Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2019 21:01 - Ценко Барев- истинският опозиционер
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 7202 Коментари: 27 Гласове:
26


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Истински,а не пръкнал се със стара дата, както в оня виц за радио Ереван!
Попитали го,можело ли е соцреволюцията у нас да победи без намесата на Червената армия?
Друг път то отговаряло,още не чуло дори целия въпрос! Сега дълго мълчало ......
Казало, че можело ,но при едно условие !Всички активни борци след Девети да са били такива и преди Девети!

Навършил вече 100 години, той е живата история на БЗНС Онова , управлявало при Стамболийски и след Девети - с ОФ!
Сега БЗНС-та дал бог, но членовете им се броят на пръстите на едната ръка? То пък,какви БЗНС-та като земеделие няма! Чесън, лук, домати, ябълки внасяме на поразия!

Ценко Барев и преди и след Девета е бил на грешната лична позиция Преди Девети даже е лежал в затвора, като в съседство с неговата килия е била тази на Вапцаров!
След Девети се е "изхитрил "и успял да избяга, преди да го окаушат!  Иначе със сигурност е щял да сподели съдбата  на Никола Петков!

След дълги перипетии се озовава в САЩ, където с Г.М. Диминтров оглавява Българската емитрация! Близо полвин век е извън страната
Но след промяната се завръща
Учедващо за вековната си възраст е със свеж ум и разсъдък!  Разбира се, някои ще кажат, че е глупав и наивен, защото не гони лични интереси и банкови сметки!?
Нормално за човек, за когото България цял живот е била над всичко!!!!!

Казва ,че в политиката,освен генералната линия, която трябва да се следва, необходимо е и се гледат държавните интереси! Не е задължително двете неща да се припокриват!
Намек за позициите ни за Македония относно името й ! Вместо да тропнем на масата и да кажем ,че този въпрос засяга нас и да обясним  защо, ние оставихме Гърция да ни върши работата ?!
Грък да  ти върши работата,предварително е ясен резултатът какъв ще бъде за тебе!

Но - минало свършено!
Все пак,  той изненадващо намесва Русия, какви да бъдем в отношенията си с нея!? Не казва какви людоеди има там, колко хора са изяли! А казва, че след като Русия демонстрира ,че търси приятелство с нас, ние да не бъдем високомерни и да гледаме назад ! Да отговорим със същото! Заради нашия интерес! Трябва да си гледаме интереса-държавния!
Смешно е да получаваме  газ от Русия чрез Турция!? Що за глупост? Да демонстрираме вярност по този начин!? При положене, че ние можем да бъдем разпрезделител на нефтопродуктите за цяла Европа, идващи от Русия!
Тогава всички ще ни уважават и ще се съобразяват с нас! А няма да гледат на България ,като на някаква досадница, допусната от нема и къде в задния двор на Европа...........

Умен човек е Ценко Барев! Може би,  зщото е препатил!?
Политиката е едно, интересите,особено икономическите-нещо друго!
Ами одумваният американски президент показа подобна гъвкавост със Северна Корея!  Не бих се наел да правя тълкувания за причината ,но превърна, поне за в момента заплахата от война в приятелство!

Така се действа в политиката-вярно приятелство, съчетано с лични/ държавни/ интереси!



Гласувай:
27


Вълнообразно


1. kvg55 - leonleonovpom2,
12.02.2019 06:34
И Ценко Барев като Милан Дренчев и Жельо Желев.
цитирай
2. batogo - !!!:))) Здравей, Иване!
12.02.2019 06:44
Ще бъда кратък. Да правиш бизнес с Русия е все едно да правиш бизнес с мутри или с мафията. Никога няма да постигнеш своя интерес, защото винаги ще бъдеш рекетиран и заплашван. Ако мислиш, че нашият национален интерес е да бъдем губещи, но "братя" с Русия, няма как да те разбера, защото Путландия гледа на нас както котката на мишката. Това са фактите и те са очевадни, а твоята пропаганда не знам по какви причини я пробутваш тук но, според мен е неадекватна, защото не е базирана върху истината.
Хубав ден, приятелю! Ако не те затруднява, дръж се като българин, не като русофил... :)
цитирай
3. vmir - Привет, Леон,
12.02.2019 06:44
Естествено е да си съгласен с Ц. Барев, защото логиката му принципно е правилна, а ти си русофил (в добрия смисъл на думата). Ако всички русофили бяха като теб, аз бих бил изцяло съгласен с Ц. Барев. Който прави грешката, която и аз допреди да вляза в блога правех (установих, че и доста приятели са преминали през нея с моите заблуди, в които смятам е изпаднал и Ц. Барев) – наивно да вярвам, че като българи, т.н. “русофили” (окупатори на понятието) не биха вредили на България в полза на конюнктурни Кремълски оперетъчни фигури.

