Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2019 22:01 - Светлооките хора
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 5219 Коментари: 29 Гласове:
38

Последна промяна: 22.12.2019 22:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Преди няколко години при пътуване се заприказвах с жена на правна тема Оказа се генетик.  Помолих я, да ми каже нещо интересно във връзка с генетиката. Каза ,че сините очи се дължат на мутация, получена в нашите земи!?
И слезе!
Цитирал съм това неведнъж, но написаното  приличаше повече на приказката-Една жена каза....

Въпреки това, бях убеден ,че казва истината!  Че синеоките хора произхождат от нашите земи.

Днес правих коментар и изтъкнах в него случая със синеокият Българин в Афганистан, взет първоначално за руснак?
И за пръв път реших да проверя, какво е писано в Интернет по въпроса
Изписах само- СИНИ ОЧИ - произход!

И се появи нещо невероятно!
Сензационно откритие на екип от датски учени, ръководени от проф Ханс Еберг от Копенхагенския университет, публикувано в Дейли  мел на на 10 05 2013 година/ Всеки може да го провери и да го  прочете Още повече, че не съм генетик и не ми се ще да предавам  по папагалски начин неща, които не познавам/!
Същността на доказателствата им е, че всички ,които имат сини или още  по- ценените зелени очи произхождат от един единствен индивид,, при когото е възникнала мутацията,  живял някъде преди около 6 до 10 хиляди години на Северозападния бряг  бряг на Черно море- на земите на България/ Сещам се за Ахил и за мирмидонците му-русокоси и синеоки като него/
Тази  мутация се е разпространила ударно, във връзка с разселването,свързано с развитието на селското стопанство и  сеенето на житните култури!
Изводът- всички синеоки и зеленоокихора имат общ прародител прозхождащ от нашите земи и корените им са оттук
За моя радост, аз също имам местен произход по този показател!
Е, това не означава, че  хората с кафяви очи, каквито е имал първобитният човек, са пришълци, не са местни Но в техният случай очите не са доказателство!
Мутацията е само при един човек!
 Загадка е все пак, как се е разпространила толкова бързо? Има различни обяснения, интересуващите се биха могли да си ги потърсят сами и да ги прочетат.
На мен най- правдоподобно изглежда обяснението,  свързано с интереса към тези хора
Сините/ и зелените особено /очи се считат и днес като най-интересни и привлекателни! И хора с такива очи са били търсени и желани за  семейни партньори в дълбоката древност!  Оказало се е освен това ,че жените с такива очи раждат по-  здраво и по-  устойчиво поколение!  Та естественият подбор си е казал тежката дума!

За мен по- радостното е друго!  Големият брой светлооки Българи доказва местният произход не само на тях, но и на Българите изобщо
Както и на синеоките Българи в Афганистан, мистерията относно  странните "Мадарски конници" там?! Че тези хора имат корени тук, в България!
Че тъй наречената местна теория или модерно- автохтонна на Българите с това доказателство получава много сериозна тежест и стойност - също!



Гласувай:
40


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Ето коментарът, предизвикал постинга!
20.12.2019 23:18
Аз не твърдя ,че историята почва от Александър Македонски, но твърдя, че и той има дял в тази история Знакова личност е в нея! С това преселение на изток, което организира. То е и необходимо-империята ,за да се поддържа има нужда от верни на каузата хора! Въпреки ,че целта му е друга- смята да създаде имперски народ
Е, не успява, както и Каракала не успява с Конституцията, обявяваща за римляни всички свободни мъже в империята
Индоевропейци? Ами Александър е стигнал до Индия Имало е и вълни на преселения и преди това в тази посока, преди Александър-двата потопа в Черно море например......

