Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2014 08:30 - Какви са ни били съюзниците!
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 8723 Коментари: 23 Гласове:
30

Последна промяна: 04.04.2015 08:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ясно е,  историческата наука позволява две и двеста
За разлика от математиката ,някой, при добро желание може да докаже ,че две и две е равно на пет, дори на шест. Не като хипотеза, предположение, Да го докаже!
Не е виновна историята , разбира се. Краткостта на човешкия живот е причината. В рамките на няколко десетилетия събитията губят очевидците си и идва ред на свободните съчинения. И колкото повече събитието потъва в небитието, толкова повече натежава написаното в тях, свободните съчинения. Конкурира ги и новия прочит на историята, също от вещи познавачи
Попадна ми списание "Славяни", от първите месеци след еуфорията от Деветосептемврийската победа.
В един от материалите се нахвърляха върху войнишкия химн от Междусъюзническата война - " Съюзници - Разбойници"
Лъжа ли е написаното в него!?

Бях дете , дядо ми беше към 80 години. Бил десет години войник, една трета от тях-пленник на англичаните. Върнал се и посрещнат като герой от съгражданите си ,начело с кмета и защото не е предал Родината си,  едва през 1921 година!
Често го чувах да пее този марш. Знам първия куплет от него Участвал е и в трите войни

                                                      Съюзници, разбойници,
                                                   коварни,  подли и без срам,
                                                 за всичко туй  сметка държим,
                                                      и люто ше си отмъстим

Още кънти в ушите ми гласът му. Изживяваше го , като ,че ли е било вчера. Разпитвах го, защо са пеели тази песен, защо са разбойници съюзниците?
Тогава трудно разбирах обясненията му, как с героизма си са спечелили Балканската война, как османлиите погрешно разбрали призива" Напред , на нож" при първата атака на полка им срещу тях, като по " Пет на нож" и панически отстъпили А след това ,само при споменаването на името на полка им, изпразвали позициите си Но резултатът бил такъв, че съюзниците, водили незначителни битки, завладели Македония и не я давали. Спомням си като разправяше, как след първата война го срещнал вуйчо му, известният Григор Чешмеджиев и му казал да учи занаят, предстоят нови войни и после няма да има време за това. Мирът ще е кратък Така и станало

В Междусъюзническата хвойна,  накрая,  полкът бил срещу сърбите, обградени в една долина, така че се виждала батареята им Въпрос на часове, да се предадат. Тогава дошло примирието
Дали почивка на ротите, седнали да обядват.
И тогава проехтял изстрел Снаряд от сръбско оръдие паднал сред една от ротите и убива 12 души
Командирът на полка дава нареждане сърбите да се атакуват. Тогава звънят от щаба на дивизията и питат какво става и какво смятат да правят
Командирът казва, че независимо от примирието, ще атакуват сърбите, защото те са го нарушили първи.
Нареждат да не предприема нищо, до половин час ще им се отговори. След това , ако не се получи както трябва, да действат!
И наистина, не след дълго над главите им, от наша страна профучава снаряд. Той се забива в цевта на сръбско оръдие. Сред сърбите настава паника. Те са видяли приготовленията им за атака .  Започват да вдигат бели знамена
Каква точност, какви артилеристи! Може да има и известна случайност, но снарядът е търсел сръбската батарея!

Не случайно през Първата Световна война германците са наричали българите прусаците на Балканите! Никога не са дублирали военните действия с техни войски, казвали, че не е необходимо, българите се справят сами.
През тази война дядо ми попада в плен на англичаните Запазил беше кошмарен спомен.
В Солун, на пристанището в пълен мрак качват военнопленниците в кораб  -  болница. На въпросът защо го правят така, без никаква светлинка, отговорили, че е заради гръцките шпиони. Тръгват в неизвестна посока, придружени от военни кораби. Не след дълго  започва ужасът. Германски  подводници  нападат конвоя. Оцелява само техния кораб, със знамето на Червения кръст. Англичаните прегръщат българите и им благодарят, казват, че са се спасили заради тях. Германците знаели, че на корабът има българи, затова не са го потопили

Но дядо ми , планинецът, качил се за пръв път на кораб и веднага да изживее този ужас, да не можеш с нищо да се защитиш , намразил гърците за цял живот. Казваше за тях презрително-само "Гръчко" , с това се изчерпваше отношението му към тях!
Беше с властен нрав -  майка ми  и леля ми не знаеха дума гръцки

Ето, такива са били съюзниците ни!
