Пробутването на сбъркан президент и безброй нагли посредственици, които привиждат смъртни врагове и набеждават за русофоб всеки кадърен и добросъвестен българин, защото не се прехласва пред безумните авантюри и блъфове на озверели за власт негодяи е опасността от близост с Русия при настоящата й агресивна политика, която смятам, че Ц. Барев подценява сериозно. Защото със сигурност Ц. Барев не се е опитвал да изрази мнение в нета, или да се разбере с настоящите “русофили”, за да види на какво са способни в екстаза си от агресивност и неутолими претенции тези типове, готови на всичко, за да наложат простащината си.

Съжалявам, че наскоро ти не забеляза, когато показах факсимилета на оригинални текстове, опровергаващи, че Й. Радичков, Б. Димитрова и други са писали на цигански език (съгласно текущата граматическа норма на Рустам). Още повече съжалявам, че ти продължи да зачиташ претенциите му на лингвист, основани на нагло безсрамие. Надявам се да можеш да си представиш какви биха били последствията от овластяването на животни като Рустам с Кремъл зад гърба по примера на баща му.

В някои отношения България може да губи от дистанцирането с Русия, но нима би спечелила от възприемането на агресивна и назидателна политика спрямо високоразвитите страни, към каквато с всички сили и средства Кремъл ни тика с най-посредствените си и фанатизирани маниаци в диапазона от Радев до Рустам, според лидерските разбирания на първия от които българите преписват, а според лингвистичните норми на втория, най-изявените български писатели пишат на цигански език…
Прочее, ти и аз преписваме на цигански език и ако мислиш, че визията за България на тези вдъхновени от Кремъл типове е по-различна от жалките им назидания, смятам, че дълбоко се заблуждаваш.

Приятен ден!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
12.02.2019 07:46
kvg55 написа:
И Ценко Барев като Милан Дренчев и Жельо Желев.


Донякъде е така!
все пак Ж.Ж. няма място сред тях! той е отглеждана опозиция
Адругите са станали по естествен път опозиция!
Но ние, които не сме живели в тези времена, не ги разбираме напълно!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Отняне!
12.02.2019 08:01
batogo написа:
Ще бъда кратък. Да правиш бизнес с Русия е все едно да правиш бизнес с мутри или с мафията. Никога няма да постигнеш своя интерес, защото винаги ще бъдеш рекетиран и заплашван. Ако мислиш, че нашият национален интерес е да бъдем губещи, но "братя" с Русия, няма как да те разбера, защото Путландия гледа на нас както котката на мишката. Това са фактите и те са очевадни, а твоята пропаганда не знам по какви причини я пробутваш тук но, според мен е неадекватна, защото не е базирана върху истината.
Хубав ден, приятелю! Ако не те затруднява, дръж се като българин, не като русофил... :)


Разбирам те, но пропаганда не правя!
Всяко нещо си има цена Каква е цената да бъдем открити врагове с Русия
Много от качествата ,които се приписват на Русия нияе ги имаме в силна степен
Да, работих в предприятие, собственост по документи на руска фирма Нито веднъж не задържаха заплащане дори с един ден Не проведоха масови съкращения, дори инициираните от наши слуги отмениха!
Когато стана инцидент с мен, положиха всички грижи, моментално И опит не направиха да ме обвинят/ нямах вина/, но при наши, сигурно щеше да стане...
Ние трябва да си гледаме и интереса Добре, какво ще спечелим от едно противопоставяне открито с Русия Празни приказки и потупване по рамото ли! Това го знаем и няма да ни изненада

Та и с Русия! Ами всичко е въпрос на договаряне Те държат на бумащината Педанти са, това го знам добре Така ,че договаря се и всеки си спазва договорката

Не съм икономист, но за съжаление,правил съм икономически обосновки и разсъждавам по- добре от средден икономист
Ние си загубихмве пазарите на стоки Подарихме ги!? Оттам и икономиката ни стана излишна Мит е ,че е била стара, непроизводителна За химичната и фармацевтичната се подписвам ,че не е вярно!
Какво стана като загубихме например пазара за домати в Русия? Внасяме дървени домати от Гърция и Турция , нали!? Развиваме тяхната икономика и те ни се радват!
Накратко-следваме си политиката в ЕС, но сме отворени за търговия с Русия, при положение, че те искат това и декларират коректност!
Самаряни сред приятелите ни няма, всеки гледа парата!
И ние трябва да я гледаме Всеки говори за цена, за всичко! И приятелството е с цена !
Самолетите не ни ги подаряват, нали?
Някой да се е загрижил за това ,че заплащането при нас е поне пет пъти по- ниско от на другите страни в ЕС и да предприема нещо в тази насока?
Не, разбира се, тайно се радва ,че не е на наше място Аман от такива приятели, на думи!