Основите на цивилизацията са поставени тук, около Черно море Какво правят синеоките Българи в Афганистан? Сините очи са резултат на мутоция ,получена в района на Черно море..............!
Ето доказателството, че тези хора, преди да отидат там, са били тук Че прародината им не е там-някъде в Памир

Какво внушение на автохтонистите има в това?
Вижда се общото между Българи и италианци И то датира от Рим и преди него, когато няма Аспарухови Българи! Как да се отрече наличието на местен произход?За него говори и Калоян, че не е узурпатор-завоевател на тези земи!Ами колко историци твърдят, че мизите сега се наричат Българи!?
Да, знам за тези Българи в Афганистан Знам, че приличат на нас и се различават от местните!Доказателство, че са дошли от другаде, не са азиатци!
Постинг: БЪЛГАРСКАТА ТЕОРИЯ
цитирай
2. kvg55 - leonleonovpom2,
21.12.2019 05:40
Значи шведите са от български произход?
цитирай
3. leonleonovpom2 - Ето линк на въпросния материал
21.12.2019 08:12
https://ydara/index.php?option=com_content&view=article&id=3137:2013-12-17-06-51-39&catid=147:201
цитирай
4. leonleonovpom2 - 2. kvg55 - leonleonovpom2, 05:4...
21.12.2019 08:28
2. kvg55 - leonleonovpom2,
05:40
Значи шведите са от български произход?

Здравей, Краси!
За Български произход трябват и други доказателства Но ,че прародителят на синеоките шведи е от нашите земи, това генетиците твърдят ,смятам за неоспоримо доказано!
При разселването на синеоките в период, посочен е, от 6 до 10 хиляди години насам, в посока на рядко или ненаселената тогава Швеция, току що е минал малкият ледников период, те са станали преобладаващи там !Това е логичното обяснение на феномена
А кои са точно с Български произход, съхранен във вековете, би могло да се съди и от езика
Ето въпросните Българи, на които се търси произход от Памир! Синеоки ,русокоси преимуществено, не са се смесвали с местните и не приличат на тях! Ето доказателството ,те са отишли там от нашите земи,след посоченото начало на мутацията
Това е изводът на база материала, на който е даден линк
Сега си обяснявам и думите на Митеран за България, че е център на цивилизацията и трябва да бъде пазена! Синеоките хора показват посоките на разселването от център България навън! Но заедно с тях са тръгвали и чернооките, нали така?!Но маркерът са светлооките, не чернооките! Е, търсете прародителят на синеоките ТУК!
Не съм виждал или са много голяма рядкост синеоки китайци, нигерийци или индианци!?

Хубав ден!
цитирай
5. dadide - Този
21.12.2019 09:04
Ваш пост погъделичка много приятно самочувствието ми на българка :) за което БЛАГОДАРЯ! Майка ми и баща ми са със зелени очи, аз съм със сини, а сестра ми с светло кафяви и пъстри очи. Една от бабите ми и двете ми прабаби са със сини очи, на които и аз дължа цвета на моите. Внучката ми е със сиви очи със син нюанс.
цитирай
6. tonsun - leonleonovpom2 (hi) Радвам се, ...
21.12.2019 10:13
leonleonovpom2 (hi)
Радвам се, да приветствам един роднина по синеочие и българска древност! :)
Весели празници!
цитирай
7. nkf - Чел съм за тези изследвания на ге...
21.12.2019 13:51
Чел съм за тези изследвания на генетиците, че синеоките хора произхождаме от Черноморието; бяха публикувани статии и в английската преса. Тези изследвания обаче, поставят и някои други въпроси, засягащи разпространението на светлооки и светлокоси хора по света - не само до земите на Афганистан, Иран и северна Индия, но и до Америка. Има не малко исторически сведения, че испанците, при завладяването на Южна Америка, са се сблъсквали с белокожи, светлокоси и синеоки "индианци". Знае се от испанските мисионери и конкистадори, че инките /управляващата каста, да не се бърка с тези, които днес се наричат така/ са именно бели, синеоки хора. Друг народ, в Америка, който обаче се е състоял само от бели хора е чачапоя. Те обаче вече не съществуват, за съжаление. В Северна Америка, англичаните, холандците, а по-късно и така наречените американци, също са имали не веднъж досег с бели "индианци" - светлокоси и синеоки. Те са живеели изолирано от племената на чайени, апачи, куманчи и т.н. Така, възниква въпросът за произхода на тези бели "индианци" Как, и кога, са се появили "децата на слънцето" /инка/ в Перу? Ще дам още един пример: населението на Канарските острови, което също се е състояло от бели и светлооки, и светлокоси хора, едри и снажни - гуанчите. Разбира се тяхната култура е била унищожена от испанците, а те самите - асимилирани. Впрочем, бели хора, със светли коси и очи са открити от англичаните и холандците през 18-ти век, чак по островите на Нова Зеландия.
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей синеока Българко!
21.12.2019 14:11
dadide написа:
Ваш пост погъделичка много приятно самочувствието ми на българка :) за което БЛАГОДАРЯ! Майка ми и баща ми са със зелени очи, аз съм със сини, а сестра ми с светло кафяви и пъстри очи. Една от бабите ми и двете ми прабаби са със сини очи, на които и аз дължа цвета на моите. Внучката ми е със сиви очи със син нюанс.


