Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2014 22:28 - Истински / и не/ българи
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 9776 Коментари: 13 Гласове:
36

Последна промяна: 04.12.2014 22:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Доста ожесточен спор се води относно произхода ни, на нас българите Излишно е да се навлиза в подробностите
 Но има едно нещо, което се пропуска. Че човек може да бъде истински българин и без потеклото му да е българско.

Такъв е княз Батенберг  Младши офицер, едва 20 годишен, участник в Освободителната война
Вече като княз, заедно със Стамболов, вместо да се скрият, отиват на фронтовата линия през Сръбско -българската война и задържат малобройната войска до идването на подкрепленията, защото тя няма накъде да отстъпва, зад нея е София
Изгонен позорно, умиращ едва на 36 години, последното му желание е да бъде погребан в България, която му е на сърцето

Ами царят, Борис Трети Не е ли истински българин по поведение Даже шеговито той казва, че министрите му са англо- и германофили, народът му е русофилски, а единственият българофил в държавата е той! И това не  са празни приказки Доказал го е с делата си Да, допуща германците в България, но Хитлер ясно е казал, че с договор или не, войските му ще влязат в България Но когато договорът е налице, не може да се отрече, че Хитлер  го е спазвал На територията на България няма военни действия! И това през цялата война, дори ,когато царят не е вече между живите Освен това, не допуща  изпращане на българска армия на Източния фронт! Известна е съдбата на румънската и унгарската армия там

Независимо, че е много спорна личност и едва ли ще има много съгласни , такъв в значителна степен е и баща му Той е допринесъл не малко за излизането на България от хватката на ориентализма и за развиването на икономиката й Така, че България в началото на 20 - ти век да дели шесто-седмо място в Европа, нещо в областта на фантазиите сега!
Има и други, бих поставил без задръжки и любимия на бай Ганьо министър Иречек, многобройната група от чешки и швейцарски интелектуалци , отзовали се на призива да помогнат на младата държава, която няма подготвени кадри Останали тука, много от тях взели участие във войните.....
За мен те също са, независимо от произхода си истински българи!

Дори и на обикновено ниво, в рода ни има няколко души, чийто произход не е български Една от прабабите ми, едно тригодишно момиченце ,спасено и отгледано от българи.Самата тя отгледала 12 деца със звучни български имена - Цвета, Невена, Тинка, Ньони, Любка/ баба ми,  една от красавиците на града/... и само една с гръцко име-Фани, Дончо, Гого.... Възпитавани в Български дух, като истински българи
Такъв е и споменът за дядо ми, чиято майка е атинянка Българин, умиращ за България Шегуваше се, че е можел да бъде английски лорд, но нямало сме да се познаваме Вярно е, отказал е брак с англичанка, заради родителите си и страната, така се е мотивирал в отказа

Сега не бих приел, че са истински българи тези, които подкрепят и оправдават масовото напущане на страната, особено от млади хора
И на първо място политиците, създали и благоприятстващи безнаказано това, прикривайки се зад демокрацията
Демокрация, ама сметката и плаща България, не друг !

Или пък износът на капитал в чужбина, независимо дали е чист или не Какво означава това? Че се отнемат финанси от България, при това намираща се  в плачевно икономическо състояние и  те се вливат в икономиките на и без това развити страни Считам го за предателство към България

Може и да греша, други да  считат това  за висша форма героизъм или нещо друго.
Тяхна воля!
На небългарите!




















