Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2015 21:40 - Латинското V, символизиращо Българите
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 18692 Коментари: 52 Гласове:
31


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Да, това V символизира Българите!
  В известния надпис за Зиези, Българите са изписани като  VULGARES  Отваряме латинско -  Българския речник Има дума- VULGARIS  Основният и смисъл е всенароден, всеобщ!

Ще разгледаме темата подробно
Според мен, нашите историци допущат грешка, като отдават прекалено голямо внимание на летописците от ИРИ за нашата история Въпреки и независимо от това,  че те също са източници  на  ценна информация, която при добро желание  може да бъде използвана в противовес на далечния ни , източен произход
Например те казват, че Българите преди се наричали мизи Мизите са в Северна България.  Има Римска провинция Мизия!  Казват ,  че мирмидонците и самият Ахил са Българи, за белазките или пелазките са наши хора  и така нататък Само те са достатъчни да разбият на пух и прах екзотичната постановка за идването ни тук и приказното обединяване на траки, Българи и славяни, достойно за приказка в " Хиляда и една нощ"!

Но ние държим на римската следа!  Думата в речника съвпада с тази от надписа за Зиези  Българина
И означава общонароден, по всяка вероятност
Ами за новите господари на земите на Тракия не е трудно да установят общото в различните тракийски  племена
Римляните са перфектни, изкуството и науката при тях са  в апогея си, в ИРИ те са  в упадък.  Може да се вярва на римляните !
Схемата е проста, така наречените от римляните ВУЛГАРИС траки, след ликвидирането на васалното Сапейско царство се прехвърлят-някои от тях, разбира се, не всички, отвъд Дунава.  А след дакските войни с Траян отиват  и по на изток Те запазват новото име-ВУЛГАРИ/С/
И после,  след векове се връщат в майчините си земи  Такава една схема добре обяснява изкуствените неща и  странностите в      поведението на Аспарух :
- на всяка цена да дойде именно тук, независимо от противодействието на най-силната по това време армия , а и на задължителното зле настроено към новодошлите  в такива случаи местно население Ами то трябва,  освен да храни новодошлите, да им осигури и земи Като им отстъпи от своите

Така ВУЛГАРИС маркира общ народ, каквито са траките Те си сменят/траките/ често имената, не е някаскъв световен проблем,  някои да се нарекат Българи и да поемат пътя към миграцията
И сега къде контролирано, къде не, пак го правят
!
Да разгледаме някои близки думи до ВУЛГАРИС с КОРЕНА ВУЛГ:

1/ VULGATUS -  разпространен, общоизвестен-тези две определения едва ли някой ще оспори, че пасват идеално за траките!

2/ VULGIVAGUS-  Който се скита навсякъде- Ами скитници са траките, някой античен, даже антични автори,  бяха написали, че скитите са траки Ами Мала Скития е в Добруджа и Лудогорието .  Не са днешните екскурзианти към южната съседка тези антични скити.

3/ VULGO - разпространявам навсякъде  Ами с това разпространение на Българите навсякъде , става изключително трудно,  да се определи,  откъде им е произходът ?!Може да се каже за някои от тях,  че са  дошли  от Стара, Велика България, но не и че там им е коренът!

4/ VULGUS /VOLGUS/
А,  ето и река Волга носи името  явно на Българите!   Това твърди Светият отец Паисий в историята си! И правилно, думата означава народ, маса!  На Българския народ носи името си реката,  естествено!

Това е хипотеза , разбира се , но се базира на многобройни данни
Например има и карта на Свети Йероним от четвърти век, където Българите са посочени в нашите земи, далече преди Юстиниан и Аспарух Да, Управда / Юстиниан, името му е преведено на латински /, не е първо поколение нашего брата!
Да, името Българи датира от началото на Римското владичество на нашите земи и това е изключително показателно,  откъде може да идва!

 Очаква се продължение
Ще дам извадки от книгата на мой приятел , Диян Желязков - " Сравнителен- латинско -Български речник", в която той на ВУЛГАРИС като значение дава и Български, освен общонароден и всеобщ!
В такива случаи той / иначе  е тих и мек по характер/  е безкомпромисен!



Гласувай:
31


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Да бъдем наясно!
03.08.2015 21:49
Нямам намерение да хвърлям сянка или да отнемам първенството на някой, който се счита или за откривател на произхода ни, или пък за упълномощен да го защитава на живот и смърт!
По- кротко, дуелите са забранени по начало!
Да покажем, че сме независими, че нищо от нас не зависи!
цитирай
2. injir - V !!!
04.08.2015 11:16
V !!!
цитирай
3. anonymousbulgaricus - Е, ама защо се опитваш да обясниш ...
04.08.2015 11:18
Е, ама защо се опитваш да обясниш страността на "Аспарух" да дойде отвъд Дунав, при условие, а не обясняваш странността на брат му (най-големия) да си остане в Северното Черноморие, или на втория брат да се дръпне на север по Волга, на четвъртия да иде при аварите (хайде, да кажем петия и той си спомнил за етруския си може би произход и запращил за днешна Италия)?

Освен това не е "дошъл непременно тук" - възползвал се от благоприятна ситуация да разшири владенията си на юг (центърът и основното им ядро си остава още дълго на север от Дунав) и получил пари и статуд, да седи там и да пази северните граници на ИРИ от хазарите и други степни народи, което свършил прекрасно, че даже и умрял вършейки го. Т.е. кое му е странното в поведението и спрямо 4-ма други, които имат различно от неговото? ИЛи само той е пазел в торбичка пръст, предавана от поколение на поколение, спомена за Варненския халколитен некропол, къде е погребана пра-пра-пра бабата на Пагане 4 хил години по-рано, което го изпълвало с носталгични копнежи...

цитирай
4. anonymousbulgaricus - Това, че Ири била по изостанала е ...
04.08.2015 11:25
Това, че Ири била по изостанала е странен коментар, но да ти прави случайно някакво впечатление, че Кубрат, който е далеч по-могъщ от третия си син, не се напъва да идва на юг от Дунав, също, освен това, че той, чичо му, синовете му, внукът му и правнукът му са Патриции, пък последните двама даже стават и Кесари, което не е много "тракийско", ако питаш мен.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Благодаря ти, Инжир!
04.08.2015 11:56
Буквата на Българите е белязана и със знака на победата, с буквата й!
Така, че сме орисани да бъдем победители, о не Санмо Пансовци!
Приятен ден!
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, Анонимус!
04.08.2015 12:30
С моите камъни , по моята глава! И с право!
Но целта ми не е да укривам данни Плюс това не съм перфектен по ранна българска история
Но, има достатъчно данни, включително и от летописци на ИРИ, че Българите са свързани с тези земи
Обикновено се подминават лод знаменателя-Ценовизъм Но тогава пада основанието и за противната теза - наложената
Затова - всичко на масата Има това, но има и друго Не да се дава като твърдо установено нещо, а друго да се крие
За науката и особено изкуството смятам, че съм прав Не може да се сравнява направеното в Рим с нивото на ИРИ Отстъпва значително ИРИ Било заради иконоборства, било поради други причини
цитирай
7. leonleonovpom2 - Относно римското име!
04.08.2015 12:43
Смятам, че Рим може да бъде кръстник Господарят на света може да влиза в тази роля Мисля, че беше Прародината, беше възмутен и не ми пущаше коментарите по тази причина
Иначе езиково имаме страхотни съвпадения с латинския, въпреки, че на пръв поглед разликата е огромна и нямаме общо Но на пръв поглед
Например вехт/ стар ,износен/ Латинската дума е ветус. И да ти кажа и в езика се върви към изглаждане и опростяване. В смисъл, може да отпадне буква с времето, не да се добави Вижда се ,че е отпаднало Х във ветус Не е гръцка вехт , ако беше, римляните щяха да и сложат Н
Французите маркират този момент на отпаднала буква с времето Слагат специално ударение над следващата буква С това маркират отпаднала буква-обикновено Ес
Та в случая съм по склонен за мисля, че от вехт се е получила ветус
цитирай
8. anonymousbulgaricus - Значи в българския има пласт лат...
04.08.2015 13:32
Значи в българския има пласт латински, който е известен на езиковедите и като количество и качество е съизмерим с присъствието на латинския във всички неромански езици.
Освен това и латинският и българският са т.н. индоевропейски езици и са от дърво с общ корен и по тази причина във всички индоевропейски езици имаш общи корени, думи или обозначения (варирани според конкретните произношения).
Имаш четири фази на проникване на латински в българския - най-старата и най-аморфна е от периода преди образуването на българската държава, през езиците на "прабългари" - които са в контактна с латинския зона в северното черноморие, "славяни", които са в територията на ИРИ и късноантично балканско население.
Втората е, след образуването на Дунавска България при прекия контакт и навлизане на административен и т.н. език и термини, комуникация с папство, легати, латински през гръцки и най-вече през 9-ти век, когато българския език е кодифициран и създателите му са избрали езиковия запас и съдържание, граматика и т.н. Това е първия проследим през книжовност пласт (не особено голям но наличен).

От норманските нахлувания и кръстоносните походи, през Латинската империя, каталани, венецианци, папство и т.н., които трайно присъстват в историята ни до изчезването на държавността ти е третия и много мощен вход на латиниски в българския (през лингва франка и директно).

Възраждането - през вече създадения нов книжовен румънски, през френското влияние (френския тогава е днешния английски) - пряко, през руския (изключително францизиран), та дори и през турския и най-вече през модерните научни термини.

Инак ИРИ културно и като изкуство хич не ги подценявай - виж св. София (примерно), само дето това е християнска култура и архитектура, не е това дето продуцира предхристиянски Рим. А после си идва и упадъка де - както и при Рим. Но, прочети какво са изнесли Латините от Константинопол.