Хубав ден, приятелю!

П.П. Придържам се към истината, доколкото е възможно, а не ме интересува руснак ли е или французин, например
И бушмен да е ,като е полезен, ще получи похвала!
А Ценко Барев, ръководил емигрантските кръгове е последният, който би могъл да бъде обвинен в русофилия, да го нарека И няма как да е пропаганда това ,което предавам- неговите думи!
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, Любо!
12.02.2019 08:41
Благодаря ти за хубавия коментар!
Ами аз ясно съм го казал в коментар при диалога им със Стар
Че вероятно владее граматиката /не ми е работа да проверявам доколко, но проглуши света с това/, но не може да пише! Няма никакви публикации За тпоследното се подписвам, защото има доказателства!И заключението ми-Че това е много лошо/ меко казно/ за филолог!
Мисля, че веднага застанах зад тебе при това безумно обвинение
Първо, циганският няма нищо общо с Българския и един циганин, дори и висшист /лесно ги произвеждат/ може само да мечтае да пише като тебе!
Ясно съм подчертал, че за хора с инженерни специалности е допустимо да правят грешки ,не професионални, а граматически Не това трябва да е основното изискване към инженер! както и за него- да владее инженерна специалност! Опита се да влезе в моята професия И какво-абсолютни безумия написа! Недостойни за учещ първа година в училище химия!
Аз винаги съм си вършил работата в професията на ниво
Но за него не мога да кажа това! Първо, поведението му е противоположно за един учител! Писането по неразбираем начин е прикритие на некомпетентност
Както си спомням, че щял да направи един семпъл анализ при мен Гарниран с безброй епитети, нямащи нищо общо със семплостта/ съмнявам се ,че при такова развитие е наясно с нея/
Казал съм го и то ясно!
Филолог не можещ да пише!За какво му служи филологията тогава?Да тероризира другите ли?
Аз за политика рядко пиша, но имам документ за правоспособност като политически коментатор Да съм направил някога демонстрация на тази тема в категорията? Да унижа някой?
За преводач- също! А, това го демонстрирам понякога, когато подигравателно се отнасят към езиковите ми знания!

А за търговия с Русия, смятам ,че има подготвени, достойни кадри, които да се заемат с нея! И да защитават и гонят нашите интереси Нямам предвид да се заемат с нея бивши и настоящи партийни мекерета!
Ако е такава работата, не, не си струва труда, изобщо да се подхваща!Те, в никакъв случай!
Русия не е вече комунистическа държава и партийни котараци нямат работа в търговията с нея!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
7. batogo - !!!:))) Здравей, Иване! Уважавам твоята гледна точка и мнение, които са твое право и твоя визитка.
12.02.2019 10:51
Според мен Русия и Венецуела, както Путин и Мадуро по манталитет, ценностна система и стил на управление са еднотипни. Това са тип държави с държавни вождове, които са безогледни ползватели на народ и природа, жадни за власт и неспособни да сътворяват друго освен корупция, терор, военни, алкохолизъм, наркомания и мизерия. С такива типове държави и вождове нормални отношения са очевадно невъзможни.
Ти сигурно си спомняш, че ген. Ваньо Танов се прости с живота, когато реши да постави на входа и на изхода на Лукойл и техните складове системи за отчитане на входящата и изходящата продукция. Тази руска рафинерия с вериги бензиностанции в цялата страна и стотици милиарди печалба за 17 години е платила само 2,8 милиарда данъци до днес, като постоянно декларира загуби, заобикаля законите и се опитва да дирижира българската вътрешна и външна политика. В същото време руски бивши и настоящи агенти на тайните руски служби и руската енергийна мафия изкупиха половината ни черноморие и започват да претендират едва ли не за автономия, което прилича твърде много на кримския сценарий, който ако все още не се е случил тук е, защото България е член на ЕС и НАТО.
Именно по тази причина цялата русолюбива пасмина се чуди как да опозори името на България пред света и да я изкара от Евросъюза и НАТО, за да може безпрепятствено да я хариже на кремълските си господари?!?!
Това ли е мечтата на русолюбците за Родината ни?!?! И това ли наричат те патриотизъм?!?!
Та това си е чиста проба жаден за власт идиотизъм, приятелю, който няма нищо общо с патриотизма.
Може да ми се сърдиш, но така виждам нещата и така мисля аз, слушайки и наблюдавайки случващото се у нас и изявите на цялото президентско-социалистическо войнство и тяхното приятелско, русолюбиво обкръжение.
Според скромното ми мнение никой нормален, осъзнат, разумен човек не търси постоянно начини да оплюва и злепоставя държавата си, защото така му нареждат отвън.
Хубав ден, приятелю!
цитирай
8. vmir - 6. leonleonovpom2, Приятелю, завиждам ти на чистосърдечието,
12.02.2019 13:33
с което вярваш, че низките мотиви и същества могат да бъдат елиминирани от живота. Нали, ако това беше така и всеки си намираше мястото според знания, умения, заслуги и качества, никой нямаше да претендира за знания, които не притежава, а щеше да се старае да придобие тези знания, умения или качества, защото те щяха да му осигуряват съответното място в живота? Че то самото мошеничество тръгва от претенцията, че си по-заслужил, но неоценен, поради което имаш "правото" да мамиш или съдиш другите, а в патологичните случаи като Рустам - и да изпитваш сърдечно-съдовата им система докога ще издържи. Не мислиш ли, че на тези не им пука дали сърцето на жертвата им би издържало гаврите им не само от садизъм или странни представи за забавление, а и защото методично разчистват пътя от конкуренция, която повдига стандартите за успех и признание на недостижими за тях висоти?

