменят законите, които позволяват да се събират данни и да се върши електронно наблюдение над християните, защото иначе се лишавате от свободата, в която сте се родили.

И като отплата за нашите грехове, ние ще получим погибел, но – да не бъде това, а да ни опази Бог, та да принесем откуп за греховете си. Защото Христос вече веднъж е пролял кръвта Си за нас.

И така, нашият народ, благодарение на началниците си, падна низко, предаде традициите на предците, и вярата си. Ние се отказахме да принесем откупа, като не не проповядваме Евангелската истина, и сме изключени от малката армия (малкото стадо) на истината.

Трябва да переустроим народа! Но аз сам няма да мога да го направя, ако вие не преустроите вашите души. Ние трябва да се смирим и да посипем с пепел главите си, за да ни даде Бог Своята благодат и сила, та да приемем мъченичеството...

Току що родените деца трябва да бъдат защитени, защото виждате, че искат да имплантират чипове в телата на дечицата, веднага след раждането им. Всеки е дължен да спаси душичките им, а с това, и своята. Всеки е дължен да осъзнае всичко това, и да види, че си имаме работа с много сложно явление, за което трябва да говорим, защото можем, или да изгубим душата си, или да я спасим. За онези, които до сега не са проявили интерес към този проблем, все още има време, още не е късно, да узнаят и разберат всичко.

Вече настана време за жертва, и разглаголстваме ли се, нищо няма да направим.

Вие трябва тръгнете, и ще тръгнете, без страх, възлюбени румънци, право срещу мечовете, както са правели нашите предци. Като японските живи торпеда, за да умрете от ръцете на противника.

В сегашното време ние ставаме точно като древните християни, с лъвовете на арената в Рим... Войната е явна, сражавайте се до край. Не бойте се. Както е започнало християнството, така и ще завърши, с големи болки и страдания. Подпечатайте християнството си, с вашите мъченически страдания.

Драги братя монаси и свещеници, моля ви да подпишете този текст, с имената си и имената на манастира или прихода, към който се водите.



Архимандрит Юстин (Първу) (Iustin Parvu)

Света обител Petru Voda. 14 януари 2009г.


http://ruskline.ru/special_opinion/2016/noyabr/veliki..

 http://www.logoslovo.ru/forum/all_1/topic_15361/

http://3rm.info/main/70078-aktualno-kak-nikogda.html

 Превод с малки съкращения, Григор Симов




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314087
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031