Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2017 14:40 - Джон Кенеди и 20 годишният план
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 2623 Коментари: 12 Гласове:
27

Последна промяна: 26.11.2017 14:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 През тази година се навършиха сто години от рождението на най-харизматичния президент на САЩ  -  Кенеди! През ноември месец беше и застрелян, преди 53години?!
Някои , сега твърдят ,че от Жаклин-съпругата му? Безкрайно съмнително, пред толкова хора и охрана, да не разберат?Плюс това, тя поддържа връзка с Робърт след убийството, брат му, той се грижеше за нея като вдовица! Излиза ,че и той е участвал? А той търсеше убиеца!?И боготвореше брат си!?
Както и да е, според мен го уби военната мафия!  Заради провалената възможност от война и респективно печалби! Само ,че подобна война със сигурност щеше да затрие цивилизацията и Кенеди прозря това !
И направи всичко възможно, за  да я предотврати!
Такъв грях войнолюбците не прощават!

В същото време СССР имаше други стремежи!
Беше наваксал изоставането във военните технологии, в космическите опити беше водещ! Успехът на СССР в космоса амбицира Кенеди да разработи план, който САЩ изпълниха-до края на десетилетието Човек да кацне на Луната!

В началото на 60- те години СССР разработи 20 годишен план за построяване на комунизма! Много амбициозен план!
Бяхме деца, на 8,9 години . Учителят ни почваше часа с този план.  Обясняваше надълго и нашироко, в какви прекрасни условия ни предстои ,на нас, утрешните млади хора,  да живеем!
Например, всяка чешма ще има два крана-единият за вода-другият за мляко? Изобилие от всякакви стоки Всеки получава според нуждите си, а дава според възможностите си!
Още тогава на мен,  малчугана , светна сигнална лампичка!  А кой ще е заинтересован да работи?  Все пак това изобилие от продукти трябва да се получи? Кой ще дои кравите за млякото? Няма ли да се окаже че няма можещи за това?
Все пак вярвахме в прекрасните перспективи, които ни изглеждаха като продължение на четените до вчера детски приказки...

Между Москва и Вашингтон беше прекаран червен телефон, за връзка между държавните глави в екстремни ситуации, като Караибската криза например

Но освен това във Вашингтон има  и специален, високопоставен представител на СССР.  При нужда директно да се среща с президента.
Чел съм спомените му...
Особено ме впечатли случаят с 20 годишния план
Една сутрин му звънят от Белия дом и му казват, че президентът го очаква!
Приемат го, както се полага, като се извиняват, че се налага малко да почака-президентът привършва важна работа!  Огледал стаята, за да види откъде ще влезе Кенеди?  Оказало се, че е с една врата, от която е влязъл! Заел позиция срещу нея, за да стане веднага, когато той влезе
Не след дълго, зад него се чул шум. Обърнал се -  Кенеди!  Направил му знак да не става и седнал срещу него Имало врата от другата страна, но много срециална конструкция и незабележима с просто око
Кенеди имал уморен вид!  След обичайните поздрави, веднага преминал на причината за повикването!
Двадесет годишният план!
Казал ,че специалистите му от икономическия отдел няколко дни са работили и проучвали, под негово ръководство този план !
А в какво се изразявал той? През 1980 година на малка европейска гара се срещат два влака.  Единия лъскав, светещ, на локомотива пише СССР! Другият раздрънкан, с мигащи светлини, ръждясал-на него -  САЩ . Разбрали символиката, че това са икономиките на двете страни!  Затова веднага свикал екипа си от икономисти , да провери по данните,  дали това е така!?

Икономистите току що приключили работата, затова се забавил
Казали, че това е възможно при сегашните темпове на развитие, но след 70 години, при условие, че някои водещи отрасли в САЩ замразят развитието си!
Станал Кенеди и поканил госта си,  да го последва Отворил незабележимата врата Оттатък се оказало ,че е работна зала, пълна с хора
Кенеди казал, че това е икономическият му екип и той вярва в него!

