Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2018 06:11 - За основната слабост в оценката на същността на съвременността
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1519 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 19.08.2018 11:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ще назовем тази слабост веднага, а след това ще започнем да обосноваваме тезата.

          В изследването на различните аспекти на съвременното многообразие от проблеми, още в началото проличава отказа да се назове и анализира базовата причина за възникването на даден конкретен проблем, главната същност, която го поражда от гледна точка на диалектическата логика и законите на природата.

          Ето няколко от най-популярните и употребявани в България невралгични проблеми:

          1. Легендата за „братушките-предатели”.

          2. Проблемът с пенсионерите.

          3. Толерантност и миграция.

          4. Източните Балкани като гнездо на оси за Западна Европа.

          5. Очудващото обсебване за хубави пътища.

          6. За убийствота на семейството на Николай ІІ от болшевиките

          7. Политическото говорене.

          8. Глобалния проект и световната конспирация.

          Вижда се, че за изследването на всеки от назованите проблеми е нужна по една дебела книга, а по някои въпроси и две-три. Затова, аз ще посоча пряко главния проблем, а останалото ще оставя на любознателния читател.

          1.Към въпроса за „братушките предатели”. Главната причина е в негодността на КПСС и в тъпотията на съветския народ. Само един пример: при разпускането на Варшавския договор Горбачов събра ръководителите ва всички социалистически страни участвуващи във военния съюз. Отсъстваше само един – ръководителя на ГДР (??!!). Та кой в този случай е предателя –„братушките” или някой друг?

          2.Най-доброто определение на термина „пенсии” принадлежи на Йосиф Сталин: „Пенсията е заплата за възпитаване на внуците и за запазване на приемствеността на поколенията” (цитира се според „km.ru” от 15.07.2018 г.). Следователно, определените пенсии трябва да бъдат надстройка към някаква база, обща за всички пенсионери, например, равнището на бедността. За България то е 308 лв. Следователно, средната пенсия трябва да бъде 651 лв., а минималната пенсия за осигурителен стаж -488 лв. (всичките сметки са към началото на 2018 г.).

          3.Миграционният натиск срещу Европа е предизвикан от управляемия хаос, организиран от адептите на световната конспирация в изгода на Глобалния проект и създаването на „новия човек” на Глобалня капитализъм на асоциацията от наднационалните компании. А прословутата толерантност на баба Меркел е довела европееца до прозрението: „По-добре Путин на Атлантическия океан, отколкото мохамеданите в Берлин и Виена”. Никой европеец няма да се съгласи, ако Берлин стане новия Кабул, Франкфурт – новия Мосул, а Мюнхен новия Могадишо. Точно поради това Европа не се страхува, че Путин ще стигне до Рейн. Европа се страхува, че Африка и Близкия изток ще се добере до Дунав (Патрик Бюнкенен, американския политик и политолог - «Лучше русские танки на Рейне, чем Африка в Европе” – виж Михаил Он в „cont.ws”- 14.07.2018 г.).  Миграционният натиск не е преселение на народите. Това са орди на нашественици.

Съгласно отчета на американския изследователски център RAND, за периода 2004 – 2016 г. щетите от терора са: 180 милиона евро; Великобритания – 43,7 милиарда , Франция – 43 милиарда, Испания – 40,8 милиарда, Германия – 19,2 милиарда...

Според „Черната книга” за изследване на терора издадена в Испания, броят европейци убити при терористични актове за първите 16 години от новия век, е 658 души в Европа и още 1029 души извън континента. Докато борбата с терористите и с тяхната смъртоносна идеология и за в бъдеще се води в несериозен дух, както досега, Европа няма да види края на джихадиската обсада.