Гласувай:
36


Вълнообразно


1. bezistena - ПОЗДРАВИ ЗА ЛЮБОРОДИЕТО И ДУХА БЪЛГАРСКИ!
05.12.2014 02:52
Малка корекция,Адаш.
Княз Батеберг е чист Българин,от категорията на т.нар.КРИПТОБЪЛГАРИ,каквито са абсолютно всички европейски монархически и владетелски аристократични фамилии,произлизащи всички до една от Първосвещената Българска Божия династия Дуло,съставена от генетичните потомци на Исус и Мария Магдалена-епохална тайна за непосветеното простолюдие и висша родова сакралия за всички тях,които пазят Българския си проиход и тази информация най-ревностно.
Пазят я,защото са от клана на изродените Български династи от Дуло,кодирани като ВИЗАНТИЙЦИ,и които през 518 г.извършват кървав родови братоубийствен преврат и завземат незаконно властта от Първосвещения Български жрец и император Анастасий I, император на Свещената Българска империя,фалшифицирана през последните три-четири века като Византийска и Римска империя,с който акт се слага началото на разпадането на Световната римска империя,която е всъщност Свещената Българска империя!
Александър Батенберг е посветен Български династ от Дуло,в който се проявяват святите Божии гени,и който получава поръчението от тайното Всемирно Бяло Братство да се жертва за спасението на Българите и България от задушаващите я отвсякъде вътрешни и външни врагове,един от най-страшните и най-коварните,и който е нанесал най-големите злини и поражения връз Българите,е Иречек, съчинявайки ни по поръчение на заговорниците срещу Българите фалшивата история за азиатския тюркски произход на Българите и епохалната фалшификация,че сме различни от траките и славяните и сме диви безкултурни пришълци на Балканите.
Може би е техническа грешка споменаването му като чужденец,направил добрини за България,и защото отнего тръгва и антиБългарската официална историческа школа на Златарски,която все още властва в Българската наука и която ни разката мамицата-още малко обаче й остава да властва и вилнее,обезпаметила ни като добитъци,подготвила заколението на Святия Български народ!
За разлика от Иречек и от баща си,както и от сина си Симеон,Цар Борис III е както истински достоен Българин по дух,така и по кръв и родови признак,защото и той е от Българската Божия династия Дуло!
Разшифровката на имената е категорична:
АЛЕКСАНДЪР ЮЗЕФ БАТЕНБЕРГ=АЛЕКСАНДЪР от Иза Бог и Богиня Диана Барг
САКС КОБУРГИ=Кан на Исус от Кановете Бурги от династията ВЕТИН–а тази мистична и толкова криена династия и тя е ветка от Българската родова линия на Дуло по херметизацията на титулната комбинация на Богиня Диана-ВЕТИН!
ВЕТИН=Богиня Диана
От една изродена династична линия и клан на Дуло винаги може да се роди и покълне чист филиз и тръгне в "грешната посока"-сиреч да более за народа си и за Българите ,Адаш,но много бързо родата го вкарват в правия път-както стана с мин.председателя Симеон Борисов,или го подкастрят от дъно,както постъпиха с Батенберг и Цар Борис III
Хвала ти за Любородието и здравият Български дух и чиста кръв,Адаш–защото и ти си от съхранилите чистотата си разклонения от тази свята фамилия!
цитирай
2. germantiger - Попадение в целта
05.12.2014 07:58
Интересно инфо, провокиращо и за всеки буден човек - запомнящо!

Ясно предложено, разбираемо поднесено и написано!