Принципно, ако търсиш някакво влиание или транслиране на култури, имена и думи директно към българите от преди идването им на ДУнав, то е в контактната зона на северното черноморие, където имаш и римско и гръцко и партско и степно влиание. Ако има нещо "тракийско" и то най-вече в династията то би било интересен феномен, ако българските владетелски родове са продукт от някакъв сложен синтез между степните народи и боспорската знат (която знаеш има внесена от римляните там тракийска аристокрация, вкл. и властвала през рода на Аспургидите. Тази възможна връзка не е изследвана и не зная дали е възможно да се изследва, извън умозрителното й ниво. Но е възможна, най-малкото по женски линии със сигурност. Все пак имаме ясно свидетелство, че част от българите са познавали по-високо и качествено строителство и организация или както се казва част от тях са имали "градове". Въпреки, че там това знание може да дойде от избягали гърци, парти, римляни и т.н., но го има като свидетелство и като продължение на култура в строителството и в двете българии.

Въобще, както много пъти съм ти казвал и тук и по принцип - проблемът на българското минало е, че ядрото на днешната българска държава и държавност е далеч от оригилните центрове, в които тя възниква и се развива или оцелява след завладяването й от ромеите и после от османците. В този смисъл - няма как да контролираш или да следиш какво се случва с археологията и историческите изследавния в днешна южна русия, украйна, румъния, молдова, сърбия, унгария и македония, нито пък имаш пълен достъп до това, което е налично в западните източници - най-вече РИм но не само.

Като добавиш, че повечето от тези историографии са враждебни на българската и опитващи се да я унищожат или присвоят, а и че българите започват да се самоосъзнават и самоизследват доста след като другите са започнали да го правят (по обективни причини) и за капак имаш унищоженията на две чужди политически инвазии и на финала (19-ти век) и на агресивната гръко-руска такава... + по-малки такива на дадени места - ситуацията не е розова. А инвестициите в изследването на това минало са никакви (за сметка на безобидното тракийко - не че и там са достатъчни, ама далеч по-големи и целенасочени). А като добавим идиоти като разни божовци и рашидовци и овчари, които контролират финансирането и резултата от изследванията. Абе, хич не е добре!
цитирай
9. milady - здравей ,приятелю, поддържам те ! / България и българите имаме карма, която само победители ,могат ,да извървят ..
04.08.2015 13:32
leonleonovpom2 написа:
Буквата на Българите е белязана и със знака на победата, с буквата й!
Така, че сме орисани да бъдем победители, о не Санчо Пансовци!
Приятен ден!


Хубав ден и от мен !
цитирай
10. kbalenciaga - Това за победителите, относно българите
04.08.2015 18:32
Имам по различно мнение.
Мисля, че прабългарите през вековете, през хилядолетията, са достигнали до истината, че победител няма. Основата е Баланса...
Като че ли има едно цивилизационто стопиране, точно преди да се създаде Голяма държава, по скоро Голяма империя от траките/ прабългарите.
Много не разбрано има в днешно време, но и преди не са разбирали какво е искал да каже , да предаде Орфей, не само на траки(прабългари), но и на останалия свят...

И при това не разбиране, по изостаналите народи, един вид прескачат, създават империи...
Виждаме при Римска империя, на Чингиз хан, Османска империя, СССР(като империя анти), после Западната на САЩ, как при всичките все нещо не е на ред...
цитирай
11. leonleonovpom2 - Благодаря ти Юлия, за поддръжката!
04.08.2015 20:15
Да, така е имаме карма и няма как да избягаме от нея, както се иска на някои
И са се съобразявали с нас , давали сме тон, а не сме били послушковци на всеки негодник както сега!
Приятна вечер от мен!
цитирай
12. leonleonovpom2 - Ами така е , Анонимус!
04.08.2015 20:34
Относно групирането на навлезлите думи, такова е, каквото си го дал
Има и международни като морал, култура , дисциплина или утвърдените в номенклатурата на науките, медицината, фармацията Те не са интересни, ясни са и не ги обсъждаме

Интересни са думи като вехт, вада, ряпа, роза, овца, агне, паша семе, муле.Българите са уникален народ Занимават се с абсолютно всичко - с животновъдство, земеделие, градинарство, строителство, с какво ли не И е някак нелогично тези думи да им са купешки?! Да нямат собствени, да ги затрият!?
Като вино например Тракия е родината на виното в Европа, в това няма съмнение!
И римляните да им кажат какво пият?! На гръцки е ено виното Да ме прощават роднините, но думата звучи като недобре разбрана от тях и от нея трудно би се съставила вино Виж, от вино може да съчиниш ено, ако недочуваш...
Но за компенсация - краси, това е другата дума, мисля ,че се отнася за червеното вино Червеното вино краси всяка трапеза Така ,че глаголът ни краси може да идва от гръцкото вино
Според мен има категория думи, които обратно, от нас са отишли в латинския -някой от изброените по -горе и вехт например
Българския има конструкции, които привидно нямат нищо общо с латинския Но само привидно
За вехт никой няма да каже ,че има общо с него Но нещо повече Тя е претърпяла трансформация ,за да стане от Вехт-Ве/х/тус
Или пример с френския:
cote- чете се КОТ Няма нищо общо с котка и с някоя друга българска дума Така изглежда
Но над О то има едно ударение с калпаче, което показва ,че в последствие е изчезнала буква в съседство с О- то Буквата е Ес-с Или думата се е четяла кост Значението е бряг или ребро Да. брегът има функции на ребро Но реброто е и кост, каквато дума има на български Ето го съответствието, което привидно липсва
Имаме не по малко общи думи с латинския, колкото тези от латиногрупата с него Но са претърпели развитие в друга посока през вековете и трябва да се търсят....
Така , че за мен няма съмнение, че родово и езиково сме едно коляно с римляните
Другите славяни - не или едва ли, защото те имат тези неща индиректно - чрез нас обикновено или на късен етап от французи и италианци -като памидори например И това действа подвеждащо ,че и всички наши общи думи с латинския са по тази схема Не, много не са!
За строителството, траките са доказани строители Строежът и устройството на кухата могила в Поморие например е равносилна на строеж на малка пирамида Строителният инженер е владеел до съвършенство висшата математика, строителите са от ранга на Кольо Фичето В този период това, което са направили е било по силите на изкусни само строители-0архитекти ,като Аполодор Сириец например

Прав си и в друго, много сме подценявани и то е вътрешно предимно Идва от комплексарщина Като подцениш заобикалящите и ги приравниш с примати, тогава ти ще блестиш сред тях Тази комплексарщина е фамилна- при Чобанови, Овчарови, а при Димитров е от миналото му на гларус , израснал до професор, както се е произвел Пак от комплексарство
Приятна Вечер!
цитирай
13. pvdaskalov - * V *
04.08.2015 21:11
Признавам, убедителен си, макар акад. Димитър Ангелов да ми беше директор.
Поздрави!
П и е р
цитирай
14. leonleonovpom2 - Да, Света София!
04.08.2015 21:14
Издържа и катастрофалното земетресение, което показва, че при проектирането и се е държало сметка за това
Но при Юстиниан римския опит е още жив Строена е по подобие- куполът на Пантеона Сигурно сметките ,чертежите са били години в обръщение
После и османлиите използват опита - за джамиите
Да, френските рицари са изнесли и от пиле мляко от там
Но пръв е Константин Велики Той пък какво или не е изнесъл от Рим ,когато вместо Сердика е моят Рим, е решил за столица да прави Византион ,наречен на него А по късно пък на Византион нарекли ИРИ
цитирай
15. leonleonovpom2 - Интересно тълкуване, кбаленсиага!
04.08.2015 21:22
И да ти кажа , интуитивно го поддържам, защото ми харесва!
Това е нормално за истинските хора , извисили се до нивото, близко до това на боговете!
Приятна вечер!
цитирай
16. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю Пиер!
04.08.2015 21:29
Изключително много ценя мнението ти!
Това разбира се ,няма да ме вкара в крайност да твърдя ,че с академиците съм равен или над тях?! Пазя се от такава лудост
Но пък е идеална утеха, че не съм напразно изразходвал труд и време! А тя ми е достатъчна!
Благодаря ти от сърце , Пиер!
Приятна вечер!
цитирай
17. voulgaros - ГЕИА СОУ / ГЕИА САС = ИАСССУ. . Сим...
05.08.2015 10:02
ГЕИА СОУ / ГЕИА САС = ИАСССУ..Симеонакис Докторакис !


Доктор на Гръцки, знаеш ли как е ? = Гиатрос...Г е много меко, между г и х - гх..А тези които не са гърци, направо казват Иатрос само...Така е и за Гиоргос--Простаците казват само : Иоргос..а то е Гхиоргос !

ПЕДИАТРОС+ПЕДИАТРИА = ЛЕКАР НА ДЕЦАТА (ДЕТСКИ ЛЕКАР)




СИМЕОНОВ....''ВУЛГАРОС'' ЗНАЧИ - ПРОСТ, ДОЛЕН, ОБИКНОВЕН, ПРОСТАШКИ.

ТОВА ДЕТО СИ ГО ПИСАЛ--Е НЕВЕРНО НАИ-МАЛКО.

ТВОЕ ЖЕЛАНИЕ..


А, Я ПИТАИ ЕДИН ИТАЛИАНЕЦ..ДА ТИ КАЖЕ : КАКВО ЗНАЧИ ДУМАТА ВУЛГАРОС ??

ИДВА ОТ ВУЛГА, ВУЛГУС = ОБИКНОВЕННО, ПРОСТО .(СИМПЛЕ)

НАРОДНО---НИКОГА НЕ Е ЗНАЧЕЛО...НАРОДНО Е ---ПОПУЛАРЕ....ПОППУЛЛУС = НАРОД !!


