Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2014 19:16 - Канас ювиги Крум - 13 04 814 г.
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 19471 Коментари: 50 Гласове:
29


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Да, навършват се 1200 години от смъртта на великият ни владетел, която удивително прилича на  тази на други двама също така велики българи- Симеон и Йоаница!

   Наречен е от хъшовете Страшний, така са кръщавапи кръчмите, където са се събирали!
Обяснението дава Пайсий в историята си-търсели са герои в историята ни, чийто подвизи да запалят огън в сърцата и да родят нови герои! И тяхната поява не закъснява...

   Интересен владетел е Крум! В историята се набляга на битката във Върбишкия проход, завършила  с обезглавяването / или пленяването/ на Никифор Геник , действащият император и със  смъртта след два месеца от нанесените  рани на сина му Ставракий, който го онаследява!

  Но да проследим делото на Крум .  Името му се появява в началото  на девети век, когато с Карл Велики си разделят/ така излиза/ аварския каганат Земите източно от Тиса стават български.  Карл Велики не желае да воюва с българите, независимо от водените преговори с Източната империя. Различни обяснения има, едно от тях е ,че се задоволява с възстановяването на Западната империя. Но приема България за свой съсед!

   Крум не е само войн, върху което се подчертава. Той е съвършен за времето си дипломат. Преди меча  винаги търси мирни преговори  Едва след провала им се мята на коня и размахва копието - както е изрисуван  в Манасиевата хроника.
 
   Опитва преговори с ИРИ. Неуспешно. През 807 година се отправя към Средец - Сердика, след няколко предизвикателства от страна на ромеите . Предлага на защитниците да се предадат, като обещава  да запази животът им . Тук  митове  и легенди се преплитат, но истината е, че градът е превзет и  не е опожаряван.А фактът, че във Филипопол разяреният Никифор прогонва разкаялите се от поражението пълководци говори, че жестоко Великденско клане не е имало, както го описват византийските хроники!
   Този важен град на кръстопът, в центъра на Балканите, разпалва жаждата за мъст у Никифор, заради загубата му. 
   Стегнал огромна армия, той се отправя към Плиска-столицата.

   Крум отново задейства дипломацията- на два пъти предлага мир, но безуспешно. Готов е на териториални отстъпки, но  арабинът Никифор иска да докаже името си - победоносец.

 И по пътя към Плиска Крум прилага тактика, която по удивителен начин ще бъде повторена от руските пълководци точно 1000 години по-късно!

   Избягва решително сражение, под натиска на съветниците му два отряда влизат в битки,които  естествено губят. Това обаче приспива бдителността на василевса  Но за Плиска е категоричен-никаква битка- отстъпват я без бой - отново повторено от руснаците срещу Наполеон!

   Докато византийците пируват успеха, трите прохода , през който могат да се върнат,  са завардени така, че пиле да не може да прехвръкне, както и възкликва Никифор, като вижда какво му е подготвено, че и птици да са ,не могат да се спасят В битката при Върбица загиват над 30 000 ромеи Сега, дали е убит там императорът е под въпрос, в Манасиевата хроника го дават с вързани ръце, заобиколен от български войни , на среща с Крум.
   Оттук нататък само победи бележат пътя на великия ни владетел

   При възстановяването на Плиска,, заменя тухлените къщи с каменни, подобно на това, което прави  Август с Рим!

   Дебелт, Месемврия падат, но след предложения да се предадат, които те отхвърлят.  В битката при Дебелт Крум се сражава като обикновен воин и спечелва сърцата на всички.
Разполага с модерна за времето си техника за превземане на крепости.

   Така пада Месемрия, считана за непревземаема. Отгласът от отмъщението на Крум, заради отхвърленото предложение да се предаде Месемрия е толкова силен, че в съседно Анхиало войската незабавно се натоварва на кораби и с голяма част от населението се оттегля към Константинопол

   Вече нищо не може да спре Крум. Пътят към Константинопол е открит Наясно е, че без техника великият град не може да падне,  затова се произвеждат части за стенобитни машини, които да бъдат сглобени на място
   И в тази трескава подготовка Крум внезапно умира, както по-късно Симеон и Йоаница.
 Версии много!
   Но походът не е завоевателен. Той е отговор на вероломните действия на Лъв Арменец, който по време на преговори се опитва да го убие

   Прави са хъшовете, страшен и едновременно велик е нашият Крум!

 



Гласувай:
29


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Не считам написаното за изчерпа...
09.04.2014 19:34
Не считам написаното за изчерпателно!
Приемам допълнения и по-различни мнения, но категорично не и подигравки с постигнатото от един от най-великите ни владетели!
цитирай
2. iliada - Похвално е да се връщаме назад в времето и търсим корените си,традициите си ,изучаваме делата на великите ни люде -да познаваме историята си!
09.04.2014 20:02
leonleonovpom2 написа:
Не считам написаното за изчерпателно!
Приемам допълнения и по-различни мнения, но категорично не и подигравки с постигнатото от един от най-великите ни владетели!

Поздравления за написаното-твърде "малка "съм за допълня с нещо изнесеното тук!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Благодаря, Илиана!
09.04.2014 20:37
Всички сме малки пред великите в историята ни!
Можем да им се възхищаваме, но не и да ги хулим!
Поздрави!
цитирай
4. get - - Има нещо ДЪЛБОКО СБЪРКАНО в историята около Крум ?
09.04.2014 21:30
- Бях ти дал цитат по Моневмасийската(гръцка!) хроника ! - Повтарям ЦИТАТА!
„Когато Маврикий обладал скиптъра(...) хаганът нарушил договора, предявил прекомерни искания и завладял Тесалия, Елада, Евбея и Пелопонес, като изтребили населението, сами се поселили в тази земя.(...) И така, като завладели Пелопонес, аварите без да се подчиняват нито на ромейския император, нито някой другиму, прекарали там 218(ДВЕСТА И ОСЕМНАДЕСЕТ) ГОДИНИ, сиреч от 6096 година от сътворението на света, която била шестата година от царуването на Маврикий, та чак до 6313 година, която била четвъртата година от царуването на Никифор Стари, който имал син Ставракий. Само източната част на Пелопонес, от Коринт и до Малеос, понеже била скалиста, и недостъпна, не била завзета от сКЛавинското(!) племе и пелопонеският стратег бил изпращан от ромейският император в тази част."
ИЗОД: Аварите завладяват, целите Балкани(включая) Пеполопонес! Това става ? НАЧАЛО(!) от 588 г.(царуване на Маврикий) до Николай I Геник византиский император (802—811).
- През 811 година Николай I Геник според източници е убит в битката станала във Върбишки проход?

- Тук за мен СЕ ЗАПЛИТА един логико-исторически ВЪЗЕЛ, Който се нарича АВАРИ? Същите, като КЛЮЧОВ ЕЛЕМЕНТ в целият този "пъзел", оставен ни от средновековните исторически източници ?

- Доколко са достоверни(?) средновековните източници, ще ти дам за пример с поемата на Йоан Геометър(2-ра половина на 10-ти век)?

НА ПОБЕДЕНИТЕ РОМЕИ В БЪЛГАРСКОТО ДЕФИЛЕ

- Бих повярвал по-скоро, че слънце днес, не ще изгрее;
Връх удържа днес, мизиец над евзона, лъкът – над копието !
И като че, проходиха дърветата и дивите скали,
Така че се уплаши, и лъвът от дупката си да излезе.
Ти Фаетоне, който водиш над Земята свойта колесница,
На цезаря ти сянката срещни и ето що да му кажеш:
- На Истъра се падна римският венец ! Станете, на оръжие !
Мизиецът победа удържа над евзона, лъкът – над копието !

- Още по-странен е един друг източник, относно Авари с/у Българи ? - но за него по-късно ... А покрай авари-българи за франките ЗАБРАВИХМЕ ?!:))
цитирай
5. alchemist - Наскоро гледах един български филм -
09.04.2014 21:51
"Денят на владетелите", който беше посветен точно на хан Крум. Та във филмът ми направи впечатление една неособено приятна сцена(поне за мен): избиваха се български дечица и български християни, просещи милост от василевса.
Мисля че може да се хвърли повече светлина, върху тъмната част на Византия...
цитирай
6. leonleonovpom2 - Благодаря, Гет!
09.04.2014 22:09
Гет, отдавна е ясно, че античните автори смесват националност и племена
Тя и националността в този период е" плаваща Какви народи, при неустановени граници, при масова миграция, липса на писменост, неясен език?!.
Този процес е завършен едва миналия век
Какъв народ дори сега например е френският, който е смес от всичко възможно- и е обединен единствено на база езикът. Ето, при него се демонстрира какво може да направи езикът решаващата му роля -създава нов народ
За един французин не е проблем да се ожени за таитянка например, мюсюлманка, будистка
Една французойка ми разправяше, че неин познат на два пъти се женил за филипинки. Учудих се, но казах, че им се носи славата на красиви жени.
Случаят не бил такъв. Бракът бил за поданство, като го вземела ,се развеждали , фиктивен брак срещу заплащане Тогава и казах, че след като вече е свободен ,може отново да вземе филипинка, на което тя отговори утвърдително
Та по този начин е създаден и хунския етнос, от едно племе, което е в небитието след разтурването на съюза Просто няма такъв народ
Българите били авари. Склонен съм да приема обратното, че част от аварите са станали българи.
Българи има/ все още/ днес, аварите, имало отряди като подчинено племе, пристигнали в последния момент и се включили в битката при прохода на страната на Крум естесвено.
Днес авари, както и хуни няма.,няма такъв етнос и никога не е имало, не се е оформил окончателно
Реагираме остро на протобългари, но е правилно, редно е да има и прото за останалите етноси, преди да са се утвърдили като такива.
Затова, като няма за тях, няма и за нас, затова е реакцията
цитирай
7. leonleonovpom2 - Благодаря, Алхемист, пропуснах го, а е важно!
09.04.2014 22:22
Да, това за избиването на жени и деца е вярно , приятелю!
Когато Крум изоставя Плиска, войската на василевса се впуска да граби. Намират складовете с вино и зверски се напиват
Част от населението-жени и деца останало и било подложено на нечувани зверства
Никифор Фока издал заповед всеки заловен българин да бъде убиван
Якобитският патриарх Михаил пише:
" Зверството на Фока стигало дотам, че карал да му носят малки деца, к
полагали на земята и ги мачкали с дикани- валяци"
На подобни зверства били подлагани и жени и старци
цитирай
8. get - @ 6. leonleonovpom2 - Благодаря, Гет! ... античните автори смесват националност и племена"
09.04.2014 23:10
- Във връзка с горното, ПРИПОМНЯМ? - С Какво започва хрониката, от която вече ти цитирах?
"„Аварите били по род, хунски и БЪЛГАРСКИ народ. Те имали коси много дълги, привързани с панделки и сплетени, а останалата им носия наподобявала носията на другите хуни. Те били народ измежду онези номади, които обитавали, отвъдните равнини от полите на Кавказ. Тъй като пострадали твърде от намиращите се в съседство турки, бягайки от тях те се надигнали от своята земя, преминали крайбрежието на Черно море и пристигнали при Босфора. "

- Прочети го внимателно и ПОМИСЛИ преди да си отговориш - Защо в хрониката се поставя знак за РАВЕНСТВО м/у Авари и Българи ? - Нали, Баснописко ги "категоризира", като "турки" ? :)) !

- В същото време и в цитираната вече хроника, четем по-нататък?! - за СКЛАВИНИ като ги припознават и ... за част от "аварите" завзели Пелопонес?

Значи, Аварите, както виждаме от третото изречение, прекарали в Пелопонес 218 години, според хрониката, а ние днес учим за славяни?
Не е ли това лицемерие?
Е да, в тази част на хрониката, думата славяни се изрича цели два пъти... Но не в смисъла на етнос. А в смисъла на епитет... sKLavenoi - овчедушни, роби, хора второ качество. Както се вижда Аварите биват наречени също по род: "българи и хуни", по език "варвари", и по статус в очите на гърците "славяни". Но да се твърди че в хроника описваща детаилно как аварите дошли от Кавказ, първо завзели Скития и Мизия, а после се спуснали до Пелопонес, и да се твърди че става дума за славяни...?

- Ето какво е СЛАВЯНИ според руската((официозна) историография?
Под своим общеродовым именем «славяне» целый ряд племен появляется в письменных источниках не позднее V в. н. э. При этом обычно выделяют три большие группы: западных славян — венедов, южных славян — склавинов и восточных славян — антов.
В формировании русской нации главную роль сыграли анты, объединения восточных славянских племен, которые в VI—VIII вв. быстро заселили значительные пространства между Днестром и Днепром ...".

