Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2011 23:01 - "Нашият" Теофан (изповедник)
Автор: solinvictus Категория: История   
Прочетен: 15119 Коментари: 28 Гласове:
13

Последна промяна: 01.08.2012 23:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Представям Ви с голямо удоволствие един текст на щурмана,който слезе на брега за бира и вече цял месец гуляе на сушата!!!
Не съм пипал нищо освен оцветените в тютюневко фрази!
Приятно четене!


Хронографията на Теофан Изповедник (815г.) е достигнала до нас в повече от 12 преписа,но само част от тях са със сравнително по-добър текст.
Най-старият препис е от X век, а останалите — от XVI век.
Съвременните историчари, чрез сравняване на отделните ръкописи-преписи, установяват един текст, който се отпечатва. Обаче доколко този”установен текст” предава точно оригинала, зависи от идеологическата и политическа обработка на така наречените ръкописи-преписи. /Всъщност аз не бих му вярвал (на „преписа” на Теофан Изповедник) на 100%./ 
Има документи, приети за основополагащи и без съмнение за „единствената истина”.
Документи, които образуват гръбнака на цялата ни историческа наука. От всички тях, безспорно на най-видно място трябва да поставим,сведението за мнимото създаване на българската държава през 681 г. в резултат на похода на „уногундурите – българи” начело на Аспарух, което се преписва на Теофан Изповедник и Патриарх Никифор.( „BREVIARIUM” на Патриарх Никифор и „Хронографията на Теофан Изповедник” / GIBI III - ХХII. Теофан Изповедник -стр.226 и Патриарх Никифор GIBI III стр. 295/.) 

Никой от тези извори не е достигнал до нас в неговия първоначален, оригинален вид. Ръкописите предлагани в GIBI / а и не само там / се градят върху няколко ръкописа-преписа, направени доста по-късно от оригинала.

Така например „Кратка история” на патриарх Никифор (815г.), е дошла до нас в три ръкописа-преписа, от които единият се различава съществено от другите два.
Най-старият препис е от IX в., а другите два — от XI—XII в.
За Хронографията на Теофан Изповедник (815г.) вече посочихме в предишния постинг. Ще се опитаме да се абстрахираме от всякакъв вид манипулации за да разгледаме, преди всичко
„Откъс. 32” / стр.260 от „Хронографията на Теофан Изповедник” /, тъй като той се счита за по- пълен и по-точен. 
На този откъс от „Хронографията на Теофан Изповедник” е дадено заглавието: 

„Установяване на прабългарите на юг от Дунава.Създаване на българската държава” 
Предразсъдъците които ни се натрапват с този текст започват със заглавието.Така зададено,то ни внушава,че по-следващия текст е автентично сведение за създаването на българската държава в североизточна Мизия и трябва да се възприема само и единствено като такова. Ако искаме да освободим съзнанието си да възприеме очевидното,трябва да се абстрахираме от това внушение.Само така ще можем да дадем вярна преценка на събитието предадено с текста. 

1.Сведението за това събитие / Откъс 32/ започва от стр.260 и завършва на стр.265 .Както увода на стр.260, така и финала на 264 – 265 стр., са приведени като отправни точки / репери /за уточняване на датата на събитието.
Сведенията за годината на смъртта на Мавий / 680 г./ и годината на свикване и провеждане на шестия вселенски събор се считат за твърдо установени / 680г.-681г./. 
…„През тази година на 6-ия ден от месец артемизий,първи индикит,умря Мавий,владетелят на сарацините... 
През същата тази година народът на българите нападнал Тракия ”!!! … 

След като по този начин е определена годината на събитието / нека напомним,става въпрос за 680 г./, то нормално е да се продължи с неговото представяне, а именно да се опише похода на българите в Тракия.Това не е направено, но от тук започват и проблемите със „сведението”, защото следващите описани събития не се развиват в Тракия.
Похода на Аспарух и всичко останало, свързано с този поход се осъществява в Мизия / според текста на Теофан от ГИБИ /и при това през следващата 681 г. /както ще отбележим по- надолу в изложението/, а това поставя под съмнение мястото на горния текст в повествованието.
Това е причината да отворим скоба и да напомним,че за същото събитие се разказва и в Хрониката на Георги Кедрин, издадена заедно с Хрониката на Йоан Скилица. 
Георги Кедрин – Йоан Скилица 

КРАТКА ИСТОРИЯ - / GIBI VI / 
Г.Кедрин – живял вероятно в края на XI или началото на XII век.Неговата Хроника започва от сътворението на света и завършва с възкачването на Исак I Комнин на престола в 1057 г.Тя представлява компилация от различни по-стари хроники.
Авторът е черпил главно от Хрониката на Псевдосимеон Магистър,но е ИЗПОЛЗВАЛ НАПРАВО И САМИЯ ТЕОФАН,както и Георги Монах и други непознати извори /според предговора от ГИБИ /. 
Това,че Георги Кедрин е ИЗПОЛЗВАЛ НАПРАВО И САМИЯ ТЕОФАН, ни дава право да цитираме двата текста и да ги сравняваме. 

Откъс 38 /Георги Кедрин/ 
През 10-ата година българите нахлули в Тракия.Императорът излязъл срещу тях,но ромеите претърпели поражение и мнозина от тях загинали.
Императорът,като искал да бъде в мир с всички,сключил договор с тях и поради глупостта му християните се покрили със срам. 
Откъс 32 при Теофан /подчертания цитат / и откъс 38 при Г.Кедрин описват едно и също събитие /събитие случило се в Тракия през 680 г./.
При Теофан събитието е загатнато само с едно изречение и очевидно не се акцентира върху него,а самото известие служи за да се легитимират по-следващите събития във времето,като не се обръща внимание на факта ,че театъра на бойните действия е съвсем различен.
При Г.Кедрин,макар и с три изречения известието има завършена форма и е изчерпено от към съдържание.Освен това се натрапва и една друга, при това твърде съществена разлика.
Теофан говори за „народът на българите”, а Г.Кедрин казва само – българите.
Разликата обаче е само привидна,защото в първия случай гръцката дума Етнос е преведена като народ,докато в случая тя може да има друго значение, което като уточнение е пренебрегнато от Г.Кедрин.!!! 
По-важно за нас е да отбележим,че в текста на Г.Кедрин е изрично отбелязано, че е СКЛЮЧЕН ДОГОВОР / към този факт ще се върнем по-надолу в текста /. 
По нататък в известието на Теофан следва изречение което изглежда вмъкнато по недоразумение в текста ….
”Необходимо е и да се каже и за миналото на уногундурите-българи и котраги”…./ в случая българите станаха уногундурите-българи!!! /.

Въпреки това ние очакваме да научим за миналото на уногундурите-българи и котраги, но и това не е направено, а имаме описание на географски район, което от пръв поглед си личи, че е съпроводено с много грешки. 
….В северните отвъдни части на Евксинското море в т.нар. Меотидско езеро се влива огромна река наречена Ател ….От същото езеро до реката, наречена Куфис,гдето се лови българската риба ксистон, се намира старата велика България и т.нар.котраги, които са също техни едноплеменници …Географското описание завършва с определяне на местоположението на старата велика България и т.нар.котраги.Това „определяне”, меко казано е недоразумение. 

По нататък следва легендата за Кробат и петимата братя. Отнасяме се със скептицизъм към взетата за чисто легендарна история на Теофан, публикувана от Рънсиман (1930), която има и много привърженици, но се налага да отбележим: 
Събитията разказани в следващите няколко реда започват в миналото и продължават в настоящето /във времето на Теофан/.
Автора е свидетел на самото събитие, както и на неговото развитие във времето. 

Т.И - ст.262 ….”И първият син наречен Батбаян, спазил нареждането на баща си и останал в земята на прадедите си досега”… 
И ст.262-ст.263…..”излязъл големия народ на хазарите от най-вътрешните части на Верзилия в първа Сарматия и покорил цялата отвъдна земя чак до Понтийско море.И първият брат Батбаян, владетеля на първата България станал техен данъкоплатец и досега получават от него данък….” 
За същото събитие Патриарх Никифор
/„5.Основаване на българската държава в Долна Мизия”/, уточнява, че се е случило по времето на Константин/ Констанс 2/ който умрял на Запад, някой си, на име Кубрат,…….когато умрял, оставил петима сина …и т.н.* 
Патриарх Никифор GIBI III стр. 295 
….”От тях първият син, наречен Баян, останал съгласно поръчението на баща си в земята на прадедите си чак досега….. 

Изводът е очевиден : 

Това събитие не може да се отнесе към 681г., защото Батбаян е останал в земята на баща си, но е там и досега .Той е станал данъкоплатец на хазарите, но е такъв и досега.Това „досега” трябва да се търси в края на VIII–ми и началото на IX –ти век . 
Това обстоятелство никак не е останало незабелязано досега.Ето какво казва по този въпрос Петър Петров в „Образуване на българската държава” 

…”Сведението пък, че той плащал данък до ден днешен, т.е. до началото на IX в., може да бъде тълкувано по два начина: или хронистите са преписали буквално своя първоизвор от VII в., което е малко вероятно; или пък чрез името на първия син на Кубрат е изразено положението на оная част от прабългарите, която била покорена и която дори до IX в. все още се намирала под данъчна зависимост.” 
Това е мнението на част от историците, но друга част, начело с Васил Н. Златарски не мислят така. 
Златарски, противно на Петър Петров твърди,че двамата предават текст от по-стар източник, всеки по свой начин!!! 
Очевидно е,че няма единомислие по този въпрос.Мненията на представителите на официалната ни историография са диаметрално противоположни.

Но следващия текст хвърля известна светлина по въпроса. 