Гласувай:
31


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Криво да седим, право да съдим!
24.09.2014 09:38
Каквито и версии да се пишат, какво направили политиците, българските войници са си проливали кръвта за братята в Македония и в Беломорска Тракия, за нищо друго.
А,че резултатите са такива, не е тяхна вината ,че са проливали кръвта си, а на тези, които са се криели зад бюрата! Наши и чужди!
цитирай
2. makont - Здравей, винаги е било така,
24.09.2014 11:00
ние сме невероятни хора, раздаваме се за всичко и във всичко, пример е твоят разказ, и накрая, винаги сме в най-тежкото положение, най-ограбени, най-бедни.... Просто не умеем да си избираме управници, при нас винаги успяват хитреците и некадърниците да се докопат до властта, защото другите си имат поприще и знаят, че тежат на мястото си там, където са най-силни. Извинявай, просто се откъснах от темата, но ми стана мъчно, защото същото е и с войните, които сме водили, нямаме загубена битка, а все победени... Добре, че духът ни е силен и не могат лесно да ни прекършат. Усмихнат ден!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Благодаря ти!
24.09.2014 11:11
Чудесен коментар за същността на българина!
Хубавото е, че след като ни бият на масата, ставаме и достойно продължаваме. Да водим истински битки, поне досега!
Защото не знам как дядо ми щеше да преживее факта, че внучка му е женена за грък?! Нямаше да може!
Но времето променя и хората!

Весел и ползотворен ден и на тебе!
цитирай
4. mt46 - Поздрав!...
24.09.2014 13:04
"Велик е нашият войник..." - пеехме в казармата... България преживява 2 национални катастрофи, заради грешни политически решения на тогавашните ни управници...
Лек ден!...
цитирай
5. breeze - Дори да ни затрият, ще покълнем отново.
24.09.2014 13:08
Лек ден!
цитирай
6. voulgaros - МАКОНТ. . . НЯМАТЕ ЗАГУБЕНА БИТКА ЛИ ...
24.09.2014 13:15
МАКОНТ...НЯМАТЕ ЗАГУБЕНА БИТКА ЛИ ???

САМО ВЪВ ВТОРАТА ВОИНА СЛЕД ЮНИ 1913...ИМАТЕ 16 ЗАГУБЕНИ СРАЖЕНИЯ ОТ СУХОПУТНАТА ГРЪЦКА АРМИЯ...НАТИКАНИ СТЕ ЗНАЕШ ЛИ КАДЕ--НА 130 КМ ОТ ДНЕШНАТА ГРАНИЦА---В КРЕСНЕНСКОТО ДЕФИЛЕ..А КАДЕ Е КРЕСНА ..КАДЕ Е ПЕТРИЧ ???


ЗА МОРСКИ ВОЕННИ БИТКИ....ТУКА АКО ИЗБРОЯ ВСИЧКИ ПОБЕДИ, ЩЕ ВИ ИЗПАДАТ ЧЕНЕТАТА ВУЛГАРЯШКИ.

ГРЪЦКИТЕ КОРАБИ УНИЩОЖАВАТ ВСИЧКИ ОСМАНСКИ ВОЕННИ КОРАБИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ.
ВИЕ ПЪРВО НЕ СТЕ МОРСКО ПЛЕМЕ.. (НЕ И НАЦИЯ СЪЩО)...ВИЕ СТЕ КОННО ТАТАРСКО ПЛЕМЕ.

А БЕЗ ГРЪЦКИТЕ ВОЕННИ КОРАБИ...РОДОПСКАТА ВИ ДИВИЗИЯ НЯМАШЕ ДА СТИГНЕ ДО ЕГЕИСКО МОРЕ, И ДА ОКУПИРАТЕ ЗА 7 ГОДИНИ ЗАПАДНА ТРАКИЯ,..ЗАЩОТО ОСМАНЦИТЕ ЩЯХА ДА ДОСТАВЯТ ВОИСКИ В АЛЕКСАНДРУПОЛИС..ТОГАВА ОСТЕ НАРИЦАН ДЕДЕАГАЧ.