„Отнеми на един народ историята — и след поколение, той ще се превърне в тълпа, а след още само едно, можете да го управлявате, като стадо!"
- Казано от доктор Йозеф Гьобелс !
цитирай
9. leonleonovpom2 - Проста задача по математика, Ге...
10.04.2014 00:21
Проста задача по математика, Гет!
Когато а е равно на в, а в от своя страна е равно на с, следва, че а е също равно на с
Ясно е защо българите правят безпроблемно държава със славяните , така наречени
цитирай
10. iliyanv - Топлата вода на Птолемей
10.04.2014 09:41
Великият географ е нарисувал още през I век скитското племе аварини, което кротко си живеело около десните извори на Висла, приблизително на мястото където днес се събират границите на Украйна, Словакия, Полша и Унгария. Едно от многото, което е участвало в българския федератски микс. Когато се говори за хунския скитски народ авари, не трябва да се говори за дошляци от Кавказ, Урал, Памир и Тяншан, а за централно-европейски народ.
цитирай
11. leonleonovpom2 - Безспорно, Илияне! Винаги съм ...
10.04.2014 14:01
Безспорно , Илияне!
Винаги съм подчертавал Европейския произход на българите, убеден съм в него
Хуните според мен са военно-икономически съюз, в който и българи участват, но не са само българи
Поздрави!
цитирай
12. voulgaros - КАЛИМЕРА ИНГЕНЕРОС. Като гледам, ...
10.04.2014 19:03
КАЛИМЕРА ИНГЕНЕРОС.

Като гледам, вие яко мажите - НИКИФОР ФОКА :))...А ДРУГИЯ ЛАУРЕАТ И НОСИТЕЛ НА ПУЛИЦЪР - ГЕТСКИЯ ВАРНЕНСКИ БУГАРИН ПИШЕ - НИКОЛАЙ ГЕНИК :))

ПЪРВО НИКИФОР ФОКА ЩЕ РАЗГРОМИ И ''ОПРАВИ'' ПЛИСКА* ---СЛЕД 150 ГОДИНИ ОТ ВРЕМЕТО НА НА КРУМ 809-813 Г.--ТОВА Е ПРЕЗ 969 Г.

ВТОРО ГЕТ---НЯМА ТАКЪР ЦОВЕК - НИКОЛАЙ ГЕНИК 1-ВИ !! -ДА НЕ Е НИКИФОРОС 1-ВИ ГЕНИКОН !!-- Я ,ДЕ.
:)) ХЪ-ХЪ-ХЪ


ОБЪРКАХ ЕДНО НЕЩО - ПЛИСКА ПО ВРЕМЕТО НА ФОКА НЕ Е СТОЛИЦА ОТ 100 ГОДИНИ....ВЕЛИКИЯ ВОЕНЕН ВОДАЧ ФОКА ЩЕ ''ОПРАВИ'' СИМЕОНОВОТО ГРАДЧЕ И НОВА СТОЛИЧКА НА ВУЛГАРО-ТАТАРИТЕ - ПРЕСЛАВ.
цитирай
13. leonleonovpom2 - Вулгарос, говориш за Йоан Цимисхи, ...
10.04.2014 19:20
Вулгарос, говориш за Йоан Цимисхи, той е влязъл в Преслав през 969г
цитирай
14. get - - E, Да ! - АмЪ ?
10.04.2014 19:21
- Безспорно интересни мнения ?
9. leonleonovpom2 написа:

Проста задача по математика, Гет!
Когато а е равно на в, а в от своя страна е равно на с, следва ...

-Следва !
10. iliyanv написа:
- ...Птолемей!
Великият географ е нарисувал още през I век скитското племе аварини, което кротко си живеело около десните извори на Висла, приблизително на мястото където днес се събират границите на Украйна, Словакия, Полша и Унгария. Едно от многото, което е участвало в българския федератски микс.

- И с това съм съгласен - Но!
9. leonleonovpom2 написа:

Винаги съм подчертавал Европейския произход на българите, убеден съм в него
Хуните според мен са военно-икономически съюз, в който и българи участват, но не са само българи ...

Нещо не му достига?

- Като ще направя допълнения - от които, Второто е по-важното?

- Но първото е, ДА НЕ ЧЕТЕМ ДОСЛОВНО! Без съпоставка на извора с други източници или историко-археологични плюс лингвистични ... ет цетера Данни?
- Какво имам в предвид?
ЦИТАТ: "Мизиецът победа удържа над евзона ..." - Странното е Че ?
Първо: Евзоните(!) или Авзония (Ausonia) e древното легендарно име за западния италиански бряг.
Второ: Тази територия е населявана от древния народ авзони, които ги смятат и за аврунки.
Трето: Съществуват по-скоро легенди, Че ? - През 11 век пр.н.е. от Илирия през канала "Отрантски проток" пристигат дауните, япигите, месапите и певкетите, изгонват старото население АВЗОНИ и се заселват на тази територия в днешна провинция Бари.
- Извод!
Явно, Йоан Геометър, АБСОЛЮТНО НЕКОРЕКТНО използва ЕТНОНИМА АВЗОНИ - Ако го свързва, с "ромеи-византийци" или "гърци"(?) ... тук спирам и вероятно ще се занимая с "певките"(?).

ВТОРОТО - По-ВАЖНОСТ ! - Какво се крие зад ПОНЯТИЕТО ЕВРОПЕЙЦИ, за нас ?

- Защото, следва да се отбележи, как примерно "византийци" ползват понятията "скити" и "мизи" ... а от тук и до рОската историография (от 19-ти) ще дохажда речта ни?!

- И отново се ПИТАМ - Що е ЕВРОПЕЙЦИ ?
цитирай
15. voulgaros - да, да вярно е. . Но Фока мисля че е от ...
10.04.2014 19:40
да, да вярно е..Но Фока мисля че е от същия период 969 г. има двама НИКИФОР ФОКА - 1-ВИ И 2-РИ...ВТОРИЯ Е ВАСИЛЕУС ОТ 963 Г. ДО 969 Г.
цитирай
16. voulgaros - ГЛУПАК ГЕТ---ПЪРВО--ДУМАТА Е Е...
10.04.2014 19:46
ГЛУПАК ГЕТ---ПЪРВО--ДУМАТА Е ЕВЗОН-ЕВЗОНЕС А НЕ АВЗОНИ...И ОЗЧАНАЧАВА ПАЗЕЩ ВОЙНИК НА ГРЪЦКИ. ТОВА НЕ Е ДУМА ЗА НАРОД И ЛИ ПЛЕМЕ..

ИОАН ГЕОМЕТЪР ПРАВИЛНО Е ПИСАЛ ВСИЧКО !!!
ТАКА Е --КАТО НЕ ЗНАЕТЕ ГРЪЦКИЯ ВЕЛИК ЕЗИК, ФАНТАЗМАТА Е ГОЛЯМА.

И ДНЕС ВОИНИЦИТЕ В ГРЪЦКАТА АРМИЯ КОИТО СА НА ПОСТ ИЛИ ПАЗЯТ НЕЩО СЕ НАРИЧАТ ''ЕВЗОНИ''.

А СЪЩО И ПОЧЕТНИЯ КАРАУЛ В АТИНА ДО ПАМЕТНИКА НА ПАДНАЛИЯ ВОИН ДО ГРЪЦКЯ ПАРЛАМЕНТ--СЕ НАРИЧАТ ЕВЗОНИ.
цитирай
17. get - - Право е в забележката си каракачанчето :)) !
10.04.2014 19:52
leonleonovpom2 написа:
Вулгарос, говориш за Йоан Цимисхи, той е влязъл в Преслав през 969г


- Допуснал съм ЛАПСУС технически, упоменатият Никофор "Стари" в Монемвасийската хроника е Никифор I Геник(според наше изписване в учебниците) а не Николай!

- Пропуснах репликата на "алкохолика" Крум, който обичал да казва: Да пием дружина, от Никифоровата кратуна ! :))

- Шиле-каракачанско, щот не си дорасъл още да се отнасям към теб, като към "овчарка" ? :)) - Ще ли ми отговориш - Дар-дани, етносното наименование на трако-илирите, дали името на пролива "Дарданели" - Какво ли може да означава на гръчки?
- За цар Bardyllis и Епир, нещо да кажеш?
цитирай
18. get - - Идиотис - отново превеждам, етимология - Човек, тълкуващ/коментиращ ... Както му отърва !
10.04.2014 20:55
voulgaros написа:
ГЛУПАК ГЕТ---ПЪРВО--ДУМАТА Е ЕВЗОН-ЕВЗОНЕС А НЕ АВЗОНИ...И ОЗЧАНАЧАВА ПАЗЕЩ ВОЙНИК НА ГРЪЦКИ. ТОВА НЕ Е ДУМА ЗА НАРОД И ЛИ ПЛЕМЕ..

ИОАН ГЕОМЕТЪР ПРАВИЛНО Е ПИСАЛ ВСИЧКО !!!
ТАКА Е --КАТО НЕ ЗНАЕТЕ ГРЪЦКИЯ ВЕЛИК ЕЗИК, ФАНТАЗМАТА Е ГОЛЯМА.

И ДНЕС ВОИНИЦИТЕ В ГРЪЦКАТА АРМИЯ КОИТО СА НА ПОСТ ИЛИ ПАЗЯТ НЕЩО СЕ НАРИЧАТ ''ЕВЗОНИ''.

А СЪЩО И ПОЧЕТНИЯ КАРАУЛ В АТИНА ДО ПАМЕТНИКА НА ПАДНАЛИЯ ВОИН ДО ГРЪЦКЯ ПАРЛАМЕНТ--СЕ НАРИЧАТ ЕВЗОНИ.


- От кога и от кого я имате думата, която се изписва , не в два а в три варианта:
а. еУзонос
б. еВзонос
в. еИзонос- Кажи глупаво шиле! - Хайде РАЗЛОЖИ (ми) я на съставните й(части), Та да видя(се убедя) как се е ПОЛУЧИЛО ... ПАЗЕЩ-ВОЙНИК ? - Буха-ха !! - по-голяма тъпня, от тази мегало-гръцка, не бях чувал ?

- Това гърците КАКВИ СА - Що носят и те фесове, като малоазийските турци? - И какво ми пишат за "символиката на феса"? "The most visible item of this uniform is the fustanella (...) The RED FEZ (fez hat) is a vestiage of Turkish occupation.
- И тез от картинката ... и те ли носят ФЕСОВЕ в памет от "турската окупация" ?
http://en.wikipedia.org/wiki/File:RaczynskiAleksander.ZuawiWWalce.1858.jpg

П.П.
- ПростакоФ(нали такъв ти е ника ?) да те питам - това гърците, европейци ли са ?

- Ако не вярваш на мен - Направи справка в Лидл и Скот ... или Персеус и ще видиш изписването на Авзон-Евзон ?
- Пък после ... ще ти обясня ПРЕЗ ПРОТО-ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИК(!) Откъде се е получило ... Какви са СИНОНИМНИТЕ му производни форми ?! - и дали Авзон и Евзон - не са синонимни ?

П.П.
- Има го написано - ама то когато човек е ЗАСЛЕПЕН(от пропаганда - Не история!) няма очи да го види и акъл да го разбере!

П.П.
- Виж в "Персеус" как я дават транслитерацията(спелването) на думата ? "e)u/zwnos" ЕУС(з)УНОС ... ама, как да я разбирамЧета ?!
А. Еу-Зунос
Б. Еус-Унос ... Ко-ой ще ми каже :))!

- Това ти твърдение е като подобното, че ... англичаните били заели ДИРЕКТНО от ГРЪЧКИ, думата си за катастрофа - Бухаха-ха !
цитирай
19. voulgaros - ЕВАНДЕР-ЕВАНДРОС-ЕУАНДРОС ...
10.04.2014 22:00
ЕВАНДЕР-ЕВАНДРОС-ЕУАНДРОС

ЗНАЕШ ЛИ КОЙ Е ЕВАНДРОС ??

ЕУ ХАРИСТИЯ КАКВО ЗНАЧИ ?? ЕВХАРИСТО

А ТОЗИ БРАЗИЛЕЦ ЗНАЕШ ЛИ КОИ Е - ЕВАРИСТО ?? А ЕУГЕНИС ДЕ ЛАКРОА


ДОБРЕ БЕ БРАТЧЕ--АЗ ТЕЗИ УРОЦИ ГИ ПРЕПОДАВАХ ПРЕДИ 4 ГОДИНИ..ЗА ''ЕУ'' --И ЗА ''ЕВ''----ДНЕС В ГРЪЦКИЯ ЕЗИК СЕ ИЗГОВАРЯ ЕВ---НО ВИНАГИ СЕ ПИШЕ ЕУ.

А ПЪК ''ЕУ'' СИ Е ДРЕВНОТО ИЗГОВАРЯНЕ НА СТАРОГРЪЦКИЯ АТИЧЕСКИ ДИАЛЕКТОН, КОИТО СТАВА ОСНОВАТА ЗА КИНЕТО - ОБЩИЯ ЕДИНЕН ЕЗИК - КОИНЕ КИНОНИОН ГЛОССОН !!

А ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА БЛАГОДАРИМ НА ВЕЛИКАНА НА ГРЪЦКАТА СИЛА И ПРЕВЪЗХОДСТВО - МЕГАЛОС АЛЕКСАНДРОС, КОИТО ИЗБИРА АТИКА -А ТОВА Е ОБЛАСТТА НА АТИНА ЗА ИДЕАЛА=ЕТАЛОНА НА ЕЗИКА...ОТ ВСИЧКИТЕ ДРУГИ РЕГИОНИ И ДИАЛЕКТИ...ИМЕННО АЛЕКС ВЕЛИКИ ПРАВИ АТИЧЕСКИЯТ ГОВОР - - - ОБРАЗЕЦ ЗА ПЪРВА ГРАММАТИЧНОСТ И ТОИ Е ОСНОВАТА НА КОИНЕ ЕЛЛИНИКОН ГЛОССОН.