ЗА 8-И ИЛИ ДЕВЕТИ ПЪТ ВЕЧЕ ТИ ГО ПИША !!


ЗАЩО ИМАШ ГОЛЕМИ КОМПЛЕКСИ ОТ ТОВА, ЧЕ СИ ВУЛГАР...ЧЕ СИ ВУЛГАРИН И ВУЛГАРОС ??
цитирай
18. anonymousbulgaricus - Имаш, обаче един доста съществен ...
05.08.2015 17:22
Имаш, обаче един доста съществен проблем в тезата. И той се нарича ... ами... нарича се българи....
Няма никъде и никакво свидетелство, че българите са се самонаричали и самовъзприемали като нещо друго, освен като "българи". Независимо дали са ги наричали "хуни", "авари", "мизи", "власи", "вулгари", "загорци" и т.н. те, навсякъде където и да са (и не само на дунав), си се наричат "българи" и даже не се пишат че са "оногодури" или "котригури" и въобще. И никъде нямаш собствено обяснение автентично за произхода на името и неговото съдържание. Опитват се да го обясняват други, външни на българите, те се опитват да им дадат "произход", но българите са си българи - дали са на дунавска българия, дали са в северното черноморие, дали са на волга, дали са в македония, дали са в италия - все са си българи. И даже, в Италия никъде, а и днес има топонимия и названия, никой не ги нарича Вулгари или Вулгарос, защото, както няма равенство нито по смисъл, нито по значение, нито по съдържание между това вулгарос и българи. Дори любимият ти папа Инокентий III, примерно, никога нее наричал българите "вулгарос", а си ги нарича bulgarorum и не само той де.

А онова със "Зиези" от който са българите, последно доказаха ли че е автентично от времето си или е късна и неясна притурка?
цитирай
19. shtaparov - Прав си- затова в немския език ду...
05.08.2015 18:43
Прав си- затова в немския език думата Фолк (Болг) е "народ",а в руския думата "Полк" се отнася за голяма маса хора.
цитирай
20. leonleonovpom2 - Все пак има обяснение това ,Анонимус!
05.08.2015 21:15
Да, на италиански, съвременен наименованието е Булгар По времето на Инокентий трети -също
А, добре ,че спомена този папа В кореспонденцията си с Калоянтой нарича ИРИ, по- късно маркирана като Византия или Бизантина-Романия виж тук е обратно-Бизанс е станала Византия, впрочем французите и днес я наричат Бизанс Какво излиза, Б лесно прелива във В и обратно и това не е повод за притеснение-Например Бизантион тракийския град е станал Византион ,но това е един и същи град Или Биза-Виза
Но Б и В са близки букви, гръцкия го доказва в случая

Дадох пример по- горе с бряг , ребро-cote, която първоначално се е изписвала като coste После Ес-ът отпада Смятам ,че ясно се вижда съвпадението-кост, каквато дума има на български и досега На френски е ребро, което е пак кост Не бих се съгласил, че е заемка от тях, по- скоро на обратното
Щапаров в това отношение е далече пред мен, в тълкуването на думите Понеже става дума за бряг, смятам, че е съхранено тракийското брия в него да, то означава град , например Месамбия Но градовете в античността са били изключително по крайбрежието, заради удобната връзка Така ,че чрез тях се маркира и бряг Ако е така, това само показва колко стар е езикът ни и връзката му с тракийския
Иначе постепенно се сближаваш с позицията на Каспаров, която не е лишена от основание-че античната история е съчинение, не се е състояла, а реалната започва от девети век....
Това във връзка със Зиези.....
цитирай
21. leonleonovpom2 - Вулгарос, знам накъде биеш, да се ...
05.08.2015 21:32
Вулгарос, знам накъде биеш, да се откажа от Българското Няма как да стане, поне в този живот
Приятелю, романските езици ги изучавам цял живот, латинския по-отскоро Да народ е приблизително така на съвременен италиански и е близко - рьоплъ-на френски Но аз ти говоря за значение на латински в по- широк смисъл
Това не го правя от някакъв страх,че някой си може да ме нарече простак
Така може да ме нарече само истински простак, един вид да се обяви публично за такъв И не ми е нужно мнението на такъв ,за да си направя пък аз оценка Само може да ме развесели , както сега в момента, че някой си е възможно , да ме нарече простак И аз да го взема на сериозно и да се притесня от това!?
Търся истината, това е причината
цитирай
22. leonleonovpom2 - Благодаря ти, приятелю Щапаров!
05.08.2015 21:44
Изключително много ценя уникалния ти и огромен труд в областта на етимологията!
Това не е за всяка уста лъжица!
Така ,че подкрепата ти ми дава основание, колкото и да е трудно, да се отказвам, да не го правя в никакъв случай!
Желая ти успех!
Приятна вечер!
цитирай
23. anonymousbulgaricus - Т. е. ти смяташ, че местностите и...
06.08.2015 09:01
Т.е. ти смяташ, че местностите имената и т.н. в Италия, кръстени на българите първо са се казвали с В, а ако погледнеш латинските извори за историята на България, ще установиш, че названието на българи се пише така много преди Инокентий - дадох ти го за пример, защото ти е познат персонаж.

Най-ранните vulgarus са от време, преди контактната среда между българи и латинопишещи да е стигнала ниво, при което да идентифицират и изпишат точно името им. Т.е. много по-вероятно е, бидейки им непознати българите и спорадично появаващи се в началото да са записали името им така, а после, като са ги опознали да си го пишат вече правилно, така както българите са си се самоназовавали. Освен, ако не твърдиш, че българите е чуждо дадено им име - екзоним от римляните, който те по неясна причина са приели, зарязвайки собствените си имена.

Има такива случаи в историята, но няма такова нещо проследимо за българите. Те, от ден първи на появата на историческата сцена се самоназовават българи при условие, че както знаем, са им лепени много други имена.

Освен това, пропускаш един много важен аспект в тезата си. Българският език, такъв какъвто ти го интерпретираш е от 9-ти век. И след това има над 1000 години развитие. Съответно латинския и гръцкия са с 1000 години по-стари и съответно имаш тяхно развитие.

Никога няма да разбереш защо в речниковия състав на книжовния български авторите са му вложили тия думи, които са му вложили, тия правила, тази граматика и от къде са набрали основния речников фонд и какво са изхвърлили от него. Езикът, който приемаме за български след 9-ти век, не е българският език преди 9-ти век и в това няма абсолютно никакво съмнение. Изборът на "латинския", "гръцкия", "славянския", "сарматския", "готския", "аварския" и т.н. в този речников фонд е административен, както е и при всеки книжовен език, който се налага като обща за една държава норма. От къде са взели тези най-старите латинизми - питай св. Климен, св. Наум и св. Борис... Тегаво.
цитирай
24. leonleonovpom2 - По начало си прав!Нещо подобно е ...
06.08.2015 09:26
По начало си прав!
Нещо подобно е станало шест века след това във Франция Наложен е съвременният френски език със закон Езикът на кралската клика Така се създава и френския народ, който, подобно на Швейцария е бил смес от всички съседни народи
Но този френски език не е съвсем изкуствен, както намекваш по -горе Той е смесица от диалектите, някакво средно положение, като основна роля играе езикът на династията
Ако е така и в България, наложен е езикът на управляващата династия, като с подходящи думи са запълнени празнотите в него Не са случайно подбрани Книжоовниците ни работили по езика ни! Не, не са случайни, връх са за тогава , а и защо не и за сега, след като структурно, звуково, граматически езикът ни е почти съвършен, доколкото може да е такъв езикът
Да се върнем на два основни примера Наум например взима от латинското ветус и вкарва нова дума- вехт Винаги съм считал тази дума за типично българска Да, но защо е вкарал х в нея? Коментирахме, ако латините са взели тази дума от гърците, Щеше да си има Н Загадка- може би за благозвучие прави това Наум? Но на мене ми се струва, поне логиката е такава, че е имало Н в латинския, което е отпаднало
Както коментирах в другия пример-КОТ , в който е отпаднало С-бряг, ребро
Впрочем, на испански си е коста брегът И българската дума ,която се покрива с правописа и произношението Коментирахме-ребро си е и кост и че брега е един вид ребро на сушата затова КОТ е и ребро и бряг
Не, няма случайност тук-Я да видим, а тази дума ще я вземем от франките, както са наричали французите
А за италианските топоними, включително фамилии Булгари или булгарелли, явно идват от Алцековите Българи, когато вече е утвърдено Б-то вместо в , като по-подходящо за по- твърдия ни език
Приятен ден!
цитирай
25. anonymousbulgaricus - Ми, първо не знаем, дали това, което ...
06.08.2015 10:15
Ми, първо не знаем, дали това, което казваш за ветус-вехт е вярно, и второ, не знаем защо св. Наум го е напарвил, може да е било нещо лично. Наложеният книжовен език в България не е на "управляващата клика". Съвсем умишлено е направен такъв. св. Паисий го описва много добре начина. Имаш и съвременни езици, като румънския и македонския, които са правени буквално "пред очите ни" и при румънския имаш цялостна подмяна (латинизация) на основния говор, който е диалект на българския.

И съставът от думи, граматика и т.н. зависи от две неща - 1. каква е държавната поръчка (т.е. какво иска държавата чрез езика) и 2. кой я извършва, какви са неговите компетенции, познания, възможности, култура и т.н. Има достатъчно следи от езика на българите преди 9-ти век и със сигурност това не е "дворцовия език", щото ако беше - нямаше да се водят спорове за надписи и да се "превеждат" или пък да ги четем на "маймуница" - профанизиран гръцки.

Освен това, пак пропускаш, че българи има не само в днешна България и фактът, че нито кубратовите, нито волжките българи говорят нашия български. При това Волжка България е даже по-могъща държава от ДУнавска.