Да, казват ,че цветът на очите се предава по мъжка линия? Възможно е, децата ни имат моя цвят на очите, а майка им е с почти черни очи!
Дядо ми, по линия на майка ми имаше очи с цвета, който явно съм наследил от него !Майка ми и леля ми- също-синьозелени очи, менящи го според светлината и ъгъла на гледане
Баба ми по линия на баща ми имаше огромни , невероятно сини очи Не съм виждал други такива, въпреки ,че ми е станало навик да ги търся
Получи се интересна тема, малко неочаквано за мен...

Мисля си друго, доказателствата ги има, но историците нямат интерактивен метод на работа с другите науки Разчитат само на документи и книжни писания И едните , и другите са съмнителни, освен ,че са недостатъчни, за да се изгради пълна картина
Освен това сляпо се придържат към догмата, която е утвърдена?!
Имат недостиг на хора/ като мен?/, които включват всичките си знания по различни науки, за решаване на проблем И нямат страх от авторитети-на шега го казвам, но е истина! Включвал съм знания по математика, физика, механика, дори география и се е стигало до ситуации да се коментира- Кой ще разбере всичко това? Да, но в него е обяснението!
Няма как да забравя случая, от който бях направо потресен Той май ти е съгражданин, авторът или от района
Прочел в документ за земята на Българите, без да се споменава име
И гръмко обяви, че държавата ни била без име Като Велико откритие!?
Внимателно му обясних, че това е незначителна, академична подробност Както Франция е земя на французите, така и България е земя на Българите Между двете понятия има знак за равенство и са взимнозаменяеми

Хубави празници ти пожелавам, синеока Българко!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
21.12.2019 14:33
tonsun написа:
leonleonovpom2 (hi)
Радвам се, да приветствам един роднина по синеочие и българска древност! :)
Весели празници!


Благодаря ти за поздравленията!
Бях дете, интересуваха ме игрите, но ми правеше впечатление цветът на очите на баба ми по бащина линия Син цвят, на който не мога да определя нюанса и днес-наситен, искрящ Чувах коментари, че като млада е била първа хубавица в родния си край, ноне ги разбирах
Не съм виждал грък със сини очи И ако синьото все пак присъства, винаги се оказва ,че има и Българска жилка Като при поморийските гърци например Каква е традицията при тях? Синовете се пращат в Гърция и остават там! Интересна тема е, може би ще я развия, да се види дебелоочието им!
За момичетата в заможните семейства няма избор за мъж! Бащата се оглежда сред ратаите- Българчета, за някой трудолюбив и изпълнителен -за зет Който да движи работите в имота Гърците са мързеливи и неинициативни, знае се добре Предпочитат"работа" свързана с лъжи и измами И така Българин става глава на семейство в "гръцка" фамилия Този процес се повтаря при неговото поколение, после при следващото и така нататък......
Ако сметнем ,че са се извъртели поне 100 хоколения, това означава ,че гръцкото и да го е имало някога е далече под ....1/ един/ процент!
Има го само на думи!

Хубави празници, приятелю!

