Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2019 12:48 - Траките били турци?
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 8059 Коментари: 53 Гласове:
36

Последна промяна: 09.03.2019 12:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Такава идея може да дойде само в главата на едно магаре или изобщо на някой с ментални проблеми
Да ,няма грешка, След като рускотурската война от 1877-78 година била между руси и траки

Тази идея е горе долу със същата стойност, като онази, че в Манасиевата хроника пишело за Византия вместо за ИРИ?!  Имало такова фолио в нея ? Фолио е лист Значи на някакъв лист има такава информация?
Първо, този лист не се видя, но и да го има ,подлежи на съмнение!
Кога е правен преписът, това трябва да се докаже, ако наистина го има!
Защото всеки ,който преписва, добавя по нещо, което счита за уместно!
Например ,преводачът на писмото на Калоян до папата добавя ,че той  е цар и  на власи!2  Калоян не ги пише, защото те са Българи!  Не само за него!
Та преписът , в който пише за Съществуването на Бизантия, ако е от 17- ти век, в това няма нищо чудно ! Вече се е наложила Византия като име и нашите възрожденци по- късно също употребяват и то усърдно версията ,че във Византия живеят само гърци
Ами ползват такава литература-Дюканж например!

Сега, траки ли са турците?
Този въпрос, ако се има предвид произходът им, а не по-късни процеси , си е смешен!
Отдавна е изяснено откъде идват тези хора и какви са!
Населявали са до десети век днешните пустини-Каракум и Казълкум ! Пастири. Пасат стада от овце, трябва трева за това!  С настъпването на пустинята, пасищата намаляват и те се отправят на Запад, не на изток, както би трябвало да се предполага, ако са траки?
Известно е, по какъв начин населяват днешен Анадол, с подкупи на граничарите на ИРИ, обложени току що с данъци!
И как го населяват плътно, до Дарданелите, за около два века ...И помен няма някой да ги нарича траки!  Нищо общо нямат с тях !
Това е измислица на Одринския университет, там работят по план за приобщаване на Турция към ЕС и това са измислили!  И техни,  вероятно агенти тиражират тази измислица Не турци, Тураки- траки!?
На принципа, че една лъжа повторена сто пъти ,става истина
Има такива усърдни агенти и в блога, не само по този въпрос!
Общото в местожителството на траките и  на тюрките е само  донякъде географската ширина, но на разстояние , каквото  е то между България от една страна и Тюркмения и Узбекистан - от друга.....

А какви са станали траките в последствие,  е казано още по време на появяването на тюрките в Анадола!
Казал го е не някой писател или преписвач на книга, казал го е най-големият историк на 12- ти век Йоан Малала!-Че мизите сега се наричат Българи!
Кратко и ясно, без стократни повторения, за да стане лъжата истина!
Мизите са тракийско племе, следователно траките от него са станали Българи!
Мизия е Северна България и изцяло се припокрива с княжество България от Берлинския договор! Следователно, не случайно се определя тази територия за България ! Така я кръщават и френските пътешественици, Сейже например и така я дават в картите ,които правят!  Като подчертават, че в другите две географски области -Македония и Тракия ,също живеят Българи

Да ,  много лошо е ,когато чужденци са по- наясно от Българи, кои сме и какви сме!





Гласувай:
36


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. nkf - Турците са модерна нация създадена ...
09.03.2019 13:14
Турците са модерна нация създадена от Кемал Мустафа, наречен Ататюрк /самият той има произход, който няма как да се определи като "турски"/ в началото на двадесети век. Това е политическа нация, базирана на идеология, пряко копираща философията на френската революция и разбирането за модерна държава-нация, осонована на принципите на националния суверенитет /третото съсловие е всичко по писанието на абат Сийес/, върховенството на закона и светските институции. Спойващият елемент е новосъздаденият "турски език", който пък е националноопределящ и крепящ "националното съзнание". Има още много да се каже за да се изчерпи въпроса. Османската империя НЕ Е националната държава Турция, това е теократична монархия основана на монотеистична религиозна концепция, в която място за "нации" НЯМА и доколкото има, то е само една единствена "нация" - тази на уммата, сиреч на мюсюлманите. Уммата е горе-долу същото, каквото е в Християнството лаосът, божият народ, изкупените, вярващите и т.н.. В османската империя "турчин" е било обидно, презрително наименование, относимо към раята /рая е нещо като работническа класа, макар и много общо и не особено точно казано/. Самите османлии много трудно могат да бъдат изкарани някакви турци, те са по скоро някакъв вид персийци, дори и чисто-расово да ги погледнем. Впрочем, няма хипотеза, в която съвременен турчин би могъл да прочете нещо от стария език използван в канцеларията на османлиите и да разбере за какво иде реч. Колкото до "Византия", такава държава никога не е съществувала. Става дума за римската империя, и толкова. Императорите в Цариград носят титла, звучаща на гръцки така: "Базилеус тон ромеон". Тоест "Цар на римляните"! А че това била "гръцка държава", също е нелепо, по простата причина, че Римската държава си е римска, не гръцка. Вярно, че в един по-късен период настъпва отчетлива езикова грецизация на Цариградската монархия, но това е последица, а не същност и характер на държавата като генезис и основание.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Фолиум на латински е лист Сега, с ...
09.03.2019 13:17
Фолиум на латински е лист Сега, с ползване на хартия като лист за писане, е изгубил това си значение!
цитирай
3. nkf - Приравняването на "траки...
09.03.2019 13:20
Приравняването на "траки" /такъв народ никога не е имало/ с турци /модерна нация/ е проява на глупост. Най-малкото по езиков признак са несъвместими, тъй като диалектите говорени от мизи, гети, одриси, серди и т.н. са арийски и имат корелация с българския, а турският език е от съвсем друго езиково семейство. Между другото, като става дума за езици, Юстиниановият кодекс е писан на латински, а не на гръцки.
цитирай
4. bezistena - Абсолютно си прав, Адаш, че траките ...
09.03.2019 13:39
Абсолютно си прав, Адаш, че траките не са турци, но турците са траки!
Четеш редовно нашите документи, в които изнасяме информация, че всички племена на света са създадени в Тракия, същинският Земен Рай на Земята, от Българските Богове Демиурзи, и се състооят от синтетични човекоподобни биороботи – андроиди, произведени по метафизичните формули и алхимични рецепти и материали по технологията, описана в глава 2 от Битие на Светото писание, с изключение на Българите, които сме феноменните генетични деца на Боговете – ето статиите:

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по парковете и покривите в София, Пловдив и Варна! От кои сте вие? Част1 http://bezistena/history/2015/07/07/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-p.1374518

Нашествието на извънземните и роботите на залез Слънце по могилите и светилищата на Тракия! Къде отнесоха пръстта за Адам и Ева от могилата в Кабиле? Част 2 http://bezistena/regionalni/2015/07/09/nashestvieto-na-izvynzemnite-i-robotite-na-zalez-slynce-po-m.1374965

Турците са едно от тези стотици експериментални тракийски племена, заселени от Българските им жреци – надзорници и цивилизатори по света и конкретно те по земите на Азия.

След време по Божия план и сценарий те тръгват да се завръщат по земите на предците им, но не с мир и Любов за преклонение пред Свещената Българска Райска земя и пред Българите, а със завоевателни войни, поробление и геноцид, за да бъдат заедно с юдео – византийците/гърците постоянният фактор, създаващ екстремален режим на живот за закаляването на Божия Български народ.

В режим на редакция ще има още инфо за тракийския генезис та турците и тяхното цивилизоване от Българските жреци цивилизатори:
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Защо венецуелският президент Мадуро, нацистите, османците начело с Пророк Мухамед, и... припознават Българския владетелски символ IYI за изконно техен?!
http://bezistena/history/2019/02/11/zashto-venecuelskiiat-prezident-maduro-nacistite-osmancite-n.1645397

...В 31:59 минута научаваме, че основните племена от османските и селджушките турци произлизали от един общ род – БОЗОКЛАР, чието име нищо не говори на сегашните турци и на непосветените, но нашата декодираща програма веднага го преподрежда на много познатото ни и любимо основно Божие име – Исус Българина!

БОЗОКЛАР=Иза Болкара=Иса България – Исус Българина

Самият Юнус Емре с цялата си биография и характеристика е безапелационен автентичен документ, че духовният интелектуален елит на тия племена е от Българския жречески състав на племената, трансформиран в режима на управление на изродените династи от Дуло в абсолютно херметичната непробиваема и до сега дервишка секта на софитите и народните поети и певци.

ДЕРВИШ=ШИВРЕД (обратен прочит)=Ешуа Брад=Брат от Ешуа

СОФИ=Иса Бог

Другото паралелно име на софизма е Тасавуф,за да може да се съхрани и основния митологичен титул на Мария Магдалена – Богиня Диана:

ТАСАВУФ=Бог Иса и Богиня Диана

Навсякъде в своята легализирана конспиративна дейност на народен поет и певец, Българинът Юнус Емре изтъква иносказателно и в прав текст, че

в неговото име има скрито голямо съкровище и имане,
и че който разкрие тайната му, ще има голяма награда!

