Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2019 20:14 - Вицове с днешна дата
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 5543 Коментари: 18 Гласове:
32

Последна промяна: 02.02.2019 20:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Тука някои се пишат за капацитети- в историята и в  хумора!  Паралелно! А и в поезията, постфактум!Да, видях ги в историята, ясни ми са!  Затова хвърлям око в в хумора
Там били много добри, дори най- добри!? Да, видях колесници, лаврови венци, ауреуси, но не можах да се засмея Просто хуморът ,не само че беше дефицит, но и липсваше Ами в такава работа трябва да имаш и чувство за хумор Не само да си мислиш, че го имаш, а в същото време да си дървеняк!?
Е, всички не може да са като Гогол, Хашек или Алеко!
Да те карат да се смееш, дори със сълзи!
Толкова могат хорицата, толкова дават!
Какво толкова? Да им се придиря!

Виж, днес,наистина се посмях на наивността
Гледах две предавания, второто беше на Карбовски . Първото, хванах го от средата, но и открая да беше, пак щеше да е ясно
 Жена с две деца изоставила мъжа си и тръгнала с  Дон Жуан ?  Единственият положителен за нея резултат е,че забременяла! ?  Върнала се при мъжа си, признала му, като поискала  и да и прости? Хайде де, да не е луд?
Той я изгонил и завел дело за развод,  с иск ,децата да останат при него! Защото тя е лека жена, какъв пример ще им дава ,на какво ще ги учи?
Сега става смешно!  Смята ,че е прав! Да ,но законът защитава грешниците! Да не им се нарушат правата!? Адвокатката му казва ,че шансовете му да спечели делото, са минимални ? Тя, жена му ги е родила, грижела се е за тях, това няма отношение към замяната му с друг!
Вече наострих уши!
Ясно е ,че не може да спечели делото,  примерно за това,  защото съдийките ще го съжалят?! Зачаках резултата с интерес!  Междувременно ,казаха, че жена му изнемогва, няма жилище, а  има  и малка заплата!  Той е сравнително богат! 
Боже ,вече бях наясно !
И това се потвърди!
Делото за присъждане на децата, като десерт на развода,  е спечелено от......съпругата!?
Моля, вярвате ли на таласъми?
От него, разбира се!

Другият виц, беше от предаването на Карбовски! Някакъв, на 25 години настоящем, с вид на арабин и с добро , поддържано телосложение,  търси баща си? Не хванах началото, но  е ясно, че затова би трябвало да пита майка си ! Но той се върти около съмнителни приятели и приятелки и накрая стигнал до шейха на Абу Даби ?
Шейха на Абу Даби  има за последна грижа , колко деца е посял по света!
Август Трети-Силни, владетелят на Тюрингия,  имал няколко стотин деца от също няколко стотин жени! И е наречен Силни , не защото има страхотни подвизи на бойното поле! Има ти все пак ,но в леглото! Не на полето!
Шейхът на Абу Даби има с един порядък повече деца, може би?!
И настръхва при мисълта ,че някое от тях  може да го припознае за баща!?  И има стройна организация, как да просрещне евентуалния си наследник!  И този- също!  От ресторанта или ристорантата, както казват италианците, директно в затвора! И там бой, поне за него с ипризнава завалията!
Той какво иска ,шейха да му плати, че се е пръкнал на този свят ли?

Разсмя ме, че се оплаква ,че там действали като комунисти!?
Не само действат като комунисти, ами и са такива!
Знам от 70- те години ,от състудент, че там има истински комунизъм !
Тогава Кувейт беше за пример, сега е Абу Даби!
Ами там, като се роди дете и  моментално го пенсионират ! Не чака да стане старец, че тогава!Да му определят и таван на пенсията!?
Като се ожени ,но за арабка първа жена, има право на още три, ако му стиска, нея също  пенсионират !
Като следва, може и на Луната да е, също получава стипендия И ред други благини и привилегии.... !
Това и в най- утопичния комунизъм го няма!
Но при тях е факт!
Как да не му вярвам, че там си е имал работа с истински комунисти, не празнодумци, твърдящи ,че са такива!?

Но накрая го пуснали! Доста мъглява история, не стана ясно ,кой му е помогнал за този хепи енд!?
Като поразмишлява човек, стига до извода ,че шейхът, образован , умен човек , е взел мъдро решение!
Какво да се занимава с този пезевенк, парите не са проблем за него,  да ги даде, но поне да ги даде на някой, за който си струва! Откъде накъде, ако е истина това, да дава пари на този, който иначе трябва да му целува задните части, за това което е направил за него !Че да го дари и с пари!?
По -  добре да ги даде на друг, за който си струва!
А този да се маха и повече да не се мярка там! И да му досажда, да не може да си върши работата ,с която се е захванал!
Кой ли е щастливецът!?