ХУБАВО ВУЛГАРСКО ИМЕ.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
24.09.2014 14:01
Тези катастрофи са ни поръчани, не са на бойното поле!
Иначе и германците са били прехласнати от нас. Наричали ни прусаците на Балканите
За Одрин, крепостта, строена от германски инженери, те са казвали, че може да бъде превзета само от прусаци за минимум един месец обсада. Превзели го" прусаците" на Балканите и то за няколко дни!
Велик е българският войник, безспорно!
Приятен ден!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей приятело и адаш едновременно!
24.09.2014 14:04
Така е, ние сме в началото на цивилизацията, ние и ще я закрием! Да знаят добре това, които искат да ни затрият
Приятен ден!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Фантазиращо, каракачанче!
24.09.2014 14:20
Сигурно си ял вакса , да пишеш такива глупости. , равняващи се на поне два Марк Натана!
Пущам ти коментара по изключение, да се види хубаво какъв идиот си, а мислиш, че другите са такива. Защо стоиш тука, в България, какъв ти е келепирът за това. Отивай в Гърция ,там те чакат надупен!
Сега, понеже повече от един минус ти лично няма как да поставиш, аз втори коментар няма как да ти пусна ,не само тук , а изобщо и въобще .Не се напъвай, предупреден си. А на един жалък твой минус, има поне 28 плюса

Ти знаеш ли, нещастнико за молбите на тогавашния гръцки крал за примирие на всякаква цена, знаеш ли за обоза, пропуснат от българските войски на Червения кръст за обсадените гърци? Какви смехории говориш, какви победи бълнуваш!? Само англичаните са ви спасили тогава, както и през 1921 г от повторно турско робство от войските на Кемал ага. Те тогава са щели да ви освобождават от българско. Но на нас са яли попарата и са ни уважавали , а за каракачанчета особено са говорили с присмех
Разбрахме се, нали, след като плюеш където ядеш, вън!
цитирай
10. voulgaros - DOKTORE. . MNOGO LIЧНО ГО ПРИЕМАШ. . ...
24.09.2014 15:17
DOKTORE..MNOGO LIЧНО ГО ПРИЕМАШ...МИСЛЕХ ЧЕ СИ ПО-ОБЕКТИВЕН..АНЕ СИ ТАКЪВ ВУЛХГАРСКИ ШОВИНИСТ И ВЕЛИКО-БУГАРСКИ ТТАТАРСКИ НАЦИСТ.

ИМАТЕ ЗАГУБИ ОТ ГРЪЦКАТА АРМИЯ И ..ТО ДООСТА ДОСТА СРАЖЕНИЯ...

НА ВАС ВИНАГИ ВИ ТРЯБВАТ ПО 3 СЮЗНИКА ЗА ДА ПРАВИТЕ НЕЩО...АКО БЕХТЕ МНОГО СИЛНИ ЗАЩО САМ НЕ ВЛЕЗАХТЕ В ЕЛЛАДА...А ГО НАПРАВИХТЕ С ГЕРМАНЦИТЕ...???

ДОЛНО ПЛЕМЕ ЕИ ВУЛГАРСКО..

КАК ИСКАХ ДА БЪДЕТЕ ЗАТРИТИ ОТ СЛЕД 1947 ГОДИНА...
цитирай
11. leonleonovpom2 - Вулгарос, шо чиниш в България!
24.09.2014 17:02
Искаш да бъде затрита!
Все пак не съм злобно настроен към тебе, иначе щях да ти пусна писанието.
Веднага щяха да те таксуват за гръцки шпионин и някой щеше да отчете дейност с тебе, вместо да търси когото трябва, Чанев например.
Ти кога си роден ,че след 1947 г. си искал България да бъде затрита?
По мои сметки излиза, че трябва да си поне на 80??
Ах , този правоговор гръцки. Като ги знам как говорят, ще кажеш че всички са хорятиси . И по говор и по смисъл. Възможно ли е трябва да има и малко градски чеда Къде са?
цитирай
12. leonleonovpom2 - Току що ти го пуснах, Вулгарос!
24.09.2014 20:35
Във всеки случай и Носителят на историческата мерна единица може да ти завиди за постижението!
Германците са влезли сами в Еладата. Даже сме им създали трудности за това. Границата с Еладата са я атакували магарета с фенери, не германци, защото в договора е пишело, че те на наша територия няма да водят военни действия. ЗАРАДИ ТОЗИ ДОГОВОР ПРЕЗ 44-ТА СА СЕ ИЗТЕГЛИЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ
ГЪРЦИТЕ НАС, БЪЛГАРИТЕ МОГАТ ДА БИЯТ САМО С ПОДЛОСТ, ДРУГ НАЧИН НЯМА-СПРАВКА -САМУИЛ
Германците ни са дали земите, заселени с българи-Македония и Егейска Тракия да управляваме-наши са
Относно корпуса в Гърция не ми говори глупости, баща ми-20 годишен младеж е бил в него
Разправял ми е как в Солунското Неа Анхиало възрастен грък изселник от Анхиало е търсил помориец и като е разбрал ,че той е от там, се е разплакал и се хвърлил да го прегръща
Повтарям ти за последен път, има само по едно изстъпление от двете страни- нашето предизвикано.
Рота българи сяда да обядва, без оръжие. Червените андарти ги нападат и убиват повечето. Районът е отцепен веднага и всеки съмнителен, заловен в него е разстрелян. Толкова!
цитирай
13. voulgaros - ТОВА НЕА АНХИАЛО Е БИЛО НЯКАКВО С...
24.09.2014 21:57
ТОВА НЕА АНХИАЛО Е БИЛО НЯКАКВО СЕЛО. ЗАЩОТО ДНЕС ГО НЯМА.