НАЛИ ПОМНИШ ЧЕ ''О'' НЕ СЕ ИЗГОВАРЯ..А САМО СЕ ПИШЕ !!
цитирай
20. bezistena - КАН КРУМ=КАЯ КРУМ=ЖРЕЦА КРУМ
11.04.2014 01:50
КАНАСЮВИГИ=КАН ИСА ВОГ=КАН ИСА БОГ=ЖРЕЦА(КАН) ИСА БОГ=Бог Исус Жреца
КАНАСЮВИГИ=КАН(ЖРЕЦ) НА БОГ ИСА=Жрец на Бог Исус
Това е най-елементарната зашифровка от Свещения Български жречески език,която Българските посветени зашифровчици създават за христоматиен лесно разбираем пример от потомцити Йм в днешно време,когато ключът на кода бъде даден Отгоре!
КАН-титла на Жрец,Първожрец от Исусовата свещена родова владетелска династия ДУЛО,която произлиза от наименованието на скала,скално светилище КАЯ,което в херметичния Български жречески език се записва със сиглата К, която в комбинация със съпроводителната Ъ се произнася с носовка като КЪ=КЪН=КЪАН.
Владетелското Жреческо херметично име на КРУМ е първоразрядната универсална титулна зашифровка на Богородица-Мария Първожрицата в запис от Свещената Божия именна Матрица съответно като КРУМ=КАЯ МАРИЯ=КАН(Жрица) МАРИЯ=Кан(Жрец) на Мария=Жрец на Богородица,Мария Магдалена
Всички Български КАНОВЕ,които знаем,започвайки от Кан Атила=Кан Дуло,...Кан Кубрад или франкският му анаграмен титул ДАКОБЕР-последният меровингов крал на Франките-изконна Българска имперска провинция,убит при кървав преврат през 679 г от МАЙОРДОМЪТ му-заговорник-съзаклятник,подкупен от съюзените римски папа и византийски превратаджии в България,взели властта от 525 г и прогонени през 681г от спасилият се от килърите син на Франкския крал-принца Сихибер,анаграмната зашифровка на Исберих,освободил България през 681 г като КАН ИСПЕРИХ=ЖРЕЦА АСПАРУХ–всички тия канове са Исусово-Мариини потомци и Първожреци-най-преследваната и старателно укривана тайна на Българите от враговете ни!
МАЙОРДОМ=Мария Мад=Майка Мария-административна висша длъжност при двора на меровинговия крал,движещ административните дела на кралството,докато ДАКОБЕР=КОБРАД=Диана Барка,Диана Българката,който е крал-Първожрец,се занимава само с Духовното ръководство и обгрижване на тракийските племена из цяла Европа и по-на изток от нея,останали без централната жреческа власт и ръководстно от Свещената Метрополия България,затова оствил много следи навсякъде из Евразия.
МЕТРОПОЛИЯ=Богиня Диана Дуло-по титулите на Българската Богиня,съоснователка на ДУЛО
ДУЛО=Диана Ел=Диана Змеица-династичният титул на първородните Божии наследници от ВРЕМЕ ОНО,наречено за доказателствена подкрепа още и МАТРИАРХАТ-в друга титулна анаграмна зашифровка:
МАТРИАРХАТ=МАТРИ РХАТ=МАТЕРА ТРАХ=Матера(Майката) от Трахия=Диана Мария от Тракия
МЕРОВИНГ=Мария Вигин=Мария Богиня
КЛОВИС МЕРОВИНГ=Иса Балка и Богиня Мария-Боговете на основателя на кралския род на МЕРОВИНГИ-те,който бил дошъл в началото на 5 век със свитата и народа си някъде от Югоизточно Европа,за да не кажат историците-фалшификатори,че е дошъл от България след преврата,извършен с помощта на Византийците,завладели Българския трон и дошли на власт през 525 година.
Аспарух е Първожрец,свят династичен потомък от първородната Първосвещена родова линия на Исус и Мария Магдалена,основателите на Българския владетелски род Дуло
Първожрецът Кан Крум е от неговата свещена родова линия.
Свещеният Първороден Исусов владетелски клан се прекъсва от Отце и Родопредателят, вероломецът изверг Борис I

Приятелю,"твоят" агент,с името Божие,което срами-Булгарина Иса,Исус Българина,ВУЛГАРОС,продължава да безчинства в прекрасният ти блог и постинги,да скверни с хулни думи и първосигнални безинтелигентни елементаризми и мръсотии всичко Българско и свято,както и да обижда с прехвърлящи границата на търпимостта и мерзки квалификации добронамерените родолюбиви и авторитетни твои коментарни посетители и информционни просветители,като например днес пак сипе хули по ГЕТ!
Не му давай възможност да безчинствоа в блока ти и да ти прогонва чистите и културни етични Българи!
Предупреди го и ако продължава не го пускай повече,не го изкушавай да освинчва чистото место.Да се рови в тинята на друго место.
Боли ни за твоята неоценявана,но и не на место толерантност към такива прояви на предизвикателна омраза и простащина към всичко Българско!
Просто не си хвърляй бисерите,но и на другите ценностите,на субекта от притчата за бисерите.
С уважение и съпричастие от БЕЗИСТЕНА
цитирай
21. bezistena - ЕВЗОНОС=ЗЕВС=Бог Изус,Който дарява ВЕЧЕН ЖИВОТ=Бог Ишуж и Богиня Диана
11.04.2014 03:16
И понеже обещахме,че всяка хула и мерзост от който и да е,както и всички откраднати Български цивилизационни и културни съкровища,ние ще трансформираме чрез Свещеният шифър и нейният Божествен произход и значение в положителна енергия,сила и мощност и ще я прибавяме в нашия енергиен информационен запас,сега ще прибавим още един товар злато в съкровищницата ни чрез поредните податки от агента Божий!

"И ДНЕС ВОИНИЦИТЕ В ГРЪЦКАТА АРМИЯ КОИТО СА НА ПОСТ ИЛИ ПАЗЯТ НЕЩО СЕ НАРИЧАТ ''ЕВЗОНИ''.

А СЪЩО И ПОЧЕТНИЯ КАРАУЛ В АТИНА ДО ПАМЕТНИКА НА ПАДНАЛИЯ ВОИН ДО ГРЪЦКЯ ПАРЛАМЕНТ--СЕ НАРИЧАТ ЕВЗОНИ".

Абсолютно вярна информация,вложена в шифър от Българските цивилизатори и съставители на езици в Гръцкия език,трезорен сейф за Български сакрални зашифровки-за да бъде предизвикателно пред очите на всички анаграмен синоним и засекретен символ на единствения,който може да осигури най-сигурната и непобедима охрана,всемогъщият Български Бог Исус,Чието име и този път е вложено в тоя термин:
ЕВЗОНОС=Бог Изус=Бог Исус-независимо и какво да е обяснението за произхода и значението на думата за непосветените,а за нас и за всички вас да знаете,че още означава и ЗЕВС,който също е и Бог Исус,и да не Го търсите повече ЗЕВС при гърците,нито Исус при евреите,защото и двамата са Българи и са едно и също,защото Зевс Е Исус!!!!
ЕВЗОНОС=ЗЕВС=Бог Исус
АТИНА=ТИАНА=ДИАНА=Богиня Диана,Българската Богиня Мария Магдалена
АТИНА ПАЛАДА=Диана Богиня Дуло=Богиня Диана Дуло
ПАРЛАМЕНТ=Богиня Мария Дуло
ПОЧЕТЕН КАРАУЛ на=на Диана и Ешуа Булкарина
ПАМЕТНИК=Богиня Майка Диана
ПАДНАЛИЯ ВОЙН=ВОЙН на Бог Дуло

Голяма работа са нашите Велики Български Деди!
"СА",защото няма смърт при тях-това и учихме за траките,преди да ги скрият,когато почнахме да се усещаме,че Траки и Българи сме едно и също!
Учихме,че те са вярвали в БЕЗСМЪРТИЕТО И ВЕЧНИЯТ ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ!
Не само са вярвали,те са го постигали и сега всички те-нашите Светии,са живи и здрави край нас,но в другото невидимо все още измерение,в Божията армия,която бди над Българите и подготвя идването на Исус и Мария!
ДА СКРИЯТ=Диана и Иса Трака
ТЕ СА=Диана и Иса
БЕЗСМЪРТИЕ=Бог Исуз и Матера
ЗАДГРОБЕН ЖИВОТ=ЖИВОТ на Борга Диана и Ежуа
НЕВИДИМО ИЗМЕРЕНИЕ=Богиня Диана Мария и Иза
ВЕЧЕН ЖИВОТ=Бог Ешуж и Богиня Диана
НЯМА СМЪРТ с=с Иса и Мат Мария
НИЕ СМЕ от ЕДНО И СЪЩО=НИЕ СМЕ от Диана и Исуш
СВЕТИИ=Иса и Богиня Диана
ЖИВИ И ЗДРАВИ СА ПРИ=ПРИ Зар Исуж и Богиня Диана
БОЖИЯ АРМИЯ=Бог Ежуа и Мария
БДЕНИЕ ЗА=Богиня Диана и Иза
цитирай
22. leonleonovpom2 - Прав си, адаш!
11.04.2014 08:01
Всички знаят, че обидни коментари не допущам, даже някои по тази причина не се " изявяват" тук, защото са предупредени, а са го и изпитали, че не е празна заплаха.
Този път вниманието ми беше изцяло върху Крум, даже предупредих, че няма да допусна подигравка, каквато и да е с него
Като владетел е можел да се справи с всеки, не се е нуждаел от ничия защита, но след като не е, се нуждае от нея
Слава богу, никой не си го позволи, но знае ли човек!
Вулгарос, Гет е много възпитан и толерантен човек, просто не заслужава и не са за него тези епитети!
Не са и мястото им тука. Губиш, а не печелиш от това
Както има един интересен, сериозно, автор тук, който подхваща сериозни теми, но мигновено се разсейва и почва с цинизми, квалификации, които не само не са нужни, но и никой не му ги е искал
Което показва, че темите не са му по силите и го маскирва с гнусотии. Ако ще и древен космонавт да се нарече,антихрист, монархист, анархист, изводът е такъв!
Може да спориш, да оборваш, прав или не, но изчисти квалификации, цинизми по адрес на когото и да е.
Защото ,дори и да имаш право, съмнението за безсилие в такива случаи винаги натежава
Знаеш, трил съм твои крайни коментари, ти си ги оттеглял, като разбереш, че си прекалил, разбирали сме се на лични, за да няма панаири, но загърби този метод
Освен, че се принизява написаното и омаскарява, което не е някакво голямо постижение за недобронамерен, губиш и ти самият, ще търсят в коментарите ти пикантерия, но няма да те възприемат за сериозен, с една дума ще те броят за шут
Ами и в цирка шутовете не ги броят за сериозни!
цитирай
23. kasnaprolet9999 - За него е направен много хубав филм ...
11.04.2014 15:08
За него е направен много хубав филм прес 1986 г.-Денят на владетелите, в който всичко което си написал е добре онагледено. Особено е покъртително убийството на малки дечица в Плиска с огромни валяци от които стърчат железа. Убита е и сакатата дъщеря на Крум, която е отказала да напусне двореца. В епохалната битка са дадени и много свидни жертви от българска страна, една от които е синът на Омуртаг, бъдещия канас и син на канас Крум. Таз седмица по БНТ в предаването История бг се отбеляза 1200 годишнината от смъртта му и се обсъждахаза неговите подвизи. Поздрави!!
цитирай
24. leonleonovpom2 - Благодаря, Невена!
11.04.2014 15:30
Знаеш, друга ми е темата, но нашите велики личности се стремя, доколкото мога , да не пропускам!
Иначе за направеното в Плиска от ромеите, което някой отдават на алкохола-уж Крум го бил забранил, бог забавя, но не забравя, получили са наказанието си!
По жестокост са надминали турците през 1453 г. в Константинопол, но там младият султан Мохамед/ Мехмед/ Завоевателя е следял да не преминават определени граници
Поздрави!
цитирай
25. get - Виж в "Персеус" как я ...
11.04.2014 19:34
18. get написа:
Виж в "Персеус" как я дават транслитерацията(спелването) на думата ? "e)u/zwnos" ЕУС(з)УНОС ... ама, как да я разбирам/Чета ?!
А. Еу-Зунос
Б. Еус-Унос ... Ко-ой ще ми каже :))!

19.voulgaros написа:
ЕВАНДЕР-ЕВАНДРОС-ЕУАНДРОС

ЗНАЕШ ЛИ КОЙ Е ЕВАНДРОС ??

... ЕВХАРИСТО

...


