Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2014 21:34 - Да, но Платини не знаеше, че играя за 500 долара
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 5402 Коментари: 14 Гласове:
24

Последна промяна: 05.05.2014 22:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Беше през вече далечната 1986 г. С колега и приятел пътувахме за София, за научна конференция, ако не ме лъже паметта" Създадено в  София" С нас в купето беше и нашумелият вече академик Тагавов, който беше получил златен медал на Пловдивския панаир.  Разговорът се въртеше на научни теми, бях повече слушател, и заради младежката възраст,  на която бях тогава.
В Сливен вратата се отвори рязко, влезе млад човек, поздрави учтиво и попита за свободно място
 Явно беше бягал, затова му остъпихме място до прозореца
 Разговорът ни продължи по тематиката, с основен говорящ Тагавов, който надълго и широко обясняваше перипетиите, през които е преминал при сдобиването  с научната си титла и звания в Украйна
В типичния си провокативен стил моят приятел го попита дали няма да се кандидатира за директор на института ни - имаше открита процедура. Той красноречиво размаха среден пръст, явно бяхме много ниска топка за него, съпроводен и със звучна псувня. Нарекох го в последствие псуващия академик
Човекът до прозорецът бързо си пое дъх и учудващо вземаше участие в разговорите ни на химическа тематика. Трябва да отбележа, че включванията му бяха на място, така, че се вглеждах в него, да разпозная бивш колега, стори ми се познат
Явно привлече вниманието и на другите двама, докато изведнаж, Тагавов не го попита, Арабов ли е той.
Последва утвърдителен отговор, да Николай Арабов е, футболистът от националния отбор, класирал се за Мексико -за световното първенство. В тази връзка отива в София, ще го правят заслужил майстор на спорта / змс /!
От този момент функциите на главно действащо лице в разговора бяха иззети от Тагавов и преминаха в Арабов Все пак, оказа се, че Тагавов е компетентен във футбола
Арабов  бе  сладкодумен, въведе ни в доста пикантерии за националния отбор, за треньори, ръководители. Но без злоба, в шеговит план, затова оценката ми беше, че е добър човек
Анкетьорът основно бях аз, тук имах допирни точки с Арабов
Сетих се за прословутия мач с Франция, спечелен от нашите, как той в последната минута с летящ плонж изби топката с глава под погледа на Платини, който тутакси нещо гневно му каза
Арабов се засмя и сподели , че няма как да забрави това. Преди мача се разбрали с Платини да си разменят фланелките. Всичко вървяло добре до момента, когато с глава избива топката      пред замахналия за воле Платини, който едва успял да го предпази, да  не го шутира в главата. Направил му знак, че е луд и го нарекъл идиот
Арабов усетил, че нещата с фанелката ще са с лош край
И наистина, след мача ,веднага, със спринт Платини се насочил към съблекалнята. 
Арабов имал разбира се,  готовност и го догонил. Напомнил му за уговорката
 Бесен ,Платини повторил квалификациите си за него и му казал, че на такъв не дава фанелка.Арабов го удря на молба, само дето не се разплакал, извинил се и накрая Платини скланя,  и му дава със сигурност най-ценната за него фанелка
 Арабов разкри каква е причината за този му безразсъден героизъм- играе за премия от 500 долара! 500 долара бяха наистина много пари тогава!
Разменихме си бързи погледи с колегата, но не казах нищо.
В София, след като се разделихме с Арабов и му пожелахме успех,  споделих, че той добре е направил , че не е казал на милионера Платини причината, заради която се е хвърлил в краката му.

Щял е  тогава Платини да му постави диагноза вече като медик и изобщо никакви молби е нямало да помогнат, за да получи златната фанелка
.



 



Гласувай:
24


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Да, хора като Арабов, в името на Б...
05.05.2014 21:46
Да, хора като Арабов, в името на България/ и за 500 долара/ жертваха дори живота си, сега някои прибират от нея ей така милиони и я оплюват, за камуфлаж сигурно!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Нарочно сменям политиката със с...
05.05.2014 22:59
Нарочно сменям политиката със спорт. То и в спорта покрай политиката нещата са извратени.
Сега , някой на мястото на Арабов, не можещ дори да уцели топката, за 500 долара няма да иска да облече екипа, камо ли да бяга и жертва здравето си час и половина!
цитирай
3. breeze - Чест за един долар.
06.05.2014 05:14
Така се търгува родината ни днес, все още с името България.
А претенциите са за Чалгария.
цитирай
4. leonleonovpom2 - Така е, приятелю! За съжаление!
06.05.2014 07:14
Спомням си как един много възрастен роднина, в компания определи социализма като :
Експлоатация на човека в името на човека!
Сега този грабеж може да се определи, като ограбване на България в името на България!
И такова самочувствие имат извършващите го, че правят нещо в полза на България!
цитирай
5. get - - George Marlen в книгата си "Communist or Tool of Wall Street Stalin, Trotsky or Lenin."(1937 г.) твърди ...
06.05.2014 11:49
leonleonovpom2 написа:
Спомням си как един много възрастен роднина, в компания определи социализма като :
Експлоатация на човека в името на човека!
Сега този грабеж може да се определи, като ограбване на България в името на България! ...!