Да, няколко години след това този план вече не беше актуален, разбра се, че е неосъществим, поне в тези срокове!....



Гласувай:
27


Вълнообразно


1. yoan2015 - Много добре си засегнал темата за ...
26.11.2017 15:13
Много добре си засегнал темата за Жаклин и се осмелявам да ти кажа, че изобщо не е съмнително.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
26.11.2017 15:29
yoan2015 написа:
Много добре си засегнал темата за Жаклин и се осмелявам да ти кажа, че изобщо не е съмнително.


Всичко е възможно в САЩ!
Истинските причини за убийството насочват в погрешна следа
Гаврило Принцип от Сараево е заловен Убиецът на Алекандър Втори-също
Жаклин, показно, пред всички да застреля Кенеди? Има записи, има технологии, да проследят детаилно всичко около убийството?
Правдоподобно, но недостатъчно! Неуравновесена, да! Но ако беше извършила убийството наистина, все щеше да се издаде, заради неуравновесеността си
Лично на мен не ми се вярва да е тя! Щеше да тръгне поне слух за това...

Хубав ден ти пожелавам!
цитирай
3. yoan2015 - Нямам предвид, че тя е дръпнала с...
26.11.2017 16:14
Нямам предвид, че тя е дръпнала спусака, неуравновесена, незнам, думата е омерзена, позаинтересувай се от "тъмната страна" на Кенеди.
цитирай
4. yoan2015 - Ето там им е била грешката на &quo...
26.11.2017 16:16
Ето там им е била грешката на "строителите", не по два, по три крана е трябвало, вода, мляко и биричка.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Йоан!
26.11.2017 19:06
yoan2015 написа:
Нямам предвид, че тя е дръпнала спусака, неуравновесена, незнам, думата е омерзена, позаинтересувай се от "тъмната страна" на Кенеди.


Някак си не върви да го направи публично Трябва да е много опитна, за да и гласуват такова доверие Все някой щеше да забележи Имат и екскорт Не вярвам всички да заговорничат срещу Кенеди Той е обичан президент!
И още нещо, тя е французойка! Любовните забежки на Кенеди и с Монро също, едва ли могат да бъдат причина за такава акция от нейна страна! Французойките имат други разбирания в тази насока Той е постигнал най-високия връх, за някаква си забежка с фльорца няма да прави публичен панаир ! Особено пък разстрел?Просто ще има право на същата свобода и тя, нищо повече!
Хилари също беше на ниво, но по- ниско от нейното! Защото не е французойка

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
6. leonleonovpom2 - Ето там им е била грешката на &quo...
26.11.2017 19:09
yoan2015 написа:
Ето там им е била грешката на "строителите", не по два, по три крана е трябвало, вода, мляко и биричка.


А , имаше и други уловки, на тази възраст бирата не ме е вълнувала, но след като ще има всичко, не вярвам бирата да е била дефицит! В директивите на плана!
Май към забавленията трябваше да насоча текста? Не, има и сериозна, не за там част!