Наградата и имането го даваме за всички турци и тюрки, както и за всички Българи:

ЮНУС ЕМРЕ=Иса и Мария –
разбира се, че няма по – голяма награда и съкровище от Исус и Мария!

– Наградата е и за тебе – Реджепе, потомъко мой, чието династично разклонение се е отдалечило доста от святото династично родословие на Българският Светец Юнус Емре, каза Свети Мохамед, и в блестящите му и усмихнати досега очи стрелнаха сини мълнии. – И кажи на подчинените си от тайните служби на МИТ, ако досега не са ти дали тази и още сандукус информация за Българският цивилизационен произход и обгрижване на племето ви и конкретно за свещения Български символ IYI, която информация крият старателно и работят срещу Свещения Български народ, да ти я дадат и осветят и за тракийското турско племе!
И за да не се офлянкват, ослушват и разсейват, изкарвам и на тях секретния произход и Божествена Българска ведомствена принадлежност, за да познаят и те генезиса си и върховното си подчинение на Българските Богове и на техните пълномощници на Земята – Българите!

...

Разсекретяваме генезиса на османските племена и тяхната родова племенна аристокрация, произлизащи от Oğuzun Soyu – потеклото на племената Огузи:

Oğuzun=Гена на Иза

Oğuzun=Ган (Хан, Кан, Жреци) от Иза

Soyu (тур. – потекло, родословие)=Иса

Кайъ — е наименованието на едно от двайсет и четирите племена огузи, от които произхожда династията на османските султани.
За тях официалните документи свидетелстват, че те са говорили на някакъв неразбираем за тюрките особен тяхен език, но са знаели и тюркски език.

КАЙЪ=КАЙЪ + Н (кодировъчен назал)=КАЙЪН=КАНЪЙ=Кан, Кани – Жреци



На какъв особен тяхен език са говорили племенната аристокрация на тюрките?
Ами на Българския жречески език, на който говорят всички династи на всички племена по света!
Ето автентичният фонетичен запис на този език:

ОСОБЕН ЕЗИК на=ЕЗИК на Бог Иса

ОСОБЕН ЕЗИК на=на Кан (Жреци) на Бог Исуз

ОСОБЕН ТЯХЕН ЕЗИК на=ЕЗИК на Бохиня Диана и Иса

ОСОБЕН ТЯХЕН ЕЗИК на=на Кан (Жреци) на Бохиня Диана и Исуз

ПЛЕМЕННА АРИСТОКРАЦИЯ=Царе от Иса от Тракия от Ямбол –

всички Жреци и Царе и племенната аристокрация на всички племена са от генеалогията на Господ Бог Отец Исус от първосвещения Божи град Ямбол

Кайъ (на турски: Kayı boyu) е огузко тюркско племе, част от племенния съюз Бозок.

БОЗОК=БОК ОЗ=Бок Иза

Има сведения, че преди придвижването си на запад поради нашествието на монголите, това племе живее в Централна Азия, близо до Балх, в днешен Афганистан.

Балх е един от урбанизираните свръхтехнологични Български градове, построени от Българските цивилизатори по тези места.

АФГАНИСТАН=ФАГН ТИАН СА=Богиня Диана и Иса

С пристигането си в района на Близкия изток и Кавказ, те стават васали на Манкбурн в Хорезм.

МАНКБУРН=БУК МАР=Бокиня Мария

ХОРЕЗМ=Хан (Жреци) на Иза и Мария


По-късно кайъ се преселва в Рум по времето на Иконийския султанат при управлението на Кей-Кубад I, който предоставил на войнственото племе малко владение около Сьогют в Северозападна Мала Азия, на границата с Византия.
Сьогют ще се превърне и в първата столица на Османския бейлик.

КЕЙ КУБАД=Кан (Жрец) от Бокиня Диана

Административен център е на околия Сьогют и е град в Турция, вилает Биледжик, (византийският Тебазион до завоюването му от селджуците през 1231)

СЬОГУТ=Ган (Кан, Жреци) на Иса и Диана

ТЕБАЗИОН=Богиня Диана и Иза

Сьогют е мястото, от което османците в Западна Мала Азия започват своите завоевания в началото на 14 век.
Той е първата столица на Османския бейлик (емирство)

ЕМИРСТВА=Богиня Матара и Иса

И пак припомняме написаното от продуцентът и сценаристът на поредицата Бозъдж,който сподели в Twitter две снимки на Мадуро, носещ шапката „Борк“ и тюркски пръстен и флага и герба на племето Кайъ, свързан със серията.

БОЗЪДЖ=Богиня Диана и Изуж

Името на емблематичните османски турски шапки документира категорично, на кои са ги кръстили жреците им :

БОРК=Борк, Борки, Бърки – Българи

А иначе турските сайтове в Нета са натъпкани с най – различни рекламни атрибути , дрехи и всякакви подробности със съкровения Български хералдически символ на Ипсилона!

ИПСИЛОН=Бог Иса Ел (Змей) –
инфо за сакралната календарна животинска змейска – драконова рептилска символика от 12 змейски синонима на Богове Демиурзи, преминала в династична родова херметична хералдика на Техните генетични феноменни потомци – Българите от рода Дуло, ще намерите в нашия блог.


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Долу ръцете от Турцизмите, които са свръхсекретни документи със сакрална Българска родова и историческа информация
http://bezistena/history/2018/07/23/dolu-rycete-ot-turcizmite-koito-sa-svryhsekretni-dokumenti-s.1618809


...За информация и превенция на нефеноменното тракийско племе тюрки=турки=труки=траки, произведено по метафизичната техника и алхимична технология на документите от глава 2 от Битие на Светото писание, с които ви запознахме в култовите ни постинги за биороботите, ще им кажем, че този Божи Български генно – инженерен експеримент и продукт се оказа крайно несполучлив и некачествен и вече повече от хилядолетие не е направил абсолютно нищо ценно за своето културно и цивилизационно възходящо развитие, както не е допринесъл с нищо и за цялата човешка цивилизация, а в комбинация с изродените българо – юдеи от Дуло (които са племенната управляваща каста на османо – турците от началото на 9 век до сега) само е рушал и е творил злини и престъпления връз околните тракийски племена и най – много върху Свещения Божи Български народ, поради което шансовете му за издържане на изпита по очовековечаване и цивилизационно развитие пред безпристрастната атестационна комисия на Българските Богове със съдебни заседатели Вси Светии и Всемирното Бяло Братство (всичките Българи!) по време на индивидуалните и колективни процеси на скорошния Съден ден, са нищожни в колективен план!

СЪДЕН ДЕН на=ДЕН на Иса и Диана

Тази информация я спускаме до знанието на крипто – Българите, съставящи духовния и интелектуалния елит и управленческата аристокрация на турците, (справка синеоките и руси бели турски артисти от сериалите им – блудкажи) за да се познаят и освестят за да предприемат екстренни спешни мерки за спасението на подшефното им тракийско турско племе, сред което те са в дълготрайна работна жертвена командировка, както и за тяхната лична защита на процеса и успешно полагане на изпита за индивидуалното им спасение!
Знаете Български език отлично, знаете и блога ни – почвайте да се просвещавате и ограмотявате и да действате открито за коленопреклонното ви покаяние и разкаяние пред свещения Божи Български народ, начело с Ердоган, а не само да ни циврите от осополявените ви черно – енергетични психотронни тв филми с издайническата си хубост и сините си очи и красота на изнасиленият Български свещен Божествен ген, насилствено имплантиран сред турците по време на робството и свръхкармично обременен, и да продължавате да ни се обозначавате като българи само с кодирани шифровани послания в сапунените мелодрами и трагедии, без някой от вас или от управниците ви крипто – българи да каже открито и смело на всеослушание "Прощавайте, Българи!" и " И ние имаме свещена Българска кръв!", защото времето е в края на последните времена и вече свършва!