Не си ли забелязал, че точно тези садисти са неизбежния инструмент на всеки диктатор и мракобесник, че точно те са неизбежните подръжници на всяка кървава власт, че изпълняват тази катилска функция с домогване до "правото" те да определят кой какъв е, дали е професионалист и колко е компетентен в изявите си.

Хубав ден, Лео!
цитирай
9. merlin68 - Не съм запознат с личността и дей...
12.02.2019 14:11
Не съм запознат с личността и дейността на Ценко Барев, принципните хора обикновено са опозиция на всяка власт. Така че не е чудно, че е бил опозиция преди 9-ти, длед 9-ти и че днес вижданията му са по-различни от тези на властта, да не говорим за психодесните представители в блога.
Някои хора тук са много не наясно щое русофил, американофил и фобийните варианти. Като правило у нас "комунистите" станаха "антикомунисти", "русофилите" станаха "американо и еврофили", защо кавички? - защото не са ни едно от двете.
Както вървят нещата, има известна вероятност палачинката пак да се обърне и мимикрията да върне днешните "американо и еврофили" в "правия" път на "русофилството", на някои от тях ще им е за трети път. Разбира се нещата може да се развият и така, че дружбата ни с Турция да стане многоооо нерушима, и стой та гледай колко "туркофили" ще се появят.
Русия днес не е толкова дашна като СССР и ако допуснем днешните хамелеони да се пребоядисат за пореден път, България рискува и след следващия вятър на промяната, да продължи да духа супата, пак по волята на чужди господари.

цитирай
10. didanov - здравей Леоне
12.02.2019 14:20
определено не съм съгласен с твърдението че правиш пропаганда, явно колегите нямат представа какви са методите на пропагандата. Тяхното пристрастие, по-скоро неприязън към всичко руско си личи от 100 км.
Напълно подкрепям мнението, че България трябва да защитава интересите си преди всичко, дори и ако те съвпадат временно с тези на Русия - САМО ПО ТОЗИ НАЧИН МОЖЕ ДА СЕ ИЗГРАДИ НЯКАКЪВ СУВЕРЕНИТЕТ а не сателитно съществуване. По същия начин трябва да се действа и с ЕС и САЩ.
Конкретно по темата - хората от БЗНС от ОФ също имат вина за събитията след 9-ти септември. Те се ползват с много по-голяма подкрепа в обществото от КП, но правят няколко кардинални грешки - дават най-важните министерства на комунистите, правят компромиси със собствената си идеология и принципи, като подкрепят приемането на наредбата за Народния съд и си затварят очите за терора и сталинските методи на колегите им от КП. И най-голямата грешка - позволяват на комунистите да внесат раздор в собствените им редици, да ги разединят и така по отделно и постепенно да ги отстранят физически и политически от сцената. Останалите земеделци са само за параван на Партията майка. Поздрави
цитирай
11. didanov - здравей батого
12.02.2019 14:33
сигурно си прав за безочието на Лукойл и неправдата срещу държавата. НО искам да те попитам : само те ли ограбват държавата ни? Не правят по същият начин даже по зле канадската фирма крадяща за стотинки нашето злато и полезни руди? Не си пълнят безконтролно джобовете американските Марици? Кой настояваше да закрием реакторите ни и да спрем да снабдяваме с ток целия Балкански полуостров? Плащат ли нещо американците за техните бази у нас? напротив ние им плащаме, за сравнение те плащат стотици милиони за италианските си бази например. Кой настояваше да си нарежем ракетите, да не си обновим самолетите и техниката и да станем заден двор на Турция?Кой ни накара да саботираме южен поток, да спрем Белене? Така че не ми говори само против мракобесната Русия защото се излагаш. Покрай лошото, което ни е направила Русия, не можеш да видиш ПОЛЕЗНОТО от което бихме могли икономически да се възползваме.
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравейте, приятели! Не искам ...
12.02.2019 15:12
Здравейте ,приятели!
Не искам постингът да става повод за грозни скандали! Никой не е по- турчин от султана , а и прекаленият светец и богу не е драг
Истината е, че бях впечатлен от Ценко Барев Човек преживял много и вече във второто си столетие, правещ явно оценка на живота си! И споделящ поуките от него!
Нямаше как да не се впечатля от липсата на злоба, реваншизъм! И мисълта за България! Че трябва да търси реални неща, не празни обещания Да е фактор тя, не товар за другите Нямаме ресурси, дават ни се ,да се възползваме! Защо ще търсим, например Турция за посредник? Правил съм и друг път сметка, получавахме от СССР 12 милиона тона нефт годишно, от който с търговската отстъпка икономисвахме 2милиарда долара, при национален доход-10 милиарда!
Имахме пазари за продукцията Може СССР да е прекалявал с опеката над нас ,но медалът имаше и опака страна
Не го казвам за да величая СССР, но необятняруски пазар трябва да се използва
Ами аз от Москва запомних, че една от трите най- популярни стоки беше Българска
Паста "Поморин"! Имаше я във всеки магазин и парфюмерия, в изобилие!
Къде е тази паста сега- изчезна заедно с пазара!?
Аз съм убеден ,че руския пазар трябва да бъде използван, още повече, че не е така претенциозен!
Политика и търговия може да имат допирни точки, но не са едно и също!
Доказват го и други страни от ЕС-Италия, Франция, Унгария, Чехия