ИСТИНСКОТО ГО ИМА И ДНЕС.
ПО-ГОЛЯМОТО НЕА АНХИАЛО Е ДОСТА ПО-НА ЮГ ОТ ТЕСАЛЛОНИКИ..В РЕГИОНИС МАГНЕЗИА--ТОВА Е НА ЮГ ОТ РЕГИОНИС МАКЕДОНИА.


ЗАЩО КАТО СТЕ БИЛИ УЖ МНОГО СИЛНИ...СТЕ НАПАДАЛНАЛИ МАЙКА ГЪРЦИЯ, СЛЕД ИТАЛИА, АЛВАНИА И НАЦИ ГЕРМАНЕИА ???
А НЕ СТЕ ОБЯВИЛИ - БЛАГОРОДНО, ВОИНА--А СТЕ ПУСНАЛИ ГЕРМАНЦИТЕ--И СЪС ТЯХ ПОСЛЕ НАГОТОВО ---АИДЕ ДА УБИЕМ 60 000 ГЪРЦИ...И ДА ИЗБИЕМ 16 000 ГЪРЦИ В ДРАМСКИЯ БУНТ, ОТ СТРАНА НА СМЕЛИТЕ ГЪРЦИ СРЕЩУ ВОЕНИЗИРАНИ АЛКАШО-ВУЛГАРИ.

ЗАЩО ??--ЗАЩО БЕ--БЪЛГАРАЦИ--ЗАЩО САМИ НЕ ОБЯВИХТЕ ЧЕСТНО, ---...И ВЛЕЗЕТЕ ДА ВИ ВИДИМ ????
САЩ И АНГЛИЯ ПОМАГАТ ЧААААК В 1945 Г...И ТО СРЕЩУ ГЪРЦИ-КОМУНИСТИ.

ЕЛЛАДА Е ВЪВ ВОИНА ОТ 6 МЕСЕЦА С ИТАЛИА И АЛВАНИА...И ВИЕ--СТРАШНИТЕ И УЖ СИЛНИ ВУЛГАРИ, ЧАКАХТЕ И ГЕРМАНИЯ, ТА САС ТЯХ ОПИТАХТЕ ДА ОКРАДЕТЕ ГРЪЦКАТА ПРЪСТ И ГРЪЦКАТА ЗЕМЯ.

ЗНАЧИ КАЗАХ ТОВА---НА ПАРИЖКИЯ ДОГОВОР---АЗ ЛИЧНО АКО БЯХ НА СТАЛИН--ЩЯХ ДА ВИ ЗАТРИЯ КАТО ДЪРЖАВА.