ДОБРЕ БЕ БРАТЧЕ--АЗ ТЕЗИ УРОЦИ ГИ ПРЕПОДАВАХ ПРЕДИ 4 ГОДИНИ..ЗА ''ЕУ'' --И ЗА ''ЕВ''----ДНЕС В ГРЪЦКИЯ ЕЗИК СЕ ИЗГОВАРЯ ЕВ---НО ВИНАГИ СЕ ПИШЕ ЕУ.

А ПЪК ''ЕУ'' СИ Е ДРЕВНОТО ИЗГОВАРЯНЕ НА СТАРОГРЪЦКИЯ АТИЧЕСКИ ДИАЛЕКТОН, КОИТО СТАВА ОСНОВАТА ЗА КИНЕТО - ОБЩИЯ ЕДИНЕН ЕЗИК - КОИНЕ КИНОНИОН ГЛОССОН !!

А ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА БЛАГОДАРИМ НА ВЕЛИКАНА НА ГРЪЦКАТА СИЛА И ПРЕВЪЗХОДСТВО - МЕГАЛОС АЛЕКСАНДРОС, КОИТО ИЗБИРА АТИКА -А ТОВА Е ОБЛАСТТА НА АТИНА ЗА ИДЕАЛА=ЕТАЛОНА НА ЕЗИКА...ОТ ВСИЧКИТЕ ДРУГИ РЕГИОНИ И ДИАЛЕКТИ...ИМЕННО АЛЕКС ВЕЛИКИ ПРАВИ АТИЧЕСКИЯТ ГОВОР - - - ОБРАЗЕЦ ЗА ПЪРВА ГРАММАТИЧНОСТ И ТОИ Е ОСНОВАТА НА КОИНЕ ЕЛЛИНИКОН ГЛОССОН.

НАЛИ ПОМНИШ ЧЕ ''О'' НЕ СЕ ИЗГОВАРЯ..А САМО СЕ ПИШЕ !!


- Що го увърташ бре шиле-идиотис(!) ... виж, Какво се пее в тази песен?!
http://www.youtube.com/watch?v=DlOO-EkdTCM

"IO SONO ... italiano !" - Знаеш ли, Какво означава "Ио соно" на езика в Апенините АЗ СЪМ !

- Хайде да махнем (гръцкото "С":)) окончание! В края на Еу-Зоно! Какво се получи "Ио-соно" или на български това е глагола "Аз съм" ... българче! При Тото Котуньо е "Ио соно италиано"!
- На гръЧки, Как е "Аз съм" ? - Чакам, ти да кажеш, "атически" говорещо папагалче-шовинстко :))!

- Пък, като ми кажеш! Как е на гръЧки "Аз съм" - А Аз! - Ще ти я обясня през СТАРО-БЪЛГАРСКИ, който рОснаците ни внушават, че бил "цЕрковно-слАвЯнский" :(( !

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ - Знаеш ли другите САМОНАИМЕНОВАНИЯ(самонаричане-етноними) от/на Авзоните-Евзони :))!
- Шиле-каракачанско, благодаря за помощта, която ми оказа падайки в собственият капан, който за мен е и диагноза: "Мегаломания".

П.П.
А относно Евандър - Виж каква е най-старата форма изписване/изговаряне на "гръцката" дума за "мАж" - Буха-ха!
цитирай
26. get - 22. leonleonovpom2 - Прав си, адаш! ... Този път вниманието ми беше изцяло върху Крум!
11.04.2014 20:37
- Тогава, без да съм гледал филма за кан Крум - Това, което ги имаме в извори и учебници по история е по-скоро митологема отколкото реалност?

Първо: По отношение произход! - Две версии:
а) от Панония
б) от Вардарско - наследник на Куберови(чичото на Аспарух) българи?!
Второ: Столицата Плиска! - ОТНОВО ДВЕ версии?
а) построена от "прабългарите" от хуно-тюркски произход(според Златарските учебници) - Които преди това обитавали в ЮРТИ, но където се установявали "все белокаменни градове" правели?
б) Плиска е построена ОЩЕ ОТ Времето на Константин Велики, след завръщането му с легионите от Албиона и при Създаване(от него) на ВТОРИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕНТЪР извън РИМ - Тоест града Византион - наречен в негова чест Константино-полис!
- За сега няма да се спирам, относно "авари", които са тЮрки, според Милчев и тези от които той преписва.
- Третата Константа - ФРАНКИТЕ ? - Ако отворим "Хроника Франкорорум"(франкска хроника), още в самото и начало, ще прочетеш, че ТЕ СА СЕ ФОРМИРАЛИ КАТО НАРОД ... в ПАНОНИЯ? Това става, в началото на наша ера!
- Но по отношение на "франките" има още два смущаващи/привличащи интереса ни ВЪПРОСА?
А. Защо така, митичните франкски крале се избират, според т.нар. Салическа(в източна Европа/причерноморие) е известна, като Лествична(стълбна) Правда.
Б. Бащата на Карл Велики, Пипин III прозван "Късият" на практика се явява узурпатор на властта?
В. За да стори това(узурпиране на властта) зад него се вижда сериозната подкрепа на Западната(католическа) църква?
Г. На практика Карл Велики НЕ СЕ ЯВЯВА ПО ПРАВО крал на ФРАНКИТЕ!

- Друго, което нееднократно съм УТВЪРЖДАВАЛ - От всичко ЧЕТЕНО като история на взаимоотношения м/у "византийци" и "българи" - За мен те са ЕДНО ДЪРЖАВНО ОБРАЗУВАНИЕ - От ВИДА ФЕДЕРАЦИЯ!
- За това косвено говори ЕПИГРАМАТА на цитираният от мен Йоан Геометър озаглавена "Към Българите"(среща се и като "На/За българите") В следващият пост ще дам част от текста в превод, тъй като я няма на български?

- Но пак казвам ФЕДЕРАЦИЯ !
цитирай
27. leonleonovpom2 - Това за федерати е вярно Гет, въп...
11.04.2014 22:47
Това за федерати е вярно Гет, въпреки, че тогава се влага малко по-друг смисъл - съюзник и по-различни ,платени функции.........Това, за което една особа тук изпада в бяс, че били стражари.
Има специалист по хуните тук, да не му изземам функциите, но англите и саксите при Атила са имали подобни функции..
Аспарух е бил федерат във Византия или по точно - Романия.
Каквато и да е истината за Крум-изкоренил лозята-но ромеите се напили зверски в Плиска, вдигал наздравица с Никифоровата гпавина, но в Манасиевата хроника дават арабина Никифор пленен и вързан, едно е неоспорим факт-разгрома на ромеите и от военна гледна точка изпълнен блестящо тактически, така, че е повторен и от руските пълководци срещу Наполеон след 1000 години
Изпълнението на Крум е блестящо, което говори, че не е някакъв див номад, а ерудит и във военно отнощение
Смятам, че патриарх Михаил няма никакви поводи да ласкае Крум или да мрази ромеите, за да описва така нещата!
Велик пълководец и дипломат е едновременно, каквото и да си рови и търси около личността му!
Затова е останал в историята
За Пипин Къси и Карл Велики едно е безспорно, възстановяват Западната империя, която после синовете на Карл разделят на три-де факто днешните Германия, Франция и Италия
Французите погледнато от днешна позиция не са хомогенен народ, а смесица от всички съседи, вно са станали такъв, благодарение на въведения със закон на територията и задължителен френски език Точно тук е основната слабост на нашата история.
Отказал се Аспарух от езика и наложил славянския.
Първо, победителят налага собствения си език/ и не се отказва от него/, а не на победения - доказателство-Турция и второ, ясно е ,че славянски и български езици са близки
Дори трето, въпреки донякъде наивния начин на обяснение, това ,което пише Паисий е показателно-българи и славяни са едно!
цитирай
28. get - - Знаех си, че ще стигнем до това ?
12.04.2014 10:35
leonleonovpom2 написа:

Това за федерати е вярно Гет, въпреки, че тогава се влага малко по-друг смисъл - съюзник и по-различни ,платени функции.........Това, за което една особа тук изпада в бяс, че били стражари.

- Имаме НЯКОЛКО АВТОРИ(които дават ясна картина за СЪБИТИЯТА ?) имащи пряко отношение към интригуващият ни въпрос!

А. Живелият и писал през 11-ти век, Димитър Хоматиан казва:
"Този велик наш отец и светилник на България бил по род от европейските мизи, които народът обикновено знае и като българи. Те били изселени в старо време от военната сила на Александър от разположения край Бруса Олимп към Северния океан и Мъртвото море, а след като минало много време, със страшна войска преминали Дунава и завзели всич­ки съседни области: Панония и Далмация, Тракия и Илирик, а и голяма част от Македония и Тесалия."

Б. А в произведението си "3а БЪЛГАРИТЕ” Йоан Геометър (10-ти век):
Сега ТРАКИЙЦИ ще вземете Скити за съюзници, срещу Приятелите, които по рано ви бяха съюзници срещу Скитите.
Ликувайте и тържествувайте БЪЛГАРСКИ ПЛЕМЕНА!
Обладавайте и носете Скиптри, Корона, Багреница и Пурпур!
Той(СКИТА - б.м.) ще смени одеждите Ви, в дълъг ярем ще впримчи вратовете Ви и в окови нозете Ви.
С много удари ще набразди Вашите гърбове и гърди, понеже сте изоставили труда и сте дръзнали да носите такива неща и да се гордеете с тях."

- Тук сме изправени пред дилемата и ЛОГИКО-ПОЗНАВАТЕЛНА "загадка", както примерно - Да попитам каракачанчето относно?
19. voulgaros написа:

Древното изговаряне на старогръцкият атически >>ДИАЛЕКТОН<<


- Откъде идва думата, тоест за произход, значение и от какви думи е съставена глосата: "Диалект"?
- А "glossa" откъде идва в гръцкият и с какво първоначално значение е думата?

- Същото мога да отнеса и към понятието "фоедерат"(идващо от феод) - За което историците, според мен дават ЕДНОСТРАНЧИВО тълкуване?!

- Що за ФЕДЕРАЦИЯ може да бъде ДЪРЖАВАТА - Когато НЯМА РАВНОПОСТАВЕНОСТ м/у партниращите си и УЧАСТВАЩИ В НЕЯ СУБЕКТИ ?!

- На никой ли не прави ВПЕЧАТЛЕНИЕ, че масата от ПОВОДите ЗА ВОЙНА м/у Българи и "Византийци", е НЕИЗДЪЛЖАВАНЕТО на ПАРИ от последните ?

- От тук и въпроса ми? - Откъде на къде, различни//отделни (дори и описвани, като ВРАЖДЕБНИ един другиму !) ДЪРЖАВНИ и Стопанско-правни субекти, Ще ДЕЛЯТ някакви пари(доходи), помежду си ?! Тоест ИМА НЯКАКВА ОБЩНОСТ ... поне на ДОХОДИ а и от там на интерес(и)?

- А относно ГРЕШКАТА МИ(!) по отношение изписването на имп. Никифор, като Николай :)) - Това стана по причина - Ангажираността на любопитството/вниманието ми, с НАПИСАНОТО В РоСКАТА ИСТОРИОГРАФИЯ - Именно по повод, епиграмите на Йоан Геометър?
- НИКОЛАЙ :)) Карамзин - Ето КАКВА ТРАКТОВКА ДАВА В дванадесет-ТОМНАТА(си) "Истории государства Российского", за ЕТНОСНАта ПРИНАДЛЕЖНОСТ на ... ?
В эпиграмме "На болгар" (о болгарском восстании при царе Самуиле) упоминаемых автором(Иоанн Геометр - б.м.) "ФРАКИЙЦАХ"-греков, а "СКИФАХ" — РОССКИХ.

- С други думи Николай К.: припознава ТРАКИТЕ за ГЪРЦИ а СКИТИТЕ за РУСНАЦИ ?! - Това, между впрочем, не е само при НЕГО?
Просто руската историография, си е приватизирала СКИТСКО и СКИТИ за РУСКО(до появата на Киевска Рус - дело на нас българите)? След това ЗАПОЧ„ВА ПРИПОЗНАВАНЕТО ИСТОРИЯТА на Киевска Рус, КАТО ТАКАВА на МОСКОВСКА РОС ?!
Което, по-късно прераства в СЛаВяНСКО/славянство, като историко-интерпретационни тежнения ?
- Но на практика, това "славянство/славяни" са части от ВЕНДСКИте народи или известни ни още, като гето/готски народи ?!

П.П.
- Но защо следва да се надържам на "славянската" басня - След като?
1. Caeperuntque se utrique populi valde inter se diligere, id est Gothi, qui et
sCLavi, et Vulgari, et maxime quod ambo populi gentiles essent et una lingua
esset omnibus. Deinde Vulgari, iam ex omni parte securi, construxerunt sibi
villas et vicos et inhabitaverunt terram quam ceperunt usque in presentem
diem.
ПРЕВОД: Тези два народа, а именно ГОТИТЕ, НАРИЧАНИ още СКЛАВИ, и БЪЛГАРИТЕ,
се заобичаха извънредно много, тъй като и ДВАТА НАРОДА БЯХА ЕЗИЧНИЦИ и ИМАХА ОБЩ ЕЗИК.
Скоро българите се почувстваха сигурни от всички
страни, построиха си чифлици и села, и останаха в земята, която обитават и до днес.(от Дуклянска летопис)

2. HISTORIAM FRANCORUM/от Франкска хроника
А. "DCXXIII. XLVIII. Anno 40 regni Chlotharii (...)sCLavos, cognomento Winidos - През четиридесетата година от управлението на Хлотар (...) сКЛавините известни, като Венди(от рода на - б.м.) (...)"
Б. "Abarorum, cognomento Chunorum - Аварите, известни и като Хуни(от рода на хуните - б.м) (...)"