Хубав ден на всички!
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
12.02.2019 15:41
Лукойл беше продаден от правителството на СДС! Иван Костов даде след време правдоподобно обяснение за ниската цена Никакви съкращения първите пет години- съставът беше над 10 хиляди души, никакви намаления на заплати и така нататък Държавата държеше златната акция, управител беше българин-Валентин Златев
Присъствал съм на годишни отчетни събрания в присъствие на хора на властта-От тяхно име се потвърждаваше че, Лукой не дължи пари за данъчни отчисления
Далаверата с отчитането на горивата е много стара Още от преди промяната
В едно съм сигурен, не ми е много ясно кой е собственик , реален, на бившия гигант на икономиката ни/ чужденци се възхищаваха на затворения цикъл в него- всичко произлизащо от нефта се получаваше и преработваше/, но в далаверата има и Българско участие! Ако е такава, каквато се описва!
Да, за нагаждачите,които са с всяка власт съм напълно съгласен с тебе!Наистина не знам как да се преборим с тях? На времето силният човек в СДС ме предложи за негов заместник Знаех ,че има опозиция срещу мен, определено игрите не ми минаваха и бях неудобен за играчите! Но скърцайки със зъби, щяха да гласуват Но се получи писмо в този момент Че кандидатствали в партията , но неприети ,нямат право да заемат ръководна длъжност Бившите партийци нямат проблем ?!Поисках разяснение, клон на БКП ли ставаме с това решение? Било заради някой си в София, да го елиминират?!
Капката преляла чашата ! Дадох си отвод и напуснах СДС Маса бивши комунисти станаха седесари и даже оглавиха организацията Ченгетата отделно
Дето има една приказка , извинявам се, но е подходяща- Със стари курви нов бардак не се прави!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
14. leonleonovpom2 - Здравей, Любо!
12.02.2019 15:58
Ох, колко си точен в описанието!
Да, горе си признах ,че наистина нямам решение за борба с нагаждачите Те се обединяват в глутница, това е присъщо за тях, а идеалистите са единаци и им стават лесна жертва
Морал, на той е атрофирал при тях, ако изобщо са го имали!?
Да, аз се възхищавам и то с основание от старите Българи- до поколението на родителите ни, но оттам нататък пасмината е страшна! Може би с правилото ,че всички са равни се наруши йерархията Селяните станаха управляващи, гражданите работеха на полето Дурма карашик, както казват турците
Торбата с мишките трябва периодично да се разбърква Тъкмо те се подредят и устанонят някакъв ред, следва разбъркване, суматоха, те забравят какво са постигнали, наново се подреждат и всичко се повтаряБез нещо ново да се постигне
Това правят ръководителите от 70 и повече години у нас!
Да, прав си, наивник съм! Говоря за теоретичен модел, който е верен, докато не попадне в ръце на нагаждачи, интересуващи се само от лична далавера! Те майка си и баша си ще продадат, за да го развалят