В края на краищата, регион с името „Европа” може и да остане, но той няма да има никакво отношение към европейската култура. („Террор в Европе и «синдром Бэтмена» - Джулио Меотти, „perevodika.ru” – 20.07.2018 г.).
        4.Четери са европейските полуострови : Скандинавски, Перинейски, Апенински и Балкански. На Скандинавският полуостров има две държави, на Перинейският полуостров – две държави, на Апенинският полуост
ров – една държава, на Балканският полуостров – 7 държави! Според предписанията на геополитиката, централноевропейските държави – Германия и Австро-Унгария -  създадоха изкуствената югославска държава, като предмостие за тяхния излаз на топлите Средиземноморски морета. Нарекоха нарочно Югославия държава на южните славяни, когато в нея отсъстваше най-голямата балканска славянска държава – България. От България бяха откъснати 50% от принадлежащите й територии, като Сърбия анексира Македония, а Гърция – Средиземноморското крайбрежие, т.е. земи, които исторически никога не са им принадлежали. Така месността Лонгоза, мястото където Аспарух заби своя меч и провъзгласи: „Тук ще бъде България!”, се оказа в Румъния, мястото на зародиша на българската култира –Охрид – в някаква си Македония, книгата поставила началото на българското Възраждане – в Гърция. По волята на Запада Балканите се оказаха съсредоточване на всички западни противоречия. Така възникна измисления „Балкански въпрос”, едно недоразумение, една западна измислца, защото Балкански въпрос никога не е имало. Винаги е имало само и единствено български въпрос. Виждаме, че и днес европейския Запад в лицето на ЕС, отново се стреми да подчини западните Балкани за сметка на българския въпрос.

          5. Очудващото обсебване за хубави пътища. Това е модерно продължение на третираната проблема по-горе. И това е главното с което се гордее режима на Бойко Борисов. Но дали това е негова идея или е подсказано от тякой друг и е в негов интерес? Полажението с пътната инфраструктура на България (автомагистрали + първостепенни пътища + пътища от ІІ-ра и ІІІ-та категория) е много тежко. За учудване, съществуват населени места до които път просто няма. На този фон прокарините и планирани магистрали изглеждат, меко казано, странно. Те просто продължават европейските пътища в посока Север – Юг и Запавд - Изток (баз да говорим за качеството им). След влизането на България в НАТО, българските пътища се превръщат в пътната логистика на западните военни, т.е.  се оказват критични за бързото придвижване на натовските войски на изток и на юго-изток. Специално се отбелязва, че проблемът за пътното европейско стопанство е аносиран като приоритетен за НАТО в близките години (става въпрос за бързо придвижване на тежка военна техника) – тук са въпросите за издръжливостта на пътищата, за избягване на по-ости завои, за идръжливостта на мостове и акведукти, за височината на надлези и други подобни. (Иля Плеханов – „warandpeace.ru” – 22.06.2018 г.). Така че Б.Борисов отдавна работи против българските национални интереси, заблуждава народа с бодрячесто, което поражда още по-идиотски вербални извращения. Съвсем скоро шефа на Националния ловно-рибарски съюз успокои българите, че „ловците могат да бранят България докато дойде НАТО” (?!) (Васил Василев във в. „Труд” от 1.07.2018 г.).

          Подмазването на един изчерпан съюз и на една немощна и ненужна военна организация за сметка на българските национални интериси, е главната причина за поредното обсебване на българския министър-председател.

          6. За убийствота на семейството на Николай ІІ от болшевиките.

Във връзка с годишнината от разстрела на руското царско семейство в Русия се вдигна неочаквана пушилка от материали в печата, възхваляващи последния руски император, придаването на неговата личност статуса на мъченик и светец за вярата и народа на Русия.

След абдикацията на Николай ІІ през 1917 г. Временното руско правителство арестува императора и той е поставен под домашен арест в двореца „Царско село”. Временното правителство готви голям процес срещу императора, но поради сложността на делото, той и семейството му са интернирани през август в Тоболск, Урал, а някалко месеца по-късно се преместени в Екатерининбург. По това време в Англия се водят тайни дебати дали да се даде на Николай ІІ и семейството му политическо убежище (англйския крал е братовчед на руския император). Надделява мнението, че това е нецелесъобразно за Британската империя. Това е главната причина за смърта на царското семейство, а не „кръвожадните” болшевики. Николай ІІ е петия руски монарх убит с помощта на Великобритания.

