Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2015 20:57 - Какви са Българите?
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 6222 Коментари: 20 Гласове:
32

Последна промяна: 27.05.2015 16:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ще се даде отговорът в началото, а не в края, както би трябвало След това ще разсъждаваме

Българите не са никакви други, освен....... Българи!
Формирани през хилядолетията, за да достигнат до сегашните си вид и състояние.

Иначе версии и хипотези много. Че идвали от Монголия например, че били тюрки, кумани и да не изброяваме всички останали.
На въпросът,  защо нямаме монголоидните очи, отговорът привидно е труден. .Учените са доказали, че тези очи са резултат от прекомерна употреба на ориз Като идват тук, спира тази консумация и очите по естествен път  си възстановяват формата Така ,че няма невъзможни неща, например от монголоидни очи да се получат нормални.

Май само ескимоски произход нямаме приписан?!  Въпреки ,че някой беше изчислил че караБългарите живеели на 63- тия паралел- близко до полярния кръг и до...ескимосите Та знае ли човек,  кой какви мераци можа да има там?
А, и негърски!
Стоп, ами караБългарите? А, те получили въглищния загар от силното полярно слънце Къде ли са го намерили, те белите мечки през това време сигурно се крият, затова не са почернели.
Впрочем на арабски кара е велик, не е черен. Това е сигурен репер.
Българите имат ВЕЛИК ПРОИЗХОД! 
ТОВА Е СЪВСЕМ СИГУРНО!

Някой ме провокираше, че Българите  били отрепките на Европа ?
То,  в Европа сега има толкова отрепкки, че трудно ще се преборим да се вредим сред тях на по-предно място Камо ли пък да си уредим и първо място Но с пари и това може да се постигне.  Да не мислят милионерите ,че това е само тяхна тайна, че не знаем за какво служат и какво могат да направят  парите?!

Някой пък твърдеше, че нямаме герой като Ахил например. Омръзна ми да викам духа на Спартак, да стряска духовете на противниците си,  съвременници!
Кой е по - голям герой - Реалният Спартак или имагинерният Ахил ? Последното все едно ,че не е казано, защото излиза, че отричаме произхода си!
Заразсъждавах върху Ахил и толкова се смях, че не можех да се спра.  Но се сетих, че може да извикат бели престилки и да си имам разправии с тях.  Та спрях, в такива случаи те действат бързо и после човек може  много да съжалява!

Йоан Цеца казва ,че Ахил е роден в град Мирмикион, на Азовско море Географите знаят и веднага ще демонстрират на картата, че това море е продължение на Черно море, нещо като негов залив.
Той е мирмидонец.  Бил с руси коси и сини очи. Това да го запомним добре, ще ни потрябва!
Освен това,  бил много жесток   Това също е абсолютно вярно!
С каква наслада е влачил с колесницата си тялото на вече мъртвия Хектор Само много жесток тип може да го направи Та затова бил изгонен от града си, заради жестокостта му.
И мирмидонецът/ това също да го запомним/ Ахил бил изгонен от родния си град и се заселил в Тесалия.
Йоан Малала , друг историк си няма друга работа и уверено твърди, че мирмидонците не са някакви други, а Българи! Уж е грък?
Но има обяснение.  По негово време - на Малала времето , Гутенберг още го е нямало с печатната машина, да му изщрака " Илиада" - та.  А пък ръкописите и са били кът, та не са стигнали до него и не е чел Омировото произведение...
Стават такива грешки, иначе в нормална обстановка, Малала не би я допуснал! В никакъв случай! Всички може да са сигурни в това!
Ахил бил русокос и синеок!
Някои генетици твърдят, че сините очи са резултат от мутация , получена около Черно море преди хилядолетия.
Значи види ли човек някой синеок, той носи ген от Черно море. При нас, Българите синеоките не са малко.  И в Турция се срещат - виж за Черно море Ама в другата южна съседка, не че ги няма съвсем, но  комбинация от синеок и русокос си е направо за зоологическата градина - заради редкостта, не заради нещо друго...

