Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2020 21:37 - Нрави по нашенски, но не по Български
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 5481 Коментари: 25 Гласове:
37

Последна промяна: 16.09.2020 22:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Получих любопитен коментар днес !
Но  той е толкова низък и мръсен и едновременно- с това-  лъжлива инсинуация, че минава всякакви граници! Оставям на читателите да преценят така ли е или не! Сериозните! Няма да го публикувам в постинг, ще го приложа като коментар
Ще омърси постинга!

Да, внушението за него идва от неуморния блогов герой! Граматиковският граматик- комунист - католик! Вай, вай - Рюсто!

Който неуморно иска да докаже на себе си ,че е нещо над мен! На мен няма как да го докаже, невъзможно е! И добре го знае! Отдавна съм преценил възможностите му и съм наясно с тях !  Не ми е  особено трудно, човек на точните науки съм,  с нещо елементарно като това, просто няма как , да  не мога да се справя?  !
Мъчи се на себе си да го докаже?  И там среща явно трудност и затова не спира! С години........ Като в приказката за упорит! Иска явно да се излъже сам! Свободен е,  да го прави, щом му харесва!

Както и да е!
Аз мога да пиша тук ,мога и да не пиша !Правя го заради свестните хора, не заради героите на този постинг! Те просто ми са ненужни, натрапват ми се!
Да ги забележа искат!?

Този Кърк  " герой" има подобни искания,  като блоговия" герой"!?  Да му разказвам! Като дете е, заспива с приказка, разказана? 
Няма да наблягам на престъпните твърдения, подобни на титулярния  блогов герой, ще премина направо към въпросите му:
Представя се за Кърк, вероятно мисли ,че е Кърк Дъглас?
Явно не е в ред човечецът , щом си мисли ,че е негов аналог?

1/Иска да му разкажа за рода  си и за позорните случки в него?
С удоволствие, или както казваше един приятел- с плезирно удоволствие! Има много за разказване!

- Прадядо ми е участник в две въстания и в Освободителната война!  Получил е офицерски чин от руското командване за заслугите му в нея! Бил е депутат в две Велики Народни Събрания! Улици носят името му !Почетен гражданин е на родния си град!
Трети март се чества пред паметника му!  На родната му къща има плоча, на която пише ,че там е отсядал Левски!
Дори на преклонна възраст е работил   за благото  на града и държавата ни! Доскоро бяха живи хората- свидетели!

 - Дядо ми е посрещнат като герой от ПСВ  лично от кмета на града и от целия град! Бил е десет години войник  на служба за България В най- известния ни  полк, наречен " Железен"! Откъдето е тръгнало " По пет на нож"
Можел е да напусне България,както без угризение се прави сега, но е отказал! Знам какво е и го разбирам!  И всичките му съграждани са го разбрали и оценили!

 - Баща ми е ранен на Драва !По чудо е оцелял, благодарение на физиката си!
Имаше безброй руски и Български медали!Съветски маршал го е посетил в болницата  лично, да го поздрави!
За мъжеството му!


2/ Иска да му разкажа ,да му преведа  тогава безсмислицата ,как от качокавалло се е получил кашкавала? Да ,подведен е от " героя" , но не е и пубер или дете!
Разбирам  елементарната рюстова  ехидност в случая.  Проблемът при него е, че не знам какъв поет е, но при липса на въображение-ясно! Никакъв!
Че не може да мисли извън догмите ! Не случайно , е прегърнал религията, на католиците?
Но разликата между него и Адаша е просто космическа!  Къде е любовта към ближния ,която извира от Адаша- Безистена  и същата- при Рюсто?
Без нея и тук е обречен на пълен провал!

Та, как от качокавалло се получил кашкавал?
Никога не съм твърдял подобно безумие! Защото кашкавала изобщо нито е получен,нито пък  името му идва от качокавалло!?

На това ще се изсмеят и италианци Преди близо век са реагирали остро на подобен въпрос! Писал съм по този повод постинг, няма да го развивам отново
Във френските речници ясно пише- кашкавал е Българска дума, наименование на Български продукт! Кратко и ясно!
Той е различен от качокаваллото, няма как да се наподоби на него?  Нещо елементарно!  Кухина в нашия кашкавал го бракува! Липсата на кухини в качокаваллото  не го прави екстра качество, а го...бракува !И технологията им е различна
Самите италианци казват, че кашкавалът е Български продукт, нямащ нищо общо с качокаваллото! И аз да твърдя обратното? Ало, в ред ли сте, спИциалисти? Спици ли имате някъде?

