Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2014 13:52 - Равносметка от участие в блог бг - история
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 4271 Коментари: 5 Гласове:
20

Последна промяна: 04.02.2014 13:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Ще започна направо-считам, че балансът е положителен и не съм си губил напразно времето
   Имало е и огорчения разбира се-резултат на агресивно поведение към мен, затова този блог ми е трети.
   Какво да се прави  и аз съм агресивен, но към обекта на работата, не към човека Нека тези , които проявяват агресивност да я насочат правилно, тогава ще имат и резултати, приятелски съвет

Защо считам, че не съм си губил времето? Един от първите ми постинги беше" Има ли бъдеще историята на Земята" Там бих тревога какви последствия може да има добива на нефт и каква роля играе той в земните пластове. Ето земетресението в Кефалония постави сериозни проблеми и американски учени го свързаха с нефтосондажи. Не съм чел това никъде, просто по логически път стигнах до подобен извод, базирайки се на неорганичния произход на нефта! Все пак ми е специалност това, както някой казват полуподигравателно, че съм инженер, но загърбят ,че имам и докторат Не се сърдя!

Във връзка с дипломата ми на инженер, за първата ми статия на историческа тематика в списание ми бяха определили рецензент професор по история, няма да кажа името, уважавам го много. В последствие редактора на списанието сподели с мен оценката му:
-Завършен специалист е , жалко, че няма механизъм в нашите условия да го използваме

Бях писал за Стамболов, коментари също. Прадядо ми по чудо е оцелял след като Стамболов  го е помилвал. Но 24 часа след като е трябвало да бъде изпълнена присъдата му. А изпълнението и е било отложено , заради буря. Няма причина да боготворя човека Стамболов.
Но правя разлика с политика. Там е връх. Казвал съм, че обича България и работи за нея!
Вчера имаше предаване във връзка със 160 г. от рождението му Имах съмнения, че ще бъде подминато, оказа се, че не го забравиха.  Слушах внимателно,  дали ще получи горната оценка-че обича България и работи за нея!
Да, получи я! Нека сегашните политици се поучат от него, тогава България ще тръгне напред, ще си проличи веднага!

Може би колегите са разбрали стила ми. Не цитирам какво е казал някой и толкова, а тръгвам от там и правя изводи на тази база, но след задължителен анализ и съпоставка Наясно съм, че древните историци и византийските също , смесват събития, а и имат  много  редактори постум на написаното от тях
Често цитирам Херодот за траките, защото съм сигурен, че казва истината за многобройността им. Тя е обвързана  и с твърдението му, че ще са най-силни на земята,  ако са единни, но не са. Също ,че племената често сменят имената си .Какво повече?

  И сега за произхода български. Както за почти всичко в античната история, може да се говори за вероятност, съчетана с логика. За мен е абсурден произход свързан с монголи и с тюрки Могат да се търсят корени и те със сигурност са свързани с траките . 
Траките по начало не са изяснени, почти толкова, колкото пък героични дела са с адрес древни гърци- заслужени,  или приписани.
 В заключение никой днешен народ не е копие на някоя антична племенна общност- сигурно е , че носи името й само, всичко останало е микс, както е модерно да се говори.
Живот и здраве, ще има изненада , свързваща траките с името на съвременна държава!







Гласувай:
20


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Идеята за нефта беше, че Земята си го ...
04.02.2014 14:18
Идеята за нефта беше, че Земята си го произвежда сама и той служи за смазка при движението на плочите й. Иначе трудно обяснимо е натрупването на милиони тонове на едно място, ако произходът му е органичен. Именно в резултат на черпенето му, може да се предизвика земетресение.
цитирай
2. dalida - Земетресенията са свързани с изкопните работи и се дължат на разликите и движението между земните плочи
05.02.2014 11:16
навсякъде където се копае на дълбоко и от там се вадят например: въглища, руда, уран, нефт, газ и т.н мястото което се освобождава се самозарежда за определено време - планетата ни все пак е живо същество и се възпроизвежда сама.И като не забравяме че цялата земна повърхност върху която живеем е продукт на изстинала във времето вулканична лава, можем да си предсавим върху какво ходим и с какво се храним....как расте тревата по полета и планини?..там никой не сее гъбите, цветята, тревата и дървесния мъх. Логиката ни помага само тогава, когато се замислим - как расте тревата? или защо пленините започват от морското дъно, а не са кацнали върху земната повърхност? и защо океаните и моретата са с различна дълбочина и в тях се движат сладководни реки и топли течения?...все въпроси върху които малко хора се замислят напоследък.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Така е, Тони! Земята си е жив ор...
05.02.2014 14:27
Така е , Тони!
Земята си е жив организъм, дава много доказателства, че е така.
Човекът със своята намеса нарушава равновесието й, и сигурно като се премине определена граница, последиците биха станали трудно предвидими!
Поздрави!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Който си играе с мен, проължава!...
05.02.2014 20:19
Който си играе с мен ,продължава!
Оказва се ,че съм любим блог на леон леонов ром, на себе си , там откъдето бях изгонен
Похвално!
Заглушителите в действие!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Няма да се учудя ни най -малко, ако ...
05.02.2014 21:02
Няма да се учудя ни най -малко , ако харесалият ме леонлеоновпом изчезне внезапно или аз съм аут. Аз съм друго поколение, ако съм писал дипломни работи /а съм го правил / , било е безплатно, на хора ,които заслужават, заради качествата си в друга насока, но никога за пари!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9137205
Постинги: 1348
Коментари: 29647
Гласове: 102596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031