Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2020 07:01 - © Коментари - Наглост по станишевски
Автор: kvg55 Категория: Политика   
Прочетен: 1503 Коментари: 2 Гласове:
14

Последна промяна: 24.05.2020 03:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
21.05.2020г.

     ПЕСоглавецът Сергей Станишев дал пространно интервю пред Христина Добрева от Lupa.bg на тема "Политика не се прави с чували с пари, а с идеи".
Говорейки за световната модерна "зелена политика", казва : "Тези проблеми (екологичните) изискват от българските институции, от политиците, а и от партиите много активно включване в дискусията за европейските промени. Ще се включи ли България и ще отстои ли своя интерес? В Европа този разговор вече започна".
Аман от невежи неграмотници, бе! Абе, Станишев? България не е ли в Европа – географски и политически? Докога българските политици ще изключват България от Европа? Глупаци!
Относно опозиционността на Българската социалистическа партия : "… очевидно в последните години, особено в парламентарната ни дейност, липсваше системна опозиционност, за да може тя да прерасне в алтернативност".
Ще се повторя и потретя. По време на неговото председателстване, хората "виждаха" БСП като алтернатива на ПП ГЕРБ и затова "печелеше" избори след избори. А сега "един член на БСП, който е бил лидер на тази партия, не може да не се безпокои, когато вижда резултатите и грешките". Голяма загриженост. Имало отстъпление от резултатите "постигнати" от него.
Опасява се, че ГЕРБ щели да заемат социалната ниша в политиката, която социалистите изоставили. Няма такава опасност. Социалната политика се прави с много пари, които герберастията не желае да дава на бедните, пенсионерите и безработните.
А провежданата от БСП социална политика, когато е управлявала, се прояви най-силно с въведения от правителството на тройната коалиция с министър-председател Сергей Станишев  "плосък" данък. Тогава Станишев се съюзи с буржоазните партии ДПС и НДСВ и отстъпи пред техните искания. Станишев, това не е принципна социалистическа политика. 
В интервюто си Станишев не пропуска да удари персонално и председателят Корнелия Нинова : "промяната не може да е монопол на Корнелия Нинова и Кирил Добрев".
И накрая, преди да стигнат до разговорите за фамилията Станишеви, отварят въпроса за субсидиите на политическите партии : "А как коментирате тежкото финансово състояние на партията, послужило за добър повод за флирт между нея и ГЕРБ в контекста на субсидиите и светкавичното им вдигане?", пита Христина Добрева. " Когато играеш популистки игри, падаш в същия капан. И ние допринесохме за целия този хаос със субсидиите на партиите. По мое време партийната субсидия беше драстично увеличена. Мнението ми не се е променило оттогава – по-почтено към хората е партиите да получават пари при ясни правила и отчетност, за да бъдат независими и да защитават интересите на обществото. В САЩ цялата система е толкова монетизирана и всичко опира до това кой колко е събрал, за да се впусне в президентска или кметска кампания. В този смисъл питам – политиката състезание на чували с пари ли е, или на идеи за управление? Правилно се увеличи субсидията на 8 лева на глас, но си остана и горчивото усещане за задкулисие", отговаря другарят Станишев.
Чувалите с пари не са чужди и на Станишев, защото замени идейната Елена Йончева с богатата, но разведена с две деца, Моника Йосифова. А що се отнася до идеите в политиката, водената от Станишев Партия на европейските социалисти (ПЕС) е постоянно втора на европейските избори, както и БСП-то у нас. В това отношение Станишев създава традиции.
https://lupa.bg/news/sergei-stanishev-pred-lupabg-politika-ne-se-pravi-s-chuvali-s-pari-a-s-idei_42767news.html




Гласувай:
15


Вълнообразно


1. radostinalassa - БКП няма да спечели изборите, защото...
21.05.2020 13:56
ББ има специалисти, които винаги манипулират изборите технологично.
цитирай
2. kvg55 - До 1. radostinalassa
21.05.2020 14:10
Така е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5856257
Постинги: 2830
Коментари: 26053
Гласове: 34369
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930