ПП- Заинтригува ме поредицата ти от материали за Южна Италия! Там на екскурзия /почивка ли си или си се установил да живееш?
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, Мартине!
21.12.2019 14:44
nkf написа:
Чел съм за тези изследвания на генетиците, че синеоките хора произхождаме от Черноморието; бяха публикувани статии и в английската преса. Тези изследвания обаче, поставят и някои други въпроси, засягащи разпространението на светлооки и светлокоси хора по света - не само до земите на Афганистан, Иран и северна Индия, но и до Америка. Има не малко исторически сведения, че испанците, при завладяването на Южна Америка, са се сблъсквали с белокожи, светлокоси и синеоки "индианци". Знае се от испанските мисионери и конкистадори, че инките /управляващата каста, да не се бърка с тези, които днес се наричат така/ са именно бели, синеоки хора. Друг народ, в Америка, който обаче се е състоял само от бели хора е чачапоя. Те обаче вече не съществуват, за съжаление. В Северна Америка, англичаните, холандците, а по-късно и така наречените американци, също са имали не веднъж досег с бели "индианци" - светлокоси и синеоки. Те са живеели изолирано от племената на чайени, апачи, куманчи и т.н. Така, възниква въпросът за произхода на тези бели "индианци" Как, и кога, са се появили "децата на слънцето" /инка/ в Перу? Ще дам още един пример: населението на Канарските острови, което също се е състояло от бели и светлооки, и светлокоси хора, едри и снажни - гуанчите. Разбира се тяхната култура е била унищожена от испанците, а те самите - асимилирани. Впрочем, бели хора, със светли коси и очи са открити от англичаните и холандците през 18-ти век, чак по островите на Нова Зеландия.


Както се казва в такива случаи, неведоми са пътищата господни!
Все пак става дума за процес, състоял се преди около десет хилядолетия!?
В науки, като генетиката например, в които нямам познания и няма как да проверя данните, принципът ми е да приемам нещата, както са дадени! Още повече, че в случая идват от високо ниво и са минали всякаква проверка!
На нашите историци им липсва-в повечето случаи интерактивност в работата им с другите науки- засегнах го и по- горе в предишни коментари! Има и такива, които работят с другите науки разбира се ,сред тези ,които познавах-покойните вече Юрукова и Карайотов!
Но съм имал и случай, да чувам от историк с математика да не го занимават- нищо не вдява? Онемях! Даже предложих услугите си-изчисленията, които са необходими, аз ще ги правя! Не и не, има алергия човекът само от споменаване на математиката!?
Донякъде може историк да мине без познания по точните науки Но резултатът е - повтаряне на утвърдените, да ги наречем с точната дума- догми и яростна съпротива срещу всичко, различаващо се от тях!

Весели празници ти пожелавам!
цитирай
11. get - До leonleonovpom2 - Ако следва да бъдем точни до досаден перфекционизъм НАУЧНОТО СЪОБЩЕНИЕ ... ?
21.12.2019 15:31
leonleonovpom2 написа:

... откритие на екип от датски учени, ръководени от проф Ханс Еберг от Копенхагенския университет, публикувано в Дейли мел на на 10 05 2013 година


... излиза в списанието "Human Genetics" през 2008 г.
Като се казва - цитат:
"The mutations responsible for blue eye colour most likely originate from the north-west part of the Black Sea region, where the great agricultural migration of the northern part of Europe took place in the Neolithic periods about 6,000 to 10,000 years ago."

В съобщението има ДВЕ ТВЪРДЕНИЯ?
1. Рецесивния и довеждащ до синео-очие ген, се е появил в СЕВЕРО-ЗАПАДНАТА ЧАСТ до Черно море? В периода заключаващ се във времевия интервал 8 000 до 4 000 години преди наша ера.
2. Където ВЕЛИКАТА СЕЛСКОСТОПАНСКА МИГРАЦИЯ СЕ ЯВЯВА ... ?