Българският език, очевидно е създаден като своеобразна "лингва франка" за цялата пряко контролирана и периферна територия и затова е извършена сложна миксация и избор на думи от различни езици, за да обслужи тази цел. А пък авторите му, очевидно първо нямат еднакъв етнически произход и второ, са изключително добре образовани и ерудирани. Така че какво са "миксирали", Наум, Климент, Константин, Ангеларий, Докс, какво им го е говорил Борис, какво са добавяли другите участници в заданието, какво са взели от първоработата в Моравия и кое са променили и защо - това е нещо, което вероятно никога няма да разберем.

А, освен това, забравяш, че Моравската мисия, където се поражда първообраза се случва в силно латинизирана среда и под пряко влияние и надзор на папството и в контакт с немското... Сложна история :) "Вехта" един вид!
цитирай
26. anonymousbulgaricus - А инак, ето ти нещо за самата дума ...
06.08.2015 10:23
А инак, ето ти нещо за самата дума "вехт", може и да ти е полезно.
- вехт, ветъ, ветавъ – стар, износен, старобълг.дума. В славянските езици, в староруски ве́тох – последна четвърт на лунния месец, сърбохърватски ветах, вет, чешки vetchý, словашки vetchý, полски wiotchy – стар. В старогръцки έτος, албански vjet – година, санскритски vatsás – едногодишно животно. В авестийски *wat(u)šana, согдийски wt`šnyy – стар. В осетински iхsыd/fехsud – износен, стар, дигорски wægæ (uægæ) - уморен. /ИРС/,/ДРС/ В.Миллер извежда iхsыd/fехsud от древноиранското vi-xši, в санскрит ksi, авестийски xši – загива, в случая да се износи, осетински xsinыn - загива. /ВА-С-1,стр.561/ В санскрит vatsá-, vatsará, хетски witt – година. В литовски vẽtuša – стар, възрастен. В чувашки vatъ, vadъ, vatъl, в останалите тюркски езици, якутски ötöx, долгански ötök – стар, износен, в монголски *öte-, ötel, ötegü – старец, тунгусоманчжурски utakān, utu, utēle – старец, японски òtona – стар, в ескимоски *ụtųqqạ – старец. Във фински vuosi, естонски voos, лапландски vuohta, унгарски valy, хантски al, оl – година, удмурски vuž – стар, в талишки vyћa, пущунски wlešt, шугнански widêg, язгулемски wêdаd – промеждутък, период от време, общославянското *vekъ – период от време, тох./б/ walke – дълъг период от време, пехлеви waxsh – растеж, развитие. В лидийски vesfas, келтски /галски/ odokos – старши, по-стар. Също в ирландски feithim, feith, feodhaim, athchaite, латински vetus – стар, износен. /EID/ Имамаме ясен твърде древен ностратически корен, но чувашката и иранските податки показват че е възможно съществуването на подобна дума в езика на прабългарите.

Т.е. както и предположих, не е невъзможно думата, както и много други да са със сходно звучене не защото се заема или преминава от латински в български и обратно или от гръцки и т.н., а защото е по-стара от "първоезика" и в различните езици се развива различно, но се разпознава.
цитирай
27. leonleonovpom2 - Да, всичко е в сферата на хипотезите ...
06.08.2015 12:23
Да, всичко е в сферата на хипотезите Това не е омаловажаване Хипотезата е научно обосновано предположение, когато нещо не може или няма как да се докаже И замества теорията, поне докато тя бъде създадена, ако е възможно

Но от това, което изреди, може да се твърди, че цивилизацията се е зародила в черноморския басеин И при двата потопа е последвало разселване и оттам еднаквостта и развитието на различните езици
Уникален е хетският език например След дълги опити за разчитане-безуспешни, на един изследовател хрумва да ползва англииски- и успява!
Гледах компаративен английско-български речник на пръв поглед разлика между небето и земята реално-невероятна близост в основите на думите и в двата езика
А какво да се каже за италиански и френски с Български?
Всички европейски езици имат общ корен -с изключение на гръцки и финландски ,може би вероятно и унгарски
Та за българския, каквито и тълкувания да се правят, сигурно е, че в базиса му няма турски думи, Державин го е установил
За мен поне, това е знак, че Българите в далечната античност са обитавали Причерноморието, не е необходимо да се търсят другаде
цитирай
28. leonleonovpom2 - За волжките Българи имам по особено ...
06.08.2015 12:37
За волжките Българи имам по особено мнение
болшинството от тях според мен са кооптирани към Българите племена, които след разпада на държавата се връщат към корените си затова няма езикова близост с нас Отделно са били подложени на коренно различно влияние
Направи ми впечатление, че се говори за Башкирия, че там има стари Българи А не ,че башкирите са Българи Тези стари Българи говорели някакъв смешен, но Български език Е ,тези Българи са интересни, какви са , откога са Може да са като еркечлии, да има доказателства, че са от 1600 година, но те да твърдят, че са Аспарухови Българи....
Вчера хвърлих един поглед на Дюканж И видях нещо , което досега ми беше убягнало Май под скити не се разбира определен народ в древността А тези които се скитат Скитниците Той нарича татарите скити
Така, че в определен момент всеки може да е скит, демек скитник
По аналогия и за хуните Няма какво да се търси определен народ и за тях Въпреки, че данните подсказват, че се имат предвид аварите Хуни са всички, които се занимават с военнизиран икономически рекет!
цитирай
29. shtaparov - Старите Българи във Волжка Бълг...
06.08.2015 13:46
Старите Българи във Волжка България наистина съществуват- преди 5 дни говорих с очевидец,който ги е виждал също и в чебоксари- столицата на Чувашия. Той е живял няколко месеца там и казва,че тези Българи са там от незапомнени времена- преди всички други народи,говорят много близък до нашия Български език и играят ръченица и хорА. От никъде не са се преселвали: по-скоро в последните стотина години са им надокарали по изкуствен начин няколко най-различни малцинства вкл. чуваши,за да носи републиката името "Чувашия",вместо да носи тяхното име. Белята е направена най-вече след 1917 г.,така че Българите са си Българи като нас във всички точки на света.
цитирай
30. anonymousbulgaricus - Как тъй изключи гръцкия - и той е и...
06.08.2015 14:48
Как тъй изключи гръцкия - и той е индоевропейски език и си е съвсем в редичката на езиците от второ или трето поколение. При това, заедно с латинския са с най-голямо влиание върху последващите средновековни и модерни езици.

Как тъй в българския няма турски думи - че те са точно толкова, ако не и повече от латинските - въпреки, че след Освобождението системно се работи по изчистването на езика ни от турцизми. Вземи текст от началото или средата на 19-ти век, писан на български и дай пак да си говорим за пропорции.

Има разлика между тукашните и волжките българи по отношение на езика, но тя не е описаната от теб. Пак да поясним - българския език, такъв какъвто е и като такъв какъвто влияещ на езиците от "славянската езикова група" е от 9-ти век. Речниковият му състав не е от "оригинален народностен диалект". Да кажем, както е направен новобългарския - на база на централно-източните говори в периода от Берон до Освобождението. Или етапа непосредствено преди него, когато на база на Дамаскините, Паисий, Софроний и тн. някъде до Рибния буквар на Берон. Т.е. ти имаш избор на диалект от един език, който се взима и прави с известни корекции и подобрения национална - задължителна норма. В 9-ти век, имаш съвсем друго нещо - от много езици, се компилира един и се превръща в общодържавен (богослужебен, административен) и в последствие, по обратния ред - народен. Така че, ключът от "бараката".

Инак в различни времена, различно се разбира и употребяват дадени етностни и народностни имена. Най-лесният пример да разбереш това е случая с Василий "Македонец" и с бунта на "мизите и власите", които после завладели "българите".
цитирай
31. anonymousbulgaricus - Виждаш ли, ако българите нямаха ...
06.08.2015 15:00
Виждаш ли, ако българите нямаха своя държавност, която устоява векове наред (при това на две места в Европа), за тях от ранните източници, а и от по-късните, щеше въобще нямаше да знаеш, когато четеш за "вулгари", "българи", хуни, авари, "скити", "сармати", "мизи", "власи", "кумани", "оногудури", "кутригури", "алани", "берсили", "котарги" и т.н., че всъшност по една или друга причина с такова название са им лепвали чужди автори по свои си собствени причини и не става въпрос за различни народи в различно време. Българите достатъчно често са наричани и "хуни" и "авари". По същата, описана от теб причина.

Вече попаднали дунавските българи трайно в полезрението на ИРИ и Рим, тогава започва да се търси нещо, което ги обяснява и затова и ти се появяват разните легегенди, за връзки, принадлежности, търси им се място сред библейските народи (оная вметка за зиези от който са българите се смята за късна) и т.н.

