Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2016 17:23 - Закон на....Цицерон
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 4656 Коментари: 41 Гласове:
37

Последна промяна: 01.07.2016 20:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                          С признателност към Огнян- Батого

Законът е прост по съдържание, но той го е формулирал пръв!
Гласи - ТЪРСЕТЕ ИНТЕРЕСА!
Що е интерес? Може да е продиктуван от любопитство, например, минавайки покрай четящ да надзърнеш,  какво чете И ако си агент, да докладваш където трябва Значи може да има и нещо нечисто в него
Да, италианците  го приравняват с аванта, незаслужена облага! Интереса!

Сега, мнозина казват че комунизмът извратил хората, направил много от тях мизерници Да, така е, такива  избуяха като плевели тогава и особено след него, защото тези плевели дадоха и семена!

Но дали само на системата се дължи появата им!?

Да вземем Наполеон На 20 години - генерал! Започва като републиканец, за да стане монарх-император
Автократор!  
Какво излиза, че ако системата е виновна- републиката, то тя ражда монарси-императори!? С може би най талантливия от многобройните си братя е на нож, защото е изменил на републиканските принципи!
Помиряват се малко преди краят му, но на братска основа Мисля, че беше Люсиен братът  му

Не може републиканската система да е причина за промяната в Наполеон Има нещо друго в него, например жажда за абсолютна власт А тя по разбираеми причини, не му я утолява
Но това ,че той е жаден за тази власт, системата няма вина!

Да се върнем в наши дни
След Девети септеври мнозина станаха комунисти, дори и без да са наясно с него , а някои и негови противници преди това !? Защо, променили са идеологията си, преживели са катарзис? Моля ви се, тези овчари   или ратаи си нямат даже и понятие от подобни неща! Просто  са видели облагата - да получават лесни пари, без да работят
Следователно, заради авантата!
ИНТЕРЕСА!

И когато авантата изчезва, те като плъхове, първи напуснаха кораба!
Станаха антикомунисти, страдалци при комунизма И се заеха с плячкосване на ограбеното им от него?
Не ги е родила системата такива!
Интересисти да ги наречем!
Виж, че ги е подхранвала, това е чиста истина!  Вместо да ги отреже от раз, тя ги е търпяла и лансирала Защото и са удобни!

Но такива авантажии има при всяка система Сегашните авантажии ще виреят и при следващата система, когато се появи И ще оплюват настоящата, колко вредна и опасна за хората е била!
Все едно, че те като някакви наблюдатели на ООН са гледали отстрани 
И нагло ще сочат  и търсят други виновни!?

Интереса клати феса!
На човек с пропуски във възпитанието, поведението, морала!
Такъв само може да търси пропуски в системата, за да се реализира!

Търсете интереса!



Гласувай:
37


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. merlin68 - Съвършено вярно! Имало е, има, и ...
01.07.2016 20:14
Съвършено вярно!
Имало е, има, и ще има хора които притежават дарбата да живеят на чужд гръб. При всяка една обществена система тия хора проявяват таланта си.
Но все пак ми се струва, че точно в тоталитарната социалистическа система, тия хора бяха доста "по-гладни" отколкото днес в демократичното ни общество. И веднага ще дам един пример с журналистите, въпреки, че риска някои от тях жестоко да се обидят е голям:))). Да ме извиняват, но ги взимам за пример, тъй като в журналистиката най-лесно прозира слагачеството, както впрочем най-прозира и истински честната позиция.
Та през соца, журналята масово славеха БКП, КПСС, вечната дружба между трудещите се от цял свят, славеха я толкова нелепо, че трябваше да си дебил за да повярваш, че мислят това което пишат. Е разбира се имаше и искрени хвалители, в процентно отношение едва ли повече от 10% от състава на гилдията. Те така я хвалеха за жълти стотинки, за заплатата на един стругар я хвалеха партията. Е те това най-много им тежеше - те, разбираш ли интелигенция, учили много... а заплатата като на прост бачкатор... гадничко е да не те оценят по достойнство:). Човек да се чуди при това подценяване защо така се тълпяха да кандидатстват журналистика:) Сигурно заради максимата - учи мама да не работиш, или пък вътрешното чувство им е подсказвало, че ще дойдат други времена, по-демократични и ще ги оценят по-високо, по в зелено.
Та такива ми ти работи, не можеше едно време един примерно говорител в радиото да си купи нов джип докато трудовия народец чака по 10 години за Москвич). Не можеше, па дори да си посбрал извънредно някой лев от хваленето на някой местен партиен велможа, да щъкаш всеки уйкенд до Гърция със семейството - много биеше на очи и току виж някой завистник те издаде:)
Днес може всичко, слава на демокрацията, тя храни такива журналисти щедро, и колкото по-щедро ги храни, те толкова повече започват да вярват на глупостите дето пишат.

цитирай
2. indiram - Здравей, Леон!
02.07.2016 00:12
...
Докога да повтарям, че Т е като забранителния знак за движение по пътищата...
С уважение към теб Леон и към Огнян-Батого, струва ми се, че е нужна корекция на изказа, с други думи, без Т.
Колко закони започват с Т - Докато се опитвах да си спомня, има ли закони с Т... най-първо си спомних закона, че ...Всяко тяло, потопено в течност... Архимед, примерно, започва с В... и има ли закон, дето да започва с Т?

А, че има криви ракети, на които Космоса (им) е крив -
Колкото по-голямо стадото, и мършите ...по числото...