….”А императорът Константин като научил,че мръсен и нечист народ се настанил неочаквано отвъд Дунава в Оглоса и че напада и опустошава близките до Дунава земи,т.е.СЕГА ВЛАДЯНАТА ОТ ТЯХ СТРАНА,ТОГАВА ВЛАДЯНА ОТ ХРИСТИЯНИТЕ,…… 
Във всички коментари които съм виждал във връзка с този текст,обикновено вниманието ни се насочва към понятията, „мръсен и нечист народ” и доколко той се е появил „неочаквано” за империята.
Това,разбира се е много важно, но в случая моля обърнете внимание върху подчертания от мен цитат.Той категорично показва,че мястото на наблюдателя във времето не е 681 г. / наблюдателя не е съвременник на събитията, за които се предполага,че са се случили през 681г. / ,защото след израза СЕГА ВЛАДЯНАТА ОТ ТЯХ СТРАНА,би трябвало да следва ДО СЕГА ВЛАДЯНА ОТ ХРИСТИЯНИТЕ / или друг подобен,който да покаже,че наблюдателя е съвременник на събитията /, но следва израза „ТОГАВА ВЛАДЯНА ОТ …”, който показва,че става въпрос за събитие извършено в минало, спрямо автора време. 

Тази част от текста отговаря и на особено важния въпрос за това,дали автора описващ събитията свързани Батбаян /или Баян /, е съвременник на събитията от VII ми век.
Разбира се, автора на целия „Откъс 32” от Хронографията на Теофан /според GIBI III/ е един и същ и би трябвало да е, но сравнявайки го с „Откъс 38”, от „Хрониката” на Г.Кедрин /според GIBI VI/, имаме сериозни основания да се съмняваме в това. 

….”Българите,като видели тези гъсти многобройни редици,се отчаяли за спасението си,избягали в споменатото укрепление / отвъд Дунава в Оглоса /и взели мерки за защита…”
Тук е необходимо да се върнем отново към текста на КРАТКА ИСТОРИЯ /Георги Кедрин – Йоан Скилица/. 
Откъс 40 
През 11-ата година / 681 г./ народът на българите преминал Дунав и като се отделил от съплеменниците си, се разположил на стан във Варна сред някакви гъсталаци и възвишения.Императорът естествено излязъл с кораби и войска и тръгнал срещу тях.А българите,щом видели това,изгубили надежда за спасение и избягали в едно укрепление /не се казва, превзели ли са го или са ги пуснали там/, където се намирали в безопасност………… 

Както виждате в двата текста отново имаме разминаване на описанието на мястото на събитието, при Теофан то е отвъд Дунава в Оглоса, а при Г.Кедрин е в близост до Варна.Но и в двете сведения събитията се развиват в Мизия,като резултат на тях императора сключва мир с българите. 
…”Това принудило императора да сключи мир с тях,както се разказва.Като постигнал навсякъде мир той обединил църквите.”/ Г.Кедрин / 
И сравнен с: 
…”но той като вярвал,че това се е случило на християните по божия промисъл,сключил мир…”/ Теофан /. 
- показва,че в резултат на военните действия в МИЗИЯ е СКЛЮЧЕН МИР, докато Г.Кедрин изрично потвърждава, че в резултат на военните действия в ТРАКИЯ е сключен ДОГОВОР.
Това показва,че воюващите в Тракия и на следващата година в Мизия българи, строго погледнато, не са едни и същи. 

В подкрепа на това нека отново се позовем на отец Паисий,който по повод на същите събития цитира Теофан : 
- ..”В лято господне 678 цар бил Константин Погонит, във времето на шестия събор. Българският народ се засилил и възмогнал много. В това време се вдигнал българският крал Батоя, силен и страшен за гърците.
Летописецът Теофан говори: "Когато, прочее, българите дойдоха срещу кесаря с голяма сила, той пожела да се помири и обеща да им дава данък всяка година, ако и това да беше голям срам за римското царство.” 
Годината и името на императора дават основание на някои да припознаят в Крал Батоя - Аспарух, но Паисий недвусмислено посочва /нещо което вече подчертахме в една друга тема/: 

- “Взел от гърците цялата Охридска земя и поставил в Охрид кралския престол и българска крепост.” 

Всъщност тези българи с които е сключен договор в резултата на бойните действия в Тракия са от тази България за която говори Паисий / за да нахлуят в Тракия на тях не им е необходимо да преминават през Мизия, което и не се споменава /. 

Същата България която е локализирана и от ИБН ХОРДАДБЕХ в „КИТАБ АЛ-МАСАЛИК ВА-Л-МАМАЛИК”.
Тази България / Бурджан /, се намира на ЗАПАД ОТ ТРАКИЯ !!! 
Описвайки провинциите на Източната Римска Империя, в § 55 , автора казва: 
Първата провинция е Тафила, в която се намира Константинопол /следва описани на границите/. 
Втората провинция е Тракия ,която на изток граничи със стената,на юг, с Македония, на запад с Бурджан. 
Третата провинция – Македония.Нейни граници са :- на юг море аш-Шам /Бяло море/, на запад страна ас-Сакалиба, на север – Бурджан. 
От друга страна за поход в Мизия споменава и Лъв Дякон в кн. 6.
Там съвсем на кратко се споменава,че по времето на Константин Погонат, мизи напуснали своите съвместни поселища със северни котраги, хазари и хуни се отправили в мизия и се заселили там.По името на своя прародител Булгар страната им започнала да се нарича България. 

След всичко казано до тук, мисля,че се налагат следните изводи: 

1. „Откъс 32” от хрониката на Теофан не е автентичен, той е сбор от откъси,от текстове писани по различни поводи, но събрани така,че да изглеждат като единно цяло.Само по такъв начин може да се обяснят недоразуменията в текста (например географските). 
Текста от Г.Кедрин сравнен с този на Теофан ,показва: 
- В хрониката на Теофан имаме обединени две различни събития с различни резултати за империята и случили си на различни места. 
Прави впечатление липсата на името на Аспарух: 
- В хрониката на Г.Кедрин,въпреки твърдението,че той е цитирал Теофан,липсва името на Аспарух. 
Името на Аспарух липсва и в цитата от Паисий,въпреки,че и той се позовава на Теофан. 
- В посочения разказ от Лъв Дякон се говори за поход осъществен по времето на Константин IV от мизи в Мизия, където отново липсва името на Аспарух. 

Подписания ДОГОВОР / като резултат на бойни действия в Тракия/, е между империята и българите от тази България,която вече е съществувала и за която пише Паисий , както и проф.Марин Дринов, който я описва като федерат на Византия със столица Солун /но в никакъв случай не е „Първото Българско Царство” за което пише в официалната ни историография / и която е спомената от ИБН ХОРДАДБЕХ. 
За същата България говори и Презвитер Константин по време на шестия вселенски събор / 680г.-681г./: 

"..Казвам се Константин. Презвитер съм на светата божия църква, която се намира в Апамея, провинция Сирия Секунда. Ръкоположен съм от Авраамий, епископ на Аретуса. Дойдох при вашия свети събор, за да ви поуча, че ако бях изслушан, нямаше да претърпим онова, което претърпяхме тази година, сиреч каквото претърпяхме във войната с България.." 
Поздрави, 
Щурман.

п.п. Теофан е наречен "Нашият" от измекяра златарски понеже той не се чувствува част от българския етнос!




Гласувай:
13



1. marknatan - от Добрия Стар Теофан, който не р...
27.11.2011 07:23
от Добрия Стар Теофан,който не разбрал МИСЛАТА ИМ,че е важното една от тях да е доказала тезата на КЕРАМОПУЛОС

'"Той дошъл с множеsтво Племена и започнали сражение.Те дълго се избивали помежду си.Телец бил обърнат в бяг.Сражението продължило от 5 часа до късно и голямо множество Българи били погубени,мнозина пък били пленени,а други преминали към /Неприятеля/.
(тва всъщност е грешка.ПОПА Е ПИЯН ,треба да е не НЕПРИЯТЕЛЯ А Работодателя на ГАТРНЧИНИ ВОЙСКИ б.а. ).
А императорът ,възгордян от тази победа ,отпразнувал я с ТРИУМФ в града,като излязъл въоръжен с войската,прославян от демите(народа).
Той влачел в дървени окови пленените Българи,които заповядал да бъдат избити от гражданите извън Златната врата.""

ей кукумицин ти нема ли да се сбадиш на испанските професори и за ПЪРВИЯ ТРИУМФ ДЕТО РОМИТЕ СИ ОЗКЛАЛИ ГРАНИЧАРИТЕ
или ша гу уставиш на депилираните СЪАФТУРИ
ма ти си ВЕЧЕ У ЧИТАНКАТА НЕ СЕ СРАМВАЙ
уведомете световно признатите специалисти за откриването на Първия Триумф в историята на Римската Армия извършен за победа над собствените Римски Стражарски (демек Български) легиони.Тук наречени с най-новото римско военно понятие ,племена,наложило се като римско военно подразделение за новия род римска стражарска войска.

Не беше ли тощ щур ман дето ДОАКЗА,как нико не бил РАЗБИЛТ ТВЪРДЕНИЕТО НА ОТВОРЕНАТА„ЧЕ СЛУЖЕБНОТО НАЗВАНИЕ БЪЛГАРИ СЪЯЕСТВУВАЛА КАТО СЪЩЕСТВИТЕЛНО В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА СТОТИЦИ ГОДИНИ ПО ЛИМЕСА '
КАКВО ПРАВИ СЪЩЕСТВИТЕЛНОТО СЪЩЕСТВУВА
МА ОСВЕН В СЪЗНАНИЕТО НА ЧЕТЯЩИТЕ СИ МИСЛИТЕ ИМА ЛИ МАТРЯЛЕН НОСИТЕЛ ИЛИ СЕ ПОЯВЯВА ВЪВ ВЪОБРЪЖЕНИЕТО
АААА не съяествувало съществителното,като съществителното
Иначе било :
”Конкретно Римската теза ще доказва, че COMITAE = BULGARI.
Случайно или не, но прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като ”комита е ”.