Но, едно е сигурно, общото народностно самоназвание е "българи", което се пренася и върху държавата и върху народността, която се създава след 9-ти век, устоява и до сега. Дали е екзоним, който някъде в историческия си път и при формирането си са приели или е име на легендарен владетел, отделил ги, тотем, каквото там - случило се е извън пределите на историческата памет и е забравено и от самите българи. Не са им "кръстници" римляните, още повече, че от това дето явно в началото им се е сторило като позната дума "вулгарос", след като ни опознават става бългорум" или българорум, и това е още от 8-9 ти век. Просто ни научават името и почват да го пишат "правилно", според това, което са научили.
цитирай
32. leonleonovpom2 - Благодаря ти, приятелю Щапаров!
06.08.2015 19:20
Така усещам и аз нещата в съседната Башкирия Както печенегите са приели Българското, така вероятно е и с чувашите Гледах документален филм за чуваши , твърдяха ,че са Българи и се чудеха, защо езикът ни е такъв Но аз пък внимателно гледах тях И стигнах до извода, че тези хора може да са съжителствали с Българи, но не са Българи
А тези в БАН да изследват неслучайно нареченитеСтари Българи - било в Чувашия, било в Башкирия, било където ги има!
цитирай
33. leonleonovpom2 - Поздравления, Анонимус, направил си мащабно изследване на вехт
06.08.2015 19:45
Казах, това е хипотеза, опира се на стабилни неща, но такива думи бият отвсякъде така наречените" теории" за тюркско-монголско- татарски произход, дори и за скитски произход на Българите
За мен е твърдо, че Българите винаги са обитавали Причерноморието Дори и генетично се вижда от високия процент светлооки хора А при турците лесно може да се установи кои са с местен произход, от смесени бракове Като нашумелия артист Кованч например
Сега за езика
Да, Александър се гърчее Но други се съмняват и искат доказателства от него ,че е елин Същото се отнася и за великият Александър По-късно за Тиберий, Хадриан
По- късно, когато умира кралят Слънце, пруският крал съобщава вестта в двора с думите- " Льо руа е мор" -Кралят е мъртъв
Всички стават без никакъв въпрос Ясно е кой е умрял В пруския двор се говори и пише само на френски Както и в руския малко по-късно Така ,че какво доказателство за езика в Прусия може да бъде кореспонденция в двора оттогава?
Никакво! Но това е сравнително скоро, има други доказателства
За двора на Аспарух, че там вероятно се говори на персийски и пише с гръцки букви респективно на този език го е установил Державин Ами той е бил на мода сред висшите кръгове около Персия
Но това явно не е езикът на простолюдието ,не е оставил никакви следи, освен пАша, за която се сещам в момента, но същата дума, със същото значение я има и в италианския така ,че твирем и тем подобни доказват само това, че езикът на висшите кръгове и на простолюдието е различен И е разбираемо, така те се отделят от простолюдието!
Справки - Прусия, Русия и кой ли не

Като стана дума ,че гърците не са черноморци имам предвид полусемитския им произход А той не буди , особено в последно време съмнение-евреин пари не връща пък и оттам им е и азбуката След Аспарух се пишело с гръцки букви Ами и траките пишат с тях Тази азбука е дадена на гърци и траки едновременно ,но общите неща при гърците винаги стават техни Както и парите са получили от финикийците Но тях е трудно да приватизират!
цитирай
34. leonleonovpom2 - Да, политически език!
06.08.2015 20:20
За изкуствения или политически език има сравнително пресен пример от 16- ти век във Франция За да се уеднаквят многобройните диалекти и езици- например и днес има особени, по-тежка форма наречия и диалекти в Пикардия или Лангедок например , се създава единен език Мисля, че беше бащата на кралят Слънце ,който налага днешния френски със закон Езикът, на който и той говори!
Владетел със самочувствие така би постъпил!

Аз смятам ,че нашите владетели са такива- СЪС САМОЧУВСТВИЕ!
Те няма да наложат друг език?!
Сега, каквото липсва, ще вземат или приспособят -книжовниците А те са висша класа в момента, смятам ,че няма нужда да те убеждавам И не само в момента-нашият Ренесанс се движи изпреварващо спрямо италианския Знаеш че четвероевангелието не го дават от Лондон за нищо на Света! Когато го е взел лорд Кързън, ако не се лъжа в името, с Български книги са си палили печките в Атон!
Ние не сме безкнижовни За столетия всичко целенасочено е унищожавано всичко написано от Българи!

На днес отделих внимание на Дюканж- Българите носели името на река БУЛГА, край която живеели първоначално Явно от него е взел това Паисий Но Дюканж не е историк съчинител Той го е намерил в по- стари книги със сигурност

А името се мени Ти знаеш, че е документирано, че се пише блъгари Някой ще убеждава, че е едно и също Но никой не може да ме убеди че плъх и пълх или плъзгам и пълзгам са едно и също Или влък и вълк

Така , че не пренебрегвай вариантът вулгарис да се променя от самите вулгари и другите естествено да се съобразяват с тях Коректността го изисква
А за множеството имена си абсолютно прав, всеки ги пише, както е подочул или подразбрал
Кутригури н утигури станали онотундури/ добре ,че не са чукундури!/ Арабите ни наричат буррджани, остава сега някой да докаже, че наистина сме се наричали помежду си така
цитирай
35. leonleonovpom2 - Отново за името
06.08.2015 20:41
Франките с времето са станали франсе - та
За франк е ясно какво означава- честен, почтен
Така се е наричало германското племе. Сапарева баня пък е носела името Германеа
Вероятно път германите са ги нарекли така също римляните Въпреки ,че бог Герман е тракийски бог!
Та относно имената и промените в тях, всякакви версии са допустими и не са за изключване
цитирай
36. voulgaros - ЗАВИСТЛИВ СИМЕОНЕ. . . . ТИ СИ НАП...
07.08.2015 04:08
ЗАВИСТЛИВ СИМЕОНЕ....ТИ СИ НАПИСАЛ СИГУРНО ( ГРЪЦКА ДУМА ПАК) ЕДНО НАД 800 ГРЪЦКИ ДУМИ В ТВОИТЕ ПОСТОВЕ САМО В ТАЗИ СТАТИЯ. !

ГРЪЦКИЯ Е НАИ-ВЕЛИКИЯТ СВЕТОВЕН ЕЗИК...ПРИЗНАТ ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ !!!
ПО-ВАЖЕН ЗА ПЛАНЕТАТА (ГРЪЦКА ДУМА) И ВЕЛИК ДОРИ ОТ РОМАНО-ЛАТИНСКИЯ ВЕЛИК ЕЗИК СЪЩО.

КОИ СИ ТИ, ЧЕ ДА ДРАСКАШ ВУЛГАРНИ АВТО-ЖЕЛАНИЯ И ЛЪЖИ ЗА МОЯ ЕЗИК ???

ХИПОТЕЗА, БАЗИС, СИГУРНО=СИГУРА/СИГУРОС, ХИЛИАДЕС (ХИЛЯДИ).....И ОЩЕ СТОТИЦИ.. НЕ МИ СЕ ТЪРСЯТ ДА ТИ ГИ ПИША ВСИЧКИТЕ, ИВАНЧО СИМЕОНЧОВ.


Финландския и Унгарския ЕЗИЦИ --- нямат нищо общо с гръцкия, германския, англииския и италианския език....и ВАШИЯ ВУЛГАРСКИ-СЕМИТСКО-МАНГАЛСКИ = ИЗКУСТВЕН КРАДЛИВ, ПЪЛЕН С ЧУЖДИЦИ ИЗКУСТВЕН СМЕШЕН ЕЗИК--- НЯМА НИЩО ОБЩО с НАИ-ВЕЛИКИТЕ АНТИЧНИ ЕЗИЦИ.

ХЕЛЛАС = РОМЕ :

ГИРРОС+ГИРРОСКОПИКА/ПИС/ПОН = ДЖИРО (гръцка дума пак. РОНДО Е КРЪГ НА ЛАТИНСКИ)
ЦИКЛИКА / ЦИКЛИК = ВЕКТОРАЛ / ВОРТЕКС
БИЦИКЛЕТТЕС + ВЕЛОСИПЕДОН/ДО/ДЕС/ДИС = ДВЕ СМЕСЕНИ ГРЪКО-ЛАТИНСКИ ДУМИ !!

ПАТИР/ПАТЕРАС = ПАТЕР
Елевтериа/Левтерис/Левтерион = Либерта/Либерум/Либерис

ПИРРОС = ФИРЕ/ФЕУЕР анг/герм.




ГЪРЦИТЕ БИЛИ СЕМИТИ..:)))))
БУУУУУУ ХОХОХОХХОХООХХО ХХЪХЪХЪХ ХУУУУУХХ.

ВИЕ СТЕ СЕМИТИ ВУЛГАРИТЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ГЕННО (ГРЪЦКА ДУМА)..ОТ ЕЛЛИНИТЕ.


ЕЛЛИНИТЕ СА ЧАСТ ОТ МНОГО МНОГО ДРЕВНИТЕ ЕВРОПЕИСКИ ПЛЕМЕНА....ПЪРВИЯ НАРОД НА ЕВРОПА !

ПРЕДИ ПАН-ЕЛЛИНСКИТЕ ПЛЕМЕНА... Е НЯМАЛО НИТО ЕДИН ОБЕДИНЕН В ЕДНО ОБЩО НАРОД , В ЕДИН НАРОД ИЛИ ЕДНА НАЦИЯ ИМАМ ПРЕДВИД !

ПЪРВИ СА ГЪРЦИТЕ...ОТ ВСИЧКИТЕ ЕЛЛАДСКИ ПЛЕМЕНА = МОНОЛИТОС ЕЛЛАДИКЕ ЕТНЕ !.......ПАН ЕЛЛИНИКИС ГЕНОЕТНИКА / ЕТНИКОГЕНЕЗИС !!



ГОЛЯМА ЗАВИСТ ИМАШ КЪМ ГРЪЦКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ И ЕЗИК, ДУМИ И КУЛТУРА.
цитирай
37. bezistena - Адаш, много му позволяваш на този ...
07.08.2015 04:15
Адаш,
много му позволяваш на този мерзък персон,който сипе само хули по всичко Българско,затова ние,дето сме толкова кротки,не издържахме на словоблудствата му със свещения Български език и свещения Български народ,си оставихме по първи петли важната работа,за да спрем мерзостите му връз народа,чийто въздух диша и Свещена земя тъпче!
Виж кои хулиш и скверниш,бе безумник!

''ВУЛГАРОС'' ЗНАЧИ-ПРОСТ,ДОЛЕН,ОБИКНОВЕН,ПРОСТАШКИ.