––––––––––––––––––––––––––––––––
Как светилището на Кабиле и Кивотът спуснаха защитна преграда и спасиха ямболци от турците.Камерен ансамбъл Дианополис разкрива тайната!
http://bezistena/history/2016/01/23/kak-svetilishteto-na-kabile-i-kivotyt-spusnaha-zashtitna-pre.1424597

...Нито един от потомците на тия изроди и на изродите от по–горните картини от тогава до сега на каквото и да е ниво,на какъвто и да е ранг,не е казал и една дума на покаяние и на разкаяние към потомците на жертвите–Българи,един изрод не отрони дума да поиска прошка от Българите,нито от интелигенцията им,но напротив,още по–озлобени идват да завладяват България и затриват Българския етнос,насъсквани от господарите си и заговорниците срещу Божия Български народ–всички тия заговорници и душмани на Българите са мерзавци от изродения Божи династичен род Дуло–ето наверно като този техен бей или паша, седнал на столчето пред ордата главорези!
И тия уроди и изверги са генетичен продукт на Божия цивилизационен проект...,дивата и сляпа сила и инструментариумът на Българските Богове за създаване и поддържане на постоянен екстремален режим на живот на Българите на ръба на оцеляването в дълговековния процес на тяхното закаляване и селектиране за Духовен,интелектуален и управленчески разсад и елит на всички племена през всичките тия експериментални времена и за настъпващото вече време на Съдния ден и Божието Царство на Любовта,Братството и Мира на Земята!

––––––––––––––––––––––––––––––––––
цитирай
5. apostapostoloff - Добре е да се знае също така,
09.03.2019 14:25
че холандците не са траки!
цитирай
6. leonleonovpom2 - Нямаме принципни различия Ви...
09.03.2019 14:31
Нямаме принципни различия
Византия е име постфактум! Обяснил съм подробно основната причина в преден постинг, да не се нарича Византия приживе!
Относно тюрките или османлиите, добре, че обърна внимание на езика Ами те ,до реформата на Ататюрк пишат и ползват арабска азбука
не съм османист и няма повече да се разпростирам, но траките никога не са ползвали арабска азбука!
Така ,че в един основен компонент, а и не само в него, разминаването между османлии и траки е пълно!
Да, тази версия е дело на Одринския Тракийски университет, знам го от преди поне 10 години от човек, който я е проучвал и отрекъл!
цитирай
7. leonleonovpom2 - Съгласен съм!
09.03.2019 14:39
nkf написа:
Приравняването на "траки" /такъв народ никога не е имало/ с турци /модерна нация/ е проява на глупост. Най-малкото по езиков признак са несъвместими, тъй като диалектите говорени от мизи, гети, одриси, серди и т.н. са арийски и имат корелация с българския, а турският език е от съвсем друго езиково семейство. Между другото, като става дума за езици, Юстиниановият кодекс е писан на латински, а не на гръцки.


Да края на седми век, както в Рим ,в обръщение са латински и гръцки в ИРИ
Преимуществено- латински
След това остава само гръцкия
И на база език и писменост се правят етносни заключения!?
Това е равно все едно ивдийци и бпакистанци да бъдат определени като...англичани Или пък нигерийци Всички те, задължително ползват английски!
цитирай
8. shtaparov - Не стига това, а и Малоазийска те...
09.03.2019 15:06
Не стига това,а и Малоазийска територия ни дължат турците- Мизия Малоазийска граничела с Мраморно море и само истинския Олимп я делял от земите на Троя.
цитирай
9. leonleonovpom2 - Да, вече трудно се откриват непо...
09.03.2019 15:39
Да, вече трудно се откриват неполитическите, етносни държави
Турция е типичен пример на политическа държава, Такава е и САЩ! Франция също! И много други
И ний в известна степен сме такава Наистина ,залегнал е етнос в основата, но с политическо решение е възстановена държавата ни
Траките не са етнос а название на племената на север от гръцките полиси
За тяхмного точно определение е дал Омир в " Одисея"
Че са многонароди/ племена/ с един език!? Като славяните, по-късно
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, Адаш!
09.03.2019 15:48
Голям коментар си написал Ще го проуча допълнително, просто нямам време в момента
Турците няма как да са траки ИЗвестно е първите откъде са и как се озовават в Анадол
Мен ме интересува този период
Иначе и Осман не е чист тюрк Син е на Ертогрул, за когото има основателни съмнения, че името му означава син на херцога
КаталунскияТ, който с 3000 рицари основава фактически Османската империя Това е интересна, малко популярна история
Иначе съвременните турци са смесица от много етноси Например, на синеоките спокойно може да се търси и Български произход Черноморски- от завладените територии, ние сме на Черно море
Смесени бракове, вземане на местни жени в харемите! Турците, особено по женска линия с поколенията стават все повече местни......
Но аз говоря за началния им произход- от далечен Тюркменистан Там е запазено и името тюрк!Оттам са истинските турци!

Хубав ден!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
09.03.2019 15:59
shtaparov написа:
Не стига това,а и Малоазийска територия ни дължат турците- Мизия Малоазийска граничела с Мраморно море и само истинския Олимп я делял от земите на Троя.


Затова и Калоян казва на смаяните папски прелати, в отговор на думите им, че идват от Рим, свързан с Еней, Герой от троянската война, че знае народът му с кого е воювал в тази война!
Прелатите са във Велико Търново, да връчат на славния ни владетел кралска корона и църковно знаме!
Калоян е високообразован Той с години е бил в Цариград като заложник, че подписания договор с Асеневци, ще бъде спазван от наша страна Ромеите плащат гаранцията си!
Така ,че си напълно прав, приятелю !Ромеиският историк е казал ,че мизи и Българи е едно и също!

Хубав ден!
цитирай
12. kvg55 - leonleonovpom2,
09.03.2019 17:13
От многото теории се обърках и вече не знам какви сме.
цитирай
13. krumbelosvet - Анадолът е Анатолия
09.03.2019 17:50
Анадолът е древната Анатолия. Тракийска земя. И Одринско, земята на Одрисите.
Когато около проваления преврат репортерът на Канал1 предаваше от Анкара, видах около него... наши тракийски типове - от Мизия до Родопите. Без монголоидността на тюркютите, без арабския примес...
цитирай
14. radostinalassa - Древните българи са се наричали мъже
09.03.2019 18:36
Но горките гърци не можели да кажат Ж, което е нормално за тях и ги нарекли мизи. По данни на ДНК - генеалогията от Балканите са тръгнали нашите предци преди около 5000 години в три посоки по света. Техният език е бил съвършен, но другите подсоеве като гърци, араби, тюрки поради невъзможността да произнесат всички букви са ги преиначавали според способностите си.
цитирай
15. krumbelosvet - Обратно
09.03.2019 18:48
"Турците" са предимно траки.
цитирай
16. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!-КВГ55
09.03.2019 19:07
kvg55 написа:
От многото теории се обърках и вече не знам какви сме.


Не отговарям за чуждите хипотези Само за моята
Местни сме, с притурка на дошли от Средния изток , преди това! Те също са местни, но с интересна съдба
Когато Александър създава империята си, му трябват хора за администрация и за войници! И започва преселение оттук към днешния Среден изток Там, след смъртта му се създава Согдийската империя, управлявана повече от два века от македонски царе! Преселението от хора, нужни за администрация , производство и войници става още по - голямо! Тази империя се разпада и се появява Кушанската Заговорва се за Българи Почва великото преселение! Водещи в него са Българите По обратния път създават седем или осем държави Създават и тук! Защото имат държавен опит, знаят как!!!!!
Ето това сме Българите!
Аспаруховите Българи не са чужди за местното население, затова са приети от него Би трябвало иначе то да се противопостави остро! Защото ще заемат земите му!

цитирай
17. leonleonovpom2 - Здравей, Красимире!
09.03.2019 19:16
krumbelosvet написа:
Анадолът е древната Анатолия. Тракийска земя. И Одринско, земята на Одрисите.
Когато около проваления преврат репортерът на Канал1 предаваше от Анкара, видах около него... наши тракийски типове - от Мизия до Родопите. Без монголоидността на тюркютите, без арабския примес...


Това е процес протекъл по- късно
Да, Анатолия, на турски Анадол е , гъсто населена-във вътрешността в древността - хора, наследници на древните траки, по крайбрежието-гърци Няма ги , погълнати са, станали са турци Самият Ататюрк има Български корени
Но аз говоря за новодошлите от Средна Азия тюрки Иначе и кюрдите изтъкват ,че имат Български произход Имат и доста думи сходни с нашите Веднага-дъще, баджанак, сещам се за някои
Но това е вече резултат от политически формираната държава,, като Франция Която е резултат от смесването на всички съседни народи-испанци,каталунци, баски, италианци, германци, англи, бретанци, бургундци и още десет пъти по толкова!
Във вътрешността на страната!
цитирай
18. leonleonovpom2 - Здравей, радостина!
09.03.2019 19:17
radostinalassa написа:
Но горките гърци не можели да кажат Ж, което е нормално за тях и ги нарекли мизи. По данни на ДНК - генеалогията от Балканите са тръгнали нашите предци преди около 5000 години в три посоки по света. Техният език е бил съвършен, но другите подсоеве като гърци, араби, тюрки поради невъзможността да произнесат всички букви са ги преиначавали според способностите си.


Правоподобна версия!

Напълно възможно е и да си права!
цитирай
19. leonleonovpom2 - Здравей, Красимире!
09.03.2019 19:23
krumbelosvet написа:
"Турците" са предимно траки.