И доказателства от рода :
» Ако има някакво обединение, в което съставляващите го хора да се наричат българи, то това са comitae, стражите на Римската империя, но това обединеие си има име – гранична армия”

След ,което следваха ЯКИ докази на шур мена в отпуска по лимеса ,вече без СЪЩЕСТВИТЕЛНИ„А ДИРЕКТО ИСТОРИЧЕСКИ

Българите наизлезли от Белград . Защо са излезли Да си посрещенели КОМАНДИРИТЕ Значи са Граничари ,както е доказал Керамопулос или изветсното сред малограмотните ОТВОРЕНА РОМСКА ЗА НАС ОТ ЕДИН ОТ НАС

Я виж дебилчо билингвата или превода на ТЕОФАН И НИКИФОР ОТ БИБЛИОТЕКАРА НА ЛАТИНСКИ ЗА ВУЛАГРИТЕ ДЕТО ПСИХОПАТА БОЦКО ДОКАЗАЛ И ТИ СЕ ОСРА ДА ПОВТАРЯШ ЧЕ ГАНЧО ЦЕНОВ БИЛ ТЪУП ЩОТО НЕ СЕ СЕТИЛ ЧЕ БЪЛГАРИОТЕ НЕ БИЛИ ВУЛГАРИТЕ

то само с дрискане да ставаше
цитирай
2. marknatan - поредната доза рядка оакавателна ...
27.11.2011 07:42
поредната доза рядка оакавателна кво пишело амо кво бил искал да каже авора ма не би разбрал ттънкищо намек на маймуняците че с енсос генос нация не се означавали етнос генос нация м значи били СТАРЖАРКИ ПОНЯТИЯ МАЙ А
МАЙ С ТЯХ СЕ ОБОЗНАЧАВАТ РОМСКА ВОЕННА СТРУКТУРА
”Необходимо е и да се каже и за миналото на уногундурите-българи и котраги”…./ в случая българите станаха уногундурите-българи!!! /.

В СЛУЧАЯ е не българите станаха уногундурите-българи,а уногундири, които са станали бЪЛГАРИ ,така както има десетки НАРОДИ станали българи ,и маймуняка го знае но не го е казал ПСИХОАПТА БОЦКО И СЕ ДРИЩИ ВАЖНОТО Е ДА СЕ ПОМИЯРТСВА

ТЪПНИТЕ не могат да се изброят и тука в точен репетаж на боцмансклите простотиикое служебно пунятие кво узначавало


"Теофан говори за „народът на българите”, а Г.Кедрин казва само – българите.
Разликата обаче е само привидна,защото в първия случай гръцката дума Етнос е преведена като народ,докато в случая тя може да има друго значение, което като уточнение е пренебрегнато от Г.Кедрин.!!! "

Уелеуеле Уеле Етнос е преведена като народ,докато в случая тя може да има друго значение, РАЗБИРА СЕ всички знаят че С ЕТНОС НАЦИЯ ГЕНОС РАСА НЕ СЕ ОБОЗНАЧАВАТ ЕТНОС НАЦИЯ ГЕНОС РАСА в съвременният им смисъл т.е. значи са ОБОЗНАЧЕНИЯ ИЗНДИКИРАЯИ ПРИНАДЛЕЖНОСТ КЪМ РОМСКАТА ВОЕННА СТРУКТУРА БУРГАРОИ НА КЕРАМОПУЛОС ДОКАЗАНО ОТ ПРОФАНА БОЦКО ПО НАРЪЧНИКА НА ГОШО РИБЕТО ЗА ДЕБИЛИ

със смешни разбори подчертаващи само неподготвеността и умствената тъупота на пишещия не се доказват исторически процеси щото могло да бъде квото той си пртедтаввял ма не било написано ,а написаното не било тва дето той си предтавял

каквото и"понятие" да е използвано за етнос което не означавало етнос ,как кедрин не бил писал етнос българи ,то с етнос квото и да си мисли едоин глупав човек че означава ,то с него никога не са се означавали СТАРЖАРСКИТЕ БИЦИ С ГОЛЕМИ МАДУРИ СЛУЖБНИ ВОЕННИ ПОНЯТИЯ,и не е Теофан,само който използва "незивестното" етнос,нация, или в ПРЕВОДА МУ да означавало друго и каквото и да означава то,съдържанието на това " понятие " може да си избършетеа задника боцмански преди до го олижете за доказ щото са посочени от Зонара ,като българи и македонци,илирийци,тракийци,панонци,словени които са посочени че са въпросните българи,яото няна автор който да не ги е псоочил тезио неяа ,но в бпоми галави на психопатъаи е важното ТЕ АС СО ДОАКЗАЛИ КАК ЕДИН ОТ ТЯХ ИМ БИЛ ДОАКЗАЛ ФИЛОЛОЖКАТА ТЕЗА НА КЙЕРАМОПУЛОС . И на суахили да ги е написал все психопатите ша доказват кво било искало да е каже РТ свежда всичко до смехотворна лингвистика .каквото и да е написано в поредна смешка то не отговаря на действителното съдържание и се подменят с калмбури автентични сведения . За това всичко се свежда до фонетични сравния и глупави аналогии. Дори лингвистичните обяснения с които се е подменило всичко са неиздържани. С хайдушко комитски термини се измислени за случая се обяснява история и тези термини се обявяват за римски и съществуващи в реалната терминология Нито един,повтарям нито един от термините които използваш не отговрят на съдържанието си такова каквото му се вменява и е в тези цитирани източници. просто си се наричаш какво били значели непоняптни за вас понятия излизащи извън възприятията и познанията ви за историческа материя наприемр етнос или сключен договор ,сключен мир,които протиовречат на нормална логика и се оливат с помия за да се правят абсурдни изводи и заключения,акто даже се стига до въвеждане на мн.ч. за тва кой кво бил искал да каже .

Османлиите запалили селото. (значи османлиите са войници,вонен термин)
Османлиите събирали тежки данъци(значи пак имаме кой друг а не войниците,защото ако невъоръжен човек отиде да събира данъци няма да му ги дадатр ,военен термин)
Османлиите отишли при импа да им плати за построените крепости (военен термин)
Османлиите заселили Мизия,Тракия и Македония . (Естествено,че османлии са войници кой друг ще засесли тези територии,нали трябва да се отбраняват и охраняват. Граничари значи. Пак военен термин)

Рим бил имал военна структура . Доакзано. И щом Рим имал Военна структура И българи означава граничарите в тази военна структура щото психопата доказал,че с етнос не се означавало етнос ми можело да бъде нещо друго ,МАЙ С ЕТНОС СЕ ОЗНАЧАВАТ РОМСКИ ГРАНИЧАРИ А
МОЖЕЛО
цитирай
3. marknatan - Описаните от Теофан действия:Из ...
27.11.2011 08:28
И нека исторически анархизъм да покаже защо ДОБРИЯ СТАР ТЕОФАН Е Обявени за враг на Народа и от Маймуняците и от БАН яджиите и от Тураките у спартакиадите

Описаните от ДОБРИЯ СТАР Теофан действия,КОИТО разкриват съсвс=ем различна История от тази представаяна от БАН-яджиите и палцикащите се с тяй психопати и маймуняци :
Из Хроника на Теофан септ1,808-авг 31 809 г. ГИБИ 3

"През същата година ,преди великденските празници,Крум,вождът на българите като се отправил срещу Сердика ,превзел я с измама и обещания,избивайки 6 хиляди души ромейска войска извън множеството ромейски граждани.А Никифор ,като излязъл привидно срещу него на третия ден от страстната седмица ,не извършил нищо достойно за споменаване.Той отказал да даде обещание за ненакърнимост на спасилите се от клането началници,които го молили за това,и ги принудил да избягат при враговете.Между тях бил и спатарият Евматий,опитен механик.А,Никифор за голямо безчестие,се постарал да убеди с клетвени послания столицата,че е отпразнувал Великден в в аула(двора б.а.) на Крума."

Известния ни Бари,в мнение дадено под чертата,от "История на източната римска империя"изразено още от 1912 г.,че при този поход като отплата за превземането на Сердика Никофор нападнал и ограбил Плиска.

Българския учен Златарски ,за пореден път защитава честта на България и подсказва друга насока на действията и пише ,че от съобщенията на Теофан не могат да се правят такива заключения.(Друг път За това как Златарски спаси България с неговата карта, от гръцките попълзновения претендиращи за земите на столицата на Македония Сердика и основаващи се на картата издадена от Петербург в която "българи" има само на север от Куманица(така населението по тези земи преди 500 г наричали планината,която днешните нови източна порода граждани на България наричат Балкан,а те самите си се назовават "balkanec",като един блогов шизоид ,който естествено не различава българското,щото сега решил да се немчасва . )

Няма да правя семантичен анализ на използваната дума празнувам, а не плячкосвал,вилнял и т.н.,дори няма да коментирам стила на Теофан по отношение на пропуска му да отбележи сарказъм в клетвените думи на Никифор и да не намери точен израз и т.н. и т.н.