Тези стойности на свещения Български етноним са ги съставили душманите и заговорниците срещу Българите,дефинирани и проявяващи се като инквизиция,от векове внушаващи на Българите и на европейците отрицателният и отблъскващ негативен обобщен вид и същност на Святите високо цивилизовани Българи,които са Духовните водачи и интелектеуален елит на всички европейски народи,които всички са тракийски племена,разселени от Българите с много Любов и грижи.
В същото това време из всички народи се говори за древните Българи с най–високи суперлативи и превъзвишени понятия и изрази,като от нашите етноними са съставени най–висши категорийни понятия и думи и семантични гнезда с най–висока и чиста сакрална стойност!

Но и от тази хулна и позоряща Българите дума–
VULGARES,ВУЛГАРИС,БУЛГАРИС,
Свещеният шифър извежда и трансформира в най–чисто 24–каратово златно скъпоценно съкровище,което е Божественият произход на Българите от Бог Исус:

VULGARES,ВУЛГАРИС,БУЛГАРИС=БУЛГАР ИС=Булгари на Иса–
Българите на Исус

БУЛГАРИС=Иса е Булгар–Исус е Българин–
епохалната тайна и истина,от която най–се плашат нашите душмани,един от които е и този нещастник voulgaros,който въобще не си има и на представа, каква страшна автомоторна лъчева енергетика си самонатворява,гаврейки се умишлено и мерзко със свещения Български език и Божия Български народ!

Вижте,Българи,кой е и митичният Отец и Господар на Българите–Зиези,за който душманите ни сега леят кървави сълзи,че не са предвидили да затрият и този документ,удостоверяваш Божествения произход на Българите:

ЗИЕЗИ=Изеиз=Изез=Исус

Вижте още веднъж,Българи,кой е нашият митологичен–сиреч истински Баща и Господар :

ЗИЕЗИ=Исус,Който е Господ Бог Исус Христос!

А вижте пак и пак кой е ХРИСТОС,Който сам ви се разкрива,за да се познаете,че сте Божии и Божествени Великолепни феноменни Българи,солта и духовният и интелектуалният елит на човечеството:

ХРИСТОС=СИС ТРОХ=Исус Трах–Исус от Тракия

Вижте,негодяи анти–Български,от кои сме ние,истинските Българи:

ЗИЕЗИ,от който са Българите=Изуз,от който са Българите!

Проумейте,низсши души,какви тайни и послания вече в прав текст ви изпращат Боговете ни,проумейте и осъзнайте със задръстените си сетива,с кои сте се гаврили и геноцидирали досега,и паднете в покаяние пред нас, защото скоро ще си раздирате дрехите и месата и късате косите в отчаяние, лазейки в прахта пред нас,за да ви ходатайстваме пред Боговете ни–Българските Богове и Властелини на Световете–Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка,Мария Магдалена,Която е Богородица,за още една глътка въздух и един миг живот дори!

Адаш,не толерирай и допущай този Богохулник и Българомразец до прекрасните си синергетични постове,защото кацата с мед,която пълниш като работна пчеличка, се развонява и от една лайняна зловонна плюнка!
На нас не ни пука от това и бъркаме и в лайната с голи ръци и трансформираме и преосветяваме и най–големите боклуци и мръсотии,но така ще прогониш много чисти Българи от твоята любородна словесна нива,което е и целта на такива като този нагъл провокатор!

Бъди благословен,Адаш,ти и читавата ти Българска аудитория!

Много пъти сме го благославяли и този нещастник,правим го и сега,защото и него трябва да вадим после от катраня,и сме ползвали преосветени неговите сквернословия и набедени за гръцки думи и персонажи за да демонстрираме Българският им генезис,но притчата за бисерите,хвърляни в калта на неподходящия персонаж,трябва да се прилага в цялата си сила и строгост за него!

За екипа на bezistena
лично от инж.Иван Дунчев
цитирай
38. voulgaros - ИВАНЕ ЛЕОНЧО ПОМОРИЙСКИ --ТИ ВИ...
07.08.2015 05:03
ИВАНЕ ЛЕОНЧО ПОМОРИЙСКИ --ТИ ВИЖДАЛ ЛИ СИ ЕВРЕИСКАТА АЗБУКА....И ГРЪЦКАТА АЗБУКА. ?!

ОТКЪДЕ Е ГРЪЦКАТА АЗБУКА ??

ОТ ЕВРЕИТЕ !!

==ОХ МАИКО./ОХ --- КАДЕ Е ГЕТ-А. ?? МНОГО ПО ДОБЪР Е ОТ ТЕБЕ..СИМЕОНОВ.
ТИ СИ МНОГО, АМА МНОГО ЗЛЕ.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

СЕГА ЗА ГЕРМАНЕА.....ДУМАТА ''ГЕРМА''-ГЕРМАН Е КАЛКА НА ГРЪЦКАТА ДУМА - ''ТЕРМА/ТЕРМОС/ТЕРМИКОС + ........ТЕРМОН/ТЕРМИКЕ/ТЕРМИКОН, ТЕРМИКС'' !

ОТКАДЕ И КАКВИ ГЕРМАНЦИ СЛОЖИ НА ДУМАТА ЗА БАНЯ==ТЕРМИС/ТЕРМА ????


ТОВА ЯСНО И БЕЗСПОРНО ДОКАЗВА, ЧЕ ТРАКИТЕ СА ВИД ЕЛЛИНСКИ ЕТНОС..ГРЪЦКО ЕТНЕ...ГЕНОЕТНЕ...= ЕДНООБРАЗНИ ГРЪЦКИ ПЛЕМЕНА СЪС ГРЪЦКИ ЕЗИК МАЙЧИНО-ГОВОРИМ.



САМИТЕ ДУМИ ГО ДОКАЗВАТ, СИМЕОНОВ.
цитирай
39. leonleonovpom2 - Вулгарос, прекаляваш!
07.08.2015 06:58
Виждаш, че към тебе проявявам свръхтърпимост
Това да защитаваш е добре, но не и на всяка цена!
Аз на съвременните българи не спестявам критика Защото отстъпват на принципите на старите Българи На тяхното родолюбие
Ти се чувстваш грък, дядо ми-Българин И е бил такъв с топ да го гърмиш Защо ли Ами неговия дядо ,на площада, когато на празненства се събира градът-Българи, помаци, гърци , турци, той води българското хоро Като най- стар в града-на 102 години На тази възраст играе хоро!
Писал съм тук, можел е да стане англичанин, зет на лорд Но съм чувал и разсъжденията му как ще остави вече възрастни родители, по- малък брат, те на него разчитат, той им е опора?!
Когато трябва, защитавам и гърците, правил съм го Но не обичам с тъпи хитрини да ме правят на глупак
Имам история на света на гръцки, подарена от приятел. Не паля печката с нея, въпреки ,че като ми я даде ,липсваха кориците й Стара е и да ти кажа, обективна е
Аз уважавам съмременните гръцки учени-историци-за обективността!

Нямали книжнина българите А в лондон считат книгата им за връх в Средновековието И е така Образите на царя и на семейството му са като живи, за разлика от стила на изкуството тогава Или пък на Калоян и Десислава в Боянската църква
Много пъти е преговаряно за тази книга, да се върне в българия тя говори много за Българите какво им пречи на Англичаните, само нея ли имат?
недвусмислено е отказвано.За нищо на света и за милиард долара не я дават
Англичанинът като я видял в Атон се разтреперал Гледал как с български книти палят огнища Гръцкият монах небрежно му я хвърлил, като я поискал После, като получил пари, му подарил и други Не му трябвали на англичанина, но ги взел, да не се усъмни

Обичай си Гърция, но не хули България и Българите Гърците имат полусемитски произход, това е доказано Евреите, финикийците са такива Азбуката е приспособена финикийска, добавени са гласни В гръцката история го пише парите също идват от Финикия Азбуката се ползва общо от гърци и траки Не са един народ гърци и траки
Живеели са заедно, да!
Не са били колонизатори гърците, давано им е право да имат емпориони в тракийските градове
Месамбрия гръцко име ли е и какво означава
Коригирай си другия коментар, целта ми не е да нападам гърците
Езикът им е различен от другите европейски езици, това се вижда Не казвам, че идват от Етиопия, въпреки ,че Савската царица е оттам
Коригирай се, крайно време е!
цитирай
40. leonleonovpom2 - Благодаря ти, Адаш!
07.08.2015 08:26
Ти си голям Българин!
Такива хора като тебе поддържат духа ,да се бори човек, да защитава това, което по ред причини е и трудно защитимо , така че не се вижда дори смисъл да го прави човек след подобни антибългарски писания
Гърците ги обвинявам само в едно, че целенасочено са унищожавали книжнината ни - стотици години и са довели нещата до там, да нямаме книги Въпреки обвиненията към руснаците, спасеното е от тях
Но дори едно Четвероевангелие ,спасено от англичанин - светец, говори достатъчно какви сме били Каква книжнина сме имали , говори и фактът, че музеят ,един от най-богатите на експонати в света би могъл да ни го подари дори, няма да го усети, но не го прави Счита този експонат за безценен !
Недаването и то е признание!

Какво да го правя, иначе не е лошо момче Но не може да живееш в България и да хулиш всичко Българско Че има за критика , има, но безродници има навсякъде
Анонимус е патриот Много от работите той поддържа Но държи нещата да са точни Е, не сме навсякъде на едно мнение, но все пак той си е историк по професия, историческата библия му е набивана с години, така ,че има оправдание да е критичен и скептичен
Та ние, след като векове нашата история е подценявана и омаловажавана, трябва да минем на друга крайност- да я възвеличаваме
Не мога да забравя думите на човек бил в Афганистан преди 89- та година Няма да му кажа името ,да му спестя излишни приказки по негов адрес
Каза, гарнизонът ни бил в район заселен от пущуни Нито веднаж не ги нападнали За тях Българи била свещена дума и на Българин не се посягало Там бил и Александър Велики-Искендер го наричали Интересно съвпадение..
Благодарности за подкрепата, Адаш!
Желая ти успех, Адаш в благородното ти дело!
Приятен ден!
цитирай
41. voulgaros - КАДЕ СЛАГАШ ГРЪЦКИЯ ЕЗИК ??? Я ...
07.08.2015 11:39
КАДЕ СЛАГАШ ГРЪЦКИЯ ЕЗИК ???