Траките, чийто наследници сме не са турци, както и ние!
Това е абсолютно безспорно
Тюрките дошли от Средния изток ,не са траки Но живеещивече 10 века в Анадол, политически, те са асимилилирали наследниците на живеещото в древността там население- предимно негръцко-От Троя до Диарбекир
Така ,че има такава кръв при тях
Но , ако се изследват тези от Тюркменистан дошли, нещата не са такива
цитирай
20. leonleonovpom2 - Апостолов
09.03.2019 22:05
Добре е да се знае също така,
14:25
че холандците не са траки!

Не са, хайде холан, холандците траки!
цитирай
21. get - 17. leonleonovpom2 - Анатолия - респективно Анадол-а ?
10.03.2019 00:01
leonleonovpom2 написа:
krumbelosvet написа:
Анадолът е древната Анатолия.
...


Това е процес протекъл по- късно
Да, Анатолия, на турски Анадол е , гъсто населена-във вътрешността в древността - хора, наследници на древните траки, по крайбрежието-гърци Няма ги , погълнати са, станали са турци Самият Ататюрк има Български корени
Но аз говоря за новодошлите от Средна Азия тюрки Иначе и кюрдите изтъкват ,че имат Български произход Имат и доста думи сходни с нашите Веднага-дъще, баджанак, сещам се за някои
Но това е вече резултат от политически формираната държава,, като Франция Която е резултат от смесването на всички съседни народи-испанци,каталунци, баски, италианци, германци, англи, бретанци, бургундци и още десет пъти по толкова!
Във вътрешността на страната!


Съставена е от две словообразуващи: _ан(а)* и/+ _tellein*
1. На гръцкото _ан(а)* - отговарят: а) българските думи: "на", "върху" , в по-стария литовски отговаря на "nuo" - надолу
б) в англосаксонските(стари) има същото значение, като в български: "на" и "върху";

2. Относно втората частица _tellein* - същата идва от коренова-гръцка: "теле"-далек/чен. С релации към а) (Lat.) longus-дълго=лонгур(бг.); б) Sanskrit: "dirgha"-дълът/га; в) авестийски: "darъga"; старо-бългаско ... или ако желаете "церковно-славянското" е звучало: "длъгъ" ... Дано, съм ви бил полезен със етимологията на/за Ан(а)толия = На*далек, означаващо.

Забележка: По отношение как се е наричала Източната римска държава? Имаме два варианта: ''РОМАИКЕ АВТОКРАТОРИА'' или ''ВАССИЛИА ТОН РОМЕОН''.

- Апропо! Вероятно някои ще бъдат скептични ... по отношение семантика/етимология дадени от мен по отношение "Анатолия"? Това е по справка на речниците на "Лидл и Смит" и "Водкинс" + рускоезичния на М. Фасмер.
- За верността на втората частица в името Анатолия - Примери, за теле или _tellein*?
1. Сина на Одисей, Теле+мах = Далек/че+Боря;
2. Теле+визор = Далече + виждам ... и т.н. - казано на чист църковно-славянски или "прабългарско-тюркски" езици :))) !

П.П. - Позволете още едно допълнение!
Казват, примерно че звучащото за българското "дълъг" на английски е "лонг" - на прото-германски *langaz - Ще кажете, вероятно идва от латинското "longus" - Но?
- Ако продължим проучванията си в речниците - Установяваме?
Латинската - казват идвала от Индо-европейска протокоренова// Proto-Indo-European - звучаща *dlong(h)os ... изписвам/транскрибирам на български: "длонг/хос" - за да няма(ме) недоразумения :)))
цитирай
22. radostinalassa - Турците са вземали момчета от българите и сърбите и ...
10.03.2019 00:44
са ги правели еничари, възпитавали са ги в своята вяра. Така, че днес в европейската част на Турция има голям % европеидни гени. Но това едва ли са чисти европеиди, а по - скоро фенотипна изява. И тук има бели турски цигани , но с менталност на цигани, все пак с някакво подобрение.
цитирай
23. apostapostoloff - За сметка на това обаче
10.03.2019 06:28
холандците са много добри футболисти.
цитирай
24. leonleonovpom2 - Здравей, Гет!
10.03.2019 09:20
С няколко думи, Бизантина или Византия като име не съществува приживе на ИРИ
Ако не е така ,допълни
Това ме интересува
Иначе лонг, дори като жаргон го има в езика ни-лонгур Което ясно показва взаимовръзката в европейските езици
Хубав ден!
цитирай
25. leonleonovpom2 - Съгласен съм ,Радостина
10.03.2019 09:23
Знам ,че тенетичните изследвания са правени от световно известния италиански генетик, професор Карамелли!
Коментарът повече е излишен! Кой е по- добър от него, че да оспорва резултатите му!?
Хубав ден
цитирай
26. leonleonovpom2 - Апостолов!
10.03.2019 09:25
apostapostoloff написа:
холандците са много добри футболисти.


В замяна Българите са световни шампиони по злобни, посредствени писания !
цитирай
27. merlin68 - То понеже магарето възкафяво на ...
10.03.2019 10:19
То понеже магарето възкафяво на десен, било евреин, ама от етопските, затуй и пише за турските траки.
цитирай
28. get - @ 24. leonleonovpom2 - Отговарям, за Бизас ... станал в по-късна редакция на Византион и ... ?
10.03.2019 10:52
leonleonovpom2 написа:
С няколко думи, Бизантина или Византия като име не съществува приживе на ИРИ
Ако не е така ,допълни
Това ме интересува
Иначе лонг, дори като жаргон го има в езика ни-лонгур Което ясно показва взаимовръзката в европейските езици
Хубав ден!


... второто: "Лонгур"?

Византион ... с най-старо, като форма Визас(точното е Бюзас) СЕ ОТНАСЯ ЕДИНСТВЕНО И САМО до ГРАДА!
Още при завземането му от римляните - предвид голямото икономическо и всяко друго значение на този Визас(Бюзас) му се признават ПРАВА на самостоятелен град-държава, тоест САМОУПРАВЛЯВАЩА СЕ стопанска и политическа единица от местно значение ... НО ТОВА Е САМО ЗА ГРАДА!
Инак - близките му(на града) а и по-далечните Балкански нови владения стават част от Римската империя, тоест смислово попадат в общото наименование ''РОМАИКЕ АВТОКРАТОРИА''=Римска държава!
Пак повтарям и ВИЗАНТИОН Е ЧАСТ ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА >>РИМСКА ИМПЕРИЯ - независимо, припознаването му някаква НА НЯКАКВА АДМИНИСТРАТИВНА+СТОПАНСКА самостоятелност - предвид неговото икономическо значение?
Това е така - тъй като КОЙТО Е ДЪРЖАЛ ВИЗАНТИОН>>КОНСТАНТИНОПОЛ на практика е властвал над БАЛКАНИ(те)! Това е оценено от произхождащият от Балкани император Константин ... и именно по тизе причини го прави СТОЛИЦА-източна! С помоща на на КОЙ-КОИ го прави СТОЛИЦА - ами с помоща на тракийско-сарматските кохорти, които той КАТО РИМСКИ НАМЕСТНИК В АЛБИОНА Е КОМАНДВАЛ!

Но не по-малко интересното е и ВТОРОТО? - лексикално-етимологичната справка за "Анатолия" ... и че?
Думите "лонго" и "доликхос" - произлизат от ПО-СТАРА КОРЕНОВА ... не само НАЛИЧНА но и звучаща по-близко до старо-български език/форма-фонет. ... както я възстановяват лингвистите в НАЙ-СТАРА ФОРМА/ЗВУЧЕНИЕ ... dlong(h)os ... което по правилата за палатализацията - следва в по-късно време да е звучала "длЪнго" - поради това се шегувах, със "църковно-славянски" и "тюркско-прабългарски" езици!

- Тези историко-лингвистични "теории" за нашият език - Лула тютюн не струват?!

цитирай
29. leonleonovpom2 - Апостолов, кой, какъв е, никак не ме ...
10.03.2019 12:18
Апостолов, кой ,какъв е, никак не ме и интересува! Мога да оценя обаче, що за човек е
Един французин например, би написал Българин с главна буква!
Ние сме от Прованса обаче и го пишем с малка!? По тази причина!
Ако имаш нещо по същността на постинга, заповядай!
цитирай
30. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
10.03.2019 12:33
merlin68 написа:
То понеже магарето възкафяво на десен, било евреин, ама от етопските, затуй и пише за турските траки.


Да, магарето , освен че е историческо , е и историк!
Професор в магарешкатата академия на науките/ МАН/.Засега
Професорите от МАН имат непоносимост към академиците от БАН
Защото ,преди да водят рязговор с магаретата от МАН ,първо ги карали да се мият Къпели ги с маркуч! От магариите върху тях
Затова магаретата от МАН наричали академиците от БАН, банаджии!
Заради банаджийската процедура, която им прилагали! Задължително къпане, за да седнат, да ги изслушат, какви магарии са направили!
Едно магаре, толкова наслоени магарии има върху себе си, че измиването му е дълъг и неприятен процес
Така ,че разбирам напълна златното магаре в неприязънта, която храни към БАН!