Да започнем с това,че ако Никифор е плячкосал Плиска няма нужда от клетвени обещания,плячката говори сама по себе си вместо клетвени послания .И Теофан щеше да намери точната дума,а не за пореден път някой в 1912 г да му я дописва и да ни превежда какво би бил казвал с това и какво означавало.
По същество: От написаното разбираме,че Крум избил най-малко шест хиляди,а спасилите се от клането после се върнали при него да ги дозаколя ?
Написано си е .След което Никифор с клетвени обещания се опитва да убеди столицата,че е празнувал Великден в аула на Крум.КЛЕТВА ДАЛ !Пред Столицата.Клетва се дава за някакво действие,казах ако е плячкосал аула,щеше да има материални доказателства.И клетва не се дава току тъй.И нещо което БАНяджии и маймуни не знаят от ромската военна струкръра дето и били пишман Историчари,видя се от Триумфа погоре,е това че един ИМПЕРАСТОР се движи с не по малка лична армия от 7 000 седем хилпди души ! Така че КЛЕТАВ НЕ СЕ ДАВА ТОКУ ТЪЙ ЯОТО ИМАЛО БЕЗБРОЙ СВИДЕТЕЛИ БИЛ ЛИ Е НАИСТИНА НИКИФОР ДА ПРАЗНУВА С КРУМ МА ИХЕЯ ИЛИ ДА

ДА СЕ СПОРИ И ДОАКЗВА ОБАЧЕ АН ДЕБИЛИ ДЕТО СА ОСРАЛИ ДЕ ЩО ИАМ И НЕ ПАНИМАЯТ КАК ДА ГО ТУРГАНТ В ТЪПИТЕ СИ "ТЕЗИ" Е БАЗМИСЛЕНО“ ДА ПРОДЪЛЖА ЗА ЛЪЖЕЦА ТЕОФАН ХА ХА ХА ДЕТО ОБЪРКАЛ И МАЙМУНЯЦИ И БАНЯДЖИИ И СА ГО ОБЯВИЛИ ЗА ВРАГ НА НАРОДА И ТУРКОМАНИТЕ ОТ СПАРТАКИАДИТЕ ХА ХА ХА


Описано е едно реално празнуване на Великден от двама манихеи. Манихеина Никифор не е празнувал Курбан байран. Ако е искал да празнува Курбан Байран е щял да отиде в Спеин.
Знаеме ,че в този период е действувал договорът от 716 г подписан с Кормесий СПОРЕД КОЙТО (така е записано ,че договорът е с Кормесий ,не е с Тервел,няма да коментираме тук,ясно е и от други сведения,че има един нубиец Тервел в Солун и др.под.поне еще двух Тербелииевци) :
договорът от 716 г
"Освен това бегълците от едната и другата страна да бъдат връщани взаимно ,дори ако се случи да заговорничат срещу властите".
Не е шизоидната стражарска власт,към която се числели римските стражари,която всички знаят не била бизантийска ,а ромейска,а са уппоменати две отделни власти .
(Византийците били нещо като ромеите,но били силно ристиенизирани,даже и бизантийските граничари били ристиени,за разлика от ромеите,които всики били ристиени с изключение на ромейските граничари ,които не били не били ристиени,но иначе всичко друго им било еднакво с Византийците)

Или от действията на Никифор разбираме,че той наистина е отишъл при Крум за да преговаря за завръщането на бегълците,затова и клетвени послания.И Теофан още веднъж много коректно е предал случилото се.Ако тук Теофан не е коректен при предаване на събития от неговото време,от началото на 9 век в който той живее и пише като очевидец ,какво да кажем за събитията от преди двеста години на които се основава съвременната официална история на България ?ТЕОФАН Е ПОЧИНАЛ 817 Г И ОПИСВА СЪБИТИЯТА ЗА КРУМ(803-814) И НИКИФОР (802-811) ,КАТО ОЧЕВИДЕЦ
Това,че Никифор Първи е празнувал Великден при Крум означава и Крум го празнува този празник и манихея Никифор търси компанията на едноверник и съмишленик.Защото Теофан казва празнува,не плячкосва или преговаря,което е станало по време на празнуването.Под Клетва.
А Крума изоставил неговата войска съставена от околните авари и славини и се отдал на "мутраистки" запой с чалга певици и бачо си Никифор.
Че манихея Крум не разчита на римските стражари е ясно само от два откъса
"Брюкселска хроника " "По същото време аварите избягали от собствените си земи и дошли в пределите на Мизия и Скития"
”Скриптор инцертус”:
”Прочее след това на императора било известно по слух, че Крум се е отправил на поход, като събрал голяма войска от аварите и околните славинии"

Каква е войската на Крум -от аварите и околните славинии. Защо ? Защото всички всички знаят това-че Граничарската войска ,на бъдещата г-жа Граничарша,Ирина Петровная Романова,съ-началник Застава,съкратено василевс на българите, е на Стража по зъберите на Непревзимаемия Град ,като римски граничари да ги пази от мутраиста Крум. На който обаче не му пречи да си празнува със сродната манихейска душа бачо Никифор. "Незнаещ" в абв-то си е сложил за подпис думите на манихея Крум изречени към бачо му Никифор
"Eто ти победи.Вземи,каквото ти е угодно и си иди с мир."
Гарантирам,че Незнаещ не му е казал на Сол Инвиктус за това си научно откритие.А останалите двама die hard фенове на Ромска Тръпка треба да се поодкреепат.
"Всички знаят"как повремето на Петър било пламнало богомилството(павликянството,манихействиото),и предвид,че има 150-200 г латентен период за всяка религия,секта и т.н.,посоченото празнуване на Великден при Крум,чиято
династия е известна със скитските си заблуждения,описаното потвърждава ,че в българския владетелски двор са ристиени от политическо некоректното християнство на ромеите,наричано някъде и българи. Българите(ристиените) били правили много добрини на християните(ромеите) ,но те забравили. Но Бог вижда.Между манихейството,еретическата Пиргиева секта и това което ще се превърне впоследтвие в богомилство има незначителни различия,които по скоро ги правят съмишленици,и което ,от описанието на Теофан разбираме е налично в българския владетелски двор и по времето на манихея Крум ,заради което и манихея Никифор празнува с него в двореца му.

(Теофан с поредното потвърждение за алтернативността на официалната ни история)

Ето и премия за ил да дебилния осрал се науично щото бил лаик и му се падало по право те така доказвали де що има из нета как психопата боцко доакзал,че вулагрите не били българите .Това е билингвата на Анастасий Библиотекар,който не знаел че психопата боцко и дебилния са панимали че българите не са вулагрите щото било Бургария и превел с превъзходния си Кардиналски слух високата магнаурска реч на гадните "гръци: ма тя не му звучала както доакзал психопата боцко,щото бил преписал тезата на керамопулос,е записал VULGARIA и VULGARES за България и Българите трам където това е записано на гръцки.
Май ша са счупи на психото декодера до доказва кво били според съвременното му осиране ха ха ха PRAETEREA MENSE FEBRUARIO DUO CHRISTIANI EX VULGARIA FUGIENTES NUNTIAVERUNT IMPERATORI CRUMNUM PRAEDETARUM EOS,QUI ESSENT IN THRACE REPENTE FESTINARE

ПРЕЗ МЕСЕЦ ФЕБРУАРИ ДВАМЦА ХРИСТИЯНИ ИЗБЯГАЛИ УТ БЪЛГАРИЯ И СЪУПЩИЛИ НА ИМПЪ ,ЧИ КРУМ НЕНАДЕЙНО БЪРЗУ НАХЛУЛ ДА ПЛЯЧКОСВА НАСЕЛЕНИЕТО В ТРАКИЯ.


ОГАВА ПОРАДИ КРАЙНО ЛОШАТА ПОЛИТИКА НА НЕГОДНИТЕ ИМПЕРАТОРСКИ СЪВЕТНИЦИ МНОЗИНА,ОСОБЕНО ОПСИКИЙЦКИ И ТРАКИЙЦИ(THRACESIORUM),ИЗБЯГАЛИ ПРИ КРУМ И ЗАПОЧНАЛИ ДА ПРАВЯТ ЗАСАДИ И ДА ПАКОСТЯТ. ... БЪЛГАРИТЕ ( VULGARES) КАТО УЗНАЛИ ЧЕ РОМЙСКИТЕ ВОЙНИВ=ЦИ СЕ БУНТУВАТ ПОРАДИ СТРАХ ОТ НАПРЕЖЕНИЕ И ГАРНИЗОННА СЛУЖБА,ОКУРАЖИЛИ СЕ И ВЗЕЛИ ОЩЕ ПО=ГОЛЯМО НАДМОЩИЕ В ТРАКИЯ (THRAKEM)И МАКЕДОНИA(MACEDONIAM).


цитирай
4. solinvictus - marknatan виждам, че чивудския ...
27.11.2011 09:31
marknatan
виждам ,че чивудския ти мозък е обременен с неосъществими задачи...тичането из форумите и блоговете за някаква антипропаганда на Боцмана е "кауза пердута" !
Та ти си уникален олигофрен ,който даже не може да осмилисли това което пише!!!
Няма как Симеон да стане юдеин както е написал рашев в последните си "научни" писанки и ти с охота го цитираше хаха
Ако беше нормален щях да ти покажа нещо интересно за чивудите ,но ти си тотален боклук и затова ми е забавно да ти чета анархичните съведско-чивудски плямпания!
цитирай
5. solinvictus - Ахаа. . . . Крум бил манихей и като ...
27.11.2011 09:53
Ахаа ....Крум бил манихей и като такъв направил манихейски ритуали в морето(изкъпал се ритуално и поръсил със здравец войните си) и после жертвоприносил бикове (тука е интересното : граецито писача ,те грецетата са си били само такива и такива малаки като този карамбулос могат да се цитират само от сбъркани чивуди) та като напрайли БАНкета той (Крум)се оттеглил с наложниците си ....ОТКОГА манихеите колят добитък за ЖЕРТВА МУ???
А да този учьон(златарския) си е добавил съвсем своеволно и турнал в устата на ДОБРИЯТ НАШ ТЕОФАНски ,че той е изклал и ХОРа за да изглежда по варварски в очите на цивилизованите писарушки ГРЕЦЕта?
Не ,обърках се не в грецетата ,а в чивудите!
хахахаха

п.п.не знаех ,че си толкова прозд освен ,че си олигофрен!
цитирай
6. panazea - Привет , Соле !
27.11.2011 18:53
Признавам си , че не прочетох цялата статия . Ще се връщам пак тук . Привет ! :))))
цитирай
7. solinvictus - Признавам си, че не прочетох цялата ...
27.11.2011 20:12
panazea написа:
Признавам си , че не прочетох цялата статия . Ще се връщам пак тук . Привет ! :))))


Привет и на теб!