3. От хроники на Андреа Дандоло (1305-1354):
"Erant enim Sclavi adhuc gentiles, quia a Gothis originem traherunt.
В Превод: "Всъщност сКЛавите дотогава са били ЕЗИЧНИЦИ, тъй като са ПОТОМЦИ НА ГОТИТЕ."

- До кога е било ТОВА езичничество-слОвЕнство=Ензик, а от там и на(ш)род ? - Ами поне до ЧЕТВЪРТИ ВЕК, през който св.Йероним ни пише, за русокосите "готи", които учат Псалтира" ... с моето допълнение, "и "хуните" тоже" !
- Но то няма, как да е и по-рано, като вземем в предвид Кога официално се НАЛАГА християнството, като официална религия ?
цитирай
29. leonleonovpom2 - Гет, Димитър Хометиан добре е оп...
12.04.2014 12:41
Гет, Димитър Хометиан добре е описал схемата с един път прогонване и втори път връщане на българите. По - важното е , че е доказателство, че българите не са чужди на тези земи.
Ако приемем, че това прогонване е станало 1000 г. преди Аспарух, нормално е новодошлите да имат вече известни разлики, вследствие чуждо влияние с местното население.
Аз също смятам, че е възможно Александър да има участие, обаче на изток, в днешен Афганистан, където почитат българите
Другата версия е римляните- 300 години след Александър, част от гетите се прехвърлят отвъд Дунав и така се появяват даки и...хайде ,да не споменавам името, да няма сътресения
цитирай
30. get - Гет, Димитър Хометиан добре е оп...
12.04.2014 13:25
leonleonovpom2 написа:
Гет, Димитър Хометиан добре е описал схемата с един път прогонване и втори път връщане на българите. По - важното е , че е доказателство, че българите не са чужди на тези земи.
Ако приемем, че това прогонване е станало 1000 г. преди Аспарух, нормално е новодошлите да имат вече известни разлики, вследствие чуждо влияние с местното население.
....
Другата версия е римляните- 300 години след Александър, част от гетите се прехвърлят отвъд Дунав и така се появяват даки и...хайде ,да не споменавам името, да няма сътресения


- Попа какво е писал - по-скоро е ВЕРСИЯ-СРЕДНОВЕКОВНА на историческият път на събитията ... КОЯТО според мен е доста по-различна?

- Имаме много силна Одриска държава, която води война с ГЕТИТЕ(все още така са назовавани) Справка Публий Овидий Назон в произеденията му "Писма от Понта".
В тях той е дал доста добра информация за войните м/у двете ТРАКИЙСКИ ДЪРЖАВИ тази на Одриси и на ГЕТИ!
- Два века по-рано, същите тези ГЕТИ са взели в плен диадоха Лизимах - Който им е дал доста от откраднатото богатство, останало му от време на войните на Александър в Азия и Индия? Така че, те започват да се секат монети.
- Към това време се създава едно много силно ДЪРЖАВНО ОБРАЗУВАНИЕ, тоест държавата на Буребиста! В някои моменти тя е достигала до Несебър, тоест южна България(съвременна)!
- При тази държава имаме ОПРЕДЕЛЕНО дву-етносна компонента ! На Гети и Даки. Но относно ВТОРОТО-ДАКИ считам, че те по-скоро са родствени на МАСА-ГЕТИ известни и като ХУНИ(според Прокопий - Виж "История на войните" от същият !)?
- Краят на държаввата идва по време на император Деций и/или най-вече Траян. Непосредствено след тези войни ЯВНО ИМАМЕ масова миграция на при-дунавско/карпатско население в Дълбочина на съвременна Средна Украйна(Днепър)!
- От това време е и Черняховска култура - следвана от Пенковска, при последната се създава именно и града КИЕВ от българите, КОИТО МАСОВО ПОСЕЛЯВАТ сев.Черноморие и центр.Украйна !

цитирай
31. get - - Уважаеми приятелю, позволи ми това последно допълнение по отношение на Авзон-Евзон-Ио^соно ... ?
13.04.2014 12:16
- Другите САМОНАИМЕНОВАНИЯ а и ВЪНШНИ ТАКИВА по отношение на ЕТНОСНАТА ГРУПА на А(у/в)Зоните ? :))

НАЗОВАВАНИ ОЩЕ!
А. САМНИТИ
Б. ОСКИ//Аз"ци"
В. САБЕЛИ/САБИЛИ
Г. САБИНИ
Д. Херении ... всички те населяват централна и южна част на Апенини(днешните области Кампания, Апулия, Молизе, горен Абруцо и долна Лукания).
Говорили са, оски език, влизащ в клона на индоевропейските езици на групата италийски езици.
Самнитите са организирали ритуални боеве от гладиаторски тип, които според някои по-късно били заети от римляните. Мнозина от известните гладиатори са били самнити.
- Междувпрочем ГРАДИАТОРСКИТЕ БОРБИ са присъщи за старо МЕСТНО НАСЕЛЕНИЕ от Ютоизточна-Европа, тоест Егея, Причерноморие и Италики.
- Относно наименование на "гладиатор" казват, че идвало характерният МЕЧ "ГЛАДИУС" - За етимология на името на който, казват че произлизала от полиран, завършен-загладен!
- Ритуалните ЕДИНОБОРСТВА казват, че се извършвали по време на "тризната", тоест ЧЕСТВАНЕ(посмъртно) НА ВЛАДЕТЕЛ! Можем да допуснем със степен на вероятност, че същите са били отглас ... от ЕДИНОБОРСТВА, тоест КОЙ ЩЕ НАСЛЕДИ ВЛАСТТА ?!

- Има още много, за обясняване ... Но? - само с допълнението, че лингвиста Покорни извежда наименованията самнити-сабини(от там "авзони") от прото-европейският глагол отговарящ на "Съм-Себе-Сам" - Даващо и близкото: Аз Сам (?)!

- Поздрав! - и с допълнението, не исках каракачанчето да остане с впечатлението, че си измислям и по този начин НАГАЖДАМ етимология на "евзон", къмто "авзон" НЕОБОСНОВАНО !
цитирай
32. voulgaros - Гет, аз съм чел и спорил с ТУРАНИСТИ И ...
13.04.2014 14:08
Гет, аз съм чел и спорил с ТУРАНИСТИ И ПАН-АЛТАИСТИ, които казват че древните латини са антично туранско племе.името им е АЛТЪН-БАШИ..
И КАЗВАТ ЧЕ ИМА ПОНЕ 4 ДУМИ, КОИТО ГИ ИМАТ И ТЮРКИТЕ И ЛАТИНИТЕ: ОРДУМ--ОРДУ,АУЛА-АУЛ..ФОРТУНА--ПЪРТЪНА-ПАРТИНА,,ВУЛКАН-ВОЛКАН И БАЛКАН.
ЗА ЕТРУСКИТЕ СЪЩО...ТУКА Е ПЪЛНА КАША--СЪРБИТЕ КАЗВАТ---БИЛИ СЪРБИ..РУСНАЦИТЕ БИЛИ РУСИ--ЩОТО СОБСТВЕНОТО ИМ ИМЕ-КАКТО ТЕ СЕ ЗОВАТ Е РАСА-РАСЕНА...А СТАРИТЕ ЕЛЛИНИ СА ИМ КАЗВАЛИ--ТИРСЕНИ ИЛИ ТИРЕНИ.. ОТ ТУКА И ТИРЕНСКО МОРЕ..А СТАРИТЕ РОМАНИ (РИМЛЯНИ) ИМ КАЗВАЛИ ЕТРУСКИ..А ДНЕС ИТАЛИАНЦИТЕ КАЗВАТ ТУСКИ И ОБЛАСТ ТОСКАНА.
цитирай
33. solinvictus - Krumesis бил от Панония ли ? Кой е ...
13.04.2014 16:59
Krumesis бил от Панония ли ? Кой е изказал това предположение?
цитирай
34. get - 32. voulgaros - Гет, аз съм чел и спорил с ТУРАНИСТИ И ПАН-АЛТАИСТИ ... латини ... туранско племе ... АЛТЪН-БАШИ
13.04.2014 18:27
- Губил си си, времето! Все едно аз да споря, с блоговият БУЛгаро-туранист "Атил" ?
Той има още-ПО екзотична "теория" :))? - ПРАбУлГаРИТЕ, били ТРИ-ЕЗИЧНО но иначе ЕДИН "ЕТНОС", като образувание!?? - Такова нещо в природата НЯМА - "три в едно"!

- Иначе, обяснениято е ЕЛЕМЕНТАРНО?
- Прочети КЪДЕ ПЪРВО(географски) се ПОРАЖДАТ ЕТНОСНО тюрките? Над Монголия, при реките Иртиш и Енисей, тоест в СИБИР! Респективно те имат НЕ САМО ЕЗИКОВИ но и АНТРОПОЛИГЧНИ ПРИЗНАЦИ на НАРОДИТЕ НАСЕЛЯВАЩИ ЦЕНТРАЛНА И ИЗТОЧНА АЗИЯ - Монголоидност и общност на езици. Най-източният език от тяхната група е Корейският език.
- Кога СТАВА етногенезиса им ? - Учените(без националистите-пантЮркисти) са почти всички единодушни, че това СТАВА В ПОРЯДЪКА между ШЕСТИ ВЕК ПРЕДИ ДО към ЧЕТВЪРТИ ВЕК от наша ера!

ДРУГО върху което искам да обърна внимание! Присъщо за всяка историография с НАЦИОНАЛИСТИЧНА НАСОЧЕНОСТ и те започват да се преписват(крадат) от чужда история! Областта Туран и народ Туранци, съвпада с народи от ЕВРОПЕЙСКАТА "сако-скито-тохарска" група народи! В това ще се убедим, ако отворим енциклопедии Ираника и тази на "Сикхите"(не точно, тъй като "сикх" е религиозна принадлежност ... но имам в предвид, народи от Северна Индия, които не са родствени на дравиди и тамили!) Те са в пълното си право да ПРЕТЕНДИРАТ да са наследници на ТУРАНСКИТЕ, тоест скитски-номадо(м)и/номадски/ народи?!
- Вече по време на тЮркският каганат, който за мен е двуетносен от тюрки и угри имаме Инвазия на тюркско-езично(племенни) народи в географската област "Туран".
- А относно семантика-етимология:ТУРАН? Същата идва от името на опитоменият наследник на "дивото говедо" ТУР, което се явява и основният източник, както за препитание на тези хора, така и като икономически символ на богатство?!
- Тур, лингвистите почти на 100% са категорични, че е дума използвана от народите, от които произлизаме и ние Българите!
Второ: Синонимни(производни на Тур) при траки "волинтос", при гърци е тИ/У/Юран(служебна дума) титулатура ?!

п.п.
- Просто, губил си си времето да се "обясняваш" с "хайванци", които се изкарват с произход от Тук:Европа-Апенини!
- Защо нарекох "пан-туранисти"те ХАЙВАНЦИ - Ами защото ТОВА Е ПОКАЗАТЕЛНО? - В турският език синонимната дума за ТУР-ГОВЕДО(европейска) е ХАЙВАН(тюркска) ! - А сега, де ? :))
цитирай
35. get - - Стига бе, Слънчо! сега и ти ли ще ме ядеш :))
13.04.2014 18:47
solinvictus написа:
Krumesis бил от Панония ли ? Кой е изказал това предположение?

- Отвори рОсско-рашша-рассена на ... Ето руские, писания по въпроса ? Там ще видиш, как те аФторитетно извеждат произхода на Кормесий ... или от аварско "коляно" или от на ... хан Токту("прабУлгАрский" от Македония) Произхода!