Наистина БЛАГОДАРЯ!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Благодаря ти адаш, за хубавото допълнение!
05.12.2014 08:00
Да, Симеон Кобурготски не се вписва сред изброените българи Да, прав си напълно, родата го е вкарала в" релсите" и той не се показа като родолюбец, освен на приказки, които такива като него умеят да редят Но делата му показаха друго, обгради се/ или го обградиха/ с алчни некадърници и всички дружно правеха това , което умеят - да живеят в разкош на гърба на бедстващите
Жалко, очакванията, предвид баща му по отношение на него специално бяха големи Той компрометира идеята, че външен , за в момента човек може отлично да овладее ситуацията, което не е някаква химера!
Ставало е!
Благодаря ти и поздравления за вярата и действията ти за идеята, че България ще я бъде, няма да е само петно на картата!
Приятен и ползотворен ден , адаш!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Благодаря ти, Германтигър!
05.12.2014 08:24
За хубавите думи, казани от сърце!
Дано се появят истински милеещи за България хора и да я изведат на правия път!
Българин е този, който обича България!
Приятен ден ти желая!
цитирай
5. zemela - Има и други имена на хора от чужд п...
05.12.2014 09:01
Има и други имена на хора от чужд произход в историята, които са направили за България повече, отколкото собствените ни първенци. Но са били хора на честта, а днес това е изчезваща порода. Поздрави, Лео!
цитирай
6. leonleonovpom2 - Благодаря за отзива, zemela!
05.12.2014 13:12
Права си, има и много други, които са дали много на България, действали са като Българи!
И е точно така, трябва да си човек на честта, поемеш ли ангажимент, с него поемаш и отговорността и задължението да свършиш работата Не си в експериментална лаборатория!
А не типично по нашенски да се оправдаваш, че народът не ставал, че бил крив
Това , става или не става народът се преценя преди, а не след Както и това, че може да свършиш работата Не да си правиш експеримент и след това да кажеш - не става, народът не го бива!
Поздрави и на тебе и приятен и ползотворен ден!
цитирай
7. batogo - !!!:))) Поздравления!
05.12.2014 13:48
Много точна и добре аргументирана от самия живот теза, Леоне! Достойно е да се отдава нужното уважение на всеки, който е работил честно и всеотдайно за просперитета на България. Чест и почитания за обективното ти мнение!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Благодаря Огняне, за хубавите думи!
05.12.2014 14:26
Такива хора, обичащи България са особено нужни сега, дано се появят колкото може по-скоро!
Приятен ден ти желая!
цитирай
9. nkf - 1. Хитлер никога не е искал бълга...
05.12.2014 21:04
1. Хитлер никога не е искал българска войска на Източния фронт. Българската войска по онова време пази Балканите. За съжаление след смъртта на Царя и с предателството на съветския агент маринов - България неможа да опази тази част на Европа от червените азиатски диваци.
2. Цар Фердинанд е колосална личност и има огромен принос за страната. Той е БЕЗСПОРНА личност. Оспорван е само от червените боклуци и разни БЗНС - цървули.
3. От всяко дърво свирка не става, така и от всеки Българин не става. Знаеш моето разбиране за "гърците" по Беломорието и до Атина? Затова няма да коментирам по нататък.
4. Проблемът в България не е никаква демокрация, ами наследниците на червените крадци и убийци, които ограбиха България и прогонват Българите. Проблема е, че за разлиак от другите страни в Централна Европа, ние не се разделихме напълно с комунизма и синчетата му.
цитирай
10. gosho568 - Здравей!
05.12.2014 21:50
Най-много ме дразни, че в тази наша страна, всяко едно събитие се изопачава по-всякакъв начин и доста исторически личности и събития, също не остават на заден план! Не може за личности, които историята вече знае твърде много и най-вече се знае, че са били патриоти на сто процента, да се намерят журналисти, които да пишат махленски статии за тях с цел, омаловажаване на постигнатото от тях... Това е абсурдно!!! Поздрави!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, Мартине!
05.12.2014 22:32
Само по първа точка имам уточнение Непосредствено преди смъртта си, царят е привикан в Берлин Там Хитлер поставя въпроса за изпращане на българска армия на източния фронт Царят се противопоставя категорично Няколко дена след това, вече в София умира Това дава повод за спекулации Но свидетели казват с каква огромна изненада посреща вестта за смъртта му Хитлер, искрената му реакция/ той много го е уважавал/, така, че изключено е да има германска намеса , някаква бавнодействаща отрова Мистерията май и до днес си е мистерия, царят е на 49 години, спортна натура е Но в живота всичко е възможно
Приятна вечер!
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, Георги!
05.12.2014 22:45
Прав си приятелю, това което трудно се постига с дела, лесно се омаскарява с думи
Доста съм умувал, защо тези по върха са най-уязвими в това направление?!
стигнал съм до извода, че е признак за избиване на комплекси от пишещите за тях, освен, че е поръчково
Ако го признаеш като факт, това което са постигнали, нищо не се променя, но ако ги оплюеш, това е признак, че по някакъв начин си над тях, зависят от тебе..
Лека нощ, приятелю!
цитирай
13. leonleonovpom2 - Извинявай, адаш!
05.12.2014 23:08
Пропуснал съм важна твоя забележка, относно Иречек-Ирасек
Да, той има грешки в нашата история, книгата му е е библиографска рядкост Предлагаха ми наскоро второ издание от нея на баснословна цена, не я купих, но я попрегледах Оценявам факта, че той, младеж, на възрастта на Батенберг се е заел с това дело! Освен история той има и географско описание на страната ни, може би е първото и то е много точно, заедно с историческите й забележителности Невероятно е описанието му на Бургас- Нездравословно място за живот, хората са с изпити жълти лица, страдат от туберкулоза и малария Не е само историк!
И нещо много рядко, в края на живота си той признава грешките си, допуснати в историята на България , не я брани със зъби и нокти - казва, че е бил млад и е сгрешил
Относно грешките, признанието им го оправдава Затова смятам, че е достоен човек!
Лека нощ!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9263690
Постинги: 1356
Коментари: 29746
Гласове: 103104
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930