Я ПАК СИ ПОМИСЛИ ??

УВАЖАВАМ ТЕ СИМЕОНОВ, ЗАЩОТО ПУСКАШ МОИТЕ КОМЕНТАРИ,..И НАИСТИНА БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ТОВА !. ДОБЪР ЧОВЕК СИ.......НО ТИ -- СПЕЦИАЛНО ТУКА В ТАЗИ ТЕМА, НАПИСА ТРИ-ЧЕТИРИ КОМЕНТАРА И ИЗБИ РИБАТА, НАПИСА ТОНОВЕ ОБИДИ И ЛЪЖИ ЗА ГЪРЦИТЕ, ЕЗИКА И ЕТНОГЕНЕЗИСА ИМ.


ГРЪЦКИЯ ИМА ОГРОМНА ПРИЛИКА С АНГЛИИСКИЯ ПО 6-7 ПРИЗНАКА.

ГЪРЦИТЕ ИМА 90 ПРОЦЕНТА ЕВРОПО-ХЕМОС ХЕРСОНЕС-АВТОХТОНЕН КРЪВ, ГЕНИ (ГЕНЕС) И КОРЕНИ.

ОТ 6 ГОДИНИ МИ ГОВОРИТЕ ЗА ДАНАИЦИТЕ---АМА ТЕЗИ ДАНАИЦИ СА БИЛИ САМО 5 ПРОЦЕНТА ОТ ВСИЧКИТЕ ДРУГИ ОСТАНАЛИ ГЪРЦИ !!!

ИМАШ АХЕИ, ДОРИАНИ, ЕОЛИИЦИ, ИОНИИЦИ, ПАМФИЛЛИ, КАППАДОКИ, ЕПИРОТИ,ТЕСАЛИАНИ, КРИТЯНИ, МАКЕДОНИ, ТРАКИ, КИПРИОТИ, ГРАИ-КУМЕ НЕАПОЛИТАНИ, РЕГИОКАЛАВРИОНИ, СИКУЛИ/СИКЕЛИ, ПОНТИ/ЕС !!

И ОТ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ---ВИЕ МИ ПИШЕТЕ САМО ЗА ДАНАИЦИ ??!
цитирай
42. bezistena - Делото ни е свято и общо, Приятелю, и ...
07.08.2015 11:58
Делото ни е свято и общо,Приятелю,и ще го доведем съвсем скоро до несънувани висини,защото се режисира и ръководи от Боговете ни!
И защото ни има такива родове Български като твоя и нашите,Адаш,и такива хора Българи като тебе и нас,носители на Божия ген и вечния Божи Свят Дух!

Няколко разсекретени документи по святата ни историческа тематика,чийто авторитетен Доаен в блог.бг си ти,Иване!

МЕСЕМБРИЯ=Богиня МаМария и Иса=Богиня Майка Мария и Иса–
Великата Богиня Майка и Бог Исус

МЕСЕМБРИЯ=
Сар Богиня МаМа=Цар(Царица) Богиня Мама(Майка)=Царица Богиня Мария Магдалена

Преди повече от половин век имахме много контакти със стари хора–кореняци и местни авторитети в Несебър,които ни казваха и направо натякваха постоянно в прав и иносказателен стил,че преди време Несебър е бил заселван и дори основаван(?) от родове от Ямбол и Ямболско.Аз и близките ми тогава не сме обръщали много внимание за кое "преди време" време става въпрос и как тъй ямболии са основавали Несебър,за който се знаеше,че е много древен и официално го дефинираха като гръцки.
Смятахме,че става въпрос за преселващи се родове от близкото минало,но виж,Адаш какво информация и тайна е била запечатвана в тия родови предания,предадени ни и на нас и на мен по този начин:
Древните траки(сиреч Българският им жречески елит) наричали в древността Месембрия Мелсамбрия,което име за непосветените се легендаризира като "град на Мелса",който бил легендарният основател на града.
Мелса въобще не е легендарен,а е истинският вдъхновител на построяването на светилищният комплекс,построен върху 100 % нацяло изкуствено построен остров в морето,и дешифрираното му име и самоличност е

МЕЛСА=АСЛЕМ=АС ЛЕМ=Иса Ламя–Исус Ламята,Българският Бог Исус,родоначалник на Българския Божествен потомствен династичен род Дуло,чийто хералдически древен животински календарен титул и символ е Ламя,Ел,Змей,Змия,Дракон...,общо 12 синонима на Змея,които стряскат съня на нашите душмани от памтивека.
цитирай
43. bezistena - И виж сега, Приятелю, и вие несеб...
07.08.2015 12:41
И виж сега,Приятелю,и вие несебърци–Българи,каква свещена информация са скрили в името на града ви–огромния Български светилищен комплекс,древните му феноменни строители–Ямболските жреци:
МЕЛСАМБРИЯ=Иса и Мария от Иамбел=Иса и Мария от Ямбол–Българските Богове Исус и Богинята Майка,чийто яватар преди 2000 години е Мария Магдалена,истинската Богородица

Тази информация е предавал старият ни познат от Несебър,който казваше,че и неговият род е Ямболски,сиреч жречески,и който може би не е знаел също какво значи това!

И други хора от Несебър имаха такава информация,а по–късно когато проф. Велизар Велков разработваше през 70–те години на 20 век археологическия комплекс КАБИЛЕ,твърдеше,че е излязла много информация,че Първосвещеният център на Тракия Кабиле и Ямбол са имали много тесни контакти и попечителство в древността върху Месембрия.
В последствие след като го убиха съветските и нашите тайни анти–Български служби за да спрат разкритията му,тези документи и информация изчезнаха.

Имахме контакти по същото време и с хора от другия светилищен комплекс–Созопол,които твърдяха същите неща в същия стил,че Созопол е бил заселван от Ямболии,които предания сега намират обяснението си.

НАМИРАТ ОБЯСНЕНИЕ В=Богиня Матара и Бог Иса

Или това означава,че феноменната строителна фирма на енергетични мега–обекти светилища,построила Созопол и Несебър,е една и съща и е от Ямболската първожреческа феноменна школа.

А англичаните,която нация е от тракийски племена,и чийто интелектуален елит е от святия клон на Дуло,а управленческият им и владетелски елит е от изродения нечист клан на същия Български Божи род Дуло(и което те отлично знаят,но крият панически),не ни дават оригинала на ЧЕТВЕРОЕВАНГЛИЕТО,защото в него пише,че цяла Британия е основана от Братята Българи от Бялото Брагство и всичко е Българско!

ЧЕТВЕРОЕВАНГЛИЕ=Богиня Диана и Ешуа Белгарина

В еванглието пише,че Лондон е по името на рода Дуло:
ЛОНДОН=ДОЛО+Н (кодировъчен назал)=Дуло

БРИТАНИЯ=БРИТИ=БРАТЯ–Бялото Братство
цитирай
44. bezistena - А Атон е поредният Български све...
07.08.2015 13:23
А Атон е поредният Български светилищен център и свещена Българска земя,завладян и поробен от поредното завръщащо се от Етиопия и Африка тракийско племе данаи=юдеи,които са изродената част на общото тракийско семитско племе Евреи:

АТОН=ТАОН=Даон=Диана

ЕТИОПИЯ=Богиня Диана

Виж,Адаш,с колко обич навремето нашите Святи Деди–Цивилизаторите на всички тракийски племена по света,са култивирали и обгрижвали данаите=юдеите,от които са толкова ненавиждащите ни гърци,че са им турили най–святото име на Богинята си Диана:

ДАНАИ=ДИАНА
ЮДЕИ=ЮДЕИ + Н(кодировъчен назал)=ДЕЮНИ=Диана

И общият им расов титул СЕМИТИ пак е по нашите Богове,даден с много Любов от Българите,за да се знае,кой ги е направил човеци,неблагодарни!

СЕМИТИ=СЕ МИТИ=ИСЕ МИТ=Иса и Мат=Иса и Ма(Майка) Диана

Затова адаш,хем ни е яд на гърците и на такива хора като вулгарос за мерзостите им,хем скърбим и ни боли за тях и горките им души,пищящи в огъня на безумието на стопаните си,защото и те са Божии деца с тия неблагодарни черни роли дадени им по сценария от Свише!

от СВИШЕ=от Бог Исуш

ДАДЕНИ ИМ СВИШЕ от=от Диана мад и Бог Исуш

Задържително ще разсекретим и свещеното Българско Божие име на бившата Българска имперска провинция в Азия,направена райска градина навремето от Дедите ни!

АФГАНИСТАН=ФАГ ТИАН СА=Богиня Диана и Иса–Богиня Диана и Исус

АФГАНИСТАН=Ган(Кан,Жрец) на Богиня Диана и Иса

ПУЩИНИ=ПУШТИНИ=Богиня Диана и Ешуа–
тракийско племе по името на Боговетени

Ето и кой Български Първожрец е водил един от поредните мирни цивилизационни походи на армията на Дионисиус по него време:

АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ=Кан(Жрец) от Дуло на Иса Бълкарина–
Българския Първожрец и Император на цялата Свещена Българска империя,управлявана по Божиите закони на Любовта,Братството и Мира от столицата на империята Ямбол,дето толкова често все "минавал" според древните манипулирани архиви,а той предприемал всички цивилизаторски походи и инспекции по света,тръгвайки с полковете на армията на Дионисиус от феноменни Български жреци–поети,певци,музиканти и танцьори и пси–енергетици и феноменни строители и инженери като нас,все от Първосвещения Божи град Ямбол!