... следното:
"Ако развитието на човешката история не тръгне по посока на комунистическия интернационализъм[сега наричан:"космополитизъм" - б.м.], юдейският "народ" е обречен на гибел."?

Борсовата АКУЛА и съветник на поредица американски президенти Бернард М. Барух, още през 1918 г. прави следното изявление в The Knickerlocker press Albany:
"Ние живеем в много добре организирана ДЪРЖАВА на СОЦИАЛИЗМА.
Държавата е ВСИЧКО: личността е от значение само дотолкова, доколкото допринася за благоденствието на държавата. СОБСТВЕНОСТТА на личността е нейна само дотогава, докато държавата не се нуждае от нея. Личността трябва да поддържа своя живот и своите притежания ДО ПОИСКВАНЕ от държавата." - това го прави АМЕРИКАНСКИ политик, за АМЕРИКАНСКАТА ДЪРЖАВА?

- Явно много хора не се замислят над думите казани от Владимир Улянов-Бланк(Ленин):
„Политика есть самое концентрированное выражение экономики.” (т.42) Политиката - това е израз на ИКОНОМИКАТА в най-концетрираният и вид"!!?

- Вече обяснявах, за обществено-икономическата формация, която Маркс нарича "Азиатски метод на производство"? Същата Улянов-Бланк нарича "Военен комунизъм".
- Казах, че за нея е характерно ОТНЕМАНЕТО на КАКВАТО И ДА Е СОБСТВЕНОСТ от владение на ИНДИВИДА!
- Израждане на държавното управление до форма на Азиатски АБСОЛЮТИЗЪМ!
- Във връзка с това създаване на "сложно иерархирана" държавна БЮРОКРАЦИЯ(партийно-административна НОМЕНКЛАТУРА)!
- Същата СВАЛИ от ВЛАСТ, Както Сталин, така и Н. Хрушчов - тъй като и двамата я застрашаваха?
- Единствен само, ТАЗИ СКРИТА ВЛАСТ успя да неутрализира, Мао дзъ Дун, с така известната "Културна революция" - но зад това стоеше... същата сила, която подкрепяше в "Големият поход" Китайската(маоистка) Червена армия ... същите от двадесетте години на миналият век, та и до момента ... наливат МИЛИАРДНИ ИНВЕСТИЦИИ в Икономиката на Китайската "народна" ... че и ... "република" ?!:))
цитирай
6. leonleonovpom2 - Гет да погледнем в нашата кочина. ...
06.05.2014 13:20
Гет да погледнем в нашата кочина.
Какво излиза, че при някаквата форма на социализъм, така наречен, а и при някаквата форма на капитализъм, също така наречен/ защото и при двете има генерални разминавания със същността им-социализма, че човек за човека е брат, капитализма, че развива икономиката, защото капиталът трябва да дойде от нея, а не както в кочината-от грабеж/има синхрон.
Назначените за политици нехаят за поверената им държава и само мислят как да я използват, за сметка на подчинените им и подвластни хора.
С малки изключения, при по-старата и истинска форма на капитализъм-Стамролов/ който сигурен съм, ще разстреля министъра на икономиката, ако се опита да го убеждава, че по-добре е даден артикул да се внесе, вместо произведе/ и цар Борис ,разбира се!
Който в шеговита форма, но с много истина казва, че при толкова много англо - германо- и русофили в България, той май е единствения българофил. И го е доказал!
цитирай
7. get - @ 6. leonleonovpom2 - Гет да погледнем в нашата кочина. ...
06.05.2014 22:44
- "Нашата" не се отличава ... или ако се отличава, то е минимално със ВСЯКА ЕДНА ДРУГА пост-социалистическа кочина!

- Помещението само по себе си СТАВА КОЧИНА - когато в него настаним ПРАСЕ! Няма ли го прасето - то ще си остане ЧИСТИЧКО !!

- Така че, ти ме питаш за ПРАСЕТАТА(да ме прощават, че ги обиждаме !:)) - Защото ние, като хора правим по-големи свинщини от животното с което олицетворяваме нас самите ?!!