ВИЕ СТЕ НЕЛЕГИТИМНИ БАНДИТИ, .РАЗПОЛОЖЕНИ ВЪРХУ ГРЪЦКИ ДЪРЖАВНИ ЗЕМИ.
цитирай
14. get - От книгата „Погрома на България – ...
24.09.2014 22:18
От книгата „Погрома на България – Виновника”
на архим. Методий Кусев
Мото:
„Девизът” на руското правителство за намалението и отслабването на България,
за сметка уголемяването и засилването на Сърбия, се оформя окончателно
в държавна политика на руската империя през 1989 год.”
Казано от митрополит Методий(Търновски)


ВМЕСТО ПРЕДГОВОР – Апел към българският народ

Стига сме жумели народе. Да си отворим очите и да прогледнем.
Ще видим, че фантома, който поради жуменето ни, ни се представляваше в нашето въображение и ни се чинеше, че е наш велик покровител, а пък излиза, че той е виновника за погрома на България.
Тя със своето словесно мляко на славянската писменост, откърми матушката Русия.
Без българската култура, Русия не можеше да бъде велика.
В замяна на писмеността и културата, които и даде България, Русия ни подари свободата. Станахме квит.
Императорът каза:”България ще се накаже”. Наказа се.
Руската дипломация извърши погрома на България за да се изпълнят думите на императора.
За тоя смъртен грях ще бъде наказана Русия със страшен погром, много по-страшен от оня, който и се нанесе по времето на руско-японската война.
За направения грях, за погрома на България, ще се разплати с разгромяването, с разпадането на великата руска империя.
Народе да се помолим Богу, Той да и прости тоя грях. Нека и простим и ние!
Да не допусне Бог изпълнението на приговорения вечер разгром.

Архим. М. Кусев – 1914 год.

- А относно БЕЗУМНОТО поведение с ВЛИЗАНЕ и УЧАСТИЕ във ПСВ – Мисля, Това е причината?
Разказана в откъс от статия във в-к: „ДИ ВЕЛТ АМ МОНТАГ“ бр.15 от 13 април 1931 г. под заглавие „БИВШ БАЛКАНСКИ ЦАР - ГЕР¬МАНСКИ ДЪРЖАВЕН ПЕНСИОНЕР“:
„ … Всички осигурявания, които бяха обещани на царя(от германското правителство на Фердинанд С.Кобургготски – б.м.) през 1915 година по повод неговото влизане във войната са изпълнени напълно. Това значи, че на царя е казано: ако тръгнеш с нас ще получиш толкова и толкова. Това е което по-късно наричаха верността на Нибелунгите. Царя е получил сумата 25 милиона. Въз основа на плащането царят е потвърдил писмено, че с това са изпълнени обещани¬ята на германското правителство от 1915 година.
Въпреки тази писмена декларация царят се е опитал отново да полу¬чи нови парични средства от германската държава …”(и в интерес на истината ги получава !).

- Отново казвам бъдете Родолюбци – филелинизма или други „фил”-ства в един момент Историята ги наказва? Това се отнася най-вече до Вулгарис: На който мога да му покажа, Документален материал от в-к „Сфера” м.Септември 1959г. (и от др. гръцки печатни издания), с ПОМЕСТЕНА СНИМКА и ТЕКСТ: „Заклевам се в бога, народа и честта си повече да не говоря български … Близо до Флорина три села се заклеха …”
– Как ли щяха да се почувстват гръцко-езичните каракачани, български граждани, ако и ние българите бяхме постъпили, по този варварски начин с тях?
цитирай
15. leonleonovpom2 - Интересен си, Вулгарос!
24.09.2014 23:03
За какво да нападаме Гърция, германците са я" прегазили" за няколко дни. " Непревземаемата" Метаксас знаеш как е станало превземането Й
Не е срамно, в него момент реално никой не е можел да се противопостави на германската армия! Царят е бил умен, не е искал да затрива България, не е разрешил да се прати армия на Източния фронт
Но защо упорстваш и приписваш несъществуващи неща на България
Беломорска Тракия е заселена с българи, Гърция не е изпълнила задължението си да даде коридор до Егейско море на България Имали са късмет гърците, че там е имало българи. Защото да застреляш 100 германци както си обядват мирно, това означава минимум 10000 гърци да бъдат разстреляни
За Анхиалата не споря, знам, че всяка година и в това до Солун ходи делегация от Поморие Тази година и Чанев искал да отиде, но не му се отворил парашутът, затова ,нали е стар доноснически кадър се обадил в митницата и микробусът бил щателно проверяван няколко часа за контрабанда
Не се интересувам от тези екскурзии, за да не ми припишат, че се натиккам за тях
Но пак ти казвам, баща ми е бил в Солунското, не в това до Волос Анхиало и ми е разправял много за хубавия прием, който е получил там
Отношенията са били приятелски, не вражески!
цитирай
16. leonleonovpom2 - Както винаги хубав коментар, Гет!
24.09.2014 23:12
Ние винаги сме били добронамерени, затова България е оградена отвсякъде със земи ,които дълги години са били нейни, чак до Будапеща. Нали там, в Унгарската пуста заселва Симеон маджарите. Би ли ги заселил там, ако тези земи не са негови?!
Белград дълги години е бил български, преди да стане разменна монета между нас и сърби. Косово - също, Румъния-цяла
А това , че гърците си служат с подлост и измама е вековна тяхна чертичка, практика също, няма да открием топлата вода
Приятна вечер!
цитирай
17. zemela - Българите винаги сме били достоен ...
25.09.2014 11:52
Българите винаги сме били достоен народ, но имаме недостойни управници. Дори и историята пренаписаха, за да е угодна политически. Май някои хора са забравили старата мъдрост "Народ, който не помни историята си, е осъден да я преживее".
Поздрави!
цитирай
18. leonleonovpom2 - Здравей, zemela!
25.09.2014 12:43
Точно така е, България винаги е дърпала напред, когато е имала способни ръководители . Обратното също е вярно. Не народът е крив в такива случаи, тези над него са кривите!
И за историята е така. Искат да ни изкарат, че винаги сме били в ъгъла, но България успешно се е противопоставяла на най-мощната империя, при това с векове и често е диктувала условията, не е била такова незначително джудже като сега Затова се дразнят , като се припомни величието на България. Защото следват въпроси от рода, защо тогава е била велика, а сега не?! И неприятни изводи!