- Само не ме карай, да ти вадя и цитати за "доказ" - моля!
- Междувпрочем, миналата година в конфиденциален разговор с млад македонски археолог, същият се кълнеше, че от десет години са разкопали "могилата" на Крум(?) - но данните за това, не искат да разгласяват, по обясними причини !!
цитирай
36. bezistena - ПАВЕЛ=ЛЮБОВ
14.04.2014 01:54
Честита Цветница на всички Българи и наши Приятели неБългари!
Честити Христови и всечовешки помирителни празници!
Чудеса прави Пролетта и Човешката доброта!
Благославяме ви всички от прекрасния форумен спектакъл,който ни предлага винаги в постингите си инженер-химик Иван Симеонов!
Благодарим ти,Приятелю!
Възхитени сме и искаме да поздравим и Павлос Георгиев-с аватар voulgaros(Булгара Иса=Исус Българина),от положителната корекция на поведенческия стил и отношение в последните му включвания!
Браво,Павле!
Само добри последици ще има тази промяна за тебе,Приятелю,и знай,че това не е поражение за тебе,а е голяма победа и успех!И наша с тебе обща победа на доброто и човещината над разделението и омразата!
Бъди благословен и прощавай за резкия тон,който сме употребявали към теб,но нас ни е боляло и за твоята Душа,която е търсила път към всички нас!Простено да ти е и на теб!Ние не робуваме на фиксирани дати за взаимно опрощаване и чистене на кармичните негативни ПСИ-натрупвания-вършим това НОН СТОП!
За подарък ти поднасяме твоя разсекретен кратък хороскоп:
ПАВЛОС ГЕОРГИЕВ=Павел от рода на Господ(Г) Иса Борга=Павел от рода на Господ Исус Българина
Павел е името на Св.Апостол Павел,който е Първородният син-близнак(вторият е Петър) от децата на Исус и Мария Мдалена,и който е продължител на Световния имперски династичен род Дуло,който се е разклонил и трансформирал през последните 2000години във всички сфери и кюшета на чвешкия живот,предимно в две коренно противоположни посоки:крайно негативна и отрицателна посока,и в крайно положителна и чиста.
Иначе името му,на което си кръстен и ти НЕСЛУЧАЙНО-ПАВЛОС,ПАУВЛУС,означава в административните херметични регистри на посветените Българи ПАВЕЛ-сина на ИСА,на ИСУС!
ПАВЛОС=ПАВЕЛ от Иса
А само ПАВЕЛ,името е свръхсакралната анаграмна зашифровка от висшата самодефиниция на Боговете БОГ Е ЛЮБОВ и постоянното чувственно проявление и състояние на Исус и Мария Магдалена един към друг и към децата Йм-ние,човеците!
ПАВЕЛ=ЛЮПОВ=ЛЮБОВ!
ПАВЕЛ,който е и ЛЮБОВ,е още и ПАБЕЛ=ПИБЕЛ=БИБЕЛ=БИБЛИЯ-затова Светото Писание носи непонятното до сега за непосветените име БИБЛИЯ,защото това е и висшата Божия тайна-Божиите самодефиниции-Бог,Богиня Е Любов,както и името на Техния Първороден син-плод на Тяхната Любов-ПАВЕЛ=ЛЮБОВ=БИБЛИЯ.
С това име е кръстен и древният светилищен Български център-ВАВИЛОН=БАБИЛОН,БАВИЛОН,ВАБИЛОН,БИБЛИЯ...(когато Българските цивилизатори са съзидавали царствата и културите в МЕЖДУРЕЧИЕТО) които имена са все ЛЮБОВ,ПАВЕЛ!
МЕЖДУРЕЧИЕ=Ежуч и Мадара=Ешуж и Диана Матара

Та ти си по тия кръстнически правила,Павле,но и по тази генеаложка разпръсната и многопрофилна система си!
Това показва хороскопът ти,а нашите астролози никога не бъркат!
МНОГОПРОФИЛНА СИСТЕМА=Исус Българина и Богиня Диана МаМа=Исус Българина и Богиня Диана Мария Магдалена
цитирай
37. bezistena - АБДУЛ АЗИС=Бог Дуло Исуз=Бог Исус Дуло-всички ТЮРКСКИ ДИНАСТИ СА ДУЛО,сега също!
14.04.2014 02:38
А за всички участници в прекрасния синергетичен форумен колектив на постинга ви поднасяме просветителският ни дар-кратка хороскопна дешифровка по цивилизационнто потекло на Тюрко-османските племена,за които се отвори дума в коментарите.
Копираме ви наши коментарни публикации от предния ден в постинга
http://shtaparov.blog.bg/politika/2014/03/21/kak-bylgari-stanaha-rodonachalnici-na-prototiurkite.1249913 на shtaparov
КАК БЪЛГАРИ СТАНАХА РОДОНАЧАЛНИЦИ НА ПРОТОТЮРКИТЕ:

В категорична подкрепа на Българският генезис на аристократичния и владетелския елит на тюрки-османци-турци идват и нашите изследвания и доказателства,част от които ще ти предложим,Приятелю.
Разшифроването на основни документи от тяхната история указва еднозначно,че основните тюркски племена са тракийски племена,разселени през различни периоди в Азия с духовни водачи и първожреци от Българското Жреческо съсловие Дуло,които жреци образуват и основата на константният тюркски владетелски елит,династично родословие и аристократичните йм фамилии
Свещеният декодиращ шифър,с който сме ви запознали във фундаменталните ни постинги ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯ БГ ЕЗИК част1и2,веднага и безприкословно разпознава тюрки като Траки:
ТЮРК=ТРУК=ТРАК
Бащата на основателя на османската династия-ОСМАН ЕЛ ГААЗИ ,носи тракийски херметичен династичен индекс-ЕРТЮГРЮЛ ГААЗИ,който разшифрован означава:
ЕРТЮГРЮЛ ГААЗИ=Зар Гала Траг=Цар Змей Трак-което указва произхода му от Тракийският царски династичен род Дуло,чийто календарен животински титулен символ е Змия,Ламя,Змей-сакралният Български Исусов змейски символ.
Титулните зашифровки на самия основател на османската династия ОСМАН ЕЛ ГААЗИ
са разкодирани като:
ОСМАН=Иса и Мария
ОСМАН ЕЛ ГААЗИ=ОСМАН от Гала Иза=ОСМАН от Змея Исус-генетичен потомък от Исусовата династия Дуло
Титлата на османските владетели е СУЛТАН,която четена отдясно на ляво е Дуло Иса=Исус Дуло
Херметичните титули на всички османски султани указват тяхната задължителна принадлежност към Българския Божи династичен елит:
цитирай
38. bezistena - Блъгарският династичен знак на Дуло-IYI-свещен поклонически символ на османските династи!
14.04.2014 02:45
Титлата на османските владетели е СУЛТАН,която четена отдясно на ляво е Дуло Иса=Исус Дуло
Херметичните титули на всички османски султани указват тяхната задължителна принадлежност към Българският Божи династичен елит:
СЕЛИМ=Иса Ламя
СЮЛЕЙМАН=Иса Ламя
МЕКМЕД=Мама Диана Кая=Богиня Маика Диана Жрица
АКМЕД=майка Диана
МУСТАФА=Иса и Богиня Диана Мама
МУРАД=Мадара=Диана Мария
ИБРАХИМ=Бохиня Мария
БАЯЗИД=Иза и Богиня Диана
АБДУЛ МЕДЖИД=Бог Дуло Ежуа и Диана Мад
АБДУЛ АЗИС=Бог Дуло Исуз=Бог Исуз Дуло
Затова,Приятелю,до трийсетте години на 19 век в султанският дворец и администрация се е говорил на чист Български език-защото всички султани и аристкрация са били с БГ корени на ДУЛО!
Абсолютно и категорично доказателство за Българския династичен произход на тюркските владетелски елити и аристокрация от разселването на Тракийските=Тюркски племена из Азия до сега,и представено пред висшата инстанция на последната Апелационна институция,което дава краен и неоспорим отговор за цивилизационния генезис на Тюрките=Османците =Турците,е документът,който разсекретяваме по-долу:
Най-големият османски народен поет,певец,мъдрец и висш посветен,който се води основател на Турската поезия и култура,е Янус Емре.
Отворете долният линк с игралния филм за живота и националния герой и идол на османците:
https://www.youtube.com/watch?v=bibX0s9sUpg
G&#246;n&#252;ller Fatihi Yunus Emre part 3
В тази част ЯНУС ЕМРЕ е извикан при ОСМАН БЕЙ-основателят на османската династия.
Там след 23:59 до 24:14 мин и на 24:36 ЩЕ ВИДИТЕ КАК РЕЖИСЬОРЪТ И ОПЕРАТОРЪТ НА ФИЛМА УПОРИТО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ВРЕМЕ ПОКАЗВАТ И СЕ СТАРАЯТ ДА ПРИВЛЕКАТ ВНИМАНИЕТО ВИ ВЪРХУ СВЕЩЕНИЯ РОДОВИ ХЕРАЛДИЧЕСКИ ДИНАСТИЧЕН ЗНАК И СИМВОЛ НА снователя на Османската династия.
Познахте ли го!
IYI
ИПСИЛОНА С ДВЕТЕ ХАСТИ!
Изконния и Първосвещен най-древен НЕОСПОРИМ БЪЛГАРСКИ ХЕРАЛДИЧЕСКИ и САКРАЛЕН ЗНАК И СИМВОЛ!
цитирай
39. bezistena - IYI-НЕОСПОРИМ БЪЛГАРСКИ ХЕРАЛДИЧЕСКИ и САКРАЛЕН ЗНАК И СИМВОЛ!
14.04.2014 02:54
IYI
ИПСИЛОНА С ДВЕТЕ ХАСТИ!
Изконния и Първосвещен най-древен НЕОСПОРИМ БЪЛГАРСКИ ХЕРАЛДИЧЕСКИ и САКРАЛЕН ЗНАК И СИМВОЛ!
Ха сега някой,който знае добре турски,да изтърчи и покаже кадрите на братовчедите,докато нашите и техните служби не са се усетили и не са затрили филма от Нета,че да се усвестят и се запрат с мераците си по Българската земя и омраза към нас,ами да дойдат коленопреклонно и поискат разкаяни прошка от Святия Божи Български народ,направил ги някога човеци!
Кажете и на Доган,дето се е сврял на скрито место и пишел "ГОЛЯМ НАУЧЕН ТРУД" как да раздаде и продаде България на турците,че и той е от този изроден династичен Исусов клан Дуло и че ако не дойде при нас да се разкае искрено и му преосветим и сакрализираме Божиятя кръв,дето я освинчва според постинга ни "На партия шах с Фреди Меркюри в компанията на голите велосипедистки от Лондон,свинкята на кака Иванца и Българските династични прасета в английския кралски дворкръв",ще му бъде извънредно трудно и непоносимо тежко скоро,когато настанат Съдните времена!
СЪДНИ ВРЕМЕНА=Иса и Богиня Мадара
Кажете и на Лютви Местан=Иса Дуло и Богиня Мат,че и той е от същия Свят джинс,който сега мърси!
Те да кажат и на РЕДЖЕП ЕРДОГАН,че и той е от същия сой и ген,че да спре с имперските мераци по Свещената Божия земя!
РЕДЖЕП ЕРДОГАН=Жар Богиня Диана Трак=Царица Богиня Диана Тракия
РЕДЖЕП ЕРДОГАН=Ежуа Бард Трака
МЕРАЦИ ПО=ПО Мария и Иса
И всички да знаят,че и МУСТАФА КЕМАЛ АТАТЮРК е от рода на Исус и Мария,не зависимо през какви генно-инженерн мутации е преминал рода му
АТАТЮРК=Диана Трака
ДЖИНС=Диана и Исуж
СОЙ=Иса
Кажете йм още,че и народният йм герой и идол ЯНУС ЕМРЕ също е Българин от същия Божи род Дуло,само че останал чист и свят Посветен Исусово-Мариин потомък,което е указано в най-дълбоко засекретения и едновременно най-явен меродавен негов документ-името му!
ЯНУС ЕМРЕ=Иса и Мария
ЯНУС ЕМРЕ=Исус и Мария Магдалена-чист и свят Техен Български потомък,на постоянна дългосрочна служба за цивилизационното оцеляване на тия обезпаметени тракийски племена,останали без Святите Български Исусови Жреци-Духовни водачи след края на 8 век сл.Хр.и без благодатта на Святият Божи Дух и познание за Исус и Богородица,и поради това подивяли културно и цивилизационно!
цитирай
40. leonleonovpom2 - Здравей, адаш!
14.04.2014 08:00
Честно казано, за тюрките, като довършители на унищожаването на държавата ни имам различно мнение и дори и да е така,както го описваш, не се гордея ни най-малко!
Но има нещо друго, те развиват тази теза, търсейки европейски произход, че не са дошляци, както някой тук щедро говорят ,че сме ние. Добре, търсят начин за влизане в ЕС, в края ма краищата нациите са се оформили при капитализма, те са безкрайно удобни за него! Стига това обаче да не е свързано с цената, която ние ще платим
Защото ние, подобно на Египет, ние сме първата държава на Европа от създаването й със сегашното и име, и сме Европейския му аналог. Тръгваме от върха и непрекъснато слизаме - надолу!
Сега, че аристокрацията е с общ произход, че българските царе са давали красивите си дъщери за жени на много принцове не само във Романия, Сърбия, Унгария, дори Османска Турция/ Мара/ е всеизвестно Аристокрацията няма народност, тя е хомогенна, но създава народи, това е темата в другия, следващ пост
Що се отнася до Ертоглу, има сведения, че е бил Каталунски херцог, предвождал рицарите 3 или пет хиляди на брой, наети от империята да я защитят от тюрките и той се е справил блестящо с това, до момента ,когато са спрели да му плащат. Тогава преминал на другата страна и им създал държавата
По-добре беше тези коментари да се отнесат в него, следващия постинг, защото великият Крум сигурно се обръща в гроба, където и да се намира той той!
Бих ги възприел, като мнение, различно от моето, никога не твърдя, че само аз съм правия, греша , разбира се!
Затова нямам нищо против, да ги отнесеш и там, те са вързани с тематиката, а за аристокрацията е ясно ,че е хомогенна, еднородна, но народите и вършат работа, трябват и
Както един симпатичен македонец, усетил предпазливостта ми при разговор в Поморие, усмихнато каза, няма значение какви сме, всите сме чиляци!!
цитирай
41. bezistena - България-Сътворенческият Рай,истинската Обетована земя,Центърът на Света
16.04.2014 06:22
Приятелю,са съжаление и за радост,не са само турците тракийско племе и настоятелни мераклии за България!
От много време в нашите публикации прокарваме доказателствената фактология и линия,че Траките са сборното име на племената-народите,излезли от сътворенческата експериментална Божия лаборатария, наречена ЗЕМЕН РАЙ, БОЖИЯТА РАЙСКА ГРАДИНА ЕДЕМ,ОБЕТОВАНА ЗЕМЯ,БИБЛЕЙСКА ЗЕМЯ...в аналите на закърнелите човешки спомени за сътворението на Света и човешкия род и в цензурирната и фалшифицирана световна история,а в езотеричната документация и архивираните апокрифи и посветените духовни общества регистрирана с благоговейното сакрално име ТРАКИЯ и БЪЛГАРИЯ!
Безбройни са категоричните доказателства,че България на Балканите е същинският Земен Рай,мястото където е създаден човешкия род-именно създаден,а не възникнал,както досега ни будалкаха учените материалисти и дарвинисти-еволюционисти-всички върли безБожници и бездуховници!
Защото човекът е създание на Боговете,а не случайно произведение на природата!
Разшифровката на производственото наименование на ИЗДЕЛИЕТО ЧОВЕК сочи категорично кой е създателят и производителят на човека,кои са ДЕМИУРЗИТЕ на света и човечеството:
ЧОВЕК=ТШОВЕК=Ешуа и Бокиня Диана
СЪЗДАНИЕ=Исуз и Диана
ИЗДЕЛИЕ=Иза Дуло-главният майстор,ваятел,ковач,производител и готвач на
изделието,наречено ЧОВЕК:
СЪЗДАТЕЛ=Исуз и Диана Дуло
ПРОИЗВОДИТЕЛ=Вер(Змей) Иса Дуло и Богиня Диана
ВАЯТЕЛ=Бог Дуло
КОВАЧ=КОВАТШ=Бокиня Диана и Ешуа
ГОТВАЧ=Богиня Диана и Ешуа
МАЙСТОР=Иса и Матера
МАЙСТОР ГОТВАЧ=Исус и Богиня Диана Матера-Исус и Богинята Майка Диана,Мария Магдалена
ГЛАВЕН МАЙСТОР ГОТВАЧ=Балга Исус и Богиня Диана Матера-Българските Богове Исус и Мария Магдалена
ДЕМИУРЗИ=Диана Мария и Иза=Мадара и Иза–Богинята Майка Мария Магдалена и Бог Исус
ХОМОСАПИЕНС=Исус и Бохиня Ма=Исус и Богинятя Майка
Всички разшифровки на ГЛАВНИТЕ ПРОЕКТАНТИ водят неотменно при Българските Богове:
ГЛАВЕН ПРОЕКТАНТ=Балгарина Бок Тати=Бог Отец Българина
ГЛАВЕН ПРОЕКТАНТ=Богиня Диана Балг Трак,
цитирай
42. bezistena - ЗЕМЕН РАЙ=Иза и Мария,или България-страната на Българските Богове Исус и Мария Магдалена
16.04.2014 06:25
В няколко от нашите статии посочихме убедително,че само на БГ език става ясно,че Света-респективно човека,са създадени от Боговете Исус и Богинята Майка Мария с феноменален производствено-технологичен процес и инженерно-строителни мероприятия,като висш доказателствен аргумент и пример за това е трансформацията на библейския израз СЪТВОРЕНИЕ,СЪТВОРИ-
БОГ СЪТВОРИ и разшифровката на основните понятия,свързани с тия процеси:
СЪТВОРЕНИЕ=ВОСТРОЕНИЕ=ПОСТРОЕНИЕ
СЪТВОРИ=ВОСТРОИ=ПОСТРОИ
БОГ СЪТВОРИ=БОГ ВОСТРОИ=БОГ ПОСТРОИ ЗЕМЯТА,ВСЕМИРА,МИРОЗДАНИЕТО, СВЕТА, ЖИВОТА,ЧОВЕКА
ЗЕМЯ=Иза и Мама=Иза и Мария
ВСЕМИР=Бог Иса и Мария
МИРОЗДАНИЕ=Мадара и Иза
Разшифровката на всички наименования на първоначалното съзидателно и сътворенческо место на Света,живота и човека,сочат еднозначно България:
СВЯТ=Иса и Богиня Диана
ЖИВОТ=Ежуа и Богиня Диана
ЧОВЕК=Ешуа и Богиня Диана
ЗЕМЕН РАЙ=Иза и Мария
РАЙСКА ГРАДИНА=РАЙСКА Драгия=РАЙСКА Тракия
БОЖИЯ ГРАДИНА=ГРАДИНА на Бог Ежуа=Трагия на Бог Ежуа=Бог Ежуа Трака
БОЖИЯ РАЙСКА ГРАДИНА=Исуж Барк Трак-Исус Българиня от Тракия
БОЖИЯ РАЙСКА ГРАДИНА ЕДЕМ=Бок Исуж Трака и Мадара=Тракия на Бок Исуж и Мадара
ЕДЕМСКА ГРАДИНА=ГРАДИНА на Иса и Майка Диана=Тракия на Иса и Майка Диана
ОБЕТОВАНА ЗЕМЯ=ЗЕМЯ на Бог и Богиня Диана=Бог Иза и Богиня Мат
БИБЛЕЙСКА ЗЕМЯ=ЗЕМЯ на Бог Иса Балка=Змея Бог Иса Балка=Бог Исуз Ел(Змей) и Богиня Майка
АРКАДИЯ=Тракия-приказната страна на Боговете,сътворили света и човека
ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА БАЗА=Бог Исуз Дуло и Бокиня Матара
ГЛАВНА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА БАЗА=България на Бог Исуз Дуло и Богиня Мария
ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА ЛАБОРАТОРИЯ=ЛАБОРАТОРИЯ на Иса Дуло и Бокиня Матара
ГЛАВНА БАЗА=Балг Бог Иза
ГЛАВЕН ШТАБ=Богиня Диана и Ешуа Балг
КОМАНДЕН ЦЕНТЪР=ЦЕНТЪР на Майка Диана=Раят на Иса и Майка Диана
ГЛАВНА РАБОТИЛНИЦА=България на Иса Дуло и Богиня Диана
Каквито и още понятия от този характер да има,шифъра ще ги разкодира с координатите на България и Българските Богове и ще сочи винаги,че България е пъп и център на Света!
СОТШИ ВИНАГИ=Исуш и Богиня Диана!
цитирай
43. bezistena - БЪЛГАРИЯ Е ЦЕНТЪР НА СВЕТА!
16.04.2014 06:31
Всички криени упорито и дълбоко до сега факти и излизащи все повече аргументи и документи сочат еднозначно и убедително,че България е сътворенческия център,главния енергиен, духовен и културен и цивилизационен център и дом на човечеството и света,от който тръгват всички човешки племена-бели,жълти,черни,шарени...навред по света,заселвайки го с водачеството на Духовните ръководители и цивилизатори на тракийските племена-Българите!
ГЛАВЕН ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР=България на Иса Трака и Диана=Тракия на Диана и Иса Българина
КРЪСТОПЪТ НА НАРОДИТЕ=НАРОДИТЕ НА Богиня Диана и Иса Трака=Тракия на народите на Богиня Диана и Иса
БЪЛГАРИЯ Е ЦЕНТЪР НА СВЕТА=БЪЛГАРИЯ Е ЦЕНТЪРА на Иса и Богиня Диана-на Боговете!
Затова в България и в Черно море се търси упорито и вече нескрито и явно световния потоп,който пък е потопил Райската градина-екперименталната лаборатория на Боговете и човечеството
ПОТОП=Богиня Диана и Бог
Тракия е и земята,където е възникнал беблейския исторически МАТРИАРХАТ,чиято разшифровка указва безприкословно кой се крие зад този термн и къде се е случил:
МАТРИАРХАТ=Матера Трах=Диана Мария от Трахия=Тракия на Диана Мария=Тракия на Матара-тракия на Богинята Майка,с чиито култови скулптурки и и изображения е натъпкана всякя пядя свещена Тракийска Блгарска земя
Тази информация е известна на душманите на Българите от хиляди скрити и цензурирани документи и е най-дълбоко и ревностно пазената тайна на съвременната човешка цивилизация от дълбока древност до днес!Затова фалшификаторите на Бг и световната наука налагаха фалшивата научна теория,че човешката раса е възникнала първо в Африка и от там тръгнала по света-пълен фалшификат,имащ за цел Българите и народите-всички Тракийски племена,да не се усетят и познаят прародината на дедите си-бленуваната Обетована земя и Рай,както Българските Богове и цивилизоторите си-Българите-което е достатъчен повод за обединението на народите около Българите!А това означава възстановяване на Свещената Българска империя на Любовта,Братството и Мира!
цитирай
44. bezistena - Битката за ТРОЯ и АРМАГЕДОН е битката за Раят на Майка Диана-България
16.04.2014 06:38
Въпреки,че тази тайна е криена,фалшифицирана,манипулирана и цензурирана,тя е имплантирана сътворенчески в гените и подсъзнателните закърнели нива на паметта на всички човешки племена по света.
По Божият проект в днешни дни настава времето за възстановяване на родовата памет на народите и племената,което ще е поводът за настъпване на откритият и все по настоятелен стремеж на близки и далечни племена да засилват неистовото си желание за завръщане по бащините йм земи-РАЯТ,чиято анаграмна кодировка е ТРОЯ.Това е и разшифровката на митологичното съобщение за Битката за Троя,която е била винаги перманентната битка за Раят-България,но сега преминава в последната си пророческа фаза-Битката за АРМАКЕДОН,което означава битката за Рая на Майка Диана,и още битката за Матара Кая-за Майката Жрица,и още битката за Кая(Скалата,светилището)на Мадара,Светилищата на Диана Мария:
ТРОЯ=РАЯТ=Рая на Диана
АРМАКЕДОН=Тракия на Ма-Ма,Богиня Ма,Богиня Мама,Богиня МАрия
АРМАКЕДОН=Рая на Майка Диана
АРМАКЕДОН=Матара Кая-Майката Жрица
АРМЕКЕДОН=Кая Мадара-Скалата,Скалното светилище на Мадара
АРМАКЕДОН=Кая на Диана Мария-светилището на Богиня Диана Мария.
Това е и централното светилище на Диана,за което са се водили всички войни досега и вече се води последната решителна битка.
Това централно светилище,естествено е в Първосвещения град на Богиня Диана,който тя е маркирала категорично с името си ДИАНОПОЛИС-ЯМБОЛ,ГРАДЪТ НА ДИАНА!
Централното първосвещено светилище на АРМАКЕДОН,на Богинята Майка,на Богиня Диана,на Богинята Мария Магдалена,е зашифровано с шифровъчната комбинация БЕЗИСТЕН,намира се в енергетичния център на Земята-в центъра на Ямбол,и от една година е обект на официално посегателство от мюслманското мюфтийство с нагли съдебни искове,част от общия сценарий в България за заграбване на светилищните енергетични центрове на ТРОЯ,РАЯТ,АРМАКЕДОН... планирани, режисирани и ръководени от посветения Тракийски династ от изродени Исусови български издънки на Дуло в другите етноси-АХМЕТ ДОГАН.
цитирай
45. bezistena - БЕЗИСТЕН-ГЛАВНИЯТ АВТОМАТИЧЕН РЕГУЛАТОР И ЦЕНТРАЛЕН КОМПЮТЪР НА ПЛАНЕТАТА
16.04.2014 06:48
БЕЗИСТЕН=Исуз и Богиня Диана-Първсвещен светилищен център на Боговете Исус и Диана,библейски кодиран като ХРАМЪТ НА СОЛОМОН=ХРАМЪТ на Иса Ламя,и обект на хиляди години открити и скрити попълзновения и войни,робства и перманентен геноцид над народа на Бог Исус и Богиня Диана,обект №1 за всички тайни служби и военни,политически и управленчески ръководства по света,обща родова тайна №1 за всички монарси и династични фамилии по света,президенти,мин.председатели-КОИТО ВСИЧКИ ДО ЕДНА СА ОТ ИСУСОВАТА БЪЛГАРСКА ДИНАСТИЯ ДУЛО!!!
Обект №1 и за всички световни религии и посветените им ръководства-най-много Ватикана, Гръцката Патриаршия,главните мюфтийства в България и Турция,Руската църква,Евреите,обект №1 за всички световни духовни учения,движения и всички тайни херметични общества-масони,фрамасони,илюминати,ордени,за Посветените Българи в индивидуално и във все още конспиративни обединения и общества!
Докато всички точат нокти и зъби за ТРОЯ и са се хванали в смъртна хватка помежду си-всички изродени Исусови Български династи по различните етностни рзклонения на Дуло,Командният й център и Централен регулатор и компютър за всички енергетични процеси на Земята-ХРАМЪТ ЦЕНТРАЛЕН КОМПЮТЪР,се пълни със стотици тонове бетон умишлено и безумно!
Светая светих на Земята и живота въобще,свръхфинно центрован и регулиран,следящ и управляващ всички земни процеси по енергетичната технология и максима,че ПОЛЪХЪТ ОТ ЕДИН МАХ НА КРИЛЕТЕ НА ЕДНА ПЕПЕРУДА МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ ИЛИ СПРЕ ВЪРТЕНЕТО И ДВИЖЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА,от няколко месеца се разрушава и разбалансирва с непредвидими за общия планетарен енергиен баланс последици!
Сеизмичност,води,въздух,подземни енергийни богатства нефт и газ,климат,озон, магнетизъм, радиоктивност,социален ПСИ и биологически животински енергетизъм-всичко това се регулира от световната светилищна мрежа,изградена от Българите при облагородяването и цивилизоването и на Планетата,която единна енергетична система се управлява от Централния регулатор и компютър-БЕЗИСТЕНА!
Който сега безумци унищожават с всички непредвидими последствия!Вече получаха няколко общи сеизмични предупреждения!
цитирай
46. bezistena - В сърцето-крепост с меч се не влиза-там само песента с любов прониква!
16.04.2014 06:54
Та викаш,Адаш,да крием от турците,че са Тракийско племе,за да не наливаме вода във воденицата на имперските мераци на Ердоган и турците и посегателства към България!Че те го знаят много преди тебе,Адаш,и от приспаните Българи от фалшифицираната ни история и пълзящия ужас на безизходицата и безнадежността на геноцида,вече явно организиран и провеждан от вътрешните ни и външни душмани!
И не само турците знаят какво е България и точат мераци за райската земя!Ами евреите,гърци, руснаци,американци,германци,араби,англичани,индийците знаят,китайците знаят кой йм е правил цивилизцията и стотиците огромни пирамиди,японците знаят,виетнамците знаят,египтяните знаят,че всичките египетски богове,фараони и духовна и материална култура са Български,иранци,иракчани и афганистанците знаят откъде са тръгнали и кои са ги водили и цивилизовали и обгрижвли,цяла западна Европа няма търпение да се изкара с тракийски произход-и което е абсолютно верно, американските индиански вождове съхраняват най-дълбоко тази съкровена тайна, африканските жреци и те...
Всички знаят,и най-лошото е,че никой не ни пита нас какво мислим,и още по-лошото е,че
всички си правят сметки без нас,вече са ни отписали като народ и господар-пазител на Троя,на Раят,на Обетованата земя!До няколко години щели сме да изчезнем като народ!Всички искат да дойдат на хубавото на Раят,да ползват загубените екстри на светилищата и на райската градина,да турят ръка на Бажия храм,да влезат в
СЪРЦЕТО КРЕПОСТ,В КОЕТО С МЕЧ НЕ СЕ ПРОНИКВА,А САМО ПЕСЕНТА С ЛЮБОВ ПРОНИКВА!
Как ще управлявате космическия кораб България и планетата Земя,нафрашкан със свръхсложна Божествена техника и енергии,познати само и по възможностите на Святите феноменални потомци на Исус и Мария Магдалена-Българите,бе братовчеди!
Банда и шайка космически пирати-каруцари и мародери-образно казано-да нахлуе в космическия кораб,да избие висококвалифицирания му екипаж-Българите,и да управлява свръхсложната техника на кораба с книжки за управление на каруци!Как си я представяте тази работа-нали ще потроши кораба!Планетата Земя!Няма да ви позволим да направите тази поразия,братовчеди!
Та,Адаш,в началото казахме,че не само турците знаят и искат България-и за съжаление и за радост!
Съжалението е за всички тях,че много ще изпатят заради безумията на неразумните си управници-посегатели на Святата Божия земя!
Доброто от цялата тази работа ще е,че Българите ще се освестят и познаят Боговете си и себе си,ще йм се отворят закърнелите феномени и ще поемат управлението на страната си и делата на света в ръцете си,установявайки Божието царство на Земята по законите на Любовта,Братството и Мира!Народите ще узнаят откъде са тръгнали дедите йм и че България е Свешената обетована земя и Божият храм и ще идват в свято благоговение и преклонение в Святата страна за освещаване и изпросване на благословение за себе си и племената си от Българските Богове Исус и Мария Магдалена чрез ходатаите Йм- Българите!
А ние ще се постараем описаните по-горе апокалиптични сценарии и събития да не се случат!
Доста идилични и розови сценарии за бъдещето,не са по човешките способности и възможности,нали?
Но са по Божиите и ще се случат,защото Те Са решили вече така да бъде!И ще бъде!
Амин!
цитирай
47. leonleonovpom2 - Да, прав си сигурно приятелю, Ми...
16.04.2014 08:56
Да, прав си сигурно приятелю, Митеран, сигурно е от посветените,на смъртното си легло, чел съм го, казва да пазят България/ не Франция/, защото тя е центъра на Земята!
Поздрави!
цитирай
48. bezistena - МИТЕРАН-Висш Посветен Българин от гена на Богомилите=КАТАРИТЕ,молили се с горящи меса се за душите на палачите си от кладите!
16.04.2014 15:14
Абсолютно точно,Приятелю!
Не само Митеран,чиято фамилия веднага го издава,че е чист 100% Българин от рода на Българските владетели МЕРОВИНГИ на Тракийските племена Барки,Българи,леко трансфрмирани за парлама на ФРАКИ,ФРАНКИ,е от династичния клон Дуло на КУБРАТ-последният Български владетел на Българската имперска провинция ФРАНКИ=ФРАКИ,познат в анаграмният му жречески херметичен вариант ДАКОБЕР-последният законен Българския крал на Франция от "свръхнепознатите"за историците-фалшификатори,крале МЕРОВИНГИ,чийто родоначалник бил КЛОВИС МЕРОВИНГ!
Разсекретените досиета на Френските династи говорят категорично,че всичко във Франция е Българско-Тракийско!
КЛОВИС МЕРОВИНГ=Иса Балка и Богиня Мария
КРАЛЕ МЕРОВИНГИ=КРАЛЕ от/на Богиня Мария-Богиня Мария Магдалена
ФРАНКИ=ФРАКИ=ФАРКИ=БАРКИ=БЪЛГАРИ
КРАЛ ДАКОБЕР=КРАЛ КОБРАД=КРАЛ КУБРАТ
Пълният титулен код на Посветеният Български президент на Франция,посветен за Българския си династичен произход от големият Българин-ШАРЛ ДЬО ГОЛ,и от тайните държавни архиви и служби,разкрива династичният му произход от Българските Богове!
FRANCOIS MITTERRAND=Цар Бог Иса и Диана Мария Друида
FRANCOIS MITTERRAND=Вер Исус и Мария Диана Друида-указание за змейския Исусов животински календарен титул на Дуло:ВЕР=ЗМЕЙ
А когато ви обясняват специалисти и преводачи,че тия нахални паразитни буквички С,Ц,Ж... във френския език не се четяли,не йм вярвайте-те са най-важните!Но и без някой от тях Боговете пак ни се откриват:
ФРАНСОА МИТЕРАН=Вер Иса и Матара=Змея Иса и Диана Мария