Та каквото и ше  да се върти и майстори, Българите си са по произход Българи. Където и да са странствали, каквито и други имена да са имали, което е напълно обичайно за древността, те носят гените на хората живяли по днешните им земи!



Гласувай:
32


Вълнообразно


1. zemela - Един американски институт, зан...
26.05.2015 21:02
Един американски институт, занимаващ се с генетика, дори официално беше признал, че е установен уникален български ген, който ни отличава от всички народи. Поздрави, Лео!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей,zemela!
26.05.2015 21:08
Така си е, уникални сме!
Само злонамерени към нас твърдят нещо друго.
Поздрави и приятна вечер ти желая!
цитирай
3. mt46 - Поздрав!...
26.05.2015 22:51
Може да се гордеем с част от миналото си, но не и с настоящето си...
Лека вечер!...
цитирай
4. didanov - малко допълнение приятелю
26.05.2015 23:44
араните не са никакви други, освен арани - тъй като е нямало "други" бели представители на човешката пета раса (те са били първите от около 15 500г пр. н.е. се заселват в района на Варна)...после се разселват на изток, север, запад и юг, като в последствие родовата памет за общият им произход, било поради големите разстояния, било поради различните обстоятелствата избледнява и отделните родове започват да се наричат с различни имена. Тези от араните, които остават по нашите земи започват да наричат траки. И се почва едно мешане....преселението на народите е бил един непрекъснат процес със периодични скокове и спадове, който и до днес продължава...за мен е било интересно, кога и защо започваме да се наричаме точно българи - по-вероятно името да идва от преселващите се обратно от Азия към Европа племена наследници на траките-арани(вече като българи или хуни), т.к. според именника на българските ханове, се почва с Авитохол, именно един от вождовете предвождащи източното крило на преселващите се около 14 500г. пр. н.е. в посока Азия арани тръгнали за свещенната Шамбала в Кайлас. Българите са по произход българи казваш, а аз питам -а бялата раса каква е по произход, а човешката раса? Поздрави!
цитирай
5. lidislidis - Споделям мнението ти!
27.05.2015 00:03
" Българите си са по произход Българи. Където и да са странствали, каквито и други имена да са имали, което е напълно обичайно за древността, те носят гените на хората живяли по днешните им земи!"
Аз също смятам, че българите са живеели винаги и са били коренното население по земите ни. Не са дошли ни от изток, ни от запад. Там са си били.
цитирай
6. ard - Българите
27.05.2015 01:21
са прекалено търпеливи хора и затова са в сегашното си положение.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Благодаря ти приятелю, Диданов...
27.05.2015 13:13
Благодаря ти приятелю, Диданов!
С удоволствие приемам добавката!
Човек не може да е всезнаещ, аз също
Приятен ден ти желая!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Благодаря ти, lidislidis! ра...
27.05.2015 13:16
Благодаря ти, lidislidis!
радвам се, че приемаш тезата!
Хора, живели на нашите земи, след странстване са се върнали затова са приети мирно, като дълго очаквани!
Приятен ден ти желая!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, ard!
27.05.2015 13:22
Така е, затова сме на това дередже!
Едно от обясненията е липсата на гражданско общество
Дори влезлите в политиката го правят само от личен интерес, а не се движат от вякакъв обществен интерес!
Приятен ден ти желая!
цитирай
10. leonleonovpom2 - Поздрави, Марине!
27.05.2015 17:28
Извинявай, че неволно съм пропуснал да ти отговоря!
Но написаното от тебе е категорична истина!
Ако се хващам така настървено за миналото ни, то е, защото се намират сега хора, които искат на база настоящето ни, да приравнят към него и миналото ни
Което е очебийна несправедливост към делата на дедите ни!
Приятна вечер!
цитирай
11. pvdaskalov - * ! *
27.05.2015 18:12
Питам се, Лео, какво ще стане и дали е възможно да стане, всички изследователи на българската история и произхода на българите (професиомалисти и любители) да стигнат до приемливо за тях заключение. Не мога сам да си дам отговор. Виж, заниманията с атомна физика доведоха до създаването на атомната бомба и ядрената енергетика. Какво да очакваме от изследванията на нашия произход?
Ще дам пример с гърците - имат достатъчно извори за себе си, лежаха на старата слава като носители на общочовешката култура, а сега са, меко казано, просяците на Европа. Каква ще е ползата за нас и поколенията след нас, ако се стигне до общопризнат извод (в световен мащаб), че сме уникален народ?
Иначе, чета с интерес твоите статии, възхищавам се на ерудицията ти, пропрочитам и други автори, бягам като дявол от тамян, заговори ли се за великотракобългарския принос за средиземноморската (И не само за нея) култура и история, начиная от хиляди години преди Христа.
Признавам, пообъркан съм. Не зная, дали ще ме разбереш...
Поздрави!
П и е р
цитирай
12. born - Както и останалите народи, така и ...
27.05.2015 18:34
Както и останалите народи, така и българския в момента се преражда и възражда. И светът започва да ни възприема като такива люде. По една от телевизиите чух един циганин от Гърмен да казва с дълбока убеденост на джурналиската : "Како, ми ние кат ходим из европата навсякъде казваме, че сме българи." Иначе съм напълно съгласен с тезата ти.
цитирай
13. metlichina - истинските ценности...
27.05.2015 18:59
у нас сякаш малко по-малко девалвират...
цитирай
14. leonleonovpom2 - Благодаря ти, приятелю Пиер!
27.05.2015 20:40
Разбирам те!
Разликата между атомната физика и историята е, че атомната физика, като точна наука не позволява манипулиране/ фалшифициране/
А фалшът в историята е търпим и има кой да го плати - потърпевшите!