Гласувай:
32


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - leonleonovpom2,
02.02.2019 20:35
Интересни истории. Че съдиите са смешни е ясно.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!-КВГ55
02.02.2019 21:47
kvg55 написа:
Интересни истории. Че съдиите са смешни е ясно.


Законите защитават престъпниците и съдии и адвокати се възползват от това!
Един приятел тръгна да се развежда
Съветвах го, да не си създава главоболия, защото ще е потърпевш! Бях видял жена му да слиза в квартала от лека кола ,непозната, на необичайно за това място? Защо ще слиза в квартала, освен ако иска да не я видят Сетих се за случая, като разбрах ,че се развежда! Да , колата съвпадаше със снимката на тази на любовника!
Разубеждавах го ,но той беше неприклонен! Имал записи на телефона, как си урежда интимни срещи с любовника си Съгласих се да свидетелствам, правил ми е услуги, за това, което съм видял!
На адвоката си каза, че има записи на пикантни уговаряния
Той подскочи, тя знаела ли е и ако знае, да каже ,че се е пошегувал? Защото ще заведе дело срещу него за нарушаване на правата й Няма право, без тя да знае, да записва!
Тук и аз реагирах А тя не нарушава ли неговите права ,уговаряйки любовни срещи по телефона, чийто разговори той плаща?!
Замисли се, каза ,че съм прав , но това е законът!
На делото съдийката се занимава с мен основно Искаше да ме изкара лъжесвидетел Откъде съм знаел, че съм бил там в момента? Казах й ,че не аз съм и уговарял срещите и не съм следил дали спазва графика!Просто случайно съм бил на това място, неоживено ,без превоз наблизо Явно не иска да я видят, затова е слязла там и е привлякла вниманието ми
А на приятелят разказаха играта Да ,получи си половината апартамент по документи, но докато навършат децата пълнолетие го принудиха да го напусне Тя изостави компрометирания любовник и то замести с друг Той се настани в апартамента Веднъж приятелят ми може би го натупа и с право, защото му забраниха да влиза в него!
Хубаво правосъдие, ама нашенско!

Хубава вечер!
цитирай
3. ganini - August der Starke
03.02.2019 12:09
Август Силния е Саксонски княз като Втори и полски (и Литовски) крал като Трети.
1670- 1733г.
цитирай
4. leonleonovpom2 - Август Силния е Саксонски княз като ...
03.02.2019 12:52
ganini написа:
Август Силния е Саксонски княз като Втори и полски (и Литовски) крал като Трети.
1670- 1733г.


Да, прав си Ганини, Дрезден е в Саксония, не в Тюрингия.Заблудил съм се поради близостта им!

цитирай
5. mrazekoff - Дааа,
03.02.2019 13:27
колкото и да търсим хумор в съдебните зали, трудно ще го открием, защото там е много повече тъжно. И, като резултат и като действия. Веселото е накрая в джобовете на правораздавателите и другите действащи лица. Безкрайния като Вселената български съдебен лабиринт при който алогичността и абсурдите са нещо като закономерност. Колко са близки смехът и тъгата, не само едно преобразаване на устата и очите като маски, които ги показват. Близки са и по решението на тези, които отсъждат ... :(
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, Стефане!
03.02.2019 16:27
mrazekoff написа:
колкото и да търсим хумор в съдебните зали, трудно ще го открием, защото там е много повече тъжно. И, като резултат и като действия. Веселото е накрая в джобовете на правораздавателите и другите действащи лица. Безкрайния като Вселената български съдебен лабиринт при който алогичността и абсурдите са нещо като закономерност. Колко са близки смехът и тъгата, не само едно преобразаване на устата и очите като маски, които ги показват. Близки са и по решението на тези, които отсъждат ... :(


Прав си, така е!
Смешно е ,че там един съдия или адвокат е в състояние от гледна точка на закона да изкара прави и двете страни на делото, в зависимост от...интереса и от случая
Затова човек се чуди право- или паросъдие е!?
И най-големият парадокс е, че за дадено съдийско решение ,за което осъждат България, плаща не сбъркалия съдия, а страната!
Уж са независими от държавата , но това не се отнася до отговорността?Ами, като лесно решава, да поеме и част от плащанията Излиза ,че държавата е сбъркала с него Ами да си поправи грешката! Такъв съдия да бъде лишен от Новогодишен бонус или премии като начало, а при системни грешки- да получи и по тежко наказание Понижение например, както е навсякъде, лишаване от дела! Да седне на пейката и да се учи правилно да решава!