Приятен ден!
цитирай
19. vmir - Огромната част от прадядовците ни са били изумително доблестни хора.
25.09.2014 15:17
В същите войни невъднъж за пазили мирното турско население и имуществото на турците от гръцки мародери. Хубав постинг!
Поздрави!
цитирай
20. leonleonovpom2 - Благодаря Вмир, обективен си!
25.09.2014 16:41
Честно казано, не знам защо сме били съдени да плащаме репарации на гърците.?! Вместо те да ни плащат, че сме били ние там, иначе , ако са били германци, щели са да си получат това, което заслужават !
Вместо те да ни плащат за това, че земи населени с българи са си присвоили и нагло говорят за гръцка Македония, а забравят , че има българска.
Жалко, че ги няма хората от преди век, това поколение, да поставят нещата на мястото им! При него нещата са били една към едно , лъжи и измами не минават!.
Преспа ли е гръцката Македония?!
Поздрави и приятна вечер!
цитирай
21. zaw12929 - Велик е нашият... войник...
25.09.2014 18:38
поздравление за материала!
Моятдядо загива, баща ми е сирак, другият 7 години войник, после... остават 8 години в румънска Добруджа, от където ги изгонват с 4 деца, баба бременна...
цар Борис намира решение със прогонените бежанци... като ги разпраща по селата, където им дават дворни места и ниви и селяните им помагат да си построят къщите... без еврофондове се справят...
цитирай
22. leonleonovpom2 - Видя ли се бе, Вулгарос!
25.09.2014 19:29
На един твой минус - 28 плюса!
Ако намериш някой негодник и той да сложи минус - 56! Казах ти!
цитирай
23. leonleonovpom2 - Благодаря, zaw12929!
25.09.2014 19:52
Така е , имали сме сериозни политици, влезли в политиката ,за да се докажат като такива, а не да печелят дивиденти от нея! Затова сме имали резултати ,за разлика от сега.
При соца имахме резултати, не за това ,че политиците бяха върхът, а защото луфтовете обираше СССР Всяка година от нефта печелихме минимум 1 милиард долара,по - скоро два , нефтът , който получавахме от лошите братя, не от добрите американци, бомбардирали София, Враца, ей така и за компенсация ни наказали да плащаме репарации на мързеливите гърци!
Явно ни смятат за по-големи глупаци отколкото сме Всъщност сме добряци, но разстоянието до глупак е по-малко от милиметър
Спомням си как екстрено прокарвахме тръбопровод до нефтопристанището за 100 000 тона нафта за италиански танкер, от който щяха да се спечелят няколко десетки милиона долара/ от разлики в цени/ Имаше забрана да изнасяме на запад, заради подарения нефт и това си беше нормално
Но руснаците чрез спътници ни хванаха и ни наказаха с последно предупреждение, вместо да затворят кранчето, нали са братя!
Приятна вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9135093
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102592
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031