Хубаво даваш за пример днешните и античните гърци. Разминаванията между тях от позицията на точните науки имат две обяснения / занимавал ме е този въпрос/

Първото е, че историята на античните гърци е силно захаросана Приписано е на тях величие, което не е само тяхно Някакъв събирателен образ са Необяснимо е наистина, защо като са такива велики умове, не са могли да създадат обща държава например? И тук лъсва нагласеното Филип и Александър са гърци и са обединили гърците С малко бой, както и почти целия останал свят
Поглед в чуждата чиния, с намерението да стане твоя, такъв е изводът от такова обединение!
Защото това да се гърчееш като Филип и синът му и да си грък не е едно и също

Второто е елементарно Ако древните гърци наистина са такива, както са описани в манипулираните истории, тогава за сегашните гърци остава ,че са наследили само името и езикът им, което не е недопустимо Но генетично са други Половин Африка има официален език английски ! Половин Лондон е заселен с англо говорящи африканци с английско поданство


Така виждам Пиер, нещата от позициите на точната наука Но историята не е точна

За разлика от гърците , ние сами сме си създали държава И то от раз - Велика! Погледнато от държавна позиция ние сме уникални , като Египет, само, че от Средните векове насам за разлика от него
Почваме от връх и с леки колебания в двете посоки общо взето вървим надолу, като него, Египет
Това ни е уникалното за Средните векове , повтаряме наистина Египет, но в друго време

Приятна вечер, приятелю!
цитирай
15. leonleonovpom2 - Здравей, Метличина!
27.05.2015 20:50
Поздравявам те за прекрасния псевдоним!
На масата в къщи се появи прекрасно цвете ,чийто цветове са разположени като метла За пръв път го виждах, но страшно ми хареса Питах жена ми, откъде го е взела и какво е Старец и се примолил в подлеза да го вземе за стотинки, а на нея и харесало и без това Питала го как се казва
Метличина!

