Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2014 19:44 - Трудно/ Лесно/ решение
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 5096 Коментари: 13 Гласове:
18

Последна промяна: 12.10.2014 08:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Изборите!
Дадоха резултат , определящ извънредно трудно решение за съставяне на правителство
Даже и професорите  математици, натрупали стаж за пенсия  от промяната насам с проблемите на изборите, се затрудняват,  уравнението е  с много неизвестни Е, ние ли да помагаме, нямаме техния ценз и знания

Дали е толкова сложно решението или е за отвличане на вниманието от същинския проблем?!
Резултатът от изборите нагледно показва ,че не можем да се справим със ситуацията, всички, не някои.
Ако наистина нещата стоят така , редно е да се поиска помощ От кого? Ами в Европейския съюз сме, от него. Да се обяви, че ставаме негов протекторат/ защитена от него територия/ , да назначи служебно правителство и то да се заеме с нещата , защото срам не срам, ние не можем!  
Демокрация !  Имаме я , но тя не е за обикновените хора, тя не защитава потърпевшите.  След като не защитава тях, не е нужно да се уточнява кого защитава Сбъркана е генерално, да ги помолим да ни я  оправят , те знаят как Не е срамно да се  е поиска помощ, след като си видял и си се убедил, че не можеш да се справиш

Иначе какво? Нови избори Но и нова изборна система е необходима за тях  А тя е в някое близко Съзвездие. Какво, избори до дупка, както проповядваше един упълномощен!  Ами който ги иска, да поеме и разходите им

Та служебно правителство с министри от Северна Европа, под контрола на Брюксел, да не стане нашенско, поне четири години


                                                               Допълнение

Ние сме народ със специфични качества. Имаме много кадърни хора.Но трудно ги допущаме до мястото ,което заслужават Виж, ако не са толкова кадърни, може  И затова по върховете изплуват неподготвени хора, дори случайни
Не става така и резултатите го показват - 25 години преход! Достоен за Гинес!

Виж, ако е чужденец, мобилизираме се и показваме пълните си възможности
Както е станало и след Освобождението -финландец министър -председател, Ирасек-министър, Батенберг - княз. И те са работили с желание и плам за България, имат дял за ентусиазма на народа ни тогава!
Не е моя  или наша работа да решаваме, но се вижда ,че нещата не вървят, няма е светлинката в тунела.....




Гласувай:
19



1. getmans1 - Срамно писание, ...
11.10.2014 20:19
... и робско!
Съжалявам но това е моята истина, не съм много кадърен но утре ще пусна нещо ... нещо от което на човек му се доплаква.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Демократ съм!
11.10.2014 20:30
Затова ти пущам коментара , драги!
Ти си привърженик на оня виц от соца, за свършващата ЖП линия. Сталин караще персонала там където свършва, да спират , да вземат линията зад тях и да я монтират отпред. И да продължат Дейност един вид.
Брежнев, да пуснат пердетата и да клатят вагона , да симулират движение един вид!
Ти какъв изход виждаш в тази ситуация2 След като си освободил чревното си съдържание тук и трябва да понеса вонята му, бъди така добър, колкото си и откровен, дай решението ,тук!
Ако е рационално, обещавам, ще призная, аз съм сбъркал, ти си прав! Откровено !Но и откровено ще кажа че съжалявам , не е това, което си мислиш И ще се обоснова аргументирано ,както аз умея
Дерзай!
Приятна трудова нощ, знам каква може да е!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Благодаря на двамата гласували до тук!
11.10.2014 21:03
От осем един, това е смела позиция!
Има надежда
Иначе робът, обвинява мен, че аз съм такъв!
Е, да ,различен вид роби сме!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Защо различни?
11.10.2014 21:48
Защото той е готов да търпи робство на доказали се в продължение на 25 години неспособни да се справят със ситуацията - докато може.
Аз смятам, че е редно вече да се приложи изпитаната формула преди повече от 130 години с чужди специалисти. Те ще приемат мисията си с отговорност като Батенберг, Ирасек, Борис ІІІ по-късно
И ще се държат като истински българи, защото това е мисия, не е игричка!
цитирай
5. milady - колега ,спите ли още ......
12.10.2014 09:57
давам минус.. защото това е профанско “допълнение“...........
Нищо не е /и не е било/ ..случайно ...никога !

Допълнение

Ние сме народ със специфични качества. Имаме много кадърни хора.Но трудно ги допущаме до мястото ,което заслужават Виж, ако не са толкова кадърни, може И затова по върховете изплуват неподготвени хора, дори случайни
Не става така и резултатите го показват - 25 години преход! Достоен за Гинес!
цитирай
6. leonleonovpom2 - Че къде е писано, че е случайно?
12.10.2014 13:14
Иначе сте права, не съм от ранобудните. Те ранобудните рано отидоха в Германия и оттам дават акъл на местните тук, да ги наречем аборигени, не автохтонисти, друга омразна за някои в блога дума. Като я чуят, все едно че ги удря високоволтово крачково напрежение
Вие не сте ли разбрали, че допълнението е за тези, които трудно разбират?
Разочаровате ме, имах друго мнение за вас, не само игрички " харесва ми" - "не ми харесва"
Приятен ден в долините.. на Рейн!
цитирай
7. get - - Е-ех! - Как да ви кажа приятели, че сте още в "зоната" ... ?
12.10.2014 14:10
- На затворнически жаргон - това означава, затвор или лагер!
- В тази специализирана част от Социалната психология, наречена "Пенитенциарна психология" (тоест специфичните модели на социално поведение(релации: на "лидер-подчинен", вътре в колективите на лишените от свобода).