Поздрави!
цитирай
3. batogo - !!!:))) Благодаря ти за посвещението, Иване!
02.07.2016 09:58
Има доста истина в казаното от теб, но тя потвърждава основният закон за причините и последствията. Ето как. Сигурно ще се съгласиш, че има системи, които се интересуват приоритетно от творческия потенциал и духовните качества на личността, защото смятат, че тези качества са полезни за развитието на системата. Тези системи движат човечеството напред.
Но има системи, които се интересуват от посредствеността и угодничеството и ги толерират, защото са им удобни за злоупотреба с властта. Тези системи потискат хората с творчески потенциал, духовни качества и ценности, защото тези личности са самостоятелни, мислещи и осъзнаващи, трудни за подчинение и манипулация. А това плаши злоупотребяващите с власт.
Ето как системите определят развитието на хората и променят интересите им, а изключенията като Наполеон просто потвърждават силата на личността и нейният потенциал.
Благодаря ти още веднъж за посвещението и хубав ден!
цитирай
4. nkf - Не бива никак да се обощава така, ...
02.07.2016 11:48
Не бива никак да се обощава така, особено когато се разсъждава за Наполеон. Сложна и многоизмерна личност е, макар винаги да е проявявал едно вродено и много характерно за него духовно качество /по-скоро порок/, което му е осигурявало почти винаги пътя към върха - хазартната настройка към почти всичко / походът му в Египет и Сирия Е хазарт, после изоставянето на френската армия и завръщането във Франция; после Маренго и изобщо целият му поход в Италия, Еслинг; консулството, играта на котка и мишка с опасните за него типове Талейран и Фуше; 100 те дни.../. Бонапарт иначе си е републиканец до мозъка на костите си, дори и като вече коронясан император. Той монарх в истинския смисъл на думата никога не става - той е един коронован военен диктатор, опрял се на армията и буржоазията, нищо повече. Короната, червената туника и златните пчели са нищо повече от декор, фасада, театър, чесане на лично честолюбие, ако щеш. И да, републиката във Франция естествено завърши с еднолична военна диктатура, маскирана като империя. Тази трансформация е обяснена перфектно и от обществена, и от политическа и от философска гледна точка, и разбира се и от юридическа. В този смисъл няма нищо необичайно и протворечиво в преформатирането на абсолютно дивашката и затънала в кървав терор якобинска република / и Бонапарт е якобинец, не случайно е писал "вечери в Бокаж"/в директория, после в консулат и накрая - в...империя. Апропо, аналогиите с тукашния девети и промяната на субектите на собствеността, започнала през 47-ма и завършила с приватизацията на костов, също не е нещо неестествено и нелогично. революциите не се правят за да се постигне всеобщо "щастие", "свобода", "мир", "равенство", "братсвто" и т.н. - това са глупости, утопии, в крайна сметка лъжи, на които само пълни примати могат да се ловнат. Всичко се прави с цел: 1. придобиване на власт 2.трансформация на собственост, 3. удържане на властта и подсигуряването й за дечицата. Това е целта на всяка революция. Якобинците искаха да
цитирай
5. nkf - станат крале и придворни, и станаха ...
02.07.2016 11:59
станат крале и придворни, и станаха - в лицето на Бонапарт и антуражът му от селски маршали и неграмотни новоизпечени "имперски" херцози и графове. Комунистите тук искаха власт и пари, не глупостите за които словоблудстваше бездарника вапцаров. Е, дадоха им ги, и двете. Въпросът е, че Наполеон и всичките му селски маршали от Султ, през Ней, Йоахим Мюра Мармонтел...катастрофираха тежко точно, когато мислеха, че вече всичко им е дадено во век и веков и "Те сА", но всеки един от тях завърши зле, позорно и безславно, дори самият Бонапарт. Така и тукашните комунисти, сега капиталисти, ще завършат зле и индикацията е точно това, че си мислят, че са вече "бетон" и те са во век и веков. Да, ама не! Човек много трябв ада внимава какво си пожелава. Балзак в един от своите романи - шедьоври казва една вечна истина - двете неща, които изпепеляват човешката душа и личност са думите "ИСКАМ" и "МОГА". Биографията на Бонапарт е низ от "искам" и "мога", играни с чудовищна хазартна страст и ненаситно его. Тукашните комунисти вече пък повтарят, че "сиакт и "могат"...Обаче на всеки ще му се въздаде според заслугите, ни повече, ни по-малко.
цитирай
6. pvdaskalov - * ! *
02.07.2016 12:32
Освен "Интересът клати феса", знам още една приказка: "Човек без мнение, но с имение." Който имаше мнение му скрояваха кюлафа...
Всяка коза да гледа своя крак. Май и тук става дума за интереса?!
Интересен подход имаш, Лео. Мисля, че Цицерон е един от най-мъдрите оратори...
Поздрави и за теб, и за Оги!
П и е р
цитирай
7. leonleonovpom2 - Така е, Мерлин!
02.07.2016 13:31
Тогава на пиедестал се поставяше трудът на работниците и селяните
Даже директорът ,на събранията подчертаваше, че му е приятно да ходи при шлосерите - работниците?! Дори и заплащането беше ориентирано към тях В пъти повече от научните работници
Вярно, по- тежка работа е, но е рутинна, научаваш операциите и толкова
Това противопоставяне беше умишлено В стил, разделяй ,за да владееш!
Сложи мишкоте в чувал и в момента когато се подредят в него, разбъркай ги силно Те почват отново да се подреждат, да търсят мястото си Друго не ги интересува
Веднаъж настрой едните срещу другите, после обратно ! И си свирукай и се подхилвай на кавгите помежду им
Ти си над положението, примерно -Пари няма! С допълнение-Откъде да дойдат?!
Туй пари няма не е сега измислено, то си е старо, като социализма, а сигурно и по- старо от него!
При Соца имаше нещо, което силно ме дразнешев като почнах работа, в началото, но после привикнах и се стараех да не му обръщам внимание
Приех максимата на Лермонтов Прави нещата така, че да не съжаляваш за безцелно преживяните години!
Можеше да не работиш и да получаваш заплата И никой няма да ти каже нищо, ако си траеш
Не създаваш проблеми Не ,че оставаше скрито, знаеше се Но пък не създаваш и проблеми, работни или някакви други
Пак интересът! Такива хора пък иначе не пропушаха нещо, което може да се забърш
Цицерон е казал- , пълният текст!
- Когато нещо не може да се обясни, търсете интереса!
И аз си мисля, че колкото човек е с по- нисък морал, с по- лошо възпитание и без задръжки, толкова повече интересът взима връх при поведението му
На времето си мислех :
- Добре де, става дума за доносници, за куфарчета с пари, защо поне веднъж не опитаха с мен, ,да стана доносник и да ми предложат куфарче?
Наясно бях, но и споделих с приятел, да чуя мнението му
Той избухна в смях Каза ми, да не си мисля, че не са ме проучили Но са стигнали до извода, че ще ударят на остър камък и не е желателно да се занимават с мен...
Хубав ден , Мерлин!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей, Индра!
02.07.2016 13:37
indiram написа:
...
Докога да повтарям, че Т е като забранителния знак за движение по пътищата...
С уважение към теб Леон и към Огнян-Батого, струва ми се, че е нужна корекция на изказа, с други думи, без Т.
Колко закони започват с Т - Докато се опитвах да си спомня, има ли закони с Т... най-първо си спомних закона, че ...Всяко тяло, потопено в течност... Архимед, примерно, започва с В... и има ли закон, дето да започва с Т?

А, че има криви ракети, на които Космоса (им) е крив -
Колкото по-голямо стадото, и мършите ...по числото...

