Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2020 19:13 - Време е за бунта на нашия живот
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2186 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 10.07.2020 21:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Анализ-прогноза, на заем от "Строго Секретно"

Двата сблъсъка вървят едновременно – COVID-19 и световната гражданска информационна война.
Координацията им е доста добра, за да се озовем в сегашния момент на обърканост, в който сме бомбардирани с ужаси и паники. Денем и нощем. Нощем и денем.
Страхувай се! Какъв ужас!
Някакъв COVID-19 пристигна и светът спря. Всички основни свободи ни бяха отнети светкавично – без плебесцити, референдуми и дебати. Вместо тях полиция, армия, бариери, шпиониране срещу всички и навсякъде.
И границите затвориха, въпреки че обещаваха, че ще бъдат отворени завинаги. И международният живот спря.
Всичко се случи толкова бързо, че повечето от нас нямаха време за реакция, безпомощни пред спуснатите бариери и таблата с отменените полети. Отвъд тези граници останаха нашите семейства, колеги, приятели, страни и градове, които искаме да посетим.
Този глобален концлагер ни беше наложен "заради нашето добро, за да можем ние, и другите, да оцелеем".
Така ни казаха и само за два месеца планетата беше разпарчетосана, както никога преди, даже от големите войни. Но никой няма намерение да компенсира милионите унищожени или редуцирани човешки съдби и животи. И в момента цяла Африка, Азия и Латинска Америка са извън досега. Чужденци не могат да влизат в САЩ. Повечето държави са изолирани крепости.
Никой не ни пита за нашето право на живот. Те сега създават нов морал, нови правила и норми на хуманността.
А ние, които вярвахме, че сме спечелили, изведнъж разбрахме, че това е мираж. Военен мираж. По-точно два – на оръжейния биовирус и на гражданската информационна война. Първата не може без втората и обратното.
Защото с операции "корона-пандемия" от началото беше ясно, че става дума за:
глобална психооперация;
събитие, прикриващо биотерористични атаки под контрола на САЩ, Израел и Gladio, прикривани от основните медии;
платени от международния банков картел, като последна репетиция преди Третата световна война в Европа, Азия и Близкия Изток;
налагане на режим на ново расово и апартейдно разделение на човечеството и задължително ваксиниране и чипизиране;
въвеждане на безкасово общество и цифрова икономика, унищожение на пазарите на планетата и националните икономики на Китай, Русия, Германия, Япония, Иран и др.
Но в това се състоеше и грешката им. Те могат да държат 8 милиарда в новия концлагер на технофашизма. Отпорът на човечеството нараства бавно и гневно. Когато хората разберат истината, тогава яростта им ще се излее на улиците.
Не, не сме на една и съща лодка. Ние сме в една и съща буря, но на различни лодки, в различни направления.
Даже когато ограниченията бъдат вдигнати, нищо няма да бъде "нормално" и "както преди". Войната не е само срещу някакъв вирус и лъжливите медии. Тя е за всеки човешки живот. Дотам стигнахме.
А те: "страхувайте се, мийте си ръцете по няколко пъти, сами се изолирайте, сами се карантинирайте, носете маски и ръкавици, болниците са препълнени с трупове, стойте си в къщи, стойте далеч от хората, далеч от църквата". Отмениха и спорта, концертите и училищата.
Това, според тях, е новата вирусна "нормалност", в чиято основа е страхът.
Страхът стана новият им герб.
Истинската пандемия не е вирусът. Това е страхът, насаждан и от медиите.
И тук е втората им грешка. Онова, за което не се пише и говори, е масовата смърт на така наречените "масови медии", които ние наричаме преститутки.
Хроничната болест на тези труженички премина в състояние на клинична смърт. Слуховете за смъртта на печатните медии не се оказаха преувеличени.
Вестниците, каквито ги знаехме, останаха в миналото. По време на пандемията фалираха и изчезваха с милиони по света, в това число и най-богатите.
Свидетели сме на поредния прелом в развитието на човечеството, което се оказа на друго място, а не там, където са тези медии.
И преди са ни сполетявали кризи, които са поставяли човечеството на колене. Но тази ни показа, че е необходима промяна на цялата система, че именно хората, а не парите, са целта на живота на тази планета, където сме дошли за ограничено време. Когато разберем нашата временност започваме да разбираме и нашата терминалност, и да се опитваме да напълним нашето жизнено време със смисъл.
Нашето значение като консуматори се изпари, лозунгите на прогрес, справедливост и равенство еволюираха в алгоритми, с които роботите шпионират нашите думи и елементарни свободи.
Това е контролирано разрушение навсякъде и на всичко. Но този път не са двата небостъргача в Ню Йорк през 2001 г., а нашият живот.
Стигна се до последния етап на капитализма, в който хората не са нужни. Банките сами си печатат и дават пари и елиминират най-важното звено на живота – хората, които, за да не пречат, са затворени в новия вирусен концлагер, на който даже не пише Arbait Macht Frei, защото не ни дават и да работим.
Заради това нашата мисия има и колосално обществено значение. Променя се светът, геополитическите полюси ще бъдат дефинирани отново. Нужни са нови цели, ориентири и ценности през ХХІ век.
Извънредните времена се нуждаят от извънредни мерки.
Технофашизмът води към репресивна система, която не толерира никакви форми на дисидентство. И тук битката е свирепа. Пристигнахме доста преди разписанието в онова, за което се пишеше във фикциите на Оруел и Бредбъри, концентрирани в "пари – сила – контрол", т.е. глобалната тирания.
За съжаление опциите, с които разполагаме, не са много. Време е за истината.
Става дума за система на абсурда, за системен абсурд или абсурдна система.
Най-точното е система на абсурда, която доведе планетата до екологична гибел, като човекът стана несъвместим със Земята.
Заради това бунтът – революцията е срещу тази абсурдна система. Системата е врагът.
Това е системен срив. Тази система повече не може да съществува. Наблюдаваме нейната смъртна агония.
Следователно, започна поредната антисистемна революция.
Това е грандиозна война в мащаба на цялата планета. Такова нещо досега не е имало.
Глобализирането покри целия свят. Заради това кризата е планетарна. И революцията е глобална.
Срещу нас е все още противник, който е парализиран от страх – панически, животински. Кой ще надделее не е ясно. Двубоят е колосален, исторически, космически...
 



Гласувай:
5



1. krumbelosvet - Когато се каже, че:
10.07.2020 19:26
"Става дума за система на абсурда, за системен абсурд или абсурдна система", когато се каже така, това е доказателство за НЕПОЗНАВАНЕ на П Р И Ч И Н А Т А.
Фактите изглеждат абсурдни, когато не знаем причините за тия факти.
цитирай
2. kossef - Привет и внимавай с изрази като:
10.07.2020 19:32
"Стигна се до последния етап на капитализма, в който хората не са нужни." Ще те обявят за червен боклук, въпреки че и на тях Личността, индивидуалността не им бе нужна, напротив...
цитирай
3. iw69 - Към kossef
10.07.2020 19:43
Винаги е по-добре да си червен "боклук" отколкото кафява купчинка :-)
цитирай
4. kossef - Опасно нещо, и твърде често, са думите, iw69 ...
10.07.2020 20:27
Със съдържащото се в тях двусмислие, многозначителност, както, в случая, с репликата ти. Кафявата купчинка може, от някои, да се възприеме като изгорен на клада фашага-мъченик. На червените клюци, вместо дрисък... Пак внимавай, приветствам те.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4824169
Постинги: 2501
Коментари: 6279
Гласове: 16463
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031