Да ,малко се е поунесъл @щурмана ,ама на фона на @летопосците,@гепардите да не споменавам @атиловците е като къс разказ хехее
цитирай
8. get - - Соле, ще си позволя един пространен пост ... компилация от два други мои, които съм ...
28.11.2011 10:37
... ксенофобчето Натанчик, в блога на "Летописец" !! - Защо го правя ? - Защото това ще ни даде приблизителна предсдтава за ТОЗИ ЦАР БАТОЯ от Историята на Паисий и др. неща !!

1. Натанчик, в знак на симпатия ще ти подскажа, че първоначалният образ е ДВУКОМПОНЕНТЕН ... бул-лев ... от там идва и "БулЛевТера" ... преведено от Старо-БулКарск-оГо янзыка ... това ще рече Бик-Лев-Карам(терам-предвождам) !!

2. https://lh3.googleusercontent.com/-SZgeLKdx2RY/TW18BkIPtdI/AAAAAAAAOV4/fZmjSems05Q/s1600/tiamat3.jpg - God Bel became especially used of the Babylonian god Marduk and when found in Assyrian and neo-Babylonian personal names or mentioned in inscriptions in a Mesopotamian context ... Натанчо, защо става тази странна трансформация на по-старото име Бел ?? Някои казват, че Белу датира поне от 2300 г. пр.хр. ?? ... защо го нарекоха в последствие Малдук, Малакх, Молокх ?? - Защо го демонизираха ?

3. http://atheism.about.com/library/FAQs/religion/blgrk_mycenae25.htm - това е сцена от "микенската" култура(Fresco от Тиринт , Bull Jumping) http://greecefsp07.files.wordpress.com/2007/03/week06.jpg ... която пряко кореспондира с минойската такава ... ето същият сюжет - http://www.mlahanas.de/Greeks/Arts/Minoan/BullJumping.jpg ...но вече по-старият Крит ?!!
- Второ, което е мн. специфично КУПОЛНИТЕ ГРОБНИЦИ, които се строят от ахейците-микенци(също и минойците), и чието строителство се преустановява приблизително с периода, когато се ПОЯВЯВАТ ГРЪЦКИТЕ поселенци в Пелопонес ... но, най-странното е, че такива продължават да се строят на север в Тракия, та чак до сев. Черно море ??http://atheism.about.com/library/FAQs/religion/blgrk_mycenae17.htm ... Това М. Гимбутас го свързва с някаква за мен фикция на базата на, което създава и "курганната си теория" ??!

4. ОТ ТУК ЗАПОЧВА СЪЩЕСТВЕНОТО !! - Но да се върнем в още по-ранни времена, тоест от кога датира това ? Това е свързано с бог "Бел",http://www.viewzone.com/mamu/manu.bel.jpg ... което в шумерският е "Ба" ... частицата, от която е произлязло в бг.език "БАща"(ПАзител-ВА(с/з)силеу) и "Бел". Това е още от времето, когато ... Babylon was a village in c 2230 BCE when Ur was a city. По-късно преминавав в еврейското неправилно тълкуване, според Gene D. Matlock ... "Babylon", is the Greek rendition of the Hebrew word "BaВel", and is translated as both "Confusion" and "Gate of Bel" !! ... това откъде идва(?) от Индия и "а"брамистичната й (късна)традиция !! ... в книгата "The Ancient Turkish-Hindu "Spiritual" Solution to War and Collective Discord." той прави и едни др. изводи(?) с които не мога да се съглася ! - но за мен е факт, че имаме вторично културно вз-вие от изток на запад, което се явява й профанизация на по-старите ведически знания !!?(http://www.viewzone.com/mamu/manux.html ... тук има част от изводите й).

5. ТУК МАЛКО ЕТИМОЛОГИЯ ОТНОСНО - ЧАСТИЦАТА "ВА", КАТО СЛОВОФОРМА В БГ. ЕЗИК И ПРОИЗВОДНИТЕ НЕЙ !!
І. "ВА":
А/ from PIE base *bha- "to speak", ... с потъмняване на звука става "Па" ... от там лат."Падре" ... "патримониум" ... гърците го произнасят като "фр", та става "фратрия" ... това не е само езикова но и социално историческа даденост ;
В/ related to Skt. pati "guards, protects." ... с напълно отпадане на първата буква става това, което го имат за "тюркско" "ата", но то си е PIE *bha-ра - защитник, пазител ... останало в украино-руският, не рОският"моска-лски" ... Батка, междувпрочем в уличният жаргон(аргото) тъй като сме по-близо до Украйната ... тарикатите във Варна, използват й "батка", с което придават нотка на уважение, към по-стар член на групата (!); В тази връзка не виждал ли и връзка с Бат Боян ?
Г/ с подобен смисъл и произход ... предполагателно е й титлата "ban" - но тук с допълнителен смисъл, този който разпорежда-управител, наставник "Бат" Органа(?!). Една скобка, това го преписват на сърбо-хърватите, като произход ... но да не забравяме, че "Панония"-Бановина" до късно средновековие си е била българска по характер ?!! ... междувпрочем, тук има една интересна връзка, която подкрепя становището ми за българският-сарматски, като преходна форма м/у др. езици "протославянски"(причерноморски) и иранските ... тоест ето защо имаме и близко перс. "ban" е със смисъл "prince, lord, chief, governor," !!
П.П. Междувпрочем, думичката "Кан" семантично е твърде близка до "Бан" :)) - водач, ръководител, законодател, вожд !!
- И още едно допълнение от "Бан" идва и производната в полският език за "Господар-Пан" ... защото определено сарматите-българи, са били определено в превилигировано отношение спрямо местното управнлявано от тях население !!
6. - Човечето-ксенофоб ... не е ментално а морално увредено !!
- Питам го нещоконкретно ... то изригва обиди и епитети !! - предупреждавам ... Живота е странно нещо, може и да ни срещне ... тогава даа не ми подсмърча ?!! и да вика "оле-е-е бате !!"
- Тъй като съзнателно спами, за да обезличи и ни отвлече от съответната конкретика на разглежданият въпрос !
- Отново подсещам !!
- Дедовците на тези, от които той явно си е въобразил че произхожда ... са се молели на "ашери" и бог Бел ... който после са омаскарили с басните си за Бел Лилит, Ищар и Естир !!? - Съответно за главният мъжки образ от божественият пантеон е станал Бел-Бал-Белзебуб(последното се превежда в равинистичната л-ра, като Господар на торта)
- Питам за каруцата ... откъде произхожда думата - Нищо, като отговор !!
- За коня произход ... няма защо да питам !!?
- За колелото ... ако ти представлява интерес Милчев ... същото е звучало на Proto-Indo-European *kwekwlo ... да ти звучи близко до нашето "колело" ?
- Най-старата металургия - от тук !!

В заключение ще кажа, че внушените ни от религията заблуди ... водят до шовинизъм и ксенофобия !! - не ние сме го създали това ... първообраза на не-брамистичните религии, които сега са известни, като а"врамистични !! - Те са ненавистни и апологети, срещу люто мразените от тях по-стари такива !!

- Ако е почтен човек ... да чуе истината - Но не ! ... няма да ме чуе, поради липса на морални принципи !!

от Гет ктист

П.П. Щях да пропусна нещо съществено, което идва като подкрепа, къде е изобретена думата за колело ... на старо-английски тя е звучала, като hweogol ... звукоподражателно на "кое-окол" ??! вероятно ?!
МАРКНАТАН НАПИСА:"кво било баал нема мозъкл да проумее ма "изследва'" как БУРГАРИИТЕ БИЛИ БЪЛГАРИТЕ "
ОТГОВОР-Гет: - Смени порочната употреба на двете "а-а" в името и ще получиш една думичка синоним на Бел ... "бЯл" "умник" нещастен !!
цитирай
9. bozman - Здравейте, Гет, вземи го пообра...
28.11.2011 15:01
Здравейте,
Гет, вземи го пообработи това по-подробно за "bha-бан-пан-патрия" да го пусна в пиратския сайт, има хляб в него.

Поздравления за Инвиктус, че не трие пострадалите от РТ цунамито. Сега осъзнавам, че е по-добре да оставиш натан-Шойлев да се влачи като пребито куче, наместо да го триеш. Вярно е, че преди говореше по-смислено, но пораженията от РТ изглежда се развиват прогресивно и в момента е на маймунско ниво - като Джумбурлуто.
Поздрави на всички - и на пострадалите - :).
цитирай
10. get - - Благодаря за изказаната подкрепа ... но ще трябва да преобърна, такива културни ...
28.11.2011 21:11
... и религиозно-исторечски пластове(в това число и лъжи) ... та чак свят ми се завива ??!(като помисля)
- отделно учЕните са натрупали толкова теории относно ... праезик, предревни религии, разпространение на етноси ... ет цетера ?!
bozman написа:
Здравейте,
Гет, вземи го пообработи това по-подробно за "bha-бан-пан-патрия" да го пусна в пиратския сайт, има хляб в него.