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
15. leonleonovpom2 - Здравей, Диляне!
12.02.2019 16:06
didanov написа:
определено не съм съгласен с твърдението че правиш пропаганда, явно колегите нямат представа какви са методите на пропагандата. Тяхното пристрастие, по-скоро неприязън към всичко руско си личи от 100 км.
Напълно подкрепям мнението, че България трябва да защитава интересите си преди всичко, дори и ако те съвпадат временно с тези на Русия - САМО ПО ТОЗИ НАЧИН МОЖЕ ДА СЕ ИЗГРАДИ НЯКАКЪВ СУВЕРЕНИТЕТ а не сателитно съществуване. По същия начин трябва да се действа и с ЕС и САЩ.
Конкретно по темата - хората от БЗНС от ОФ също имат вина за събитията след 9-ти септември. Те се ползват с много по-голяма подкрепа в обществото от КП, но правят няколко кардинални грешки - дават най-важните министерства на комунистите, правят компромиси със собствената си идеология и принципи, като подкрепят приемането на наредбата за Народния съд и си затварят очите за терора и сталинските методи на колегите им от КП. И най-голямата грешка - позволяват на комунистите да внесат раздор в собствените им редици, да ги разединят и така по отделно и постепенно да ги отстранят физически и политически от сцената. Останалите земеделци са само за параван на Партията майка. Поздрави


Вярно е, не ми е целта пропагандата!
Просто се възхищавам от Столетника!
Н есме дорасли до нивото му, но не сме минали и през перипетиите му!
Трудно ще бъде разбран от всички А и обществото се научи да не уважава ценностите
Местата им са подменени с кича и безвкусицата!
Много е прав, предлага ни се нещо, от което имаме полза, за какво да отказваме?
Ако нямаме полза ,нещата стават други
Както се казва няма вечни приятели, има вечни интереси
Грубо е, но в тези материални времена си е така
Глупост ще е пък имайки полза, да откажем!
Трябва да се появят политици от ранга на Стамболов, да мислят за България, не само за джоба си!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
16. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
12.02.2019 16:18
merlin68 написа:
Не съм запознат с личността и дейността на Ценко Барев, принципните хора обикновено са опозиция на всяка власт. Така че не е чудно, че е бил опозиция преди 9-ти, длед 9-ти и че днес вижданията му са по-различни от тези на властта, да не говорим за психодесните представители в блога.
Някои хора тук са много не наясно щое русофил, американофил и фобийните варианти. Като правило у нас "комунистите" станаха "антикомунисти", "русофилите" станаха "американо и еврофили", защо кавички? - защото не са ни едно от двете.
Както вървят нещата, има известна вероятност палачинката пак да се обърне и мимикрията да върне днешните "американо и еврофили" в "правия" път на "русофилството", на някои от тях ще им е за трети път. Разбира се нещата може да се развият и така, че дружбата ни с Турция да стане многоооо нерушима, и стой та гледай колко "туркофили" ще се появят.
Русия днес не е толкова дашна като СССР и ако допуснем днешните хамелеони да се пребоядисат за пореден път, България рискува и след следващия вятър на промяната, да продължи да духа супата, пак по волята на чужди господари.



Прав си, с тази хамелеонщина няма как да се достигне до нещо успешно и полезно На времето такива ме отвратиха от СДС После открих ,че са навсякъде- псевдоспециалисти-знаещи и така нататък Създавайки с приказки ,не с дела мит около себе си!?
От рода бил перфектен в писането , но нямал публикации?
Знаел това, което си му подсказал, как да използва, но не се сетил?Ами за какво ти е такова знание?
Вместо полезна работа- облъчване с празни приказки!?
Правеха атестации преди ,но и на тях намират решение
Определено трябва да има йерархия според реално постигнатото, а не според приказките и краденото!
Утопия, вероятно!
Някой гаден присмехулник, от рода на изоставащите в малките класове, веднага ще изграчи!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
17. zaw12929 - Правда е: "Навършил вече 100 ...
12.02.2019 17:56
Правда е: "Навършил вече 100 години, той е живата история на БЗНС Онова , управлявало при Стамболийски и след Девети - с ОФ!
Сега БЗНС-та дал бог, но членовете им се броят на пръстите на едната ръка? То пък,какви БЗНС-та като земеделие няма! Чесън, лук, домати, ябълки внасяме на поразия!"
цитирай
18. batogo - !!!:))) Към Диданов.
12.02.2019 18:06
"Американските" Марици, още след оборудването им според последните съвременни екологични стандарти с модерни технологии и пречиствателни съоръжения, опазващи родната природа, бяха продадени на регистриран в Щатите руски енергиен холдинг, който до ден днешен си избива от гърба на всички ни високата цена на високо-технологичната покупка.
АЕЦ Белене и Южен поток, според начина, по който бяха договорирани, бяха поредните каци без дъно, в които щяхме да наливаме милиарди срещу пълна енергийна зависимост от Русия.
Много важно е да не се забравя, че изборът на България е да бъде европейска и натовска държава, което автоматично изключва възможността, като такава да е напълно зависима от геополитиката на Русия.
Хубава вечер, Диданов!
цитирай
19. leonleonovpom2 - Здравей, Зав!
12.02.2019 20:34
zaw12929 написа:
Правда е: "Навършил вече 100 години, той е живата история на БЗНС Онова , управлявало при Стамболийски и след Девети - с ОФ!
Сега БЗНС-та дал бог, но членовете им се броят на пръстите на едната ръка? То пък,какви БЗНС-та като земеделие няма! Чесън, лук, домати, ябълки внасяме на поразия!"