          7. Политическото говорене. Тази напаст е завзела радиа и телевизии, превръщайки ги в престъпни организации, парламента и политическите партии. В обективната си основа тя се дължи на ниско образование (незнание на български и чужди езици. Между 18 и 24 % от децата в първи клас не знаят български език) и липсата на професионализъм (нашите журналисти не знаят разликата между новина (новост) и събитие), а в менталната си основа е подлото желание за манипулиране на народа до състояние на стадо овце, които когато ги стрижат и доят изпадат в оргазъм. Нашите медии съобщанат, че Северна Корея била „най-изолираната” държава в света, но тя има дипломатически отношения с 158 държави, а България -с 81 държави, два пъти по-малко. Тогава, коя от двете старни е по-изолирана? По същия начин се получават бисери като „дълбоката държава”, „Там, където има деца има и педофили”, „Забавлявай се!”, Забавлявай се!” (забавляват се децата в забавячницата. Големите хора се веселят),”МВР предлага услуга сигурност” (казо го старши комисар Калоян Калоянов от Бургас. Виж в. „Труд” от 24.07.2018 г.), ценност вместо корени, чуждото вместо твоето, кока-кола вместо кръв, i (ай) вместо Ъ, парите вместо душата, „арени” вместо светилища, шоу вместо живот!!

          8. Глобалния проект и световната конспирация. Основната, главна и определяща причина за всичко лошо и отвратително, което се случва по свата е световното ЗЛО - Глобалния капиталистически проект, развихрянето на късния финансов интернационал под формата на бъдещата асоциация на наднационални компании, събрал всичко най-лошо от човешката история и изопачил и преиначил много верни и полезни идеи и парадигми.

          Всеки, които съзнателни или поради вродена глупост подържа реализацията на Глобалното Зло работи срещу бъдещето на човечеството като вид.
според
gindev 

 
image










Гласувай:
11



1. kvg55 - zaw12929,
18.08.2018 08:28
Нацията е вече опростачена. И това направиха СМИ.
"Братушките-предатели" - любима тема на психодесните.
цитирай
2. krumbelosvet - Имало е
18.08.2018 09:30
Имало е в средновековието богословски труд "оборване на всички ереси". До днес не са оборени.
цитирай
3. zaw12929 - СЕКСЪТ-ГАДНОТО ЗНАМЕ НА МЛАДЕЖТА, А НЕ СЕМЕИСТВОТО,РОДИНАТА
19.08.2018 10:09
kvg55 - zaw12929,
18.08 08:28
Нацията е вече опростачена. И това направиха СМИ.
"Братушките-предатели" - любима тема на психодесните.
krumbelosvet написа:
Имало е в средновековието богословски труд "оборване на всички ереси". До днес не са оборени.