цитирай
31. leonleonovpom2 - Здравей, Гет!
10.03.2019 12:49
Това за Бизантион и как и защо става столица , съм го дал в постинга, кой град е имал намерение да прави столица Константин- също За който е казвал ,че е неговият Рим и е прекарвал постфактум повече време в него!
Мисълта ми е друга Ти срещал ли си някъде Византия ,в някои от утвърдените и форми в документ, датиран преди 1453 година? Доколкото знам Манасиевата хроника има четири листа или фолия, както пишат някои , ръкописен текст Има ли Византия в някой от тях!?
Или някъде другаде?
Това е абсурд на абсурдите и съм обяснил защо! Защото името Византия идва от старото име на Константинопол Не може империята да носи старото име на столицата, а тя да има името на основателят де факто на империята!2 това е идиотия и то пълна!
Западът възражда антична Гърция и търси мост от нея към съвременността Лъжливата легенда е, че Византион е основан от гърци, което си е чиста проба лъжа Виза- Биза го доказва!
И ето го мостът към съвременността, модерността, който е съчинен:
Византион-древна Елада- ИРИ- Византия - Модерна Европа!
Ако имаш неща да допълниш, на ход си!
цитирай
32. leonleonovpom2 - Като коментираме, друго ми идва на ...
10.03.2019 14:29
Като коментираме, друго ми идва на ум!
Това,че на Берлинския конгрес, по политически причини ,сме рязани като торта е ясно
Но не е така на прелиминерните договаряния и в Сан Стефано!
Там явно се подхожда и исторически
България е маркирана всъщност върху Мизия, за която е казано от Йоановците-Цеца и Малала, че мизите сега са Българи! И Сердика- София, градът на Константин е определен за столица! Тракия е определена за Източна, внимание -Румелия- не Византия!
А Санстефанския договор включва и трите географски области, в които френски пътешественици пишат ,че живеят основно Българи-Мизия, Тракия и Македония в една държава!
цитирай
33. get - . . . Мисълта ми е друга Ти срещал ли си ...
10.03.2019 14:36
leonleonovpom2 написа:
...
Мисълта ми е друга Ти срещал ли си някъде Византия ,в някои от утвърдените и форми в документ, датиран преди 1453 година? Доколкото знам Манасиевата хроника има четири листа или фолия, както пишат някои , ръкописен текст Има ли Византия в някой от тях!?
Или някъде другаде?
...


1-во - по отношение ПРЕПИСИТЕ от Иван-Александрово време (14-ти век)?
Към настоящият момент имаме?
Имаме съхранени три преписа на средно-български(вече освободен от падежи език) - както следва:
а) от Синодален списък — ГИМ(държавен историечски музей на Русия), от Синод.сборник на РПЦ, № 38, XIV в.;
б) Ватикански сборник — Cod. Vaticanus, slav. II, XIV в.;
в) Тулчански список — Библиотека на Румънската Академия на науките (Букурещ), slav. № 649, XVI в.) ... и още един
г) но той - вече не е писан на език СРЕДНО-БЪЛГАРСКИ а е от XVI-ти век, и със сръбско писмо/лексика, съхраняван в Хиландарския манастир в Атон (под № 434).

- Отново ДЕБЕЛО ПОДЧЕРТАВАМ - имаме ПРИ ПРЕПИСИТЕ - разминаване ЛЕКСИКАЛНО ... за това пише още в началото на 20-ти век румънския палеограф-лингвист И. Богдан!?
Междувпрочем вече през 17-ти ... тоест вече след 1600-та г. имаме още три руски църковни преписа на Манасиевата хроника? - така че, откъде(кой препис) се явява приложеното от Свилен Ц. той и блогъра "Рустам" - с ИЗПИСВАНЕ "ВИЗАНТИЙЦИ" - следва той да ни каже?

По принцип ВИЗАНТИЙЦИ - до изобретяването им от германеца Й. Волф и руските църковници пак от него време(17-ти век !) НЕ Е ИМАЛО - като етнназвание !!
Ако има някъде такова изписване - Това е НАУЧНА СПЕКУЛА!

А Визас(от който идва по-късното Византион, е основан от "ТРАКИ") !
Визас е било с поризношение Б/Вюзас - от което това ме навежда на мисълта, че думата е смислово близка до латинска за Бик=Боус(в лат. изписване)?
Това е с релации и към средновековното гръцко наименование СТАМБУЛ за КОНСТАНТИНОПОЛ ... което ни заблуждават, че е тюркско Стамбул или Стамбол - а на практика е на средновековен "гръцки"? Това същото отново ни отвежда, ВЕЧЕ към етимологично И натоварено СЪС съдържание - в български превод/смисъл "Стоя"+"Бик" или още казано: "Биче стоялище" още й "Бичи стан") ?

А това, Бик, Бул-Бол и респективно латинското Бо(у)с, го имаме съхранено С ПРЕКИ РЕЛАЦИИ до настоящия момент в българският език, в думата БОЗка ... та дори и БОЖАН(късно антично "Бузан"(в гръцко предаване) и съвременно БОГ/БоЖе?! ... все от БИК-БОус ИДВА!
А "гръцкия" Зевс-Гръмовержеца, в най-ранните изображения е изобразяван в антропоморфна форма, като на БИК-БОС още и с бичи роги!
цитирай
34. get - 32. leonleonovpom2 - Не мога да се съглася с една такава трактовка - казано а-приори?
10.03.2019 15:31
leonleonovpom2 написа:
Като коментираме, друго ми идва на ум!
Това,че на Берлинския конгрес, по политически причини ,сме рязани като торта е ясно
Но не е така на прелиминерните договаряния и в Сан Стефано!
Там явно се подхожда и исторически
България е маркирана всъщност върху Мизия, за която е казано от Йоановците-Цеца и Малала, че мизите сега са Българи! И Сердика- София, градът на Константин е определен за столица! Тракия е определена за Източна, внимание -Румелия- не Византия!
А Санстефанския договор включва и трите географски области, в които френски пътешественици пишат ,че живеят основно Българи-Мизия, Тракия и Македония в една държава!


За приемане(очертаване) ГРАНИЦИТЕ НА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЛИЩЕ - се използва аргумента, който във философия и международно право се нарича "апостериори"?
Тоест - не се използва АПРИОРНО-ИЗНАЧАЛНО а АПОСТЕРИОРНО-ПОСЛЕДВАЩО знания/факти по въпроса - а те са?
Те са настъпили вследствие Църковните борби - овенчани вече през 1970 год, с резултата (?):
А. Учреждаване с ферман на султан Абдул Азис от 28 февруари 1870 г. и просъществувала до 1953 г.. С този ферман са постигнати ДВЕ ЦЕЛИ:
а) признаване на БЪЛГАРСКИ НАРОД - тоест припознаването на народа ни, като ПОЛИТИЧЕСКИ и ПРАВЕН СУБЕКТ, различни оттози известендо преди това, като "Ум-румелли"(последното означаващо: първо-ромеи; второ-източно/православни) и ...
Б. С член 10 от фермана разрешава и други, неупоменати във фермана епархии да бъдат признати за български, ако най-малко 2/3 на християнското население в нея го желае.
С тева две неща - от рая БЪЛГАРИТЕ СТАВАТ НАРОД!

- Това ваче, е взето предвид при провеждане на Цариградската (консулска) конференция от 1876 год.
- Именно това политико-правно конституиране/признание на Българите, като народ ... по съществуващото тогава международно право ДАВАТ ПРАВНОТО ОСНОВАНИЕ на руския император Александър II-ри да обяви Манифеста за война с Османската империя!
- Така вървят нещата ... в международната и националнита ни история!
цитирай
35. leonleonovpom2 - Здравей , Гет!
10.03.2019 15:35
Гет написа:
По принцип ВИЗАНТИЙЦИ - до изобретяването им от германеца Й. Волф и руските църковници пак от него време(17-ти век !) НЕ Е ИМАЛО - като етнназвание !!
Ако има някъде такова изписване - Това е НАУЧНА СПЕКУЛА!

Ето, точно това очаквах от коментара ти , да прочета! Трети абзац отдолу нагоре!

Ето и заключителната част от тридесет и първи, мой коментар:
-Западът възражда антична Гърция и търси мост от нея към съвременността Лъжливата легенда е, че Византион е основан от гърци, което си е чиста проба лъжа Виза- Биза го доказва!
И ето го мостът към съвременността, модерността, който е съчинен:
Византион-древна Елада- ИРИ- Византия - Модерна Европа!