Поздрави!


Не скъм се замислял по проблема , който поставяш!
Интересен е!
Но теоремите почват с Т, а те са със силата на закон в геометрията

Цицерон не е казал ,че формулираното от него е закон, но насоките ,които дава, са с такава сила!

Хубав ден ти желая!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Поздрави, Огняне!
02.07.2016 13:53
batogo написа:
Има доста истина в казаното от теб, но тя потвърждава основният закон за причините и последствията. Ето как. Сигурно ще се съгласиш, че има системи, които се интересуват приоритетно от творческия потенциал и духовните качества на личността, защото смятат, че тези качества са полезни за развитието на системата. Тези системи движат човечеството напред.
Но има системи, които се интересуват от посредствеността и угодничеството и ги толерират, защото са им удобни за злоупотреба с властта. Тези системи потискат хората с творчески потенциал, духовни качества и ценности, защото тези личности са самостоятелни, мислещи и осъзнаващи, трудни за подчинение и манипулация. А това плаши злоупотребяващите с власт.
Ето как системите определят развитието на хората и променят интересите им, а изключенията като Наполеон просто потвърждават силата на личността и нейният потенциал.
Благодаря ти още веднъж за посвещението и хубав ден!


Да, съгласен съм, системата също играе роля , не отричам!
Може да прозвучи абсурдно, но последните години преди промяната бях подкрепян в желанието за работа И насърчаван
Сам виждах, че още малко трябва, да се нормализират нещата Да заработят всички
Противно на очакваното, с промяната, нещата тръгнаха в лоша посока
Първо, на власт дойдоха незнаещи и некадърни
Със самочувствието на всезнаещи и коректори Без да познават детаилно нещата
Щели да внесат това , което правим, от чужбина Отначало се чудех, толкова ли са невежи, не знаят ли, че вносът всъщнос е износ на национален продукт и то на безценица
Но постепенно загрях ,защо го правят!
Интересът!
Комисионни от неизгодната за страната сделка
От мен каква комисионна ще получат, какъв им е интересът аз да го правя?
За сините ми очи ли? Да не съм жена?

Такива всякви стават, при всяка система, само заради интереса Да си напълнят джоба И когато тази система демонстрира по- скоро с някаква хуманност, тогава се развихрят, да и търсят пролуките
Както в съдебната система например
Тя открито защитава престъпника, правата му и в същото време неглижира потърпевшия, неговите права
Ако случайно влезеш да слушаш такова дело, много е вероятно да сбъркаш престъпник с потърпевш-СЕГА
Куриоз един!
Един приятел попадна в капан
Майка му я изнудват телефонни измамници
От полицията им дали съвет да опишат парите
Хващат ги Но не им връщат парите
Описът съвпада с взетите банкноти, но не е нотариално заверен
Трябва да води дело

Измамникът е на свобода , да търси други
Делото ще се точи с години, парите ще се обезценят! Да ще му платят разходите , такова решение ще получи!Но този сигурно пък няма да има пари...
Сега тук се колебая, защо се получава това?
Системата ли е виновна или интересът на някои да стане така!

Хубав ден, Огняне!
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, Мартине! - Коментари № 4, 5
02.07.2016 14:27
Да, Наполеон е сложна личност! И не толкова!
Точна оценка му дава с няколко дми брат му/ който е по- талантлив от него и според самия Наполеон/
Че той е изменил на републиканските принципи!
Заради него бяга далече- в Италия
Сдобряват се при Стоте дни на Наполеон, но не политически, като братя!
Оценката е точна Той връща краля и с едно ново качество-главнокомандващ на армията-какъвто е и смисълът на императорът
Такива де факто са и Хитлер, и Сталин, и Франко Все изпечени диктатори
Може да се търси и вина в системата наистина, щом е допуснала подобно явление
Но по начало в републиканската система такъм залог няма!
Завоят го прави този, който е на власт!

Хубав ден!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю Пиер!
02.07.2016 14:34
pvdaskalov написа:
Освен "Интересът клати феса", знам още една приказка: "Човек без мнение, но с имение." Който имаше мнение му скрояваха кюлафа...
Всяка коза да гледа своя крак. Май и тук става дума за интереса?!
Интересен подход имаш, Лео. Мисля, че Цицерон е един от най-мъдрите оратори...
Поздрави и за теб, и за Оги!
П и е р



Благодаря ти, задължаващи оценки правиш!
Да Цицерон е рядък ум!
На времето , като млад адвокат му поверяват трудно дело Срещу патриций Ако го загуби, рискува дори животът си! Няма и почти изглед да го спечели
И в съда той тръгва с този подход Не обвинява пряко в нищо патриция Във възловите моменти обаче намесва интересът! Кара съдиите да мислят И не само съдиите, всички присъстващи! Така те се уверяват във вината на патриция Цицерон печели и оттук тръгва славата му на адвокат! И изразът - Търсете интереса!/ АВАНТАТА/

Хубав ден, приятелю!
цитирай
12. nkf - Той има няколко братя и сестри /ако ...
02.07.2016 15:53
Той има няколко братя и сестри /ако не се лъжа две/. Всичките ги прави крале, и всичките са недоволни. Единствено най-малкият отказва кралската титла, защото Наполеон иска от него да се откаже от любовницата си, а оня отказва и с това отказва короната. Може да с екаже, че братята му са постоянно на ръба на интригата срещу брат си. Сложни са семейните им отношения. Типични италианци...и даже по-лошо - корсиканци. Не разбирам защо смяташ, че република и диктатура са несъвместими? Та по начало, по принцип, републиката в 90% от случаите върви с диктатура. Френската република е дикататура от начало до край: якобинския период е диктатура, жирондиския период е диктатура, директорията е диктатура, консулата е диктатура. Френската монархия на Бурбоните, макар и абсолютистка и съсолвна и с отделни привилегии е несравнимо по-свободна и хармонична. Републиката е девиация на властта, квазимодо и извращение; принципата/империята, както и в древния рим, така и в следреволюционна Франция е деградация, симптом на упадъка в настъпващото ново време.
цитирай
13. batogo - !!!:))) Благодаря ти, Иване!
02.07.2016 17:01
Умееш да създаваш полезни и смислени дискусии, от които всеки може да обогати гледната си точка.
Хубав, творчески ден!
цитирай
14. leonleonovpom2 - Той има няколко братя и сестри /ако ...
02.07.2016 19:31
nkf написа:
Той има няколко братя и сестри /ако не се лъжа две/. Всичките ги прави крале, и всичките са недоволни. Единствено най-малкият отказва кралската титла, защото Наполеон иска от него да се откаже от любовницата си, а оня отказва и с това отказва короната. Може да с екаже, че братята му са постоянно на ръба на интригата срещу брат си. Сложни са семейните им отношения. Типични италианци...и даже по-лошо - корсиканци. Не разбирам защо смяташ, че република и диктатура са несъвместими? Та по начало, по принцип, републиката в 90% от случаите върви с диктатура. Френската република е дикататура от начало до край: якобинския период е диктатура, жирондиския период е диктатура, директорията е диктатура, консулата е диктатура. Френската монархия на Бурбоните, макар и абсолютистка и съсолвна и с отделни привилегии е несравнимо по-свободна и хармонична. Републиката е девиация на властта, квазимодо и извращение; принципата/империята, както и в древния рим, така и в следреволюционна Франция е деградация, симптом на упадъка в настъпващото ново време.