Всичко най-добро, приятелю!
цитирай
7. schumpov - Някогашният кадия криво седи право ...
03.02.2019 17:40
Някогашният кадия криво седи право съди, днешните съдии право седят криво съдят.
Скоро разбрах, че е забранено да се публикуват имената на съдиите произнесли се по дадено дело, решението по делото не се обсъжда, да се пукне човек от смях.
цитирай
8. mrazekoff - Ах,
03.02.2019 18:35

leonleonovpom2 написа:
[quote=mrazekoff]колкото и да търсим хумор в съдебните зали, трудно ще го открием, защото там е много повече тъжно. И, като резултат и като действия. Веселото е накрая в джобовете на правораздавателите и другите действащи лица. Безкрайния като Вселената български съдебен лабиринт при който алогичността и абсурдите са нещо като закономерност. Колко са близки смехът и тъгата, не само едно преобразаване на устата и очите като маски, които ги показват. Близки са и по решението на тези, които отсъждат ... :(


Прав си, така е!
Смешно е ,че там един съдия или адвокат е в състояние от гледна точка на закона да изкара прави и двете страни на делото, в зависимост от...интереса и от случая
Затова човек се чуди право- или паросъдие е!?
И най-големият парадокс е, че за дадено съдийско решение ,за което осъждат България, плаща не сбъркалия съдия, а страната!
Уж са независими от държавата , но това не се отнася до отговорността?Ами, като лесно решава, да поеме и част от плащанията Излиза ,че държавата е сбъркала с него Ами да си поправи грешката! Такъв съдия да бъде лишен от Новогодишен бонус или премии като начало, а при системни грешки- да получи и по тежко наказание Понижение например, както е навсякъде, лишаване от дела! Да седне на пейката и да се учи правилно да решава!

Всичко най-добро, приятелю!

как разтегли темата!
При тях всичко е доходи. Разходите са сведени до минимум дори и с издействане на опрощение на някои техни задължения, естествено извоювани по "правов" път. Държавата осъдена - народа плаща. Пуснати и и избягали престъпници - няма виновни. За всичко се намира оправдание и никога няма виновни от тази прислойка. Затова принципа е -"По далече от тях, за да нямаш главоболие".
Лека вечер, приятелю!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, Приятелю!
03.02.2019 20:23
schumpov написа:
Някогашният кадия криво седи право съди, днешните съдии право седят криво съдят.
Скоро разбрах, че е забранено да се публикуват имената на съдиите произнесли се по дадено дело, решението по делото не се обсъжда, да се пукне човек от смях.


Да, чудех се в началото ,що за засони се създават, защо е този щурм към дипломи, свързани с правото? Че и от Свободни Университети!
Огтоворът не беше труден за намиране
Ами още в Народното събрание влезе солиден контингент юристи
И под формата ,че трябвали нови закони ,създадоха такива, че после трябваше да се създават трети ,за да се нормализира положението Една въртележка! Но си гласуваха такива заплати и такава безотговорност относно решенията ,че човек да завиди дори! Преди адвокатите взимали половината пари по делото предварително Другата половина-като го спечелят Ако го загубят-връщат първата поливина
Сега, взима парите предварително и без никаква отговорност при загуба! Ами така се стекли нещата!? Може да се свържи с ответната страна и срещу заплащане да работи срещу наелия първоначално, който му плаща за това- така излиза!? И това го има и се шири!

