Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2020 10:38 - Ключът
Автор: laval Категория: История   
Прочетен: 2491 Коментари: 10 Гласове:
25

Последна промяна: 18.10.2020 10:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ключът към древната българска история е в разгадаване на най-ранния период на българската държава в Европа. Според Именника на българските владетели това е периода от 515 години, в които петима князе са управлявали България от другата страна на Дунава. От тях първите 450 години са посочени за легендарните владетели Авитохол (300 години от 165 до 465) и Ирник (150 години от 465 до 615). Разбира се, че това са нереални години. През втория период са ни известни и някои други владетели като Сандилх (540 – 560), владетел на утигурите и Заберган (550 - 562), владетел на кутригурите. Интересно сведение за българите по времето на Император Маврикий (Флавий Маврикий Тиберий Август, 580 – 602; на гръцки: Φλάβιος Μαυρίκιος Τιβέριος Αύγουστος) ни дава Михаил Сирийски. Той бил патриарх на Сирийската якобитска (православна) църква от 1166 до 1199, автор на монументалния труд Хронография, написан на сирийски. Ето какво е написал той за българите: 

В това време излезли трима братя от Вътрешна Скития, водейки със себе си 30 хиляди скити. Те изминали един път от 65 дни от клисурите на планината Имеон. Пътували зимно време, за да намерят вода и стигнали река Танаис (Дон), която излиза от езерото Меотида (Азовско море) и се влива в Понтийско море. Когато дошли до границите на ромеите, един от братята, наречен Булгариос, взел 10 хиляди души и се отделил от братята си. Той помолил Маврикий да му даде една област да се заселят и да станат съюзници на ромеите. Те се заселили там и станали ромейска стража. Тези скити бяха наречени от ромеите българи. 

Макар сведението да се отнася за края на VІ век и да е било написано през ХІІ век, то е още едно доказателство за преселение на българи от тяхната древна прародина Балхара (Бактрия) до Балканския полуостров. Тези българи се били заселили в Горна и Долна Мизия и в Дакия. По мое скромно предположение същото преселение, само че в много по-голям мащаб е станало през първата половина на ІІ век от н. е.  Възможно е това да е станало и още по-рано. В нашата древна прародина са нахлули племената юечжи (на китайски: 月氏), които по-късно поставили началото на Кушанската империя, за която съм писал в блога. Именно те са станали причина за миграцията на българите на запад в посока северно от Кавказ. Предполагам, че отначало те са се заселили в областта Барсилия (Берсилия), за която също съм писал в блога. Именно тук били издигнати градовете Балк, Булгар Балк, Беленгер (Беленджер), Хумар, Саркел, Варну, Шуман. Вероятно точно тук било поставено началото на българската държава в Европа, отразено в 165 според Именника на българските владетели с пръв владетел Авитохол, комуто била придадена легендарност по някакви неизвестни причини, като е посочено, че е живял 300 години. Именно за този период на българската държава липсват каквито и да е сведения в летописите. Колкото до периода на Ирник от 465 до 615, за него вече има сведения в хрониките за българите. Ето защо е от изключително значение да се намери ключа за разкриването на ранната ни история. 
image
image