ДА, ЗА НАЙ- МАЛКИЯ БРАТ СТАВА ДУМА!
тОЙ Е ЖЕНЕН, ОБИЧА МНОГО ЖЕНА СИ, НО ТЯ УМИРА МЛАДА! ЖЕНИ СЕ ПОВТОРНО ,ИМА МНОГО ДЕЦА ОТ НЕЯ , вВТОРАТА ЖЕНА ЛЮБОВТА ИМ Е ВЗАИМНА НЕ ЗАБРАВЯ ПЪРВАТА ЖЕНА, ПРАВИ И МУЗЕЙ И СРЕЩА РАЗБИРАНЕ ЗА ТОВА ОТ ВТОРАТА
РАЗНОСТРАНЕН ТАЛАНТ Е, ВСИЧКО МУ СЕ ОТДАВА
ИНТЕРЕСУВА СЕ ДОРИ ОТ АРХЕОЛОГИЯ ПРАВИ ПЪРВИТЕ РАЗКОПКИ В ТЪРСЕНЕ НА ЕТРУСКИ АРТЕФАКТИ МНОГО ОТ ЕКСПОНАТИТЕ НА ЕТРУСКА ТЕМА В ГОЛЕМИТЕ МУЗЕЙ СА НЕГОВИ- ДАРИЛ ГИ Е
и С МНОГО ДРУГИ, БЛАГОРОДНИ НЕЩА ,СВЪРЗАНИ С ДОПРИНАСЯНЕ НА ДОБРО ЗА ХОРАТА СЕ ЗАНИМАВА ИСТИНСКИ РЕПУБЛИКАНЕЦ Е, ЗАТОВА ИМА НЕПОНОСИМОСТ КЪМ МЕТОДИТЕ НА ВЕЛИКИЯ СИ, БЕЗСПОРНО , БРАТ!
а, НАПОЛЕОН Е БЛЕСТЯЩ МАТЕМАТИК ОТЛИЧЕН АРТИЛЕРИСТ! ХВАЩА СЕ НА БАС С ОФИЦЕРИТЕ СИ ,ЧЕ ЩЕ УЛУЧИ СФИНСКА В ЕГИПЕТ В НОСА С ПЪРВИЯ СНАРЯД !
И ГО ПРАВИ! УЛУЧВА ГО!

ХУБАВА ВЕЧЕР!
цитирай
15. leonleonovpom2 - Благодаря и на тебе, Огняне!
02.07.2016 19:34
batogo написа:
Умееш да създаваш полезни и смислени дискусии, от които всеки може да обогати гледната си точка.
Хубав, творчески ден!


За мен също е удоволствие да посещавам блога ти и да чета твоите разработки!
Желая ти успех!
Хубава вечер!
цитирай
16. анонимен - Има
02.07.2016 21:37
и една друга категория нечистоплътни хора, които тогава живееха от доноси, а сега от оплюване на журналисти, които имат принципна позиция. И тук са се изказали.
Приятен ден.
цитирай
17. анонимен - И да уточня -
02.07.2016 21:50
с журналистика се занимавам от 1996 година - 7 години след промените. Така че няма начин да съм възхвалявала преди това когото и да било.
Симпатизирах на Русия, но когато тя даваше надежди, че иска нещо да промени в себе си. После видях мачкането на руски колеги, които се изправиха срещу статуквото. И вече нищо и никой не може да ме накара да подкрепя такова зло.
цитирай
18. leonleonovpom2 - Здравей, Ангелина!
02.07.2016 22:09
angpiskova написа:
и една друга категория нечистоплътни хора, които тогава живееха от доноси, а сега от оплюване на журналисти, които имат принципна позиция. И тук са се изказали.
Приятен ден.



Ще взема принципно мнение за журналистите!
Уважавам работата на журналистите!
Спрягах журналистика да уча ,но бързо се отказах, защото прецених, че не е подходяща за мен, както и се отказах от спорта- по друга причина
Но любовта ми остана Контактувам с журналисти тука- с тебе, със Светла Василева, с покойния вече Чавдар Киселинчев
Даже някой беше засекъл и коментирал мой коментар, не мога да си спомня, вероятно при Светла Василева
Любезно му обясних, че не контактувам по политическа линия Аз самият имам стотици публикации Но съм аматьор, без диплома Но контактувам с вас по две причини
Освен че е приятно за мен, аз се и уча от вас, защото съм самоук
И да си призная, научил съм неща от вас!

Ще споделя нещо
На времето, за един девети септември, шефът ме " командирова" в библиотеката, да направя справка в печата, няколко месеца преди него тогава, какво е настроението, как се отразява нелегалната борба, изобщо усеща ли се полъхът му!
Има партизански отряд в нашия край, даже командирът му е бил на квартира през две къщи от нас Директорка е била пралеля ми, имат обща снимка от училището
Прегледах вестниците и не намерих нищо за партизаните Само за едно нападение в мандра се споменаваше, че било дело на нелегални Или не са отдавали някакво значение на партизаните, или не са били толкова активни, както ги представяха
Но имаше публикация за източния фронт, че германците са разбити при Курск и отстъпват Насочих вниманието си натам
Е, според мен напълно обективно, неутрално, без пристрастие се отразяваха събитията на Изток Професионално!
Което ме накара да мисля, че по същия начин се отразяват и вътрешните
Не се крие за тях, не ги намират за сериозни и важни

Пожелавам ти здраве и успех, Ангелина!
цитирай
19. leonleonovpom2 - Разбирам, Ангелина!
02.07.2016 22:36
angpiskova написа:
с журналистика се занимавам от 1996 година - 7 години след промените. Така че няма начин да съм възхвалявала преди това когото и да било.
Симпатизирах на Русия, но когато тя даваше надежди, че иска нещо да промени в себе си. После видях мачкането на руски колеги, които се изправиха срещу статуквото. И вече нищо и никой не може да ме накара да подкрепя такова зло.