От което може да се направят изводите ЧЕ?
Настъпилата МУТАЦИЯ - със резултат СИНЬО-ОЧИЕ, съвпада ВРЕМЕВО с историко-археоложката култура носеща името Триполие-кукутени?
Същата е резултат от ЗЕМЕДЕЛСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ с ПРИСЪЩ ДЕМОГРАФСКИ ВЗРИВ?
Приема се, Триполе-кукутени е резултат от синтеза на по-старите и регионални ЕНЕОЛИТИЧЕСКИ КУЛТУРИ от Балканско-Дунавския регион: Бояна, Хаманджия, старчево-киршска, линейно-лентовата керамика, Винча, Тиса-полгар ?

Над този проблем се е замислил - ето този?
https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Hamangia_culture#/media/File:Ganditorul_de_la_hamangia.JPG
- с показателното, дадено му от археолози и историци име - МИСЛИТЕЛЯ ?
В момента се намира в регионалния музей на Кустенджа - в сбирката му за "Хаманджийската култура" ... част от СЪЩАТА КУЛТУРА се явява ЕЗЕРНИЯ ГРАД - в близост до гр. Шабла.
Просъществувал от ПЕТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ до ... ПОНЕ ВТОРО БЪЛГАРСКО ЦАРСТВО! И забележете БЕЗ НИКАКВИ ВРЕМЕВИ ХИАТУСИ В СЪЩЕСТВУВАНЕТО МУ?!

- Това от мен накратко :)) Успех в по-натъшните ви издирвания по въпроса!

п.п.
Защо ви дадох отправка към изображението на МИСЛИТЕЛЯ?
Ами по простата причина, че този ЧОВЕК от ЧЕТВЪРТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ преди Христа ... е потънал в дълбок размисъл над ВЪПРОСА:
След като през IV-то хилядолетие пр. н. е. НЯМАМЕ ДОКУМЕНТИРАНА "ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ" ... Може ли той да претендира: ДА Е ПРА-ПРЕДТЕЧА НА ТЕЗИ ХОРА ОТ СЪВРЕМЕНОСТТА - САМОНАЗОВАВАЩИ СЕ БЪЛГАРИ и живеещи в държава С ТАКОВА ИМЕ ? :))) !
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю Гет!
21.12.2019 19:29
Благодаря ти ,че се включи с коментар!
Всъщност тук въпроса не опира до Държава България и до Българи конкретно Естествено ,че преди държавата има племенни формирования и това е присъщо на първобитното общество Държавата е късно формирование Но в държава или не, Българите си имат предци!...

Важна е следата , която синеоките оставят! Синеоките при Българи и македонци са многобройни Липсват при гърците и ако ги има са резултат от "дейността" им по отбългаряване Следователно тези Българи имат връзка с живеещите тук в цитирания период и са се разселили В Памир също има синеоки Българи-твърдят ,че са такива! Следователно,мит е че Българите идват от Памир, че там им е коренът! Сините очи показват ,че коренът им е отЧерноморието Следователно, били са тук, преди да отидат в Памир! И се връщат при корена си! Имат и държавнически опит, който показва връзката им с Александровата империя и с двете постАлександрови империи- Согдийска и Кушанска!
Да ти кажа честно, без заобикалки, при толкова данни в моята професия, аз правя теория/ механизъм/ на тяхна база и малцина биха могли да ми опонират! И то само в една област- генетиката, защото там нямам подготовка
Вземи Ахил и мирмидонците му! Във филма бяха спазили написаното от Омир-Ахил беше русокос и синеок Такива бяха и мирмидонците му- точно от Северозападното крайбрежие на Черно море Но датският професор твърди ,че това се отнася за цялото Черноморие
Историците робуват на догми и смятат ,че е престъпление, дори и при очевидни факти, да ги нарушават?!
Нямало документи А каква стойност има пристрастен документ, представящ например Ивайло като свинар?!