- По времето на "Ерата на развития социализъм" - народът ни често се шегуваше(правеше каламбури с понятията "общество" и "лагер") - Нещо от вида на: На "запад" хората живеят в "гнило капиталистическо" общество - а ние на "изток", в "образцов социалистически" ... но все таки "лагер"(!) ... С последното се визираше, едни такива класово-партийно "угодни заведения" ... като системата от лагери в СССР (ГУЛАГ) или нашите "Скравена", "Слънчев бряг", Белене(цинично кръстен "Острова на свободата") ... и др. подобни?
- Където властите пращаха предимно ... политически неугодните поради ... свободомислието си(!) ... "противници".

- Повече по въпроса ... за да го разберете и осмислите, вероятно ще ви помогне - Ако? Прочетете ожесточената задочна полемика м/у германският социалист Карл Кауцки и Владимир Улянов-Бланк ... в капиталните по въпроса произведения за "Диктатурата на "пролетариата"?

А. Die Diktatur des Proletariats, Wien, 1918.ДИКТАТУРА ПРОЛЕТАРИАТА
Б. ПРОЛЕТАРСКАЯ РЕВОЛЮЦИЯ И РЕНЕГАТ КАУТСКИЙ - Вл. Улянов-Бланк
В. Von der Demokratie zur Staats-Sklaverei, Berlin, 1921; От демократии к ГОСУДАРСТВЕННОМУ РАБСТВУ

Пожелавам ви!
- Приятно четене ... и здрави нерви :(((

Допълнение от мен: Социалистическият "строй"(в който ние "марширувахме" дер марширен:)) - Не е нищо повече от ? ... пренос на Азиатско деспотичните форми(модели) на държави с присъщите за тях ... Силно бюрократична и централизирана(робовладелска) "държавна икономика" ... осъществявана посредством формите на тотална държавна принуда!
- Обществото ни (вероятно и аз самият ?) все още продължаваме да носим "генетичните последствия" в мислене и поведение, вследствие че съм се родил и възпитавал в такова общество ... където важат правилата на "джунглата" и поради това често имаме поведение на "канибали":
https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_famine_of_1921 - Голод в Поволжие (1920 - 1921 г.)

- Между-впрочем Аз "гласувам За", тъй като заетата от теб позиция говори, първо за почтеност; второ говори за гражданска позиция и съвест - Досежно нас, като държава и общество!!
ЗАЩОТО ?
- За да лекуваме "болестта" - първо следва да си изясним причините и имаме смелостта, да ... произнесем на глас "диагнозата" !
цитирай
8. leonleonovpom2 - Благодаря ти, Гет!
12.10.2014 15:19
За отзива и за отношението!
Научиха се на всички нива да не носят отговорност за направеното и да си разиграват коня
Като банките. Като теглиш кредит, носиш отговорност за тези пари, преследват те като върл империалист, а когато те проиграят парите - помогнете им!
Един колега в коментар едно ме критикува - било робско. А не е ли робско да живееш с години в такива условия и робовладелецът да те вини, той вина няма?!
Нека да има форум за това, но се вижда, че с безкрайни избори, няма да се избере правилното в кавички правителство. Изобщо имало ли е едно правилно правителство досега, нека някой го посочи. Въпреки, че резултатите ясно сочат какви са тези правителства
Патриотизъм, да, но нека го покажат тези ,които са начело, но не със сметки в Швейцарски банки. Този патриотизъм има друго име!
Благодаря ти и приятен ден!
цитирай
9. get - 8. leonleonovpom2 - Благодаря ти, Гет! - Няма нужда от благодарности а от воля и смелост ...
12.10.2014 19:10
... ясно и откровено точно да се назовават нещата с имената им!

- Казвал съм - по отношение на социализма, най-вече под вида на този в СССР, двама мислители независимо един от друг ... Ползват аналогични заглавия на трудовете си по въпроса?
- Единият е икономиста Хайек с книгата му "Пътя към робството" ... Вторият е по-рано писалият К. Кауцки с произведението си "От демокрацията към държавното робство"?!
- Вторият завършвайки книгата си с подобно заглавие, пише нещо ... което звучи доста пророчески?!