Русия изживя и изживява тежък период!

Според мене Западът пропусна тогава, в началото да й подаде ръка Ако беше направил това, нещата щяха да се развият другояче, други хора щяха да вземат връх А този период беше изключително труден за нея
Ами Русия е най- голямата европейска държава, всички големи събития в Европа са свързани с нея Не е нормално да е отвън
Можеше да и се предложи още в началото членство, но при определени условия! В ЕС
От тези руснаци, с които съм контактувал, съм с прекрасни впечатления Вярно, високообразовани и интелигентни Но съм виждал и парвенюта, без да контактувам с тях Но нима ние ги нямаме?
Дъщеря ми едно лято работеше при известна руска кинорежисьорка Но по невнимание се обгори Ако тази жена беше Българка, щеше да я изгони, без да и мигне окото!
Но докато аз намеря лекарството за лечението, тя вече го беше изписала от Москва
Руската душа, само трябва внимателно да се пипа в нея!

Хубава вечер!
цитирай
20. анонимен - Аз винаги
02.07.2016 22:58
съм застъпвала тезата, че Русия трябва да е част от ЕС. Но не и с такъв режим!
Да, аз също имам приятели руснаци и знам те как се отнасят към властта. Там, където липсва диалог, идва мракът.
Поздрави и с най-добри чувства към вас:)
цитирай
21. leonleonovpom2 - Дано се оправят нещата, Ангелина!
03.07.2016 00:59
Да има разбирателство и спокойствие!
Войната е отвратително нещо!
Дано го разберат!

Желая ти здраве и успех!

Лека нощ!
цитирай
22. merlin68 - и една друга категория нечистоп...
03.07.2016 18:22
angpiskova написа:
и една друга категория нечистоплътни хора, които тогава живееха от доноси, а сега от оплюване на журналисти, които имат принципна позиция. И тук са се изказали.
Приятен ден.


Пискова, я ми кажи кой плаща на такива които оплюват журналисти та да припечеля и аз?
цитирай
23. merlin68 - с журналистика се занимавам от 1996 ...
03.07.2016 19:02
angpiskova написа:
с журналистика се занимавам от 1996 година - 7 години след промените. Така че няма начин да съм възхвалявала преди това когото и да било.
Симпатизирах на Русия, но когато тя даваше надежди, че иска нещо да промени в себе си. После видях мачкането на руски колеги, които се изправиха срещу статуквото. И вече нищо и никой не може да ме накара да подкрепя такова зло.


Има Пискова надежда отново да започнеш да симпатизираш на Русия и то точно на тоя режим, ще поживеем и ще видим:)
Сега симпатизираш на Украйна, защото показва, че иска да се промени, няма значение, че това става чрез преврат, убийства и палежи на инакомислещи... не ти пречи това нали.
Истеричния антикомунизъм обикновено се излива от усти закърмени с червено мляко.
Истеричната русофобия пък обикновено се лее от усти знаещи перфектно руски, учили го направо от извора в СССР.
Та Пискова, чудя се ти отроче на кой комунистически род си и къде учи, в Москва, или Ленинград?
цитирай
24. nkf - с журналистика се занимавам от 1996 ...
03.07.2016 22:32
angpiskova написа:
с журналистика се занимавам от 1996 година - 7 години след промените. Така че няма начин да съм възхвалявала преди това когото и да било.
Симпатизирах на Русия, но когато тя даваше надежди, че иска нещо да промени в себе си. После видях мачкането на руски колеги, които се изправиха срещу статуквото. И вече нищо и никой не може да ме накара да подкрепя такова зло.

Настина ли е имало такава вяра, че русия ще се промени?
цитирай
25. leonleonovpom2 - Здравейте, мерлин и Мартин!
03.07.2016 23:18
Сега, като домакин съм длъжен да защитя Ангелина, още повече ,че е и жена!
Да, като журналист трябва да е безпристрастна в описанията, но не е забранено и да изрази лична позиция
Според мен, заради лична позиция или поне изложение, изглеждащо като лична позиция, нямаме основание да я обвиняваме за него
Журналистът също е човек, може да сгреши Но ,че мисли другояче, за това не бива да бъде упрекван или зачертан

Това , което стана в Русия се е случвало преди това и в Англия , и във Франция , и в Германия..... Не е първа Русия в такива неща
Не е Русия първа в кръвопролитията ИРа в Англия доскоро я тероризираше, но колко хиляди ирландци са избити при борбите им за отделяне от Великобритания? И колко милиона са емигранти?
Ами най- големият ирландски град не е столицата Дъблин Ню Йорк е! Близо два милиона ирландци живеят в него!
Та Русия винаги е била фактор в Европа
Игнорирането и от ЕС, говори, че той прави , ако не нещо нередно, то необичайно
Не може да се отрече, че ЕС не направи нещо, с което да приобщи Русия към себе си, да и подаде ръка
Ама Путин бил виновен!
Самите руснаци имат хубава поговорка в такива случаи-Па вкус и па цвет, товарищи нет!