Хубави празници ти пожелавам!
цитирай
13. get - До 12. leonleonovpom2 -Как да ти кажа? Единствено ЦВЯТ и МЯСТО на поява НА СИНЕОКИТЕ ... ?
21.12.2019 20:51
leonleonovpom2 написа:

...
Всъщност тук въпроса не опира до Държава България и до Българи конкретно Естествено ,че преди държавата има племенни формирования и това е присъщо на първобитното общество Държавата е късно формирование Но в държава или не, Българите си имат предци!...

Важна е следата , която синеоките оставят! Синеоките при Българи и македонци са многобройни Липсват при гърците и ако ги има са резултат от "дейността" им по отбългаряване Следователно тези Българи имат връзка с живеещите тук в цитирания период и са се разселили В Памир също има синеоки Българи-твърдят ,че са такива! Следователно,мит е че Българите идват от Памир, че там им е коренът! ...


... като "основен аргумент" в извеждане на етно-генезисна теория за БЪЛГАРИТЕ ПРИ ФОРМИРАНЕТО ИМ КАТО НАРОД? Поради ограничеността й, може да се окаже спекулативна по своя характер - Защото?
Имаме ДВА МИГРАЦИОННИ ВЕКТОРА - АКО ПРИЕМЕМ ЗА ДОКАЗАНА ... ПОЯВАТА НА СИНЕОКИТЕ?
1-ВИ - Център западно Черноморие:
а) разпространение на север - Германия и Дания и Естония с около 95% синеоки;
б) разпостранение на юг - до Близък изток включително.
2-ри- МИГРАЦИОНЕН ВЕКТОР
На изток от първоначалният център на поява ... като достига, до Иран, Афганистан и Таджикистан (синеокост се среща и при населяващите планините таджики и памирци и двата вида европеиди) попадащи в момента на територията на северен Пакистан?
3-то по отношение на този западно-източен вектор притеснения няма ЗАЩОТО ВСИЧКИ ПОПАДАТ в категория ИНДО-АРИЙСКИ НАРОДИ - Но?
4 - то. По отношение на ЕСТОНЦИТЕ, те са от групата на ФИНСКИТЕ НАРОДИ? Каквито начевайки от Балтика ... в древноста са се явявали ОСНОВНО НАСЕЛЕНИЕ НА централна Русия, та са достигали ЧАК ... до планините Урал и Алтай?

Така че, тук само този антропологичен признак НЕ Е ДОСТАТЪЧЕН?
Както е напълно достатъчен примерно за ГЪРЦИТЕ ... които на практика СА МИГРАНТСКО НАСЕЛЕНИЕ ОТ СЕВЕРНА АФРИКА - дошло в късно време в Европа ... та спомена за това се упоменава от драматурга Есхил!
цитирай
14. vesever - В моя род всички сме със сини и зелени ...
21.12.2019 21:26
В моя род всички сме със сини и зелени очи, вкл. бабите и дядовците ми, а доколкото знам и прабабите и прадядовците. Здрави българи :)
Поздрави и от мен и хубави празници, Иване!
цитирай
15. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю Гет!
21.12.2019 22:15
Разбира се ,че не е достоатъчен
Тук се включва и олята на Александър в похода до Индия
Някои смятат че две 30 хилядни армии са достатъчни и то напълно? Дори само за тях не са Има логистика- хиляди хора са ангажирани с нея, спомагателни войски- строеж на пътища мостове.... Но Александър има идея за хомогенен имперски народ И заповядва преселение от Балканите на Изток-продължило и след смъртта му Стотици хиляди хора са се изселили в посталександровата Согдийска империя Имаше историческа английска филмова поредица, този процес беше показан И когато се разпада втората посталександрова империя, Кушанската, започва великото преселение Ами маджарите също са синеоки в значителен процент

Относно фините и Рюрикови имам , меко казано, особено мнение Първо ,синеоките са отишли от нашите земи във Финландия Финландия е трудно място за живот, особено в древността, не може да изхрани много народ, дори и днес! Как ще насели и покори Русия това население? Това е мит и съвременните западни историци го потвърждават Не отговаря на действителността Изследванията им в Русия и Щвеция доказват ,че варангите са търговци, а не завоеватели И служат като наемници на императора на ИРИ Дори и името на Рюрикови показва ,че е митично Свързано е с една от хипотезите за произхода на името Рус , определящо я като селска държава Да, няма големи градове във вътрешността и по времето на Рим, първите ги правят Българите- Самара, Киев....