Който няма достатъчен умствен капацитет, не е грях това,  но  да не се опитва да излиза извън догмите, които добре разбира!
 Те са за него-другото не!



Гласувай:
40


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Ето и въпросното съобщение!
16.09.2020 21:42
шъ ти счупят краченцето (ново)
Бях ти писал, че трябва да си купиш чехли за болницата, но сега вече прекали, та ще имаш нужда само от един, вторият чехъл ще е излишен. Ще ти счупят краченцето, та да се научиш кога си писал срещу арменците. Уредил съм проблема ти, ще ме запомниш и ще ме споменаваш! Тичай сега в МВР, Прокуратурата и посолствата… Във всяка 3една цивилизована страна нападки и обиди на националност се наказват!!! Стана ми ясно, защо всички са те изоставили – голямо и миризливо лайно! Болен си от завист и тъпота – разкажи как от каче и шевалие е станало кашкавал…Разкажи за рода и позорните случки в историята му!!!Тцъ-тцъ-тцъ! Синът ти знаеш ли кога ще се върне - когато ще те целува студен, изстинал, замразен...!!!
Изпратено: 12:22 От: kirk

Нарушавам правилото си ,да не публикувам неща на лични!
Но подобни?
Без коментар!
Не ми е ясно откъде ще се върне сина ми само, почти всеки ден се виждаме!?
цитирай
2. leonleonovpom2 - Аз повече укривател, ятак на пос...
16.09.2020 21:54
Аз повече укривател , ятак на посредствени и нагли негодници няма да бъда!
Ще си получават според заработеното, заслуженото!
Да им е ясно!
И без никакви угризения от моя страна! Достатъчво търпях прости и безумно нагли същества!
На зло куче, зъл прът!
Който не знае куче , каква птица е, да търси в справочниците!
Има спици в главата си за такава работа!
цитирай
3. born - Прости на човеко !
16.09.2020 23:13
"Кърк" просто произхожда от "къркан". Като се накърка, всеки се държи по специфичен начин: един става весел, друг налита на бой, а този го избива на драйфане. Не го ли виждаш /и усещаш/, че вони отвсякъде на драйфано, опикано и осрано ?
цитирай
4. lexparsy -    Аз дори не дочетох до края Лео, ...
16.09.2020 23:35
   Аз дори не дочетох до края Лео, защото не ща да си цапам нито манталитета, нито душевният мир и настроение, да доказвам нещо на очевидно болни, бездушни и психически увредени... същества..., защото за малко да каже хора.
   Ангажиран си ума в стил Lex Parsy... :-))), за да разбера кой ги е пуснал в този блог, явно не случайно но и организирано и толерирано и с предоставени софтуерни средства, да гонят най съзнателните  одухотворени, и съответно четени блогъри! Че чак до прецедент за блог, може би не само в БГ, безпомощно блогъри да си регистрират профили посветени на десетки постинги за обиди и подигравки само на един човек, и то с такова настървение... И съответно логично предположих че това е самият Инвеститор в този блог, защото ако наблюдава как това се извършва от години, допускам или че е с техния манталитет, или че използва тези хора с намерение и по предназначение, И се чудя, дали съзнава, че за хора с душевност и достойнство подобна агресия е по-болезнена и от физическата, и дали ги притежава!
   Затова преди малко в постинга на калибан изказах предположение че или им се заплаща за такова голямо усърдие и работно време, или пък са негови любовници щом имат такова самочувствие за недосегаемост от морала и закона даже.
И съответно пуснах и самопризнание на благовата поща, че публично съм обидил инвестора на този блог, за може аджеба, той да ангажира своите приятели прокурори, които му дават самочувствие, и да ме осъди за това.
   Ами ако продължава да си мълчи значи е Гузен, а пък аз ще продължавам публично да изказвам предположения за намеренията на неговата инвестиция в тази Медия...
   Мислиш ли че ще видим някоя истинска, престижна и отговорна, а не виртуално изопачена като моята муцка насреща си?
   Лекс
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Стефане!
16.09.2020 23:41
3. born - Прости на човеко !
23:13
"Кърк" просто произхожда от "къркан". Като се накърка, всеки се държи по специфичен начин: един става весел, друг налита на бой, а този го избива на драйфане. Не го ли виждаш /и усещаш/, че вони отвсякъде на драйфано, опикано и осрано ?
цитирай

Да, но не знам , Господ дали ще му прости?
Особено пък когато се води по чужда свирка! На кавалджия!
А, че го водят , от всеки ред личи!