Иначе за ценностите при нас , те наистина така девалвират, че направо липсват!
Приятна вечер ти желая!
цитирай
16. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю борн!
27.05.2015 21:07
Благодаря ти за отзива!
Да , има и свестни хора измежду тях но обикновено спекулират Когато са в грешка, казват, че са Българи, иначе се турчеят общо взето Това е лошо
спомням си в чужбина, влязохме в един магазин с жена ми Не знам как от разговора помежду ни разбраха че сме " Булгари" ? Това се чу само
И целият състав на магазина се зае да ни следи, какво правим С абсолютно нищо не сме показвали , че имаме намерение да крадем, само това, че сме българи, беше достатъчно
Дадох знак на жена ми веднага да излизаме, тя ме послуша, но успя да им каже ,че това е недостойно Но кой знае, какво е станало при тях, за да реагират така?
Иначе имам и обратен пример Беше по времето на Световното по футбол през 1994 година Минавах покрай павилион за вестници Един циганин на около 20 години питаше полковник, какъв е резултатът от мача с Аржентина Той му го каза. И циганчето спонтанно реагира, че ние , Българите сме голяма работа!
Усмихнах се и се огледах за реакцията на околните Всички се усмихваха като мен
Желая ти приятна вечер!
цитирай
17. leonleonovpom2 - Здравей, wasp
28.05.2015 09:10
Бих задал въпроса другояче Какви са славяните, древен народ ли са?
Защото като име не са Но явно ги е имало И явно трябва да се търсят сред недобре дефинираните, особено по територия траки
Явно името им е свързано със словото и с делото на Кирил и Методий Това го показва и името на словаци, словени
Тази азбука идва от българите-за словото, ако ние не сме словени или славяни, всички останали, които са я получили от нас също не са
Дали са славяни или словени българите, по малко наивен начин го е казал Паисий- някой словени се нарекли българи
Лично аз смятам, че има и римско участие в името българи , както и в германи
Българи се появява като име малко след новата ера- документирано На латински означава общ народ Ами многобройните тракийски племена могат да се разглеждат така Тези, които са мигрирали при римската инвазия, са приели това име и са се преименували после и вече като българи се връщат тук
Но това е само хипотеза!
Приятен ден!
цитирай
18. get - - Бъркате последователността на историческата логика - поради което отговорът е отрицателен!
29.05.2015 19:07
wasp написа:
Българите славяни ли са ?!


- Ако бяхте попитали: "Славяните българи ли са ?" - отговорът е положителен!

Забележка: Правя уговорката - не следва да смесваме политически с исторически категории(понятия) ... плюс стоящи зад тях процеси?

- С уважение!
цитирай
19. kalabak - Иречек за българите
31.05.2015 17:14
Ето какво е видял у българите чешкият професор Иречек, когато преди около 120 години е бил министър на просвещението в новостроящата се българска държава.

"… За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.

...Българин с българин не може да се разбере. Те все гръмогласят.

... България е с население 2 милиона души, което е разделено на три групи: бивши министри, настоящи министри и бъдещи министри.

... Българите са много мили с чуждите и бързо ги приемат за свои. Бедата обаче е там, че те много лошо се отнасят към своите си.

... Българите са много неопитни и самонадеяни; със своите детински неразбранщини бъркат развитието и бъдащността на Отечеството си. Всеки иска да стане министър. Във време, гдето всички трябва да се заловят за усърдна работа, за да уредят и възвисят Отечеството си, занимават се с дребни лични препирни. Свидетелство за това са тукашните вестници, които в Европа са съвършенно без пример по своят си див език и стил. Няма възторг, няма самоотвержен патриотизъм, няма горещата любов за истината и за доброто, няма съгласие (рядко можеш да намериш тука няколко души приятели: единът мрази другия и няма по между им съгласие).... "

Не виждам голяма разлика с днешната българска действителност.
цитирай
20. leonleonovpom2 - Да, известно е и е така!
31.05.2015 18:24
Но според мен Иречек или Ирасек има предвид тези на върха и около него
Има и други мисли в този порядък - например, по памет, че знаещите и можещите са водени от незнаещи и не можещи
Наистина заключенията му са актуални и сега
Но това явление се е разраснало Докато преди е било типично за образовани и имащи досег с върха, все пак имало е йерархия, сега тя, йерархията липсва
Всеки смята, че може да е водач, колкото по неук и не знаещ, толкова повече сигурен във възможностите си И резултатът се обръща
И качеството на образованието е силно принизено по ред причини, така , че и на него , образованието не може да се разчита за някакъв обрат
Приятна вечер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9135361
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102592
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031