Така, че в кратце-една слабо населена област, като Скандинавия няма чонешки потенциал да покори половин Европа
Това е несериозно твърдение, приятелю!
цитирай
16. barin - Здравей, Адаш. Мисля, че тъмният ...
21.12.2019 22:29
Здравей, Адаш. Мисля, че тъмният ген на очите надделява над светлия. Светлите очи се предават през поколение, но при мен се случва във всяко поколение по майчина линия да ги има.
Поздрави!
цитирай
17. leonleonovpom2 - Здравей, Весе!
21.12.2019 23:37
vesever написа:
В моя род всички сме със сини и зелени очи, вкл. бабите и дядовците ми, а доколкото знам и прабабите и прадядовците. Здрави българи :)
Поздрави и от мен и хубави празници, Иване!


Не се и съмнявам, такова око като твоето, с такъв цвят , явно е постигнато след дълъг подбор! Не се шегувам, казвам го най- доброжелателно!
С леля ми ,така стана ,че не се бяхме виждали няколко години-Криха смъртта на баба ми от мен И когато решиха да ми кажат/ аз вече се досещах/, тя дойде да ме вземе Но първата и работа беше да провери очите ми-дали не са се променили? И доволно въздъхна, като установи , че не са!

И в нашия род има много синеоки По линия на майка ми съм Родопчанин, дядо ми, майка ми, леля ми имаха синьозелени очи По тази линия и моите са такива Но най-невероятен син цвят на очите имаше майката на баща ми Бяха много големи и на мен , детето, правеха силно впечатление! Може би тези очи хипнотизираха Тя беше господарката на големия дом и на голямата фамилия
Баба Иваница каза, това беше закон за всички, не подлежащо на обсъждане!Само за изпълнение!

Хубави празници Весе, с най- добри пожелания!
цитирай
18. leonleonovpom2 - Здравей, Адаш!
21.12.2019 23:44
barin написа:
Здравей, Адаш. Мисля, че тъмният ген на очите надделява над светлия. Светлите очи се предават през поколение, но при мен се случва във всяко поколение по майчина линия да ги има.
Поздрави!


Доколкото знам Адаш, цветът се предава по мъжка линия При мен поне така се получи Жена ми е с почти черни очи, всички мислеха ,че децата ще наследят нейните очи Но и двете имат моите Даже майка и, с чувство за хумор я питаше,как ги ражда такива синеоки?
Божа работа, не съм категоричен!

Хубави празници, Адаш!
цитирай
19. nedovolen - Като дете връстниците ме дразнеха - ...
22.12.2019 06:42
Като дете връстниците ме дразнеха - сини очи, котето ги лочи :)
Споделям за казаното от някои блогъри за цвета на очите от поколения.
Естествено, има изключения, без да изпадам в подробности.
:)))
цитирай
20. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
22.12.2019 08:13
nedovolen написа:
Като дете връстниците ме дразнеха - сини очи, котето ги лочи :)
Споделям за казаното от някои блогъри за цвета на очите от поколения.
Естествено, има изключения, без да изпадам в подробности.
:)))


Така е, всяко правило има и изключение.