Поздравления за Инвиктус, че не трие пострадалите от РТ цунамито. Сега осъзнавам, че е по-добре да оставиш натан-Шойлев да се влачи като пребито куче, наместо да го триеш. Вярно е, че преди говореше по-смислено, но пораженията от РТ изглежда се развиват прогресивно и в момента е на маймунско ниво - като Джумбурлуто.
Поздрави на всички - и на пострадалите - :).

- Устната ми престрелка с видиотеното религиозно-ксенофобче датира не от сега и вероятно ще продължи безкрай ... предвид литературните му напъни и идеи за "Вечният евреин" - Хехе ! ... ма лъжЕ тарикатчето, съзнателно подменя "юдеин" с евреин(тоест семит) !!
- Отделно е заел позицията на вечно преследваният и "обиждан" от антисемитите-ксенофоби !! - питам, го как ще сме ксенофоби, след като дори в езикът ни няма дума, която да описва това, като съдържание - Реве и отново провокира !! ... питам го, откъде е произхода на "БАрБАрин"-barbari(от там е и нашата дума "бъбря") ... мълчи - щот ако вземе да се задълбочи, ще лъсне истината, че тези които са създателите на тази "културна" иновация :) ... сега се оплакват от "чуждомразието" нашето (!?) - Кво става в края на краищата - Крадеца (юберменша-"богоизбран) ... набеждава жертвата си ... в извършеното от него самият престъпление ?!! :(((
- Но като цяло не е виновен Натанаилчо ... вина носят една религиозна индийска секта, която водена от доктринерство и сектанство подменя първоначалните религиозни ведически вярвания (родителите на които сме нпие европейците) с някаква извратена нова версия ??!
- Повече, като тема за разговор и ... размисъл, следва да потърсим в "Is There A Connection Between Ancient Indian And Hebrew Language?" http://apodion.com/vad/article.php?aid=165
- Още по въпроса се опитва да каже и Gene D. Matlock ... с препратките, към историка-географ и юдофил сър Годфри Ф.Хигинс . Който е бил достатъчно обективен да направи връзката м/у юдаизъм-семити-култура-вярвания още през далечният 18 в. ... и смелите му хипотези за така известната ancient Seuna-Desa (Zion Land) ... намираща се до река Годивари - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/16/Godavari_River.png - на бреговете на която се намира един град със многозначителното име Satana
- Една етносна група с познато звучащо име Yadu-Yadavas ... в легендите на които, фигурират познатите ни Sodom and Gomorah ??

- Да се върнем, към интересуващите те Ба-Бан-Па-Пан ... това същото кореспондира и с божествената троица от Ведическият пантеон ... като ще се спра на старшите и най-могъщи братя близнаци "Варуна-Индра" - Но преди това отново следва да обърна внимание - Това са богове, на практика при тези, които създават ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ - Арите !!!
- Най-интересн е за анализ образът на бог Варуна, името на който се е произнасяло първоначално, като г"Варуна !! ... но за това, по-късно ако не ви досадя с обстоятелствените си обяснения ??! :))
цитирай
11. solinvictus - Здравейте, Гет, вземи го пообра...
28.11.2011 22:03
bozman написа:
Здравейте,
Гет, вземи го пообработи това по-подробно за "bha-бан-пан-патрия" да го пусна в пиратския сайт, има хляб в него.

Поздравления за Инвиктус, че не трие пострадалите от РТ цунамито. Сега осъзнавам, че е по-добре да оставиш натан-Шойлев да се влачи като пребито куче, наместо да го триеш. Вярно е, че преди говореше по-смислено, но пораженията от РТ изглежда се развиват прогресивно и в момента е на маймунско ниво - като Джумбурлуто.
Поздрави на всички - и на пострадалите - :).


Да така е! Аз го усетих чувуда преди години лпгато неше постнал едно инфо за Митра в БГ науката и обясняваше ,че конника на Мадара е Митра ,НЕ че не е но и той като мого други ягиптолози смятат ,че това е свързано с юдеите понеже били под вавилонско владичество и оттам прифанали митраизма.И чивудския психопат подражавайки на рашев ,който достойно изпълни поръчката да напише един пасквил за Симеон ,че бил като Давид или искал да бъде като него!
С една дума РТ и митраизма по българско му изяде чафката и почна да се влачи не като куче а като шопар за коледния банкет хахаха с късо въже!

Боцман ти видя ли как сичките папагайоси накацаха тука.как неспирно ден и нощ копират безмислици хахаха задминаха и ВиКито.

Та в крайна сметка от работата на @щурмана се оказва ,че няма никакъв Аспарух описан от "нашият" Теофан или както казва МАРК давидовия син НАТАН "добрият стар Теофан"-значи и за чивудите е добър тоя поп ,а?
Поздрави и ша зема да ти пратя малко "огнена вода",а?
цитирай
12. solinvictus - Гетски, да ти кажа, че когато гов...
28.11.2011 22:14
Гетски ,да ти кажа ,че когато говорихме за бургите от оня амулет дето го бях постнал ми стана ясно ,че всичките тея исторически факти които ги представят за некаква грцка култура,грцки богове и легенди са някакви приказки от Шехерезада хахаха Направо ми е жално като ги чета тука разни малаки и бедни студентчета как се напъват да издекламират назубреното ,та те са тъпи и кухи пръчки ,даже и един годен цитат и извор не могат да ти представят .
Не могат да видят съвременни понятия които ги обясняват през новогръцки или там някой грцки те май имат повече от 20 30 диалекти и наречия и половината не могат да ги четат а останалите не разбират какво е написано!

Преди ти бях споменал за Немруд ...само един въпрос :
От какъв зор ще правят ТАМ сборище на всички БОГОВЕ?
При положение ,че грци,хейдеи,ромеи и кви бяха още, а да... гптяни са си наумили ,че светът започва от ТЯХ?
цитирай
13. solinvictus - Поздрав и поздравления ! VE...
28.11.2011 22:16
bulgarinut57 написа:
Поздрав и поздравления !

VERITAS VOS LIBERABIT !

Превеждай браточка,аз съм лаик с 8 клас!!!
цитирай
14. get - - Приказки от Шехерезада хахаха ! - Мда-а-а ! :))
28.11.2011 22:36
bulgarinut57 написа:
Гетски ,да ти кажа ,че когато говорихме за бургите от оня амулет дето го бях постнал ми стана ясно ,че всичките тея исторически факти които ги представят за некаква грцка култура,грцки богове и легенди са някакви ... Преди ти бях споменал за Немруд

- Ми доколкото съм успял да систематизирам информацията за Нимруд ... той си е преименуваният ни Бог Бел-Боу(с) !!
- Още през 18 в. Годфри Хигинс (вероятно маран) пише, че Yadavas са ... протоюдеите ! Живеят в централна Индия с един голям търговски град Бомбай сега му викат Момбай :) ... други автори свързват Юдо-Йадавите с Yona, откъдето идва Йонийци, тоест протогърците ... товяа го има, като връзка в тамилският(най-черните индийци) епос "Parama Yona" ... там пак се посочва Момбай, като основен град на Йона-Yada ... Хахаха - дЗвера затова ме намрази, като му посочих връзката ... търговският път от Момбай в сезона на мусоните през океана ... до съвременен Йемен(където пак има мн. евреи, т.нар. Фалахи) та отпосле до египетският бряг на Червено море. Асуан ... с доказано поселище на о.Елефантина и от там надолу са се спуснали към делтата на Нил. Па после в Александрия са си направили религиозно училище и започнали да учат останалите на "права вяра" !!(грубо ти нахвърлям историко-географската връзка).
- Преноса на това, което в момента се крие зад термина юдаизъм и афразийски(старо семито-хамитски) езици не върви през Иран-Ирак Близък изток, Палестина а ... идва чрез посредничеството на Египет, когато последният става империя - това къде 1 500 г. пр.Хр.
- Първият Храм не се строи в Ерушалаим ами на о.Елефантина !! ... па после след териториалната експанзия на Египет, който те са превзели отвътре ... се пренася в Близък изток !! ... накратко това е работната ми хихотеза към момента ... събирам още доказателства, така че може да претърпи промени но несъществени ... поради това и на гърците "пъпа им е хвърлен" в Египет :))) !!

от Гет ктист - кан таурос-скитский

- На първо време, къде е било кралството на Йони-Юдо-Йада(с) можем да ползваме Викито - http://en.wikipedia.org/wiki/Yavana_Kingdom#Location_in_Ancient_India
- Отделно на Натанилчо му посочих защо "мюслимите" имат за свещен "Черният камък" от Мека - щот това е символ на Лунен бог(иня)-Нага ... Змия, поради това рисуват "Светлият бог" и си го мислят за Змията-Луцифер !? - Междувпрочем "йони"(от което е производното "йонийци) на индийски си означава едно към едно ... "vagina"-lat. ... тъйкато ми е неудобно да обяснявам на глас ! - повече по въпроса - http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%99%D0%BE%D0%BD%D0%B8
цитирай
15. solinvictus - Гет ти се занимаваш с глобални неща, ...
29.11.2011 00:44
Гет ти се занимаваш с глобални неща,аз да ти кажа не се вълнувам чак толкова от това да подобря имиджа на мумиите чрез траките.Колкото и да ги припознавам по бели няма да станат,все ще са си църни ...хехе мене ме интересуват българите,както виждаш разни турки се опитват да ги приобщят към тях си и да им дадат "европейската рамка" от която се нуждаят.
Замислял ли си къде е Азия в древността и мастите разбирачи на античността (д3вероф) когато говори за асиятски мангали усеща ли се кого има предвид?
Или да? хахаха или пък за МИЗИ?