Хубав ден!
цитирай
36. leonleonovpom2 - И какво излезе сега, че е лакърди...
10.03.2019 15:49
И какво излезе сега, че е лакърдия!
Само това, че в оригинала на МАНАСИЕВАТА ХРОНИКА БИЛА ПОСОЧЕНА ДЪРЖАВА ВИЗАНТИЯ!
Браво, ашколсун! За автора на лакърдията!
За сведение, не аз съм автор на подобен пасквил!
цитирай
37. leonleonovpom2 - Гет, ами умозрително, априори, пак ...
10.03.2019 16:01
Гет, ами умозрително, априори, пак така излиза-В Санстефанска България са включени трите географски зони-Мизия, Тракия и Македония, В княжеството-само Мизия-на Берлинския конгрес, а Тракия- става Източна Румелия
Впрочем Сейже вижда седем или осем държави на територията на полуострова и казва ,че ако това стане, те са с такъв релеф, че са предпоставка за бъдещи конфликти Той вижда три държави с Българско население-България- Мизия, Тракия и Македония Гърция вече я има, Сърбия, Румъния, Черна гора, Албания
Горе долу е погледнал в бъдещето, както и в конфликтите
Горното го казах, заради решенията на конгреса, които изглеждат нелогични
Лъгал съм се- изучили са и картата на България от генерал Липранди, както и картата на Сейже! Всичко известно тогава е огледано
И са взели най-лошото решение- за нас!
Но не от невежество!
хубав ден!
цитирай
38. get - 36. leonleonovpom2 - Отговор: Автора на "лъкърдията" както виждаш замлъкна - Защо?
10.03.2019 16:51
leonleonovpom2 написа:
И какво излезе сега, че е лакърдия!
Само това, че в оригинала на МАНАСИЕВАТА ХРОНИКА БИЛА ПОСОЧЕНА ДЪРЖАВА ВИЗАНТИЯ!
Браво, ашколсун! За автора на лакърдията!
За сведение, не аз съм автор на подобен пасквил!


1-во
Защото ОРИГИНАЛА - Хроника на Манасий ... НЯМАМЕ такова упоменаване/изписване на "война между българи с византийци" - По отношение на това съм КАТЕГОРИЧЕН!

От тук възниква 2-я въпрос/проблем: От къде е факсимилето, което е приложил и на база на което подкрепя/развива тезата си (?) - Българите от времето на Иван-Александър, са наричали РОМЕИТЕ - византийци?

За мен ОТГОВОРА Е СЛЕДНИЯ?

През 17-ти век ... тоест вече след 1600-та г. имаме още три руски църковни преписа на Манасиевата хроника? - същите са правени по Съхранявания във Ватикана, е препис на преписа създаден по нареждане на цар Иван-Александър! А вече от този ... препис на преписа ... и направен ТРЕТИ ПРЕПИС на първите два преписа ОТ РУСКИ(те) ПРЕПИСВАЧИ!
И тъй като ТОВА Е СТАНАЛО ВЕЧЕ В КЪСНО ВРЕМЕ? По време, когато е вече възприета Духовно-религиозната и държавно-политическа(опортюнистична по същността си) Доктрина "Москва е Третият Рим"? С основание допуска - руският преписвач, повлиян от СЪЩАТА, си е позволил НЕКОРЕКТНАТА ИНТЕПРЕТАЦИЯ - при преписването да вложи свой елемент - наричайки РОМЕИТЕ - "византийци"?

По отношение на коментара ти под №37. leonleonovpom2 - За картите на генерал Ив. Липранди и Сейже - същите имат известни разминавания с действителната обстановка по отношение: а) българско НАРОДНОСТНО ТЯЛО и б) от там ЗЕМЛИЩЕТО НАСЕЛЯВАНО от българите - тъй като почиват на етнографски проучвания!
Най точна е германската карта от 1870 г. изготвена по повод(и вследствие УЧРЕДЯВАНЕ ДИОЦЕЗА на Българската екзархия чрез султанския ферман?

Ето я същата?

Адрес:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/ce/Bulgarian-Exarchate-1870-1913.jpg/766px-Bulgarian-Exarchate-1870-1913.jpg

- Това е базата - за "Картата от Са-стефански мирендоговор"!
цитирай
39. leonleonovpom2 - Ами това е, Гет! Препис на преписа ...
10.03.2019 17:26
Ами това е , Гет!
Препис на преписа и авторска свобода на преписвача-в добрия смисъл, да добави нещо от себе си! Което сметне за необходимо Дори върху писмо на калоян е добавено на латински, че е цар на власите На гръцкия оригинал Калоян не ги е писал, те са Българи за него, но гръцкия преводач на латински ги е добавил!Така е решил И е създал предпоставка да се говори за власите на Асеневци! А те просто са военизирани българи, нещо като военна повинност!И власите на Калоян победили рицарите.... Ето един превод или свободен препис до къде води!Идаже Калоян- като води власи, значи и той е влах!?

Историята не е само документи Документът може по начало до е фалшификат или фалшифициран! И на тази база да се правят изводи?
На тази база, отговорно казвам, че е пълен абсурд приживе ИРИ да се нарича Византия И също отговорно-защо е въведена в обръщение Византия Но ,за съжаление, гръцкото име "Византия" също почива на фалшификат Чисто тракийска е основата на името!
И не случайно, отново умозрително, на Берлинския конгрес се избира името на останалата в Турската империя част от България-Източна Румелия
И тук е още едно разковниче за името-ИРИ или Бизантина
Османлите наричат империята РУМ! Никаква връзка няма с Бизантина Има връзка с ИРИ-Румелия или Романия
Наричат я Рим След като пада Цариград , стотици години след това!Името Византия им е неизвестно!
Така ,че е абсурд е, името Византия, че то е имало преди 17- ти век!
цитирай
40. leonleonovpom2 - За картата сигурно си прав, но за ...
10.03.2019 17:33
За картата сигурно си прав, но за всяка нова карта се ползват стари, така ,че при съставянето на германската, със сигурност в проучването са ползвани и картите на Липранди и на Сейже!
цитирай
41. get - @ 37. leonleonovpom2 - Гет, ами умозрително, априори, пак ... Ако изходим АПРИОРНО- то ... ?
10.03.2019 21:26
leonleonovpom2 написа:

Гет, ами умозрително, априори, пак така излиза-В Санстефанска България са включени трите географски зони-Мизия, Тракия и Македония, В княжеството-само Мизия-на Берлинския конгрес, а Тракия- става Източна Румелия
...
хубав ден!


... ще трябва да си обясним: Как така в новогръцки ЛИПСВАТ СТАРОГРЪЦКИ ДУМИ - които са налични в НОВО-БЪЛГАРСКИ?

Ето ти примера с Анатолия ... за която, казах, че втората форманта: _tellein* , произхожда от коренова, която и в момента я имаме в ТЕЛЕ-визор? Същата тази, _tellein*- Tele ... казват, че смислово близка до "долихос" ... което пък било на латински "longus" - Но ... ?
Когато НАПРАВИМ СПРАВКА В речника за съвременната гръцка дума за "далек/ч" - тя изобщо, ама изобщо не звучи - както на латински и/или българското далек/дълъг/лонгур ... а звучи МАКРИС?

Ето това е аргумент "априорен"?
- Няма да изброявам, още множество ПАРАЛЕЛИ между думи в "античен гръцки" с налични-синонимни(не само, морфологично а и фонетично) в български - които в "нов гръцки" Димотики липсват?
Такива думи за разика от Българския, липсват в другите "славянски" и особено в най-старият и най-богат РУСКО-СЛАВЯНСКИ език?

От което, възниква въпроса? Правилна ли е теорията, според която до VI-ти век, от нашата ера, ЧЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ ПОД "СЛАВЯНИ" - сме приказвали, един НЕРАЗЛИЧИМ ОТ ДРУГИТЕ "СЛАВЯНИ" ЕЗИК ... а вече, СЛЕД ШЕСТИ, НАШИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК СЕ Е ДИФЕРЕНЦИРАЛ И ОФОРМИЛ, КАТО ОТДЕЛЕН?

Ако бе така? То наличните в български и латински земеделски термини, както примерно "ора" и "рало" - би следвало да са налични в "руския-славянски" ... но там ТЕ ЛИПСВАТ, а се ползват, синонимните им заместители "пахат" и "соха"? Орача/аратор(лат.) е "пахарь" ... нямат думата, специфична за български език - Око/Очи, и синонимната им в мъртвите вече латински-Окулус и гръцки:Осси? ... ето това е априорно твърдение! ... и отделно КАК ДА СЕ СЪГЛАСЯ - с априорната-предпоставена Теза: Български и Руски са производни от ЕДИН ОБЩ ЕЗИК? ... след, като в този език имаме такива, както лексикално-понятийни, така и темпорални разминавания?