Хубава вечер!
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, Стефане!!
03.02.2019 20:33
Много точен анализ си направил!
Далече от тях!
Преди години един познат се обърна за съвет към мен за правов въпрос! Смятал да се съди с някакъв по имотен проблем, бил в правото си, сигурен е ,че ще спечели ! Ако имам познат ,да съдействам да заведе дело
Като поразпитах, видях ,че нещата не са много сигурнии Казах му ,че подобни дела , а и не само такива, не се печелят , а се купуват! Смята ли, че може да купи делото? Не, не разполага със свободни пари Работата става опасна, може да се реши по съвест , ако и ответната страна няма пари
Напротив, бил много богат!
Казах му ,че на негово мякто ще търся разрешение да се разберем по някакъв начин, но не и в съда Там със сигурност ше загубя, колкото и да съм прав! Такъв съвет му давам , той да постъпи ,както смята за добре!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
11. inel379 - Много поучителен постинг!
03.02.2019 21:27
В раздялата със глупостта,
добър приятел е смеха.
Той здраве е за тялото и душата -
това е от години мъдростта позната.
Когато грейва щастливо твоето лице,
зареждаш със сила своето сърце.
Японците са първенци по дълголетие
и масово живеят прескачайки столетие.
Научно са доказали основната първопричина
с активна работа и смях през цялата година.
Дори и тъжните неща са често смешни,
когато правим избори погрешни.
Така се раждат и вицовете -
плод на битието лично,
а те са бум на истинска енергия,
която ни зарежда безгранично.
Казват, че за глупостта лекарство няма,
затуй пък в истината за смеха,
отсъства всякаква измама.:)
Сърдечен поздрав с усмивка за теб!:)
цитирай
12. leonleonovpom2 - Благодаря ти, Инел!
03.02.2019 23:52
inel379 написа:
В раздялата със глупостта,
добър приятел е смеха.
Той здраве е за тялото и душата -
това е от години мъдростта позната.
Когато грейва щастливо твоето лице,
зареждаш със сила своето сърце.
Японците са първенци по дълголетие
и масово живеят прескачайки столетие.
Научно са доказали основната първопричина
с активна работа и смях през цялата година.
Дори и тъжните неща са често смешни,
когато правим избори погрешни.
Така се раждат и вицовете -
плод на битието лично,
а те са бум на истинска енергия,
която ни зарежда безгранично.
Казват, че за глупостта лекарство няма,
затуй пък в истината за смеха,
отсъства всякаква измама.:)
Сърдечен поздрав с усмивка за теб!:)


Твоите стихотворни коментари са едно от нещата, които много харесвам в блога!
Права си, светът е оцелял, защото се е смял!
Смехът е здраве и превръща неприятните неща в живота в поносими! Оттам и в преодолими!

Лека нощ!
цитирай
13. andorey - Вицове с Жоро Пеев и Светозар Гледачев-
04.02.2019 12:44
https://www.youtube/watch?v=saA2r1piMkg

Поздрави!
цитирай
14. nedovolen - Иване
04.02.2019 12:51
Да не бе телевизия гледал, не би терзания имал...
Според Янко Янков, мисля вече, да не търся, академек по право, с изписани много дебели книги - правосъдието произлиза от съдене на правия.
Аз пък по съдилищата освен хумор друго не съм срещал.
Само едно сериозно дело. Съдили се евреин и арменец. Съдията се отървал с 10г условно...
: )))
цитирай
15. leonleonovpom2 - Благодаря ти, Андрей!
04.02.2019 13:26
andorey написа:
https://www/watch?v=saA2r1piMkg

Поздрави!


Хубав постинг си написал! прегледах го и оставих коментар!

Поздрави!
цитирай
16. leonleonovpom2 - Поздрави, Николай!
04.02.2019 13:30
nedovolen написа:
Да не бе телевизия гледал, не би терзания имал...
Според Янко Янков, мисля вече, да не търся, академек по право, с изписани много дебели книги - правосъдието произлиза от съдене на правия.
Аз пък по съдилищата освен хумор друго не съм срещал.
Само едно сериозно дело. Съдили се евреин и арменец. Съдията се отървал с 10г условно...
: )))


Да би мирно седяло, не би чудо видяло!...
Право на италиански има смисъл на порочно учение!
И не е далече от истината
Тезата е ,че виновният е невинен до доказване на обратното и невинният - виновен, пак по същия параграф До доказване на обратното!
Добра база за спекулации и за корупция, нали?!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
17. bojo12345 - Жена какво ще роди и съд какво ще реши - никой не знае!
05.02.2019 09:56
Едно време беше така...не се е променило много.
Поздрави, приятелю!
цитирай
18. leonleonovpom2 - Здравей, Божидаре!
05.02.2019 11:28
bojo12345 написа:
Едно време беше така...не се е променило много.
Поздрави, приятелю!


"Жена какво ще роди и съд какво ще реши - никой не знае!"

Да, но съдиите знаят кой ще спечели! На извънсъдебни срещи
А за жената ? Веднъж ,във връдка с един обир в къщи се разправях с една следователка Обвинявах ,че допускат циганите да шетат из центъра града и те вероятно са го направили! Попитах ,имаше една Марийка, родила над десет деца, май бяха тринадесет ,тя какво търси всеки ден в центъра, фабриката за деца?На 27 години?
Отговорът ме изуми? Тя знаела ,кои са бащите на децата!?
Прозвуча ми като виц, даже се изсмях, та дойде и шефът й! Той се опита да замаже глупостта!

Та от тази следователка разбрах, че жените ,ако не друго, като Марийка такива, знаят кои са бащите на децата, които раждат на конвеер !

Хубав ден, приятелю!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9133260
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102590
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031