Хубава къркаческа двойка могат да направят с Пусто-л Носачев! Той етикеция в Хумболтовия университет ,не е ли учил? Някой ме е излъгал, че докторатът му бил- -" Банкет и етикет, с бая мурафет"?
Цял постинг е посветен на него! Едно благодаря няма? За никакъв чеп не става!аАко се съберат с Дъгласа, може даже да ми станат и симпатични Особено , ако питието им е пълна аванта, да не се гледат накриво, някой да не пие повече А, и ако друг плаща, сеирът ще е пълен!
Пустол-ь и той , освен по парцуцата е спец и по качокаваллото..... И на него свири кавалджията!
Виж ,не ми е минало през ума, да им спретна и една спявка! И на тръгване, за окончателна прошка, да им спретна един хубав бой! Та като се свестят, сами да се харесат! Ще им кажа, че така са се млатили, че със зор съм ти разтървал!
Тук вече мога да им дам по една бутилка Карнобатско уиски, да имат за из път! За цяр!

Хубава вечер , приятелю!

ПП- Ти знаеш ли, че след тебе, той "цъфна" веднага! Май е изтрезнял? Шях да сбъркам ,за радост на граматиковсия граматик, да напиша- изтрещял!?
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, Лекс!
16.09.2020 23:57
Не се тормози приятелю, аз вече го обърнах на майтап !
По начало такива не ги взимам на сериозно и , ако реагирам , то е, защото те се взимат насериозно
На и блоговият светилник и той се взел насериозно? Анализи да прави и избори с изкорубената за светилник тиква?
Бил от висшето общество? Мисли ,че един или два куфара, ако ще да са пълни със злато,затова ,че ги носи, автоматически става член на висшето общество И тук някой го е излъгал ,че е така!
Само слуга е на Висшето общество! Вкарали му плочатамежду спиците в главата и повтаря едно и също за изборите? Като раздрънкана латерна е!
Майка му стара, замислих се ,кои играят по чужда свирка? Не, няма наблизо, но това са кобрите! Ужас!
Ега си и работата! В такива се е вселил дух на стара кобра и по навик играят на чужда свирка- кавал!

Лека нощ, приятелю!
цитирай
7. leonleonovpom2 - Аз друго си мисля, Лекс!
17.09.2020 00:11
Грешката ми е ,че безплатно давам тук ноу- хау!
И точно там са атаките Да си го присвоят и аз да съм с пръст в устата! Изопачават написаното, утре като ги пипна, да го извадят и да ми кажат да си гледам лаботата!
Администрацията няма сметка от такива, с манталитен на деца от детска градинаТе да не са лелки? Този блог трябва да се издържа Ако се изпълни с неща, като моите в момента, как ще се издържат? И останат танцуващите кобри само? Кой ще им чете дълбокосмислените глупости?
С кобра ,как да се разправям, в момента нямам представа-идея? Но в едно съм сигурен, че няма да я помилвам, освен ако милувката не е с дебела тояга!
цитирай
8. leonleonovpom2 - А, ей го в на!
17.09.2020 00:14
16.09 23:28 - b
16.09 23:14 - kirk

Изтрещял, не, изтрезнял!
Дъгласът!
цитирай
9. dinkov - Динков
17.09.2020 00:54
leonleonovpom2 - с простотията няма как да се сбориш. Махни с ръка. Не му обръщай внимание.
Поздрав
Ицко
цитирай
10. nedovolen - Ицко е прав. Простотията се храни с ...
17.09.2020 06:10
Ицко е прав.
Простотията се храни с отговори. Тя не разбира от мъдрост.
Остави я, сама ще си отмре.
:)))
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, Ицко!
17.09.2020 08:54
9. dinkov - Динков
00:54
leonleonovpom2 - с простотията няма как да се сбориш. Махни с ръка. Не му обръщай внимание.
Поздрав
Ицко

Така е, простотията, като боклука,няма изчерпване!
Но боклукът не се оставя да се трупа неограничено, нали?
А се изхвърля ,като вреден и ненужен!
Няма да преборя блоговата простотия, но това не ми пречи да я изхвърлям!
Ненужна ми е, не ми е полезна!
За харесване и дума да не става, въпреки че тя е самовлюбена, смята се за върхът!?