"И ето поради този ОТКРОВЕННО РЕАКЦИОНЕН характер на болшевизма, проникнал в теорията и практиката му И ВОДЕЩ ПО ПЪТЯ КЪМ СОЦИАЛИЗМА(социалното общество - к.м.) а на практика точно обратно, плюс БРУТАЛНОСТА и ВЛАСТОЛЮБИЕТО при болшевиките, ще е основната причина, която ще отблъсне (от него) широките слоеве на работниците.
- Всичко води натам, че те (болшевиките - б.м.) ще си заминат оставяйки след себе си, нищо повече, от развалини и проклятия.
- Болшевизма, ще остане, като една тъмна страница в историята на социализма.
- Но ако болшевиките се задържат за по за дълго, не променяйки се, то на нас може би ще ни е съдено да видим - как болшевиките, ръка за ръка с капиталистите ще водят война срещу руският пролетариат"

от: K. Kautsky; Von der Demokratie zur Staats-Sklaverei, Berlin, 1921 год.

- Не му се наложило на Каутски, да види такава една картина ... просто се "случи", Втората световна война, когато Социалистическа Германия(на Шикългрубер-Хитлер) бе доведена до военен сблъсък със Съветска Русия (на Ленин-Сталин) ... като и на двете страни ... преди да дойде(в тях) "социализма" на власт ... до момента на военният сблъсък ... бе оказвана активна помощ, от западните финансови акули?!

- Не случайно много народи имат пословицата: Войната е "жътвата" за банкера!

- Никой не иска да коментира факта, че България бе въвлечена във Втората световна война, поради агресивното въздействие на тези две свръх-милитаризирани държави ... в стремежа им, да си осигурят стратегическо предимство на Балкани!
- Никой не иска да коментира, че спрямо България бе извършена агресия от СССР - с едностранното обявяване война от същият!
- Никой не иска да си спомни ... че началото на Втората световна война започна от тези две страни при войната им срещу суверенна Полша?
- Защо Чърчил ни "подари" на Сталин, по време на Ялтенската конференция ... и от независима държава с цветуща икономика ... ни превърнаха, в държава придатък(сателит) на СССР, със загиваща икономика?!
- Защо ? Защо? Защо!!!
цитирай
10. leonleonovpom2 - Да ,така е, Гет!
12.10.2014 19:28
Много точно е казано!
Комунистите, ръка за ръка с капиталистите водят война с нас, пролетариата!
Защото нашите комунисти ,взели парите, междувременно се назначиха за капиталисти
А западните такива са късогледи, те виждат добре само парите, не могат да различат на повече от един сантиметър от себе си истински от фалшив капиталист и за да не се изложат приемат всякакъв вид капиталист
Затова е добре да дойдат тук западни капиталисти! тогава местните такива няма да им трябват и те, местните, ще се изпотят от напрежение , и ще смъкнат маските
Благодаря ти отново!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Да, Гетманс 1 обеща за днес!
12.10.2014 23:43
Както схванах, ако не е погрешно контраматериал. Нямам нищо против, казах, че с интерес ще го прочета и откровено коментирам
Аз не съм всьо и вся. За този русизъм някои ще ме изкарат сигурно отявлен русофил Не съм никакъв фил освен българо- но на достойните българи Изразът е звучен, харесва ми, не съм привърженик с мръсната вода от коритото да се хвърли и детето
Но денят изтича, остават все пак няколко минути, може човекът в тях да го вреди
както и да е , на разположение съм
Но ако пиша на някой, че материалът му е срамен и робски/ едва ли ще използвам точно тези думи/ , задължително ще се обоснова защо. И ако не мога, ще помоля за извинение, или просто ще се извиня. Доброто възпитание го изисква
Но той не е сам, така ,че може да мине към нормалното при нас!
цитирай
12. getmans1 - Честно казано, написах го но и го изтрих, защото ...
13.10.2014 00:36
leonleonovpom2 написа:
Както схванах, ако не е по


... на фона на това за което се дърляме щеше да ме обвиниш в, популизъм.
Аз съм постоянен в мислите и разсъжденията си и ако следиш постоянно това което споделям тук, в блога ще разбереш че и ... аз съм демократ, или се смятам за такъв. Отделен е въпроса че се смятам и за, патриот и за това не се учудвай че коментирам така.
цитирай
13. leonleonovpom2 - Разбрахме се!
13.10.2014 01:08
Аз също съм патриот и затова не съм безразличен към безсилието на управляващите да овладеят ситуацията
Има ред причини за това, нежелание, неумение, порочна изборна система, провалена икономика, по-точно ликвидирана. Нови избори само ще натоварят бюджета. Затова виждам решение в искането на помощ от ЕС, дори и с правителство съставено от него
В коментарите съм посочил Батенберг, Ирасек, Борис ІІІ но много чехи и швейцарци са дошли в България и са помогнали за възхода й И са се държали като българи. Повечето са останали тук
Така, че няма нищо обидно. При Соца управленските кадри бяха пожизнени и наследствени. Не се създаде управленчески елит Сега също, неспособни хора заемат важни места. най-крещящият пример беше с Желева - станахме за смях, един неграмотен човек издигаме на важен пост в Европа
Де факто демонстрираме ниско качество на управленски кадри. Изборната система е такава, че те са избрани още преди самите избори Значи следващият избор ще ги избере отново. Какъв му е смисълът тогава?!
Задънена улица!
Та затова предлагам това. Ако има някакво друго, по-рационално решение, нека който го има да го изложи и защити
Лека нощ!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9138818
Постинги: 1349
Коментари: 29650
Гласове: 102601
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031