- Поздрав и не се сърди ... а се вслушай в това, което обяснявам: за "общо-различно" ... между "славянски-български", "латински-ромейски" и "гръцко-елински" и ... "руско-славянски" :))) !
цитирай
42. leonleonovpom2 - Впрочем, има уточнена карта от Ами ...
10.03.2019 21:32
Впрочем, има уточнена карта от Ами Буе, издадена през 1847 на Европейска Турция
Северна ,днешна, България е България-Южна е Румелия и Тракия, Македония и така нататък.....
цитирай
43. get - Впрочем, има уточнена карта от Ами ...
10.03.2019 21:45
leonleonovpom2 написа:
Впрочем, има уточнена карта от Ами Буе, издадена през 1847 на Европейска Турция
Северна ,днешна, България е България-Южна е Румелия и Тракия, Македония и така нататък.....


Ами то още от 1841 г. имаме съставени от Жером-Адолф Бланки описание с карти на БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЛИЩЕ - попадащо в момента в Сърбия ... ама ВЕЛИКИТЕ СИЛИ "ич не са го взели в предвид, като са правили картите КОИ ЗЕМИ И ЧЕЛОВЕЦИ ДА ПОПАДНАТ В ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗКРЪСНАЛА БЪЛГАРИЯ? А са си ги менкали СЯКАШ СА ИМ БАЩИНИЯ?

Пояснение?
През 1841 той е изпратен от френското правителство да проучи положението в Западна България, след като властите потушават въстание на българите в Нишко и Пиротско. След завръщането си той публикува книгата „Voyage en Bulgarie pendant l'année 1841“ („Пътуване из България през 1841 година“).
- След "освободителната война" Русия "компенсира" Сърбия именно с тези НАСЕЛЕНИ С БЪЛГАРИ земи?
цитирай
44. leonleonovpom2 - Гет, ние с римляните имаме общ пр...
10.03.2019 21:50
Гет, ние с римляните имаме общ произход, затова земеделските термини, основни глаголи, термини в животновъдството са общи!
Това го е казали Калоян, не директно на папските прелати Той самият посочва стар римски род, от който произхожда-източно римски
Нопреселениетона Изток обхваща два века след Алесксандър Вероятно ,то е и примчина за лесното покоряване на Балканите от Рим Когато наследниците на някогашните преселници се завръщат, вероятно езикът им е по- различен от този на местното население, независимо ,че е близък Има в него и персийскии арабски думи, дори индийски
Голяма част са останали в днешна Русия и Украйна, други са дошли с Аспарух в България
Сложни процеси ,за да бъдат еднозначно определени, но оттам се появяват езиковите различия според мен!
цитирай
45. get - Впрочем, има уточнена карта от Ами ...
10.03.2019 22:33
get написа:
leonleonovpom2 написа:
Впрочем, има уточнена карта от Ами Буе, издадена през 1847 на Европейска Турция
Северна ,днешна, България е България-Южна е Румелия и Тракия, Македония и така нататък.....


Ами то още от 1841 г. имаме съставени от Жером-Адолф Бланки описание с карти на БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЛИЩЕ - попадащо в момента в Сърбия ... ама ВЕЛИКИТЕ СИЛИ "ич не са го взели в предвид, като са правили картите КОИ ЗЕМИ И ЧЕЛОВЕЦИ ДА ПОПАДНАТ В ГРАНИЦИТЕ НА ВЪЗКРЪСНАЛА БЪЛГАРИЯ? А са си ги менкали СЯКАШ СА ИМ БАЩИНИЯ?

Пояснение?
През 1841 той е изпратен от френското правителство да проучи положението в Западна България, след като властите потушават въстание на българите в Нишко и Пиротско. След завръщането си той публикува книгата „Voyage en Bulgarie pendant l'année 1841“ („Пътуване из България през 1841 година“).
- След "освободителната война" Русия "компенсира" Сърбия именно с тези НАСЕЛЕНИ С БЪЛГАРИ земи?


Искам да допълня, че както по А. Бланки, така и по Ами Буе, земите на Пиротско, Алексинацко и Нишко СА НАСЕЛЕНИ С БЪЛГАРИ!
Прилагам картата (адрес) - като при нея е интересно, че град Солун/Тесалоники е даден от автора, като попадащ в землището населено от българи - Ама, ядец?
https://upload.wikimedia/wikipedia/commons/a/ac/Ethnographic_map_Ami_Bou%C3%A9%2C_1847.jpg

За това ОТНОВО СЕ ВРЪЩАМ КЪМ това, което обяснявах и за което НАСТОЯВАХ? Това което ние със свой труд и обща воля сме си свършили при Църковните борби - ознаменувани с "величайшия ферман" на Султана - Това е КОЕТО ЗАЛЯГА, като визия за БЪЛГАРИ - НАРОД и ЗЕМЛИЩЕ ... при Цариградската(консулска) конференция и при прилиминарния Сан-Стефански мир! ... но при Сан-Стефано ВЕЧЕ ИМАМЕ ОТНЕМАНЕ НА ТЕРИТОРИЯ НАСЕЛЕНА С БЪЛГАРИ ... ако Я сравним с Германската карта - в която е даден Диоцеза(територията) на Българската екзархия!

Второ?
За "завръщането" от "александровите ТРАКИЙСКИ воини" - близо ДЕВЕТСТОТИН ГОДИНИ по-късно по родните им места - Е Теза, подлежаща на доказване?
цитирай
46. leonleonovpom2 - Така е, Гет, Ами Буе вероятно доп...
11.03.2019 08:29
Така е, Гет, Ами Буе вероятно допълва тази карта
Французите са наясно кои земи са населени с Българи Земите около Ниш и нагоре, по течението на Българска Морава Ами и Белгград и Браничево са били Български, до 14- ти век и са се разменялис Унгария, в зависимост, кой е победител при преговорите!
От това, което прочетох в пътеписите си направих заключение-Пътешествениците, смятат че на балканите ,ако Отоманската империя се разпадне, трябва да се създадат поне 8 държави Като причина посочват релефа и защитимостта им! Три от държавите ще са заселени с Българи, така виждатнещата-България, Тракия и Македония-Солун е в нея България ея виждат в Мизия Но мизия има и в Сърбия Включват се земи и от днешна Сърбия-Поморавието
Интересно е поведението на Франция при прелиминерните договаряния непосредствено преди Берлинския конгрес
Французите казват ,че ще подпишат предложената Санстефанска България, с много малко изключения от Македония и без Солун Позовават се на това ,че той винаги е имал статут на свободен град и държат да остане такъв Италия, помнеща участието на Българите в освободителното и движение, казва ,че ще подпише всичко Австро-унгария е недоволна и има претенции Англия не казва нито да, нито не Ето тук са сбъркали руските дипломати Бисмарк е казал-когато са готови, да кажат и свикна конгреса При всеобщо одобрение ,с приемане на Солун за свободен град, нещата са щели да минат Но Русия е тръгнала да убеждава Австро- Унгария и особено Англия...

Е, не са 900 години Преселението продължава до Първи век преди Христа и тогава, при нахлуването на Рим е най - голямо Империята е македонска-Согдия, с македонски царе Известни са по имена и хронолотия Разпада се на княжества-Кушанско е едно от тях Връзката не се прекъсна При разпада и , на Кушанската империя започва Великото преселение иводещи при него са Българите
То е далече преди Атила! Нишката никога не се къса през тези години Нима ние сега не знаем за Асеневци, Симеон, Крум, Тервел, Аспарух, че те да не знаят миналото си
цитирай
47. leonleonovpom2 - За" завръщането"
11.03.2019 08:57
Ами то си е такова
В Афганистан има няколко" Мадарски" конника
във филма заАспарух даваха едно безкрайно пътуване на войните му Какво му е безкрайнота Идват някъде от молдова Но явно е запечатано това пътуване от Великото преселение по пътя си Българите основават държави Имат държавен опит явно Откъде го имат,много племена са затрити именно поради невъзможността им да си създадатдържава Ето първият сигнал ,откъде и как са са придобили този опит Ето итук създават държава братът на Кубрат ,недоволен от положението си в двора е посъветван от Кубрат да си направи държава И той създава Киев! Българите не са азиатци Смятани са за полубогове-герои в Афганистан Не ги считат за местни Има още от тях там-с черти различни от местното население Разказах постинг за истински случайс българин оттам преводач, завършил в Москво-рус, синеок-пълна противоположност на афганистанец!...
На френските пътешественици направили впечатление запазените крепости в Македония Да, Охридската си е в автентичен вид и днес, например За местното население са категорични ,че е Българско! Но, озадачени са, че като ги питат кой е строил тези крепости и кога- всички единодушно казвале, че са от Александър!
Смеем се сега на македонците, за мегаломанията им, но преди двеста години, тогавашните Българи са говорели същото! Двеста години! Много или малко?
Не може да има двоен стандарт веднъж да са много, друг път малко!
Може легенда да е Но във всяка легенда има и зрънце истина!
На това трябва да се погледне сериозно
Аспаруховите Българи били тюрки Няма нито едно доказателство за това Дори в зика! Но е прето, нали защото наистина през връщането си са минали през тези земи!
цитирай
48. get - 47. leonleonovpom2 - Относно "завръщане" - Коментар?
11.03.2019 10:47
leonleonovpom2 написа:

За" завръщането"
Ами то си е такова
В Афганистан има няколко" Мадарски" конника
във филма заАспарух даваха едно безкрайно пътуване на войните му ...
...