п.п. що ти е неудобно давай за вагините аз съм в късния пубертет и ми е интересно!хаха
Той не е Натанаил а Натан който се явава син или внук беше на царя им Давид ,а пък е сложил Марк щото го смятат за техен евангелист ,всъщност юдеите приели ристянството не са били преследвани от Светата Инквизия ....ама ,защо?
Базиликата на Св.Марко е напълнена до горе с крадени трофеи от Константинопол ,на ония бедни фукарийки тръгнали да крадат из европата щото са били лишени от наследство именно по закона на хейдейте!(така наречените КРЪСТоносци) Ноисенето на кръстА те е Оневинявало в кражбата...каква ЦЕННОСТ ,а?-западноевропейска!
цитирай
16. panazea - Хе хе !
29.11.2011 00:55
:)))
цитирай
17. get - - Не се занимавам с "глобални" а с банални и като такива сериозни неща :))
29.11.2011 01:44
- хахаха ! - поздравявам те с този Химн на прослава ... !!
http://www.youtube.com/watch?v=rcS6rVq_K90
solinvictus написа:
Гет ти се занимаваш с глобални неща,аз да ти кажа не се вълнувам чак толкова от това ...


- Това е илюстрация, как е ставала инфилтрацията ... на "богоизбраните" !! - "безобидни" божии душички !! ... па после, като минеш съответният курс по "брейн уошинг" и се събират в достатъчна степен още други последователи(прозелити) ... ша та напраим - Гуру !! :)
- Па после, ти като гуру, се отчиташ на по-голем гуру ... при който отива събраната от комуната "парса"(пара) ! Па после с тази пара ... прайм "разни" работи ?!! ... пояснявам, все "богоугодни" дела - Бухаха !

По тази причина много схематично предаваш ... същността на проблема ??
solinvictus написа:

... всъщност юдеите приели ристянството не са били преследвани от Светата Инквизия ....ама ,защо?

- Защо, защо ?? - защото най-напред са били затворена религиозна общност с изключително силно централизирано ръководство с много пари ... наричали са го "кагал" !! Второ те с тези пари, са праели квот си искат ... примерно закупували са т.нар. статут "роби на короната" за патството си, което са го натиквали да живее в "гето" !!
- Покрай статута роби, кагала си е изкарвал и разрешително, той да има изключителни прерогативи, като съдебна власт, тоест вътре в общността-гето те са правораздавали ... кралските съдии са нямали юрисдикция над хората от гетото !!
- Имали са отделен правен корпус ... закони "галаха" !?!
- Те сами са си събирали данъците(някакво своебразно корпоративно тяло ?). Значи държавата е нямала намеса и във финансовите им дела ... сами са събирали парите, които после отчитат на кралската или каквото е там власт ?!
- Покрай това са лъжели и относно, броя, пола и възрастта на обитателите на "гетото", което е било ръководено от съответният управ-н орган "кагал" !!

- Относно кръстоносните походи и криптоюдаизма мога да ти говоря, но ще стане много дълъг поста !! - само ще ти кажа, че към него момент повечето папи или висшият клир(по-точно!) са били задлъжнели на лихварите от "кагала" в Италия !! ... нямали са с какво да върнат заемите и-и-и ... нататък сам се сещай, как е станала сделката !!

от Гет ктист - кан таурос-скитский
П.П. Да не пропускаме, че преди превземането и ограбването на Константинопол ... те превземат християнският католически град Задар, който се е явявал конкуренция в търговията на Венеция ??!
цитирай
18. get - - Още малко обяснения, защото не искаш да "стоплиш" ... относно някои основни аспекти ...
30.11.2011 11:52
... и механизми по които е вървяло развитието на религията СЪОТВЕТНО ПРОФАНИЗАЦИЯТА Й и това, което имаме в предвид под събирателното ХЕЙДЕИ в момента ??!
- Пак по същите причини в главата ти е кашотина относно образа на Митрата, което задължително следва да бъде разглеждан в едно, с брат-близнака му гВаруна ?!!
solinvictus написа:

Гет ти се занимаваш с глобални неща,аз да ти кажа не се вълнувам чак толкова от това да подобря имиджа на мумиите чрез траките.Колкото и да ги припознавам по бели няма да станат,все ще са си църни ...хехе мене ме интересуват българите,както виждаш разни турки се опитват да ги приобщят към тях си и да им дадат "европейската рамка" от която се нуждаят.
...
п.п. що ти е неудобно давай за вагините аз съм в късния пубертет и ми е интересно!хаха
Той не е Натанаил а Натан който се явава син или внук беше на царя им Давид ....!

- Натан ... Матан, всичко е една илюзия и религиозно-егалитарна пропаганда на тази религиозна секта с определящо значение, относно съвременните световни ре"веригии християнство и ислям !!?
- За мен написаното в "Стар завет" най-вече раздел "Царства" е една легенда без реално историческо покритие !! - ако е имало държавни образувания на хейдеите, то ще да са били някакви полузависими княжества !! ... Първи "Храм" НЯМА, направо има ВТОРИ направен по времето на Ирод ... за който аксиоматично се изтъква, че бил репит на първият - Какъвто пак казвам - Такъв няма !! ... като косвено потвърждение ... нито при агЮптите, нито при "йонийците" не се упоменават факти за Велик Исраел и Храм ... тоест този "факт" е измислен през средновековието от рабитата им !!
- Но относно Митрата ... ако не задълбаеш в образа на гВаруна - няма да разбереш, като какво представлява Той и често ще го бъркаш с "Тя", както е станало при "йони-елините" :))) !!
- Ако нещо те интересува - ще отговарям пункт по пункт, тоест въпрос по въпрос и-и-и по този начин опосредствено ще отговоря на Боцман-а за две словооабразуващи частици прерастнали в религиозни понятия и служебни думи ... които имат и определящо значение в българският език и религиозно-военна образност - Имам в предвид корените "БА" и "гВА", които пряко се съотнасят към любимият ти Митра (задължително в двойка с Варуна-Аруна) !!

- Хехе ! - Колкото и да е невероятно ... можеш да го приемеш, като грозна закачка но в тази песен Виждам черти от това, което обяснявам за Митра(и объркването при трактовката на образа му !!?) - http://tekstove.info/browse.php?id=8851

"
Море, лудо младо, конче язди
Митре ле, ий... Митре ле
Море, конче язди, мома люби
Митре ле, ий !!
...
... Хехе ! - нали искаше да си говорим за вагини - Хай разшифровай ми ... това на пръв поглед безмисмислено звукоподражание/припев ?? ... в контекста на горният текст !!

- Тара-ду-Да(й) ду-дара Дара-Дуда... (Хей...) :))))
Забележка: Тара ... го съотнеси към "тера" архаична дума от зап. бълг. говори ?!!

- от пан"бат" Гет - Кан таурос-скитский
цитирай
19. get - - Кретен е този, който се крие зад ника atil - в тоя постинг !! :))
30.11.2011 22:51
atil написа:
Тоя кретен и тук се е насрал?! Или го прави редовно, може би,Боцманския мангалксо-звенарски олигофренски задник!
...!


- Това блог бг. пространство, явно е станало ... разграден двор ??! - Нъл тъй Натанаилчо !

- Щот блестящият и изпълнен с апломб финал ... показва болното въображение на аФтора :))) !
atil написа:
А езиковите и текстови анализи ги пратете в следственния отдел на БАН или на Б.Борисовия, а ако не става в психиатричното отделение на Военна болница,лично боцмана да ги занесе.

- Хахо-ха !! - Батий бил Аспарух и брат му Боян ? ... още малко ще намесиш и "Мамаев курган" ... в опитите си за докази на тезата, "открита" от "рационализатора"-герой на социалистическият труд Арминиус Вамбери - Бухаха !
- Като гледам "под ръка" са ти и цялата дипломатическа кореспонденция от 680 - 716 години ??
atil написа:

... са завоювали Северната и Западната част на Балканите за две години от 679 до 681 год. Тогава се сключва първия мирен договор наистина.Но предварителен. Окончателния договор се сключва през 716 г. от Кан Тервел и той уреждал отношенията между двете страни чак до покръстването.


- от "бат" Гет - Кан таурос-скитский
цитирай
20. marknatan - Ахаа. . . . Крум бил манихей и като ...
01.12.2011 07:49
solinvictus написа:
Ахаа ....Крум бил манихей и като такъв направил манихейски ритуали в морето(изкъпал се ритуално и та като напрайли БАНкета той (Крум)се оттеглил с наложниците си ....ОТКОГА манихеите колят добитък за ЖЕРТВА МУ???
А да този учьон(златарския) си е добавил съвсем своеволно и турнал в устата на ДОБРИЯТ НАШ ТЕОФАНски ,че той е изклал и ХОРа за да изглежда по варварски в очите на цивилизованите писарушки ГРЕЦЕта?
Не ,обърках се не в грецетата ,а в чивудите!
хахахаха

п.п.не знаех ,че си толкова прозд освен ,че си олигофрен!