Лошото е днес, че сексът е вече знаме на младото поколение: секс и по вече пари, а не знание, реализиране идеи за добруване, стимулирани от духовната култура, която е преди всичко национална. Принадлежиш на родина, народ, етнос- религия и всички сме чада на Бог. Духовната култура дава на всеки определеното му от Бог безсмъртие, прераждане. Всеки човек е смъртен, носител на душата- безсмъртната, вечна връзка с Бог! Той е в нас! Само човекът има правото на избор- и ако този избор е секса- нищо добро не го чака . Тази манипулация отродява, превръща родината ти в колония, а тебе в роб на животинските страсти, консуматор на дрога, кафе, пържени картофки, кола- пътят към болести и страдания- трудна старост- празен ум лишен от разумни действия
ЖИВОТЪТ Е ПЪТУВАНЕ В СТРАНАТА НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ- ЕДНАКВИ, НО ИЗБОРЪТ Е РАЗЛИЧЕН, ЗАВИСИ ОТ СИЛАТА НА ВЪЗПИТАНИЕТО, ДА СЕ ИЗДИГАШ ИЛИ ДА СЕ ТЪРКАЛЯШ В БЛАТОТО...
цитирай
4. zaw12929 - РЕЗУЛТАТЪТ ОТ РОВЕНЕТО В МИНАЛОТО ...
19.08.2018 10:47
РЕЗУЛТАТЪТ ОТ РОВЕНЕТО В МИНАЛОТО на бригадирското явление отваря възможности пред младите да научат за силата на младежката ботева енергия да прави доброта, да преобразява
ОТ СДС ровенето от 89 г до днес в миналото е с резултат ИЗОСТАВВЯНЕ МЛАДЕЖТА, АКТУАЛНОТО И ГИ ПРЕДОСТАВИ НА МАНИПУЛАТОРИТЕ НА ЗАПАДА И Лошото е днес, че сексът е вече знаме на младото поколение: секс и по вече пари, а не СЕМЕЙСТВО, ДОМ, РОДИНА, знание, реализиране идеи за добруване, стимулирани от духовната култура, която е преди всичко национална. Принадлежиш на родина, народ, етнос- религия и всички сме чада на Бог. Духовната култура дава на всеки определеното му от Бог безсмъртие, прераждане. Всеки човек е смъртен, носител на душата- безсмъртната, вечна връзка с Бог! Той е в нас! Само човекът има правото на избор- и ако този избор е секса- нищо добро не го чака . Тази манипулация отродява, превръща родината ти в колония, а тебе в роб на животинските страсти, консуматор на дрога, кафе, пържени картофки, кола- пътят към болести и страдания- трудна старост- празен ум лишен от разумни действия
ЖИВОТЪТ Е ПЪТУВАНЕ В СТРАНАТА НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ- ЕДНАКВИ, НО ИЗБОРЪТ Е РАЗЛИЧЕН, ЗАВИСИ ОТ СИЛАТА НА ВЪЗПИТАНИЕТО, ДА СЕ ИЗДИГАШ ИЛИ ДА СЕ ТЪРКАЛЯШ В БЛАТОТО... СДС водачите от 89- 2000 г натикаха България в упадък и унищожение. За затвора са! Бог да ги накаже!
КЪМ АВТОРА: Късмет за вас и за СДС към верния път за, а не срещу България.
цитирай
5. zaw12929 - ЖИВОТЪТ Е ДА СЕ УЧИМ! нЕ Е ГЛАВНОТО ЗА ...
19.08.2018 11:14
ЖИВОТЪТ Е ДА СЕ УЧИМ! нЕ Е ГЛАВНОТО ЗА СЕКС И ВЕСЕЛБА, А ЗА ДА СЕ РЕАЛИЗИРАМЕ. КАТО ЧОВЕЦИ, КОИТО РЕАЛИЗИРАТ ИДЕИТЕ НА ДЪРЖАВАТА, НА СЕМЕЙСТВОТО.
ЧОВЕЦИТЕ ИЗГРАЖДАТ ДЪРЖАВАТА ЧРЕЗ ДЕЙСТВИЯ, КОИТО СЪЗДАВАТ РАЗНООБРАЗИЕ НА ПАЗАРА НА ТЪРГОВИЯТА, КУЛТУРАТА....
цитирай
6. nedovolen - Зав, много добре. Толкова е просто, ...
20.08.2018 18:46
Зав, много добре.
Толкова е просто, че няма нужда от дълго обяснение. След като си имал невероятния случай /не лично/ да те родят на тази планета, не я тормози. Тук е по-дълго, който може, се сеща. Кой не може и от гардероб книги няма да разбере.
:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14206960
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68272
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031