Хубава вечер!
цитирай
26. анонимен - Хайде да поясня
04.07.2016 00:09
за разни с пяна на устата - никога не съм учила в СССР. Завършила съм френска филология в СУ "Кл. Охридски". И се гордея с образованието си, защото в онези времена можехме да се похвалим с преподаватели, които ни караха да погледнем отвъд ъгъла, който ни се вменяваше от задължителните изпити като история на БКП, политиконимия и научен комунизъм.
Втора специалност ми беше руски език. И да, изучавахме САМО И ЕДИНСТВЕНО руския език. Ползвам го и до ден днешен, без да е съвършен.
И да, ще защитавам Украйна. Защото ни е много по-близка, както и да го погледнете, още повече, че има право да се отърве от един отвратителен режим. Някои хора сигурно жалят за него, защото на свободния пазар са кръгли нули.
цитирай
27. merlin68 - Прав си приятелю и като домакин имаш ...
04.07.2016 00:18
Прав си приятелю и като домакин имаш това право и дори задължение.
Аз и не бих се натрапвал по такъв начин да влизам в личностни спорове с Пискова на твоя територия, ако бих могъл да го направя на нейна или на своя. Но уви, тази така обичаща свободата на словото и правата на инакомислещите журналистка ме трие като средновековен цензор, а от моя блог бяга като дявол от тамян.
А и виждаш, че писах по принцип за журналистите, това, че някои взеха да се припознават...
Та не съм ли прав - колцина журналисти си позволяваха да критикуват партията, а да не говорим за големия брат през соца? А колко от тях след това охотно влизаха в размишления за онези мрачни, несвободни времена?
Днес е демокрация, много журналисти критикуват различните партии, лидерите им, премиера и президента и това се възприема като свобода на словото. Но я се замисли, колко от тях критикуват системата? Май не са много повече от тези които през соца се осмеляваха да го критикуват. Колко критикуват ЕС, САЩ и НАТО? Но не така парфюмерийно - да има нередности...бля-бля, но нашия цивилизационен избор несъмнено е там в ЕС, НАТО и разбира се рамо до рамо с бащицата на демокрацията - САЩ. Ами такива журналисти се броят на пръсти и за разлика от статукво-мислещите ги гонят от радиото!
Колко журналисти направиха сравнителен анализ на България през социализма и днес? Да, и тук на пръсти се броят, имаше един такъв филм на журналисти от БТВ, доста обективен макар и без техни коментари и без никакъв отзвук... А фактите са ужасяващи, България загива, индустрия, здравеопазване, образование...всичко е в колапс. Децата са принудени да бягат в чужбина, но времената са светли и демократични. Журналистите на статуквото живеят в пъти по-добре отколкото живееха през соца и естествено за сребролюбците онова време бе ужасно.
Може би трябва да се извиня за мнението си на лъжците?
цитирай
28. leonleonovpom2 - Здравейте, приятели!
04.07.2016 10:18
По начало не търся и не искам да си създавам врагове!
Да, спомням си, че бяха прескочили искри между вас, дори опитах да ги загася Не разбрах точно за какво
Все пак ми е мъчно, че интелигенцията е разединена Тя е най- силна, когато е обединена Със силата на словото, оттам идва и мощта и
И затова по- слабите от нея използват силата на разединението- да я командват и манипулират
Да, очевидно е, че глобално сега нещата у нас не стоят добре
Да , има богати , има и бедни
Има и нагли и техният процент преобладава сред богатите защото интелигентният човек няма да посегне върху залъка на другите, за да стане богат
С други думи, това ,че си богат у нас , не е знак ,че имаш качества-градивни имам предвид
Това да си богат на запад не означава като някакъв мечок да събираш меда на пчелите И толкова
Той има и задължения Той е локомотивът на икономиката Тези държави до една имат икономика!

Ние нямаме икономика Даже унижожихме и това ,което имахме-селско стопанство и промишленост Уж да градим нови Вече 30 години близо- няма ги никакви
Внасяме домати-световен шампион за 1958 г по износ но домати- ние!
И всичко останало-боб , леща, пипер, кервиз, ябълки, марули....
Страна със земя, за която в съчетание с климата другите мечтаят

Значи нещо не е наред с богатите у нас Не са като тези на запад
Може би са назначени, с връзки като такива, за да не си вършат работата

Тук съм съгласен, трябва да се поразрови, как са станали богати такива Защото някои мислят ,че парите не се печелят с труд, а растат по дърветата Трябва да ги събереш само Или откраднеш!
Интересно е, че се стимулира износът на капитал от нас ,вместо обратното - да се привлича
Например, ако по някакъв съмнителен начин придобиеш днес четири милиона евро, нямаш проблем на деня тези пари да изпратиш в Швейцарска банка, ако вече си си открил сметка там
Но ако имаш в джоба си 10 000 евро и те хванат с тях на границата, тежко ти и горко!

Та да се разручка наистина - как някои станаха и стават богати у нас!? Назначават ли се и по какъв принцип! За какви качества?

Хубав ден на всички!
цитирай
29. leonleonovpom2 - Дадох пример по- горе за състудент, който при промяната стана шеф!
04.07.2016 15:00
Преди това прави в Петербург докторат, но не го защити Може би е имал друга" работа"
Първата му проява спрямо мен, бе да зачертае заявката ми за патент
Доказан, работещ, признат и от вън
Имах много други задачи и проблеми от различно естество Не дадох обичайния отговор
Този беше отличник като студент- аз не, защото не се готвех по лекции и спорех с преподаватели

Но по това време, стана така, че имах обща работа с бивш преподавател, вече в София После стана зам. министър
Като отидох за пръв път при него, представих му се Спря ме веднага, каза, че ме познава
Попита за новини от курса Е, веднага му казах горещата новина-за колегата Колкото и да се напрята и той, аз също, не се сети за кого става дума Даже не беше и възторжен В мен се зароди съмнение зда линията по която , е бил отличник новоюзлюпения шеф
На защитата ми, друг професор, без уговорки, който ми е преподавал ме представи като един от най-блестящите студенти, които е имал!
И накрая - ректорът
Бях водил само един разговор с него като студент
На защитата ми прати поздрави и уверения ,че вярва в мен, че ще се представя отлично И съжаления ,че не може лично да присъства
Мислех, че е от куртоазия, но такава подкрепа е нужна в такъв момент Едва ли си спомня за мен
Но при първа, случайна среща се обърна по име към мен

Да , след промяната дойдоха анонимници, фалшиви величия, със създаден мит за такива
И затова не създадоха нищо В същото време зорко бдяха ,да не се появи някой истински
И стадния нагон Такива се обединяват и действат задружно!

На свободния пазар, у нас Ангелина, аз се явявам сам! Срещу такива, действащи в пакет, срещу мен! Впрочем , това стадно чувство го проявяваха и в студентските години
Това е оръжието на не особено кадърния човек
Човекът с вълчи нрави, подобно на вълк, за да успее , се влива в глутницата!

Хубав ден!
цитирай
30. leonleonovpom2 - И накрая, явно аз ще направя извода!
04.07.2016 15:23
Какъв е този европейски съюз, в който отсъства най- голямата Европейска държава
Кой има интерес от това?
Русия не би трябвало да има интерес, да е изолирана!?
Европейските държави-какъв интерес биха могли да имат- затруднения в туризъм, търговия, в какво ли не, включително и поддръжка на мощна армия за противодействия

Следователно някой друг, трети, има интерес от него ЕС да върши неговата работа, а той да наставлява
Ами сега става много ясно ,защо Англия напуша този съюз
Някак си не върви бившата метрополия, да бъде дирижирана във всичко от бившата си колония
На която единствена е превземала столицата и само смерч я е спасил от пълна капитулация
Явно още преди 200 гдини са владеели" климатичната" война!