Благодаря ти за отзива, приятелю!
Всичко най- добро ти пожелавам!

Хубав ден!
цитирай
12. leonleonovpom2 - Поздрави, Николай!
17.09.2020 08:58
nedovolen написа:
Ицко е прав.
Простотията се храни с отговори. Тя не разбира от мъдрост.
Остави я, сама ще си отмре.
:)))


Прав си и ти приятелю!
Но ,докато я чакаме сама да се умори, може да отиде на боклука, където и е мястото- най- достойното!
Да заиграят метла и лопата, даже и по гърба й! Най- добре ще е!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
13. leonleonovpom2 - Благодаря ви приятели, но вие от ...
17.09.2020 09:07
Благодаря ви приятели, но вие от години сте свидетели ,какво прави простакът тук ! И аз да се правя на ни лук ял , ни лук мирисал? Когато става дума и за фамилията ми, това просто няма как да мине незабелязано!
Да не изреждам безкрайните простотии
Да , те показват само безсилието на низостта му На невъзможността да постигне низките си цели!
Но тази доволна беотговорност не може да е до безкраност!
цитирай
14. bojo12345 - И аз получих злобно послание от германеца, минал покрай тигър, но го изтрих.
17.09.2020 12:33
Да не си мърсим страничките в блога, от уважение към колегите и към себе си.
цитирай
15. leonleonovpom2 - Здравей, Божидаре!
17.09.2020 13:09
14. bojo12345 - И аз получих злобно послание от германеца, минал покрай тигър, но го изтрих.
12:33
Да не си мърсим страничките в блога, от уважение към колегите и към себе си.
цитирай
Изтрий

Прав си приятелю, но тук са преминати всякакви граници!
Бетер от бежанците са в наглостта!Ако имам нужда от оценките или пък от "ума" им, сам ще ги потърся! Мерси, нищо не ми трябва от такива, кобри по характер! Да държат отровата за себе си!
И като се правят непрекъснато отстъпки на подобни чарди, те вместо да се замислят, повече се настървяват!? Смятат ,че могат да правят всичко, каквото празната им глава измъдри!
Не, може да получат шутове в замяна!Някои реално са ги опитвали и знаят!Да питат тях!

Хубав ден!
цитирай
16. leonleonovpom2 - На умният Белоцвет, който се движи ...
17.09.2020 13:22
На умният Белоцвет, който се движи по допирателната на въпросния кръг" чарда", препоръчвам да чете внимателно! Ако може! Или да си знае мястото!
Написаното е широко разпространено в България,! Е, не е непознато и по света, но в случая той не ме интересува! Няма да оправям света!Но има чужда сволоч и затова съм разграничил Българите от нея! Затова е така витиевато заглавието!
Но то, заглавието, е мой проблем, не е негов! Аман от дървени философи и многознайковци в чуждата работа! Да внимава с неговите заглавия и още повече с написаното под тях!
Ясно съм казал ,че на подобни типове, обект на постинга, повече укривател и ятак няма да бъда!Какъвто принудително, наложено от мен , съм бил!
И ще се разправям с тях, ако упорстват, както знам и мога!
Ясно ли ти е!
цитирай
17. leonleonovpom2 - Ще ми говори някой за" позорни ...
17.09.2020 13:44
Ще ми говори някой за" позорни случаи" За прадядо ми, проливал кръвта си за нечии прадеди, готованковци! Крили се в обори и в мазета! И в Съединението е участвал, като доброволец!
Който говори подобни низости , да му види снимката в постинга ми за него!? В Народното Събрание е правена! Човек- планина е бил, камък да стисне, вода ще пусне Да има само късмета такъв като този от първия коментар, да му каже подобно нещо в лицето!
С голи ръце ще размаже чардата като сопол, която си е такава и по начало!
цитирай
18. leonleonovpom2 - Благодаря на коментиралите, ос...
17.09.2020 21:26
Благодаря на коментиралите, особено в този материиал!
Благодаря и на некоментиралите и просто надзърналите в него! Влезнали, видели и излезнали!
Благодарение и на тяхната резервираност и безучастност също, се вихрят подобни персони! Те дори имат повод да се смятат и за харесвани! Мълчаливо!
цитирай
19. zax - Е, то всеки е имал моменти на крут ...
18.09.2020 18:25
Е, то всеки е имал моменти на крут критик. Инвазията на бг юначагите никой, дори и закона не може да спре. Не случайно ни е толкова лабав нашийника. ДИВ БЪЛГАРИН - българин го е рекъл за първи път преди столетия.
цитирай
20. bojil - Браво!!!
20.09.2020 02:57
Браво!!!
цитирай
21. leonleonovpom2 - Здравей, Закс!
20.09.2020 21:07
zax написа:
Е, то всеки е имал моменти на крут критик. Инвазията на бг юначагите никой, дори и закона не може да спре. Не случайно ни е толкова лабав нашийника. ДИВ БЪЛГАРИН - българин го е рекъл за първи път преди столетия.