image




Гласувай:
25


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. shtaparov - Тук обаче има проблем и то голям, ...
18.10.2020 12:39
Тук обаче има проблем и то голям,породен от едно вътрешно противоречие. Годината 165-та е фиктивно изчислена чрез 765-а г., която е изведена на порочен принцип от тюркския календар,който вече бе отхвърлен като несъстоятелен поради това,че Българите не са тюрки. Иранската теория обаче си служи с него,понеже не може да намери друг на който да се позове,и така стига до споменатото противоречие- Българите не са тюрки,но ползват тюркския календар! Те не са и азиатци,но ползват "азиатски" календар! Дошли от Азия през VI-ти век,а за подвизите им в Европа се говори още порез V век! Другите дошли в Европа през II век,но армешнски летописи говорят за битието им в Европа няколко века преди Новата ера! Техните обичаи не са познати в Азия а в Западна Европа,но те напук на всякаква логика били дошли от Азия! Не става приятелю- мислих много пъти върху този проблем но той е решим само посредством тезата,че малки Български групи се отделили от общото цяло през I-II век и отишли в Азия okolo Pamir,no през VI век били подгонени от тюрките и се върнали обратно! Oсновната маса Българи в това време вече била прославила Българското име,както личи по писанияпта на Енодий,а календарът ни не е тюркски,понеже е манихейски! Това не му пречи да си е чисто наш- Българите изобретили календар на манихеите но той не стигнал до всички в пълния си вид,понеже те не разбирали основните му постулати!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Лазаре!
18.10.2020 20:13
Ще взема отношение по коментара на Ангел!
Да, така е, Българите ,които идват от Кушанската империя-разпаднала се и в резултат на междуособиците, са преселници там от Балканите Сега ,дали там са получили името си-има смисъл на езикът на пущуните или са си отишли с него-въпрос? Не са се смесили с местните хора Според мен, тази е истината Българите са ,европейци да ги наречем, отишли на изток! От разпадналата се Македонска Согдийска империя създават Кушанска и след нейното разпадане, поемат обратния път към Балканите Създават държави по пътя си Имат опит И два клона се връщат в родните земи!
Брат, брата не храни, но факт е ,че не са приети като врагове, а като близки хора!!!!!
Калоян побеснява, когато Бодуен го нарича узурпатор-завоевател!
Пише- тези земи са били на моя народ и са управлявани от моите предци !Временно са управлявани от ИРИ Следователно и преди ИРИ са били наши, такъв е подтекстът!
Той е наясно с историята ни, защото говори за наше участие в Троянската война Да, наясно съм с нея, но щом знае за 2 хиляди години назад, как стоят нещата, няма как да не знае и за преди хиляда!
Това е показателно!
Но никой не прави, ако не капитал, поне изводи, от кадззаното от ерудита цар Калоян!
Хубава вечер!
цитирай
3. laval - Здравей, Щапаров!
18.10.2020 20:16
Знам, че си специалист по календара, затова ти се доверявам. Естествено, че българите не са тюрки. Ако бяха тюрки, как така са изпаднали под зависимостта на гьоктюрките? Що се отнася до манихейството, за пръв път чувам да е бил свързан с българите. Моето мнение е, че древните българи са изповядвали една разновидност на зороастризма.
цитирай
4. laval - Здравей, Иване!
18.10.2020 20:43
Известна ми е твоята теория, че българите първо са отишли до Памир и след няколко века са се завърнали на Балканите. Друг е въпроса дали са тръгнали като траки, а са се върнали като българи. Склонен съм да го приема, но проблемът е, че няма източник, който да описва това двойно преселение първо на изток към Азия, а после на запад към Европа. Ти имаш ли такова сведение или това е само предположение?
цитирай
5. leonleonovpom2 - Описано е, но но не с имена И причи...
19.10.2020 01:06
Описано е, но но не с имена И причините-също
На армията на Александър са необходими хора-Това първо-за резерв Но в новозавладените земи трябват хора- за администрация, за логистиката-също и хора да подсигуряват армията с всичко необходимо, занаятчии! За полиция- също И почва преселение от Балканите Това е добре описано, както и като се отделя Согдийската имеперия, македонските царе ,които я правляватблизо три века Как столицата Согдиана става най-толемият град в света-десетки пъти по- голям от Атина! Този процес на преселение се засилва след стъпванетона Рим на Балканите и разпадането на Согдийската империя и създаванетона Кушанската Конната империя Кушиите,дошли до наше време Когато тя се разпада при междуособните борби, почва великото преселение И, появяват се в Европа Българите Отиват на изток уж македонци, гърци, траки -със сигурност,те са най страшните за изтока бойци, но се връщат ...Българи!? Сега по памет , имах постинг по темата Твърди се ,че Българин на езика на пущуните означава, трябва да проверя ,да не греша ,но мисля нещо от рода на полубог? Истина е ,че пущуните и днес се прекланят пред Българите! Имало малки Български общности в Афганистан Живеят изолирано, поддържат контакт само помежду си Не встъпват в смесени бракове Европейци са, очевидци твърдят ,че за разлика от местните,преобладават синеоки и светлооки сред тях!
Очевидец ми е разправял ,как като били там, им пратили преводач Мислели че е руснак-синеок, рус! Питали го ,какъв е? Казал ,че е местен, от Афганистан Изумели, като казал ,че е Бълтарин, от местните! Така разбрали за местните Българи, за няколко, досущ Мадарски конници, издълбани в скалите!

Лека нощ!
цитирай
6. shtaparov - Знам, че си специалист по календ...
19.10.2020 03:23
laval написа:
Знам, че си специалист по календара, затова ти се доверявам. Естествено, че българите не са тюрки. Ако бяха тюрки, как така са изпаднали под зависимостта на гьоктюрките? Що се отнася до манихейството, за пръв път чувам да е бил свързан с българите. Моето мнение е, че древните българи са изповядвали една разновидност на зороастризма.

Здравейте драги приятели- благодаря за доверието! Зороастризмът и манигейството били така тясно свързани,че едното винаги е било считано за клон на другото.
цитирай
7. elizabethborislavova - Най-важната дата за всеки българин живял и който ще живее на този свят е 681
19.10.2020 20:15
Това е важно да се запомни. Другото са подробности.
цитирай
8. shtaparov - (Най-важната дата за всеки българин живял и който ще живее на този свят е 681)
20.10.2020 09:04
elizabethborislavova написа:
Това е важно да се запомни. Другото са подробности.

Колко и да е важна тази дата България не е основана тогава а далеч,далеч по-рано!
цитирай
9. elizabethborislavova - Пазете свято годината 681
22.10.2020 09:24
Няма значение какви и колко България е имало преди това.
цитирай
10. shtaparov - (Пазете свято годината 681)
23.10.2020 08:56
elizabethborislavova написа:
Няма значение какви и колко България е имало преди това.

До 681 г. не е имало друга България- след нея и преди нея България е една и съща,но тази битка я е спасила от ликвидиране!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4099734
Постинги: 1370
Коментари: 2757
Гласове: 21961