АРМИЯ НА ДИОНИСИУС=АРМИЯ на Диана и Исус

ИСКАНДЕР=Иса Дракона=Иса Трака
ИСКАНДЕР=Кан(Жрец) и Сар на Диана–Жрец и Цар на Богиня Диана

С всички тия автентични доказателствени документи,легализирани в небесната канцелария,ние си възстановяваме Бащинията и Майчинията–целият свят,под ръководството и егидата на Боговете ни!

Има ли сила да ги спре!

Благословен си,Приятелю,ти и целият ти свещен Български жречески род,читава ветка от Божия династичен род Дуло!

За всички Българи благословение и заръка от Тях да любим и обичаме Божият Рай и Обетована Земя–България,и Божият феноменен свещен потомствен народ–Българския,е Тяхната любима песен БЪЛГАРИО МОЯ :

https://www/watch?v=DNQ_Yg2QFSk&list=PLa5-aFdApZnI9Y72DMDAtFAIBRX1ska7H#t=311

Българийо моя,със изгреви ясни,
със трудови хора и рози прекрасни,
във моята пролет,във моята есен
бъди ми ти полет,бъди ми ти песен!

Докато бие в мене сърцето,
докато пее птица в небето,
докато волен вятърът тича
тебе Родино аз ще обичам!
Докато волен вятърът тича,
тебе,Българио,аз ще обичам!

С много Любов от екипа ни и от Тях!

Адаш,въведи правилото,както и ние със Щапаров направихме в нашите блогове,всички думи и производни с корен БЪЛГАРИЯ,да се пишат с главна буква Б,която означава Бог,Богиня!
Правилата в Българския език ние ще ги определяме вече,защото имаме за това Тяхната санкция Свише!
цитирай
45. leonleonovpom2 - Вулгарос, имам античната история ...
07.08.2015 16:57
Вулгарос, имам античната история на Европа на гръцки и е доста по- различна от това, което разправяш
Но интересно ми е мнението ти
Казал съм ти, пиши всичко, но без персонални обиди
Там например пише, че гръцката азбука е създадена на база финикийската, но авторите са неизвестни
Там пише, че за македонците , относно произхода им има три мнения
Както и да е,в учтива форма приемам различни мнения
Все пак материалите ми са авторски, вложил съм труд в тях, никого с нищо не застрашавам, особено съществуването му, добронамерен съм по начало и не е някак си етично да се действа така
Моят приятел Иван, когото много ценя/ Безистена/ го каза в прав текст, че така се омаскарява материала !
Един вид на казан манджа и едно лайно е достатъчно
Коментарите ти са атакуеми отвсякъде, за каква единна гръцка държава ми говориш, такава е имало само около петдесет години, благодарение на Спарта, дело на гърци Никаква друга!
Такива приватизирани държави не се признават ,Като Македония, ИРИ и така нататък
Защото на тази база, сега Англия може да каже, че владее света-заради езика, иначе 100 години го е владяла реално, Франция-200
Та внимавай, знаеш добре, че мога да включа и тежката артилерията , колкото и да се въздържам и да не ми се иска!
цитирай
46. leonleonovpom2 - А, виж, Гет наистина се загуби!
07.08.2015 17:01
Казваш, че съжаляваш за него!
Това е първият етап ,Вулгарос След съжалението ти, ще дойде и плачът и то неутешим
цитирай
47. voulgaros - ХА ХА НИКАДЕ НЕ СЪМ НАПИСАЛ ЗА ...
07.08.2015 17:29
ХА ХА

НИКАДЕ НЕ СЪМ НАПИСАЛ ЗА ЕДИННА ГРЪЦКА ДЪРЖАВА В Древността.
ПИСАХ ЗА ЕТНО ГЕНЕЗАТА НА ЕЛЛИНСКИТЕ ПЛЕМЕНА.

А ТОВА КОЕТО НАПИСАХ, Е НА БАЗА ХЕРОДОТ, ПЛАТОН И АРИСТОТЕЛ - КОЕТО ТЕ СА НАПИСАЛИ ПРЕДИ 2500 ГОДИНИ.

'' ИМА ЕДИННО ЕЛЛИНСКО (ГРЪЦКО) САМОСЪЗНАНИЕ СРЕД ПОСЕЛЕНИЯТА ОТ ИТАЛИА ДО КАВКАЗ--НА БАЗА ОБЩ ЕЗИК, КУЛТУРА И ОБИЧАИ. ''

ТОВА СА ДУМИ НА ХЕРОДОТ И АРИСТОТЕЛ--ВЕЛИКИЯ МАКЕДОНЕЦ ОТ ХАЛКИДИКИ (СТАГИРА) !

НЯМА ЕДИННА ГРЪЦКА ОБЕДИНЕНА ДЪРЖАВА --- ТО И ДНЕС НЯМА..ЗА МЕН, КАКТО И ЗА 11 МИЛИОНА ГЪРЦИ В ЕЛЛАДА. И ОЩЕ ТОЛКОВА ПО СВЕТА....И ДНЕС 3/4 ОТ ЕЛЛИНСКОТО ОИКУМЕНЕ Е ПОД ВАРВАРСКО РОБСТВО .

САМО ЕДНА ЧЕТВЪРТ Е СВОБОДНА И ТОВА Е ДНЕШНАТА СВОБОДНА ГРЪЦКА ДЪРЖАВА = ---------------- ГРЪЦКА РЕПУБЛИКА = ЕЛЛИНИКИ новогр. (ХЕЛЛЕНИКЕ стгр.) ДИМОКРАТИА !
ТОВА Е БУКВАЛНИЯ ПРЕВОД : ДИМОКРАТИА = РЕС ПУБЛИКУМ
цитирай
48. leonleonovpom2 - Благодаря ти Адаш за чудесните коментари!
07.08.2015 20:02
Стряскащото е липсата на самочувствие у нашите историци и оттам подчиненото положение ,в което ни поставят Има едно оправдание само за тях -петстотинте години закъснение в самочувствието им на историци...
Те разсъждават така, писано ли е от някой за нас нещо А, не е писано, няма ни, липсваме Някъде из Манджурия сме сигурно или в Тюркменистан А може и в Сирия долу Някой трябва да ни е обърнал внимание, тогава се появяваме
А бе комплексари, имаш Велика държава, цял един народ владетелят и е преместил от единия и край в другият и! Унгарците! И до днес държавата им е с Българското име, столицата им, Балатон! а се наричат помежду си маджари
А, после, когато са се намесили алчността и продажността сме стигнали до хала , в който сме днес

Имали сме велика държава, когато много други хабер са си нямали още от държавност дори и с пълно право са били скити , каквито ние вече не сме били
Затова смело трябва да ударим по масата и с чувството, че не сме нищожни и незначителни и само зависим от благоволението на другите
Кибела, богинята на земята , култът към нея бил пренесен в нашите земи от римляните Дали е така!
Те са тук от първи в. Пр. Хр- римляните А Кабиле, носещо името на богинята е векове преди тях
Германея и бог Герман били гръцки Само ,че обичаят Герман и Скалоянис е Български-Герман в Северна България-Скалоянис отвъд Днава Румъния е изкуствена държава ,земите и са били повече време Български, отколкото нашите
Много можем да говорим с тебе Адаш , на тема величието на България в миналото
Да вземем Калоян например Папата, който в този период е всесилен, още го няма Филип Хубави, как го умолява, да го умилостиви И да освободи пленения Бодуен!
И как в същото време скръцва със зъби на Унгарския крал, по повод на оплакването му, че Калоян е присвоил негови земи и не заслужава короната, която я получил
Казва му буквално, да си наляга парцалите, не му е взел чак толкова много земи, явно е счел ,че са били на царството му, да не го дразни
Желая ти успех, Адаш !
цитирай
49. leonleonovpom2 - А за Месамбия си сигурно абсолютно ...
07.08.2015 20:08
А за Месамбия си сигурно абсолютно прав, Адаш!
Тук историята се пропуква сериозно, което показва ,че е манипулирана
Градът бил основан от гръцки колонисти Наблюдението , което имам и за Анхиало е ,че не става дума за колонисти, а за търговци
Основали град и го нарекли с тракийската дума за град Ясно показва ,че нищо не са основали може само да са се приобщили, кооптирали към местното население
Приятна вечер, Адаш!
цитирай
50. leonleonovpom2 - А, Вулгарос!
07.08.2015 20:17
Явно компенсираш липсата на собствени постинги с омаскаряването на чужди Това е непочтено Ти знаеш ли какво чудо може да получиш от мен в твой постинг в отговор?
Сигурно знаеш, затова не смееш да пишеш
Както и да е, оставям те да размислиш
Ще ти поставя задача, как е скитник на гръцки? Скитам, скитосвам Хайде сега, използвай знанията си по езика
А нашите" гърци", като прекалят тука, знаеш ли как ги церя Ами казвам им ,че са гръцки цигани и да не се правят на по-турци от султана После да се сърдят ,колкото искат и могат!
Това много лекува и връща към Българското, проверил съм го!
цитирай
51. gosho568 - Значи със сигурност в марката &q...
15.08.2015 23:08
Значи със сигурност в марката "BVLGARI", която е изписана на латински, има и български основатели... интересен постинг! Поздрави! :)
цитирай
52. leonleonovpom2 - Здравей, Георги!
16.08.2015 00:51
В Италия има няколко милиона души носещи фамилия ,свързана с Булгари
Да , основателите на фирмата имат Български произход! Но от далечното минало, не са емигранти
Благодаря ти!
Лека нощ!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9110230
Постинги: 1345
Коментари: 29579
Гласове: 102372
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031