Така е!
Написал съм го, но не ме радва!

Хубава вечер!
цитирай
20. leonleonovpom2 - Здравей, Любо!
12.02.2019 20:48
vmir написа:
с което вярваш, че низките мотиви и същества могат да бъдат елиминирани от живота. Нали, ако това беше така и всеки си намираше мястото според знания, умения, заслуги и качества, никой нямаше да претендира за знания, които не притежава, а щеше да се старае да придобие тези знания, умения или качества, защото те щяха да му осигуряват съответното място в живота? Че то самото мошеничество тръгва от претенцията, че си по-заслужил, но неоценен, поради което имаш "правото" да мамиш или съдиш другите, а в патологичните случаи като Рустам - и да изпитваш сърдечно-съдовата им система докога ще издържи. Не мислиш ли, че на тези не им пука дали сърцето на жертвата им би издържало гаврите им не само от садизъм или странни представи за забавление, а и защото методично разчистват пътя от конкуренция, която повдига стандартите за успех и признание на недостижими за тях висоти?

Не си ли забелязал, че точно тези садисти са неизбежния инструмент на всеки диктатор и мракобесник, че точно те са неизбежните подръжници на всяка кървава власт, че изпълняват тази катилска функция с домогване до "правото" те да определят кой какъв е, дали е професионалист и колко е компетентен в изявите си.

Хубав ден, Лео!


Силен, правдив и точен коментар!
Направи ми впечатление веднага, затова се връщам към него
Да ,това е тип, убиец на конкуренция! Вместо да се пребори с нея, той се стреми да я убие?! В нормална среда има честна борба! И когато е честна, противникът признава превъзходството
Имал съм такива случаи, в учението ,в труда , в спорта, да признават открито ,че съм по- добрият! В спорта- дори и когато съм загубил Може и за утеха да е било, но ми е казвано-загуби, но си признавам ,че си по- добър!
Много си прав, Пискова ми беше писала, че се заяж с по- изявените?!
Не е логично за един учител, да учи тези, които счита за по- добри и да се заяжда с тях? Какно иска ,дастанат по - слаби ли? Вероятно това!
Целта е прозрачна, иска да отстрани тези, които счита за по- добри!
Чел съм какви ли не неща за Пискова, не твърдя ,че е бог, всеки греши Даже веднъж се мъчихд а загася огъня на скандала между нея и двама блогъри- приятели
Но примерно, ако се имам за по - добър от нея/ не съм си го и помислял даже/, следва логичния въпрос-защо тогава не съм на нейното място?
Щом не съм, не съм по- добрият и точка!
Уважавам йерархията и тези, които са пред мен в нея
Не съм волунтарист или анархист Ненавиждам хаоса в отношенията! Всеки да си знае мястото!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
21. didanov - здравей батого
13.02.2019 02:25
Германия е европейска държава, но това не и пречи да си има Северен поток нали? Нито пък да строи Северен поток 2 и да "увеличава " зависимостта си от Русия, като става основен газов хъб на Европа.
Турция е Натовска държава, но това не й пречи да прави турски поток и да получава руски газ на изгодни цени за своята икономика и стотици милиони долари за транзит до други страни нали?
А какво направиха нашите глупаци - получиха капаро от руснаците, но под натиска на ЕК саботираха "лошия руски газ" за да продължават да купуват "добрия украински газ", който пак си е руски.
Що накрая не почнем да купуваме скъпия втечнен американски газ? Хем ще сме свободни, хем независими!
цитирай
22. vmir - Нямаме различия, Лео!
13.02.2019 13:10
leonleonovpom2 написа:
Уважавам йерархията и тези, които са пред мен в нея
Не съм волунтарист или анархист Ненавиждам хаоса в отношенията! Всеки да си знае мястото!


Ефективна и устойчива йерархия е задачата, от решаването на която е зависел възходът и падението на всяка държава през всички епохи. Тя е основната задача на администрацията, от която зависи резултатността на трудовите и творчески усилия на хората.