За "завръщането" се твърди от Михаил патриарх на Сирия (1166 - 1199). Който в резюме, казва:
Цитат - "По времето на император Маврикий (582-602 г). трима братя дошли от Вътрешна Скития водейки със себе си 30 000 скити. Отправната им точка била планината Имеон, а до река Дон стигнали за 65 дни. При достигането на границата на ромеите, един от братята на име Булгарий взел 10 000 човека, проводил пратеници при Маврикий да му даде земя и да живее като съюзник на ромеите. Молбата била удовлетворена и новодошлите хора получили Горна, Долна Мизия и Дакия" - на това ако стъпим, започваме да повтаряме лъжите ОТ ВРЕМЕНА КОГАТО БЪЛГАРИТЕ СА ЗАГУБИЛИ ДЪРЖАВНОСТТА СИ - известно, като "византийско робство"!
Когато, целенасочено СЕ ПРЕНАПИСВА ИСТОРИЯТА НИ и унищожава, автентичният Исторически спомен/наратив/ за нас българите - както е даден обективно, в по рано писалите автори?
А това са произведенията на по-ранните автори Хрониките на Теофан Изповедник(758 - 817) и патриарх Никифор (806 - 815)!

Ето какво пише Теофан - цитат:
„През годините на Константин, който управлявал на Запад (Констанс II), Кробат, господарят на казната България и на котрагите, завършил живота си. Той оставил петима синове и им завещал по никакъв начин да не се отделят един от друг и да живеят заедно, за да владеят те навсякъде и да не робуват на друг народ. Малко време след неговата смърт петимата му сина се разделили и се отдалечили един от друг с тази част от народа, която всеки един от тях имал под своя власт. И първият син, наречен Батбаян (у Никифор името е Баян), спазил нареждането на баща си и останал в земите на прадедите си и досега, а вторият, неговият брат, наречен Котраг, преминал реката Танаис (старото име на р. Дон) и се заселил селил срещу първия бряг. Четвъртият пък и петият, като прехвърлили реката Истър, наречена сега Дунав, единият останал там в аварска Панония (т.е. в областта на юг от днешна Унгария и на юг от Дунав), подвластен на хагана на аварите заедно с войската си, а другият стигнал до Пентапол в Равена (Италия) и се подчинил на царството на християните (на Византия, която владеела тези земи). Най-сетне третият от тях, наречен Аспарух, като преминал Днепър и Днестър, по-северни реки от Дунава, и като завзел Оглос, заселил се между него и онези реки, понеже забелязал, че мястото е защитено и мъчно превземаемо от всяка страна; бидейки отпред блатисто, а от другите страни оградено като венец от реките, то давало голяма сигурност спрямо неприятеля за отслабения от раздялата народ.”
цитирай
49. leonleonovpom2 - Здравей, Гет!
11.03.2019 13:24
Теофан дава положението от Кубрат, но не и преди него Нас ни интересува какви са те, те носят името Българи!?
Те може да идват наистина от Имеон, но не са местни хора там И името им вероятно е получено там-означава на местен език герой Тези хора са наследници на преселените от Александър насам И родовият спомен ги връща обратно, там, откъдето са тръгнали Те не са азиатци! По произход!
Пущуните ги боготворят и днес Няма убит Българин там, няма нападнати наши войници! И това прави впечатление и на командването на войските! Има загинали, но при катастрофа
Съюзник и роб не е едно и също! Дори напротив! То се купува-съюзничеството!! От една страна -да не нападат, а от друга, като се наложи -пращат войски! Процедурата е сложна и еднозначен отговор не може да се даде, ако не се знаят подробностите
Според мен, разликата е, че те не идват като кореняци отвъд Памир, както и пущуните наричат страната им- Отвъд планината, а родовия спомен ги връща в родния им край Преселения има и преди Александър-при потопа, при Дионис
Това не е мой извод, Державин го е направил Това ,че от езика им няма и следа говори само едно, той е еднакъв или много близък с този на местните-в днешна България Ето и на хърватите, които се определят като Кубратови Българи Нима има голяма разлика с нашия езикът им?
Заселените в Италия ,също не отиват от нема и къде там Доказано е генетично, че Българите са най-близки с италианците, не с руснаците И тази връзка идва от фригите И близостта с думите в италианския е не- помалка отколкото с тези латинския За Българските думи става въпрос!
Нормално, близост има с френски и английски думи
Всичко това е доказателстви, че Българският е стар език и ,че след като го говорим , ние сме също стар ,европейски народ И това обяснява, че Българите идващи отвъд Памир, са наследници на милионите , преселили се от Балканите, от Александър насам!
И споменът за това е много силен и те всичко приписват на Александър!
Стана дума-в Македония ,преди двеста години, казват, че Александър е построил крепостите, които са запазени там!

Хубав ден!
цитирай
50. leonleonovpom2 - Самото наименование Византия е ...
12.03.2019 13:37
Самото наименование Византия е неологизъм, произлизащ от старото име на Константинопол: Византион (Βυζάντιον). През Средновековието името Византион и негови производни почти не се използват, освен в много редки случаи, стилизирани от някой хронист в империята. Изразът „византийски“ („византийска“) в съвременния му смисъл се среща за първи път у Йероним Волф през 1557 г. и става традиционен за историческата литература след издаването на Парижкия историографски корпус Corpus Byzantinae historiae (1645 – 1711 г.
цитирай
51. leonleonovpom2 - Перпера (грц. ὑ&...
12.03.2019 13:50
Перпера (грц. ὑπέρπυρον) е златна монета във Византия (XI-XIV век) и средновековна България през XIII-XIV век Българите я наричали още „златица“. Това название се е използвало и в Сърбия през ХV век.[1]

Въведена е от Алексий I Комнин (1081 – 1118 г.) през 1092 г. тогава византийският император провежда важна парична реформа, чиято цел е да укрепи златната единица на държавата. Отнякъде е намерено огромно за времето количество злато и започва да се отсича монета със скифатена форма, тегло 4,4 – 4,5 г и чистота 20,5 карата. Тя получава и ново име – „иперпирон“ или по-популярното в нашите земи българизирано название – перпера. Множественото число на думата в среден род „иперпира“ е възприето на български като единствено число на женски род – „и перпира“, трансформирано в „(една) перпера“. Перпери се секат до средата на XIV век, като през XIII-XIV век намалява твърде много златното им съдържание 16 – 11 карата.

Първа българска златна монета, сечена по времето на Иван Асен II (1218 – 1241), е златна перпера, сечена е вероятно в чест на победата над Теодор Комнин в битката при Клокотница 1230 г. Досега е намерен само един екземпляр от нея.

Терминът перпера се използва по време на Второто българско царство за означаване на сметководна парична единица.
цитирай
52. leonleonovpom2 - Византийски, което е вписано в т...
12.03.2019 13:52
Византийски, което е вписано в текста е късно понятие,въведено кога, е посочено в по-горния коментар!
цитирай
53. leonleonovpom2 - Смешно е, да бъда наричан начинаещ ...
12.03.2019 16:03
Смешно е, да бъда наричан начинаещ нумизмат!?
Вярно ,от няколко години не се занимавам, заради царския закон, но аз съм общувал с проф. Йорданка Юрукова, с Камен Тодоров, за проф Карайотов е ставало дума, имал съм контакти с най- вещите в областта и не на последно място имам и трудове с такава насоченост
Така, че няма какво повече да се коментира в тази посока!
цитирай
54. leonleonovpom2 - Всъщност, на Български златният ...
12.03.2019 16:05
Всъщност, на Български златният скифат/ на италиански-достоен за презрение, затова почти неупотребяван за перперата/ се нарича хиперперон, оттам идва и съкратеното перпера
Това ,че официалният език в империята е гръцки, не я прави гръцка! Поданиците и на гръцки се наричат ромеи- римляни!
цитирай
Редактирай | Изтрий
10. leonleonovpom2 - Отам и жаргона-Скивай или скибай- ...
14:08
Оттам и жаргона-Скивай или скибай- нещо недостойно за гледане!
Например-Скибаш ли, какво пише тука?
цитирай
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9139027
Постинги: 1349
Коментари: 29651
Гласове: 102601
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031