Хубав ден на всички!
цитирай
31. nkf - Сега, като домакин съм длъжен да ...
04.07.2016 18:34
leonleonovpom2 написа:
Сега, като домакин съм длъжен да защитя Ангелина, още повече ,че е и жена!

Та Русия винаги е била фактор в Европа
Игнорирането и от ЕС, говори, че той прави , ако не нещо нередно, то необичайно
Не може да се отрече, че ЕС не направи нещо, с което да приобщи Русия към себе си, да и подаде ръка
Ама Путин бил виновен!
Самите руснаци имат хубава поговорка в такива случаи-Па вкус и па цвет, товарищи нет!

Хубава вечер!

В никакъв случай не нападам г-жа Пискова. Просто най-искрено се учудих, че може да има вяра в промяната на русия. Например аз лично съм убеден, че русия е непроменяема и тя си е и ще бъде все същия коптор, без значение кой я управлява. Иначе на бележката ти, че русия е фактор: да, фактор е, доколкото други велики сили я допускат да бъде фактор и поради някаква причина й признават статут на сила. Така е било винаги! Ако рсуия е сама срещу целия континент Европа, то тя няма шансове. Ама никакви А ако към това добавим и САЩ...Ще дам два много емблематични примера: първият е с Наполеон /така и така вече стана въпрос за него/, можеше ли русия сама да се справи с него; може ли да стигнат казаците сами до Париж, без помоща / решаваща/ и допустителството на другите европейски сили? не нямаше даможе да направи нищо от това русия сама. Мужиците дори и в Полша нямаше да могат да влязат сами на своя глава. Да не говорим, че когато русия с еоказа в един момент сама срещу корсиканеца, то име той беше този, който диктуваше и определяше правилата на дипломатическата и военната игра и реда в Европа - русия слушаше и козируваше.Втори пример: Щеше ли русия да окупира през 44-45 централна Европа без допустителството на чърчил и рузвелт? Никога! Без помоща на САЩ и англия щеше ки русия да се справи с германците / почти цяла останала Европа/? Не, нямаше да се справи. Така че, русия е фактор, доколкото другите велики й признават този статут. В момента в който решат да не й го признават, то русия рухва /справка първата световна, студената война...
цитирай
32. leonleonovpom2 - Здравей, Мартине!
04.07.2016 20:42
Факт е, че е обидена и не го отрича!
И мъжете сме обидчиви, та какво остава за жени, когато се изкаже съмнение в поведението им!?

Ох навлизаш в тема, по която изказах мнение по- горе
Че некадърниците се обединяват, защото имат комплекс за малоценност и така се чувстват силни!
Факт е, че Русия е най голямата по население и територия Европейска държава
И е извън ЕС
Относно силата на Русия във военно отношение, няма съмнение, че също е факт
Факт е ,че Англия и Франция не обявяват война на СССР тогава, когато влиза в Полша Защото точно преценят нещата Защото тогава наистина Германия и СССР щели са да се съюзят и да действат заедно и е нямало кой да ги спре!
Това с необявяването на нойната, ясно показват ,че в нея виждат бъдещ съюзник!
А що за войници са руснаците, много години след това ми е разправял баща ми-участник във войната от Българска страна
Че войници на нивото на руснаци и германци други няма! Може би ние сме след тях, но много далече!

Що се отнася до Крим, той е бил руски до административната реформа на украинеца Хрушчов Коментирал е в типичния си стил, че реално нищо не се променя, остава в СССР
Често взимаше такива смахнати решения, бях дете ,но си спомням коментарите на баща ми, докато го свалиха а и след това

Само ,че има един подобен аналог отвъд океана , за който се премълчава!
Хайде, Тексас се отделя от Мексико и след кратко независимо съществуване се присъединява към САШ
Но Калифорния, насилствено е присъединена към САЩ, след война на САЩ с Мексико!
Защо като са такива моралисти, те не дадат пример
Да върнат Калифорния на последния и собственик- Мексико
Това да се обвърже с Крим
Връщат руснаците Крим на Украйна , САЩ връщат Калифорния ва Мексико!
Не може да искаш нещо от някого, което ти самият не може да направиш!
Не съм бил комунист, съветофил или путинист, просто гледам неутрално и реално

Хубава вечер!
цитирай
33. nkf - По-друга е работата с началото на ...
04.07.2016 22:38
По-друга е работата с началото на 2-рата св., ама не я казват "победителите", и няма да я кажат, защото великобритания обяви някои документи за "секретни за вечни времена", а на други - удължи срока за неразскриване с още 50 години. Не разбрах само, дали примерно германците имат през 1941 - ва г. комплекс към русия, или може би англичаните, или французите? Ако съумееш да свържеш в една логическа връзка годините 1789 г., 1871, 1914, ще разбереш защо наистина се стига до 1939-41-45 г.
Колкото до Крим, то той е бил и български, що да не го върнат пък на нас? И това, че е бил руски, основание ли е да се анексира? Курилските острови са японски, Кьонигсберк - германски, Карелия е финландска плюс Ингрия; А сибир нима е руски? А Мексико на кого трябва да върне Калифорния? Нали няма да ме убеждаваш, че Мексико е държавно образувание на местните ацтеки, маи и кечуа? Мексико е резултат от испанската колониална империя, както САЩ са такъв от английската. Може би в такъв случай Мексико трябва да върне /след като САЩ му върнат/ Калифорния на Испания. Тъй се получава, а Испания на кого да върне Калифорния? Не са толков апростички тези неща с "връщанията", както си ги представяш. Нещо не прочетох твоя бележка отно връщането на Осетия? А чечня? дааа какви велики войници са руснаците...добре, че има бройка, че да удавят в трупове врага, че иначе...Ами нашите са се сблъсквали с руснаци и то не веднъж. Май в Добруджа не сме били мнооого след руснаците.
П.С. Не личи да гледаш обективно на нещата, по руски гледаш на тях. И това по руски избива многократно в писанията ти.
цитирай
34. leonleonovpom2 - Здравей отново , Мартине!
04.07.2016 23:25
Аз не правя генерални обобщения , а коментирам безспорни факти
А те са:
- Сащ и Франция обявяват война на Германия за влизането и в Полша, както са обещали но не и на Русия Абсолютен факт- тълкуванието е мое
- Крим до средата на 50- те години е собственост на Русия Административно е отстъпен на Украйна Последния собственик има право да оспорва това решение

Калифорния е била мексиканска С война от САЩ е присъединена към тях Мексико има право да оспорва, Калифорния - също, , да се присъедини отново към него, Мексико! Дори да поиска независимост!!
Проблемите там не са много по различни от тези в Крим!