Затова и всички Френски крале от Меровингите досега се кълнят пред династичния си светая светих БЪЛГАРСКОТО ЕВАНГЛИЕ от РЕЙМС.И когато ние ги питаме подвеждащо и
знаещи,защо,аджеба се кълнете в Българско еванглие,знаете ли какво ни отговарят?
Защото имало хубави картинки!
Ептен за будали ни имат!
Как си представяте ВИСОКО КУЛТУРНИТЕ,ВИСОКО АРИСТОКРАТИЧНИТЕ НАДМЕННИ И БОЖЕСТВЕНИ
ФРЕНСКИ ДИНАСТИ ДА СЕ ПРЕКЛОНЯТ ПРЕД СВЕТИНЯ НА ДИВИТЕ АЗИАТСКИ БЪЛГАРИ...!
Че отгоре на това те-католици,по-католици и от папата,глави на католическо кралство и
паство,да оперират при висщите сакрални ритуални обрядности с Българско православно Еванглие!Веднага Българските ни кибритлии франсета ще йм запеят марсилезата и ще се съберат пред Бастилията-пардон,нея вече я бутнаха,пред Айфеловата кула(и тя строена
от един велик Български инженер-колега)и ще избесят кралете си на най-високото,че да ги виждат всичките...както бесеха колаборационистите след втората световна война!Ама не го правят франсетата,щото си знаят,че са си и те наши,Български!
Кълнат се френските крале в Българското Еванглие от РЕЙМС,защото знаят,че са Български династи от Исус и Мария,което е указано на най-видно место на този родови
документ-името му-
ЕВАНГЛИЕ ОТ РЕМС=ЕВАНГЛИЕ ОТ Иса и Мария!!!
РЕЙМС=ИСА И МАРИЯ-чисто,ясно и просто!
И безапелационно!
Че как ще апелираш пред Боговете,че това което са казали и написали Те,не е вярно!
МАРСИЛЕЗА=Мария и Селена Исуз=Мария и Исус Ела(Змея)
БАСТИЛИЯ=Бог Иса Дуло-най-емблематичния и страшен зандан,в който унищожавали Българският духовен, интелектуален и династичен елит на българското Тракийско племе
ФРАКИ=Траки(на руски)=Барки(на Български жречески език)-сега ФРАНЦУЗИ
ФРАНЦУЗИ=Фер Исуз=Бог Цар Иса

Затова Посветеният Българин идва в България през януари 1989 и изненадващо настоява да посети БАН и се среща с академици,чл.-кореспонденти и професори на 20 януари вечерта,като след беседата изразява възхищението си от развитието на Българската наука,и посвещава двама от тях,че по пророческите Български апокрифи в Френските архиви да една година в България ще настъпят огромни промени и активиране на Българските феномени и разкриване на епохални тайни за Българите!
Желю е единия човек!
цитирай
49. bezistena - НИКИФОР-най-малкият любим брат на КРУМ СТРАШНИ,който е Свят династ на Исус Трака и Мария
16.04.2014 16:03
Откровенията на Митеран за България на смъртния му одър са правени както при всички велики човеци-Българи,от всички племена,каещи се на края на живота си,че са нямали куража на саможертвения акт да кажат преживе тайните за България,в които са били посветени!
ВЕЛИК ЧОВЕК=ВЕЛИК ТШОВЕК=Балк Ешуа и Бокиня Диана
Всички глави на Франция от Меровингите насам-и сегашните,(и бъдещите!!!)са от Българската Свещена Божия династия Дуло-неотменим Божи закон,указан категорично във фамилията на последния ОЛАНД:
ОЛАНД=Дуло
ФРАНСОЙС ОЛАНД=Вер Исус Дуло
ФРАНСОЙС ОЛАНД=Вер Исус Дуло

Приятелю,от много заблехосване по разпиляните ни племена и династи по света,не ни остани много време да обърнем внимание на нашите чисти и святи Исусови жертвени династи,направили България да я има сега на картата!
Пак ще кажем,че КРУМ Е ЧИСТ И СВЯТ Първожрец на Исус и Мария,и никога не е рязал византийски глави и пил вино от тях-висша гнусна гавра със святите Божии деца,и историческо вменяване на диващина и животински мерзости на Българите,но е и изумителна шифрована информация в това култово послание,от което ние скоро ще извлечем със Шифъра пречистената истина кой е Крум-част от която сега разкриваме:
ОТРЯЗАНА ГЛАВА=Диана и Иза Българина
ОТРЯЗАНА ГЛАВА на Никифор=Никифор е от рода на Диана и Иза Българина-само че от изродените Български династични разклонения
НАЗДРАВЕ ДРУЖИНА КРАТУНА=Жар Иза Барда Трака и Диана
НАЗДРАВЕ ДРУЖИНА С НИКИФОРОВА КРАТУНА=НИКИФОР е от Цар Иса Барда Трака и Диана
Друг път ще научите ,че Никифор е бил...кръвен брат на Батко си Крум,и извършил най-голямото престъпление-посегнал на Батко си,Първожреца Български!Как си представяте вие Светеца Крум да посегне на братчето си,дето го е отгледал от бебенце с Любовта,на която са ги учили Мама и Тати,че да му отреже главата,чиито детски къдрици пазел до сърцето си като най-скъпа реликва!Епохална лъжа на извратени люде!
Друг път ще ви разкрием как е постъпил Крум с вероломния си и продажен брат Никифор.Първият акт,който е направил,когато го е пленил,е бил...всеопрощението!
КРУМ=Мария Кая=Мария Жрицата
КРУМ=КАН МАРИЯ=Жрец на Мария
КРУМ СТРАШНИ=Исуш Трака и Мария-свят Първожрец на Исус и Мария!
цитирай
50. leonleonovpom2 - Летописец, благодаря ти, че даде ...
16.04.2014 20:49
Летописец, благодаря ти, че даде възможност на този материал, да заеме първо място само за няколко часа , не заради мен, а заради великата личност
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9136901
Постинги: 1348
Коментари: 29644
Гласове: 102596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031