Във всяка държава винаги е имало съжителство между конструктивни и деструктивни сили. Тоталитарните режими показаха, че разрушаването на традиционните йерархии дори в името на красиви национални цели не може да осигури устойчиви резултати. Демокрацията дава възможност йерархията да се обновява кадрово в съответствие със способността на обществото да си изработва и следва критерии и механизми за подбор на кадрите.

Разлики между хората винаги има и само невеж, неразумен или користен тип може да се поддава на изкушението да маскари останалите, за да изтъкне "загриженостите" или качествата, които иска да внуши, че притежава. Но това е деструкция и неглижиране на създаденото от останалите, а също и обезсмисляне на йерархията. Демокрацията не поставя партийни или идеологически бариери пред знаещите и можещите, пречките се поставят от онези, които под демокрация разбират "правото" да бъдат по-равни от останалите, защото през живота си не са бивали ангажирани с нещо реално, а главно с претенции и лъжи.

Приятен ден!
цитирай
23. leonleonovpom2 - Здравей, Любо!
13.02.2019 13:53
Чудесно си описал ролята на йерархията и деструкцията в обществото ,което предизвиква опитът за заобикалянето й!
Да, основите се поставиха в началото на социализма, със създаване на селска псевдоаристокрация! Селяните отидоха в града , а гражданите в селските къщи-вилите?!
И лаварбонството Като оплюеш и омаскариш някой, ти автоматически се поставяш над него, независимо ,че нямаш нищо зад гърба си
И парадоксът, знае как другите трябва да пишат, но той самият не може да пише! По простата причина, че няма нищо публикувано!
Но един примитив, на който си му обещал мили обноски при среща, нагло ме уведомява ,че титулярният примитив ме бил направил за смях в блога!? Този, който не може да пише! Нещо смислено, че да привлече внимание!
Голямо постижение, няма що!
Било чувство за хумор? Сигурно!
Но при едно условие, ако може да го прояви и спрямо себе си!
Иначе, в нормални държави такъв "хуморист" вкарват в затвора, а в арабските му връчват еднопосочен билет! Опакован с куршум!

Нашенски парадокси Няма оправия, докато е така!

Хубав ден!
цитирай
24. batogo - !!!:))) До Диданов!
13.02.2019 19:23
Примерът ти не е адекватен. Германия и Турция са огромни държави с могъщи икономики и няма как да бъдат зависими, за разлика от нас, които сме малка държава, доскоро съветски, а сега руски сателит, която тепърва прохожда икономически след социалистическата пародия на икономика, наложена у нас от Кремъл. Държава, която току що е стъпила на Добрия път към културния, цивилизован свят, но все още почти изцяло зависима от путинската престъпна шайка и нейните олигархически метастази у нас...
цитирай
25. didanov - примери колко щеш батого
14.02.2019 20:09
тези държави са станали огромни и с могъщи икономики именно заради това че умеят да пазят през годините собствените си икономически интереси дори с цената на война и кръв.
Австрия например по размер е малко по-малка от България с население около 9 млн. но нито е в Нато, нито се свени да сключва договори с Русия за милиарди и да изнася австрийски стоки. Вярно на пръв поглед тя следва общата европейска антируска санкционна политика, но не и когато става дума в ущърб на австрийските интереси. Преди година дори Путин долетя специално да присъства на сватбата на австрийска министърка. Мога да си представя какви плюнки щяха да пръскат нашите русофоби ако това беше станало в България :) в крайна сметка темата беше "интереса клати феса" и няма много голямо значение дали е от "путинска шайка" или "европейски ястреби" или "американски олигарси". Моралната страна на въпроса е само за обикновените хорица и идеалисти, които си нямат представа как функционира реалната политика. А тя винаги е била зависима от икономическите интереси. При нас като че ли е обратното - опитваме чрез политика да правим икономика, което наистина е плачевно.
цитирай
26. batogo - !!!:))) Отново неадекватни разсъждения, Диданов!
18.02.2019 08:09
Ако България не беше окупирана от съветски войски, без да е дала и един войник против тях и не беше превърната в трудов конц-лагер, а беше останала Царство България, сега щеше да е развита европейска държава със собствена политика и развита икономика, каквато е Австрия в момента.
цитирай
27. didanov - ако.....щеше...би била...
22.02.2019 22:56
batogo написа:
Ако България не беше окупирана от съветски войски, без да е дала и един войник против тях и не беше превърната в трудов конц-лагер, а беше останала Царство България, сега щеше да е развита европейска държава със собствена политика и развита икономика, каквато е Австрия в момента.

никой от Великите сили е нямала интерес от силна и независима България, още по-малко от СанСтефанска. Едно е факт - Хитлер ни прецака, Сталин - още повече, но виновни сме най-вече самите ние.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9138818
Постинги: 1349
Коментари: 29650
Гласове: 102601
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031