Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2020 21:36 - Какво е съкровището на България?
Автор: bgsokrovishteto Категория: Други   
Прочетен: 5178 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 22.12.2020 22:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В какво се е превърнал светът днес, отхвърляйки Бога? Или по-точно: как се променя начинът на мислене на хората, невярващи в Бога и водещите се по тях, които и стават все повече и повече? Наблюдават се следните главни промени във възгледите: от точни нравствени начала, доброто и злото се превръщат в относителни понятия, основани върху чувства, лично мнение и произволни цели. Същото се случва и с истината, която макар и да се разглежда като нещо отговарящо на действителността, днес нерядко бива изопачавана, съзнателно или не, за нечия изгода. Животът също губи смисъла си – целта най-често е човек да се самооблагодетелства и да се „уреди“. Наблюдава се стремеж към излишество – коли, айфони, плейстейшъни, търсят се кратковременни удоволствия, които, погледнати дългосрочно, само вредят на човека. Много хора със слаба вяра или пък вярващи в някаква лъжедуховност, неусетно са придобили такъв начин на мислене от заобикалящата ги среда, филми, песни и всякакви други видове медия. Голямата част от тези хора не си дават сметка, че не са достигнали до тези си възгледи сами.

За съжаление, всичко това неминуемо води до разтление на обществото. Миналите поколения българи отивали да учат в чужбина, за да могат след това да донесат знанията си в България. Днешните правят обратното. Това обстоятелство, в съчетание с ниската раждаемост, също причинена от новите ценности, водят народа ни към гибел.

Няма друго спасение освен да се възвърнем към най-ценното съкровище на България, а именно православието, което нашите деди пазеха повече от хилядолетие и завещаха на нас, та да можем и ние да достигнем до познанието на истината. Именно то ни запази през турското робство, даде куража за саможертва на опълченците на Шипка, както и на героите от следосвобожденските войни. Българският полковник Борис Дрангов, загинал в Първата световна война, неслучайно казва: „Без волята и подкрепата на Бога не можем мръдна нито стъпка напред“.



Гласувай:
6


Вълнообразно


1. andorey - Да, точно така е. Само да поясня, че ...
30.12.2020 11:08
Да, точно така е. Само да поясня, че българите са християни още от 1 век и са приели християнството директно от апостолите Павел и Андрей и първите 70 ученици на Христос. Това ще става все по ясно и по ясно.
Ето и думите на Г.С. Раковски по този повод казани преди повече от 150 години -

"Ние щем доказа, че кръщението Преславского двора никакво чудо не е действувало, защото по тях времена чудесата бяха се веке свършили и че то кръщение е било одавно йоще приготовено: че Кирил и Методий не са били гърци, но чисти българи, и македонците българи, бивши отпреди Христа йоще по тях места, приемнали са хритиянството по-напред от гърците и кръстивши се йощ от времени посланика Павла, тии са съставили първата Христова черкова в Европа после Ерусалимская. Че бог и святий дух не са избрали гърците и техний язик да просветят мира тии и на него язик; че повечето обряди във восточната черква са се увели от българската стара вяра преди християнството, коя е била основана почти на същите начала и проч."

Из "Ключ болгарскаго язьiка" 1865 г.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgsokrovishteto
Категория: Други
Прочетен: 11421
Постинги: 2
Коментари: 1
Гласове: 107
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031