Да, шопската приказка за закона и валидна навсякъде
Дори си за Кока колата!
След многократни нарушения, в рецептата са фатални, баха ни спрели производството! И се нароиха множество коли- нашенски Имаше и един " Алтай дори?
Но при една командировка, на наш терен, присъстващите американци- на вечеря, дадена от тях в наша чест, поръчаха кола Като газирано Казаха им ,че имат подобно Кооп кола, но не и кока кола! След кратка консултация приеха Любопитно оглеждаха етикета Е, междувременно обяснихме ,че е имитационен продукт, но отстъпва на оригинала Опитаха, засмяха се и казаха- Хубаво, на Български, Булгар кола!

Но не след дълго ни възстановиха лиценза- правото за производство
Клюката твърдеше ,че коментарът бил- Оставете Българите да правят каквото искат, с тях оправия няма! На глава не се излиза!

Хубава вечер, Закс!
цитирай
22. leonleonovpom2 - Благодаря ти, приятелю!
20.09.2020 21:11
bojil написа:
Браво!!!


Какво повече да добавя от едно " Благодаря", за една така лаконична и категорична в същото време оценка!?

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
23. leonleonovpom2 - Хамиларе, да не би да си получип с...
20.09.2020 22:07
Хамиларе, да не би да си получип сърбежи, отзад?
Ако работата е такава, такъв шут ще ти отпера, че сърбежът моментално ще изчезне!
А може и профилактично да го получиш?
Как го предпочиташ?
Или в пакет- лечебен и профилактичен!
Ще ти стигнат , повярвай ми!
Трети няма и да ти е нужен!
Ще е излишен!
цитирай
24. inel379 - На внушенията не всички са подвластни...:)
22.09.2020 14:38
Нрави подобни навсякъде се срещат
при тази алчност човешка - сякаш зейнала яма,
но пък приятелството не е свързано с пари
и в тава е красотата му голяма.
Безгрешни хора на земята няма,
но някакси обидно е, когато
ставаш част от съзнателна измама.
Човек живее, за да е част от срещите с доброто.
Да се стреми към него и да е силен,
изправен пред предизвикателствата на злото.
Поздрави сърдечни за теб!:)
цитирай
25. leonleonovpom2 - Поздрави и честит Празник, Инел!
22.09.2020 14:59
24. inel379 - На внушенията не всички са подвластни...:)
14:38
Нрави подобни навсякъде се срещат
при тази алчност човешка - сякаш зейнала яма,
но пък приятелството не е свързано с пари
и в тава е красотата му голяма.
Безгрешни хора на земята няма,
но някакси обидно е, когато
ставаш част от съзнателна измама.
Човек живее, за да е част от срещите с доброто.
Да се стреми към него и да е силен,
изправен пред предизвикателствата на злото.
Поздрави сърдечни за теб!:)
цитирай

Благодару ти за чудесния коментар!
Така е, истинският човек се радва от възможността да прави добро и естествено - да очаква доброто в замяна!
И е няккси обидно, когато в замяна получиш зло!?
Затова,не случайно има приказка- Напрви добро и очаквай зло, в замяна!?
Затова и в библията е казано- не прави непоискано добро! Има логика- Човек може да мисли ,че прави добро, но за ответната страна то да не е такова Или да няма нужда от него
Но друг е въпросът, когато това, което правиш ,не е конкретно насочено към някого И той реагира злобно, все едно ,че си посегнал на личната му собственост?
Освен приматщина и примитивизъм, друго обяснение няма за подобна реакция!

Хубав празничен ден, Инел!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9133986
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102592
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031