- За да имаме толкова "свинщина" - Това стана по причина ЛИПСАТА НА ЛУСТРАЦИЯ (което идва латинските Лукс-Лучере/Лъскам-Блесвам-Лъчист-Чист).
Тоест ние НЕ САМО НЕ ПОЧИСТИХМЕ КОЧИНАТА а и оставихме ПРАСЕТАТА да се правят на ПОЛИТИЦИ ... та от това Целият ни живот и Държава - се е обърнала на "кочина"-свинщина!!

- Със "прасета" - Какъв Нов живот искаш да построиш - тях си ги тегли, това, към което са привикнали и им е вътрешно присъщо - Свинщините!

- С прасе на една маса, бих седнал единствено - ако то е под вида на прАжола :))!

ВЕЧЕ СЕРИОЗНО !
- В приложната (социална) психология още преди години са ми обяснявали един СПЕЦИФИЧЕН както за човешката психика, така и за Морал ФАКТ - Наричан: Ценностна система?
- При хората ОБЕКТ на твоите(и мои) коментари - Такава липсва ... или ако тя съществува, е в много ИЗКРИВЕНА форма! П
А в предвид че "прасетата" са "хитри" - те са и много адаптивни - поради което външно поне, са правят на по-големи християни и от "владиката"! Между впрочем, това е атавизъм останал им още от времето ... когато бяха АНТУРАЖ в Азиатско-деспотичната(докарваща на "феодална" ?) обществена-система СОЦИАЛИЗЪМ, в която НЯМАШЕ НИЩО, от това Което се крие зад понятието "социум" !???
- Но спирам - защото ще трябва да ти правя сравнително-понятийни и научни обосновки - Защо социалистическата(въпреки името си) ... не бе социална държава ?!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Такава си е истината, Гет!
06.05.2014 23:17
За назначените капиталисти и милионери да живеят в разкош, останалите платиха цената- те пък да живеят в кочина.
Явно така са схванали капитализма реформаторите комунисти!
Но съзнанието им е било деформирано още преди условната година на промяната-източването на държавата е почнало още около смъртта на Живкова. Бях доста млад тогава, но се усети рязък завой към нищетата
Ето и друго изкривяване
Арабов, въпреки сравнително по високия си стандарт на живот, искрено смяташе, че Платини ще се впечатли и ще го разбере, ако е знаел, че играе за цели 500 долара!
Само е щял да затвърди мнението му, че той, Арабов е идиот в случая, както и го е определил!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Май от промяната Спечелиха много ...
07.05.2014 09:10
Май от промяната Спечелиха много спортистите.
500 долара бяха много за елитен спортист като Арабов.
Останалите се криеха и дебнеха как да влязат в " Кореком" с десетина долара ,купени на черно, за едни дънки. Един съученик продаде пендарата на баба си за да купи три чифта дънки
Сега, заслужено или не, спортистите от калибъра на Арабов си играят с милиони, но за разлика от него са примадони, такава жертвоготовност е изключена-от нашите имам предвид
А недоимъка при обикновените хора се задълбочи
Но това си е основен закон-имането при едни е за сметка на нямането при други!
цитирай
10. merlin68 - Ами
07.05.2014 17:49
какво да кажа:) Човек е съществувал преди парите, златото, доларите и въпреки липсата им е намирал мотивация да се развива. Днес основната мотивация във всяка област, разбира се и футбола, са парите. Човекът е вкаран в една игра в която природата му, ценностната му система е заменена с пари, резултата няма да е добър.
цитирай
11. gosho568 - Здравейте!
07.05.2014 18:01
За жалост почти всичко в днешно време се комерсиализира, много жалко наистина...
цитирай
12. leonleonovpom2 - Така е, Мерлин!
07.05.2014 19:24
Парица е царица!
Който мисли другояче, духа супата, да я стопли! Първобитния човек е стоял по-високо в ценностната си система!
Поздрави!
цитирай
13. leonleonovpom2 - Какво да кажа , Гошо ?
07.05.2014 19:33
Не всичко е пари, но без пари не може!
Йезуитите на времето ни даваха съвети, да не мислим за пари, те не са всичко, но в последствие за подведените се оказа, че са почти всичко, тежко му, който ги няма.
Поучителите ни , за по-сигурно ги съхраняват в Швейцарски банки
Веднага се сещам за диска на Меркел, който тя даде на един бивш министър -председател, с влоговете в Швейцария. Той някъде го загуби, или му го откраднаха лоши журналисти , да го тормозят!
Поздрави!
цитирай
14. leonleonovpom2 - Къде са финансистите в блога?
09.05.2014 07:45
Да кажат причините, защо ,ако сега играеше Арабов щеше да получи за такъв мач, ориентировъчно, около 50 000 / петдесет хиляди/ долара, а тогава само 500/ петстотин/ ? !
Къде е дискът на Меркел-със сметките в Швейцария? !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9133957
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102592
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031