Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2021 17:53 - Пророчества - сбъднати и несбъднати
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 968 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 24.01.2021 17:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Помествам предсказания на ясновидците Петър Дънов и Слава Севрюкова. Някои от нещата са се сбъднали, а други най - вероятно ще се сбъднат.

  "Ще дойде ден, когато и болни, и слаби ще ходят на планината. И до най-високите върхове хората ще отиват с АВТОМОБИЛИ, с аероплани." ("Хармонични и дисхармонични съпоставления", 16-та беседа, 11 август 1937 г., 10 ч.с., П. Дънов).

"Какво е изгубила България? Да вземем за пример двама съседи, от които единият отнема по някакъв начин имота на другия. Ограбеният има син, а другият – дъщеря. Младите се влюбват и като се оженват, кой става по-богат? Сега гърци, сърби и българи Господ ще ги ожени – в съюз ще ги съедини Господ." ("Искайте сила, имайте вяра", Извънредни беседи, 1914-19).

И действително, българи и гърци са в съюз. Не в един, ами в два съюза. Сърбия пък е кандидатка за членство в Европейския съюз.


Относно това какво е изгубила България.
Изгубила е не само земи, но и население! Изгубила е от самочувствието и престижа си, от парите си, от тежестта си на международната сцена! Изгубила е от пълнежа на девиза "Съединението прави силата", който мисля си е бил по - адекватен за времето от преди националните катастофи и свързаните с тях загубени войни.

На Дънов са приписвани и други думи касаещи създаването на ЕС: "Той през първата половина на 20-ото столетие говори за обединена Европа и следвайки идеите на Уидроу Уилсън слага в определен, исторически конкретен контекст настъпването на епохата на европейската интеграция: "След войната ще се заговори за европейски съединени щати и тази идея ще се осъществи" (1.V.1940). С много вяра и оптимизъм на "духовното зрение" говори за приближаващата епоха на сътрудничество, когато противопоставянето на нации и региони ще стане анахронизъм. На 20 септември 1935 г. например заявява пророчески: "След сто години ще намерите Европа съвсем друга. Границите ще бъдат премахнати и ще се създадат други отношения между народите и човеците."" (http://www.euro2001.net/issues/6_2001/6br40.html .)

През 80-те години на миналия век, Севрюкова също говори за летящи автомобили в бъдещето.

"В не много далечно време огромните магистрали, ширнали се пред нас, ще са обрасли в треви и храсталак. Никой няма да пътува по тях. Новите возила ще се реят из въздуха. За идните немного далечни поколения небето ще е без граници. Аутобаните тогаз ще запустеят, предадени завинаги на царството на буренака. […] България е богоизбрана. Не защото не разполага с огромни първокачествени магистрали, а затуй, че само след броени десетилетия те ще са вече абсолютно ненужни. Ще се спести труд нахалост и излишни средства.

image

Конструкторският изобретателен гений ще е на такова ниво, че както разкрих, ще създаде автомобили-летателни апарати. С едно бутонче ще се управляват. Ще се зареждат с космическа енергия. Няма да замърсяват въздуха. Тогава ще бъдат покорени небивали научни висоти. […]" (https://www.otizvora.com/2011/03/2553/?fbclid=IwAR3erAVk35ow4ib-b75x5bH7FW9uAZyg0-wDoSJajdYpcYSMgh_Oo7xowGk .)

Може да се каже, че освен Дънов и Севрюкова е предсказала членството на България в Европейския съюз. Визирам онова нейно предсказание също от 80-те години, в което се говори, че Турция ще отцепи част от България. Дали буквално или само духовно ще е откъсването, не се знае. Дано обаче не се сбъдне този вариант. А ето ги и думите, които са изречени във време в което сме част от СИВ и Варшавския договор и част от които може да се приемат за предсказване на бъдещо членство в ЕС: „Ударът обаче няма да се приеме толкова страдалчески от народа, защото границите между държавите в ония години ще са размити…Докато Европа слисана умува какво да предприеме за осиротялата ни държава, някои политици ще бъдат съдени за поредната, може би най-страшна национална катастрофа. Мнозина ще заплатят с лихви греховете си. От тоз миг нататък властниците ще станат изключително внимателни към събитията в страната. В периода, когато същата тази Европа объркана се двоуми как да реагира, сърбите състрадателно ще ни подадат ръка. Ще ги приемем като братя.“; „Държавата ни ще изпадне в критично състояние на границата на оцеляване. Когато е на ръба, духът на превъплътения Давид, тогава неин водач, ще я спаси. В негово лице България ще даде на света значим политик. Той ще направи много за страната и за Европа.“ (https://www.otizvora.com/2011/03/2528/slava-sevryukova-za-balgariya-i-sveta/ .).
 







Гласувай:
1



1. blagovesteliseev - Пази се от това учение
24.01.2021 19:23
Бог казва така: смърт страшна Дънов даде! Това е учението за прераждането и окултизма, вплетени за заблуда с християнски елементи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 651349
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1292
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930