Хубави празници ти пожелавам!
цитирай
21. leonleonovpom2 - Към Гет, относно гърците
22.12.2019 09:01
Изненада ме гръцкият тенисист Циципас Русокос и стори ми се- светлоок Веднага си помислих, че не е грък и че има нещо чуждо Така се и оказа Баща му е бил треньор на майка му по тенис- една от първите известни руски тенисистки- Салникова Гледах и баща му- типичен гръг- тъмен, черноок
И какво дебелоочие да искат Черноморието? На каква база?
цитирай
22. leonleonovpom2 - Някакъв вълк се е появил в постинга- ...
22.12.2019 15:27
Някакъв вълк се е появил в постинга- Вълчидолски Искал тапия за човекоподобен!
Казах му, че най- добре е да изиска такъв документ от ззоологическата градина Даже може да е придружен и с клетка!
Специална, за него
цитирай
23. leonleonovpom2 - Мъчат се нещо да доказват с минусите ...
22.12.2019 23:15
Мъчат се нещо да доказват с минусите си някои печално известни персони в блога! С какво ли друго могат да бъдат известни? С капацитет в някаква област, с постижения?
Невероятно!
Мъчат се да докажат нещо на самите себе си, така ,че и да си повярват дори!
На мен няма какво да доказват, напълно наясно съм с възможностите им! Не са никаква трудност за разгадаване Просто няма как да ме убедят в обратното. А пък и не ме и интересува, както и не ми е никаква грижа подобно нещо!
Добре е все пак, да положат старание в изучаването на елементарната математика Действия събиране и изваждане, да не стават за резил!
Да са живи и здрави!
Само си губят " ценното " време!
цитирай
24. leonleonovpom2 - Ето един коментар на човек, когото ценя изключително много- Пиер : Петър Даскалов/
23.12.2019 20:08
Направен е в постинга- Оплачи се на арменския поп:

19. pvdaskalov - Браво, Leonleonovpom!
28.07.2013 17:59
Не всеки може да плесне с ръце и на небето да избухнат фойерверки!
Престрелката в коментарите е комична. Не си струва да хабиш интелектуална енергия.
Работил съм на Кабиле и съм изследвал паметници от този тракийски град. Всичко ми е ясно. И на кого е кръстен градът...
Поздрави!
цитирай
25. leonleonovpom2 - Нарочно не взех отношение под ко...
23.12.2019 23:58
Нарочно не взех отношение под коментара на Пиер
В него добронамереният човек, какъвто безспорно е Пиер , е изразил това ,което го е впечатлило
Ако не беше му харесало, щеше да подмине, без коментар
Така постъпват добронамерените хора
Злобните ,завистливите, задължително оставят отпечатък Избиват комплекс
Не ти харесва, подмини и толкова !
Ако сиренето в магазина не ти харесва, не го купуваш! Не отиваш да се разправяш с производителя, защо сиренето не му е хубаво Не взимаш проби за анализи/ За това си има компетентни органи, не е твоя работа/
Ето защо питам самообявилите се критикари, оторизирани ли са ?
Имат ли лиценз, разрешително, да вършат тази работа? И други пропуски имат, не е само този! За съжаление!
цитирай
26. shtaparov - Така е- съгласен, а всички Българи с ...
24.12.2019 00:12
Така е- съгласен,а всички Българи с кафяви очи носят в себе си гена на сините,който е обявен за рецесивен,но излиза наяве измежду техните потомци.
цитирай
27. leonleonovpom2 - Здравей, Ангеле!
24.12.2019 08:33
shtaparov написа:
Така е- съгласен,а всички Българи с кафяви очи носят в себе си гена на сините,който е обявен за рецесивен,но излиза наяве измежду техните потомци.


Така е, първобитният човек, или родоначалникът ни е с кафяви очи!
Другото е мутация.....

Хубави празници, приятелю!
цитирай
28. milenavarbanova9 - Щастливи празници,Иване,
24.12.2019 12:19
От сърце ти желая здраве и успех!
Честити Бъдни вечер и Рождество Христово!
цитирай
29. leonleonovpom2 - Добре дошла в България, Милена!
24.12.2019 14:27
28. milenavarbanova9 - Щастливи празници,Иване,
12:19
От сърце ти желая здраве и успех!
Честити Бъдни вечер и Рождество Христово!
....................................................................

И аз ти благодаря от сърце, Милена!
Господ те е пратил в блога, в момент, в който вече почти не намирах смисъл за сериозна работа в него! Освен за някакво извратено забавление, за нищо друго!

Весела Коледа и щастлива Нова Година, Милена!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9136828
Постинги: 1348
Коментари: 29644
Гласове: 102596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031