Хубава вечер!
цитирай
7. leonleonovpom2 - Струва ми се, че конспирацията с ...
26.11.2017 19:19
Струва ми се ,че конспирацията с Жаклин Кенеди е равностойна на тази с НЕкацането на американците на луната
Ами те бяха следени от цял свят Руснаците първи щяха да реагират ,ако беше фалшификат А те ги поздравиха и казаха ,че Луната не ги интересува!
Има жени убийци на владетели-Ирина, Теофано, дори Екатерина Велика, но не са го правели лично И до днес ролята им в убийствата е под въпрос Имат интерес и толкова! А Жаклин няма дори никакъв интерес!
Любовните връзки на мъжете при французойките не са някакъв сериозен грях
цитирай
8. yoan2015 - Сега, ти говориш френски, има един ...
26.11.2017 22:53
Сега, ти говориш френски, има един документал във you tube - Lo que Jackie sabia, аз на френски не го намерих, има го на испански, изгледай го, продължителността му е около 53 мин. и ще разбереш за какво намеквам, не е бил перфектният президент, напротив и за кацането на луната има съмнения, но това е друга тема.
Колкото до руснаците, преди луната трябва да излязат на Босфора и тогава на луната.
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю Йоан!
27.11.2017 00:02
yoan2015 написа:
Сега, ти говориш френски, има един документал във you tube - Lo que Jackie sabia, аз на френски не го намерих, има го на испански, изгледай го, продължителността му е около 53 мин. и ще разбереш за какво намеквам, не е бил перфектният президент, напротив и за кацането на луната има съмнения, но това е друга тема.
Колкото до руснаците, преди луната трябва да излязат на Босфора и тогава на луната.


Честно казано, имам един любим съвременен политик, не Българин и това е той!
Светът беше пред война! Бяхме деца, от училището ни водеха по изби или бункери? Да се крием, от пораженията на атомната бомбо Не ни беше ясно какво е, но , че беше нещо много страшно, това разбрахме!
И когато казаха, че той е почнал преговари и, ,че война няма да има, всички се успокоиха
Сега, разни книжни изследователи може да го изкарват всякакъв, но при положение ,че все пак си изживяхме детството и стигнахме до тук, може само да сме благодарни ,че е бил разумен човек, заедно с тези около него И ,че в тогавашния СССР също бяха на ниво и не допуснаха война!
В кабинета над бюрото си имах две снимки Едната беше на братя Кенеди Когато стажантката от Франция влезе зе пръв път в него, впери поглед в тях и ме гледаше недоумяващо Сигурно и бяха казали ,че тук има върли комунисти
След време ме пита, какво мисля за Кенеди? Казах и Пита ме, хората тук какво мислят за него, как са приели убийството му? Казах и,че съм бил дете, но плаках за него
Тя сподели ,че знае от родителите си, че във Франция хората също са плакали за него
Чел съм " Хиляда дни на президента Кенеди", спомените на съветския резидент във Вашингтон, този, от постинга! Кенеди е човек и нищо човешко не му е чуждо!
Всичко различно от това е само извращение

Лека нощ, Йоан!
цитирай
10. batogo - !!!:))) Историята е много забавно четиво, Иване, но още по-забавни са нейните манипулатори и тълкуватели!
27.11.2017 11:22
Наред с удобно завоалираните, целенасочено разводнени реалности, реалната история на човечеството е пълна с невероятни абсурди, комични скречове, шаржове и безумни обещания, на които кой знае защо възрастните гледат прекалено сериозно за разлика от децата, чието съзнание е все още неомърсено и веднага усеща лъжата, безумието и абсурдните обещания.
Самата твоя детска реакция спрямо абсурдното обещание, че"...всяка чешма ще има два крана-единият за вода-другият за мляко? Изобилие от всякакви стоки Всеки получава според нуждите си, а дава според възможностите си!", е достатъчно показателен пример за това.
Ето защо ще те помоля да ми обясниш как, според теб хора, живели дълго, натрупали сериозен житейски опит, могат да се вържат на такава плитка житейска измама и дори да са готови да воюват срещу всеки, който отказва да участва в нея, въпреки че ежедневно изживяват нейния абсурд?!
Хубав ден, приятелю!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, Огняве!
27.11.2017 13:11
Чудесен въпрос задаваш! Смятам ,че няма да имаш нищо против да го изведа в постинг! Него и отговоръТ

Хубав ден, приятелю!
цитирай
12. batogo - !!!:))) За мен ще бъде чест, приятелю!
27.11.2017 13:49
От теб винаги съм получавал смислени отговори. Убеден съм, че и сега ще е така.
Хубав ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9137425
Постинги: 1348
Коментари: 29647
Гласове: 102596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031