като е манихей та да не е без хей като вас маймуняците да гълта боцманска дришня,докато не му изтеча през Ушаците ха ха ха
и потем дебилните се и се отдават ма на гъзолизачетво за ДоГЪЗ
само боцкана маймуна гъзолизачка ша уткаже на панацеята от девойки ж.род, мн,.ч., начи не са българи

ми така пишат летописците,че им заповядал Крум на началниците на ромските стражари детро се били залостили у Непревзимаемия Град да му проводят най-убавите девойики от Градо на Граничарите дето не строели градове
да ги заколя с кожения си меч хахахахахахахахахахахахаахахахахахахаха
Га си у РОМ дръж ся като РОМ
На такваз ПАНАЦЕЯ откаже ли се от Человек с МЕЧ
треба да си маймуна дрислива да не ги изкъпеш да напраиш Жертвоприношението
хе хе хе
и кво има ситуация на СТОТИЦИ КМ от АУЛА НА КРУМ ГА СИ ПРАЗНУВАЛ ПРАЗНИКА С НИКИФОРА СЪС ПАНАЦЕЯТА С ДЕВЧИНИТЕ ИЗПРАТЕНИ ОТ БИЗАНТИЙЦИТЕ КОИТО НЕ БИЛИ ВИЗАНТИЙЦИ ЩОТО ПСИХОПАТА БОЦКО КАТО ГИ ТУРГНЕЛ НА ДЕКОДЕРА И СЕ БУРАГРОИТРЕ НА КЕРАМОПУЛОС ИЗЛИЗАЛИ
По метода на Г Ценов ма само ШАРЛАТАНСТВОТО СТЕ ПРИФАНАЛИ МАЙМУНИ ИМИТАТОРИ И НЕГО ДАЖЕ ГО ОСИРАТЕ ГА НЕ ВИ ИЗНАСЯ ЗА КОЕТО ША СЯ ВИДИ КАК ДЕБИЛНИЯ ЩУРМАН ХА АХ АХ МАЙ И ТОЙ УТ ВАРАНА ДУКАЗВА С ПУТСКАЗВАНЕ .Българи я,Граничари"/…-/ естествено, нали ще им става началник "
ей дебил и олигофрен пренасянето на боцманската дришня за доказа от маймуните като тебе е доказ само за маймуняци и отвратеняци ъъъъъъъъъъъъъъъъ
тощ психопат дето си пренел за доказ на маймуняците ,че са ора квото и да му пренесеш си е се същата дришня
виж я маймуната кака доказа как е важното психопата боцко да е диказал тезата на КЕРАМОПУЛОС
Бургарои май психопата боцко го сказал и двадьцать раза снова дакаказАл на испамише прафесорише
психопата щутман доказва като зел от ганчо Ценов ШМЕКЕРИЯТА САМО

Естествено е че маумуните(мяу) в имитацията си ще задминат и учителя си Г.Ц. и ша го осерат и него га не се дасетил че Вулгарите не Били българите ми БУРГАРОИ щото не бил чел ТЕЗАТА НА КЕРАМОПУЛОС КАТО ПСИХОПАТИТЕ СЪАФТУРИ
Щур мена в оригиналише не пренесено и изсрани на метеното от дебила дето старателно чисти дришнята ма се си мерише на уродливост
1.Теофан Изповедник

"Т.7. Мундо става съюзник на Византия./стр.238 /
…… При пристигането му в Илирик излезли българите / Boulgaroi/…-/ естествено, нали ще им става началник /."
Психопатчето точно като Г Ценов за кавказ изрязъл кво му требе и забравил да довърши дори изречението ,а то продължава.
'''... в голямо множество,а той потеглил срещу тях и избил всичките "

"…… При пристигането му в Илирик излезли българите / Boulgaroi/ в голямо множество,а той потеглил срещу тях и избил всичките ."
? естествено, нали ще им става началник /."

Психопати ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха

ЧЕЛОВЕЧЕСКИ РАБОТИ
с боцманска дришня за доказ
ха ха ха ха ха ха
за вътрешно употребено от маймуни

нема да еволюирате колкото и задниците да се депилирате


БЕГАЙ ДА СЕ ДЕПИЛИРАШ БЕ БОЦКАН ЗАДСНИК ЗА ДОКАЗ

ДО КОГА ША ПРЕЛИВШ БОЦМАНСКИ ДРИШНИ ЗА ДОКАЗ ЧЕ СИ МАЙМУНА

престъпници уродливи доказали били РОМСКАТА НА ПСИХОПАТА БОЦКО

крадеца престъпник гет
"- Да си воин е било престижно, както в древността така и в по-късни времена ... вземете само в предвид топонимите, които се срещат все още у нас - Войну/яговци, Боевци, Стрелчани и т.н.

- Та накрая, като обобщение - Съзирате ли в какво намирам аналогии? м/у моите боиЛи, БОУили, ТАУРОскити и Войнуците-бургари от Римската теза ? "


СЪЗИРАТ ЛИ ОРАТА ЧЕ ПСИХОПАТИТЕ СА МЙМУНЧОВЦИ ИЛИ ЧАКАТ МАЙМУНЯШКОТО ПРИЗНАНИЕ


КАК МИСЛИШ БЕ МАЙМУНО


ООООО ЗАБРАВИХ ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА МИСЛИТЕ ПО ДИФОЛТ ХА ХА ХА

ОНАЯ НЕНОРМАЛНАТА ДЕТО Е НАВЛЕКЛА РОБАТА НА БОГОРОДИЦА НА РОМАН ЛИ СЕ ПРАИ ЗА ДОКАЗ НА ТЕЗАТА НА МАЙМУНЯЦИТЕ ЗА СИМЕОН ЧЕ БИЛ КОРОНЯСНА В ПАЛТАКА ЗА ЦЕЗАР НО ПСИХОПАТА БОЦМАН @КО ДОКАЗАЛ ЧЕ БИЛ САМО БАКАЛАВЪР ХА ХА ХА ХА
ДЕБИЛ
цитирай
21. get - - Хм, заинтригува ме така странната клинична картина с име "ксенофоб", та надникнах във форум ...
01.12.2011 11:15
- Алл Бг.
marknatan написа:

крадеца престъпник гет
"- Да си воин е било престижно, както в древността така и в по-късни времена ... вземете само в предвид топонимите, които се срещат все още у нас - Войну/яговци, Боевци, Стрелчани и т.н.

- Та накрая, като обобщение - Съзирате ли в какво намирам аналогии? м/у моите боиЛи, БОУили, ТАУРОскити и Войнуците-бургари от Римската теза ? "

... пък там една фрапантна фигура с нейм "ичиргу боила Атиша" ... сипе бисери относно прабУлгаризма на нас българите ?!!
- Мордехай-Натанмик, ти под още колко имена пишеш щуротиите си ?? :))

- Альо-о-о, "Сиктиридис"-Натан-дьонме ефенди - Що не се занимаваш с нещо по-конструктивно и според интелектуалните си възможности ... ми си почнал тук с разни цитати, от разни по-стари репити ... преписвани от братчедите ти графомани през 12-ти век, които сега ни ги пробутвате за нещо автентично ?!!

- Колкото и да се лъгало и мазало по отношение на автентичната история - истината ще излезе на белият свят !! - от мен да го знаеш, с моше"ничество е до време !!

от Бат Гет - кан тауро-скитский Eupatorum
цитирай
22. get - - Нямам нио против Вас, като човек !! ...
01.12.2011 15:08
- Но да си килиферчите изика с това "У" в българското ни самоназвание - множко ми идва !!

- По тази причина и цветистият език, който се ползва от блогерите подписващи се с имена marknatan и atil - някак си ми звучат странно синхронно и вътрешно еднакво !!
- Не ми се хвалете с любимата си песен за костурският войвода В. Чакаларов ... тя се пее от българи за българи ... Не за б"У"лгари !! ... в момента ви отговаря един наследник на участник в неговата чета !!
- Защо е изпята песента "Църна се чума зададе" http://www.youtube.com/watch?v=TUJIoydmv1w
- Кви "дяволски изчадия" ми бълнувате ... отворете си очите, човече ??! ... иначе повтаряте лъжите на А. Вамбери пантюркиста, ционист и агент на англичаните ... за произхода на българите !!
- С какво си подкрепяте "несгибаемата" вяра ... в булгаризма ни ... в някакви "по чудо" оцеляли преписи ... които юдейско-болшевишкото ЧеКа ... не могло да открие ... Аман от такива "истини" !!

- Пишете си в блога и оставете другите, да отстояват простичката си бЪЪЪлгарска истина !!
цитирай
23. solinvictus - atil-of. . . . Понеже турлслите м...
01.12.2011 19:58
atil-of ....
Понеже туркските манафи ме трият от техните майнета и аз ...така!
чивуда го оставям щото е класически пример за олигофрен! хахаха
Така е Гет-ски виждаш как една теза и то най обикновенна довежда до психясваме и изгубвание на разсьдъкЪт!

За Митра още ти е като тъмна индия ,още не си прозрял написаното нежду редовете ,може би по нататтък ще ти кажа какво точно имам в предвид.
хехе
ПоЗдрав!!!
http://www.youtube.com/watch?v=xxfI2FbqXx8
цитирай
24. get - - Бе не казвам, че знам всичко ?!! ... ма много обичам да се ровя издълбоко в нещата :)))
01.12.2011 21:25
solinvictus написа:
atil-of ....

За Митра още ти е като тъмна индия ,още не си прозрял написаното нежду редовете ,може би по нататтък ще ти кажа какво точно имам в предвид.
хехе
ПоЗдрав!!!
http://www.youtube.com/watch?v=xxfI2FbqXx8


- Вероятно се разминаваме по отношение на Митрата, тъй като аз почвам да разработвам образът, от поне 1 000 година пр.Хр. ??

- Здраве да е - той не ми е проблема !!
цитирай
25. solinvictus - - Вероятно се разминаваме по ...
03.12.2011 11:11
get написа:


- Вероятно се разминаваме по отношение на Митрата, тъй като аз почвам да разработвам образът, от поне 1 000 година пр.Хр. ??

- Здраве да е - той не ми е проблема !!


И на мен!
цитирай
26. panazea - Соле , напиши как трябва да го търсим на латиница .
03.12.2011 20:09
http://www.breviariumromanum.com/it/esempi_di_pagine.html
цитирай
27. solinvictus - Кой ? Теофан ли?
03.12.2011 21:13
Кой ? Теофан ли?
цитирай
28. panazea - Да , оказа се , че мога да намирам древни ръкописи в нета на латински и старогръцки и после преведени на италиански .
04.12.2011 13:48
Трябва да е изписано на латиница , за да излезе ! :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: solinvictus
Категория: История
Прочетен: 1489260
Постинги: 259
Коментари: 5363
Гласове: 5370