Не разбирам защо за всичко трябва да е виновна Русия и да я оплювам
Това директива ли е и задължителна ли е за всички

Сега да погледнем исторически!
Русия и още повече Украйна са с дълбоки Български корени Получили са от нас език, писмо, вяра/ покръстване/ През дългите години на братското ни съжителство с османлиите, тя ни е била надеждата И я е оправдала накрая
Прадядо ми също е бил в руската армия Има паметник и паметна плоча на две места в България за него Не е дошъл ,за да направи България руска колония!
Сега, когато някои изострят отношенията между руснаци и украинци, които всъщност са един народ, както ние с македонците, защо открито да се взема страна на някой от тях В службата имаше украинци, които се дразнеха от това ,че ги наричат така Казваха ,че са руси! Истинското им име е малоруси, от това произтича и украинци- по окрайнината на Русия
Ами аз ако за щяло и не щяло, по- точно за всичко оплювам Русия, той, прадядо ми ще се обърне в гроба А нося и фамилията му
Не, не прощавам на руснаците грешките, не се заблуждавай, но не ги и плюя, защото на някой това му харесва!

Лека нощ!
цитирай
35. merlin68 - Има и много други факти, които са ...
05.07.2016 18:52
Има и много други факти, които са убегнали на НКФ
Не само, че не обявиха война на СССР, англичаните, но те не тръгнаха на война и с Германия, нищо, че й обявиха война. И, да СССР със сигурност щеше да се справи с Германия без Англия и САЩ, последните се намесиха единствено за да не стане цяла Европа комунистическа. Англия засекрети за вечни времена архива си, защото ако го публикува ще стане ясно, че тя е в основата на подпалването на ВСВ и е пряко отговорна за 60 милиона жертви! СССР не окупира, а освободи Европа от най-ужасния режим в историята - режим на един психопат. И за това си действие СССР не се нуждаеше нито от помощта, а още по-малко от разрешението на Рузвелт, да не говорим за това на Чърчил. И като стана дума за Чърчил, искам специално да му отделя внимание, защото познавам много българи които като чуят името му, реагират все едно Зевс е слязъл на земята. Необяснима любов към човек откровено мразещ България, любов плод на неинформираност, или по-скоро на умишлена заблуда. Дали величаещите Чърчил нашенци знаят, че той е искал София да бъде заличена от бомби и да остане поле на което да се засадят картофи. А знаят ли, че след ВСВ е предложил България да бъде заличена, като територията й бъде разделена между съседите ни. Слава Богу това нямало как да се случи без разрешението на Сталин. Чърчил дори му казва (цитирам по памет) - народ в две поредни войни застанал срещу освободителя си няма право да съществува (явно изхождайки от презумцията, че целия български народ е съставен от такива като НКФ, тутю, гетю и сие).
Всъщност Чърчил за Британия е значима фигура, благодарение на него тя излиза с достойнство от войната като победителка. С достойнство - да, но не и с облаги от победата, защото това което е засекретено не е било тайна за Сталин и Рузвелт, затова и Британия не само, че не получава нищо, но губи колониите си в новия световен ред диктуван не от Чърчил, а от Сталин и Рузвелт.
цитирай
36. leonleonovpom2 - Здравей, Мерлин!
05.07.2016 21:20
Не знам защо съгражданина Мартин поставя изискване за задължително оплюване на Русия
Тук , при нас, оплюването явно е модно
Някакъв си , в момента ме оплювал Не е Мартин Какво да му чета, чадърът както при СОКРАТ Е ДОСТАТЪЧЕН
Много хубаво!
Това може, това прави!
Добре е всеки да прави това, което може! Друг или вероятно същият, слагал минуси Много добре, няма да прави нещо, което не може!
Е, на мен пък не ми е работа да оплювам, особено по поръчка или заповед от някой си
За тази цел си има оплаквачки и оплювачки!
Да търсят тях!
Е, една оплювачка е на първа линия, харесвана!
Хубава вечер, Мерлин!
цитирай
37. merlin68 - НКФ, ми се струва, че просто е много ...
05.07.2016 21:48
НКФ, ми се струва, че просто е много заблуден, това особено много личи в мнението му за настоящото състояние на военната мощ в Европа.
Срещу коя Европа Русия няма шанс??? Срещу тази която замени военната служба с гей паради, автомата с епилатор и патриотизма с глобален миш-маш? НКФ, ти въобще си нямаш явно представа колко смешна е Европа във военно отношение, да не говорим в политическо. Нима си мислиш, че срещу Русия в евентуална война ще излезе Обединена Европа, ако го мислиш значи си наивник. Само тези страни които в този момент имат за ръководители тъпи политици, само те биха тръгнали да воюват с Русия. Традиционно това са румънци, поляци, балтийските страни (с уточнението за тях, че едва ли въобще ще успеят да се бият, просто руската диаспора там ще ги смачка). Другите ще изчакат да видят колко е страшно и ще започнат задкулисните договорки с руснаците. Искрено се надявам недоразумението което сега ни е президент по това време да е далеч от властта.
Виж САЩ са друга бира, те могат да воюват с Русия, но такъв сблъсък означава неминуем ядрен апокалипсис.
цитирай
38. leonleonovpom2 - Здравей отново, Мерлин!
05.07.2016 22:48
Руснаците са доказана марка във военно отношение
Интересното е, че във войните на тяхна територия прилагат тактиката на Крум Страшни Отстъпват, дори столицата, понякога я палят, но след това нанасят смъртоносен удар!
Който подценява руснаците в това отношение, много греши
Баща ми е разправял, как в Унгария немците, знаейки, че нямат опит, направо си правели майтап с тях Да не посмеят да излезат от окопите Поискали помощ от руснаците Тя пристигнала Казали на нашите само да гледат какво ще стане И се хвърлили на нож Германците, като разбрали, че насреща са руснаци, скочили и те на нож Било нещо много жестоко
Баща ми казваше, че като войници руснаци и германци нямат равни За сгашните германци се съмнявам
Не е необходимо да се насочва ракета към даден обекг Една бомба над Гренландия или на полюсите, при хилядите градуси, за минути ще стопи километри дебел лед
Попопът няма да е нищо пред вълната, която ще се получи Крайбрежията ще бъдат под стотици метри вода-----

Лека нощ!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9140382
Постинги: 1349
Коментари: 29652
Гласове: 102605
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031